Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
West Balkán,épitési engedély?
  2011-01-22 22:13:10, szombat
 
  Engedély nélkül alakították át a West-Balkánt


[origo]|2011. 01. 21., 14:08|Utolsó módosítás: 2011. 01. 21., 14:18|2 kommentCímkék:West Balkán tömegpánik, BRFK, West Balkán
eszközök:Építési engedély nélkül alakították át West-Balkán szórakozóhelyet, az épület használatbavételi engedéllyel sem rendelkezett, és kiürítési terve sem volt - áll a rendőrségi vizsgálatban. A BRFK azt gyanítja, hogy a bérleti szerződés aláírásánál a bérlő nevét és pecsétjét aláhamisították.
Arról már a tragédia után lehetett tudni, hogy a szórakozóhely a nyilvántartásba vétellel csak este 10 óráig tarthatott volna nyitva, és legfeljebb 300 főt engedhettek volna be. A rendezvény szervezője a hét végén még azzal védekezett, nem tudott arról, hogy nem volt a West-Balkánnak működési engedélye. A BRFK vizsgálata szerint azonban mind az üzemeltető, mind a bérlő tudott arról, hogy az épület biztonságosan 307 ember befogadására alkalmas. Az eddigi adatok szerint a szombat esti bulira 4200 karszalagot rendeltek meg, úgy, hogy a bérbeadót arról tájékoztatták, hogy a résztvevők létszámát 1800 főben maximálták.

A rendőrségi vizsgálat során az is felmerült, hogy a bérleti szerződés aláírásánál a bérlő nevét és pecsétjét aláhamisították. A rendőrség szerint a sorozatos jogsértés miatt kialakult helyzet vezetett a három fiatal lány halálához. Az ügyben hat embert gyanúsít foglalkozás körében elkövetett, több ember halálát okozó gondatlan veszélyeztetéssel, mindannyian szabadlábon védekezhetnek. A West-Balkánban szombat éjjel három fiatal lány halt meg a tömegpánikban, a tragédiával kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.
 
 
0 komment , kategória:  2011.01.15.discotragédia  
West Balkán disco hibái
  2011-01-22 22:08:15, szombat
 
  Elment a West-Balkán hibái mellett a fegyvertelen önkormányzatKovács Áron|2011. 01. 21., 10:03|Utolsó módosítás: 2011. 01. 21., 14:04|14 kommentCímkék:Terézváros, West Balkán tömegpánik, kékfény, West Balkán
eszközök:Arra a jogszabályra hivatkozva záratta be szerdán a West-Balkánt a terézvárosi jegyző, amelyet a polgármester és több más politikus is alkalamatlannak nevezett arra, hogy segítségével az önkormányzatok fel tudjanak lépni a múlt szombatihoz hasonló, halálos bulik megelőzésére. A rendelet valóban lehetőséget ad a trükközésre, de a jegyző által a helynek most felrótt hibák már hetekkel ezelőtt is szemet szúrhattak voltna az önkormányzatnak.

Fekete zászló a West-Balkánon

Egy szervező a West-Balkán-tragédia újabb gyanúsítottja

Bezáratta a West-Balkánt a terézvárosi jegyző
========================================

A kormányhivatal szerint kijátszotta a West-Balkán a kormányrendeletet
Szabadlábra helyezték a West-Balkán-tragédia összes gyanúsítottját

"Jelenleg a jogszabályok alkalmatlanok a tragédiák megelőzésére" - jelentette ki a West-Balkánban szombat éjszaka kitört, három lány életét követelő tömegpánik másnapján Hassay Zsófia Terézváros fideszes polgármestere. Szerinte egy 2009-es kormányrendelet miatt állhatott elő olyan helyzet, ami végül a tragédiához vezetett. Bár Hassay szerint a rendelet nem jó megelőzésre, szerdán a kerület jegyzője mégis ez alapján záratta be 90 napra a szórakozóhelyet.

A West-Balkán bezárásáról szóló határozatban Sajtos Csilla terézvárosi jegyző olyan érveket hozott fel, amelyek alapján már korábban is felléphetett volna a szórakozóhellyel szemben. A jegyző szerint a szombati rendezvény után "tudomására jutott", hogy a szórakozóhely este tíz után is nyitva tartott, illetve többszörösen túllépte a 300 fős létszámot. Ezekhez az információkhoz azonban már jóval korábban hozzájuthatott volna, hiszen például novemberben is több mint ezren voltak a Napozz Holddal című koncertfilm vetítésén, és szilveszterkor is nagyszabású buli volt a West-Balkánban, amit széles körben hirdettek. Az önkormányzatnak a kormányhivatal szerint is tudnia kellett volna, hogy a West-Balkán tovább van nyitva, mint este 10.

A helyet annak ellenére nem zárták be, hogy a terézvárosi polgármesteri hivatal munkatársai biztosan jártak a West-Balkánban. December 11-én éjjel fél egykor ellenőrizték a szórakozóhelyet, és megállapították, hogy az nem a bejelentésnek megfelelően működik, ezért aznapra bezáratták. Akkor nem a létszámmal volt a baj - hiszen a 300 főre bejelentett helyen 180 vendég tartózkodott - hanem a nyitvatartási idővel. A helyi csendrendelet értelmében este 10 után csak külön engedéllyel lehet nyitva tartani, ilyet viszont a West-Balkán nem is kért.Ellenőrizték a West-Balkánt a tűzoltók is. Géczi Béla tűzoltó ezredes, a közép-pesti tűzmegelőzési régió vezetője a Tv2-nek azt mondta: novemberben jártak a szórakozóhelyen, ahol egy hátsó, a bejelentésben nem szereplő helyiségben, az üzemeltetők állítása szerint zártkörű rendezvényt tartottak. Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap esti sajtótájékoztatóján azt mondta: a West-Balkánban csak 307 embernek biztosíthattak volna megfelelő menekülési útvonalat, ami arra utal, hogy elvégezték az úgynevezett kiürítési számítást.

Szigor után lazaság

A Hassay és más politikusok által is bírált, az üzlethelyiségek regisztrációjáról szóló kormányrendeletet 2009 őszén hozta a Bajnai-kabinet. E szerint az üzemeltetőknek elég benyújtaniuk a regisztrációs kérelmet a polgármesteri hivatalba, és azonnal megkezdhetik a működést. A kérelem másolatát a jegyzők hivatalból továbbítják a többi hatóságnak, amelyek később mennek ki ellenőrizni, hogy a helyiségek megfelelnek-e a szabályoknak.

A korábbi szabályok szerint egy üzletnek előbb be kellett szereznie a hatósági engedélyeket, és csak ez után kezdhette meg a működést. "Ezzel az volt a baj, hogy ha valaki haragudott rád, akkor ült a papírokon, és semmi nem történt" - mondta az [origo]-nak egy népszerű budapesti szórakozóhely vezetője. Előfordulhatott az is, hogy egy vállalkozó több hónapig fizette a bérleti díjat az üzlethelyiségért, de nem nyithatott ki, mert valamelyik hatóság nem hozta meg a maga határozatát.

A 2009-es rendeletmódosítás másfajta problémát okozott: gyakorlatilag bárki, bármilyen kontroll nélkül belevághatott a kereskedelembe vagy a vendéglátásba. "Kis túlzással, a nyitáskor senkinek sincs joga, hogy megnézze, van-e a vendéglőben vezetékes víz, vagy talán lavórban mosogatnak" - bírálta a jogszabályt már tavaly decemberben Láng Zsolt II. kerületi polgármester, aki parlamenti képviselőként kérdést nyújtott be erről Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek.

A terézvárosi önkormányzat szerint a West-Balkán azzal trükközött, hogy bejelentette a működését, majd mielőtt a szakhatóságok kiértek volna, visszavonta azt. Mogyorósi Sándor, a VI. kerület aljegyzője korábban az [origo]-nak azt mondta: a West-Balkán legalább háromszor élt ezzel a lehetőséggel tavaly február óta. Hasonló következtetésre jutott a Budapest Főváros Kormányhivatal is, amely szerint a West-Balkán kijátszotta azt a kormányrendeletet.A kormányrendelet szerint a jegyzőnek valóban nincs mérlegelési joga, ha egy cég bejelenti, hogy megszünteti a tevékenységét, "haladéktalanul" törölnie kell az üzletet a nyilvántartásból. A hely bezárását elrendelő szerdai határozatból ugyanakkor kiderül, hogy a West-Balkán másfél hónappal a tragédiával végződő szombat éjszakai buli előtt, november 29-én kérte utoljára a regisztrációját, amelyet azóta nem vont vissza. Ennyi ideje lett volna az önkormányzatnak és a többi hatóságnak, hogy ellenőrizze a helyet, de a hatósági vizsgálatok, a vasárnapi közlemény szerint még "folyamatban vannak".

Géczi Béla tűzoltó ezredes az [origo]-nak korábban azt mondta: az ő szempontjukból a gondot az jelenti, hogy a rendelet nem nevezi meg szakhatóságként a tűzoltóságot, így csak a jegyzőktől függ, megküldik-e az üzletek kérelmét a tűzoltóknak is. Az [origo] érdeklődésére a VI. kerületnél azt közölték, hogy ők mindig bevonják a tűzoltókat, a szomszédos VII. kerületnél viszont nem vesznek részt az eljárásban. A IX. kerület tájékoztatása szerint csak "indokolt esetben" vonják be a tűzoltóságot.

A tűzoltók Géczi szerint rendszeresen végeznek ellenőrzéseket szórakozóhelyeken - ezek során elsőként mindig a menekülési útvonalakat nézik meg -, de ők maguk nem járhatnak el, ha túl sok embert találnak egy szórakozóhelyen, hanem a helyi jegyzőnek küldenek értesítést. Az ezredes tapasztalatai szerint van olyan jegyző, aki "tipikus bürokratista nézettel" válaszol, arra hivatkozva, hogy a tűzoltóságnak nincs hatásköre, de találkozott együttműködő hivatalokkal is. A VII. kerületi jegyző például tavaly nyáron határozatot hozott egy romkocsma bezárásáról, miután annak ellenőrzésénél hiányosságokat találtak a tűzoltók (a határozatot nem hajtották végre, de Géczi szerint a hiányosságokat pótolták).

Éjszakai ellenőrzések
A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság pénteki közleménye szerint a tavaly 4540 tűzvédelmi ellenőrzést tartottak, ebből 117 eset kifejezetten szórakozóhelyek tűzvédelmi célellenőrzése volt, hétvégéken esti, éjszakai időpontokban. A tűzoltók a tapasztalt hiányosságok miatt 17 esetben éltek hatósági felhívással, 32 helyszíni bírságot szabtak ki, összesen 548 ezer forint értékben, 3 szabálysértési feljelentést tettek, illetve egy esetben tűzvédelmi bírságot szabtak ki. Az illetékes jegyzőt a tűzoltók 9 szórakozóhely ügyében értesítették azért, mert a hely befogadó képességet meghaladta a vendégek száma. Egy esetben engedély nélkül végeztek átépítést, erről az építésügyi hatóságot értesítették.


Vasárnap a VI. kerület azt is közölte, hogy "a hivatalos szerveknek nem volt semmilyen tudomása a rendezvényről". A West-Balkán üzemeltetői ugyanis nem jelentették be azt legalább öt nappal korábban, pedig a jegyző szerint kötelességük lett volna. Az [origo] érdeklődésére a polgármesteri hivatalnál azt közölték, hogy a kormányrendelet szerint a regisztrációkor megadott adatokban bekövetkezett változásokat be kell jelenteni. Az pedig, hogy 300 főnél nagyobb rendezvényt tartanak, a hivatal szerint ilyen változásnak minősül.

A tapasztalatok ugyanakkor valóban azt mutatják, hogy az önkormányzatoknak csak kevés eszközük van, hogy fellépjenek a szórakozóhelyekkel szemben, ha azok nem tartják be a szabályokat. Ellenőrizhetik ugyan az üzleteket, de csak akkor zárathatják be azokat - legfeljebb 90 napra -, ha "a kereskedő a tevékenységére vonatkozó jogszabályi előírásoknak nem tesz eleget" és "a jogsértés másként nem orvosolható". Véglegesen csak akkor lehet bezáratni egy helyet, ha az ideiglenes bezárásról szóló határozatban előírtaknak határidőre nem tesz eleget.

Ellenszegülők

A rendeletben egyetlen konkrét okot nevesítenek, amiért lakat kerülhet egy szórakozóhelyre: "a külön jogszabályban meghatározott veszélyes mértékű környezeti zaj". Erre hivatkozott például a XI. kerületi önkormányzat, amely tavaly hónapokon keresztül igyekezett fellépni a Play Club nevű szórakozóhely ellen. A hivatal megbízásából többször is mérték az onnan kiszűrődő zajt, majd december elején elrendelték, hogy a helynek este 10-től reggel hatig zárva kell tartania, ami a diszkó esetében gyakorlatilag a teljes bezárással egyenlő.

"A Play nem zár be. Pont" - mindössze ennyit reagált a diszkó vezetése a kerület döntésére, és a szórakozóhely tovább működött. Ez is rávilágít a szórakozóhelyek ellenőrzésének legnagyobb hiányosságára, a szankciók végrehajthatatlanságára. Ez történt a VII. kerületi Szimpla Kert esetében is: a jegyző a környéken lakók panaszai alapján ugyan elrendelte, hogy a romkocsmának éjfélkor be kell zárnia, de a határozatnak végül nem szerzett érvényt, nem jelent meg éjfélkor a rendőrséggel, hogy fizikailag is bezárassa.

Pedig a rendőrségnek önmagában is lenne lehetősége az ellenőrzésre. A 2009-es rendelet szerint az önkormányzatnak a bejelentések másolatát meg kell küldenie a helyi rendőrkapitányságnak is. Az [origo] információi szerint kedd éjszaka meg is jelentek a rendőrök több szórakozóhelyen. Az egyik, főleg egyetemisták által látogatott, IX. kerületi kocsma vezetője szerint neki a rendőrök azt mondták: átfogó ellenőrzést rendeltek el. Szerdán reggel megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, milyen akció folyik, de mostanáig nem kaptunk választ kérdésünkre.

Több fővárosi kerület polgármestere is a jogszabályok szigorításában látja a megoldást. Hassay Zsófia VI., Kocsis Máté VIII. és Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester levélben fordult Orbán Viktor kormányfőhöz. A polgármesterek csatlakoztak Láng Zsolt kezdeményezéséhez, amely szerint szigorítani kellene a kereskedelmi tevékenységek hatósági engedélyezését. Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön be is jelentette, hogy egy külön munkacsoport a hónap végéig kidolgozza a tömegrendezvényekre alkalmas vendéglátó egységeket érintő jogszabály-módosítási javaslatot.
 
 
0 komment , kategória:  2011.01.15.discotragédia  
Miniszter elnök megemlékezése
  2011-01-18 23:51:42, kedd
 
  Orbán Viktor miniszterelnök ur és felesége Lévai Anikó a megemlékezés szinhelyén:
 
 
0 komment , kategória:  2011.01.15.discotragédia  
menekülés a discóból
  2011-01-18 23:51:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  2011.01.15.discotragédia  
a discó belső tere
  2011-01-17 23:10:01, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  2011.01.15.discotragédia  
discóban meghalt leány emléke
  2011-01-17 06:52:52, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  2011.01.15.discotragédia  
hétfő,discó halál,pánik?
  2011-01-17 06:52:02, hétfő
 
  Nem volt pánik a West-Balkánban

a kriminálpszichológus szerint[origo]|2011. 01. 17., 20:09|Utolsó módosítás: 2011. 01. 17., 20:14|Címkék:West Balkán, tömegpánik

eszközök:A kriminálpszichológus szerint nem pánik tört ki szombaton a

három halálos áldozatot

követelő bulin a West-Balkánban, hanem tömegpszichózis történt. Bilkei Pál szerint a tragédia után nyilatkozó fiatalok némelyikének láthatóan pozitív élményt jelentettek a történtek, hangjukban, arcukon dicsekvést fedezett fel. A menekülő tömegben is látott olyanokat, akik "tébolyult örömmel" vették tudomásul a történteket, miközben a többség láthatóan félt, szorongott. A LifeNetwork riportja.

=====================
Öt embert őrizetbe vettek a Nyugati téri diszkótragédia ügyében[origo]


|2011. 01. 16., 22:16|Utolsó módosítás: 2011. 01. 17., 9:31|47 kommentCímkék:Pintér Sándor, Magyarország, Budapest, West Balkán tömegpánik
eszközök:Öt embert vett őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság a három halálos áldozattal járó Nyugati téri diszkótragédia ügyében - jelentette be vasárnap késő esti sajtótájékoztatóján Pintér Sándor belügyminiszter. A nyomozás eddigi adatai szerint a szombat esti tragédia idején 3000 ember volt a szórakozóhelyen, de a rendet mindössze 10 biztonsági ember felügyelte. A három fiatal lány halálát az orvosszakértői vélemény szerint fulladás okozta. Az egyik áldozat vérében kábítószert találtak a rendőrök.

Az áldozatokra emlékeztek vasárnap este a Nyugati téren

"Megkezdődtek a tanúkihallgatások a Nyugati téri West-Balkán nevű szórakozóhelyen szombat éjjel történt diszkótragédia ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság öt embert vett őrizetbe foglalkozáskörében elkövetett több ember halálát okozó veszélyeztetés bűntettének gyanújával" - jelentette be a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetőivel folytatott vasárnap esti megbeszélése után Pintér Sándor belügyminiszter. Az őrizetbe vett öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője - egészítette ki a miniszter kijelentését Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya

A három áldozat halálát Pintér Sándor megfogalmazása szerint emberi felelőtlenség okozta. "Felelőtlen, kapzsi magatartás, hogy közel háromezer embert engedtek be és négyezer jegyet adtak el egy olyan helyszínre, ahol biztonságosan legfeljebb egy százfős kávézó üzemelhetett volna és biztonságos menekülését 307-nek tudtak volna garantálni" - mondta a miniszter. Pintér Sándor hozzátette: három ember halt meg, de a tények ismeretében több száznak az élete volt veszélyben. Egy emberre a tárcavezető állítása szerint mindössze 0,4 négyzetméter jutott a rendezvény idején, a fiatalokat pedig azért taposták össze, mert a tömeg mozgása, a menekülési útvonal nem volt megtervezve.

A nyomozás adatai szerint a szombat esti tragédia idején 3000 ember volt a szórakozóhelyen, de a rendet mindössze 10 biztonsági ember felügyelte, akik Pintér Sándor szavai szerint "ennyien sem a beléptetést, sem a tömeg épületen belüli mozgását nem tudták felügyelni". A tájékozatón elhangzott, hogy egyes tanúvallomások szerint volt olyan, a tömeg által elsodort fiatal, akinek "5-10 percig nem ért le lába a földre". (A programot szervező Noise Night Life kft. vasárnapi közleményében azt írta: ennél jóval nagyobb, 4500 fős, sikeres rendezvényt is tartottak a szombatra kibérelt West-Balkánban. (A szervező és a bérbadó cég egymásramutogató nyilatkozatairól itt, az eseményen részt vevők beszámolóiról pedig itt olvashat bővebben. A történtek után, a helyszínen készült videoriportunk itt érhető el)A budapesti rendőrfőkapitány a tájékoztatón alaptalannak nevezte a korábbi találgatásokat, miszerint késelés történt, és emiatt tört volna ki pánik a szórakozóhelyen. "Olyan tömeg volt, hogy a tragédiához nem kellett pánik" - mondta Tóth Tamás, megismételve, hogy a három lány testén nem volt szúrt sérülés. A rendőrség állítása szerint megkereste a fővárosi kórházakat, rendelőket is, de mások sem jelentkeztek sehol ilyen sérülésekkel.

A három áldozat testén zúzódásos nyomokat találtak a rendőrök, amelyek akkor keletkezhettek, amikor az első és második emelet közötti lépcsőn hozzányomták őket a korlátokhoz. "Az orvosszakértői vélemény megállapította, hogy halálukat fulladás okozta" - tette hozzá Tóth Tamás.

Pintér Sándor arról is beszámolt, hogy az egyik áldozat vérében kábítószert találtak a nyomozók, és a fiatal lányt vélekedése szerint ez is meggátolhatta abban, hogy a veszélyt felismerje.

A hasonló tragédiák elkerülése érdekében a jelenlegi jogszabályok felülvizsgálatát és átfogó ellenőrzéseket ígért a belügyminiszter. Pintér Sándor előzőleg utasította a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetőit, hogy haladéktalanul vizsgálják felül a szórakozóhelyek üzemeltetési gyakorlatát, az azokat szabályozó jogi hátteret.

A miniszter azt mondta: azt szeretnék, ha a gyerekek nyugodtan elmehetnének szórakozni, és a szülők is biztonságban tudhassák őket, ne pedig kábítószer-kereskedők, és felelőtlen szervezők kezében. "Ez még egyszer nem fordulhat elő" - mondta Pintér Sándor. A miniszter szerint jelenleg túl enyhék a bejelentési kötelezettségek, és a 2009 októberétől hatályos, a kereskedelmi tevékenység végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet "olyan könnyűvé teszi ilyen mennyiségű embert megmozgató beltéri rendezvények" megszervezését a tűzoltóság és a rendőrség előzetes engedélye nélkül, amely hasonló katasztrófákhoz vezethet a későbbiekben.

A jogi átvizsgálást a belügyi tárca helyettes államtitkársága kezdi meg, az érintett szervezeteknek a jövő héten kell tervet készíteniük az ideiglenesen bejelentett, illetve az általánosan bejelentett rendezvények ellenőrzésére.


A vasárnap kora délutáni után megemlékezés után

este még egy gyertyagyújtást tartottak az áldozatokért a Nyugati téren,

amelyen több százan gyűltek össze, hogy elhelyezzék mécseseiket,

köztük a 3 lány hozzátartozói
és Orbán Viktor miniszterelnök is.

A megemlékezés később kisebb incidensbe torkollt: a belügyminiszter tájékoztatása szerint a gyertyagyújtáson részt vevők közül tizenöt embert (az Index tudósítása szerint szélsőjobboldali fiatalokat) előállítottak, mert "a köznyugalom megzavarására használták fel a megemlékezést és visszaéltek a kegyeleti joggal."
 
 
0 komment , kategória:  2011.01.15.discotragédia  
vasárnap discó tragédia
  2011-01-16 23:34:08, vasárnap
 
  "Nyomták agyon az embereket" -


videoriport a halálos tömegpánikról


[origo]|2011. 01. 16., 4:01|

Utolsó módosítás: 2011. 01. 16., 13:28|7 kommentCímkék:Budapest, kékfény, West Balkán tömegpánik
eszközök:

Meghalt három lány szombat éjjel

Budapesten a West-Balkán szórakozóhelyen,

a rendőrség szerint a tömegben agyontaposták őket. Több szemtanú is hatalmas zsúfoltságról számolt be az [origo] tudósítójának. Videoriport a halálos tömegpánikról.
 
 
0 komment , kategória:  2011.01.15.discotragédia  
discóban meghaltak emlékére
  2011-01-16 23:33:26, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  2011.01.15.discotragédia  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 12 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 795
  • e Hónap: 7712
  • e Év: 147737
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.