Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 134 
Az Európai Gyógyszerügynökség
  2021-06-11 22:33:48, péntek
 
 


Az Európai Gyógyszerügynökség pénteken bejelentette, hogy az brit-svéd AstraZeneca gyógyszervállalat koronavírus-elleni oltóanyag mellékhatásként kapilláris szivárgási szindrómát okozhat, ezért nem javasolja használatát azok számára, akiknél a jelenség már korábban is fellépett.

A hágai székhelyű testület illetékes kockázatértékelő bizottsága (PRAC) hat olyan esetet vizsgált ki részletességgel, amelyeknél a cég oltóanyaga váltotta ki ezt az igen ritka tünetet, amely során a hajszálerekből folyadék szivárgott a testszövetekbe. A szindróma főként a karok és a lábak megduzzadását, alacsony vérnyomást, a vér alacsony albuminszintjét és besűrűsödését eredményezi. Az esetek többsége nőknél fordult elő, az oltást követő 4 napon belül. Az érintettek közül háromnak jelent meg előzőlegesen a kórtörténetében a tünet.

A PRAC úgy döntött, hogy a kapilláris szivárgás szindrómát a vakcina új mellékhatásaként fel kell venni a termékismertetőbe, és nyomatékosan felhívni az egészségügyi szakemberek és a betegek figyelmét erre a kockázatra.Az EMA közölte azt is, hogy vizsgálja a szívizom- és a szívhártyagyulladás esetleges összefüggését az AstraZeneca oltóanyaggal kapcsolatban. "További elemzésekre van szükség annak megállapításához, hogy van-e ok-okozati összefüggés a vakcinával" - tájékoztatott az uniós ügynökség, hozzátéve hogy a jövő hónapban fejezi be az ilyen esetek felülvizsgálatát.

Az uniós gyógyszerfelügyelti szervezet statisztikái szerint eddig mintegy 78 millió adag AstraZeneca oltást használtak fel az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban.(MTI) 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Már a határon az indiai mutáns
  2021-05-16 20:07:35, vasárnap
 
 


Már a határon az indiai mutáns

Már 49 országban, köztük a szomszédos országokban, Ausztriában, Romániában és Szlovákiában, illetve Csehországban is jelen van a koronavírus indiai mutációja - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb járványügyi adataiból.

A WHO jelentésében kiemeli, hogy az általuk végzett kutatások szerint az indiai variáns akár hétszer ellenállóbb a Pfizer- és a Moderna-vakcinájával szemben.

Az indiai mutáns vírus Angliában is gyorsan terjed. Néhány hete még csak száz körül volt az esetek száma, mostanra már a B.1.617.2 jelű volt a második legelterjedtebb variáns az országban. Brit szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a veszélyes variáns terjedése a jövő hétfőre tervezett nyitást is veszélybe sodorhatja - írja a Blikk.

A lap a Guardian birtokába jutott jegyzőkönyvre hivatkozva azt írja, hogy a brit kormány vészhelyzeti tudományos tanácsadó testülete kongatja a vészharangot.

Egy brit mutánsnál fertőzőbb vírus megjelenése korlátozó beavatkozások hiányában olyan hullámot indíthat el, ami még a brutális januári fertőzöttségi mutatókon is túltesz.


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Hatalmas az Aspirin Protect iránti kereslet:
  2021-04-22 00:06:34, csütörtök
 
 


Hatalmas az Aspirin Protect iránti kereslet: főként a legkisebb, 28 szemes kiszerelést viszik, de a nagyobb kiszerelések forgalma is nagyot nőtt.

Hogy miért ilyen népszerű a gyógyszer, arra az AstraZeneca oltásokkal kapcsolatos híresztelés a magyarázat: egyre terjednek a hírek, miszerint a beoltottaknál vérrög alakult ki, amely tüdőembóliához, stroke-hoz, trombózishoz vezetett. A legtöbben azért szedik a gyógyszert, mert úgy hiszik, ezzel megelőzhetik a vakcina - igen-igen ritka - mellékhatását, az említett vérrögképződést - a szakértők azonban nem ajánlják az Aspirint erre a célra. A Pénzcentrum információi szerint a Kígyó Patikában az Aspirin Protect minden kiszerelésének a forgalma (28x, 56x, 98x) háromszorosára nőtt, ám a Pingvin Patika is keresletnövekedésről számolt be: a 28 szemes kiszerelés eladása náluk 41 százalékkal nőtt.

Valójában a vérrögképződés igen ritka mellékhatás, a tényleges kockázat elenyésző, 250 ezer oltott közül legfeljebb 1-nél fordult elő - ráadásul az oltásokon kívül is gyakori jelenség az átlagpopulációban. Nagyobb műtétek, a tartós mozgáshiány, nőknél a terhesség és a gyermekágyi időszak alatti hormonális változások, illetve mindkét nemnél az elhízás, a dohányzás és még számos egyéni tényező növeli az esélyét. A portál megjegyzi: az európai lakosság körében átlagosan évi 800 000 ilyen eset fordul elő, ami az összlakosságra vetítve azt jelenti, hogy 10 000 európai lakos közül átlagosan 11-nél alakul ki trombózis/tüdőembólia évente, ehhez képest a 250 ezer oltottból 1 sokkal jobb arány.
A WHO és az EMA is azt hangsúlyozza, hogy az AstraZeneca oltás kockázata szinte elenyésző.

Nem árt - sőt, egyeseknek használ
Noha a lakosság szerint a betegtájékoztató alapján az Aspirin Protect gátolja a vérlemezkék összetapadását, így megelőzi a vérrögök képződését, a megkérdezett, név nélkül nyilatkozó szakemberek véleménye, hogy az Aspirin Protect ártani nem árt, ezért nem szokták a pácienseket lebeszélni róla. A KOVIDők három elismert hazai professzort, Merkely Bélát, Jakab Ferencet és Szekanecz Zoltánt is megkérdezte az AstraZeneca vakcinája körüli botrányról - Jakab szerint nem vérrögképződési problémáról, hanem a gyógyszerlobbi hatásáról van szó, azaz az egyik oltás ezáltal kiesett sok országban a pikszisből, még ha csak rövid időre is. Hozzátette: aki szeretné ezt szedni, tegye nyugodtan, a vérhígító injekció alkalmazását viszont feleslegesnek tartja a professzor, mert nem lát szignifikáns összefüggést az AstraZeneca vakcina és a vérrögképződések között. Kimondottan ajánlott a szedése a 40 év feletti férfiaknak, mert az Aspirin Protect által megelőzhető például egy agyvérzés - persze csak azután kezdjenek bele, miután konzultáltak az orvosukkal (esetleg gyógyszerésszel).
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Szerbiában tízezer beoltott
  2021-04-18 18:42:45, vasárnap
 
 


Szerbiában tízezer beoltott ember antitest termelését vizsgálták meg, és arra jutottak, hogy előbb-utóbb mindenkinél kialakult az ellenanyag, írja a 24.hu a Danas szerb lap alapján.

A szomszédos országban ugyanazok a vakcinák vannak forgalomban, mint nálunk, a szerb Nukleáris Energetikai Intézet (INEP) szerint pedig az összes vizsgált oltóanyag hatékony védelmet biztosít a vírussal szemben.

Az elemzések szerint a Pfizer vakcinája már az első oltás után két héttel kiváltotta az antitesttermelést a beoltottak több mint 85 százalékánál, a második dózis után pedig ez az arány 95 százalékra nőtt.

A Szputynik V esetében csak az oltás követő három hétben jelent meg antitest, de a második oltás után már az oltottak 92 százaléknál kimutatták az antitesteket. Az AstraZenecánál még csak az első kört adták be, de ott is hasonló eredményre jutottak.

A Sinopharmnál leghamarabb két héttel az oltás után jelent meg az ellenanyag, a második oltás után viszont 90 százalékos volt az eredmény. A kínai vakcinával oltott 65 évnél idősebb embereknél ,,valamivel alacsonyabb antitestválaszt regisztráltak", de az INEP szerint ez még nem jelenti azt, hogy az ő szervezetük ne lenne immunis a vírusra.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A kutyák 96 százalékos pontossá
  2021-04-18 18:29:34, vasárnap
 
 


A kutyák 96 százalékos pontossággal ki tudják szagolni a koronavírus-fertőzést

Az arra kiképzett orvosi felderítőkutyák egy új, koncepcióigazoláson alapuló tanulmány szerint 96 százalékos pontossággal képesek azonosítani a pozitív koronavírus-mintákat. A kutatást a Pennsylvania Egyetemen, az Állatorvostudományi Kar Munkakutya Központban végezték, és arra treníroztak kutyákat, hogy nyál- és vizeletmintákból felismerjék, melyik tartozik koronavírussal fertőzött emberhez.

A SARS-CoV-2 fertőzés az emberi nyálban és vizeletben is jellegzetes szaggal jár. Ugyanakkor a tudósok azt is elmondták, hogy a felderítőkutyák kiképzésével a cél az lenne, hogy a covid-pozitív betegeket más környezetben is azonosítani tudják, ne csak mintákból. Ez viszont veszélyes lehet, hiszen akkor fertőzöttek közelében kellene tanítani őket. Ha viszont csak mintákkal tréningezik őket, akkor fennáll a veszélye, hogy bizonyos minták felismerését tanulják meg, nem pedig a fertőzés jellegzetes, általános szagát. A tanulmányban hangsúlyozzák, hogy a szagalapú szűrés kutatásának további szakaszában fontos lenne minél több és újfajta mintát alkalmazni.

Ez nem az első eset, hogy keresőkutyákat képeztek ki a covid betegség azonosítására. Nemrég egy német kutatás nyálmintákkal hasonló eredményre jutott, thai tudósok egy csoportja pedig emberi izzadság alapján tanított be kutyákat a fertőzés felismerésére.

A koronavírus-fertőzés szagát felismerő kutyáknak nagy hasznát vennék a jövőben a forgalmas utazási csomópontokban, például vasútállomásokon vagy reptereken. (JPost)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Nem gondolja,
  2021-03-12 22:07:24, péntek
 
 


Nem gondolja, hogy egy kis szar vírus legyőz bennünket? - Zacher Gábor a Mandinernek
MANDINER

2021. március 12., péntek 21:15

Az ország toxikológusa szerint helyes döntés, hogy keleti vakcinákat is beszerez a kormány, és mindenkit mielőbbi oltakozásra hív.
,,Zacher Gábor megtért, van az a pénz, amiért változtat a véleményén, leszóltak neki fentről" - idézi az ország toxikológusa lapunknak azokat a lapcímeket és véleményeket, amikkel azt követően bírálták, hogy megváltoztatta a véleményét, és egy lapinterjúban közölte, már a kínai vakcinával is beoltatná magát. ,,Egyáltalán nem arról van szó, amit írnak rólam, a véleményemet ugyanis akkor is tartanám, ha bármi fenyegetettségnek lennék kitéve" - szögezi le a jelenleg a hatvani Albert Schweitzer Kórház intenzív osztályán és az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó orvos.

Mint mondja, azért gondolja ma már másként, mert a

,,mutáns vírus rendkívüli módon elharapódzott, és amikor ilyen súlyos a helyzet, minden jobb, mint a betegség".

,,A mérleg egyik serpenyőjében ott a nagyon durva tünetekkel járó Covid-19 fertőzés, aminek következtében nagyon sokan meghalnak, és rengetegen kerülnek gépi lélegeztetésre - márpedig az onnan való lejövetel nagyon rossz százalékos arányt mutat -, míg a másik serpenyőben pedig ott a Magyarországon használatban lévő öt féle vakcina" - magyarázza. Mint kifejti: ezek közül az oltóanyagok közül van, amelyikről nagyon sokat, van, amelyikről kevesebbet tudunk, de dacára annak, hogy nem ismerjük a fázis három vizsgálatok eredményeit, egy biztos, a Sinopharm is egészen biztosan védettséget ad a koronavírussal szemben. ,,Hogy pontosan hány százalékot, erről megoszlanak a vélemények, de minden jobb, mint a nullaszázalék, és az elhúzódó betegség, a posztcovid-szindróma, vagy a halál" - nyomatékosítja.

Megjegyzi ugyanakkor, hogy ,,egy normális helyen, ha az ember változtat a véleményén, nem azt feltételezik róla, hogy lefizették, megvették, utasították, vagy megtért, hanem tiszteletre méltónak tartják". Mint mondja, az senkiben fel nem merül, hogy a tudomány előrehaladtával egyre több információnk van, és hogy korábbi kijelentése óta is többet tudunk a betegségről és annak terjedéséről, így normális, ha a véleménye is változik. Az a korábbi mondás is megdőlt, hogy a fiatalokat nem veszélyezteti a Covid - mutat rá, hozzátéve, hogy ma már nem egyszer találkoznak a 80-as évek végén született, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegekkel, akik gépi lélegeztetést igényelnek.

,,Mindenképpen előrelépés"
Zacher Gábor egyetért a kormány azon döntésével, hogy megváltoztatták az oltási rendet: a második oltásra félretett vakcinákkal azokat oltják, akiket még nem immunizáltak.

,,Helyes döntésnek tartom, hogyha jön a vakcina, akkor tessék jönni, oltás, oltás, oltás.

Aztán majd gondolkodunk a második vakcinán, de első körben igenis az elsőn kell túlesnie az ország lakosságának hetven százalékának ahhoz, hogy pozitív eredményeket tudjuk elérni." Véleményét arra alapozza, hogy már az első oltásnál is kialakul egyfajta védettség. Vagyis szerinte ,,mindenképpen előrelépés", ha legalább az első oltóanyaggal átoltottá válik az ország. Felhívja a figyelmet ugyanakkor arra, hogy természetesen az oltás nem ötperc után ad védettséget.

Annak kapcsán, hogy szakértők azt mondják, a brit mutáns 10-15 százalékkal súlyosabb tüneteket okoz, mint a vadvírusnak nevezett ,,eredeti", Zacher azt mondja, hogy ,,még az eddigiekhez képest is jóval gyorsabban előrehaladó, intenzív tünetekkel kerülnek kórházba a betegek". Mint mondja, utoljára hétfőn 24-órázott az Országos Mentőszolgálatnál, ez idő alatt pedig két koronavírusos beteget kellett lélegeztetőgépre tennie, és mivel rohamosan romlott az állapotuk, már a helyszínen el kellett őket altatni, és meg kellett kezdeni a lélegeztetésüket. A hatvani kórházban jelenleg 120 covidos beteget ápolnak.

,,Tök egyszerű. Ha ugyanakkora erővel ütnek meg egy korának megfelelő, átlagos, általános állapotban lévő 80 és egy 40 éves embert, akkor valószínűleg a 80 éves felborul, míg a 40 évesnek valószínűleg nem lesz olyan komoly baja, csak itt-ott fájlalja. Ám ha kétszer akkora erejű az ütés, akkor a 80 éves belepusztul, de a 40 éves is jelentősen meg fog rogyni" - érzékelteti. Mint hozzáteszi, ez a mutációról szól, és arról, hogy a magyarok jelentős része elhízott, márpedig a koronavírus legkomolyabb rizikófaktora éppen az elhízás. ,,Ma már bizonyított, hogy az ő esetükben nemcsak magasabb a halálozási arány, de a túlélőkből is nehezebben ürül ki a vírus" - hangsúlyozza.

Csütörtöki adatok szerint 8329 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen. Arra a kérdésünkre, hogy bírni fogja-e az egészségügyi rendszer, Zacher Gábor azt feleli: hogy ,,nincs mese, olyan nincs, hogy ne bírjuk. Muszáj. Ha kell, akkor plusz túlóra, nem tehetjük meg, hogy bedobjuk a törölközőt. Nem gondolja azt, hogy egy kis szar vírus le fog bennünket győzni? Hát a kurva anyját a vírusnak. Nem fogjuk hagyni.

Utolsó vérig fogunk azért harcolni, hogy el tudjuk látni a betegeket.

Még akkor is, ha komoly aránytalanságok alakulnak ki lélegeztetett beteg, orvos, lélegeztetett beteg, nővér, osztályos orvos, beteg viszonyában".

[link][https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nem-gondolja-hogy-egy-kis-szar-virus-legyoz-b ennunket-zacher-gabor-a-mandinernek-2518449?utm_source=feed&utm_medium=/link]
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Újabb koronavírus-mutáns
  2021-03-12 21:55:18, péntek
 
 


Újabb koronavírus-mutáns terjed a világban, átfogó vizgálatot indít az EU a vakcináknál

A koronavírusnak már az a variánsa is terjed a világban, amelyet először Nigériában fedeztek fel, Kuba és Irán saját vakcinát fejlesztett, május elejére minden felnőtt amerikait beoltanának. Koronavírushírek egy helyen.

Egy kutatás szerint a dolgozókorú nők ötször kitettebbek a koronavírus elhúzódó hatásainak (long Covid), mint férfitársaik - írja a The Guardian.

Az előzetes adatok azt mutatják, hogy az 50 év alatti brit nők ötször valószínűbb, hogy elhúzódó koronavírus-mellékhatástól szenvednek, hatszor valószínűbb, hogy súlyosabb nehézlégzéstől szenvednek és kétszer valószínűbb, hogy gyengébbnek érzik magukat akár a kórház elhagyását követő 11 hónap múlva is, mint az 50 alatti férfiak.

Az Isaric csoport által végzett kutatást még nem publikálták szaklapban és szakértői véleménynek sem vetették még alá, ugyanakkor felvet néhány aggasztó megállapítást a dolgozó korúak egészségét illetően.

Az eredmények egybecsengnek más hasonló kutatásokkal, nemrég a King's College London adott ki egy tanulmányt, amely szerint a nők általánosságban dupla akkora valószínűséggel szenvednek egy hónapon túl a koronavírus okozta tünetektől.

Az Isaric tanulmány 325 olyan ember kapcsán számolt be tünetekről, akiket korábban koronavírus miatt kórházban ápoltak. Ez a vizsgált emberek 40%-át teszi ki. A felmérésben résztvevők fele még hét hónappal a fertőzést követően is lábadozik a vírusból - írják.

Ami még aggasztóbb, hogy a tanulmány szerint a hosszú távon fennálló tünetek nem kötődnek korhoz vagy orvosi korelőzményhez. Sőt, a fiatalabb résztvevők sokkal nagyobb valószínűséggel jelentettek tartósan fennálló tüneteket.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Alig élte túl
  2021-03-10 22:34:22, szerda
 
 


Alig élte túl a négyes ikrek szülését, brutális kórházi számlát kapott - pénz nélkül csak két gyerekét vihette haza
A szülés után intenzívre került, majd hatalmas kórházi számlát nyomtak a kezébe. Pénz hiányában kénytelen volt kettő gyerekét otthagyni.

Két gyerekét kénytelen volt a kórházban hagyni az az édesanya, aki kis híján belehalt a négyes ikrei megszülésébe. Most pénz gyűjt azért, hogy ki tudja fizetni a kórházi számlát, és hazavihesse a gyerekeit.

A 26 éves kenyai nő, Virginia Adhiambo 31 hetesen került be a kórházba, ahol február első napján életet adott négy gyermekének, Micah-nak, Jacknek, Teddynek és Maliknak.

A LEGJOBB TERHESSÉG VOLT, NEM VOLTAK KOMPLIKÁCIÓK, MINDEN RENDBEN MENT, AMÍG EL NEM FOLYT A MAGZATVIZEM

A szülés után ugyanis komplikációk merültek fel és intenzívre került, a babákat pedig tápszerrel voltak kénytelenek etetni.

A LÁBAIM ÉS A HASAM IS MEGDAGADT, SÚLYOS FERTŐZÉST KAPTAM. VÉRÁTÖMLESZTÉSEM ESTEM ÁT

mesélte Virginia.

Amikor kikerült az intenzívről és felépült, kézhez kapta a közel 25 ezer fontos (10 millió Ft) kórházi számlát. Ez azonban szívszorító döntésre kényszerítette: kénytelen volt megállapodni a kórházzal, hogy melyik két gyermekét viszi haza, és melyik kettőt hagyja ott.

MICAH ÉS TEDDY ITTHON, DE JACK ÉS MALIK MÉG A KÓRHÁZBAN VANNAK. EZEN A HÉTEN MEHETEK ÉRTÜK, HA ÖSSZE TUDOM GYŰJTENI A PÉNZT, DE MINÉL TOVÁBB MARADNAK OTT, ANNÁL NAGYOBB ÖSSZEGET KELL FIZETNEM

mondta a fiatal édesanya, akinek a család most adománygyűjtésbe kezdett.

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Nem elérhető
  2021-03-05 22:01:58, péntek
 
 


Nem elérhető a repülőgépek útjait követő oldalakon, hogy hol járt az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép, amely többek között Mészáros Lőrincet és családját szokta egzotikus helyekre röpíteni, de amellyel korábban már Orbán Viktor is utazott. Az RTL Klub híradója az Alfahír alapján arról számolt be, hogy

európai kormányzati adatkezelési szabályokra hivatkozva lekerültek a gép adatai a követő oldalakról. Azokról az oldalakról, amelyekről korábban kiderült, hogy Bálint-napon a gép Dubajban járt, de az elmúlt egy hónapban többször járt a Maldív-szigeteken is. A gép idén ősszel Európán belül is sok helyen járt, többek közt Bordeaux-ban, Nizzában, Velencében, Rijekában és Berlinben is.

A magánrepülőt egy osztrák cég üzemelteti, de az gyakorlatilag állandóan Budapestről és Budapestre utazik. Az utasai között pedig gyakran megfordulnak a kormánnyal nagyon jó viszonyt ápoló üzletemberek és családtagjaik. Két éve például ezzel vitte a családját a Maldív-szigetekre Mészáros Lőrinc, de a gép sokszor tartózkodik ugyanott, ahol Szíjj László luxusjachtja is van (amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter is nyaralt), és ezzel utazott Orbán Viktor is egy bulgáriai focimeccsre, az utat állítása szerint Garancsi István vállalkozótól kapta ajándékba.

Az RTL Klub híradója megjegyzi, hogy Orbán Viktor a szokásos rádióinterjújában amúgy azt mondta, hogy a járványhelyzet miatt arra kéri azokat, akik eddig Dubajba meg a Maldív-szigetekre jártak, hogy most ne menjenek egy ideig ilyen luxus vakációkra. Azért hozzátette, hogy nem azért kéri, ezt a kormány, mert "irigyeljük tőlük az ilyesmit, hiszen hát ha van pénzük, akkor tegyék."
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A legerősebb gyógynövény:
  2021-02-22 21:50:52, hétfő
 
 


A legerősebb gyógynövény: jót tesz az agynak, a szívnek, az ereknek, a bőrnek, a hajnak és az alakodnak is

A rozmaring fűszer- és gyógynövény, amelyet több mint 2000 éve használnak különböző gyógyászati ​​célokra.

Már az ókortól kezdve alkalmazták ízületi gyulladás, asztma, ekcéma, máj, epehólyag valamint szívbetegségek kezelésére, és akár súlyos betegségek esetén is segítséget jelentett.

Úgy érzed fizikailag és szellemileg kimerültél?

Ebben az esetben jó, ha tudod, hogy ez az illatos növény képes megadni neked a szükséges energiát. Ételek ízesítésére is kiválóan alkalmas, nagyon jól illik például a húsokhoz.

Az alábbiakban bemutatunk néhányat a rozmaring jótékony hatásaiból:

1. A rozmaring javítja a szívműködést és a keringést
Antiszklerotikus tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti a koleszterinszintet. Tanulmányok kimutatták, hogy ez a növény jótékony hatással lehet a szervezetre súlyosabb betegségek után is, különösen idős korban.

A szívműködés javítása és az agy vérellátásának serkentése érdekében a következőképpen kell használni: Önts egy teáskanál rozmaringhoz 2 pohár forrásban lévő vizet, töltsd át egy termoszba, hagyd állni 30 percig, majd szűrd le. Vegyél be ebből 1-2 evőkanállal napjában 3-szor, étkezések előtt.

2. Fiatalítja a bőrt
Hidratálja a bőrt, csökkenti a ráncokat, serkenti a vérkeringést, tonizál, elhárítja a gyulladásokat, eltünteti a pigment foltokat.

Ehhez fogyaszthatsz rozmaringteát, vagy hozzáadhatod illóolaj formájában krémekhez, pakolásokhoz, vagy megmoshatod az arcodat rozmaringos főzettel.

3. Csökkenti az ízületi fájdalmat és meggyógyítja a gyulladást
A rozmaring hatékonyan alkalmazható az ízületi betegségek, a tüdőbetegségek, valamint a sebek és fekélyek kezelésére.

4. Jót tesz az agynak
A rozmaring serkenti a vérkeringést az agyban. Ugyanakkor megakadályozza egy fontos neurotranszmitter leépülését, ami biztosítja a jó memóriát.

5. Segítséget nyújt fáradtság és stressz ellen
A rozmaring gátolja a stresszhormonokat és hozzájárul a jó hangulat kialakulásához. Ellát extra energiával, ellazítja a testet és az elmét.

6. Serkenti a haj növekedését
Ez összefüggésben van azzal a ténnyel, hogy a rozmaring javítja a vérkeringést. Adj rozmaring illóolajat a samponodhoz vagy a hajpakolásodhoz.

7. Hatásos lehet elhízás esetén
A rozmaring segít a fogyásban, mivel képes lebontani a zsírokat és csökkenteni az étvágyat.

Hogy használhatod fel a rozmaringot?

Használd illóolajként párologtatókban. Igyál 1-2 csésze rozmaringteát naponta.

A rozmaring használata kezelési céllal nem ajánlott 12 éven aluli gyerekek, terhes nők és epilepsziában szenvedők esetében.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 134 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 851 db bejegyzés
Összes: 4986 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 225
  • e Hét: 1873
  • e Hónap: 7342
  • e Év: 136567
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.