Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Kókuszkrémes pudingos szelet, egyszerű és finom
  2021-04-09 16:47:37, péntek
 
  A finom kókuszos sütemények kedvelőinek biztosan ízleni fog ez a remek sütemény. Egyszerű pudingos krémmel készül, ezért tényleg nincs vele sok munka, érdemes kipróbálni, nem lehet elrontani.

Tészta hozzávalói:
5 db tojás,
90 gramm cukor,
90 gramm liszt,
30 gramm keserű kakaó,
1 tasak sütőpor.
Alsó, kókuszos krém:
3 dl tej,
1 tasak kókuszos pudingpor,
3 ek cukor,
10 dkg margarin,
ízlés szerint kókuszreszelék .
Felső krém :
1 tasak étcsokis pudingpor,
3 dl tej,
10 dkg margarin,
3 ek cukor.
Tetejére:
2 dl habtejszín,
kakaópor a díszítéshez.
Elkészítés:
Tojásokat cukorral kissé felvertem majd belekevertem a száraz hozzávalókat. Gaztepsi méretű tepsiben sütöttem 1 vékony lapot amit mikor elkészült kettévágtam, így kaptam 2 normál méretű lapot!.

A krém elkészítése:

A kókuszos pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, mikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint és tetszés szerint kókuszreszeléket. A csokis pudingot megfőzzük a cukorra és a tejjel, mikor kihált, hozzáadjuk a habosra kevert margarint.

Összeállítás:

Lap, kókuszos krém, lap, csokis krém, 2 dl tejszín habbá verve a tetejére. Díszítés kakaópor és kókuszreszelék.

Radicsné Babos Renáta



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Dubarry szelet
  2021-04-09 16:42:26, péntek
 
  Nem szép de nagyon nagyon finom!

Elkészült ebédre



A felszeletelt húst (karaj, tarja, csirkemellfilé ki mit szeret). Gyengén kiklopfolom, sózom, borsozom s kevés olajon fehéredésig elősütöm. Közben előfőzöm a karfiolrózsákat (mérettől függően 10-15 perc) sós vegetás vízben. Elkészítem a besamelmártást (10 dkg vaj vagy margarin 5 púpozott evőkanál liszt tej, só, bors, szerecsendió) én szeretem, ha jó sok van szeleteken ezért 1 liter tejből készítettem. Kell még szeletelt sonka, szeletelt sajt, reszelt sajt.

Ezután következik az összeállítás:
Egy tepsit kivajazok, beleteszem az elősütött húsokat, rákerül a sonka szelet sajt karfiol, besamel, reszelt sajt. Most mehet a 180-190 °C előmelegített sütőbe kb. 25-30 percig, amíg szép aranybarnára sül.
Ha esetleg van olyan, ami nem érthető nyugodtan kérdezz!











 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Túrórudi szelet, le is fényképeztem, annyira szép lett
  2021-04-09 14:39:33, péntek
 
  Sokunknak bevált, és viszonylag gyors az elkészítése.

Hozzávalók:
8 dkg vaj
2 db tojás
15 dkg cukor
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál szalalkáli
A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
25 dkg cukor
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)
2 csomag vaníliás cukor
A csokimázhoz:

12 dkg porcukor
6 ek forró víz
3 dkg vaj
3 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán kisütjük. (A tepsi mérete 26 x 36 cm, a sütési hő pedig 170 fok/ légkeverés.)

2. A töltelék alapanyagait összekeverjük, majd a kisütött két tésztalap közé töltjük.

3. A csokimázhoz a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, majd teszünk bele 6 evőkanál forró vizet, és végül a vajat. Jól összedolgozzuk és a süti tetejét bevonjuk vele.

Fontos, hogy a sütit csak másnap szabad szeletelni, mert a tésztának meg kell puhulnia.

Eliza Simon receptje

Közösségireceptek.com



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Négylapos zserbó, az egyik legfinomabb süti
  2021-04-09 14:33:50, péntek
 
  Hozzávalók:
4 dkg élesztő,
kevés langyos tej,
2 kiskanál cukor,
70 dkg liszt,
40 dkg margarin vagy 20 dkg zsír
10 dkg cukor,
2 tojás.
Rétegezéshez:
baracklekvár,
darált dió, porcukorral (tetszés szerint ízesítve).
Tetejére:
olvasztott étcsokoládé.
Elkészítés:
4 dkg élesztőt, langyos tejben 2 kiskanál cukorral felfuttatom. 70 dkg lisztet, 40 dkg margarinnal, vagy 20 dkg zsírral összemorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt, 10 dkg cukrot, 2 tojást és jól összedolgozom. A tésztát 4 egyenlő részre osztom, és laponként tepsi méretűre nyújtom.

Lerakom az első lapot a tepsibe, megkenem baracklekvárral, és ráteszem a porcukorral elkevert darált diót. Tetszés szerinti mennyiségű cukorral ízesítsük, adhatunk hozzá kevés reszelt citromhéjat is. Majd ismétlem a műveletet a következő lappal. Utolsóval befedem, villával megszurkálom és kb 1 órát kelesztem, majd megsütöm

Miután a süti kihűlt olvasztott csokival bevonom, és szeletelés előtt pár órát pihentetem.

Marika Olah



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Londoni szelet. Nagyon finom és egyszerű!
  2021-04-09 14:30:08, péntek
 
  Csodás süti, amit nagyon egyszerűen el lehet készíteni. A diós finomságok kedvelőinek biztosan nagyon fog ízleni.

Hozzávalók

30 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
12 dkg vaj,
4 db tojássárga,
12 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál tejföl,
csip só,
1 db citrom reszelt héja,
baracklekvár.

Tetejére:

6 db tojásfehérje,
15 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg darált dió,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 csipet só,

Elkészítés
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és egy csipet sót, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor kellően morzsalékos, hozzákeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd a közepébe egy mélyedést vájunk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, és 2 kisebb evőkanál tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
(Egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így, ha szükséges még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt.)

Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre (20x30cm), és a papírral együtt átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. A tepsiben lévő tésztát ezután bőven megkenjük lekvárral.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és kemény habbá verjük. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk.

A diós habot egyenletesen rákenjük a lekvár tetejére, majd előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig hűlni, majd a papírral együtt kiemeljük, és teljesen kihűtjük.

Én csak a négy tojásfehérjét kevertem a dióhoz.

Németh Józsefné Nagy Gabriella receptje!






 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Lajcsi szelet
  2021-04-01 20:15:42, csütörtök
 
  HOZZÁVALÓK
40 dkg liszt
2 ek kakaópor
2 db tojás
2 ek méz
5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só

A krémekhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 csomag puncs ízű pudingpor
8 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek rum

A csokimázhoz:
3 ek kakaópor
3 ek cukor
3 ek víz
6 dkg vaj
1 tk olaj


ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolvasztott és langyosra hűlt vajas mézzel és a tojásokkal összegyúrjuk a tésztát, ha nehezen akarna összeállni, kevés tejet adjunk hozzá.

Vajjal megkent tepsi hátán vagy közepes méretű tepsiben 3 egyforma lapot sütünk belőle. (180 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 8-9 perc alatt.)

A töltelékhez a pudingporokat megfőzzük 4-4 dl tejjel. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és felét az egyik pudingba, a másik felét a másikba keverjük. A vaníliásba teszünk 1 tasak vaníliás cukrot, a puncsosba 3 cl rumot.

Az alsó lapot megkenjük az egyik krémmel, majd a második lapot a másik krémmel, és ráhelyezzük a fedőlapot. Finom mozdulatokkal kicsit lenyomkodjuk.

A mázhoz a kakaóport és a cukrot a vízzel mérsékelt hőfokon összefőzzük, a tűzről lehúzzuk, simára keverjük benne a vajat az olajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Másnapig hűvös helyen pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, majd szeleteljük és tálalhatjuk.



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Búbos csirkemell recept
  2021-03-27 20:09:21, szombat
 
  Hozzávalók:

600 g szeletelt csirkemell
só, bors,(füstölt) pirospaprika
100 g paradicsom
3 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
egy nagy csokor petrezselyemzöld
reszelt sajt
kb 2-3 ek majonéz
2 gerezd fokhagyma
2 szál zöldhagyma vagy 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és paprikával megszórjuk mindkét oldalát, majd egy tepsibe sorakoztatjuk.

A sajtot lereszeljük.

A hagymát és a paradicsomot apróra vágjuk a petrezselyemmel együtt, majd a tojásokat lereszeljük.

A hagymát, paradicsomot, petrezselymet, a fokhagymát és a tojásokat összekeverjük a majonézzel, majd a reszelt sajtból egy maréknyit belekeverünk.

A tojásos keveréket elosztjuk a hússzeleteken, majd 200 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.

recept neked

 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Fokhagymás sült répa
  2021-01-29 20:09:46, péntek
 
  Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
0.5 dl olívaolaj
0.5 teáskanál bors
3 gerezd fokhagyma
5 szál petrezselyem
1 teáskanál só

Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.


Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.





MÉZES SÜLT SÁRGARÉPA
- egyszerű, gyors, egészséges köret

Míg sül a hús, villámgyorsan összedobhatunk egy finom köretet sárgarépából. A sült sárgarépát készíthetjük többféle változatban saját ízlésünk, illetve a húsétel ízeinek megfelelően. Készülhet mézzel, balzsamecettel és fokhagymával is. Most a tepsiben sült, mézes változat elkészítését mutatjuk!

Hozzávalók:

1. 50 dkg bébi sárgarépa
2. 2 evőkanál méz
3. 1 evőkanál almaecet
4. vékony szelet vaj (margarinnal is helyettesíthető)
5. olaj
6. só, bors

Elkészítés:

A répákat megtisztítjuk és a tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, majd a vajat eloszlatjuk rajtuk. Fűszerezzük, majd 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, mehet rá a méz és az almaecet. Ezután kell neki még 10 perc a sütőben, hogy kellően ragacsos legyen.

 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Rakott zöldségek
  2019-12-29 15:14:23, vasárnap
 
  Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
10 dkg reszelt sajt
4-5 dl tejföl
1 tojás
8-10 szál petrezselyemzöld
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Forrás: www.tetested.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Mézes-barackos csirkenyárs
  2018-09-09 16:47:36, vasárnap
 
 

Csirkemell helyett bátran használható filézett csirkecomb vagy pulykamell is, ezekkel is ugyanolyan finom lesz a gyümölcsös nyárs, arra figyeljünk csak, hogy közvetlenül sütés előtt sózzuk, és ne süssük túl a húst: a falatnyira vágott szárnyas gyorsan átsül, ha pedig tovább hagyjuk a tűzön, könnyen kiszárad.

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1/2 citrom
2 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
4 őszibarack vagy nektarin
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felkockázzuk.
A páchoz a mézet, a citrom levét, az olajat és a rozmaringot egy tálban összekeverjük, beleforgatjuk először a húst, majd a barackot is, és fél órát pihentetjük.
Ezután vízbe áztatott bambusznyársra vagy hurkapálcára felhúzzuk váltakozva a gyümölcsöt és a pipit, csak most sózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben vagy grillen párszor átforgatva 8-10 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével vagy salátával tálalhatjuk, de kuszkusszal is nagyon finom.
cookta



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 47 db bejegyzés
Összes: 8290 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 120
  • e Hét: 1044
  • e Hónap: 3132
  • e Év: 45713
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.