Regisztráció  Belépés
dorotea55.blog.xfree.hu
"Széttéphetetlen kötelék a szeretet, mi köztünk él. Életünk szépség és küzdés, összeköt bennünket a hűség." Gy Marcsi
1954.01.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Gondolataim...
  2018-01-29 07:25:30, hétfő
 
 
"A tavasz első virága,
hótakaró alól néz a világra.
Gyenge száron fehér bimbó,
illatozó, szirmot bontó."
Horváth M. Zsuzsanna


Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Télen…
  2018-01-17 07:17:23, szerda
 
 
Horváth M. Zsuzsanna
Reggeli gondolataim...

Napok óta tart a januári kemény tél. Korán felkeltem. Kinéztem az ablakon. A kertet belepte a puha, fehér hótakaró. Hirtelen jött a hideg és a fagy. A bokrok ágain megcsillant a kristályos hó. A szél tekerte, kavarta a hópihéket. A szemem boldogan felcsillant, ahogy megpillantottam a madáretetőt. Sok éhes madárka csőrével szedegette a kiszórt magot. A széncinegék, és a verebek jöttek a leggyakrabban. Hangoskodtak, borzolták tollruhájukat. A bokrok alatt megpillantottam egy fenyőrigót. A lábával kapirgálta a hóval keveredett faleveleket. Rátalált a levelek közt megbújó almára. Boldogan csipegette. A tűztövis piros bogyóit ellepték a feketerigók. Szemet gyönyörködtető látvány. Etetésük nemcsak hasznos, hanem kellemes szórakozás is a számomra. Csodálatos élményekkel lettem gazdagabb, ahogy figyeltem őket. Lassanként megismertem a szokásaikat. A kert közepén helyeztem el az itatót számukra. A vizet gyakran cseréltem, mert gyorsan befagyott. Télen nem csak etetni, hanem itatni is kell a madarakat. Mindig meghálálták a fáradozásomat. A kertem lakói, szeretem őket. Tavasszal itt raktak fészket a gyümölcsfákra, és a bokrok sűrű ágai közé. Elpusztították a káros rovarokat.
A reggeli ébresztőt, semmivel nem cserélném el. A hangos csivitelést, a rigófüttyöt. Ébredtél már így reggelente? Csodálatos érzés...

.
Horváth M. Zsuzsanna
Télen...

...ágakra a fagy
dércsipkét fon,
csillogó hópihe
rá gyöngyöt von.
Kristályos,
puha takaró,
oltalmat adó.
Madárkáknak
gallyak közt,
védelmet nyújtó.


Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2018-01-07 23:20:27, vasárnap
 
  Reggeli gondolataim...

Mosolyt csal az arcomra reggel, amikor kinézek az ablakon. Nagy a nyüzsgés a madáretető környékén. Boldogan röpködnek, csivitelnek a korai vendégeim. Kicsi csőrükkel szaporán lakmároznak a számukra kihelyezett téli eleségből. A lehullott szemeket sem hagyják veszni. Összeszedegetik a fagyos hó tetejéről. Feketerigó a tuják alatt csipeget a piros almából. El-eltűnik fejecskéje a hó súlya alatt lehajló ágak között. A hajnal csendjét megtöri az érkező veréb csapat. Éhesek, mohón szedegetik a maradék magocskákat. Ne feledkezzünk meg róluk! Szükségük van a rendszeres gondoskodásunkra! Százszorosan meghálálják...
Horváth M. Zsuzsanna

Link


Horváth M. Zsuzsanna
Kicsi rigó

Kinézek az ablakon
minden hófehér
egy ázott rigó bukdácsol
a hó tetején,
csőrét tátja, hangja halk,
fájó minden mozdulat.
Erőtlen szárnyát
emelni akarja
repülne szállna
fel a magasba.
Felnéz az ég felé:
tán párja...
érkezését várja.
Oly elesett
megsajnálom
féltve tenyerembe zárom,
kicsi szíve lüktet
egyre lassuló ütemet...
ölelem szorítom
a fény felé fordítom,
Nap sugara simogatja
fényével cirógatja.
Éltető melege erőt ad
és a rigó szárnyra kap.
Boldogan hasítja az eget
trillázó éneke hálát rebeg.


Link

Arannyal szőtt álomképek, ébredéskor tova tűnnek. Felkelő Nap fénysugara, bíborpírt hoz a hajnalra. Cirógató fénysugarak, arcomra mosolyt csalnak. Jeges ágon fázó madár, tollruháján havas kristály. Hópelyhecskék vidám tánca...álmot űző, tél varázsa.
Horváth M. Zsuzsanna


Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Szeretetről...
  2017-11-16 06:55:23, csütörtök
 
 
Szeretetről...


Járj nyitott szemmel. Örülj a kicsi dolgoknak is. Segíts az embereknek, egy kedves szóval, mosollyal, simogatással, hisz ez nem kerül semmibe. Százszorosan visszakapod! Rád néz egy arc, szeme könnytől homályos... megfogja a kezed és halkan suttogja köszönöm. S te ott a szíved mélyén érzel valamit, ami csak a tiéd, s rádöbbensz... ami tiszta szívből jön az az emberi szeretet. Valahol mélyen ott van ez az érzés mindenki szívében.
2012. november 16.
Horváth M. ZsuzsannaLink


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2017-09-30 08:37:22, szombat
 
 

"...Nap fénye cirógató, éltet adó szőttes,
ölelő fényköntöse, aranyló-szöszke.
Léleksimogató az ébresztő dallam,
szívet melengető a felkelő Nappal..."
Horváth M. Zsuzsanna

Természet ecsetje, színek kavalkádja,
évszaknak szépsége az ősznek varázsa.
Levélfodrokon ezüstös harmatcsepp,
színes palettán csillámpor, rőt színek.
Horváth M. Zsuzsanna
Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Kőbe zárva...
  2017-07-19 06:06:06, szerda
 
  Kőbe zárva...
.

A temetőkert kavicsos útját járom... néma csend, nyugalom, kíséri léptem. Fel-felvillanó halvány emlékképek. Hajlongó fenyők őrzik az álmot. Távolról egy kedves hangot várok... Borostyánkoszorú szövi át, az örök pihenés végtelen létét. Régmúlt emlékek, a szeretet képét. Fehér fátyolvirágon könnyező gyöngyszem. Apró szirmaira hullajtom könnyem. A lemenő Napfénye sugárkoszorút fon, a mohás kőlapon. Szívemben végtelen örökös fájdalom. Felhőfodrokon fénylő csillag átragyog... Békés álmotok, őrzik az angyalok.
Horváth M. Zsuzsanna


Link

Az ünnep varázsa nem az ajándékok sokaságán múlik. A szeretet, a boldogság, a megértés a világ összes kincsénél többet ér. Léleksimogató az ember számára. A karácsonyfa varázsa, a csillagszóró, a gyertyafény a gyermekeink, unokáink csillogó szeme. Ezek a pillanatok csodásak, utánozhatatlanok. Feledtetik a hétköznapok gondjait. Az otthon melege, a család összetartó ereje, a hit, a szeretet... csodákra képes. Bárcsak az év minden napján karácsony lenne az emberek szívében!
Horváth M. ZsuzsannaLink


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2017-07-16 07:05:24, vasárnap
 
 
Barátság kapuja szélesre tárva. A távolság nem lehet az akadálya. Végtelen jóságod, szeretetcsokrod megérintett engem. Szívem mélyén emlékképek élnek bennem. Barátságod köszönöm: a csodákat megőrzöm. Lélekszirmaink, apró kincsek, szirmonként a szívünkben élnek. Csillogó gyöngyként fonalra fűztük. Nem hagyjuk, hogy egy is elguruljon tőlünk. Barátság kapuját szeretetünk védi, kulcsát a szívünk lakattal őrzi.
Horváth M. Zsuzsanna


Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2017-06-02 07:00:17, péntek
 
 


Gondolataim, egy barátnak...


"...Ha valaki akkor is marad, amikor már mindenki más magadra hagy, Ő egészen biztos, hogy szeret. Őszinte, igaz barát, hát becsüld meg kérlek! A rosszat felejtsd, könnyet se ejts! Soha ne add, a legnagyobb kincsed: őszinte szívedet, s a becsületedet! ...Ha bízni már nem tudsz benne, hamis barát volt, nem érdemelt meg téged! Az élet egy körforgás, tartogat számodra sok szépet. A hazug szó porba hull... Lelked szabadon szárnyal, a szilánkokra tört szíved többé nem szorítja a bánat!

Horváth M. Zsuzsanna

2012. június 02.

Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2017-05-12 06:03:28, péntek
 
 

"A szeretet sokféle lehet, sok titka van. Ahhoz, hogy, szeretetet kapj, neked is adnod kell... Adsz magadból valamit, cserébe nem vársz semmit. ...Ha a virág nem kap éltető vizet elhervad, ha a szíved nem kap szeretetet, fáj és kicsit belehal."
Horváth M. ZsuzsannaLink


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2017-04-15 06:30:12, szombat
 
  Gondolataim...

Törekedjünk arra, hogy minél szebb legyen az életünk. Bár tudom nem könnyű, de sosem szabad feladni semmit. Segítsünk embertársainkon, ha módunkban áll. Vegyük észre a körülöttünk történő dolgokat. Segítsünk, széppé, boldoggá tenné sok magányos, idős, vagy fiatal életét. Ne menjünk el szótlanul, vagy egy kézlegyintéssel mellettük. Egy simogatás, egy kedves szó, egy mosoly, egy ölelés... hidd el csodákra képes. Láttál már könnyáztatta szemeket,éhes embereket, akik egy szelet kenyérért nyújtották a kezüket? Sorolhatnám tovább... Én igen találkoztam, reményt vesztett emberekkel. Éhes gyermekekkel, fázó, magányos idős emberekkel. Lélekszorító e látvány. Kívánom, hogy senki soha ne kerüljön önhibáján kívül, ilyen kiszolgáltatott helyzetbe!
Az élet sajnos tud megrázóan fájdalmas is lenni.
2012. április 15.
Horváth M. Zsuzsanna
Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 152 db bejegyzés
e év: 278 db bejegyzés
Összes: 9399 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1074
  • e Hét: 5385
  • e Hónap: 44835
  • e Év: 111694
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.