Belépés
mailona.blog.xfree.hu
HIT-REMÉNY-SZERETET.. A LEGNAGYOBB KÖZÜLÜK A SZERETETT !!!! M. Ilonka
1951.01.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 11-i történet.)
  2014-03-12 11:50:47, szerda
 
 

A Lélekpillangó meséje ( 2014. márc. 11-i történet )

A mese ma átkerül a Te kezedbe, szívedbe, gondolataid közé.

Ha kedved van, írhatod majd tovább, s azt már a Lélekpillangó blogján tesszük közzé. Nemsokára ITT a blog bejegyzéseit olvashatod majd, s azon belül a meséket, melyeket beküldenek az olvasóink.

A te saját mesédet az info@lelekpillango.hu címre tudod küldeni MESE címsorral.

Köszönjük, hogy eddig olvastad a mesét! Ha még nem vettél a Lélekpillangó tudáscsomagból, kattints IDE - benne van nem csak a teljes eddigi mese, de egy részletes segédlet a Lélekpillangó korábbi meséi alapján a meseíráshoz.

 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 10-i történet.)
  2014-03-10 13:18:38, hétfő
 
 

A Lélekpillangó meséje ( Mai történet )

Hathor az anyaság és termékenység istennője a teremtés hajnalán szent szikomor fájának két levelét a kezébe fogta, ráfújt, s abból két csodálatos pillangó született. A Lélekpillangók ősei.

Generációk óta titokzatos tündérlények vigyáznak rájuk. Őket nem látja más, csak azok a kisgyermekek akik még soha nem hazudtak és a nagyon tiszta szívű mesélők - köztük egy aki elhozta a titkot. Elárulta egy titkos társaságnak, a Lélekpillangó barátainak: NEKED.

Lerajzolta a pillangókat egyetlen vonallal, mely vonal egy fontos, boldogság-szál a világ és a mese szövetéből. A bizonyíték arra hogy nincs különbség a kettő között.


A meseszövő szívében az arany csillám erősen ragyog. Az a küldetése, hogy a mese szövetének lágy selyem-érintése segítsen boldogabb, tisztább és jobb emberekké válni azokat, akik tudomást szereznek róla. Az emberek egymásnak adják, súgják és élik a mesét, s így teszik boldogabbá előbb magukat és másokat.

Minden évben egyetlen pár folytatja a lélekpillangók évezredes sorsküldetését, hogy boldogságot hozzanak az emberi szívekbe. A fa szíve-magva egy titokzatos, kő a bölcsek köve. Ez a kő lüktet a szikomorfa szívében, s elválasztja egymástól a jobb és a bal oldalt, ahol egymás tudta nélkül növekszik a két kicsi pete, melyből hernyócska válik.

A kicsi hernyók hétszer ízeltek és aranylóan csillogók, s azt várják, hogy mikor kezdik az emberi szívek legerősebben érezni a szeretetet. Amikor ez a nap eljön - karácsony éjjelén - megérzik és bábot fonnak maguk köré legerősebb és a legfinomabb anyagból: selyemből. A világot behálózó erővonalak finom szövetét alkotó selyemből.

Az egyik selyemgubó megszólalásig ugyanolyan, mint az emberi szívek közepén át-meg átfutó végtelen szövedék. Ez a szívtől-szívig érő hálózat az, amin a Lélekpillangó bábjának lelke utazni tud. Azokat látja a világban, akiknek a szíve közepén ott van a jóság, a szeretet, a boldogság aranyló csilláma.

A másik selyemgubó megszólalásig azonos a természet erőinek szövetével. Az állatoknak, növényeknek, köveknek titkos mintáit rajzolja meg, s a Lélekpillangó bábja össze tud kapcsolódni a tengerek, erdők, föld alatt és föld felett élők, madarak, halak, bogarak életét irányító erőkkel. Ő az aki érzékeli a madarak vándorlásának időpontjáról hírt adó sugallatokat, aki elindítja a halakat az ívóhelyük felé, aki a hangyák különös várait és a kaptárok izgalmas szervezetét ismeri.

Ők ketten a világ boldogságáért felelősek, mert az egészet látják, s az egészet tudják javítani. Egyikük a város felé figyel és az emberekkel van kapcsolatban, a másik az erdő felé figyel és a természettel van kapcsolatban. Egészen addig mit sem tudnak egymásról, míg ki nem repülnek február 14-én a szerelmesek napján és meg nem hallják a titokzatos kék dallamot, mely egymáshoz vezeti őket.


Egyikük az állatok vágyainak tüzét, a másik az emberek szerelmes szívét figyeli közben, s vágyódásuk, belső békéjük elhívja őket a kék dallam forrásához. A kék dallam forrása a kék madár, a boldogság kék madara. Március nyolcadikán a világ a nőket ünnepli, s a pillangó, aki az emberekkel kommunikált megérti, hogy ő maga is nő. Ez a felismerés érteti meg vele önmagát és vezeti a dallam forrásához.


A kék madár számára a két lélekpillangó násztánca a jel, hogy fészket rakjon, s a boldogságot, melyet a pillangók fakasztanak, az emberi fül számára nem hallható dalával újra és újra a világba énekelje. Lélekpillangók nélkül nem párzanak a kék madarak, a dal nélkül nem találnak egymásra a pillangók - egymás nélkül nem tudnak létezni. Amíg a kék madár dalolni tud, nászra tudja hívni a pillangókat, míg a pillangók élnek, az emberi szívekben évről évre egyre több boldogság születhet.

A mesélő tudja, hogy pont olyan erősek, akár a szívből jövő őszinte kacagás! - próbáld csak ki, mekkora ereje van az ilyen nevetésnek!

A két pillangó minden esztendőben gondoskodik a következő generációról, meglátogatják a fa jobb és bal oldalát, a két odút, ahol majd a jövő év Lélekpillangója megszületik. Utána elrepülnek valahová, ám hogy pontosan hová, azt a mesélő már nem tudja követni. Ez örökké az ő titkuk marad
 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 09-i történet.)
  2014-03-09 17:05:46, vasárnap
 
 

A Lélekpillangó meséje ( Mai történet )

A lélekpillangók boldogok voltak, hogy egymásra találtak. Szerelmük bontakozni kezdett, s mivel már ismerték a kék dallamot, s annak forrását, így könnyedén felkereshették azt együtt repülve a tavaszi szélben. A kék dallam ma különleges mondát mesélt; A Lélekpillangók eredet mondáját.


Amikor Hathor, at anyaság és termékenység istennője szent fájához lépett, leszakította annak két szív alakú levelét. Két tenyere közé vette, ráfújt, s a tenyeréből két hétszínű, aranylóan csillogó szárnyú pillangó szállt fel. A két isteni pillangó azonnal egymásba szeretett. A pillangók megtelepedtek a szikomorfán, s minden esztendőben azóta is egy szikomor ad otthont nekik, nemzedékről nemzedékre. Minden esztendőben két csodálatos lény, két pompás kis Lélekpillangó születik. Az embereknek boldogságot, bőséget, vidámságot, szeretetet hoz. Minden évben eljön ez a csoda, lehet ínség, háború, bőség és béke, ez nem számít. Míg a szent fának sarja nő, addig az isteni pillangók is újra és újra megszületnek. Mert míg a szent fa sarjad, mindig van hol fészket rakni a kék madárnak, a boldogság dalnokának. Míg a fa él, a gyökerei közt meg tudnak bújni a titokzatos tündér lények, s így minden évben védelem és biztonság van a lélekpillangók életéhez. Mindig, minden időben szükség van rá a földön. Kell az embereknek a boldogság, s ezt a szívek közepébe a lélekpillangók viszik el.
 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 08-i történet.)
  2014-03-08 18:28:17, szombat
 
 

A Lélekpillangó meséje ( Mai történet )

A kék dallam mindennél erősebben hangzott, s a Lélekpillangót úgy húzta magához, mint eddig még soha. Tudatát vesztett kábulatban sodródott felé, boldogabban, gyorsabban mint korábban. A dallam forrásához készült. Oda, ahonnan minden nap szólt a kék dallam. Az ág hegyén ott ült a kék madár és énekelt. Olyan boldogsághozó dallamot, mely részeggé tette a szíveket, bódulttá és önfeledtté a lelkeket. S megpillantotta azt is, akit a dallam ma oda hívott. Meglátta a párját.

Tudta, érezte hogy lennie kell egy másik Lélekpillangónak, érezte, hogy nem lehet csupán ennyi az élete! Megtalálta a párját azon a napon, amikor az emberek a nőket ünneplik szerte a világban. A Lélekpillangó megértette, hogy ő maga is nő, s a párja aki a szikomorfa túlfelén repked, férfi. Megpillantották egymást, táncukkal varázsolák el a másikat.

Vágytak arra, amit egymásnak adni tudnak! A lélekpillangók szerelme bontakozni kezdett, miközben szólt a kék dallam, csak, kizárólag nekik.

 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 07-i történet.)
  2014-03-07 17:16:10, péntek
 
 


A Lélekpillangó meséje ( Mai történet )

A Lélekpillangó úgy érezte, hogy holtpontra jutott. A kék dallam hol megszóltalt, hol elhalkult. Amikor szólt, akkor fontonak mindenek felett állónak, tökéletesnek érezte magát, s táncolnia kellett ebben a világ fölötti állapotban. Amikor a dallam elhallgatott, akkor úgy érezte magát, mint egy kidobott papírdarab amit csak sodor a szél.

Nem akarta a kék dallam varázsát, s nem akarta hogy a dallam abbahagyja. Ha szólt, nem tudott, nem akart megállni, ha nem szólt, akkor alig akart moccanni. A kék dallamról ma úgy hitte, hogy az élet, a mindenség forrásából fakad, s ő a szegény magányos arra kárhoztatott, hogy kiszolgáltassa magát ennek a kényes, szeszélyes dallamnak.

A fejébe vette, hogy végre kideríti mi ez, mert már tovább nem várhat a dolog. A dallam ekkor elhallgatott, s a Lélekpillangómély szomorúságában a szikomorfa odvához repült.

 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 06-i történet.)
  2014-03-07 11:51:32, péntek
 
 

A Lélekpillangó meséje ( 2014. márc. 06-i történet )

Nem tudta, hogy senki más nem hallja. Azt hittem a kék dallam mindenkihez szól. Ám a kék dallam csak a Lélekpillangónak hallható. Olyan titokzatos hangsor ez, melynél kevés fontosabb dolog van az egész világon, mégsem hallhatja más.

A kék dallam segít, a kék dallam megnyugtat, de ha nem szólal meg, kínzó hiánnyal bünteti a Lélekpillangót. Reggel amikor megszólalt a dallam, már izgatottan várta, hogy újra a dallam nyomán világgá repülhessen. Egy barátja jutott az eszébe. Arról beszélt másoknak, hogyan találhaják meg a tükörpárjukat, az ikerlángjukat. Sokan vágytak ilyen mély kapcsolatra. A Lélekpillangó maga is erre vágyakozott, s bízott benne, hogy a kék dallam valamiféle kulcs lesz az útján. Leszállt a barátja szívére és azt kérte, hogy neki is legyen olyan szerelemben része, mint az embereknek, akik megtalálhatják az igazit. 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 04-i történet.)
  2014-03-06 19:03:30, csütörtök
 
 


A Lélekpillangó meséje ( 2014. márc. 05-i történet )

A kék dallam ma nem szólalt meg - ám a Lélekpillangó szívében tátongott a dallam hiánya. Repkedett, és kínozta a magány. Szeretett volna valamit, ami enyhíti az érzést, de nem bukkant semmi meg nyugatóra, csak fel-alá csapongott. Azt szerette volna, ha társra lel, ha nem kell folyvást egyedül lennie, ha nem csupán barátai enyhítik magányát. Hiszen minden barátjának van egy társa, szerelme, vannak gyermekeik, van esélyük rá, hogy magukhoz hasonlókkal találkozzanak, de mi van a Lélekpillangóval?

Mély vágy hatotta át a lelkét, hogy társra leljen. Megélte a magányát, a fájdalmat, félelmet attól, hogy mindörökre így marad. Így múlt el a nap. Ma egyetlen barátjához sem látogatott el.

 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 04-i történet.)
  2014-03-06 18:30:21, csütörtök
 
 


A Lélekpillangó meséje ( 2014. márc. 04-i történet )

Milyen részekből áll össze egy dallam? Milyen elemekből van egy sejt, egy Pillangó, vagy egy gondolat? Mi a legkisebb élvezhető rész amire már azt mondod, hogy az egészet is felidézi? Egy hangjegy a legkisebb része a kék dallamnak? Vagy a szünet két hang közt? Miből áll mindaz, amit mi zenének vélünk?
Fontos-e - és ha igen miért az - a legkisebb részeitől kezdve vizsgálni a dolgokat? Mi a kvantum szintje a dolgoknak és hogyan hat az egész egymásra? A Lélekpillangó barátja Miklós, az egész Univerzum megértését tette élete céljául, s annak apró rezgés szintjétől a magas működésekig mindent tudni vágyott. Ma a Lélekpillangó az ő szívére szállva hallgatta a kék dallamot, mely álomba simogatta mindkettejüket.

 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 03-i történet.)
  2014-03-06 14:34:46, csütörtök
 
 

A Lélekpillangó meséje ( 2014. márc. 03-i történet )

A kék dallam halk volt és simogató. A Lélekpillangó ma azt csinálta amit az emberek meditációnak hívnak. Vele együtt - bár a számukra hallhatatlan volt a kék dallam - meditált ezernél is több barátja szerte a vulágban, s ő mindannyiuk szívének közepén ott hagyott egy kevéske aranyló hímport. Tudatossága értette meg vele, hogy a végén sikerre viszi. Győzni fog, mert nem lehet ez másként. Egyszerűen erre született és kész. A győzelem pedig nem a dallam felett, hanem a dallammal együttt fog megszületni, ezt is érezte - ám a dallam elhallgatott és ő máris egy barátja szívénél találta magát. Csaba szíve is a győzelmet kereste. Rá kellett jönnöm, - mesélte egy barátjának, - hogy a veszteség romboló erő, a győzelem pedig építő, bármelyik oldalra állhatok. A vesztesre nem szívesen emlékszik senki, a győztes pedig büszke a múltjára és szívesen emlékeznek rá.
A Lélekpillangó pedig ezzel a győztes erővel szállt tova.


 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
Lélekpillangó mai meséje (2014. 03. 02-i történet.)
  2014-03-06 14:28:48, csütörtök
 
 

A Lélekpillangó meséje ( 2014. márc. 02-i történet )

A kék dallam zengett a táj felett, de csak a Lélekpillangó hallotta meg néhány titokzatos tündérlény - szabad szemmel nem láthatóak, csak azok a gyerekek látják őket, akik még soha nem hazudtak, meg a mesélők, akik azt látják, amit néznek, s azt nézik amit látnak.

A Lélekpillangó forgott, szédült és örvendezett a dallammal, s az ringatta, forgatta, táncoltatta őt. Ha volna önfeledt pillangókacagás, akkor talán kacagott volna, de a pillangók a táncukkal nevetnek. Amikor megszületett a fejében a gondolat, hogy talán a dallam forrása felé kéne haladni, az olyan hamar hallgatott el, mint ahogy a szél támad, vagy ahogy az első esőcsepp pottyan a fűszál végére. Ekkor vette észre, hogy újra egy barátja szíve felett jár. Ma Csillához érkezett, aki meg tudta értetni és szerettetni a gyerekekkel a számolást, meg azt is, hogy felelősen bánjanak a pénzzel.
Egy fiúval beszélgetett éppen:
- Nem szeretek tanulni - mondta neki dacosan.
- Nem szeretsz élni... - vonta le bólintva a nyilvánvaló következtetést - mikor fogod befejezni? Hogy szeretnéd majd a temetésed?
Döbbenten nézett.
- Élni akarok! - vágta rá - Élni boldogan!
- Az élet tanulás. Olvasás is. Meg írás. Meg mozgás mindenért amit el akarsz érni, számolás mindenhez ami fontos. Aki nem tanul az meghal. Aki tanul az él. De azt, hogy megtalálod-e a tanulásban a jót, amit szeretni lehet, az kizárólag döntés kérdése. Ha eldöntöd, hogy nem szeretsz tanulni, boldogtalan leszel. Ha szeretsz tanulni, akkor a tanulás eredménye a tudás, a tudásé a célok hatékony elérése, az elért célok eredménye pedig a boldogság lesz.
- Én nem szeretek tanulni- mondta szomorúan. - Hogyan szeressem meg, ha egyszer nem szeretem!
- Amit nem értesz, azt nehéz szeretni ... - ismerte be. - Ahhoz, hogy szeretni tudd, nem csak értened kell, de azt is tudnod kell, hogy a tudás célja mi. Hogy az egész mire jó! Szóval ha nem szereted még, de meg akarod szeretni, akkor meg kell értened a célját, hogy miért van, miért fontos neked. Ezáltal lehet megszeretni.
- Még a matekot is ... - jelentette ki szomorúan, ám elfogadóan a tényt.
Sorban megnézték, mire valók a dolgok, hogy teszi könnyebbé az életet ha azokat ismerjük. A Lélekpillangó pedig aranyló hímporát hullatta szívükre.
 
 
0 komment , kategória:  A Lélekpillangó meséje .......  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 192754 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 139
  • e Hét: 139
  • e Hónap: 32364
  • e Év: 32364
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.