Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
Sajtos-tejfölös tepsis karaj
  2021-12-07 13:02:11, kedd
 
  Szűk 1 óra alatt elkészíthető, nagyon egyszerű étel, amivel tulajdonképpen csak pár perc a munka, a többit a sütő végzi. A végeredmény egy nagyon ízletes, omlós húsétel.

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
kb. fél bögre liszt
1 evőkanál őrölt csemege paprika
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
20 dkg tejföl (1 kis doboz: 200 g)
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
15-20 dkg szeletelt bacon
1 dl fehérbor
15 dkg reszelt félkemény sajt (trappista, pannónia, cheddar stb.)

Elkészítés:
A megmosott/megtisztított karajt kb. 1 cm vastag szeletekre szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. (Ha valaki vékonyabban szereti a húst, lehet vékonyra kiverni.) A szeletek széleit néhány helyen picit bevágjuk, majd mindkét oldalát kicsit megsózzuk, borsozzuk.
A lisztet összekeverjük az őrölt paprikával, majd megforgatjuk benne a hús szeleteket.
A megtisztított/megmosott hagymát apróra vágjuk. A tejfölt összekeverjük az olajjal, picike sóval, borssal és az apróra vágott hagymával.
A bacon szeleteket letesszük sorban a tepsi aljára, erre sorba tesszük a húst, melyet meglocsolunk a borral, majd egyenletesen bevonunk a hagymás tejföllel, rászórjuk a tetejére a reszelt sajtot.
Előmelegített 190 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
GABRIELLA KONYHÁJA

SAJTOS-TEJFÖLÖS TEPSIS KARAJ
Munkafolyamat








Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Koronaoldalas.
  2021-12-07 12:49:17, kedd
 
  A tepsiben nem elfekteti, hanem állítva kell el helyezi a szép húsos oldalas darabokat, és kört formáz belőlük. Hogy egyben maradjon a hús, az egymásba érő két végét fogpiszkálóval tűzi meg. Így az oldalas, miután parádésra sül, épp úgy néz ki, mint egy korona.

Hozzávalók:

2 X 2 hosszú oldalascsík, kb. 2 X 1,5-2kg
1 tk. só
1/2 tk. bors
1 tk. köménymag
2 ek. mustár
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl étolaj
1 ek. pirosarany
1 ek. zsír
5 nagy fej vöröshagyma

Így készül:

1.A húsokat bepácoljuk, lefóliázva 2 napra hűtőbe tesszük. Pác: az olajban elkeverjük a sót, a borsot, a köménymagot, a mustárt és a zúzott fokhagymát.

2. Szeleteljük fel az 5 fej hagymát, majd terítsük a tepsiben. Erre a rétegre ültetjük rá a koronaformára igazított és fogpiszkálóval összetűzött oldalasokat. Egy jó nagy evőkanálnyi zsírt teszünk a hagymaréteg tetejére. Többre nem lesz szükség, mert az oldalasból elég sok zsír sül ki.

3. A tepsit fóliával letakarjuk, így toljuk be a 210 fokra előmelegített sütőbe. 45 percig hagyjuk így sülni.

4. Óvatosan emeljük ki a tepsik és tegyük deszkára. Bontsuk le a fóliát, vigyázzunk, mert kicsap a forró gőz! Az oldalast kenjük át vízzel kissé felhígított pirosarannyal - érdemes ecsetet használni. A leemelt fóliát pedig igazítsuk a csontok végére, hogy ne égjenek meg túlságosan. Így toljuk vissza a tepsit a sütőbe kb 15 percre, de a hőmérsékletet most már vegyük vissza 160 fokra. A végeredmény csodálatos pirosra sült koronaoldalas, amit sült krumplival, krumplipürével és házi savanyúsággal érdemes tálalni!

KORONAOLDALAS




TIPP!

Nem mindenkinek ugyanúgy süt a sütője, úgyhogy elképzelhető, hogy néhány perccel később lesz tökéletes az oldalas, mint Évike receptjében áll, erre nyilván érdemes odafigyelni.


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Almaraguval töltött csirkecomb
  2021-12-07 12:24:54, kedd
 
  Hozzávalók
4 személyre

4 egész csirkecomb

2 nagy alma

1 kisebb édesburgonya

1 közepes vöröshagyma

1 kis csokor petrezselyem zöldje

1 csipet őrölt fahéj

15-20 dkg darált hús



Besózzuk a húst kívülről és a fellazított bőre alatt is. Hagyjuk egy kicsit pihenni. Közben az almát, az édesburgonyát és a lila hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Hozzátesszük a felaprított petrezselyem zöldjét, a darált húst, sóval, borssal, csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. Tojást nem kell hozzáadni. Egy evőkanál segítségével betöltjük a combok fellazított bőre alá. Kiolajozott tepsibe rakjuk, öntünk alá egy deci vizet, alufóliával lefedjük. 180 fokos sütőben jó háromnegyed órán át sütjük. Ekkor levesszük a takarást, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk. Petrezselymes tésztával, burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
kevés durvára őrölt színes bors

Almaraguval töltött csirkecomb



Vidék ízei
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Aszalt szilvás-diós töltött csirkecomb
  2021-12-07 12:19:09, kedd
 
  Hozzávalók
4 személyre

8 csirkecomb

16 szelet füstölt szalonna

8 szelet füstölt sajt

16 szem aszalt szilva

15 dkg dió

3 zsemle

2 tojás



ételízesítő

őrölt bors

őrölt fahéj

1.5 dl fehérbor

zsír

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és félreteszem. Az aszalt szilvát megmosom, kis időre beáztatom. A zsemléket hideg vízbe áztatom, kicsavarom és egy tálba teszem. Beleütöm a 2 tojást, beleteszem a gorombára aprított diót. Ételízesítővel, borssal, fahéjjal ízesítem, és jól összekeverem. A kész tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm. Erre teszek 1-1 szelet sajtot, 2 szem aszalt szilvát, majd a bőrt visszahajtom. A combok tetejére 2 szelet füstölt szalonnát teszek. A bort összekeverem egy kevés fahéjjal és meglocsolom vele a csirkecombokat. Az edényt lefedem, és előmelegített sütőben körülbelül egy órát sütöm 200 fokon. Ezután leveszem a fedőt, és a combokat szépen megpirítom. Burgonyapürével, sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.

ASZALT SZILVÁS-DIÓS TÖLTÖTT CSIRKECOMB



Vidék izei
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Almával sajttal töltött csibemell
  2021-11-22 14:43:51, hétfő
 
  Se nem lesz száraz, se nem lesz unalmas a csirkemell, ha ebben a formában készíted el, adj neki egy esélyt.

Hozzávalók:

4 darab csirkemellfilé
1 darab alma
12 dkg brie sajt
ízlés szerint só, bors
1 tk kakukkfű
2 ek olívaolaj
1 ek méz
1 ek magos mustár

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Az almát mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A brie sajtot is vágjuk szeletekre.

A csirkemellfiléket tegyük egy vágódeszkára, vágjuk be őket hosszában, de ne vágjuk át teljesen. Nyissuk szét a csirkemellfiléket a vágás mentén.
Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük mindkét oldalát.

Az alma- és a brie-szeleteket osszuk 4 részre.
A csirkemellfilék egyik oldalára pakoljunk egyenlő arányban az alma- és a sajtszeletekből, majd hajtsuk rá a csirkemell másik felét, picit nyomjuk össze a rétegeket.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat nagy lángon, tegyünk bele két töltött csirkemellet.
Pirítsuk le mindkét oldalukat 2-2 perc alatt. Tegyük őket egy sütőtálba.
Ismételjük meg ezt a másik 2 töltött csirkemellel is.

Egy kis tálban keverjük össze a mézet és a mustárt. Kenjük le vele a csirkemellek tetejét.

Tegyük a forró sütőbe 20-25 percre, míg a hús teljesen átsül.




Fotó: Sági Zsófia/Sóbors


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Ha unod a rántott húst csirkemellfilé másként
  2021-11-22 13:12:32, hétfő
 
  A frissensültekre sosem lehet ráunni, mert finomak és sokféleképpen tudod tálalni őket a család és barátok nagy örömére.

FOKHAGYMÁS-TEJFÖLÖS BUNDÁBAN SÜLT CSIRKEMELL





Hozzávalók:

80 dkg csirkemellfilé
só és bors ízlés szerint
30 dkg tejföl
2 darab tojás
2 gerezd fokhagyma
3 ek liszt
1 bögre liszt

Elkészítés:
A csirkemellfilét ízlés szerint szeleteljük fel, sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük hűtőbe, amíg a bundát elkészítjük.

A tejfölt öntsük tálba, adjuk hozzá a tojást, zúzott fokhagymát és a 3 evőkanál lisztet, a masszát keverjük alaposan egybe.

Egy tálba öntsünk 1 (vagy 2) bögre lisztet. A hússzeletet először a lisztbe forgassuk bele, majd a tejfölös keverékbe mártsuk bele, a tejfölös masszából kivéve rögtön tegyük forró olajba és süssük aranybarnára ízlés szerint.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Csirkemell tekercs
  2021-06-25 19:03:07, péntek
 
 
Ha valami igazán finomra vágysz, ne hagyd ki ezt a receptet!

Hozzávalók:
1 db csirkemell,
6 szelet préselt sonka,
3-4 db tojás,
1 evőkanál méz,
1 dl fehérbor,
1 dl víz
só,
bors.

Elkészítés:
A tojásokat főzzük 10 percet, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk, ne legyen se túl vékony se túl vastag. A csirkemellet megmossuk majd megtörölgetjük egy kicsit ki is klopfolhatjuk majd elvágjuk hosszába. Ne vágjuk át teljesen, hogy tudjuk megtölteni. Befűszerezzük mind a két oldalát, majd rá rakjuk a préselt sonkát és a tojás szeleteket és feltekerjük. Próbáljuk meg szorosan feltekerni, majd kössük át egy cérnával. Egy alumínium fóliát kenjünk meg olajjal és tegyük bele a feltekert csirkemellet, tegyük tepsibe és 180 fokon süssük 30 percet. Amikor letelt a sütési idő vegyük le a fóliát, kenjük meg a csirkemellet mézzel és locsoljuk meg a borral meg egy kis vízzel és süssük ameddig megpirul. Időközben még locsoljuk meg a tepsibe csorgott szafttal. Amikor elkészült hagyjuk kihűlni majd vegyük le róla a cérnát amivel átkötöztük és szeleteljük. Paprikaszeletekkel, tormával díszítve adjuk asztalra. Jó étvágyat!
Hasznos cikkek és receptek
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Göngyölt, sült pörc
  2021-04-09 16:27:46, péntek
 
  Göngyölt,sült pörc (Nem ma készítettem,de gondoltam megosztom veletek)

Hozzávalók
1 db hasaalja szalonna (tetszőleges méretű, a lényeg, hogy fel lehessen tekerni),
só, bors,
zúzott fokhagyma,
őrölt kömény,
paprika(őrölt),
kötözőzsineg.

Elkészítés
A szalonnát jó alaposan besózzuk minden oldalán(ne sajnáljuk a sót!),mélyebb falú tálba rakjuk,lefedjük és berakjuk a hűtőbe 2 napra. Ez idő alatt levet fog engedni,de ezt nem kell leönteni róla!

2 nap letelte után kimossuk a sóból,papírtörlővel leitatjuk minden oldaláról a vizet, a belső(szalonnás) részébe borsot,őrölt köményt,paprikát és zúzott fokhagymát dörzsölünk,majd feltekerjük és kötözőzsineggel jó alaposan átkötjük.

Magasabb falú tepsibe (én pecsenyesütőt használtam)vastagon zsírt rakunk,belerakjuk a tekercset,öntünk alá kevés vizet,lefedjük alufóliával és előmelegített sütőbe toljuk. Kb 200 fokos sütőben készre ,,pároljuk" (ha könnyen járja a villa/hústű,akkor jó),majd fólia nélkül,forgatva és a zaftjával locsolgatva szép pirosra sütjük.

Remélem tetszik nektek a recept!? Nekünk nagyon bejött!

Bojtor Renáta



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Töltött dagadó recept
  2021-04-09 16:18:20, péntek
 
  Mint a nagykönyvben, de csak kihűlt állapotban vágd fel! Ünnepi finomságnak tökéletes, ezzel a fenséges étellel nem lesz nehéz elbűvölni a családot.

Elkészítés
A felszúrt dagadót besózzuk kívül-belül, majd a tölteléket beletesszük és hústűvel lezárjuk.

Töltelék:

2 db fokhagymás tejben áztatott zsemle,
3 db főtt tojás+egy tojás,
só,
bors,
majoranna,
és petrezselyem.
Lehet egy kis májat, vagy gombát beletenni. Akkor persze pirított hagymát is teszek bele. Most ezeket elhagytam. Zsírral locsolva, nem letakarva pirosra sütjük 180″-on.

Zsuzsanna Fodorné Szabó



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
A recept az egybe sütött nyakasra!!
  2021-04-09 16:14:56, péntek
 
  A mai ebédünk egybe tarja, megtűzdelve aszalt szilvával és aszalt sárgabarackkal sült répával





Vegyünk egy 2kg körüli csont nélküli nyakast előző este jól besózzuk mind a két oldalát és betesszük a hűtőbe.

Reggel kivesszük és egy nagyobb serpenyőben hirtelen mind a két oldalát megpirítjuk, majd félre tesszük pihenni. Addig az aszalt szilvát és a sárgabarackot félbevágjuk.

Elkezdjük tűzdelni; hegyes késsel bevágjuk és a helyére rakjuk az aszalt gyümölcs darabot, így tegyünk mind a két oldalával.

Ha megvan akkor az egy csomag bacon szalonnával tekerjük be, tegyük egy nagyobb tepsibe, a megmaradt aszalt gyümölcs darabokat és néhány megtisztított sárgarépát mellé tesszük. Alá kb. másfél deci vizet öntünk.

Befedjük fedővel vagy alufóliával és 170 fokos sütőben 2.5- 3 órát sütjük. Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni akkor kész.

A tepsiből kivéve az alatta képződő szaftot felhasználhatjuk a köret ízesítésére.

A köretnek ajánlom;

Zöldséges krumpli és mexikól keverékes rizs, erre ráönthetjük a szaftot.
És saláta mixet: ez áll 1fej saláta összesarabolva, egy uborka lereszelve, 3-4 retek lereszelve 3-4 szál újhagyma darabolva , ezt lesózni, levét nem leönteni , állni hagyni, az öntet 2-3dl víz ebbe bele egy kanál cukor fél kanál 10%-os ecet, ezt rá önteni és állni hagyjuk és kész.

Ez az étel jó vendégeknek, nagy családnak kíváló étel.
Nagyon jó sütögetést és jó étvágyat hozzá!

Szuknai Lászlóné Anna
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 119 db bejegyzés
Összes: 8493 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 1016
  • e Hónap: 4549
  • e Év: 185528
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.