Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hogyan előzheted meg, hogy az aggódás...
  2015-09-01 23:51:58, kedd
 
  Isten azt akarja, hogy vigyük elé aggodalmainkat, de nem jó, ha az aggódás az első számú ok, amiért hozzá fordulunk.

LinkThomas Christianson lelkész és író így fogalmaz egy a Relevant Magazine-ban megjelent cikkében, melynek címe Hogyan torzítja el Istenről alkotott képedet az aggódás (How Worry Warps Your View of God):

,,Bizalmunk Istenben nem azt jelenti, hogy szeretünk minden helyzetet, amibe belekerülünk... A kérdés az, hogy ezek a helyzetek, események nagyobbra nőnek-e a gondolataimban, mint Isten jósága és felségjoga (az, hogy ő tartja kézben a dolgokat, és törődik velem). Ha a szememben nagyobbak a gondok Istennél, akkor nagyobb hatással lesznek életemre, mint Isten."

A cselekedeteid mit tükröznek, hogyan gondolkozol Istenről?

Az irányítás Isten kezében van, részt vesz az eseményekben, és ami a legfontosabb: mindig közel van. A mi Istenünk jelenvaló és cselekvő Isten.
Christianson szavaival:
,,Isten, akit szolgálunk, meghívott minket, hogy részt vegyünk a világ újraformálásában. Azt mondja, szerepünk van ebben a folyamatban. Nem kell elfogadnunk mindent úgy, ahogy van, tegyünk a világban meglévő igazságtalanság és szenvedés ellen."
De közben őrizzük meg helyes szemléletünket, amihez Christianson szerint alkalmazzuk a páli képletet: ,,Imádkozás + Hála = Békesség".

Imádkozás

Az imádkozás ne az aggódásról és a bizonytalanságról szóljon, hanem Isten jelleméről és erejéről. Ő vagy megoldja gondunkat úgy, ahogy mi elképzeltük, vagy sem, de ahogy Christianson írja: ,,Ígéri, hogy erőt ad, ha az ő akaratát keressük életünkben és életünk által".

Hála

Christianson biztat, hogy idézzük fel azokat az emlékeinket, amikor Isten valami reménytelen helyzetből kisegített. Majd így folytatja: ,,Köszönd meg, amit tett, és gyakorold hitedet azzal, hogy előre hálát adsz azért, amit tenni fog."

Békesség

Általában bízni akarunk Istenben, ha cserében megmondja, mik a tervei. Hajlandók vagyunk vállalni az utat, ha tudjuk, mi vár ránk. Christianson: ,,Jézus azt üzente, hogy az ő békessége minden értelmet meghalad, tehát aggódásunk megszüntetése ne függjön attól, hogy átlátjuk-e a dolgokat... Valójában az, hogy bizonytalanok vagyunk a jövőt illetően, esélyt ad arra, hogy Istenbe vessük bizalmunkat."

A békesség abból adódik, ha megértjük, kicsoda Isten, és nem abból, ha megértjük, miért történnek a dolgok úgy, ahogy történnek. Fontosabb a Ki, mint a Miért. Kelly Balarie, a crosswalk.com egyik munkatársa is erről ír Ne aggódj c. írásában:
,,Hála neked, Uram, Jézus. Minden hatalom a tied. Te uralkodol a magasságban. Senki nem tud lerántani helyedről. Semmilyen körülmény nem tud legyőzni. Te magad vagy a hatalom, a szeretet ereje, minden probléma megoldója. Nem kell vállamra vegyem a világot, mert te válladra vetted a keresztet. Meghajlok előtted. Alázatossá válok, elengedem a kevély aggódást, ami csalárd módon elhiteti velem, hogy rajtam áll, hogy megváltozzanak a dolgok. Minden rólad szól, Uram."

Végül így biztat Christianson: ,,Tervezz, építs ki stratégiákat az életedre, de közben meríts erőt Istenben való bizalmadból, akárhogyan alakulnak a dolgok. Imádkozz, mondj köszönetet, és békesség legyen a lelkedben."

Fordította: Csiszár Mária
forrás: eszmélkedések Link
 
 
0 komment , kategória:  ESZMÉLKEDÉSEK  
Isten és az álmok
  2014-07-17 22:51:44, csütörtök
 
 


Link

"Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen." Ef 3,20

Isten gyakran mutat irányt az álmainkkal. De talán ezeket a legnehezebb elfogadni, mert teljesítésük látszólag meghaladja az erőnket. Más álmok meg egyértelműen önzőnek tűnnek. Így hát inkább hagyjuk, hogy elillanjanak.

De az álmok arra is alkalmasak, hogy növeljék hitünket Istenben. Amikor cselekvő engedelmességgel megtesszük az első lépéseket egy merész álom irányában, látni fogjuk, hogy Isten is megmozdul, és olyasmiket tesz, amiket csak Ő képes véghezvinni.


Mennyei Atyám, köszönöm, hogy adtál egy álmot, amivel szolgálhatlak Téged és a többieket képességeim, tehetségem által. Add, hogy Tőled származó megbízásként tekintsek erre az álomra, és kérem segítségedet, hogy megtehessem a következő lépést. Jézus nevében, Ámen.

Forrás: eszmelkedesek.blogspot.huLink


 
 
0 komment , kategória:  ESZMÉLKEDÉSEK  
Békesség nektek
  2014-01-26 01:02:56, vasárnap
 
 

Link

Jn20,19-21
Béke legyen veletek. Békesség nektek.

Nehezen megfogalmazható - mi is? Köszöntés? Kívánság? Parancs?

Mi a békesség? Biztonság? Rend? Csend? Nyitottság? Derű? Harmónia?

Mi nincs bennem, amikor béke van? Félelem, harag, elégedetlenség, vágy, izgalom, nyugtalanság, agresszió, irigység, gyűlölet...

Mi fér meg a békességgel? Fájdalom? Szenvedés? Szánalom? - Talán. Ha nem tiltakozom, nem lázongok ellene, hanem elfogadtam, együtt élek vele. De ebben a helyzetben a békesség csak ideig-óráig állhat fenn, a fájdalom biztosan kikezdi újra meg újra.

Jézus úgy beszél a békességről, mint tőlünk függetlenül létező, önállóan működő valamiről. A békességnek nincs igei alakja. A békesség főnév. A megbékülni, kibékülni leszűkíti a jelentését, csak bizonyos szituációkban használható. Nem ismerek igei alakot más nyelvekben sem.

Békesség nektek. Ez a köszöntés Jézus szájából parancs.

Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek.
Ha beléptek egy házba, szálljon rájuk a békességtek, ha nem fogadnak szívesen, a békesség visszaszáll rátok.

A békesség valóságos létező. Jézus Krisztus rendelkezik vele. Parancsolhatja, hogy legyen - megteremtheti. Az övé. Átadhatja, szétoszthatja, ugyanúgy nem fogyatkozik meg ettől, mint a szeretet.
Ránk hagyta, nekünk is adta.
Nem mi rendelkezünk vele. A békesség azt ,,teszi", amit Jézus mond neki: rászáll másokra Jézustól származó békességünk, ezzel továbbadjuk, amit kaptunk. De mert létező valóság, nem szűnik meg, ha a másik nem képes befogadni, hanem visszaszáll ránk. A ,,továbbadjuk" nem jó szó, mert ebben a folyamatban mi nem veszünk részt. Befogadtuk a békességet, és ettől kezdve önállóan működik bennünk és általunk.

Ha valami megzavarja, újra a Forráshoz, a Békesség Fejedelméhez kell járulnunk érte.

Forrás: Eszmélkedések
Link
 
 
0 komment , kategória:  ESZMÉLKEDÉSEK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 50
  • e Hét: 717
  • e Hónap: 3468
  • e Év: 3468
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.