Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Mentve a mennyei vincseszteren
  2015-08-14 00:04:03, péntek
 
 
Link
Amikor a Biblia arról beszél, hogy Isten "megőriz" (24. vers), vagy "üdvözít" (25. vers), akkor számítógépes szaknyelven tulajdonképpen "elment" (Ctrl + s).

Isten vincseszterén minden emberélet ugyanis egy futó program, amibe minden információ rögzítve van (kezdve a DNS-láncunktól egészen addig, hogy mit vacsoráztunk tegnap este).

Életünk fájlja azonban - egy áramszünet, vagy egy veszélyes vírus következtében - könnyen elveszhet. Ugyanakkor a program maga nem képes saját magát elmenteni, ehhez Isten "kattintása" szükséges.

Ha elfogadjuk, hogy Jézus Krisztus értünk halt meg, akkor Isten a "mentés" gombra kattint a számítógépén, és életünk el van mentve a mennyei vincseszteren (Jelenések könyve 3:5; 21:37).


Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
Amikor az ember hitre ébred
  2015-07-09 22:19:47, csütörtök
 
  Link
Amikor az ember hitre ébred, megismeri Istent, akkor minden szépnek és egyértelműnek látszik:

,,Milyen jó az Isten az igazakhoz, azokhoz, akik tiszta szívűek! " (Zsolt 73:1)

Ilyenkor az embert csodák és fantasztikus imameghallgatások veszik körül, és a környezet eseményeire nagyon egyszerű, fekete-fehér magyarázatokat kap az ember (pl., hogy a hívő mindenben sikeres, a hitetlent pedig csapások érik).

Egy idő után azonban minden hívőnek rá kell döbbennie, hogy a keresztény élet mégsem olyan egyszerű, ment első pillanatra látszott. A fiatal rákos édesanya, akiért az egész hitközösség imádkozott, meghal; miközben az istentelen milliomos gond nélkül éli az életét. Egy bibliaóráról hazatérő lelkész halálos balesetet szenved; miközben a szembe jövő, szabálytalanul közlekedő alkoholista életben marad. Ez élet igazságtalanságai foglalkoztatják Ászáfot is (Zsolt 73:2-16). Hol van Isten, amikor annyi baj van a világban? És miért nem súlyt le azokra, akik bűntelenül tesznek gonosz dolgokat?

Mikor azonban Ászáf Isten templomába lép (Zsolt 73:17), hirtelen megnyílik számára a hit mélyebb megértésének szakasza (ehhez azonban elkerülhetetlen volt a szkeptikus periódus fájdalmas átélése).
Az ilyen ember beismeri ugyan, hogy nem tud minden kérdésre válaszolni, ami az élet nehézségeire vonatkozik; de egy dologban bizonyosságot nyer, Isten szereti őt (Zsolt 73:23-24, 26).
Ezért mondja önfeledt lelkesedéssel: "Hiszen kim van az égben, és miben lelném a földön kedvemet rajtad kívül? " (Zsolt 73:25).

Forrás: reggeli dicséret
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
Megfelelni mindenkinek?
  2014-12-10 07:55:17, szerda
 
  Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája.
Galatabeliekhez írt levél 1, 10
Link

Meg lehet-e felelni mindenkinek? Már szinte hallom a képernyők mögül érkező válaszokat: Nem! Pedig állandóan elvárásokba ütközünk. Különböző elvárásoknak kell megfelelni a munkahelyen, otthon, vagy a gyülekezetben. Olyan magas elvárási szinteket kell átlépnünk, ami már az önbizalmunkat is csökkenti. A megfelelni vágyás egy olyan frusztrációt okoz bennünk, ami nem növeli a hitünket, hanem csökkenti.
Talán szívesen válnánk olyan hősökké, akikre az utcán előre köszönnek, akik előtt megemelik a kalapot, de ez nem mindenkinek adatik meg. Nem tudunk mindenkinek megfelelni, mégis próbálunk. De ha embereknek akarnánk megfelelni, akkor nem lennénk Krisztus követői.

Keressük az Istennek akaratát, hogy mit cselekedjünk. Első lépésként azt szeretné, ha megismernénk Őt. Nem akarja, hogy robotként kövessük. Van egy nagyszerű könyv, a legjobb történeteket tartalmazza. Ez a Biblia! Sajnos úgy érzem, és remélem, ezt rosszul érzem, hogy egyre kevesebbet vesszük elő a bibliát, pedig a fő olvasmányunk kell, hogy legyen. Emlékszem, még mikor gyerek voltam az idősebbek bibliája szigetelő szalaggal volt meg ragasztgatva, és hallottam amint beszélgetnek, szinte büszkélkednek arról, hogy hogyan szakadt szét majdnem a bibliájuk, mert annyit olvasták. Ma viszont inkább azt látom, hogy legyen minél szebb kinézetű bibliája valakinek, és szép is az, nekem is van gyönyörű bibliám a könyvespolcon, de inkább szeretném látni azt, hogy a negyven év alattiak bibliája szakadozik azért, mert annyit olvasták.

Nem embereknek akarunk tetszeni, hanem Istennek! Ez nem azt jelenti, hogy akkor legyünk az emberekhez rosszindulatúak, vagy nyersek, mert ezzel nem tudjuk bemutatni Isten szeretetét, de nem kell másoknak megfelelnünk ahhoz, hogy Isten befogadjon minket az ő családjába.


Forrás: reggeli dicséret Link

 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
A szabadság szempontjai
  2014-11-27 07:32:15, csütörtök
 
  ,,Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de én nem adatom valakinek hatalma alá."
(Korinthusbeliekhez írt első levél 6. fejezet 12. vers)

Pál korának keresztény közösségei sok kihívással és kísértéssel néztek szembe. Az egyik ilyen a hedonista gondolkodás térnyerése, melynek lényege nagyon leegyszerűsítve, hogy a lehető legtöbb élvezetet érjük el a lehető legkisebb akadály mellett, vagyis kötöttségek nélkül élvezzük az életet.

S ezzel a vélekedéssel egyes keresztény felekezeteknél mind a mai napig találkozhatunk. Olyanformán, hogy hitvallásuk lényege, hogy higgy Jézusban, s amit teszel, az nem számít.

Persze ott van a másik véglet is. Amikor minden lépésedet árgus szemmel lesik és minden tettedre jogszabályokkal és paragrafusokkal válaszolnak.

S nem tudom észrevetted-e, de mások mindig jobban tudják, hogy mit csinálhatsz és mit nem, mit mondhatsz és mit nem, mit ehetsz, ihatsz és mit nem...

,,Te keresztény vagy, te nem üthetsz vissza!" ,,Te adventista vagy, te nem ehetsz ebből a jó kis csülkös bablevesből, nem ihatsz ebből a pezsgőből!" ,,Te lelkész vagy, neked mindent el kell tűrnöd!"

Aztán meg furcsálkodva néznek rám, ha elmondom: Én nem azért nem teszek dolgokat, mert nem szabad, hanem mert nem akarom. És nem azért teszek dolgokat, mert ez az előírás, hanem mert meg akarom tenni.

S mindezt miért? Azért, mert megértettem és elfogadtam, amit Pál is ír:

,,a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok. Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi." (1Kor.6:19-20)

Így legyen tetteink mindenkori mozgatórugója az apostol hitvallása:

,,Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta érettem." (Gal.2:20)

Forrás: reggeli dicséret Link

 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
Téged is figyelnek!
  2014-11-23 09:20:35, vasárnap
 
  ,,Mert úgy gondolom, hogy Isten minket, apostolokat utolsókul állított, mint akiket halálra szántak, mert látványossággá lettünk a világnak, az angyaloknak és az embereknek."
Pál első levele a korinthusiakhoz 4:9Link

Hírességekről szóló cikkek, képek, amerre csak a szemed néz a neten. Vilmos herceg és felesége, híres sportolók, akikre büszke a nemzet, énekesek, színészek, akik alkottak valami felejthetetlent, politikusok, valóságshow-ban született celebek. Vannak, akikre felnézel, és vannak, akikkel kapcsolatban nem érted, mi ez a nagy felhajtás, hiszen semmit sem tettek le az asztalra. De figyelik őket. Fotósok követik minden lépésüket, cikkek százai születnek róluk a bulvársajtóban, beszélnek róluk, példának állítják őket jó vagy kevésbé jó értelembe véve, miközben te éled szürke kis életedet, és örülsz, hogy nem kattog a szemedbe minden nap a vaku fénye.

Mert téged nem figyelnek, vagy nem gondolod, hogy figyelnének. Nem gondolod, hogy bárkit is érdekelne egyszerű, hétköznapi életed, bárkit is tűzbe hozna a véleményed egy-egy vitás kérdésről vagy befolyással lenne gondolkodására az, ahogy te látod a világot.

Pedig hidd el, téged is figyelnek. Lehet, hogy észre sem veszed, vagy inkább nem akarod észrevenni, de figyelnek. Minden mozdulatodat, minden szavadat, minden szemöldökráncolásodat. Ahogy átadod a helyed a buszon, vagy éppen mogorván bámulsz kifelé a jármű ablakán nem véve tudomást a környezetedről. Figyelik, ahogy segítesz valakin, vagy elhaladsz mellette sietve, mert a te időd igenis nagyon drága. Figyelik, ahogy a gyerekeddel leülsz játszani egy fárasztó nap után, vagy inkább csak bezavarod a szobájába, hogy maradjon végre csendben, neked is kell egy kis pihenés számolgatva a tévé távirányítóján. Figyelik, ahogy a társadhoz szólsz, ahogy vele viselkedsz a hétvégi nagy bevásárláskor, a csendes hétköznapok monotonitásában, a rád zuhanó ünnepekkor.

Mert példa vagy másoknak. Akármennyire is szeretnéd tagadni, látnak, látják, mit hogyan teszel, még akkor is, ha neked ez fel sem tűnik, és ez bemutat nekik egy képet nemcsak rólad, hanem arról az Istenről is, akit te követsz, hogy milyen is Ő valójában. Befolyással vagy nem is tudod elképzelni, hogy hány ember életére. Hatással van rájuk a kedvességed, vagy épp annak a hiánya, és elmondja, hogy az az Isten, akit te imádsz, hogyan is viszonyulhat hozzájuk, ha a követője te vagy.

A mai ige nem paranoiára, hanem tudatos életre szeretne sarkallni. Arra, hogy meghozd a döntést, hogy mától fogva teljes felelősséggel éled mindennapjaidat az igazi Istennel, akit választottál, és megteszel mindent, hogy viselkedésedből, tetteidből, szavaidból Őt ismerhessék meg az emberek. Ő megad ehhez minden támogatást, minden segítséget. Hát dönts ma mellette, dönts a felelősségteljes élet mellett, és ne feledd: téged is figyelnek!


Forrás: reggeli dicséret Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
Öt ajándék
  2014-11-23 09:12:23, vasárnap
 
  ,,És adok nékik egy szívet és egy útat, hogy mindenkor engem féljenek, hogy jól legyen dolguk, nékik és az ő fiaiknak ő utánok. És örökkévaló szövetséget kötök velök, hogy nem fordulok el tőlök és a velök való jótéteménytől, és az én félelmemet adom az ő szívökbe, hogy el ne távozzanak tőlem. És örvendezek bennök, ha jót cselekedhetem velök és biztosan beplántálhatom őket e földbe, teljes szívvel és teljes lélekkel."
Jeremiás 32,39-41Link

Egy nemzet a kihalás szélén. Egy nép, mely önmaga vesztét okozta és saját bűnei miatt szenved. Ezrek fogságban és gyötrelemben, még többen szegénységben és ínségben. A kevesek, a korruptak, kik önmaguk boldogulásáért saját lelkük adták el, ők pedig teljességgel az Isten nélkül. Mit adnál nekik? Mi az, mi változást hozna az életükben?

Az első a szív:

Sokan gondolják, hogy mindig megtalálható valahol az ok, ami a végső romlást okozta, de a legtöbben ezt mind önmagukon kívül látják. A körülményekben, az ellenséges személyek ármányaiban és még sorolhatnánk. A Biblia mindig világosan és célratörően fogalmaz. A romlás oka maga, az emberi szív. Ez az, ami romlott, ez az ami cserére érett. Saját vágyaink, hibáink, bűnös emberi természetünk vesztünk okozója, nem más. Bele kell néznünk a tükörbe, szembe kell néznünk önmagunkkal, ha változást szeretnénk és meg kell értenünk: kell a segítség! Mert mi képtelenek vagyunk a kicserélni a bensőnk. Erre csak az Isten képes. És milyen jó, hogy ez az Ő első ajándéka.

A második az út:

Sokan keresik Őt, sőt hiszik, az Ő útját járják,de kevesen látják be, hogy nem mi keressük Istent, hanem Ő talál ránk. Ezért nem mesterek, rabbik és lelki vezetők kitaposott ösvényeit kell követnünk, hanem az Isten kinyilatkoztatását. Ez pedig mindig személyes, mindig igaz, mindig áldozattal jár. Legfőképpen az alázat áldozatával, hogy alárendelem magam akaratának, hogy megértem és elfogadom, Ő mindig ugyanazt mondja, mert nem változik. Követésének legfőbb erénye a hűség az Ő Szavához mindenkor, mindenben. Ez az út, az Ő második ajándéka.

A harmadik a szövetség:

Háborúban állunk, de nem mindegy, hogy melyik oldalon. ,,Míg két ember él a földön, nem élhetnek békében egymással" - szól a mondás és milyen igaz! Régóta látjuk a földi létet úgy, mint egy küzdelmet a jó és rossz között. Igazi gondunk az elkötelezettség hiánya, mert mi mindkét oldalra játszunk. Szeretnénk itt is ott is jól járni, de nem lehet. Ha tudjuk, hogy a rossz az rossz és a jó az jó, itt az ideje, hogy meghozzuk a döntést. Ha látjuk, hogy Isten oldala a helyes, ha az az egyetlen, ami megoldást jelent, akkor fogadjuk el a harmadik ajándékot és engedjük, hogy Ő legyen a szövetségesünk.

A negyedik az Istenfélelem:

Sokszor gondoljuk, hogy ez az Isten elvárás, hogy féljük Őt, ami igaz is. De Isten minden elvárása értünk van. Az Istenfélelem egy olyan ajándék, ami kitartóvá tesz, ami nem enged ingadozni, ami bizonyságon, sok-sok tapasztalaton és bölcsességen alapul. Ajándék ez is és nem tulajdonság. Nem mi fejlesztjük ki, nem mi hozzuk létre, csupán elfogadjuk, hogy a mi Urunk teszi ezt velünk. És végül:

Az ötödik pedig a végleges megoldás: Isten örök.

Aki vele van szövetségben nem a mának él csupán. Nem csak múltja van és jelene, hanem örök sorsa a jövő.


Forrás: reggeli dicséret Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
Csak te és Jézus
  2014-11-19 10:46:45, szerda
 
 

Link

,,Ő pedig monda nékik: Jertek el csupán ti magatok valamely puszta helyre és pihenjetek meg egy kevéssé. Mert sokan valának a járó-kelők, és még evésre sem volt alkalmas idejük."
(Márk evangéliuma 6. fejezet 31. vers)


Őszintén bevallom erről az Igéről én is ritkán és csak félve szoktam prédikálni, hiszen a cél nem a pihenés, hanem a másokért való önzetlen és szüntelen munkálkodás. Meg hát hogy is nézne ki, ha a szószékről a misszióra buzdítás helyett pihenésről beszélnék?

Így nem meglepő, hogy sokakat lelkiismeret-furdalás fog el, ha kissé lazítunk. Persze ugyanakkor érezzük és látjuk, ahogy alábbhagy a lelkesedés, fogy az erő, csökken a teljesítmény és tényleg jó lenne néha egy kis szusszanás, amikor nem másoknak, hanem csak úgy magunknak olvassuk a Bibliát.

Jézus ezzel a történettel ma épp arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a személyes feltöltődés nélkül egy idő után elhal minden erőfeszítés. És arra hív, hogy ne várd meg, míg egy kiégés döbbent rá, hogy nem vagy gép!

Mert ez a történet világosan rámutat arra, hogy Sátán sokszor épp a legnemesebb célokat akarja csapdává formálni, csak hogy elszakítson az erő forrásától. Mindig akkor jön közbe valami, mikor imádkoznál, akkor zavarnak meg mikor elcsendesednél.

Ahogy olvassuk is: ,,elmenének hajón egy puszta helyre csupán ő magok. A sokaság pedig meglátá őket, amint mennek vala, és sokan megismerék őt; és minden városból egybefutának oda gyalog, és megelőzék őket, és hozzá gyülekezének" (32-33. vers)

Igen, az emberek a parton futva előzték meg a őket! Ám a hajóból csak Jézus száll ki. A tanítványok alszanak, s naplementekor (Luk.9:12), miután kipihenték magukat, mentek oda hozzá, hogy bocsássa el a tömeget.

Jézus azonban nemcsak lelki, hanem fizikai kenyérrel is megelégíti a több, mint ötezer embert, majd ezután átküldi a tizenkettőt a túlpartra, Ő pedig ,,felméne a hegyre imádkozni." (Márk 6:46)

S ha Jézusnak, az Isten- Embernek ekkora szüksége volt naponta az elcsendesedésre, az Atyával való négyszemközti beszélgetésre, mennyivel inkább nekünk...

Így hív ma Jézus téged: Gyere, egy puszta helyre! Gyere, pihenj meg egy kissé! Gyere, beszélgessünk!


"Hogy míg ,,másoknak prédikálsz, magad valami módon méltatlanná ne légy." (1Kor.9:27)

Forrás: reggeli dícséret Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
Mennyire merjük mi az Istent segítségül hívni?
  2014-11-18 01:37:59, kedd
 
  Kiálts hozzám és megfelelek, és nagy dolgokat mondok néked, és megfoghatatlanokat, amelyeket nem tudsz.
(Jeremiás 33,3)Link

Az Istennel való párbeszédünkről fogunk ma elmélkedni és remélhetőleg nem csak ma, hanem mindig! Mennyire merjük mi az Istent segítségül hívni? Felületesek-e az imáink? Számon kértük-e már Őt?

A hipotézisem az, hogy van bennünk egy gát, ami nem engedi, hogy mi természetesek legyünk Vele. Ha nem értesz egyet velem, nézd el nekem ezt a hibámat, és nagyra becsüllek téged, aki előtte jársz! Sok embert hallottam már imádkozni életemben (mások nálam még többet is) de soha nem hallottam olyan imádságot, amelyben valaki elkiáltotta volna magát. Gyakran érzem úgy, hogy az imádság, csak úgy, mint sokszor a hitünk fejlődése is, konzerválódott és nem vagyunk képesek előre lépni.

Mit gondolunk, van-e a vallásos életben stagnálás? Lehet-e nem fejlődni? Vallásos emberként a szinten tartás lehetőségét el is vethetjük. Annak ellenére, hogy látunk sok olyan példát, akik kifejezetten az egyhelyben toporgást választják, egyértelműen kizárhatjuk azt, hogy a Szentírás bennünket arra tanítana, hogy ne fejlődjünk. Épp ellenkezőleg, arra ösztönöz bennünket, hogy folyamatosan jobb emberekké válhassunk!

Az ima a hívő ember lélegzetvétele. Biztos vagyok abban, hogy sokan sokszor nagyon nehéz helyzetben vannak akár fizikailag vagy lelkileg, de az Isten azt mondja: kiálts hozzám. Ő kész megfelelni a kérdéseidre, ő kész válaszolni és olyan dolgokat is elmond neked, amik nagyobbak minden problémádnál.

Ehhez az kell, hogy a konzervált módszerről, élő fejlődő módszerre váltsunk. Attól nem kell félnünk, hogy nem kapunk válaszokat. Az Isten soha nem hagy válaszok nélkül! Ebben biztosak lehetünk, mint ahogyan abban is, hogy mindaz, amit Ő megígért nekünk az úgy is lesz!

Forrás: reggeli dicséret Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
Próbáltad-e már sáros kézzel megtisztítani a ruhádat?
  2014-11-17 22:40:22, hétfő
 
  ,,Lásd, csupán arra jöttem rá, hogy Isten az embereket becsületeseknek teremtette, csakhogy ők mindenféle okoskodásokhoz folyamodtak."

Prédikátor könyve 7:29LinkSalamon király egyik ,,bölcsesség-kereső" útja végén jelentette ki a ma reggel olvasott mondatot. Kutatásai során megbizonyosodott arról, hogy bár kezdetben Isten az embert igaznak, becsületesnek teremtette, az ember okoskodásai révén gonosszá vált. Pár verssel korábban ugyanebben a fejezetben ezt olvassuk: ,,Bizony nincs olyan igaz ember a földön, aki csak jót cselekedne, és nem vétkezne"(Prédikátor könyve 7:20).

Ennek ellenére a legtöbb ember azt gondolja magáról, hogy jó, hiszen nem követett el semmilyen nagyobb, kihágó bűnt: nem csapott be senki, nem ölt, és nem csalta meg házastársát. De vajon így van ez? Vajon mindig becsületesen járunk el, vajon valóban nem tévedünk? Vajon sok esetben nem az önzés vezérel bennünket?

Gondoljunk csak egy csoportképre, amelyen mi is szerepelünk. Amikor kezünkbe vesszük, mi az első, amit megnézünk rajta? Nem az, hogy hogyan sikerült a mi szemszögünkből? Lehet, hogy mindenki más becsukta a szemét, egyeseknek kócos a haja, másoknak félre áll a nyakkendőjük, blézerük, de ha mi tetszünk önmagunknak, hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy ez egy jó kép. Ne ijedjünk meg, ez nem bűntett, ez csupán azt igazolja, hogy alapvetően önzők vagyunk.

Isten azonban azt szeretné, ha önzetlenek és becsületesek lennénk. Hiszen ilyennek alkotott minket, és az a vágya, hogy újból ilyenekké váljunk. Önmagunktól azonban képtelenek vagyunk megváltozni. Ha saját magunk próbálkozunk, különféle okoskodásokkal, csődöt mondunk.

Próbáltad-e már sáros kézzel megtisztítani a ruhádat? Mi lett az eredménye? Még sárosabb, koszosabb lett a ruha. Egyetlen megoldás van a megtisztulásra: engednünk kell, hogy az, aki kezdetben tisztának teremtett minket, az újból megtisztítson, hiszen ő az egyetlen, akinek a kezét nem sározta be a bűn.

Ma, amikor egy újabb nap előtt állsz, ami próbára teheti becsületességed vagy önzetlenséged, kérd Istent, hogy segítsen téged, hogy mindenben neki tetszően járj el. Egyedül nem fog menni, de vele sikerülhet!


Forrás: pálma blogja Link

 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
Igaz ítélet
  2014-11-17 01:06:43, hétfő
 
  "Ne ítéljetek látszat szerint, hanem hozzatok igazságos ítéletet."

János evangéliuma 7:24Link

Azt hitted, hogy mindent tudsz róla, hiszen gyerekkorod óta ismered. De egy napon olyat tett, amit nem gondoltál volna. Akkor azt érezted, hogy erre nincs bocsánat. Becsapott Téged, a közös múltatokat. Az összes szépet, ami együtt történt veletek, mind összezúzta azzal a rontott lépéssel. "Soha többet nem akarom látni" - gondoltad. Nem is kerested a vele való találkozást. Azt hitted, Te soha, de soha nem lennél képes ilyenre. Azt gondoltad, Te sokkal-sokkal jobb vagy, mint ő. Mert meg sem fordult a fejedben, hogy ilyet tegyél, de ha kísértés lett is volna, sohasem tetted volna meg. Nagy lett a szakadék köztetek. Ő lefelé, Te az ő bűne miatt fényesebbnek tűnve felfelé mozdultál el a létrán.

Egy nap - talán évekkel később - megtudtad, hogy a bűne nem gonoszságból, vagy rosszindulatból fakadt, hanem mindössze gyenge volt. Belesodorták, belesodródott és nem vette észre, melyik az a pont, ami már a szakadék szélére vitte. Csupán másokért áldozta fel magát és ebben a folyamatban nem vette észre, hogy óvatosabbnak kellett volna lennie. Nem akart rosszat, csak naiv volt - vagyis túlságosan tiszta, ezért szennyeződött be. Másokkal is megesett már. Neki is szól még a kegyelem hangja, amíg akar változtatni, még nincs késő.

Mára megtanultad, hogy ne a bűn mocsarától irtózz, hanem szánd a bűnöst, aki benne küzd az utolsó lélegzetvételért. Ma már tudod, hogy akkor nem arra van szükség, hogy tudasd vele, amit ő is tud, hanem fogd meg a kezét és éreztesd vele, hogy Istennél van még kegyelem és Te is kész vagy megbocsátani. Ma már tudod, hogy nem az igazságosság a mi dolgunk, hanem a szeretet, mert azzal nem lehet tévedni - az igazságérzetünk ettől nem fog megbetegedni. Ma már tudod, hogy a dolgok bonyolultak, ezért nekünk - akik éppen nem vagyunk a mocsárban - nem szabad hamar ítéletet hoznunk, mert mi is könnyen ugyanabban a helyzetben találhatjuk magunkat - hiszen mind emberek vagyunk és tévedünk. Mára azt is tudod, hogy nem mondhatod magadról, hogy nem vagy mocsárban, mert a nem látványos sem jobb a látványosnál...

Forrás: reggeli dícséret Link


 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 168
  • e Hét: 570
  • e Hónap: 3321
  • e Év: 3321
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.