Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
Horthy diós
  2017-12-28 21:31:45, csütörtök
 
  Hozzávalók:

- a tésztához:
30 dkg finomliszt
15 dkg puha margarin
2 tojás sárgája
1 dl tej
3 dkg porcukor
1 csipetnyi só
2 dkg élesztő

Töltelékhez:

20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
3 db tojásfehérje habbá verve 1 csipet sóval

Tetejére: 1 tojás sárgája és 1 kávéskanál tej keveréke

Locsoláshoz sütés vége előtt 5 perccel: 1 dl langyos vaníliás tej

Elkészítése: A tészta hozzávalóit beteszem sorban a kenyérsütő gépbe. Beindítom a gyors programot, és 20 perc múlva kikapcsolom, amikor leáll a gép a dagasztással. Hagyom benne a tésztát kelni majdnem addig, míg a gép tetejére felér, kb. 50 percig.

Majd kiveszem a tésztát, gyúródeszkán téglalap alakúra jó vékonyra kisodrom. Kettévágom, és megkenem a jól kikevert kakaós-diós töltelékkel.

Feltekerem mindkét rudat, és mindegyiket 14 darab 2 cm-es széles téglalap formára vágom. Ezután egy 37 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztákat belerakom a tepsibe, a közepén pedig az ujjammal lenyomom a tésztát.





Erre azért van szükség, mert a töltelék akkor sütés közben befele folyik, nem kifele! ... Bár a dió miatt nem olyan folyékony a töltelék.

Utána lekenem 1 tojás sárgája és kevés tej keverékével.

Ezután berakom a hideg sütőbe. Majd bekapcsolom a sütőt 170 fokra, és légkeveréssel sütöm 20 percig. Ekkor az 1dl langyos, vaníliacukros tejjel még meglocsolom, és 5 percig sütöm tovább.






Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
HORTHY POGÁCSA recept
  2017-12-28 21:24:12, csütörtök
 
  A változó időkben az uralkodó/kormányzó családja időnként vendégül látta az "arra érdemes környékbeli notabilitásokat". Ezeknek az ünnepségeknek nem tudott ellenállni a Horthy család sem, amely a Miklós- vagy Magdolna-napi vendégségeken tálalta az elmaradhatatlan finomságot, a Horthy-pogácsát.

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 12 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 dkg élesztő, kevés tej; a töltelékhez: 15 dkg dió, 15 dkg cukor, 5 dkg csokoládépor, őrölt fahéj, reszelt citromhéj, ízlés szerint rum, 2 tojás habja.

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk és megfelelően kidolgozzuk, majd elosztjuk a masszát két cipóra, s legalább fél óráig pihenni hagyjuk. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk. A töltelékhez a nagyon apróra vágott vagy darált diót, a csokoládéport, cukrot, fahéjat, citromhéjat, rumot és a tojások kemény habját alaposan elkeverjük, majd vizes kés segítségével a vékonyra kinyújtott tésztára kenjük. Ezután bejgliszerűen felcsavarjuk, jó szorosan, majd kisujjnyi vastagságúra vagdossuk. A tekercseket kizsírozott tepsibe fektetve sütjük ki.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Töltött paradicsom
  2017-08-09 21:00:05, szerda
 
 



Csodásan mutat, a gyerekek imádják, de a vendégeket is megkínálhatjuk vele, ha gyorsan szeretnénk összeállítani valami finomságot.

Hozzávalók:

- 4 nagy paradicsom
- 10 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
- 4 tojás
- só, bors
- friss zöldpetrezselyem
- olívaolaj

Elkészítése:

1.A paradicsomok tetejét levágjuk és egy kanállal kikaparjuk a belsejüket.

2. A reszelt sajtot elosztjuk a paradicsomokban.

3. A tojásokat feltörjük és minden paradicsomba csorgatunk egyet, fűszerezzük és pár csepp olívaolajat is kanalazunk a tetejére.

4. Egy tepsibe tesszük a megtöltött paradicsomokat és 5-6 perc alatt készre sütjük.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
10 dekás torta, mely minden gyümölccsel elkészíthető
  2017-08-09 20:53:10, szerda
 
 



Garantáltan nagy kedvenc lesz, ráadásul annyira egyszerű, hogy képtelenség elrontani.

Mivel tetszés szerint variálhatjuk a gyümölcsöket, ezért nem lehet megunni ezt a finomságot. A nevét onnan kapta, hogy a fő összetevőkből 10-10 dekára van szükség. Az egyszerugyorsreceptek.com segítségével mutatjuk is a receptjét.

Hozzávalók (20 szelethez)


10 dkg cukor/barna cukor, 10 dkg margarin, 10 dkg liszt, 10 dkg darált mandula vagy dió, 4 tojás, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál vanília-aroma vagy 1 tasak vaníliás cukor, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1-2 teáskanál fűszer, ami illik a gyümölcshöz (például a fahéj, őrölt szegfűszeg vagy mézeskalács-fűszerkeverék), 50 dkg-1 kg gyümölcs, vagy ennek megfelelő mennyiségű (kb. 1 üveg) befőtt.

Elkészítése

Bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 190 C-fokra (légkeverésnél 170 C-fokra). Előkészítjük a gyümölcsöt (megmossuk, kimagozzuk, daraboljuk stb.) Kimérjük a hozzávalókat, feltörjük a tojásokat. Kivajazunk/olajozunk egy 24-26 cm átmérőjű szilikon tortaformát. A hHagyományos tortaformát ki is kell lisztezni, de használhatunk sütőpapírt is.

A cukrot a lágy margarinnal robotgéppel habosra verjük. Munka közben egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük és kanalanként adagolva, a robotgéppel hozzádolgozzuk a tojásos krémalaphoz. Ezzel a tészta készen is van.

Ha a gyümölcs apró (pl. meggy), akkor azt őrölt dióba, mandulába vagy lisztbe forgatva belekeverhetjük a tésztába és úgy öntjük a sütőformába. Ha a gyümölcs nagy szemű (szilva, barack, ringló stb.), akkor negyedelve/felezve rakjuk rá a sütőformába öntött tésztára.

Sütési idő kb. 50 perc. Ha készen van, hagyjuk egy kicsit kihűlni, utána szeleteljük.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Szörp fenyőrügyből–Ha megkóstolod, biztosan a kedvence
  2017-07-15 17:10:44, szombat
 
 



Ráadásul köhögésre, légutakra is kiváló hatású.





Nem kóstoltál még fenyőszörpöt? Akkor épp itt az ideje, ezt ne hagyd ki! Rügyezik már a fenyő, elérkezett az ideje a szörp készítésének.

Fenyőfát bőséggel találunk a természetben,
de a vidéki kertekben is akad bőven belőle. Ajánlott a közlekedési utaktól ,,tisztes távolságra", ahol nem éri a sok por, füst, benzingőz. A szörphöz használandó zsenge hajtásvégeket ugyanis nem szabad megmosni, hogy zamatukból ezáltal ne veszítsenek.

Minden fenyő megfelel

Ha tehetjük, ne hatalmas fákról, hanem inkább fiatalabbakról szedjük le a zsenge hajtásvégeket. A leggyakoribb a lucfenyő, de a nedű elkészítéséhez bármilyen fajtájú fenyő megfelel. A szezon elkezdődött, május végéig, június elejéig tart, így kezdődhet az akció! A szörp elkészítésének technikája nagyon egyszerű.

Elkészítése

Szedünk annyi hajtásvéget, amennyit akarunk - persze bőven kell belőle - és mosatlanul egy nagy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd a tűzre tesszük. Amikor bugyogni kezd, 5-6 percig forrásban hagyjuk. Fedőt teszünk rá, s 24 órán keresztül pihentetjük. A kihűlt és már ekkor illatos levet nagyon finom szűrőn keresztül átengedünk. Megmérjük űrtartalmát, s ahány liter fenyőlénk van, annyi kilogramm cukrot és literenként 1 dkg citromsavat adunk hozzá. Következik az újabb forralás: amikor gyöngyözni kezd, néhány percig még 2-3 percen át a tűzön hagyjuk.





Végezetül következik a palackozás. Tartósítószert ne tegyünk a szörpbe! Úgy zárjuk le, hogy két réteg bevizezett befőzési fólia közé késhegynyi nátrium-benzoátot tegyünk, majd ezt az üveg szájára húzva tekerjük rá a fedelet. Mehet is a forró üvegben a száraz dúnsztba.

Hűsít és egészséges

E csodálatos ízű szörp színe barnás-sárga lesz, mely nem csupán utánozhatatlan ízéért válhat kedvencünkké. Természetgyógyászok köhögés, meghűlés ellenszereként, légutak tisztítására is ajánlják. Ha a nyári melegben fogyasztjuk, és szódával hígítjuk - egy beledobott citromkarika még rátesz az ízvilágára egy lapáttal.



Forrás: Link


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Paradicsomos cukkini: krémes kedvencünk lesz
  2017-07-15 17:01:50, szombat
 
 



Nyár közepén ontja kertünk a cukkinit. Ha már kipróbáltunk minden jó cukkinis receptet, és már nem fűlik fogunk e zöldséghez, akkor téliesítsük. A paradicsomos cukkinikrém friss puha kenyérrel önmagában is fenséges, de húsok mellé is tökéletes.

Hozzávalók

3 kg cukkini
50 dkg sárgarépa
50 dkg kaliforniai paprika
5-8 gerezd fokhagyma
1,5 kg paradicsom
2,5 teáskanál csípős pirospaprika
10 dkg cukor
2 evőkanál só
2 dl olaj
Elkészítés

A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. Tisztítás után a cukkinit, répát meghámozzuk , és a paprikával együtt ledaráljuk, turmixoljuk. A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól összekeverjük, és közepes erősségű hőfokon főzzük 40 percig. Néhányszor keverjük meg, adjuk hozzá a csípős pirospaprikát, majd további 10 percig főzzük.

A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket. Fordítsuk fejjel lefelé néhány percre, majd tegyük dunsztba amíg ki nem hűl. Hűvös helyen tároljuk.

További jó recepteket a témában a befőtt, kompót, savanyúság oldalán találtok.

http://www.befottkompotsavanyusag.com/paradicsomos-cukkinikrem-telire-ha-ezt-megk ostolod-tobbe-nem-kened-meg-massal-a-kenyered.html
Link


Forrás: Link


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Mentsük el a nyár ízeit télre!
  2017-07-03 22:06:57, hétfő
 
  Mentsük el a nyár ízeit télre! Így készül a finom, rostos gyümölcslé





Ha valódi gyümölcslére vágyunk, ami valóban 100 százalék gyümölcsöt tartalmaz, akkor vegyük fel a kötényünket és lássunk neki. Készítsük el otthon!

Valljuk meg, hogy 100 és 100 százalékos gyümölcslé között elég nagy lehet a különbség. Nem véletlen, hogy a bioboltok polcain lévő gyümölcslevekért többszörösét is elkérik, mint az szupermarketekben. A különbség egyrészt abból adódik, hogy a drágább italok biogyümölcsökből készülnek, nem utolsó sorban pedig hígítatlanok.A legtöbb esetben viszont visszahígított leveket vásárolunk. Azért száz százalékosak, mert gyártóik ugyanannyi vizet pótolnak vissza a sűrítményekhez, mint amennyit korábban elvontak belőlük. Érdemes tehát nekilátni, és otthon elkészíteni saját 100 százalékos gyümölcsleveinket.





Két módon is elkészíthetjük, az egyik a meleg, a másik a hideg változat. Talán a legnehezebb az, hogy eldöntsük, melyik mellett tesszük le a voksunkat. Míg a meleg változat esetén a hő hatására csökkenhet a gyümölcsök vitamintartalma, addig a hideg változatnál kénytelenek vagyunk tartósítószert használni. Bármelyik módot is választjuk, minkét esetben érett, egészséges gyümölcsöt válasszunk.

Meleg változat

1. Az üvegek sterilizálása. Mint minden befőzésnél, itt is fontos, hogy az üvegeket alaposan mossuk át meleg vízzel. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor egy nagy fazékban főzzük ki! A kupakokon nem érdemes spórolni, a legbiztosabb, ha minden évben újat veszünk. Ellenkező esetben ezeket is sterilizáljuk.

2. Miután átválogattuk a gyümölcsöket, 2-3- szor mossuk át (a málnát, szedret nem szükséges ).

3. A nagyobb darabokat szeleteljük, és tegyük egy fazékba.

4. Egy kevés vízzel, kilónként 1 dl-el kezdjük el főzni. Forrástól számított 5-10 perc után zárjuk le, hiszen ennyi idő alatt megpuhul annyira a gyümölcs, hogy könnyen dolgozhatunk vele.

5. Várjuk meg, míg egy kicsit lehűl, és kezdjük el turmixolni. Ha valaki szűrt levet szeretne, akkor szűrőn vagy harisnyán paszírozza át a sűrítményt.

6. Az elkészült gyümölcslevet kóstoljuk meg, és szükség esetén ízlés szerint tehetünk bele cukrot és vizet. Ha a valódi gyümölcs ízét szeretnénk érezni, kár elcukrozni.

7. Újra felmelegítjük, tegyünk hozzá kilónként 1 kávéskanál citromsavat, és forrást követően töltsük az üvegekbe.

8. Ha alaposan fertőtlenítettük az üvegeket és a kupakot, nem feltétlen szükséges a celofánozni és tartósítószert hozzáadni. A biztos siker érdekében viszont érdemes az üveg tetejére celofánt tenni, arra egy csipetnyi tartósítót, majd újra celofánt, végül jöhet a kupak. Fontos, hogy jól csavarjuk rá, hogy légmentes legyen.

9. Dunsztba tesszük, és hagyjuk egészen addig, míg ki nem hűl.

10. Hűvös helyen tároljuk.





Hideg változat

Az üvegek sterilizálása itt is nagyon fontos. Miután ennél a változatnál kimarad a hőkezelés, így mindenképp szükséges tartósítót tenni a gyümölcsléhez. Ha a gyümölcsöt megmostuk, daraboltuk és mixeltük, ízesítettük és kevés vízzel hígítottuk, tegyünk hozzá nátrium benzoátot vagy szalicilt ( újra vásárolható a mezőgazdasági üzletekben). Töltsük üvegekbe, tegyük rá a kupakot, és mehet a kamrába vagy a spajzba.





Végezetül jó, ha ezt is tudjuk:

Nektárnak nevezzük azokat a gyümölcsleveket, amelyek gyümölcstartalma 25-99 százalék között van, de általában, gyümölcsfajtától függetlenül, 25-60 százalék közötti gyümölcstartalommal kerülnek forgalomba.

A juice 100 százalékos gyümölcslé. Nem tartalmaz édesítőt, állományjavítót és mesterséges színező anyagokat.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Néhány nap múlva megváltoznak a kenyér összetevői
  2017-06-19 21:55:04, hétfő
 
 



Az egészséges táplálkozást tekintve mindenképpen jó hír.

Olyan változások jönnek a hazai kenyerek világában, aminek az egészséges táplálkozás hívei bizonyára örülnek majd. A Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai 2017. június 22-én lépnek hatályba. A változásokat Ludwig Klára, a Jókenyér pékmestere foglalta össze az Indexnek:

- A rozskenyereknél a termékekben az eddigi 40 százalékról 60 százalékra kell növelni a rozstartalom arányát. A rozsos kenyerekben pedig a mostani 15,1 százalékról 30 százalékra kell emelni a rozstartalmat.

- Eddig egy teljes kiőrlésű kenyér estében elég volt csupán 5%-os arányban teljes kiőrlésű lisztet tartalmaznia. Ezután csak azokat a termékeket lehet teljes kiőrlésűeknek nevezni, amik bizonyítottan 60 százalék vagy afeletti részben készülnek teljes kiőrlésű lisztből.

- Hasonlóképp módosulnak a Graham és a tönkölykenyerek összetevői is. Előbbinél minimum 90 százalékban graham lisztet kell használni sütésnél, utóbbinál pedig 60 százalékban tönkölylisztet.

- A házi kenyér elnevezés megszűnik, helyett az ebbe a csoportba tartozó termékeket fehér vagy búzakenyérként lehet árulni. Kézműves kenyérnek június 22. után csak azokat a kenyereket hívhatják, amik főleg kézi technológiával, adalék-és tartósítószer nélkül, kovásszal készülnek.

- A friss szabályozás a kenyerek sótartalmának csökkentését is előírja. Idén minimum 1,5 és maximum 2,8 százalékos lehet egy termék megengedett sótartalma. Jövőre 1,3, illetve 2,35 százalékosak lesznek ezek az értékek.

- A kenyerek tápértékét, illetve a zsírok, szénhidrátok, fehérje, rost, só 100 g késztermékre vonatkozó mennyiségét ezentúl kötelesek lesznek a csomagolatlan terméken is feltüntetni.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt
  2017-02-18 21:25:51, szombat
 
  Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni!

Így aktiválod a szervezeted számára.

A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára.

Miért jó?

Az áztatás során a magvak és diófélék elindulnak a kicsírázáshoz vezető folyamaton, és lebomlik a fitinsav tartalmuk. A fitinsav egy olyan enzim, ami gátolja a magvakat az idő előtti kicsírázásban, és a felszívódást is gátolja!
Az áztatást követően így a magvakban lévő, és szervezetünk számára fontos tápanyagokat az emésztés során megfelelően tudjuk majd hasznosítani.





Ajánlott áztatási idő:

- dió: 4-8 óra
- mandula: 8-12 óra
- mogyoró: 8 óra
- lenmag 6 óra
- makadámdió: 4 óra
- kesudió: 3-6 óra





Áztatás folyamata:

- Folyóvíz alatt mosd meg a magot.
- Öntsd egy öblösebb tálba és töltsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Takard le egy konyharuhával.
- Várd ki az előírt időt. Ha sokáig kell áztatni, ajánlott 3 óránként vizet cserélni.
- Öntsd le róla a vizet, majd folyó vízzel öblítsd le, és hagyd megszáradni.

Amit nem használunk fel rögtön, azt ki kell szárítanunk, különben penészes lesz!

Ne lepődj meg: áztatás hatására a mag térfogata jelentősen nőni fog!


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Zöldségkrémek többféle változatban - karácsonyra
  2016-12-14 16:23:38, szerda
 
 



A zöldségek nagyon egészségesek. Bizony ezt nem igazán értettem gyermekkoromban, ezért a párolt zöldség gyakran maradt a tányéromon egy-egy ebéd alkalmával. Nyersen pedig egyáltalán nem tudtam megenni, pedig ha tudtam volna, hogy mennyi értékes tápanyag van benne, akkor bizonyára nem finnyáskodtam volna. Felnőttként már nem viselkedem ilyen infantilisen és rengeteg zöldséget fogyasztok. Nyersen, párolva, grillezve és zöldségkrémek formájában. A zöldségkrémeket aztán lehet kenni pirítósra, de szendvicskrémként is megállja a helyét, de akár még ajándékba is adhatjuk szeretteinknek. A következőkben három nagyon egyszerűen elkészíthető, ízletes és tápláló zöldségkrém receptjét olvashatja.

A cukkinikrémhez hámozzon és mosson meg alaposan három nagyobb darab zöldséget, majd vágja kockára azokat. Ugyanígy járjon el egy közepes fej vöröshagymával és karikázzon fel egy közepes méretű póréhagymát is. Egy serpenyőbe tegyen egy-két evőkanálnyi olívaolajat, majd adja hozzá a felvagdalt zöldségeket. Menet közben adjon hozzá 2-3 gerezd fokhagymanyomón kipréselt fokhagymát is. Ízesítse borssal és sóval. Majd amikor a zöldségek megpárolódtak, akkor pépesítse azokat botmixer segítségével. Még az edényben ízesítheti a cukkinikrémet egy kevés kakukkfűvel, egy citrom frissen facsart levével és némi darált és pirított diót is adhat a krémhez. Majd tegye azt kisebb méretű befőttesüvegbe.

A zellernek különleges íze és illata van, nagyon ízletes levesként vagy salátaként elkészítve, de zöldségkrémként is megállja a helyét. 2-3 nagyobb zellert hámozzon és mosson meg, majd vágja apró kockákra. Vajon párolja körülbelül tíz percig, majd engedje fel nagyon kevés vízzel. Közben adjon hozzá 1-2 nagyobb meghámozott, felaprított sárgarépát. Ízesítse egy csipetnyi sóval a zöldségeket. Amikor a zöldségek megpuhultak, szűrje le azokat, majd adjon hozzájuk egy-két felaprított fokhagymát, egy kevés olívaolajat és egy teáskanálnyi kaprot. Botmixer segítségével pépesítse, hogy egy sűrű, de még krémes krémet kapjon. Végül fűszerezheti még egy kevés kaporral, sóval és borssal, sőt egy kevés citromlé is mehet bele. Végezetül tegye a zellerkrémet üvegekbe.

A lilahagymából készíthet dzsemet. Elsőre nagyon furcsán hangzik, de egy nagyon érdekes ízvilágot ismerhet meg, ha kipróbálja, és garantáltan több alkalommal is el fogja készíteni. Egy edényben olvasszon meg 2 kanálnyi cukrot, majd adjon hozzá 50 dkg apróra vágott lilahagymát. Öntsön az edénybe egy deciliter vörösbort és egy evőkanálnyi balzsamecetet. Amikor az elegy el kezd forrni, akkor a fűszerek következnek. Néhány csipetnyi só, ízlés szerint szegfűszeg, fahéj és egy kevés méz. Addig szükséges a dzsemet főzni, amíg az összes lé elpárolog. Végezetül turmixolja le a hagymadzsemet, és töltse azt kisméretű befőttesüvegekbe.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 232 db bejegyzés
Összes: 23173 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1051
  • e Hét: 41900
  • e Hónap: 167123
  • e Év: 388957
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.