Regisztráció  Belépés
ronix.blog.xfree.hu
"Ha élni akarsz, két karod legyen a híd, és szavad olyan, ami épít - de kell, hogy példa is légy hordozva mások terhét. Csapóné Ágoston Veronika
2008.06.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Isten fénye áttör a sötéten
  2013-11-03 18:58:29, vasárnap
 
  Isten fénye áttör a sötéten

"Jézus Krisztus az Isten dicsőségének a kisugárzása és az Ő lényegének a kiábrázolása" (Zsid 1,3a).

Zakariás, Keresztelő János atyja prófétál Felőle: "...meglátogatott minket a naptámadat a magasságból" (Lk 1,78b). A Nap a nagy világító test, amelyet azért formált Isten, "hogy elválassza a nappalt az éjszakától" (1 Móz 1,14), és "legyenek világítókul az ég mennyezetén, és világítsanak a földre ...és hogy a nagyobbik uralkodjék nappal" (1Móz 1,14-16). A fény-nélküliség, a sötétség órája a gonosznak a működési ideje. Egyiptomban mondotta az Úr Mózesnek: "Nyújtsd ki a te kezedet az égre, hogy legyen sötétség Egyiptom földén, éspedig tapintható sötétség. És kinyújtá Mózes az ő kezét és lett (sűrű) sötétség egész Egyiptom földén három napig. Nem látták egymást és senki sem kelt fel az ő fekhelyéről három napig" (2Móz 10,21-23). Mikor az Úr Jézus Krisztus ott függött a fán, "...hat órától kilenc óráig sötétség lett az egész földön; a nap ugyanis elfogyatkozott" (Lk 23,4). S még egyszer lesz nagy sötétség, amikor az Úr napján az ötödik angyal is ki fogja tölteni a poharát a fenevad királyi székére, és "lesz az ő országa sötét, és rágják az ő nyelvöket a kín miatt" (Jel 16,10). A Napnak a fizikai sötétség-elűző tevékenységén kívül másik hatása, hogy sugarai a növényvilágban a fotoszintézishez szükségesek. Ez a növény létezésének egyik alapfeltétele, a melegítő, életet indító és növelő sugár. Napfény nélkül nincs biológiai élet, de nem lenne nélküle semmiféle energia sem. E föld mindenfajta energiájának ősoka, forrása a Nap.
S így van a szellem, Isten világában is. Jézus Krisztus az isteni világosság lényegének kisugárzása fentről, és besugárzása a mi földi világunkba. Ő a világ Világossága (Jn 8,12), aki megvilágosít minden embert (Jn 1,9b). És egyszer Ő lesz majd a Szövétnek, Nap a mennyei Jeruzsálemben, és akkor nem lesz többé szükség erre a Napra. Ő az Isten életet indító és növelő szeretetének ki- és besugárzása. Ő az életnek és halálnak korlátlan Ura, az élet kegyelemmel és irgalommal teljes adója, ajándékozója és megőrzője.


forrás: Evangéliumi beszélő képek
 
 
0 komment , kategória:  #Ev. Beszélő Képek  
A lélek arcképe
  2013-08-14 21:12:10, szerda
 
  A lélek arcképe

Szellemi arcképed van a rajzon. Csak a Sátán tehet olyan vakká, hogy nem ismered fel magadon a bűnnek ezt a torzítását. Isten képe csak a teremtéskor rajzolódott ki az ember lelkén. Azután úgy eltűntek az isteni kézvonások, mint az egyik nagyon régi bibliai pergamenről az isteni üzenet, amikor letörölték róla azért, hogy emberi gondolatokat írjanak a helyére. Az elveszett isteni vonások helyett így került az ember szellemi arcára ez a folyton ismétlődő szó: én, én, én!
A teremtéskor Ő, Isten volt az első, a felebarát a második és az "én" az utolsó. Azóta minden a visszájára fordult. Még a legnemesebb emberi érzés, a szeretet is. Csak azt szeretem, akit jólesik szeretni. Ez az "én" önző szeretete.
Azon a bibliai pergamenen elővarázsolta a modern vegytudomány az eredeti, isteni írást, de a Sátán tönkretevő kezét nem bírja emberi erő lefogni. Csak Krisztus. Ha Krisztus veheti kezébe az életedet. A bűnben holt életet emberi erő nem elevenítheti meg. Csak a Krisztus isteni ereje tud ilyen csodát tenni. Az Ő vére megtisztít minden bűntől. Munkába veszi szellemi arcodat az Ő szeretete, amely erősebb bűnnél és halálnál. Mígnem kiábrázolódik rajtad a Krisztus! (Gal 4,19).
"Isten az ő Fiát elbocsátotta a bűn testének hasonlatosságában és a bűnért, elítélve a bűnt a testben" (Róm 8,3).
"Ha ugyanis eggyé lettünk vele halálának hasonlóságában, még inkább eggyé leszünk vele a feltámadásának hasonlóságában is" (Róm 6,5).
"Ugyanaz, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az ő ti bennetek lakozó Szelleme által" (Róm 8,11).
 
 
1 komment , kategória:  #Ev. Beszélő Képek  
Öltözzétek fel az Isten minden fegyverét...
  2013-07-28 20:49:31, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  #Ev. Beszélő Képek  
Krisztus a mi menedékvárosunk
  2013-07-06 21:46:47, szombat
 
  Krisztus a mi menedékvárosunk

Az Isten által rendelt menedékvárosok a Mózes 4. könyve 35. fejezetében csodálatos előképei az Úr Jézus Krisztusnak, a bűnösök biztonságos menedékvárosának. Hat ilyen város volt, három a Jordán nyugati, három annak keleti oldalán. A gyilkos, aki nem szántszándékkal, hanem tévedésből, akaratlanul ölt embert, odamenekülhetett a vérbosszú elől. Ha egyszer elérte a menedékvárost, megmenekült minden veszélytől. Krisztus a mi menedékvárosunk. Az ítéletvégrehajtó az Isten törvénye, melyet bűneinkkel számtalanszor megszegtünk. A törvény sohasem képes megmenteni, sőt kárhoztat minket. A menedékvároson kívül nincs menekvés a kárhoztatás elől. Isten szentsége kimondta: "Amely lélek vétkezik, haljon meg!", de Isten szeretete felénk kiált: "Mikor még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk!" (Róm 5,8). Benne hinni annyit jelent, mint odamenekülni és elrejtőzni Benne, mint ahogyan a képen látható bűnös is rohan. "Nincsen immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak" (Róm 8,1). "Mert a törvénynek vége Krisztus, minden hívőnek megigazulására" (Róm 10,4).
"Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem, őbenne bízom" (Zsolt 91,2).
 
 
0 komment , kategória:  #Ev. Beszélő Képek  
A bűn játszmája
  2013-06-29 21:42:41, szombat
 
  A bűn játszmája

Figyeld meg, ki nyer? A kockák alján belül ólom van, ezért kerül mindig felülre az öt félelmetes betű. Aki hamisjátékosokkal vagy játékbankkal kerül szembe, így szokta végezni. Nyereségvággyal, élvezettel kezdi. Aztán kiveri a hideg verejték, mert már a pénze után is hiába megy. Összeomlik minden, végül fejbe lövi magát.
"Bolond!" - mondják az ilyenre. És aki a lelkét teszi a kockára? Pedig a bűn játszmájában minden ember felteszi a lelkét. Nincs ember bűn nélkül, olvassuk a Római levélben (Róm 3,10-12). "Ha valaki az egész törvényt megtartja is, de egy ellen vét, valamennyiben vétkes" (Jak 2,10). Először játszom a bűnnel, azután a bűn játszik velem, és a vége halál. Az örök győztes a Sátán, mindkettőnek ura.
Egy híres kép sakkjátékban mutat hasonló jelenetet. A Sátán egy ifjút győz le, aki rémülten mered a sakktáblára. Valahol kis hibát követhetett el, és emiatt minden elveszett. Egy neves sakkmester megnézte a képet és rájött, hogy van még segítség. Egy mentő lépés! Ha megelevenedett volna a képen az ifjú, felsugárzott volna az arca az örömtől. Van szabadulás!
A bűn játszmájából is van szabadulás: Isten egyszülött Fiának élete árán. A Mester: Krisztus, aki maga tette meg a döntő lépést vére árán. Legyőzte a bűnt, a halált, a Sátánt. Ezt a győzelmet adja neked az újjászületés csodájában. Tiéd-e már? Más út nincs a mennybe!
"Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett" (Lk 19,10).
"És megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt teljes életükben rabok voltak" (Zsid 2,15).
 
 
0 komment , kategória:  #Ev. Beszélő Képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 245 db bejegyzés
e év: 2699 db bejegyzés
Összes: 34965 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 2129
  • e Hónap: 44513
  • e Év: 790135
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.