Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Barackos csirkemell
  2021-08-01 22:56:17, vasárnap
 
  A barack nem csak édességnek, desszertnek használható fel, hanem csirkemellen raguként, mint főétel valami isteni. Elsőre kicsit furának és gejnek látszik a recept, mert egy kis lekvárt használtam, hogy jó szaftos legyen, de almaecettel egy kis savat kapot, és a friss rozmaring teljesen kiegészíti.

Hozzávalók
3 adag
600 g csirkemell
4 evőkanál olíva étolaj
4 db őszibarack
4 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál almaecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 teáskanál dijoni mustár
1 ág friss rozmaring

Elkészítés
A csirkemellet felszeletelem, majd sózom, borsozom...
És az olívaolajon oldalanként kb. 6-6 percet sütöm.
Közben a barackokat megpucolom és kisebb kockákra vágom.
Ha kész vannak a hússzeletek, félreteszem őket egy tányérra,
és ugyanabba serpenyőbe kanalazom a baracklekvárt...
Aztán hozzáadom a kockázott barackot, egy ág rozmaringot..
Az almaecetet, egy teáskanál mustárt..
És végül visszateszem a csirkemelleket..
Fedő alatt kb. 5-10 percig főzöm, amíg a barack megpuhul, majd rizzsel tálalom.

Közzétéve: 2019. július 7.Lajos Moncsi
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Gyümölcsös alagút sütés nélkül
  2021-06-23 19:16:28, szerda
 
  Hozzávalók egy 25*12*8 cm-es kalácsformához:
Alap:

25 dkg darált keksz
5 dkg porcukor
10 dkg puha margarin vagy vaj
2 ek kakaópor
1 üvegcse rumaroma
kb 1-1,5 dl tej
Krém:

4 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
2 ek cukor
2 dl habtejszín
25 dkg gyümölcs (nálunk málna, ribizli, de más gyümölcs is lehet)
Máz:

1,5 dl habtejszín
150 g ét vagy tejcsoki
Lezáráshoz:

8 db vajas keksz

Elkészítése:

Alap:

A vajat/margarint megolvasztjuk. Egy edénybe mérjük az összes hozzávalót és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza könnyen kezelhető legyen, de ne ragacsos.

A formát folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk és félretesszük.

Krém:

A pudingot a tejben a cukorral felfőzzük, majd folpackkal letakarjuk (így ne bőrösödik be) és langyosra hűtjük.

A tejszínt keményre felverjük, majd a pudingot hozzáadva jól összekeverjük. A gyümölcsöt hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet.

A kész krémet az előzöleg kibélelt formába töltjük, majd a krém tetejét kitesszük a keksszel. A folpack lelógó részeit ráhajtjuk, majd másnapig hűtőbe tesszük.

Másnap a máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd langyosra hűtve bevonjuk vele a süteményt. Ízlés szerint díszíthetjük még fehércsokival és gyümölcsökkel.

Ha a csoki megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk




 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Hatlapos szalakális
  2021-05-23 18:39:48, vasárnap
 
 
Írta: Palkovits József 2017-02-12 18:06:01
Nehézség: Nehéz
Hozzávalók:
60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej
1-tojás
Hozzávalók a krémhez
25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt
Elkészítés:
A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.
A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Finom zöldséges sütemény
  2021-05-08 19:06:25, szombat
 
  Ma finom zöldséges süteményeket készítünk!
Egyszerű és finom recept!
Nagyon kevés hozzávaló!
Szüksége lesz
1 sárgarépára,
1 cukkinire,
1 tojásra és hagymára!
Apró kockára vágjuk
Növényi zsír.
Só.
Pároljuk közepes lángon 10 percig.
3 evőkanál liszt.
4 evőkanál vizet.
1 tojás.
Növényi olaj 1 evőkanál.
Só.
Jól összekeverni.
Muffin sütőben 15 percig 180 ° C-on.
Ez minden! Nagyon finom diéta!
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Paradicsomos--mozzarellás padlizsán
  2021-05-01 15:44:22, szombat
 
  ]



HOZZÁVALÓK
1 db padlizsán

3 csepp csepp citromlé
3db paradicsom
1 csom minimozzarella
bazsalikomlevél
1 ek olívaolaj
2 ek reszelt

ELKÉSZÍTÉS
A padlizsánt megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, megsózzunk és ráfacsarjuk a citromlevet (így nem barnul meg a padlizsán). Negyed órát állni hagyjuk.
A paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráfektetjük a padlizsánkarikákat, majd mindegyik tetejére egy paradicsomszeletet, egy mozzarellagolyót és egy megmosott bazsalikomlevelet teszünk. Meglocsoljuk mindet olívaolajjal, majd rászórjuk a parmezánt.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Kókuszkrémes pudingos szelet, egyszerű és finom
  2021-04-09 16:47:37, péntek
 
  A finom kókuszos sütemények kedvelőinek biztosan ízleni fog ez a remek sütemény. Egyszerű pudingos krémmel készül, ezért tényleg nincs vele sok munka, érdemes kipróbálni, nem lehet elrontani.

Tészta hozzávalói:
5 db tojás,
90 gramm cukor,
90 gramm liszt,
30 gramm keserű kakaó,
1 tasak sütőpor.
Alsó, kókuszos krém:
3 dl tej,
1 tasak kókuszos pudingpor,
3 ek cukor,
10 dkg margarin,
ízlés szerint kókuszreszelék .
Felső krém :
1 tasak étcsokis pudingpor,
3 dl tej,
10 dkg margarin,
3 ek cukor.
Tetejére:
2 dl habtejszín,
kakaópor a díszítéshez.
Elkészítés:
Tojásokat cukorral kissé felvertem majd belekevertem a száraz hozzávalókat. Gaztepsi méretű tepsiben sütöttem 1 vékony lapot amit mikor elkészült kettévágtam, így kaptam 2 normál méretű lapot!.

A krém elkészítése:

A kókuszos pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, mikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint és tetszés szerint kókuszreszeléket. A csokis pudingot megfőzzük a cukorra és a tejjel, mikor kihált, hozzáadjuk a habosra kevert margarint.

Összeállítás:

Lap, kókuszos krém, lap, csokis krém, 2 dl tejszín habbá verve a tetejére. Díszítés kakaópor és kókuszreszelék.

Radicsné Babos Renáta



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Dubarry szelet
  2021-04-09 16:42:26, péntek
 
  Nem szép de nagyon nagyon finom!

Elkészült ebédre



A felszeletelt húst (karaj, tarja, csirkemellfilé ki mit szeret). Gyengén kiklopfolom, sózom, borsozom s kevés olajon fehéredésig elősütöm. Közben előfőzöm a karfiolrózsákat (mérettől függően 10-15 perc) sós vegetás vízben. Elkészítem a besamelmártást (10 dkg vaj vagy margarin 5 púpozott evőkanál liszt tej, só, bors, szerecsendió) én szeretem, ha jó sok van szeleteken ezért 1 liter tejből készítettem. Kell még szeletelt sonka, szeletelt sajt, reszelt sajt.

Ezután következik az összeállítás:
Egy tepsit kivajazok, beleteszem az elősütött húsokat, rákerül a sonka szelet sajt karfiol, besamel, reszelt sajt. Most mehet a 180-190 °C előmelegített sütőbe kb. 25-30 percig, amíg szép aranybarnára sül.
Ha esetleg van olyan, ami nem érthető nyugodtan kérdezz!











 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Túrórudi szelet, le is fényképeztem, annyira szép lett
  2021-04-09 14:39:33, péntek
 
  Sokunknak bevált, és viszonylag gyors az elkészítése.

Hozzávalók:
8 dkg vaj
2 db tojás
15 dkg cukor
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál szalalkáli
A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
25 dkg cukor
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)
2 csomag vaníliás cukor
A csokimázhoz:

12 dkg porcukor
6 ek forró víz
3 dkg vaj
3 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán kisütjük. (A tepsi mérete 26 x 36 cm, a sütési hő pedig 170 fok/ légkeverés.)

2. A töltelék alapanyagait összekeverjük, majd a kisütött két tésztalap közé töltjük.

3. A csokimázhoz a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, majd teszünk bele 6 evőkanál forró vizet, és végül a vajat. Jól összedolgozzuk és a süti tetejét bevonjuk vele.

Fontos, hogy a sütit csak másnap szabad szeletelni, mert a tésztának meg kell puhulnia.

Eliza Simon receptje

Közösségireceptek.com



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Négylapos zserbó, az egyik legfinomabb süti
  2021-04-09 14:33:50, péntek
 
  Hozzávalók:
4 dkg élesztő,
kevés langyos tej,
2 kiskanál cukor,
70 dkg liszt,
40 dkg margarin vagy 20 dkg zsír
10 dkg cukor,
2 tojás.
Rétegezéshez:
baracklekvár,
darált dió, porcukorral (tetszés szerint ízesítve).
Tetejére:
olvasztott étcsokoládé.
Elkészítés:
4 dkg élesztőt, langyos tejben 2 kiskanál cukorral felfuttatom. 70 dkg lisztet, 40 dkg margarinnal, vagy 20 dkg zsírral összemorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt, 10 dkg cukrot, 2 tojást és jól összedolgozom. A tésztát 4 egyenlő részre osztom, és laponként tepsi méretűre nyújtom.

Lerakom az első lapot a tepsibe, megkenem baracklekvárral, és ráteszem a porcukorral elkevert darált diót. Tetszés szerinti mennyiségű cukorral ízesítsük, adhatunk hozzá kevés reszelt citromhéjat is. Majd ismétlem a műveletet a következő lappal. Utolsóval befedem, villával megszurkálom és kb 1 órát kelesztem, majd megsütöm

Miután a süti kihűlt olvasztott csokival bevonom, és szeletelés előtt pár órát pihentetem.

Marika Olah



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Londoni szelet. Nagyon finom és egyszerű!
  2021-04-09 14:30:08, péntek
 
  Csodás süti, amit nagyon egyszerűen el lehet készíteni. A diós finomságok kedvelőinek biztosan nagyon fog ízleni.

Hozzávalók

30 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
12 dkg vaj,
4 db tojássárga,
12 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál tejföl,
csip só,
1 db citrom reszelt héja,
baracklekvár.

Tetejére:

6 db tojásfehérje,
15 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg darált dió,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 csipet só,

Elkészítés
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és egy csipet sót, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor kellően morzsalékos, hozzákeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd a közepébe egy mélyedést vájunk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, és 2 kisebb evőkanál tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
(Egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így, ha szükséges még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt.)

Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre (20x30cm), és a papírral együtt átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. A tepsiben lévő tésztát ezután bőven megkenjük lekvárral.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és kemény habbá verjük. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk.

A diós habot egyenletesen rákenjük a lekvár tetejére, majd előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig hűlni, majd a papírral együtt kiemeljük, és teljesen kihűtjük.

Én csak a négy tojásfehérjét kevertem a dióhoz.

Németh Józsefné Nagy Gabriella receptje!






 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 8347 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 28
  • e Hét: 6096
  • e Hónap: 30475
  • e Év: 139719
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.