Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Francia csokoládéhab
  2022-04-04 22:07:37, hétfő
 
  Hozzávalók / 4 nagy pohár:
20 dkg étcsokoládé (70%)
8 dkg vaj
6 dkg cukor
4 tojás
1 ek jamaikai rumaroma

Elkészítés:
A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasztom. Félreteszem hűlni.
Tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem jó keményre és közben fokozatosan adagolom hozzá a cukrot.
A sárgáját elkeverem a rummal és a csokoládéhoz adom.

Lazítom egy kis fehérjével aztán óvatosan belekeverem a többit is.

Poharakba adagolom és hűtőbe teszem minimum 2 órára.

Tippek:Fontos, hogy ehhez a recepthez az étcsokoládé minimum 70%-os vagy annál magasabb csokoládé tartalmú legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Csírkés tagliatellle
  2022-04-01 22:08:12, péntek
 
  CSIRKÉS TAGLIATELLE CSŐBEN SÜTVE


Hozzávalók:
30 dkg csirkemell filé

25 dkg Schnitzer gm tagliatelle (vagy bármilyen szraz tészta)

1 tk fűszerpaprika

5 dkg vaj

5 dkg rizsliszt

2,5 dl tej

10dkg reszelt füstölt sajt + 10 dkg a szóráshoz

1 tk magos dijoni mustár

2 paradicsom

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzöm.

A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával és tetszőleges zsiradékon megsütöm, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékhoz öntöm az olvasztott vajat, hozzáadom a lisztet, több részletben a tejet és kézi habverővel csomómentesre keverem, mehet bele a reszelt sajt, a mustár, pici só, kiforralom, végül hozzáadom a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, a csirkemellet és összeforgatom.

Az elkészült tésztát egy jénai tálba halmozom, a tetejét megszórom reszelt sajttal, rásorakoztatom a felkarikázott paradicsomot és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 10-15 perc alatt készre sütöm.

Elkészítési idő: 30 perc

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!

 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
francia palacsinta
  2022-02-22 18:57:13, kedd
 
  Mai desszertünk, francia palacsinta🥰( csúsztatott palacsinta)
Érdemes kipróbálni, nagyon finom😍
Recept:
Hozzávalók;
8 tojás,
10 dkg vaj, 20 dkg liszt,
5 dl tej, só, sok- sok vaníliás cukor,
olaj vagy zsír a kisütéshez
A vajat habosra keverjük, egyenként hozzá adjuk a tojássárgákat,
a lisztet, sót, s a tejjel lassanként elkeverjük csomómentesre.
Végül , könnyedén hozzákeverjük a tojások kemény habját.
Sütése eltér a többi palacsintáétól, mert csak az egyik felét sütjük meg.
Egy tányérra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, vaníliás cukorral jól megszórjuk, s a következő palacsintát rácsúsztatjuk. így folytatjuk, amíg s palacsinták mind kisültek.
A legutolsót, megfordítva borítjuk a tetejére!
Forrón vaníliás cukorral meghintve tálaljuk🙂
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal
  2022-01-12 17:21:16, szerda
 
  Hozzávalók

Burgonyatorta elkészítése
2 közepes db burgonya
15 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kukoricaliszt
100 ml főzőtejszín
1 db tojás
3 ek zsemlemorzsa (a formához)
1 ek vaj (a forma kivajazásához)

A kacsa sütése
40 dkg kacsamell
1 szál rozmaring
A gránátalma szósz
1 db gránátalma
10 dkg barna cukor
1 db citrom (leve)

Elkészítés
Burgonyatorta elkészítése
Az elkészítést a burgonyatortával kezdjük, mert ennek kell egy jó 40 perc, hogy megsüljön. Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 fokra. A burgonyákat nagy lyukú reszelővel reszeljük egy tálba, dobjuk rá a szétzúzott fokhagymát, borsozzuk és sózzuk jól meg, hogy levet eresszen, majd 5-6 perc múlva nyomkodjuk ki a mosogató felett és öntsük le róla a felesleges levet, végül hempergessük meg a kukoricaliszttel.

Egy kerámia vagy más hőálló formát (ami ne legyen túl nagy, két ember adagja férjen el benne) vajazzunk ki egyenletesen és szórjuk meg a belsejét zsemlemorzsával. Ez biztosítja majd, hogy a burgonyatorta sütés után könnyedén kiessen a formából. A formánkban oszlassuk szét egyenletesen a burgonyát, jó erősen nyomkodjuk bele, béleljük a tál belsejét úgy, hogy középen egy kisebb kis tálat alkossunk.

Forrósítsunk egy serpenyőt, olvasszunk benne kevéske vajat, majd dobjunk bele két gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd pár másodperc múlva tépkedjük bele a parajleveleket. (A leveleknek a középső, szálasabb erét kitéphetjük.) Sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg kicsit, de ne süssük túl, egy perc alatt megvan, vegyük is le a tűzről, ha kicsit összeesett.

A megpárolt parajleveleket öntsük a burgonya tálkánkba, a tejszínt keverjük egy tálban jól össze a tojással, majd ezt is öntsük a tetejére és így tegyük sütőbe, kb. 40-50 percre. Nézegessük néha, akkor jó, ha a teteje már nem annyira leveses, puha, hullámzós, hanem kicsit kezd szilárdabbá válni. Ilyenkor fel is puffad kicsit, de miután kivettük a sütőből, újra visszanyeri eredeti alakját. Ilyenkor egyszerűen kifordítjuk a tálból és félbevágva helyezzük a tányérokra.

A kacsa sütése
A kacsamell zsírosabb, bőrös oldalát irdaljuk be egyenletesen 1-2 centis távolságra végig úgy, hogy a hús széléig futtassuk ki a kést rendesen (hogy ne pöndörödjön fel sütés közben). Vigyázzunk a kés csak a bőrt vágja át, a húsba már ne vágjunk bele, ha lehet, mert ezzel megakadályozzuk, hogy bent maradjanak a finom nedvek. A mell másik oldaláról vágjuk le az esetleges inakat, szálakat, valamint vágjuk körbe a zsírt a hús formájára. Általában a zsír kicsit lelóg a húsról, azt nem szeretnénk megsütni. Kis tálban keverjünk össze egy evőkanál olívaolajat, borsot és apróra vágott rozmaringot, majd a hús nem bőrös oldalát kenjük be vele, és lefordítva tegyük egy tálra 10-15 percre.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, sózzuk be kicsit a kacsát, majd mikor már elég forró helyezzük bele a bőrös oldalával lefelé. Ne használjunk semmilyen zsiradékot, mert a bőr maga is elég zsíros, így az biztosítja majd, hogy ne égjen meg. Néhány percig süssük, néha nézzünk alá, ha szép aranybarna színű, akkor fordítsuk meg és a másik felét is süssük 2-3 percig. Majd vegyük le és helyezzük tepsibe a bőrös oldalával felfelé. Ekkorra már kezd nagyon jól kinézni, de itt még nincsen kész. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük további 7-8 percig.

A gránátalma szósz
Vágjuk a gránátalmát keresztbe (ne hosszába, tehát a félgömb teteje legyen a feneke :) ) majd egy nagyobb tál fölött fektessük a tenyerünkbe a belső oldalával lefelé, és egy kanállal (aminek a nagyobb lendület kedvéért a végét fogjuk meg) kezdjük el ütögetni fölülről. Azt tapasztaljuk majd, hogy szépen, egyenletesen kihullanak belőle a magok, amit majd felhasználunk a szószhoz. Ha esetleg néhány apró torzsa is beleesett, azokat dobáljuk ki.

Forrósítsunk egy serpenyőt, szórjuk bele a barna cukrot és várjunk, amíg elkezd olvadni, majd öntsük bele a gránátalma magokat és facsarjunk rá egy citrom levét, valamint egy csipet sóval ízesítsük. Ha nem elég szószos állagú, kevéske vízzel hígíthatjuk.

Szép nagy tányérra helyezzük a félbe vagy negyedbe vágott burgonyatortát, a sütőből kivett kacsát szeleteljük egyenletes méretűre, öntsük a gránátalma szószt a burgonya mellé, majd erre helyezzük a kacsa szeleteket, amit végül egy ágacska rozmaringgal díszíthetünk.
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Töltött csirkefasírt brokkolis krumplipürével
  2022-01-08 17:43:15, szombat
 
  Hozzávalók:
50 dkg csirkemell darálva
2 db zsemle vízben áztatva, majd kifacsarva
2 db tojás

őrölt bors
1 kisebb vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 mokkáskanál pirospaprika

A töltelékhez:

6 szelet gépsonka
6 cikk sajt
A húspogácsák beforgatásához:
1 db tojásfehérje felverve
A körethez:
krumpli
brokkoli
vaj
tej

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá a cikk sajtot. A gépsonkával a sajtot betakarjuk, majd a húsmasszát pogácsává gömbölyítjük. Tojásfehérjébe forgatjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Mind a 12 db fasírtpogácsánál így járunk el.

200 fokos sütőben sütjük, szép pirosra.

A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben, a brokkolit külön edényben, azt is sós vízben megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, amikor megfőttek. Összekeverjük a krumplit és a brokkolit, összetörjük, egy kis vajjal és tejjel jól kikeverjük, hogy jó pürés legyen.

A töltött húspogácsákat a brokkolis krumplipürével tálaljuk

Árpási Detty család receptes könyve
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Savanyúkáposztás csirkesült.
  2022-01-08 17:38:48, szombat
 
  Hozzávalók:
4 db csirkecomb
60-70 dkg savanyú káposzta
1 db alma
1 nagyobb fej lila hagyma
pár szelet bacon

bors

Elkészítés:
A csirkecombokat forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta. Rápakoljuk a húsdarabokat, a megmosott és magházától megfosztott almákat gerezdekre vágva közé dugdossuk.

A húsok tetejére egy-egy darab bacon szeletet teszünk. Lefedjük a jénait, és egy órára közepes lángon betoljuk a sütőbe. Nem kell alá sem víz, sem pedig zsiradék. Mindkettőből van annyi benne, hogy elég legyen a puhuláshoz, és ne égjen le az étel.

Ha letelt az idő, akkor a fedőt levesszük, és a nélkül még visszadugjuk a sütőbe a jénait, addig, míg a teteje szépen meg nem pirul.

Ha már ropogós a szalonna és a csirke bőre, lehet tálalni

Árpási Detty család receptes könyve
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Ropogós KFC csirkeszárnyak
  2022-01-08 17:35:29, szombat
 
  Hozzávalók:

10 db csirkeszárny
3 evőkanál kukoricakeményítő
késhegynyi sütőpor
negyed teáskanál pirospaprika
só, bors

A második panír:
3 evőkanál kukoricakeményítő
késhegynyi sütőpor
6 evőkanál víz

Elkészítés:

A kukoricakeményítőt, a fűszereket és a sütőport összekeverjük és belemártjuk a húsokat. Majd hűtőbe tesszük 1 órára. Megcsináljuk a második panírt: a kukoricakeményítőt, a sütőport és a vizet összekavarjuk, a húsokat beleforgatjuk a vizes keverékbe és azonnal forró olajba tesszük. Lassú tűzön készre sütjük. A keményítőtől és a sütőportól finom, ropogós lesz a csirke " bundája ".

Árpási Detty család receptes könyve
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Grízes mézes
  2021-12-14 15:32:03, kedd
 
 



Hozzávalók:
50 dkg liszt,
15 dkg kristálycukor,
7 dkg sertészsír,
1 tojás,
5 evőkanál méz,
2 teáskanál szódabikarbóna,
tej.
A krémhez:

10 evőkanál búzadara,
1 liter tej,
1 evőkanál cukor,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
fél liter baracklekvár.
A csoki mázhoz

3 evőkanál étolaj,
12 dkg étcsokoládé.
Elkészítés
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.

Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk.

A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.

Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.

A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.

Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük.

Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz

Marika Olah receptje!


 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Extra csokis kuglóf
  2021-11-22 12:59:53, hétfő
 
  Elegáns, mutatós desszert a kuglóf, amelyet nagyon egyszerűen elkészíthetsz, rengeteg mindennel dúsíthatsz.

A kuglófot legtöbbször ünnepi asztalon láthatod, mert ez a desszert eleganciát sugall. Amellett, hogy nagyon szép és mutatós, egyszerűen készül, úgymond keverem-kavarom tésztája van, mint akár ennek a banános-fahéjas muffinnak. Arra ügyelj csak, hogy könnyű tésztát kell kapnod, így a muffinnal ellentétben jó habosra kell kikeverned a hozzávalókat.

Az alapkuglófreceptet érdemes megtanulni, amelyet aztán kedved szerint variálhatsz. A csokis ízesítés mindig nagy kedvenc, bármilyen sütiről is van szó, ebben a receptben kakaópor és étcsoki is kerül a tésztába, hogy senki se szenvedjen hiányt.

EXTRA CSOKIS KUGLÓF
Hozzávalók
Piskóta:20 dkg liszt
8 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
1 csipet só
18 dkg vaj (puha)
25 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
4 darab tojás
10 dkg étcsokoládé

Máz..
10 dkg étcsokoládé
fél dl tejszín

Elkészítés:
A vajat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, és keverjük habosra.
Miközben keverjük, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, figyelve, hogy mindegyik jól elkeveredjen. Érdemes elektromos habverőt használni.

A csokoládét törjük egészen apróra.

Egy másik tálba szórjuk bele a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
Adjuk hozzá a csokit, keverjük el, majd forgassuk a vajas masszához.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Egy kuglófformát vékonyan lisztezzünk ki, majd öntsük bele a tésztát. Süssük 45 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol megsült-e.

Vegyük ki a sütőből, és mielőtt kiborítjuk a formából, hagyjuk 10 percet hűlni.

Készítsük el a csokimázat:
a tejszínt és a felkockázott csokit gőz felett olvasszuk fel, keverjük össze,
majd csorgassuk a kihűlt kuglófra.

SZÁSZ ESZTER


 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Lajcsi rolád
  2021-11-16 13:46:49, kedd
 
  Aki a Lajcsi szeletet szereti, annak ebben a piskótás verzióban is ízleni fog.

Hozzávalók.

Piskótához
csipet só
6 db tojás
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál méz
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
12 g sütőpor

Krémekhez

Vaníliás krémhez
20 g vaníliás ízű pudingpor
3 dl tej
ízlés szerint cukor (5-7 dkg)
10 dkg vaj

Puncskrémhez
20 g puncs ízű pudingpor
3 dl tej
ízlés szerint cukor (5-7 dkg)
10 dkg vaj

Csokimázhoz

4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál tej
6 dkg vaj

Elkészítés
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját (amiben elkeverjük a mézet és a sütőport), és tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárgája teljesen elkeveredik a fehérjében. A lisztet és a kakaóport elkeverjük, majd apránként a felvert habhoz adjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze. Előmelegített sütőben 170C° kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A kész piskótatekercset sütőpapír segítségével feltekerjük.

A kétféle pudingot hagyományos módon megfőzzük, majd lehűtjük. Elkeverjük a 10dkg vajat a vaníliás és a puncspudingban is. A piskótát kitekerjük, majd a pudingkrémet felváltva egymás mellé rákenjük. Ezután szorosan feltekerjük. A csokimáz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne. Helyezzük a piskótatekercset egy sütőpapírral bélelt tepsire és vonjuk be az elkészült csokimázzal. Tegyük pár órára hűtőbe tálalás előtt.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 120 db bejegyzés
Összes: 8494 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 478
  • e Hét: 478
  • e Hónap: 7337
  • e Év: 188316
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.