Regisztráció  Belépés
dorotea55.blog.xfree.hu
"Széttéphetetlen kötelék a szeretet, mi köztünk él. Életünk szépség és küzdés, összeköt bennünket a hűség." Gy Marcsi
1954.01.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Gondolataim...
  2017-04-15 06:30:12, szombat
 
  Gondolataim...

Törekedjünk arra, hogy minél szebb legyen az életünk. Bár tudom nem könnyű, de sosem szabad feladni semmit. Segítsünk embertársainkon, ha módunkban áll. Vegyük észre a körülöttünk történő dolgokat. Segítsünk, széppé, boldoggá tenné sok magányos, idős, vagy fiatal életét. Ne menjünk el szótlanul, vagy egy kézlegyintéssel mellettük. Egy simogatás, egy kedves szó, egy mosoly, egy ölelés... hidd el csodákra képes. Láttál már könnyáztatta szemeket,éhes embereket, akik egy szelet kenyérért nyújtották a kezüket? Sorolhatnám tovább... Én igen találkoztam, reményt vesztett emberekkel. Éhes gyermekekkel, fázó, magányos idős emberekkel. Lélekszorító e látvány. Kívánom, hogy senki soha ne kerüljön önhibáján kívül, ilyen kiszolgáltatott helyzetbe!
Az élet sajnos tud megrázóan fájdalmas is lenni.
2012. április 15.
Horváth M. Zsuzsanna
Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2017-03-20 06:37:39, hétfő
 
  Gondolataim...

"Az elmúlás... életünk Isten kezében van. Nem tudhatjuk milyen lesz végső utunk. Ahogy öregszik az ember sokszor elgondolkodik ezen. A búcsú nehéz, tőlük akiket szeretünk, de tudom, hogy hagyunk magunk után sok szépet. Egy kicsi darabot belőlünk, még akkor is ha fáj is és könnyes szemmel gondolnak ránk. Már ezért érdemes volt küzdeni, szeretni, élni. Gyermekeinkben , unokáinkban élünk tovább."
2012. március 20.
Horváth M. Zsuzsanna


Gondolataim...

"Szép is lenne olyan világban élni, ahol nincs harag, gyűlölet, irigység....ahol csak szeretet, béke, megértés lenne. A szép uralkodna mindenek felett... Sokszor elgondolkodom ezen. Miért van, hogy rosszak az emberek, de bízom abban, hogy a szívekben él még egy csöpnyi szeretet, segítőkészség. Egy simogató, bátorító szó, arcokra mosolyt csaló. Bár a mai rohanó világ néha nagyon kegyetlen tud lenni, de ne hagyjuk, hogy legyőzzön bennünk! Mert az élet szép, olyan milyenné mi magunk tesszük."
2012. március. 20.
Horváth M. Zsuzsanna


Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2017-01-27 06:46:29, péntek
 
 

"Lehetne sok barátom, de, mit ér, ha hamis a mosolyuk, a lelkük gyűlöletben ég? Szívemen fájó sebet ejtenek. A fájdalom egy életen át elkísér. Legyen egy, bármilyen távol, ha szükség van rá, bízhatok benne, megért s nem vádol!"
Horváth M. Zsuzsanna


Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2016-09-18 07:18:29, vasárnap
 
 


" A kimondott szónak súlya van! Légy őszinte, becsületes! Szeresd az embereket! Becsüld meg a barátokat! Hittel, tiszta szívvel, lelkiismerettel, élni a legnagyobb kincs! Ezt soha ne feledd és boldog lesz az életed!"
Horváth M. Zsuzsanna
Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2015-08-26 07:28:32, szerda
 
 
Barátságról...

Barátot eldobni, szívedből törölni vétek! Mielőtt cselekszel, gondolkodj el kérlek! Mérlegeld a tetted súlyát, sárba ne taposd a barátság mivoltát! Emlékeket őrizd, ne felejtsd soha, talán egy szép napon felébreszt a lélek vihara! A múlt elkísér a sírig, feledni nem lehet. A gonoszság lelket tép, rontásba vezet. Jegyezd meg jól! Barátot ki választ egy életre teszi, a kapocs erős nem tépheti el senki. Csak a hazugság dönti le e gátat, akkor önmagad csapod be, már nincs bocsánat! Amit tettél elkísér a sírig, lelked megnyugvást keres, de a bűn széjjel tépi. A halál sem megváltás, a pecsét rajtad marad! Éltedben gondolkozz, keresd a kivezető utat!
Horváth M. ZsuzsannaLink


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2015-06-09 06:15:51, kedd
 
  Link


Reggeli gondolataim...

Olyan csodás dolog, ha vannak Barátok, akik időnként megkérdezik, hogy vagy, mi van veled? Nem is kell több, a törődés, egy röpke mosolyt csal az ember arcára. Igen, vannak ilyen Barátok....mindig akkor jönnek, amikor igazán nem is várjuk Őket.
Hálás köszönet az ilyen barátoknak!
Horváth M. Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2014-04-15 07:47:21, kedd
 
 

Gondolataim...

"A rosszat nem könnyű feledni, de aki bánt, el kell engedni... Együtt töltött évek, semmivé lesznek... Szertefoszlanak az álmok, az emlékképek. A becsület mindennél többet ér! Soha ne add fel, senkiért és semmiért!"
Horváth M. Zsuzsanna


Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Nincs Cím
  2014-04-13 19:19:33, vasárnap
 
 


"A gonosz, rosszindulatú emberekkel nem szabad törődni. Vallom, hogy a gonosz embereknek sokkal rosszabb, mint a betegeknek, vagy a gondokkal küzdőknek. Gonoszságuk oly határtalan, hogy saját maguk életét mérgezik meg, és soha nem tudnak békét teremteni sem lelkükkel, sem Istennel. "
2014. április 12.


Link


 
 
0 komment , kategória:  Gondolataim...  
Reggeli gondolataim...
  2014-03-07 08:20:33, péntek
 
 
Képre írt gondolatokat (bosszú, hazugság, hála...) ma reggel. Elgondolkoztam...

Soha nem voltam bosszúálló, ha megbántanak, megaláznak akkor sem tennék ilyen csúnya dolgot!
A bosszú az én "szótáramban" nem szerepel!

A jó tettet, a kedves szavakat a törődést, igyekszem viszonozni. Nem kellenek nagy dolgok, elég egy ölelés, kedves szó. Valakinek, valakiknek többet jelent bárminél. Valóban az érzéseidet mutasd, és álld a szavad! Mindig, mindenkor! A gonoszság előbb vagy utóbb kiderül, úgy mint a hazugság. Vallom, hogy a sorstól mindenki azt kapja amit érdemel!

Mindenkinek van hibája, senki nem lehet tökéletes, maximalista. Igenis vállaljuk a tetteinkért a felelősséget!


Link


 
 
1 komment , kategória:  Gondolataim...  
Gondolataim...
  2014-02-21 09:23:45, péntek
 
 
Link

"Legyen bármily hosszú is az élet, sírig tartó boldogságot ad. Bátran nézhetsz az emberek szemébe, mindaddig, míg betartod szavad."Ismét elgondolkodtam. Mire is jó az internet világa? Szuper, hogy a technika gyorsan fejlődik. Szükség is van rá. Bár jó magam későn ismerkedtem, ismerkedem, tanulom a világhálót, gyarapítom tudásomat, igyekszem felzárkózni... Sok minden érdekel. Ma már megtehetem, mert jut rá időm. Persze nem viszem túlzásba. Káros is tud lenni, hogy kire, és kikre hosszan sorolhatnám.


Szomorú amit gyakran látok, tapasztalok... sok ráérő, unatkozó személy, személyek itt élik ki gonosz hajlamaikat aljas módon. Butaságuk határtalan. Szerintem okosabb, hasznosabb dolgokba fektethetnék az energiájukat, mint a gyűlölködésbe. Gyerekes dolgokat művelnek egymással.
Akarva, akaratlanul is szemembe tűnnek e tettek. Átsiklok felette, de gondolkodásra késztet.
Mire jó mind ez? Akár névvel, akár névtelenül, ismeretlenül miért is van erre szükség? Miért gonoszkodnak egyesek?

Nem értem és soha nem fogom megérteni.


Csoportok, klubok alakulnak. Ismerkedések, találkozások. Örömmel látom, mikor őszintén, tiszta érzésekkel segítik egymást, jókat beszélgetnek. Figyelnek egymásra. Önfeledten nevetnek. Sugárzik a szeretet a jó kedv az arcukon. Vannak kivételek életre szóló ismerkedések, barátsági kötelékek jönnek létre az internet segítségével. Sajnos ez az ismerkedési forma ritka. Becsülni tudom az ilyen őszinte, összetartó megnyilvánulásokat.


Nem vagyok ellensége a jónak, de én kétszer is átgondolom, kellene ez nekem? Egyszer már "megégettem" magam...bíztam emberekben, de csalódtam. Ezért a válaszom nem.


Ezt az ismerkedési formát soha többé nem választom!

Mire is jó? Egy példa a sok közül: Ismerősnek jelölöm, beszélgetek vele, beszervezem egy csoportba, vagy klubba. Találkozások, ismerkedések, fényképezések együtt. Minden szuper jónak tűnik, de csak álca. Egy darabig működik is. Mindig van egy, vagy több személy, aki uralkodni szeretne másokon. Kitalál dolgokat, amit ő jónak lát. Mindenki őt, őket majmolja követi. Talán működik egy darabig. "Felnyílnak a szemek!" Gondolkozni kezdenek egyesek. Mi is ez, mire jó, kell ez nekem? Szóvá teszi, teszik, mert a lelke a becsülete "megszólal". No ilyenkor robban az a bizonyos "bomba"! Háta mögött rábeszélés, a valóság elferdítése. A korábban mentett levelekből, beírásokból elmentettek bemásolása. Had lássák a többiek. Igen ám, de az eredeti írások átköltése, a vétkes tisztára mosása...stb Törlések, kizárások, képek törlése, folytathatnám...Csúnya, megbocsájthatatlan tettek ezek! Nagyon tudnak fájni az ilyen gonoszságok.Hosszú évekig áltattak, becsaptak, valakit, valakiket, hát erre nincsenek szavak

Pár személy őszintén vall, beszél erről. Miért is voltam ilyen buta ilyen hiszékeny? Egy életre megtanulja saját hibáján a leckét. Bízom benne.


Történnek jó dolgok is. Hála Istennek!

Folytatom majd...
 
 
1 komment , kategória:  Gondolataim...  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 8854 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14287
  • e Hónap: 49653
  • e Év: 225504
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.