Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Erdélyi lány nyert a Miss Universe Hungaryszépségversenyen
  2023-10-03 20:45:37, kedd
 
 










ERDÉLYI LÁNY NYERT A MISS UNIVERSE HUNGARY SZÉPSÉGVERSENYEN


A 27 éves, erdélyi származású Blága Tünde nyerte a Miss Universe Hungary pénteken /Szeptember 29/ megrendezett országos döntőjét.

A versenyen - amely nem összekeverendő a három hónapja tartott Miss World Hungary szépségversennyel - az volt a tét, hogy ki képviselje Magyarországot idén novemberben El Salvadorban, a Miss Universe 2023 döntőjében.

A Miss World-höz képest a mostani Miss Universe döntő érezhetően kisebb figyelmet kapott. A Femina beszámolója szerint a péntek esti döntőbe 16 lány került be. Közülük végül Blága Tünde került ki győztesen.

Az első udvarhölgy Csasztván Lilla fitneszmodell lett, a második udvarhölgy Kenéz Nóra gyógyszerész, a Miss Congeniality díjat pedig- amelyet maguk a részvevők ítélnek oda a legkedvesebb, legkarizmatikusabb versenytársnak - Mihályfi Liza kapta.

Modellként dolgozik, de könyvet is írt már

Blága Tünde Székelyföldön született, és azt írta magáról honlapján, hogy már kislánykora óta vonzotta a csillogás és a kifutók világa. Egész életében tudatosan készült arra, hogy egy napon szépségkirálynő legyen.

QP | Quality Placement

Élete első szépségversenyén, Marosvásárhelyen harmadik helyezett lett, 2016-ban őt választották meg Erdély arcának, majd a Miss Earth Hungary címet is megnyerte. 2018-ban ő utazhatott a Miss Earth világversenyre, a Fülöp-szigetekre, ahol egy hónapot töltött. Modellként dolgozik, de már egy könyvet is írt Hideg korona címmel eddigi élettörténetéről.

Arról, hogy a romániai sikereiből milyen problémái adódtak, még korábban beszélt egy interjúban a Velvetnek.

A versenyen - amely nem összekeverendő a három hónapja tartott Miss World Hungary szépségversennyel - az volt a tét, hogy ki képviselje Magyarországot idén novemberben El Salvadorban, a Miss Universe 2023 döntőjében.

A Miss Universe döntőjét november 18-án rendezik meg El Salvadorban. Az Egyesült Államok szintén péntek este választotta ki jelöltjét a versenyre.


Köszönetet mondott a Facebookon:

Blága Tünde szombaton a Facebook-oldalán is írt egy bejegyzést. ,,Nagyon nehéz szavakba önteni azt, amit érzek. Tegnap este megnyertem a Miss Universe Hungary címet, és így én képviselhetem Magyarországot a világ legnagyobb szépségversenyén.

Ez egy hihetetlen hosszú út volt, és szeretném kifejezni a legmélyebb hálámat minden támogatómnak és azoknak is, akik a kezdetektől drukkoltak nekem.

Mindannyiunknak megvan a saját egyedi szépsége és kvalitásai, és nem csak egyetlen kép alapján kell megítélnünk egymást. Egy szépségverseny ennél sokkal többről szól - arról, hogy megtaláljuk az önbizalmunkat, összehangoljuk az erőnket és a célokat és közösségként támogassuk egymást

- írta a posztban, majd hozzátette: mindenkinek hálás, és azon lesz, hogy méltó módon képviselje Magyarországot a világversenyen.







Blága Tünde Miss Universe Hungary üzenete az őt kritizáloknak:

,,Én csak annyit mondanék, hogy nem mi tehetünk arról, hogy Erdélyt Romániához csatolták, és ott kisebbségi magyarokként élünk.

Magyar az anyanyelvünk, magyar iskolában tanulunk.

Siralmas, hogy a világ még mindig ott tart, hogy az emberek képesek egymást ilyen dolgok miatt elítélni. Értek támadások, persze, de igyekszem nem foglalkozni vele. Nyilván még egy román politikus is beszólt rajtam keresztül Orbán Viktornak. Én csak nevettem rajta, hát mit tehetnék."









 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Nagykanizsai lány lett az új magyar szépségkirálynő
  2021-10-30 19:30:37, szombat
 
 




NAGYKANIZSAI LÁNY LETT AZ ÚJ MAGYAR SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ


Egy 20 éves nagykanizsai lány, Tótpeti Lili lett a Miss World Hungary szépségverseny győztese, ő képviselheti majd Magyarországot a Miss World világversenyen. Az esemény hivatalos Instagram-oldalán egy fotó is megjelent már a nyertesről, aki a képen középen pózol, két oldalt két udvarhölgye, a 20 éves, dunavarsányi Ambrus Nikolett, illetve a 22 éves, debreceni Tóth Panni látható.

Egy 20 éves nagykanizsai lány, Tótpeti Lili lett a Miss World Hungary szépségverseny győztese, ő képviselheti majd Magyarországot a Miss World világversenyen.


A 20 éves nagykanizsai Tótpeti Lili képviselheti Magyarországot a jubileumi, 70. Miss World világversenyen december 16-án Puerto Ricóban.

A szépségkirálynő udvarhölgyei a 20 éves dunavarsányi Ambrus Nikolett és a 22 éves debreceni Tóth Panni lettek - tették hozzá.

Az idei szépségkirálynő a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója, hobbija a lovaglás és legszívesebben a természetben tölti a szabadidejét, példaképe David Attenborough brit természettudós - írták.

A szépségkirálynő udvarhölgyei a 20 éves dunavarsányi Ambrus Nikolett és a 22 éves debreceni Tóth Panni lettek - tették hozzá.

Idén a koronavírus-helyzet kedvezőtlen alakulása miatt rendhagyó módon, zártkörű estélyen választották meg Magyarország legszebb lányát. A Miss World Hungary szakmai zsűrije négy fordulóban pontozta a döntősöket - olvasható a közleményben.







Budapest, 2021. október 29. A győztes 20 éves nagykanizsai Tótpeti Lili (k), valamint a dunavarsányi Ambrus Nikolett, első (b) és a debreceni Tóth Panni, második udvarhölgy (j) a Miss World Hungary eredményhirdetésén a budapesti Lóvasút Rendezvényközpontban 2021. október 29-én. Idén a koronavírus-helyzet kedvezőtlen alakulása miatt rendhagyó módon, zártkörû estélyen választották meg Magyarország legszebb lányát, aki a jubileumi, 70. Miss World világversenyen képviselheti Magyarországot december 16-án Puerto Ricóban.
MTI/Szigetváry Zsolt


Ez a szépségverseny tartja most lázban a világot - képek

Link



A győzelem pillanata a Miss World Hungary döntőjében a budapesti Lóvasút Rendezvényközpontban 2021. október 29-én este.



A Miss World Hungary győztese és a verseny két magyarországi licensztulajdonosa, Rogán Gál Cecília és Sarka Kata a döntő után.



Idén a koronavírus-helyzet kedvezőtlen alakulása miatt rendhagyó módon, zártkörű estélyen választották meg a Miss World Hungary győztesét és udvarhölgyeit.



A győztes udvarhölgyeivel: a dunavarsányi Ambrus Nikolett (jobb) az első, a debreceni Tóth Panni a második udvarhölgy (bal) lett.



A 2021-es Miss World Hungary, Tótpeti Lili itt már felszabadultan mosolyog a fotósok kameráiba.








 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
"És Isten megteremté a nőt!"- 87 éves lett a szexszimbólum
  2021-09-29 22:30:52, szerda
 
 







"ÉS ISTEN MEGTEREMTÉ A NŐT!"- 87 ÉVES LETT EURÓPA ELSŐ SZEXSZIMBÓLUMA


Hogy múlik az idő! Tegnap ünnepelte 87, születésnapját Brigitte Bardot, aki tinédzserként kezdte karrierjét, és mindössze 39 évesen visszavonult a filmezéstől. Kihívóan öltözködött, dögösen sminkelt, eljátszotta a naivát, az ártatlan kislányt és a démoni nőt egyszerre. Európa Marilyn Monroe-ja volt: szexszimbólum, akit utánoztak a nők, és megőrültek érte a férfiak.

Talán elsőként mutatta meg a filmen a női szexualitást a maga természetes, erotikus módján.

Bardot fiatalon nagykanállal habzsolta az életet, négyszer ment férjhez és számos szeretőt tartott. Önéletrajzában elismerte: több mint 100 partnere volt. A színésznő 1973-ban váratlanul, 28 film és 8 hanglemez után visszavonult. Felhagyott a kicsapongó életmódjával és az állatmentésnek szenteli életét.

Brigitta Bardot 1934 szeptember 28-án született jómódú párizsi családba. Gyermekkorától kezdve táncolt, balettkarrierről álmodott. 15 évesen mégis fotómodell lett, 1950-ben már az ELLE címlapjára került. A képeket Roger Vadim megmutatta forgatókönyvíró barátjának, Marc Allégret-nek - együtt fedezték fel Bardot-ot a filmipar számára.







A ma 87 éves díva eléggé a feledés homályába merült.

Talán még az idősebb generációból sem ugrik be mindenkinek, ki is volt Brigitte Bardot. A fiatal nemzedék pedig csodálkozva kérdezhet vissza a név hallatán: - Az meg kicsoda? Pedig BB - mert akkoriban csak így nevezték - a francia és az egyetemes filmművészet egyik csillaga, az 1950-es, 1960-as évek ünnepelt szexbombája volt. Ő volt az a színésznő, aki körül úgy megörült a világ, akár Beatlesért.

Emléke azért halványulhatott el, mivel rövid volt sokat ígérő pályafutása, évtizedek óta visszavonultan él, és kedvenc helyéről, St. Tropezből végez elkötelezett, szenvedélyes állatvédő munkát (1986-ban itt hozta létre a Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt).

Ki gondolta volna róla azok után, hogy fiatal korában ette a férfiakat, s fénykorában szentségtörésként meztelenül jelent meg a filmvásznon.

Jól emlékszem, hogy az 1960-as évek elején a harmadik szomszédunknál néztem meg az 1959-ben forgatott Babette háborúba megy című filmjét, mivel akkoriban még csak a tehetősebbeknek futotta televíziókészülékre. És csak egyetlen magyar nyelvű adón, a közszolgálati televízió egyetlen műsorán lehetett látni Brigitte Bardot filmeket. De azok alaposan megdobogtatták a korosztályomhoz tartozó akkori tinédzserek szívét.

Álmainkban BB biztosan jelen volt. Ahogy ott volt plakátokon, kézi tükrök hátulján, újságok címlapján is. Ruhái, frizurái pedig megszabták az 1960-as évek divatirányzatát. Kora nagy európai filmes generációjához - Sophia Loren, Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida - tartozott, Marilyn Monroe-hez hasonlóan mutatta be a szexuális forradalom évtizedekben a nyers női szexualitást.

Brigitte Bardot Párizsban született egy gazdag család gyermekeként. Felnövekedve balettkarierre vágyott, 15 évesen pedig már fotómodell volt, s 1950-ben felkerült az ELLE magazin címlapjára. A világhírű francia rendezővel, Roger Vadimmal 1952-ben kötött házasságával azonban a filmes karrier előtt nyílt meg az út a számára.

1952 és 1973 között mintegy harminc filmet forgattak vele, ami meglehetősen rövid filmszínészi pályafutását figyelembe véve nem olyan nagy szám.

Első nagyobb sikerét az erotikus töltetű, 1956-ban készült És Isten megteremté a nőt című filmjével érte el, de említésre méltót alakított és megtöltötte a mozikat egyebek mellett a Viva Maria (1965), az Egy párizsi lány (1957), Az asszony és a baba (1958) és a Kedves Brigitte (1965) című filmekkel is.

Magánélete meglehetősen zűrös, kicsapongó volt. Négyszer ment férjhez, utoljára 1992-ben, 58 éves korában. Fia második férjétől született.

Milliárdos harmadik férje azzal kérte meg a kezét, hogy száz szál vörös rózsát szórt le helikopterről Bardot tengerparti nyaralójára. A francia riviérához szépsége és híres bulijai épp úgy hozzátartoztak, mint a napfény és a tenger.

Évtizedek óta meglehetősen visszavonultan, elzártan él, filmes szerepet nem vállalt, nem is szívesen nyilatkozik. Viszont Franciaország legelszántabb állatvédőjét tisztelhetik benne. Hogy nem felejtették el a filmcsillagot sem, azt jól bizonyítja, hogy Rio de Janeiróban (amelyet brazil St. Tropeznek is szoktak nevezni) szobrot is kapott.







Fotók:

Link



A filmes erotika forradalmasítója, szexszimbólum: a nyocvanhét esztendős Brigitta Bardot legendáján nem fog az idő.

"A régi fotóimat nézegetve nem hiszem el, hogy az a csinos lány én voltam" - mondja magáról.

Immár negyvennyolc éve visszavonult a filmezéstől, hogy az állatvédelemnek szentelje az életét. La Mandrague nevű villája az Azúr-parton az elhagyott állatok menedéke.

A művészpártoló nagyiparos lánya balerinának készült, de tizenöt évesen elragadta a modellkedés. Az Elle címlapjáról került Marc Allegret rendező figyelmébe, aki próbafelvételre hívta. Így ismerkedett meg Roger Vadimmal, akihez alig tizennyolc évesen feleségül ment. Kilenc közös film, ötévi házasság után elváltak útjaik. Az És Isten megteremtette a a nőt című filmmel megszületett a a modern Vénusz, a szexuális forradalom zászlóvivője. B.B. maga volt a megtestesült érzékiség, ruházkodása, frizurája meghatározta a hatvanas évek divatját. Saint-Tropezből, a kis halászfaluból az ő varázsa révén lett a bohém művészek paradicsoma.

Magánéletét őrült románcok, röpke házasságok, öngyilkossági kisérletek tarkították. Serge Gainsbourg eredetileg neki írta az erotika himnuszaként elhíresült Je t'aime című dalt, amit szakításuk után Jane Birkinnel énekelt lemezre. Jacques Charrier színésszel kötött házasságából született Nicholas nevű fia, akivel hosszú ideje nem tartja a kapcsolatot. Több mint húsz éve Bernard d'Ormale szélsőjobboldali politikus felesége.

Depressziós hullámvölgyekből, szerelmi botrányoktól visszhangos karrierjétől a Roger Vadim rendezte Don Juan 73-ban vett búcsút. A Babette háborúba megy, a Magánélet egykori sztárja hatszáz hektáros dél-franciaországi birtokára vonult vissza. Minden személyes vagyonát a nevét viselő állatvédő alapítványban fektette.







Brigitte Bardot Video - Egyveleg Mix

Link



In search of Brigitte Bardot in Saint Tropez

Link



Brigitte Bardot & Alain Delon? JE T'AIME

Link



Jane Birkin - Je t' aime, Moi non plu // A szerelem himnusza

Link



És Isten megteremtette a nőt!

Link



Képek

Brigitte Bardot

Link





















 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Virágos ruhában lopta el a show-t Sharon Stone
  2021-07-18 22:15:57, vasárnap
 
 




VIRÁGOS RUHÁBAN LOPTA EL A SHOW-T SHARON STONE


A 63 éves Sharon Stone virágos estélyi ruhája ellopta a show-t Cannes-ban: Enyedi Ildikó filmjét nézte meg.

Sharon Stone Enyedi Ildikó filmjének premierjére volt hivatalos Cannes-ban.

A cannes-i filmfesztivál július 17-én, stegnap ért véget, eddig tartottak az Arany Pálmára esélyes filmek vetítései, amelyekre természetesen számos hírességet is meghívtak.


Július 14-én, szerdán vetítették le A feleségem története című alkotást, amit a Testről és lélekről alkotója, Enyedi Ildikó rendezett. A premierre meghívást kapott Sharon Stone is.


Sharon Stone virágos estélyije


A 63 éves színésznő különleges ruhájával egyértelműen ellopta a show-t szerda este. Egy virágokkal díszített Dolce & Gabbana kreációban vonult végig a vörös szőnyegen. Az eseményen készült képeket Instagram-oldalán is megosztotta, ahol a rajongói nem győzték dicsérni a választását.







"Lenyűgöző vagy, imádom ezt a ruhát!" "Akár egy hercegnő, úgy festesz benne!" "Gyönyörű vagy!" "A megszállottja lettem ennek az estélyinek" - fogalmazták a dicsérő szavakat.

Kiegészítőként csak egy gyémánt fülbevalót választott, a nyakát teljesen szabadon hagyta. Smink terén az egyszerűségre törekedett, az alapozás és enyhe pirosítás mellett a tekintetét emelte ki szemceruzával, hozzá egy nem túl feltűnő, halványabb árnyalatú rúzst választott.


Az Arany Pálmát a fesztivál utolsó napján, július 17-én adták át egy díjátadó keretében, ez a nap volt a rendezvény fénypontja. Mi, magyarok, Enyedi Ildikónak is drukkolhatunk, jó esélyei vannak, hogy nyerjen. A feleségem történetét, miután levetítették, percekig állva tapsolták az alkotást.

A film Füst Milán több mint húsz nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. A holland Gijs Naber és a francia Léa Seydoux alakítják a két főszereplőt. Hazánkban várhatóan szeptember 23-án kerül majd a mozikba.

Mudruczó Kornél filmjét, az Evolúciót is jelölték, csak más kategóriában, azt a Cannes-i premierek szekcióban mutatták be még vasárnap.


Link



Az 54 éves Sophie Marceau fekete-fehér estélyiben jelent meg Cannes-ban: lélegzetelállító volt a Házibuli sztárja
Sophie Marceau a cannes-i filmfesztivál második napján lépett a vörös szőnyegre.

Link








 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Hát, ennél már nehezen lehet kínosabb egy szépségverseny
  2021-04-07 19:30:27, szerda
 
 





HÁT, ENNÉL MÁR NEHEZEN LEHET KÍNOSABB EGY SZÉPSÉGVERSENY - a királynő bele is sérült

ELKÉPESZTŐ BALHÉ EGY SRI LANKA-I SZÉPSÉGVERSENYEN


A korábbi szépségkirálynő úgy érezte, igazságot kell tennie. Mindenki számára tanulságos történet.


Az történt, hogy miután megkoronázták a Mrs. Sri Lanka szépségkirálynőjét, a korábbi szépségkirálynő rövid, de annál kellemetlenebb kioktatásba kezdett, odalépett hozzá, levette a fejéről a koronát, feltette az első udvarhölgy fejére.

Mindezt élő adásban.

A szervezők azóta sem győznek elnézést kérni minden érintettől.

A szépségversenyt Pushpika De Silva nyerte. A szabályok szerint a Mrs. Sri Lanka címet csak férjezett nők nyerhetik el. Caroline Jurie viszont,

a korábbi szépségkirálynő tévesen úgy tudta, hogy De Silva elvált a férjétől,

ezért úgy érezte, hogy igazságot kell tennie, és közbe lépett.

Jurie ráadásul olyan szerencsétlenül cibálta le a jéggé dermedt De Silva fejéről a koronát, hogy szerencsétlen nő koponyasérüléseket szenvedett, és kórházba kellett mennie.

Hát, ennél már nehezen lehet kínosabb egy szépségverseny, a királynő bele is sérült - Videó

Videó

Link



Azóta kiderült, hogy De Silva és férje valóban külön élnek, ám ettől függetlenül

azért még házasok, úgyhogy nem vétett a szabályok ellen.

A szervezőktől szépen vissza is fogja kapni a koronát, bár biztos ami biztos, azért De Silva beperel mindenkit, aki asszisztált ehhez az incidenshez.

"Nagyon csalódottak vagyunk. Caroline Jurie szégyenteljesen viselkedett a színpadon, ezért a Mrs. world szervezet kivizsgálha az esetet" - magyarázták.


Link














 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Kleopátra, A Nílus királynője
  2021-03-05 19:00:39, péntek
 
 







KLEOPÁTRA, A NÍLUS KIRÁLYNŐJE


Kleopátra (Kr. e. 69. január - Kr. e. 30. augusztus 12.), Kr. e. 51-től haláláig Egyiptom királynője, a Ptolemaida-dinasztia utolsó uralkodója, egyben az utolsó fáraó.

Kleopátra története évszázadokon át bűvölte el írók és művészek sokaságát. Semmi kétség, műveikben alakja úgy sejlik fel, mint egy nagy csábító, aki képes volt szövetséget kötni az akkori világ két legerősebb férfijával Caesarral és Antoniusszal.

,,A külseje önmagában véve nem volt igazán figyelemre méltó. Lényének kisugárzása tette olyan ellenállhatatlanná. Megkapó személyisége elbűvölő beszédstílussal párosult. Intelligenciája és mondanivalója megbabonázta a hallgatóságát. Már az maga volt az öröm, ha a hangját hallotta valaki. Mintha egy többhúros hangszeren játszott volna, úgy váltogatta a nyelveket, melyeken beszélt. Ellenállhatatlan bájjal csevegett, egyedülálló jellemként ismerték, varázslatos és elragadó volt a kisugárzása, amikor új emberekkel találkozott. Kedvesen csengett a hangja, amikor beszélt. És ezzel nemcsak a férfiakat hódította meg. A nők istenítették, úgy öltöztek, úgy viselték a hajukat, ahogyan ő."

Kleopátra, Egyiptom utolsó fáraója minden bizonnyal a történelem egyik legkiemelkedőbb nőalakja, aki máig töretlen hírnevét messze földön híres szépségének és veszedelmes csáberejének köszönheti.

Selymes bőrével és illatával vette le a férfiakat a lábáról Egyiptom fáraója. Értett a férfiak nyelvén, de műveltsége is segítette őt, hogy elértje a célját.

A Nílus királynője néven is ismert VII. Kleopátra személyét mind a mai napig számos legenda és titok övezi. Alakja sokakat megihletett, máig az egyik leghíresebb és legkedveltebb női uralkodóként tartják számon. Megjelenéséből még pop- és filmsztárok is merítettek ihletet.


Pénzérmékre került az arca


Kleopátrát az utókor egy kegyetlen és törtető királynőként ismeri, aki szexuális vonzerejét kihasználva érte el amit akart, és ennek köszönhetően maradt hatalmon. A modern történészek szerint ez a bájait kihasználó fáraó képe a rómaiak lejárató hadjáratának köszönhető. Hogy a ma szexszimbólumként emlegetett uralkodó a valóságban hogy nézhetett ki, már soha nem derül ki, ugyanis még a holttestének is nyoma veszett - írta meg a divany.hu. Mivel az egyiptomi művészetben nem létezett a mai értelemben vett portré, saját korából egyetlen ábrázolás maradt fent róla, az uralkodása idején készült pénzérméken és domborműveken. A pénzérmén lévő női arc azonban merőben más, mint a korabeli Kleopátra-ábrázolások.

A római stílusban készült érméken szereplő arckép a fáraót göndör, feltűzött hajjal ábrázolja, cseppet sem csábos, horgas orral és előreugró állal.







A római ábrázolásmód mellett az egyiptomi domborművek sem feltétlenül a szín tiszta valóságot ábrázolják, hiszen a domborműveken az uralkodót már-már istennőként jelenítik meg. A régészek találtak néhány hellén stílusú márvány mellszobrot is, de ezekről nem derült ki hitelt érdemlően, hogy valóban Kleopátrát ábrázolják-e. A mellszobron azonban az érméken látható arcvonások ismerhetők fel, melyek kevésbé eltúlzottak, mint a pénzérméken. Mivel persze név nincs a mellszobron, koránt sem biztos, hogy valóban a kétezer éve élt nagyhatalmú királynőt ábrázolja az alkotás.


Kardamommal és fahéjjal csábított


Szakértők rekonstruálták Egyiptom nagybecsű királynőjének illatszerét és egy igen fűszeres illatot nyertek, ami bombabiztos sikert hozott a férfiaknál. Parfümjének alapösszetevője a mirha lehetett, emellé jött egy kis kardamom, zöld olívaolaj és egy kis fahéj. A kardamom és a fahéj nemcsak illatos, de szerelmi afrodiziákumként is ismeretes, így nem kizárt, hogy a parfüm is egy kulcs volt a sikerhez a ,,végzet asszonya" kezében.


Ismerte a kémiai hámlasztást


Bárhogy is nézett ki Kleopátra, egy biztos, rendkívüli műveltséggel bírt és értett a férfiak fejének elcsavarásához, hiszen Julius Caesar és Marcus Antonius is behódoltak neki. Kleopátra annyi minden mellett különleges szépségtippjeiről is híres.


Kleopátra szépsége messze földön híres volt





A legenda szerint mézes, savanyú szamártejes vízben fürdött, mert ez megőrizte bőre rugalmasságát, selymességét és fiatalságát. Ez alapján egyértelművé válik, hogy már az ókorban ismerték a kémiai hámlasztást.

Azt az eljárást, amit manapság ugyan más módszerrel, de használnak a szépítészetben, és a nők súlyos pénzeket fizetnek ki azért, hogy fiatalabbnak tűnjön általa a bőrük. A savanyú szamártejben található alfa-hidroxi sav ugyanis elősegíti a bőr elhalt felső rétegének a leválását, így a leváló bőrréteg alatt előtárul a selymes, hibátlan bőr. A felszíni hámlasztás után pedig a sejtek közötti résen eljutva a szaruréteg aljáig, serkenti a sejtosztódást, ami elősegíti a bőr regenerálódását - fejtette meg Kleopátra titkát a szamartejes.blog.hu.







Szerelmi bánatában lett öngyilkos


A Julius Caesar elleni merénylet után szerelmével, Marcus Antoniusszal összefogva próbálta megakadályozni, hogy meghódítsák Egyiptomot, ám igyekezetük nem járt sikerrel. Octavianusnak - vagyis a későbbi Augustus császárnak - sikerült betörnie Egyiptomba, így Kleopátra szerelme öngyilkos lett. A legenda úgy tartja, mikor a szerelmes nő értesült a szeretett férfi haláláról maga is öngyilkosságot követett el. Persze sokan másképp gondolják. Egy feltételezés szerint Kleopátra azért végezhetett magával, mert rettegett a szégyentől és a szolgasorstól, ami várt volna rá a római uralom alatt. Cassius Dio görög történetíró szerint Octavianus tisztelettel bánt a legyőzöttekkel,

így Kleopátrát szerelmével együtt közös sírba temettette, azonban a szerelmespár holttestének hollétéről nem maradt fent egyetlen feljegyzés sem. A legvalószínűbb, hogy Kleopátra és Marcus Antonius teste az egykori Alexandria területén nyugszik. Ha ez valóban így van, nyughelyük örökre a tengeré lett, ugyanis szökőár, majd földrengések és áradások sorozata elpusztította Alexandria jelentős részét.


7 titok Kleopátráról

Link




















 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
112 éve született Simon Böske,az első magyar szépségkirálynő
  2021-02-15 22:00:35, hétfő
 
 







112 ÉVE SZÜLETETT SIMON BÖSKE, AZ ELSŐ MAGYAR SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ, AKIT 1929-BEN MISS EURÓPÁVÁ IS VÁLASZTOTTAK


Simon Böske (Keszthely, 1909. február 15. - Budapest, 1970. október 8.) az első magyar szépségkirálynő, akit 1929-ben Miss Európává is választottak.

Keszthelyen, Simon Sándor járási tiszti főorvos és Hoffmann Janka leányaként született. Már tizenhat évesen felfedezték, 1925-ben előbb a Keszthelyi Korzó Szépévé, majd a Balaton Tündérévé választották. Mindegyik versenyt a Színházi Élet című lap szervezte. A Balaton Tündére címért a tóparti városok Korzó Szépei versengtek Siófokon, a Korzó Szépe címet olvasói szavazatok alapján lehetett elnyerni.

Négy évvel később, 1929. január 6-án az először megrendezett Miss Hungary (akkori nevén Miss Hungária) szépségversenyt is megnyerte kétszáztizennyolc induló közül. Böske Miss Hungáriává választását Márai Sándor így kommentálta a Színházi Élet hasábjain:

,,Egy keszthelyi orvos lányát, Simon Böskét megválasztották Miss Hungáriának. Hogy ő a legszebb magyar lány... Gratulálok kisasszony. Mielőtt útra megy (Párizsba), engedjen meg egypár szót, szegény kicsikém. Maga nem is tudja, a Maga kedves és legszebbnek deklarált fejében, hogy mire angazsálta magát. Már szépnek lenni is egészen bonyolult valami. Mit gondol, a legszebbnek? Már egyetlenegy embernek tetszeni is hallatlanul veszedelmes és bonyolult valami. (Hát még) Egy zsűrinek, a világ zsűrijének, mit gondol?"

Még ugyanabban az évben Párizsban Miss Európává választották tizenhat ország indulója között. Bár úgy tervezték, hogy Böske Miss Európaként részt vesz az Amerikában megrendezendő Miss Universe versenyen, erre nem került sor. Miss Európaként fogadta a francia köztársasági elnök, a monacói herceg, számos diplomata és híresség. Böske kirándulást tett a francia tengerparton, európai és amerikai filmajánlatot kapott, egy francia selyemgyár mintát kívánt róla elnevezni.

Böskét Magyarországra érkezésekor hatalmas ünneplő tömeg várta a Keleti pályaudvaron. Március 17-én délelőtt az Újságírók Kórház- és Szanatóriumegyesülete javára autogramokat adott, melyek ára 1 pengő volt. A híradások hangsúlyozták, hogy ez az egyetlen alkalom, amikor Miss Európától autogram kapható. Ezen a napon Böskét antiszemita inzultus érte, mivel egy női küldöttség Miss Palesztinának nevezte, és autóján utazva a ,,ronda zsidó lány", és ,,nem vagy magyar!" kiáltásokat küldték felé.

Április 10-én a francia sajtóban cáfolták, hogy Böske részt venne az amerikai szépségversenyen, mivel ezen a rendezvényen ugyanazok az európai szépségkirálynők vennének részt, akiket Böske már egyszer legyőzött, így értelmetlen lenne még egyszer versenyeznie velük. Ugyanakkor megerősítették, hogy Miss Amerika és Miss Európa között versenyt rendeznek valószínűleg egy francia fürdőhelyen. Április 30-án német lapok Böske eljegyzéséről adtak hírt.

Július 27-én zajlott le a deauville-i kaszinóban a verseny Miss Európa és Miss Amerika között, melyen holtverseny alakult ki, és a nemzetközi zsűri úgy döntött, hogy az 50 000 frankos díjat megosztja a két versenyző között.

Böske nem élt a felkínált filmes és egyéb lehetőségekkel, és hamarosan férjhez ment Brammer Pál budapesti textil-nagykereskedő, posztógyároshoz. A házasság nem volt tartós, és a válást követően Jób Dánielhez, a Vígszínház művészeti igazgatójához ment feleségül. Második férjével túlélték a holokausztot és a Rákosi-korszakot. 1955-ig boldog házasságban élt, majd mozgáskorlátozottként gondozásra szorult. 1970. október 8-án hunyt el Budapesten elfeledve. A Kozma utcai izraelita temetőben nyugszanak.

Dr. Szarka Lajos történész 2017-ben Simon Böske naplója címmel írta meg új kötetét.







Különleges gyógyír fájó sebeinkre: Simon Böske, az 1929-es magyar Miss Európa

Link



Az első magyar szépségkirálynő egész Európát lenyűgözte: Simon Böske kegyeit kereste mindenki

Link



Íme a 16 nő, akiket a magyar Simon Böske legyőzött az 1929-es Miss Európa-versenyen

Link


Nem mindenki örült, amikor a magyar szépségkirálynő Miss Európa lett

Link



Megalázták a magyar szépségkirálynőt

Link



Simon Böske - Videó

Link



Volt egyszer egy keszthelyi világszépe... - Videó

Link











 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Hasonmása játssza el Diana szerepét
  2020-10-10 21:16:06, szombat
 
 










HASONMÁSA JÁTSSZA EL DIANA SZEREPÉT


Megszólalásig hasonlít a néhai Diana hercegnére A korona című sorozat fiatal üdvöskéje. A Netflix közzétette a brit királyi családról szóló produkció negyedik évadának kedvcsináló fotóit, amelyeken a Szívek hercegnőjét megformáló Emma Corrin még a rajongókat is megtévesztette, annyira hasonlít az 1997-ben tragikus autóbalesetben elhunyt hercegnére.

A novemberben érkező új évad középpontjában Károly herceg és Diana esküvője áll, a készítők a hitelesség kedvéért még a hercegné 1981-es esküvői ruháját tervező David Emanuellel is konzultáltak.

- Nem akartuk Lady Diana eredeti ruhájának tökéletea mását megalkotni, de szerettük volna, ha ugyanolyan a kisugárzása, mint a David és Elzabeth Emanuel által tervezett esküvői ruhának - mondta a The Sunnak egy bennfentes.







Károly herceg és Lady Diana Spencer 1981.július 29-én kelt egybe a londoni Szent Pál-székesegyházban. Az eseményt becslések szerint mintegy 750 millió tévénéző kisérte figyelemmel.
A walesi hercegi pár házassága a nyolcvanas évek végére megromlott, 1992-ben különköltöztek. A válást végül egy évvel Diana halála előtt, 1996-ban mondták ki.







Diana menyasszonyi ruhája a világ egyik leghíresebb esküvői viselete lett, a törtfehér taftselyem ruha mai árfolyama szerint 60 millió forintba került.







Lady Di eljegyzési gyűrűjét kék zafír és gyémántok díszítették. Idősebbik fia, Vilmos herceg később ezzel a gyűrűvel kérte meg Katalin hercegné kezét © Getty Image







A 24 éves Emma Corrin színésznőnek ugyan nincs sok tapasztalata, de a rajongók szerint szakasztott mása a Szívek hercegnőjének


Link








Olaj a tűzre

Diana szomorú lenne, ha látná, milyen viszály dúl fiai, Vilmos és Harry közt. A korona című sorozat szakértője, Robert Lacey udvari tudósító új könyvében, a Battle of Brothersben arról ír, Vilmosnak egyáltalán nem volt szimpatikus öccse választottja, Meghan Markle, és úgy vélte, elsietik az esküvőt. A cam­bridge-i herceg még édesanyja öccsét, Charles Spencert is megkérte, hogy próbáljon Harry lelkére beszélni, de ezzel csak még jobban magára haragította a testvérét.














 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
35 éve, hogy Molnár Csilla fejére került a korona A tragiku
  2020-10-10 20:00:33, szombat
 
 








35 ÉVE, HOGY MOLNÁR CSILLA FEJÉRE KERÜLT A KORONA

A TRAGIKUS SORSÚ SZÉPSÉGKIRÁLYNŐRE EMLÉKEZÜNK


35 évvel ezelőtt az egész országot elkápráztatta tündöklésével a mindössze 17 éves Molnár Csilla, 1985. október 5-én az ő fejére került a korona a Magyarország Szépe választáson. Abban a pillanatban nem volt nála boldogabb lány, kilenc hónappal később mégis önkezével vetett véget életének.


Ki tudja, miért van az, hogy bizonyos emberek halála egy fájó pillanat csupán, másoké pedig soha el nem múló gyász... Marilyn Monroe vagy James Dean évtizedek múltán is ikonok és valamiért Molnár Csilla is ott maradt a szívünkben.

Régebben nagy hagyománya volt a szépségversenyeknek Magyarországon, 1929-1939 között minden évben megtartották, és volt aki tudott is élni a győzelmével - lásd: Gábor Zsazsa (1936). Aztán a háború alatt természetesen nem volt, utána pedig azért nem lehetett megrendezni, mert ugye a szocialista erkölcsök nem engedték...





Fotó: Pinterest


Az első szépségverseny a vasfüggöny mögött


Így egészen 1985-ig nem létezett Miss Hungary, de akkor a Magyar Média Reklám és Propaganda Szolgáltató Vállalat vezetője megkereste az osztrák verseny szervezőjét, aki örült, hogy a vasfüggöny mögé bejuttathat egy ilyen látványos show-t, tehát meghirdették a jelentkezést.

Több mint 2000 lány gondolta magát elég szépnek ahhoz, hogy megmérettessen, de a döntőbe csak huszonöten kerültek. Közöttük volt Molnár Csilla Andrea is - aki harmadik nevét azért vette fel, mert rajta kívül volt még egy lány, akit pontosan ugyanígy hívtak.

Csillát barátnője kapacitálta, hogy jelentkezzenek, neki ez magától eszébe se jutott. Pont elérte a 16 éves korhatárt, de édesapjával meg kellett küzdenie azért, hogy elmehessen a válogatóra, mert ő nagyon féltette lányát ettől a világtól - joggal. Ám anyukája támogatta és végül a döntőn már az apa is ott izgult Csilláért. A verseny annyira különlegesnek számított, hogy két filmes - Dér András és Hartai László - mozit csinált belőle. Azt akkor még nem tudhatták, hogy a Szépleányok című filmjük egy dráma képeit rögzíti az első pillanatoktól szinte az utolsóig. A film egyébként kordokumentumként is érdekes.







MOLNÁR CSILLA ANDREA
(1969. január 20. - 1986. július 10.)

A tragikus sorsú, fiatal Szépségkirálynő.


Volt egyszer egy kedves és szép fonyódi diáklány, aki 1985 kora tavaszán, alig 16 évesen jelentkezett az 50 év kihagyás után először megrendezett magyar szépségversenyre. Rajta kívül mintegy kétezren tették meg ugyanezt. A több mint fél évig tartó versenysorozat végén őt találták a legszebbnek, s méltán került fejére a szépségkirálynői korona.

Volt egy lány, aki egy pillanatig azt hitte, önként akar a halálba menni; de tettét csak segélykiáltásnak szánta.

Fájón korán ment el - még csak 51 éves lenne!







TRAGIKUS TÜNDÉRMESE


Volt egyszer egy vidám, kedves és gyönyörű fonyódi diáklány, Molnár Csilla Andrea. Tizenhat éves volt, amikor 1985 tavaszán jelentkezett az ötven év kihagyás után megrendezett "első" magyar szépségkirálynő-választásra. A győzelem után csaknem egy évvel már nem élt.

Molnár Csilla Andrea idén lett volna ötvenegy esztendős.

Molnárék 1972 óta éltek Fonyódon. '85 tavaszán az egyik osztálytársnője, Cseh Erika vette észre egy újságban a szépségversenyről szóló felhívást. Ő ajánlotta Csillának, nevezzenek be mindketten. Csilla édesanyjának nem volt kifogása, édesapja viszont mindvégig ellenezte.

Kétezren jelentkeztek, hatszázan jutottak be a selejtezőkbe. Az elődöntőkből tízen jutottak tovább. Csilla az első helyen végzett, Cseh Erika kiesett. Csak a középdöntő alkalmával tudták meg a fonyódiak, hogy "lányuk" is indul a szépségversenyen. Mindenki gratulált Csillának. A középdöntőre is sokan elkísérték. Csilla a negyedik lett.

Budapesti Kongresszusi Központ, 1985. október 5. - a döntőt az akkor vadonatúj épületben rendezték. Óriási felhajtás fogadta a résztvevőket. Csilla annyira izgatott volt, hogy észre sem vette: szinte maximális pontszámot ért el. Csak a koronával a fején tudatosult benne: a második Kruppa Juditot és a harmadik Füstös Veronikát megelőzve ő lett Magyarország legszebb lánya. Molnár Csilla Andrea győzött, de a "királynő" élete pár nap múlva visszazökkent a régi kerékvágásba.

Sokan sokat kerestek a szépségkirálynőn, neki morzsák jutottak: nem kapta meg a győztesnek felajánlott ezer dollárt, a máltai Európa Szépe verseny előtti müncheni fotózásokért, divatbemutatókért egy fillért sem kapott, miközben három hivatalos kísérője kiemelt napidíjjal tetszelgett körülötte.

Zenészek, fotósok, önjelölt menedzserek, színészek, hivatásos liliomtiprók forogtak körülötte, meg akarták szerezni maguknak, ettől is roppanhatott össze. Sokáig igyekezett tartani magát: a szépségverseny után azt tervezte, főiskolára megy, közben manökenkedik.

A máltai Miss Európa 1986 Szépségversenyen a verseny összesített végeredménye alapján Csilla kapta a legtöbb pontot, kereken 60-at. A második és harmadik helyen holtverseny alakult ki: a svéd és a spanyol lány 56-56 pontot kapott, a francia és az osztrák pedig 55-55-öt. Ekkor a zsűri újra kihívta az első 5 helyezett lányt a színpadra, tehát Csillát, valamint a svéd, spanyol, francia és osztrák lányt. Körülbelül két percig álltak a színpadon, ekkor pontot már nem kaptak, csak kihirdették a végeredményt. Nagy meglepetésre az addig második helyen álló svéd lány, Raquel Bruhn lett az első helyezett, első udvarhölgy az előtte harmadik helyen álló francia Cecile Lartique lett, és az addig legmagasabb pontszámot kapott Csillát már csak a harmadik helyezettnek hozták ki.

Soha nem derült ki, hogy vajon miért csupán harmadik helyre került Molnár Csilla a maximális pontszámával, Csillának sem mondták meg soha. Ma már - egyes szakértők szerint - több verzió létezik: az első, hogy a szervezők nem akarták, hogy egy szocialista ország szépe legyen megválasztva Európa szépének.

1986. július 11-i hír: "Molnár Csilla Andrea, 1985 szépségkirálynője tegnap kora délután fonyódi otthonában tragikus hirtelenséggel elhunyt". Aggasztó előjelek azért voltak. A hirtelen jött népszerűség után hirtelen mindennek vége szakadt. Csilla az iskolából egyre rosszabb jegyeket vitt haza. Édesapja tudta nélkül titkos szerelmi viszonyt folytatott egy 41 éves herceggel. Amikor Molnár István megtudta, ez egyenesen önkívületbe kergette. Mindennapossá váltak a veszekedések. Az utolsó csepp a pohárban az lehetett, hogy nem utazhatott el a világszépe-választásra. Csilla teljesen összeroppant. Július 10-én szobája magányában, egy búcsúlevelet maga után hagyva gyógyszert vett be. A mentők nem tudtak rajta segíteni. Magyarország szépe örökre elaludt...

Emlékét két dal is őrzi, az Első Emelet együttes A szépek balladája című száma, és Homonyik Sándor felvétele, az Álmodj, királylány. Emlékére honlapot indítottak, sírja, amelynél temetése után egy szegedi tinédzser felvágta az ereit, s amelyhez Melocco Miklós szobrászművész készített kőemléket, kultikus hely lett, máig a leglátogatottabb sírhant a kaposvári temetőben.

Halála intő jel volt, de senki sem tanult belőle.

Molnár Csilla Andrea az örök szépség és az örök szerelem szimbóluma.


Homonyik Sándor - ÁLMODJ KIRÁLYLÁNY

Link



Első Emelet - SZÉPEK SZÉPE BALLADÁJA

Link



MOLNÁR CSILLA EMLÉKÉRE

Link











 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Audrey Hepburn tanácsai a szépséghez
  2020-04-17 22:02:10, péntek
 
 




AUDREY HEPBURN TANÁCSAI A SZÉPSÉGHEZ


1Audrey Hepburn tanácsai a szépséghez
Az alábbiakat Audrey Hepburn mondta, amikor megkérdezték a szépség titkáról

2 A vonzó ajkak érdekében, mondj kedves szavakat.

3 A kedves szemekért, keresd a jót az emberekben

4 A karcsú alak érdekében, oszd meg ételed az éhezőkkel.

5 A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta legalább egyszer

6 A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy soha nem vagy egyedül!

7 Az embereket jobban mint a tárgyakat meg kell újítani, fel kell éleszteni, meg kell gyógyítani és megváltani. Sohase utasíts el senkit.

8 Emlékezz: ha segítő kézre van szükséged, végül megtalálod a karjaidban. Ha idősebb leszel, felfedezed, hogy két kezed van: Egy, hogy segíts Magadon, Egy, hogy segíts másokon.

9 A nő szépsége nem a ruhákban rejlik, amiket hord.Nem az alakjában, vagy a frizurájában.
A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.

10 A nő szépsége nem az arcápolásból ered. A nő igazi szépsége a lelkéből tükröződik: az a törődés, amit szerető szívvel ad és a szenvedély amit mutat.

11 A nő szépsége csak fokozódik az idő előrehaladtával.

12 Kérlek küldd tovább ezt öt nagyszerű nőnek még ma.
Ha megteszed valami jó dolog fog történni... ...más nők önbecsülését is növelni fogod!














































 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1322
  • e Hét: 9559
  • e Hónap: 36182
  • e Év: 173554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.