|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2014-12-04 19:45:26, csütörtök
|
|
|
Mákpiskóta gesztenyés banános krémmel
Megérkezett a lisztmentes piskóta újabb variációja. Ez is azt mutatja, hogy csak a fantáziánk szabhat határt a kreatívitásnak. Nagyon finom ez is, akárcsak a társa. Kedvet kaptam hozzá, hogy akár már hétvégén megsüssem. Túl sok időt nem igényel. Egyszerű, gyors és nagyszerű édesség.
Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg őrölt mák
3 csapott evőkanál lenmagliszt
1 evőkanal xilit
késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanal olívaolaj
Elkészítése:
A mákot, a lenmaglisztet, a xilitet és a szódabikarbónát összekeverjük.
A tojások sárgáját jól összekeverjük az olajjal.
A 2 részt összekeverjük, és a habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Borítsuk ki, húzzuk le róla a papírt és hagyjuk rácson kihűlni. Esetleg konyharuhával letakarhatjuk, hogy elkerüljük a kiszáradást
Gesztenyés-banános krém:
Hozzávalók:
25 dkg natúr, cukormentes gesztenyemassza
3 érett banán
Elkészítése:
Az egészet botmixerrel, vagy turmixxal összeturmixoljuk. A kész krémet a sütire kenjük.
Csokikrém
Hozzávalók:
1 narancs leve
2-3 ek kakaó
ízlés szerinti mennyiségű darált xilit
izlés szerint darált kókuszreszelék (annyi kell bele, hogy kenhető sűrűségű legyen)
Elkészítése:
Az összes hozzávalóból csokikrémet főzünk. Rákenjük a piskóta tetejére. Hagyjuk állni egy kicsit, míg márványos nem lesz a teteje.
Tejszínhabbal (természetesen kókusztejszínből) tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: gluténmentes ételreceptek |
|
|
|
|
|
2014-09-03 22:02:06, szerda
|
|
|
Gluténmentes mákos nudli
Csak magamnak készítettem, ezért elég volt 2 szem krumpli, amit kockára vágva, sós vízben megfőztem, majd összetörtem, ütöttem bele egy tojást és hozzá gyúrtam annyi kukoricalisztet, hogy keményebb tészta legyen (szerintem elég lágyra gyúrtam). Ezután hengert sodortam belőle, majd apró darabokra vágtam és megsodortam. Forrásban lévő vízbe tettem és amikor feljött a víz tetejére, akkor kiszedtem. Nagyon lágy nudlikat kaptam, ezért kerámia serpenyőben kevés olajon egy kicsit megpirítottam. Így a sült résztől ,,tartása" lett. Cukrozott mákkal megszórtam és bekebeleztem.
|
|
|
0 komment
, kategória: gluténmentes ételreceptek |
|
|
|
|
|
2014-02-27 22:14:07, csütörtök
|
|
|
hozzávalók / 4 adag
250 g kukoricaliszt
250 g kukoricadara
5 dl tej
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 ek cukor
10 csepp citromlé
1 csipet só
5 dkg mazsola
1 dl kókusz olaj
elkészítés
1/4 kg lisztet,1/4 kg darát,1 cs vaníliás cukrot , 4 tojás sárgáját , 1/2 l tejet, csipet sót összekeverünk, és fél órát állni hagyjuk a masszát.
A tojások fehérjét 1 ek cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
A habot kézi habverővel óvatosan a lisztes masszához keverjük, és beleszórjuk az 5 dkg mazsolát.
Lábosban (fémfüles) kb. 1 dl forró olajra ráöntjük, és lapáttal forgatgatjuk folyamatosan.
Sütőbe tesszük a lábossal, és megsütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: gluténmentes ételreceptek |
|
|
|
|
|
2013-12-07 17:11:35, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
A piskótához:
12 dkg vaj
8 tojás
6 ek. porcukor
18 dkg 81%-os étcsokoládé
1 rúd vanília
15 dkg szeletelt mandula
A vajat felhabosítom, hozzá adom a 8 tojás sárgáját, a cukrot, majd a mikróban megpuhított csokoládét. Belekaparom a vanília belsejét, belekeverem a mandulát, legvégül a 8 tojás kemény habját. Kivajazott tortaformába töltöm.
Előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütöm.
A krém:
3 dl tejszín
30 dkg porcukor
15 dkg holland kakaópor
40 dkg vaj
1 rúd vanília
5 dkg csokireszelék
A tejszínt a cukorral szirupsűrűségűre főzöm. Hozzáadom a vanília belsejét, a kakaóport és csomómentesre keverem.
Belekeverem a vajat is, a csokireszeléket is, szép simára keverem. Hűtőbe teszem pár órára.
Habverővel felhabosítom felhasználáskor.
|
|
|
0 komment
, kategória: gluténmentes ételreceptek |
|
|
|
|
|
2013-11-21 21:18:11, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók 12 db-hoz:
40 dkg darált mák
3 evőkanál nyírfacukor (cukorbetegeknek, rákosoknak) vagy kókuszvirág cukor (én az utóbbival szeretem, mert karamellás az ízhatása)
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
4 tojás
15 dkg sütőtök kislyukú reszelőn lereszelve
8 dkg apró szemű mazsola
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt kardamom
fél teáskanál gyömbérpor
10 csepp citrom illólaj, vagy 1 biocitrom reszelt héja
kókuszvaj a muffinformák kikenéséhez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180 °C-ra (légkeverésesen), vagy 200 °C-ra sima sütőben.
Előveszek két tálat. Az egyikben összekeverem a mákot a cukorral, a fűszerekkel és a szódabikarbónával, a másikban pedig felverem a tojásokat jó habosra, mint ahogy az omletthez szokás (turmixban vagy sékerben is lehet!). Ha már jó habos a tojás, akkor hozzákeverem a másik tál tartalmát, belecsepegtetem az citromolajat, majd beleforgatom a sütőtököt és a mazsolát. A muffinformákat kikenem kókuszvajjal, és egy kanál segítségével beleadagoljuk a tésztát. Kb. 30 perc alatt sül meg. |
|
|
0 komment
, kategória: gluténmentes ételreceptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 854
- e Hónap: 2905
- e Év: 31128
|
|
|