Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Mitől jutok a mennybe?
  2015-03-06 21:40:33, péntek
 
  Link,,Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Jn 3,16

Magányos volt, haldoklott, fájdalmai voltak. Családtagjai, barátai mind elmentek már. Megkérte a szeretetotthon alkalmazottait, hívjanak el hozzá valakit, aki imádkozna vele.
Ebédidő volt, mikor megszólalt a mobilom. Aki hívott, azt mondta, sürgős, menjek máris.
Nem ismertem személyesen az ágyon fekvő idős hölgyet. Még sosem találkoztunk, de ahogy ránéztem, felbugyogott a szívemben a szeretet. A szemébe néztem, de ő nem tudott visszanézni - vak volt. Megfogtam elgyengült kezét, és feltettem néhány kérdést. Aztán ő így szólt: ,,Haldoklom. Szeretném, ha imádkozna értem."
,,Mit szeretne, mit imádkozzam?" - kérdeztem. Vártam. Homályos kék szeme könnybe lábadt. Hallgatott. Én is hallgattam.
Miután egy darabig vártam, hogy a Szentlélek irányt mutasson, így szóltam hozzá: ,,Meséljen arról a napról, amikor elfogadta Jézust." Nem mondott semmit. Tudtam, hogy csendben kell lennem, amíg átgondolja a kérdésemet. Végül így válaszolt: ,,Nem tudok mondani semmit. Kicsi koromban jártam templomba. Egész életemben jó ember voltam. De igazából nem ismertem Jézust."
Világos volt, merre vezet Isten. Bertha tudta, hogy az, hogy valaki jó, nem ugyanaz, mint ha az Úrért él, és Neki engedelmeskedik. Meg kellett tennünk még egy lépést.
,,Hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?" - kérdeztem.
Bólintott, és ahogy kimondtam mai alapigénk szavait, a könnyek újra peregni kezdtek lefelé az arcán. ,,Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Jn 3,16).
Így folytattam: ,,Meghalt a kereszten a maga bűnei miatt, és feltámadt, hogy maga örökké Vele élhessen. Az örök élet ajándék; ingyen kapjuk. Isten nagyon szereti magát, Bertha! Azt akarja, hogy az egész örökkévalóságot együtt töltsék."
Elmondtunk együtt egy egyszerű imádságot. Ő elfogadta Jézust Megváltójának, és kérte, hogy bocsássa meg a bűneit. Nem sokkal beszélgetésünk után Bertha meghalt. Nem volt alkalma több jócselekedetre. De nem is volt erre szüksége. Nem kellett ahhoz, hogy övé legyen Jézus ingyen ajándéka: a Vele töltött örök élet.
Nagyon sok alkalom adódik a jótettekre az év folyamán: meleg télikabátot adhatunk fázó gyermekeknek, takarókat vihetünk hajléktalanszállókra, tartós élelmiszert adományozhatunk. Mi el szoktunk hívni magunkhoz az ünnepekre olyanokat, akiknek nincs hol tölteniük az ünnepet. De tudom, hogy azzal, hogy betegeket látogatok, vagy időseket a szeretetotthonban, vagy asztalhoz ültetem a magányosokat (vagy bármilyen más jócselekedettel), nem biztosítom a helyemet a Mennyországban.

Mitől jutok a Mennybe? Isten egyszülött Fia, Jézus juttat el oda.

A legnagyobb ajándék a földön az, hogy hihetem, hogy születése, halála és feltámadása valóban megtörtént. Olyan drága ez az ajándék, hogy sosem tudnánk megvásárolni. Nem arról van szó, hogy mennyi jót tettünk, vagy mennyi rossznak álltunk ellen, hanem arról, hogy mit tett Jézus. Kétezer évvel ezelőtt feláldozta életét a kereszten, hogy mi élhessünk a halál után. Ez a legnagyobb ajándék az életünk folyamán, amit elfogadhatunk, mint Bertha!

Uram, köszönöm Neked ingyen ajándékodat, az örök életet. Születésed, halálod és feltámadásod minden idők legnagyobb ajándéka. Annyira hálás vagyok azért, hogy bárki, aki elfogad Téged, egykor Veled lesz a Mennyben. Jézus nevében, Ámen.

Sharon Glasgow: What Gets Me into Heaven?
Encouragement for today, 2015.01.28.
www.proverbs31.org

Fordította: Csiszár Mária
Link
 
 
0 komment , kategória:  L - Lélekerősítő  
Mikor nem látszik, mit épít Isten
  2014-11-21 01:50:18, péntek
 
 

Link

,,Az ő alkotása vagyunk: Krisztus Jézusban jótettekre teremtett minket; ezeket az Isten előre elrendelte, hogy bennük éljünk." Ef 2,10

Iskolai házi feladatként indult, Istentől kapott tanítás lett belőle.
Hetedikes fiam osztálya azt a feladatot kapta a társadalomismeret tanártól, hogy építsenek otthon egy piramist. Nem volt megadva, miből, vagy hogy mekkorát építsenek. Támaszkodjanak saját képzeletükre.
Mikor meghallottam, mi a feladat, kézműves-anyuka énem beindult. Mennyi habszivacsra és melegíthető ragasztóra lesz szükségünk, hogy kialakítsunk egy piramist? Készen álltam, hogy elkezdjük a munkát, de mikor az apjának is előadta Michael a tervet, a történet más fordulatot vett. Észre se vettük, és már a helyi fűrészáru- és vaskereskedésben voltunk lécet meg szöget venni.
Lécet és szöget? ,,De édesem, ezt a feladatot hetedikeseknek adták!"- mondtam a férjemnek, mintha figyelmeztetni kéne rá. Ő csak elmosolyodott, és ennyit mondott: ,,Tudom". Fogalmam sem volt, hogyan változtatható piramissá néhány léc, én egészen másként képzeltem el. Férjem agyában pontos kép volt a kimenetről. Bíznunk kellett benne.
Fiammal együtt hosszú órákat töltöttek a hideg garázsban, deszkát mértek, fűrészeltek, szögeztek. A piramis lépésről lépésre kezdett kialakulni. Türelmetlenül vártuk, hogy férjem látomása testet öltsön. És mikor megtörtént, egy mestermű állt előttünk.
Ahogy néztem ezt a csodát, ami a férjem és a fiam keze alól jött elő, Isten halkan szólt hozzám, és emlékeztetett rá, hogy az Ő építőmesteri képességeiben is kételkedtem. Mikor éveken át úgy hittem, nem szeret, vagy nem látja a fájdalmamat. Akkoriban állandóan megkérdőjeleztem módszereit, és nem értettem, miért engedi meg, hogy annyi rossz történjék az életemben. Dühös voltam Istenre, és arra gondoltam, talán ő is dühös rám bűneim és tévedéseim miatt.
Most már többet látok a képből. Visszatekintek, és látom, hogyan dolgozott Isten a jövőmön múltbeli - jó és rossz - tapasztalataimat felhasználva.
Ott, a garázsban, így suttogott Isten: Látod, Tracie, én végig valami jó dolgon munkálkodtam, amit a te emberi értelmed nem foghatott fel. Célom volt mindazzal, amin keresztülmentél, és a maga idejében megláthatod majd mesterművemet.

Mai igénk emlékeztet, hogy Isten alkotásai vagyunk, az Ő mesterművei. Az alkotás szóban benne van az ókori görög eredetiben is az ,,alkot" ige, azt a végterméket jelenti, amit valaki elkészít. Isten is ,,készít" minket, mindegyikünket. Az Ef 2,10 igyekszik tudatosítani bennünk, hogy Teremtőnk, mint egy festőművész , szobrász, író vagy építész, alkotja a műveit, és ehhez minden jó dolgot és nehézséget felhasznál.

Amikor mi visszatekintve nehézséget látunk, Isten tanulási élményt lát. Amikor mi a mélypontokra emlékezünk, Isten azt látja, hogyan hozott ki belőle. Amikor mi fájdalmat látunk, Isten különleges alkalmat lát arra, hogy az együttérzést, mások szolgálatának készségét növelje bennünk.
Lépésről lépésre, egyik napról a másikra, Isten dolgozik és épít, Jelenlétének csodálatos művét alkotja meg bennünk. Szeretné, ha azt látnánk, amit Ő, ha életünket készülőben lévő műalkotásként szemlélnénk, bízva Benne, hogy a végeredmény nagyon jó lesz. Lehet, hogy nem tetszik valami az alkotási folyamat során, de talán az a valami lesz a legbőségesebb áldások forrásává az életünkben.


Ugyanúgy, ahogy a férjem fejében is pontos kép volt arról, amit létre akart hozni, Istennek is szent látomása van arról, hogyan építi fel az életünket, és ezt valamikor - az Ő időzítése szerint - mi is megpillanthatjuk.

Uram, hiszem, hogy jó munkát végzel bennem és általam. Segíts, hogy tudjam magamévá tenni a gondolatot, hogy valami jót hozol ki az életemből, egyik műalkotásodat készíted, amit majd egyszer én is megláthatok. Jézus nevében, Ámen.

Tracie Miles: When You Can't See What God Is Building
Encouragement for today, 2014.11.14.
www.proverbs31.org


Forrás: napi lélekerősítő levelek Link
 
 
0 komment , kategória:  L - Lélekerősítő  
Mi Isten akarata?
  2014-09-12 13:50:58, péntek
 
 

Link

,,Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni." Mt 5,14

Más szóval: Azért vagytok itt, hogy fény legyetek, mely láthatóvá teszi Isten színeit a világban. Isten nem titok, melyet magatokban kell tartani. (MSG)

Régebben úgy gondoltam, lényegbevágó tudnom, mi Isten akarata. Ha tudnám, mi az ő grandiózus terve életemnek legalább erre a mostani időszakára, akkor minden döntésemmel ahhoz tudnék igazodni.
Az az Ő akarata, hogy megmaradjak a munkahelyemen, vagy váltsak arra a másik lehetőségre?
Az az Ő akarata, hogy a gyermekeimet ebbe az iskolába írassam, vagy az, hogy abba a másikba?
Az az Ő akarata, hogy indítsam el a bibliatanfolyamot, hogy részt vegyek az adott bizottságban, vagy hogy menjek el arra missziós útra?
Töprengek és imádkozom. Megkérdezem a barátaimat. Olvasom a Bibliát. Figyelem a jelzéseket, melyek egyik vagy másik irányba mutatnak.
Abból indulok ki, hogy egyetlen helyes válasz van, és ahhoz, hogy Isten akarata szerint éljek, meg kell találnom azt az egyet.
Hatalmas nyomás ez egy olyan egyszerű leányzón, mint én vagyok. Hisz végülis két jó dolog között kell választanom. Vergődöm, és töprengek, melyik lehet ezek közül Isten akarata?

De mi van, ha rosszul látom?

Mi van, ha Isten akarata ennél sokkal egyszerűbb?

Jó dolog barátokhoz fordulni megerősítésért. De mi van, ha Isten azt szeretné, hogy inkább Őt keressük, mint a válaszokat?

Jól látható irányjelzőket várunk Istentől. Isten csak azt szeretné, ha figyelnénk Rá. Igen, figyeljünk Rá, és kérdezzük meg, választási lehetőségeink közül melyik jelenti a Legjobb Igent?
Ezen a nyáron a férjemet odahívta magához az éttermünk egyik vezetője. Elmesélte, hogy forgalmas napjuk volt, rengeteg vendég jött-ment. Egy adott pillanatban odajött egy fickó ehhez a hölgyhöz, és átadott neki egy képeslapot. ,,Ezt az étterem dolgozóinak küldöm." Majd elcsukló hangon hozzátette: ,,Szeretném, ha tudnának róla". Azzal elfordult, és otthagyta az étteremvezetőt, aki berakta a képeslapot a köténye zsebébe.

Később rá tudott szánni egy kis időt, hogy elolvassa. Köszönet állt benne az étterem dolgozóinak. Nem a kiszolgálást vagy az ételt köszönte meg, hanem a mosolyukat.
Leírta, hogy azt fontolgatta, feladja az életet, még aznap megöli magát. De az étterem dolgozóinak kedvessége, ahogy szóltak hozzá, ahogy rámosolyogtak, visszaadta számára a reményt.
Mikor a férjem elmesélte a történetet, és felolvasta a férfi levelét, kicsordultak a könnyeim.
Valami mélyen megérintett.

Az az érzés borított el, hogy lám, ilyen csodálatosan működik Isten akarata. Olyan embereket hoz az utunkba, akiknek reményre van szükségük, és a fülünkbe súgja: ,,Nálad van a remény, amire szükségük van ... add oda nekik".

Lehet, az kell, hogy az idődből nyújts nekik többet. Talán magadról mondj el valamit. Talán, mint ebben az esetben is, csak ajándékozd meg őket a mosolyoddal. Ha figyelünk Isten jelzéseire, valami átalakul. Mintha a világon rés támadna, és minden apró engedelmes cselekedetünkkel tágulna, és Isten fénye lassan áttörne a világ sötétségén. Ez egy Legjobb Igen. Az, hogy figyelünk.

Alapigénk arra szólít fel, hogy legyünk fény a körülöttünk élők számára. Isten azt akarja, hogy hagyjuk világítani a fényünket. Ez az Ő akarata. Ez az Ő terve. Ez az Ő utasítása.
Minél inkább figyelünk Isten percről-percre utasításaira, gondolkodásunk egyre inkább igazodni fog Hozzá. Elménk új ritmust vesz fel, meglátjuk, amit meg akar láttatni velünk, hogy megtehessük, amit meg akar cselekedtetni velünk.

Uram, ma szeretnék egy fénysugarad lenni. Mutasd meg, ki az, akinek reménységedből nyújthatok. Jézus nevében, Ámen.

Lysa TerKeurst: What Is God's Will?
Encouragement for today, 2014.09.11.
www.proverbs31.org

Fordította és érdemes itt is körülnézni: csimaria.sokoldal.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  L - Lélekerősítő  
Uram, nem tudom, mit tegyek
  2014-06-13 08:45:32, péntek
 
 

Link

,,Uram, mutasd meg nekem útjaidat, taníts meg ösvényeidre!" Zsolt 25,4

Szoktad érezni, hogy csak jársz körbe-körbe, és nem jutsz előre? Legalábbis nem úgy, ahogy szeretnéd.
A körülötted lévő világ százfelé ráncigál, és már azt sem tudod, jó irányba tartasz-e.
Ha kicsit is hasonlítunk, álmaid vannak, terveket szövögetsz. De az élet néha mindent összekuszál. Legtöbb nap csak a túlélésre való, nem jutsz előre az elképzelt célok felé.
Sokféle irány van.
Túl sok a választási lehetőség.
Rengeteg kitérő, megszakítás.
Gyakran úgy érzem, hogy az egyik lábam oda van rögzítve a padlóhoz, míg a másik ide-oda rohangál. Rengeteg energia, mentális fáradság, és nem jutok előre. Ismerős?
Mennyivel jobb lenne minden reggel arra ébredni, hogy tudom az utat, s megyek céltudatosan előre. Biztos vagyok a jó irányban. Biztonságos minden lépésem, nem kételkedem magamban mindegyre.
Sokszor megtörtént, hogy valamiben biztos voltam, aztán újra elbizonytalanodtam. Mindenképpen Isten akarata szerint akarok járni, imádkozom, aztán tétovázni kezdek, nem akarok helytelenül cselekedni. Talán nem ez az, amit vár Isten tőlem. Talán félreértettem, és mégsem ez a terve felőlem.
Küszködve a határozatlansággal, a bizonytalansággal előveszem a Bibliámat, Isten Igéjétől szoktam segítséget kérni. Pár hónapja találtam egy nagyon értékes igazság-gyöngyszemet. Irányítás iránti vágyunknak szól, megmutatja, mit tegyünk, ha tudni akarjuk, merre kell mennünk.
Dávid király fogalmazta meg ezeket a mondatok egyik szépséges zsoltárában:
,,Utaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem! Vezess hűségesen, és taníts engem, mert te vagy szabadító Istenem, mindig benned reménykedem. ,,(Zsolt 25,4-5 UF).
Dávid király alázatos, tanulékony szívét tárják fel ezek a mondatok. Szerette volna, ha Isten irányítja, az Ő igazsága vezeti. Dávid tudta, hogy Isten az ő Szabadítója, minden reményét Abba vetette, Aki megalkotta számára a helyes utat.
Néhány sorral odébb megtaláljuk a választ Dávid kérésére. Olyan ígéretek ezek, amelyekre mi is bizton alapozhatjuk az életünket:
,,Megbocsát az Úr és hűséges, megmutatja az utat a bűnösnek. Az engedelmeseket igazságban vezeti, az alázatosokat megtanítja ösvényeire. Az Úr minden útja kegyelem és hűség azoknak, akik megtartják szövetségét és törvényét." (Zsolt 25,8-10).
Ezen igékre alapozva bízhatunk abban, hogy ha alázatos szívvel, őszintén keressük Isten akaratát:
1. Ő megmutatja, melyik a helyes út.
2. Ha rossz irányba fordultunk, visszavezet a helyes ösvényre.
3. Nem vagyunk egyedül. Isten vezet és tanít minket utunk során.
4. Örök szeretettel és hűséggel vezeti Isten azokat, akik engedelmeskednek Neki.
Ha elbizonytalanodsz, ne várj napokig, hogy magad találd meg a megoldást. Nézz magadba, és ha hajlandó a szíved az engedelmességre, kérdd Isten segítségét. Ha megteszed, bízzál benne, hogy Isten megmutatja az irányt.
Ha rájöttél, hogy rossz úton jársz, Istenhez fordulj segítségért, ne a világtól várd a megoldást. Ahogy elindulsz az engedelmesség útján, Isten szeretettel irányítani fog lépésről-lépésre.
Pár hónapja kértem Istent, vésse a szívembe ezeket a mondatokat, hogy mindig mindenhova magammal vigyem őket, főleg olyankor legyenek nálam, mikor azt érzem, hogy elvesztettem az irányt, és csak forgok körbe-körbe.
Ma ezeket a verseket fölötted imádkozom.

Uram, segítsd azt, aki ezt olvassa, hogy Hozzád forduljon, ha iránymutatásra van szüksége. Juttasd eszébe, hogy a világ nem tudja megadni neki, amire szíve mélyén vágyik, nem a világ kezében van a jövője, hanem a Tiédben, biztonságban. Köszönöm, hogy vezeted őt ma, Uram. Jézus nevében, Ámen.

Leah Dipascal: Lord, I Don't Know What to Do
Encouragement for today, 2014.06.11.


www.proverbs31.org

Hírlevélre feliratkozás itt: http://www.csimaria.sokoldal.hu/napi_lelekerosito Link
 
 
0 komment , kategória:  L - Lélekerősítő  
Lélekerősítő levelek
  2014-06-06 13:13:03, péntek
 
 


Link


Új címkével
Stephanie Raquel

,,De nemcsak ezzel, hanem még szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad, a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység." Róm 5,3-4

Kaptál már olyan besorolást, olyan címkét, amit nem te választottál? Olyat, ami érzed, rád ragad, és életed végéig meghatároz?
Amikor először kaptam meg a diagnózist, hogy pajzsmirigyrákom van, épp ezt éreztem. ,,Szegény" lettem.
Az orvos szerint semmit sem tehettem volna a megelőzésért. Olyan volt tehát, mintha egy ellenség véletlenszerűen engem pécézett volna ki.
Fájt a szívem. Néha úgy éreztem, egy boksz-ringben vagyok, ahol a rákkal járó újabb és újabb kihívások mindegyre gyomorszájon vágnak.
Mintha a diagnózis nem volna elég, másfajta megpróbáltatások is következtek belőle. A ,,rákos" címke befolyásolta az egészségbiztosítási besorolásomat, de megakadályozott abban is, hogy vért adhassak. Gondolhatná valaki, mekkora butaság azon siránkozni, hogy nem szurkáltatom magam rendszeresen, de gyakran adtam vért, és nagyon rosszul esett, hogy olyasmiért ,,büntetnek", amiről egyáltalán nem tehetek.
Igazságtalannak tűnt az egész élet. Isten nem tudná átírni a címkét?
Több évnek kellett eltelnie, míg Istennek sikerült megváltoztatnia nézőpontomat. Kezdtem ajándéknak tekinteni a rákot, mely számtalan élettapasztalattal gazdagított, amikből türelem, kipróbált erény és remény fakadt.
Mai alapigénk segített megérteni, hogy Isten ezzel az igazságtalannak tűnő címkével a jellememet akarta átalakítani. ,,De nemcsak ezzel, hanem még szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad, a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység..." (Róm 5,3-4).
Megtanultam valamit ebből az igeszakaszból. Nem az a cél, hogy nehézségeinknek örüljünk. Inkább az, hogy örvendezzünk, tudva hogy Isten valamit művel velünk a szenvedésünk közben. Persze, könnyebb mondani, mint érezni, de hálás vagyok (na jó, többnyire hálás vagyok), mert Isten alkalmat adott rá, hogy ezek kialakuljanak bennem.
A Róma 5-ben szereplő vonások (türelem, erény, remény) egymásra épülnek. A sorsdöntő diagnózis óta egyre inkább azt látom, hogy Istennek célja volt a szenvedésemmel. Kegyelmével arra indított, hogy mint egy tükörben, szembenézzek az életemmel, és közelről megvizsgáljam. A rák segített, hogy férjemmel újraalkossuk az irányadó fontossági sorrendet életünkben. Közösséget váltott a családunk, ahol idősebb, jámbor segítőkre leltünk, és a férjem önálló vállalkozásba kezdett.
Ebben a hónapban ünneplem rákdiagnózisom nyolcadik évfordulóját. Már nem ,,áldozat" van a címkémre írva, hanem ,,győztes". Túlélő vagyok. Nem a múltamat ünneplem, az nem volt mindig érdemes rá, a jövőm viszont annál inkább. Már azzal is, hogy egyáltalán van. Hálás vagyok, hogy a végtelen Istent szolgáljuk, aki képes újraírni a címkéinket függetlenül attól, hogy mit tettünk mi, vagy mit tettek mások velünk.

Mennyei Atyám, adj nekem türelmet azalatt, míg a megpróbáltatást győzelemmé változtatod. Segíts, Uram, hogy leszedjem magamról a negatív címkéket, amiket mások aggattak rám, és élhessek a Te címkéid szerint. Köszönöm, hogy erényt és reményt kovácsoltál bennem, és kérlek, segíts az áldozat-léttől a győztes-léthez vezető utamon napról napra. Jézus nevében, Ámen.
Stephanie Raquel: Redefining My Label
Encouragement for today, 2014.05.14.


www.proverbs31.org

Forrás: Link

 
 
0 komment , kategória:  L - Lélekerősítő  
Mi az én ismertetőjegyem?
  2014-01-01 16:59:49, szerda
 
 


Link

Elgondolkodtató, hogy miként ismernek engem az emberek, mi az én ismertető jegyem? Vajon a krisztusi szelídség, vagy csupán az álruhaként felvett és eljátszott szelídség, vagy sokkal inkább a dörzsöltség, mivel ezt várja el ma a világ. Milyen érdekes a szelídekre azt mondja a világ, hogy együgyüek, a dörzsöltre pedig azt mondják: ügyes ember, aki a jég hátán is megél.

Nehéz megtartani a lelki egyensúlyt egy olyan világban, ahol az értékek felcserélődtek, ahol lassan az abnormalitás az elfogadott, s aki más elveket vall, az már lassan a kisebbség. Egyszóval, nehéz szelídnek maradni egy ilyen világban, de jusson eszünkbe Jézus szelídsége.

Milyen jó lenne akkora bizalommal rendelkezni Isten iránt, hogy soha semmiért se aggódjak. Ki tudja ezt gyakorolni közülünk? Az egészhez annyira van szükség, hogy felismerjük: Neki adatott minden hatalom égen és földön!

Ha az én szívem és gondolatom megmarad a Krisztusban, akkor tudok igazán szelídlelkű lenni!

Kedves lelki egészségetekre!
Pataki Levente
 
 
0 komment , kategória:  L - Lélekerősítő  
Egy csendes hely, ahol megpihenhetünk
  2013-12-29 15:25:53, vasárnap
 
 

Ő pedig így szólt hozzájuk: ,,Gyertek velem külön valamilyen csendes helyre, és pihenjetek egy kicsit!" Mert annyian felkeresték őket, hogy még evésre sem maradt idejük. Mk 6,31Link

,,Mézet kérek a teámba! Meg citromot! És kaphatom a dédi csészéjében? Lécci anya, nagyon fogok vigyázni rá...!" - kérlelt ötéves kislányom, egyik szokásos anya-lánya alkalmunkon.

Mikor mindkét öccse aludt, mi ketten szertartásosan együtt teáztunk délutánonként. Előszedtem két porcelán teáscsészét a gyűjteményemből, szürcsölgettük a herbateát és mesét olvastam a kislányomnak.

Ezen a bizonyos délutánon egy olyan csészét kért, ami része volt az örökségemnek, és anyáról leányra szállt nemzedékeken át a családunkban. Tudtam, hogy nagyon óvatosan fog bánni a fehér-rózsaszín porcelánnal, kis tenyerével majd körbeöleli, mégis volt valami, amiért meg kellett tagadnom a kérését. Igyekeztem úgy magyarázni, hogy megértse.Link

,,Édesem, tudom, hogy nagyon vigyáznál rá, de abba a csészébe nem önthetünk forró teát. Repedések vannak rajta, látod?"

Megmutattam neki a csésze füle körüli hajszálvékony pattogzásokat a festéken. Nem volt végighasadva, de ha forró víz érné, a repedés végigfuthatna a csészén, és leválhatna a fül (már jártam így...).

Nem tehettünk semmit, hogy megóvjuk a csészét, csak védenünk kellett a forró víztől.

Ilyen az érzelmi életünk is. Az élet stressze, feszültségei, milliónyi kis hajszálrepedést okoz rajta, és ha nem hagyunk időt a pihenésre, érzelmileg és spirituálisan törékennyé válunk. Csak hajtunk tovább nyaktörő sebességgel, és nagyon ritkán állunk meg egy kis frissítő pihenésre.

A Márk 6,31-ben arról olvasunk, hogy még Jézus is fontosnak tartotta a félrevonulást, a lassítást, a tevékenység szüneteltetését. A Biblia megőrzött egy ilyen jelenetet: ,,Ő pedig így szólt hozzájuk: ,,Gyertek velem külön valamilyen csendes helyre, és pihenjetek egy kicsit!" Mert annyian felkeresték őket, hogy még evésre sem maradt idejük."
Link


Jézus hívta a tanítványait, vonuljanak el egy csendes helyre. Ahol megpihenhetnek. Ahol a magány és a nyugalom helyreállítja túlhajtott lelküket.

Sokunk számára a december egy állandó mókuskerék. Gyorsforgalmú életvitelünk nem kedvez az elcsendesedésnek, a félrevonulásnak. Észre sem vesszük, és a stressz szorításától hajszálrepedések keletkeznek érzelmi, lelki életünkön, amik bár alig látszanak, egy időn túl hozzájárulhatnak az összeroppanáshoz a tovább-tovább-tovább őrjítő ritmusa alatt.

Tudatosan kell pihenést keresnünk. Vonuljunk félre, csendesedjünk el. Keressünk egy csendes helyet, ahol ha csak egy órácskára is, de kettesben lehetünk Megváltó Krisztusunkkal.

Ha hallgatunk Jézusra, és félrevonulunk vele egy nyugodt helyre, be tudjuk foltozni a hajszálrepedéseket, meg tudjuk erősíteni lelkünket, hogy készen álljon a folytatásra. Néhány perc nyugalom Jézussal alkalmassá tesz az ünnepek alatt az Isten által ránk bízott feladatok elvégzésére.

Uram, add, hogy vágyjak rá, és tudatosan építsem be életembe az elcsendesedést Veled. Tudom, hogy Te mindig vársz rám. Keresni akarom arcodat, és valódi nyugalomra vágyom. Jézus nevében, Ámen.

Fordította:Link

Karen Ehman: A Quiet Place to Rest

Encouragement for today, 2013.12.27.

Forrás: www.proverbs31.org
 
 
0 komment , kategória:  L - Lélekerősítő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 835
  • e Hónap: 3586
  • e Év: 3586
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.