Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
Tanács
  2022-09-24 21:19:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Este van,
  2022-06-16 00:22:38, csütörtök
 
 


Este van, este van ki ki nyugalomba
A nappalos műszak nyúlcipőjét húzza
Műtő zsilipjében dermedt éjszakások
A halom munkától tátva maradt szájok
Hideg fény szikrázik krómacél ajtókon
Betegkocsi zörög hosszú folyosókon.
"Ez lesz, meg ez, meg ez" - sorolja a doktor
Műtősnő csak legyint: "Felborulunk hatkor"
Altatós kérdezget a borzas doktortól
Készlete hektó van a jó Propofolból
"Kevés lesz" sziszeg az asszisztens kurtán
Nagyot taszít fújva mérges asztalkáján.
"Itt az első kliens!" - örvendez a fiú
Műkörmök, szemfesték, beteg, de még hiú!
Ballag egy rezidens, vizitelni restell
Kórlapokat cipel elcsigázott testtel.
Víz, zubog, pittyegnek a gépek a csendben
Kesztyű csattan, "Szikét! Lássuk mi van ebben!"
"Piros csík!" - hangzik el tizedszer az éjjel
A jelen levőknek feje reped széjjel.
Kávéillat, vérszag, diafüst és hajtás
Jól választasz szakmát? Gondolkozz el pajtás!
Mentők jönnek-mennek, jelzőfényük szalad
Hiába a munka, a sor alig halad.
Gyéren szól a sebész, választ is alig kap
Vánszorog az óra viszont zsibbad az agy
Még egy és még egy még, soha se lesz reggel
Dolgoznak kitartón véreres szemekkel
Tükrös ablak csillan, "Ni csak itt a hajnal!"
Kint takarítanak iszonyú robajjal.
Utolsó öltés még, kötés, fel a fejjel!
Pislog a monitor az utolsó jellel.
Műtősasszisztensnek kocsonya a lába,
Véres műszert zúdít az áztatókádba
Szennyes hegyek szerte, formalinszag úszik
A műtőszolgálat hazafele kúszik.
Tollseprő frizurák, ázott, lucskos kezek,
Véres szem - "Zombinak épp kiváló leszek!"
Mögöttük csatatér, menekül a nagyja
A kárelhárítást a nappalosra hagyja
Reggel van, reggel van mindenki rém álmos
Frissek kérdik: "Mi volt?" Á, csak a szokásos!"

Forr.: facebook
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Halálos betegségtól menthet...
  2022-02-07 21:10:09, hétfő
 
 


dr. Simon Judit, a tanulmány első szerzője, a Semmelweis Egyetem PhD hallgatója mondta
,,Az MRI vizsgálatok során azt értékeltük, hogy a rendszeres kávéfogyasztásnak van-e valamilyen hatása a szív struktúrájára és működésére" - mondta dr. Maurovich Horvat Pál. A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikájának igazgatója, a kutatás egyik vezetője hozzátette: ,,Azt találtuk, hogy a rendszeres, mérsékelt mennyiségű kávéfogyasztás előnyös hatással van a szívre, visszafordítja a korral járó szívelváltozásokat."

,,A jelenlegi tanulmányban csaknem félmillióan vettek részt, ami nagyon komoly statisztikai erőt biztosít az adatok értékelésekor. Az eredmények szerint a mértékletes kávéfogyasztás kardiovaszkuláris szempontból nem káros, sőt előnyös lehet. Ismereteink szerint ez az eddigi legnagyobb volumenű kutatás, ami a kávéfogyasztás szív- és érrendszerre gyakorolt hatásaira fókuszált" - mondta dr. Steffen Petersen, a Queen Mary Egyetem William Harvey Kutatóintézetének professzora, a kutatás koordinátora.

Az eredmények szerint nem mindegy, hogy milyen típusú kávét fogyasztunk. ,,A kutatásban résztvevők közül legtöbben vagy őrölt kávét vagy instant kávét ittak rendszeresen" - tette hozzá Zahra Raisi-Estabragh, a Queen Mary Egyetem kutatási ösztöndíjasa. “Miközben az őrölt kávé mértékletes fogyasztása és a halálozási esélyek csökkenése között találtunk összefüggést, ugyanezt már nem tudtuk kimutatni a rendszeresen instant kávét fogyasztók körében. Ennek oka valószínűleg a két kávétípus feldolgozásában keresendő, mert különböző kémiai anyagok mutathatók ki bennük."

,,Fontos azt is megemlíteni azonban - hangsúlyozta dr. Maurovich Horvat Pál, hogy negatív kardiovaszkuláris következményeket nem találtak azok körében, akik jelentősebb mennyiségben (>3,0 csésze/nap) isznak kávét. Igaz azonban, hogy ebben a csoportban olyan előnyt nem lehetett megfigyelni, ami a mérsékelt kávéfogyasztók körében igazolható volt."

A kávé az egyik legtöbbet fogyasztott élvezeti ital a világon, a szív- és érrendszerre gyakorolt hatásairól azonban keveset tudni, vagy legalábbis ellentmondásosak voltak az eddigi kutatási eredmények - mondta a klinikaigazgató.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Egy amerikai tanulmány
  2022-01-13 17:45:32, csütörtök
 
 


Egy amerikai tanulmány nemrégiben ezért is vizsgálta meg, hogy van-e bármilyen jelentősége egészségünkre nézve annak, hogy milyen testhelyzetben vagyunk alvás közben. Úgy tűnik, hogy egyáltalán nem mindegy bal vagy jobb oldalunkon alszunk-e, hiszen a bal oldalunkon való alvás előnyeit már orvosok is hangsúlyozták. Íme 5 érv a bal oldalon alvás mellett!

1. Hatékonyabb nyirokkeringés

A nyirokrendszer a tápanyagok fő közlekedő csatornájaként is ismert, ezen keresztül távoznak a szervezetből a különböző salakanyagok, amelyeket a testünk különböző pontjain lévő nyirokcsomók szűrnek meg. Mivel a nyirokfolyadék testünk bal oldalára gyűlik össze mielőtt távozna belőlünk, így a bal oldalunkon való fekvés ezt az állapotot segíti elő.

2. Kíméletesebb a szívnek

Hogyha bal oldalunkon alszunk, szívünk is könnyebben tud elegendő mennyiségű vért pumpálni az erekbe, hiszen a fő verőér (aorta) is balra hajlik. Ha jobb oldalunkon alszunk, akkor ugyanezt a vért felfelé kell "szivattyúzni" szívünknek, ami plusz energiabefektetéssel jár, ezt elkerülve sokkal hatékonyabb lehet agyi vérellátásunk az éjszaka folyamán.

3. Segíti az emésztést

Ha jobb oldalunkon alszunk, utat engedünk a gyomorsav áramlásának a nyelőcsőbe, amely a legfőbb okozója a savas refluxnak, vagy köznapi nyelven gyomorégésként ismert jelenségnek. Ha a bal oldalunkon alszunk mindez nem történik meg a gyomor anatómiája miatt, így ha éjszaka gyakran kelnénk fel gyomorégésre, mindenképpen érdemes kipróbálnunk, hogy másik oldalunkon alszunk.

4. Anatómiailag kényelmesebb

Testünk bal oldalán található a gyomor és a hasnyálmirigy. Ha jobb oldalunkon alszunk, testünknek plusz energiába kerül a gravitáció ellen is dolgozni, ami plusz nyomást gyakorol erre a két szervünkre, amely gátolhatja hatékony működésüket.

5. Tehermentesíti a lépet

Legfontosabb vérraktárunk, azaz a lépünk szintén testünk bal oldalán helyezkedik el, a bordaív alatt. Ez a szervünk felelős a vérünk tisztításáért, így kiemelten fontos, hogy gyorsabban tudja megtisztítani szervezetünket a salakanyagoktól, amelyre így sokkal hatékonyabban képes.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Az Európai Gyógyszerügynökség
  2021-06-11 22:33:48, péntek
 
 


Az Európai Gyógyszerügynökség pénteken bejelentette, hogy az brit-svéd AstraZeneca gyógyszervállalat koronavírus-elleni oltóanyag mellékhatásként kapilláris szivárgási szindrómát okozhat, ezért nem javasolja használatát azok számára, akiknél a jelenség már korábban is fellépett.

A hágai székhelyű testület illetékes kockázatértékelő bizottsága (PRAC) hat olyan esetet vizsgált ki részletességgel, amelyeknél a cég oltóanyaga váltotta ki ezt az igen ritka tünetet, amely során a hajszálerekből folyadék szivárgott a testszövetekbe. A szindróma főként a karok és a lábak megduzzadását, alacsony vérnyomást, a vér alacsony albuminszintjét és besűrűsödését eredményezi. Az esetek többsége nőknél fordult elő, az oltást követő 4 napon belül. Az érintettek közül háromnak jelent meg előzőlegesen a kórtörténetében a tünet.

A PRAC úgy döntött, hogy a kapilláris szivárgás szindrómát a vakcina új mellékhatásaként fel kell venni a termékismertetőbe, és nyomatékosan felhívni az egészségügyi szakemberek és a betegek figyelmét erre a kockázatra.Az EMA közölte azt is, hogy vizsgálja a szívizom- és a szívhártyagyulladás esetleges összefüggését az AstraZeneca oltóanyaggal kapcsolatban. "További elemzésekre van szükség annak megállapításához, hogy van-e ok-okozati összefüggés a vakcinával" - tájékoztatott az uniós ügynökség, hozzátéve hogy a jövő hónapban fejezi be az ilyen esetek felülvizsgálatát.

Az uniós gyógyszerfelügyelti szervezet statisztikái szerint eddig mintegy 78 millió adag AstraZeneca oltást használtak fel az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban.(MTI) 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Már a határon az indiai mutáns
  2021-05-16 20:07:35, vasárnap
 
 


Már a határon az indiai mutáns

Már 49 országban, köztük a szomszédos országokban, Ausztriában, Romániában és Szlovákiában, illetve Csehországban is jelen van a koronavírus indiai mutációja - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb járványügyi adataiból.

A WHO jelentésében kiemeli, hogy az általuk végzett kutatások szerint az indiai variáns akár hétszer ellenállóbb a Pfizer- és a Moderna-vakcinájával szemben.

Az indiai mutáns vírus Angliában is gyorsan terjed. Néhány hete még csak száz körül volt az esetek száma, mostanra már a B.1.617.2 jelű volt a második legelterjedtebb variáns az országban. Brit szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a veszélyes variáns terjedése a jövő hétfőre tervezett nyitást is veszélybe sodorhatja - írja a Blikk.

A lap a Guardian birtokába jutott jegyzőkönyvre hivatkozva azt írja, hogy a brit kormány vészhelyzeti tudományos tanácsadó testülete kongatja a vészharangot.

Egy brit mutánsnál fertőzőbb vírus megjelenése korlátozó beavatkozások hiányában olyan hullámot indíthat el, ami még a brutális januári fertőzöttségi mutatókon is túltesz.


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Hatalmas az Aspirin Protect iránti kereslet:
  2021-04-22 00:06:34, csütörtök
 
 


Hatalmas az Aspirin Protect iránti kereslet: főként a legkisebb, 28 szemes kiszerelést viszik, de a nagyobb kiszerelések forgalma is nagyot nőtt.

Hogy miért ilyen népszerű a gyógyszer, arra az AstraZeneca oltásokkal kapcsolatos híresztelés a magyarázat: egyre terjednek a hírek, miszerint a beoltottaknál vérrög alakult ki, amely tüdőembóliához, stroke-hoz, trombózishoz vezetett. A legtöbben azért szedik a gyógyszert, mert úgy hiszik, ezzel megelőzhetik a vakcina - igen-igen ritka - mellékhatását, az említett vérrögképződést - a szakértők azonban nem ajánlják az Aspirint erre a célra. A Pénzcentrum információi szerint a Kígyó Patikában az Aspirin Protect minden kiszerelésének a forgalma (28x, 56x, 98x) háromszorosára nőtt, ám a Pingvin Patika is keresletnövekedésről számolt be: a 28 szemes kiszerelés eladása náluk 41 százalékkal nőtt.

Valójában a vérrögképződés igen ritka mellékhatás, a tényleges kockázat elenyésző, 250 ezer oltott közül legfeljebb 1-nél fordult elő - ráadásul az oltásokon kívül is gyakori jelenség az átlagpopulációban. Nagyobb műtétek, a tartós mozgáshiány, nőknél a terhesség és a gyermekágyi időszak alatti hormonális változások, illetve mindkét nemnél az elhízás, a dohányzás és még számos egyéni tényező növeli az esélyét. A portál megjegyzi: az európai lakosság körében átlagosan évi 800 000 ilyen eset fordul elő, ami az összlakosságra vetítve azt jelenti, hogy 10 000 európai lakos közül átlagosan 11-nél alakul ki trombózis/tüdőembólia évente, ehhez képest a 250 ezer oltottból 1 sokkal jobb arány.
A WHO és az EMA is azt hangsúlyozza, hogy az AstraZeneca oltás kockázata szinte elenyésző.

Nem árt - sőt, egyeseknek használ
Noha a lakosság szerint a betegtájékoztató alapján az Aspirin Protect gátolja a vérlemezkék összetapadását, így megelőzi a vérrögök képződését, a megkérdezett, név nélkül nyilatkozó szakemberek véleménye, hogy az Aspirin Protect ártani nem árt, ezért nem szokták a pácienseket lebeszélni róla. A KOVIDők három elismert hazai professzort, Merkely Bélát, Jakab Ferencet és Szekanecz Zoltánt is megkérdezte az AstraZeneca vakcinája körüli botrányról - Jakab szerint nem vérrögképződési problémáról, hanem a gyógyszerlobbi hatásáról van szó, azaz az egyik oltás ezáltal kiesett sok országban a pikszisből, még ha csak rövid időre is. Hozzátette: aki szeretné ezt szedni, tegye nyugodtan, a vérhígító injekció alkalmazását viszont feleslegesnek tartja a professzor, mert nem lát szignifikáns összefüggést az AstraZeneca vakcina és a vérrögképződések között. Kimondottan ajánlott a szedése a 40 év feletti férfiaknak, mert az Aspirin Protect által megelőzhető például egy agyvérzés - persze csak azután kezdjenek bele, miután konzultáltak az orvosukkal (esetleg gyógyszerésszel).
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Szerbiában tízezer beoltott
  2021-04-18 18:42:45, vasárnap
 
 


Szerbiában tízezer beoltott ember antitest termelését vizsgálták meg, és arra jutottak, hogy előbb-utóbb mindenkinél kialakult az ellenanyag, írja a 24.hu a Danas szerb lap alapján.

A szomszédos országban ugyanazok a vakcinák vannak forgalomban, mint nálunk, a szerb Nukleáris Energetikai Intézet (INEP) szerint pedig az összes vizsgált oltóanyag hatékony védelmet biztosít a vírussal szemben.

Az elemzések szerint a Pfizer vakcinája már az első oltás után két héttel kiváltotta az antitesttermelést a beoltottak több mint 85 százalékánál, a második dózis után pedig ez az arány 95 százalékra nőtt.

A Szputynik V esetében csak az oltás követő három hétben jelent meg antitest, de a második oltás után már az oltottak 92 százaléknál kimutatták az antitesteket. Az AstraZenecánál még csak az első kört adták be, de ott is hasonló eredményre jutottak.

A Sinopharmnál leghamarabb két héttel az oltás után jelent meg az ellenanyag, a második oltás után viszont 90 százalékos volt az eredmény. A kínai vakcinával oltott 65 évnél idősebb embereknél ,,valamivel alacsonyabb antitestválaszt regisztráltak", de az INEP szerint ez még nem jelenti azt, hogy az ő szervezetük ne lenne immunis a vírusra.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A kutyák 96 százalékos pontossá
  2021-04-18 18:29:34, vasárnap
 
 


A kutyák 96 százalékos pontossággal ki tudják szagolni a koronavírus-fertőzést

Az arra kiképzett orvosi felderítőkutyák egy új, koncepcióigazoláson alapuló tanulmány szerint 96 százalékos pontossággal képesek azonosítani a pozitív koronavírus-mintákat. A kutatást a Pennsylvania Egyetemen, az Állatorvostudományi Kar Munkakutya Központban végezték, és arra treníroztak kutyákat, hogy nyál- és vizeletmintákból felismerjék, melyik tartozik koronavírussal fertőzött emberhez.

A SARS-CoV-2 fertőzés az emberi nyálban és vizeletben is jellegzetes szaggal jár. Ugyanakkor a tudósok azt is elmondták, hogy a felderítőkutyák kiképzésével a cél az lenne, hogy a covid-pozitív betegeket más környezetben is azonosítani tudják, ne csak mintákból. Ez viszont veszélyes lehet, hiszen akkor fertőzöttek közelében kellene tanítani őket. Ha viszont csak mintákkal tréningezik őket, akkor fennáll a veszélye, hogy bizonyos minták felismerését tanulják meg, nem pedig a fertőzés jellegzetes, általános szagát. A tanulmányban hangsúlyozzák, hogy a szagalapú szűrés kutatásának további szakaszában fontos lenne minél több és újfajta mintát alkalmazni.

Ez nem az első eset, hogy keresőkutyákat képeztek ki a covid betegség azonosítására. Nemrég egy német kutatás nyálmintákkal hasonló eredményre jutott, thai tudósok egy csoportja pedig emberi izzadság alapján tanított be kutyákat a fertőzés felismerésére.

A koronavírus-fertőzés szagát felismerő kutyáknak nagy hasznát vennék a jövőben a forgalmas utazási csomópontokban, például vasútállomásokon vagy reptereken. (JPost)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Nem gondolja,
  2021-03-12 22:07:24, péntek
 
 


Nem gondolja, hogy egy kis szar vírus legyőz bennünket? - Zacher Gábor a Mandinernek
MANDINER

2021. március 12., péntek 21:15

Az ország toxikológusa szerint helyes döntés, hogy keleti vakcinákat is beszerez a kormány, és mindenkit mielőbbi oltakozásra hív.
,,Zacher Gábor megtért, van az a pénz, amiért változtat a véleményén, leszóltak neki fentről" - idézi az ország toxikológusa lapunknak azokat a lapcímeket és véleményeket, amikkel azt követően bírálták, hogy megváltoztatta a véleményét, és egy lapinterjúban közölte, már a kínai vakcinával is beoltatná magát. ,,Egyáltalán nem arról van szó, amit írnak rólam, a véleményemet ugyanis akkor is tartanám, ha bármi fenyegetettségnek lennék kitéve" - szögezi le a jelenleg a hatvani Albert Schweitzer Kórház intenzív osztályán és az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó orvos.

Mint mondja, azért gondolja ma már másként, mert a

,,mutáns vírus rendkívüli módon elharapódzott, és amikor ilyen súlyos a helyzet, minden jobb, mint a betegség".

,,A mérleg egyik serpenyőjében ott a nagyon durva tünetekkel járó Covid-19 fertőzés, aminek következtében nagyon sokan meghalnak, és rengetegen kerülnek gépi lélegeztetésre - márpedig az onnan való lejövetel nagyon rossz százalékos arányt mutat -, míg a másik serpenyőben pedig ott a Magyarországon használatban lévő öt féle vakcina" - magyarázza. Mint kifejti: ezek közül az oltóanyagok közül van, amelyikről nagyon sokat, van, amelyikről kevesebbet tudunk, de dacára annak, hogy nem ismerjük a fázis három vizsgálatok eredményeit, egy biztos, a Sinopharm is egészen biztosan védettséget ad a koronavírussal szemben. ,,Hogy pontosan hány százalékot, erről megoszlanak a vélemények, de minden jobb, mint a nullaszázalék, és az elhúzódó betegség, a posztcovid-szindróma, vagy a halál" - nyomatékosítja.

Megjegyzi ugyanakkor, hogy ,,egy normális helyen, ha az ember változtat a véleményén, nem azt feltételezik róla, hogy lefizették, megvették, utasították, vagy megtért, hanem tiszteletre méltónak tartják". Mint mondja, az senkiben fel nem merül, hogy a tudomány előrehaladtával egyre több információnk van, és hogy korábbi kijelentése óta is többet tudunk a betegségről és annak terjedéséről, így normális, ha a véleménye is változik. Az a korábbi mondás is megdőlt, hogy a fiatalokat nem veszélyezteti a Covid - mutat rá, hozzátéve, hogy ma már nem egyszer találkoznak a 80-as évek végén született, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegekkel, akik gépi lélegeztetést igényelnek.

,,Mindenképpen előrelépés"
Zacher Gábor egyetért a kormány azon döntésével, hogy megváltoztatták az oltási rendet: a második oltásra félretett vakcinákkal azokat oltják, akiket még nem immunizáltak.

,,Helyes döntésnek tartom, hogyha jön a vakcina, akkor tessék jönni, oltás, oltás, oltás.

Aztán majd gondolkodunk a második vakcinán, de első körben igenis az elsőn kell túlesnie az ország lakosságának hetven százalékának ahhoz, hogy pozitív eredményeket tudjuk elérni." Véleményét arra alapozza, hogy már az első oltásnál is kialakul egyfajta védettség. Vagyis szerinte ,,mindenképpen előrelépés", ha legalább az első oltóanyaggal átoltottá válik az ország. Felhívja a figyelmet ugyanakkor arra, hogy természetesen az oltás nem ötperc után ad védettséget.

Annak kapcsán, hogy szakértők azt mondják, a brit mutáns 10-15 százalékkal súlyosabb tüneteket okoz, mint a vadvírusnak nevezett ,,eredeti", Zacher azt mondja, hogy ,,még az eddigiekhez képest is jóval gyorsabban előrehaladó, intenzív tünetekkel kerülnek kórházba a betegek". Mint mondja, utoljára hétfőn 24-órázott az Országos Mentőszolgálatnál, ez idő alatt pedig két koronavírusos beteget kellett lélegeztetőgépre tennie, és mivel rohamosan romlott az állapotuk, már a helyszínen el kellett őket altatni, és meg kellett kezdeni a lélegeztetésüket. A hatvani kórházban jelenleg 120 covidos beteget ápolnak.

,,Tök egyszerű. Ha ugyanakkora erővel ütnek meg egy korának megfelelő, átlagos, általános állapotban lévő 80 és egy 40 éves embert, akkor valószínűleg a 80 éves felborul, míg a 40 évesnek valószínűleg nem lesz olyan komoly baja, csak itt-ott fájlalja. Ám ha kétszer akkora erejű az ütés, akkor a 80 éves belepusztul, de a 40 éves is jelentősen meg fog rogyni" - érzékelteti. Mint hozzáteszi, ez a mutációról szól, és arról, hogy a magyarok jelentős része elhízott, márpedig a koronavírus legkomolyabb rizikófaktora éppen az elhízás. ,,Ma már bizonyított, hogy az ő esetükben nemcsak magasabb a halálozási arány, de a túlélőkből is nehezebben ürül ki a vírus" - hangsúlyozza.

Csütörtöki adatok szerint 8329 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen. Arra a kérdésünkre, hogy bírni fogja-e az egészségügyi rendszer, Zacher Gábor azt feleli: hogy ,,nincs mese, olyan nincs, hogy ne bírjuk. Muszáj. Ha kell, akkor plusz túlóra, nem tehetjük meg, hogy bedobjuk a törölközőt. Nem gondolja azt, hogy egy kis szar vírus le fog bennünket győzni? Hát a kurva anyját a vírusnak. Nem fogjuk hagyni.

Utolsó vérig fogunk azért harcolni, hogy el tudjuk látni a betegeket.

Még akkor is, ha komoly aránytalanságok alakulnak ki lélegeztetett beteg, orvos, lélegeztetett beteg, nővér, osztályos orvos, beteg viszonyában".

[link][https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nem-gondolja-hogy-egy-kis-szar-virus-legyoz-b ennunket-zacher-gabor-a-mandinernek-2518449?utm_source=feed&utm_medium=/link]
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 806 db bejegyzés
Összes: 7490 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 697
  • e Hónap: 1394
  • e Év: 153593
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.