Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Tégy minden jót, amire képes vagy, És tedd olyan csendben, Ahogyan csak lehetséges. Charles Dickens Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 151 
Mákos rácsos pite
  2017-05-20 13:41:44, szombat
 
 
Mákos rácsos pite

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
egy csomag sütőpor
egy csipet só

Töltelékhez

20 dkg őrölt mák
2 dl tej
1 kanál vaj
6 kanál cukor (esetleg több)
3 tojásfehérje
2 db közepes alma (lereszelve)
½ citrom
késhegynyi őrölt fahéj

Tészta elkészítése:

A fentieket összegyúrjuk, a tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit.

A tölteléket rásimítjuk. A tészta 1/3-ából rácsot sodrunk. Tojás sárgával megkenjük.

5 percig forró, majd közepes lángon világossárgára sütjük.

Töltelék elkészítése:

A mákot a tejben a cukorral, fahéjjal felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a vajat, az almát, a citromhéjat és belefacsarjuk a citrom levét. Kihűtjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk az előző masszába.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Hiper-gyors túrós-gyümölcsös bögrés süti
  2017-05-10 10:03:15, szerda
 
 
Hiper-gyors túrós-gyümölcsös bögrés süti

Csak összekevered a hozzávalókat

A túrós-gyümölcsös süti tésztája pillekönnyű, a belseje szaftos, az elkészítése pedig pofonegyszerű. Ha gyorsan kell valami finom édességgel előrukkolni, ez az omlós desszert mindig remek választás. Meggyel különösen finom, de bármilyen idénygyümölcsöt, sőt, magvakat is keverhetsz a tésztába.

Hozzávalók

2 bögre liszt
2 bögre túró
1,5 bögre gyümölcs
1 bögre kefir
1 bögre cukor
fél bögre olaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
fél citrom

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a tojást, a kefirt, az olajat és a cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, facsard hozzá a citrom levét, és reszeld hozzá a héját. Dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig a villával kicsit átnyomkodott túrót. Az egészet alaposan dolgozd össze.

Öntsd a tésztát egy kivajazott és kimorzsázott tepsibe, majd szórd rá a gyümölcsöt. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Teszteld, hogy átsült-e. Ha beleszúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Porcukorral meghintve kínáld.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Bögrés kavart almás meggyes
  2017-04-27 13:23:46, csütörtök
 
  Bögrés kavart almás meggyes

így szoktam félóra alatt ínycsiklandó süteményt készíteni!

Az alma és a meggy olyan gyümölcs amelyeket legtöbbször használunk sütemények készítéséhez, most egy olyan receptet mutatunk, ami garantáltan hatalmas sikert arat! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

4-5 db közepes nagyságú alma,
180 g cukor,
1 bögre joghurt,
0,5 kiskanál szódabikarbóna,
2 db tojás,
1,5 bögre liszt,
meggy ízlés szerint,
egy késhegynyi vanília.

Elkészítés:

Verjük fel a tojásokat a cukorral, a joghurthoz adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a vaníliát és keverjük össze a felvert tojással. Egy tejfölhöz hasonló sűrűségű tésztát kapunk. Öntsük a kikavart tészta felét egy kivajazott tepsibe, vagy tortaformába. Tegyünk rá a lecsöpögtetett meggyet és a vékony alma szeleteket, a tetejére rakjunk néhány szem meggyet és szórjuk meg egy kis cukorral, majd öntsük rá a kavart tészta másik felét. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 35-40 percet.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Egyszerű
  2017-04-23 08:55:13, vasárnap
 
  Hozzávalók:

200 g liszt,
100 g joghurt,
200 g cukor,
1 db tojás,
1 kiskanál sütőpor,
6 kanál vaj,
1 kiskanál vaníliaaroma,
100 g eper.

Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a puha vajat és dörzsöljük szét a kezünkkel. Amikor ezzel elkészültünk keverjük bele a tésztába a tojást, a joghurtot és a vanília aromát. Kavarjuk össze a tésztát, majd öntsük vajjal kikent, kilisztezett sütőformába. Tegyük a tészta tetejére az eperdarabokat, 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Az elkészült süteményt megszórhatjuk porcukorral.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Lekváros virágok
  2017-04-16 10:02:33, vasárnap
 
 

Lekváros virágok

Egy újabb linzer, amibe se só, se cukor, sem növesztő szer nem kell!

A tésztához:

50 dkg finomliszt
30 dkg margarin
175 g tejföl
2 tojás sárgája

A töltéshez:

30 dkg házi baracklekvár

A kenéshez :

7 dkg olvasztott margarin

A linzer virágok összeillesztéséhez:

kevés víz

A díszítéshez:

2 kanál porcukor
1 vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, feltekerjük, mint a roládokat. Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük a 2 tekercset. Az idő lejártával a tekercseket jó vékonyra kinyújtjuk és felét sima, felét lyukas szaggatóval kiszúrjuk. (7 cm-es átmérőjű formával szúrtam ki. A közepét 3 centiméteressel.) Sütőpapíros tepsibe rakjuk a sima korongokat, lekenjük vízzel, mindegyik tetejére ráhelyezünk egy lyukas korongot, majd előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Egy tepsi sütés ideje 180°C- 10-12 perc. Ez a mennyiség 4 nagy méretű tepsibe fért bele, lehet szorosan rakni, nem terül, a korongok felfelé emelkednek sütés közben. Ha kicsit hűlt,vaníliás porcukorral enyhén megszórjuk, a közepébe sűrűbb állagú lekvárt teszünk.

Vass Lászlóné receptje.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Mohácsi rétes
  2017-04-05 15:59:18, szerda
 
 
Mohácsi rétes

Igazán egyszerűen elkészíthető sütemény. Idény gyümölcsökkel vagy fagyasztott gyümölcsökkel is elkészíthető. Mind...részletek
Erikaaa

Hozzávalók

4 pohár kefir (kicsi)
3,5 pohár búzadara
3 pohár cukor
10 g vaníliás cukor
12 g sütőpor
1,5 pohár étolaj
2 db tojás
6 db réteslap
A rétegezéshez:
ízlés szerint gyümölcs
250 g túró
A tetejére:
1 db tojás
2 kanál tejföl

Elkészítés

Egy üvegtálba először a folyékony hozzávalókat kimérem, alaposan összekeverem. Ehhez öntöm hozzá a kimért száraz összetevőket.

Az összekevert masszát a hűtőben 20-30 percig pihentetem, hogy a búzadara kicsit megduzzadjon és puhuljon.

Egy tepsit vékonyan kikentem olajjal és 2 rétes lapot helyeztem bele. 35x23 cm-es tepsit használtam.

Erre öntöm a massza felét. Megszórom a túró felével és a gyümölcs felével. Én most fagyasztott meggyet használtam. Szilvával, barackkal is nagyon finom.

Ezt a réteget letakarjuk két réteslappal. A szélénél hagyjunk egy pici rést mivel sütés közben a búzadara megduzzad. Így nem repednek szét a rétegek

Erre öntöm a maradék masszát, rászórom a túrót és a gyümölcsöt. És letakarom két réteslappal.

Végül a tetejét megkenem a tojásos tejfölös keverékkel. 175 fokos sütőben 35 percig sütöttem.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Utána tálalható! Jó étvágyat kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Fakanalas süti
  2017-04-03 10:14:12, hétfő
 
 
Fakanalas süti

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott margarin
2 tojás
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

Máz:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 kanál tej

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.

Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 - 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!

A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz.

Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!

Ráöntjük a sütemény tetejére és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.
Tipp:

A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb 20×25
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Sajttorta
  2017-03-29 14:53:05, szerda
 
 
Sajttorta

Lágy és különleges desszert.
Tímea Tímea

Hozzávalók

Az aljhoz:
250 g darált keksz
80 g sótlan olvasztott vaj

A krémhez:
1 kg mascarpone
240 g tejföl
200 g cukor
5 g vanília kivonat
5 db tojás
8 g kukoricakeményítő
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

Készítsük el a kérget. Melegítsük elő a sütőt (180°C) és a tortaformát (26 cm) béleljük ki sütőpapírral. A darált kekszet és az olvasztott vajat jól összekeverjük, majd a formába borítjuk és kanállal egyenletesre döngöljük. Süssük 15 percet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 150°C -.

Készítsük el a krémet. Egy nagy tálba tegyük a mascarponét és keverjük simára kézi mixerrel. Ezt követően adjuk hozzá a cukrot, kukoricakeményítőt illetve a sót,majd ezekkel is jól keverjük össze.

Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd a vanília kivonatot, citromhéjat, tejfölt. Ezekkel is jól keverjük el.

A krémet borítsuk a kihűlt kéregre.

Süssük 45-55 percig, majd kapcsoljuk ki s sütőt (mikor már aranybarna a teteje) és hagyjuk még bent egy órán át.

Vegyük ki a sütőből (a torta közepe ilyenkor még folyékony állapotú lehet), hagyjuk teljesen kihűlni, aztán tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Díszíthetjük gyümölccsel, porcukorral tálalás előtt. Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Habkönnyű almás pite
  2017-03-29 14:44:11, szerda
 
 
Habkönnyű almás pite

Egy klasszikus almás pite, de a töltelékének állaga könnyítve lett és megbolondítva egy kevés mandarin lével. A...részletek
Fehér Katica

Hozzávalók

A tésztához:
37,5 dkg finomliszt
10 dkg cukor
9 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
19 dkg margarin
2 db tojássárgája (M-es)
2 kanál tejföl
A töltelékhez:
6 db közepes alma
2 dkg margarin
7, 5 dkg cukor
3 g vaníliás pudingpor
3 kanál mandarinlé
0,5 db citrom leve
1 teáskanál vanília aroma
2 db tojásfehérje
1 csipet só

Elkészítés

Mérjük ki a tészta hozzávalóit.

Egy tálban dolgozzuk össze a hozzávalókat a tejföl kivételével. A tejfölt kanalanként tegyük hozzá, mert lehet, kevesebb, lehet, több kell bele, hogy szépen össze tudjuk állítani.

Ha szép sima a tésztánk, osszuk el 3/4 - 1/4 részre. Fóliába csomagolva mindkettőt, a nagyobb részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tegyük be.

Elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, egy tálba reszeljük és meglocsoljuk a citromlével.

Egy lábasban a margarint és a cukrot felolvasztjuk, belekeverjük a lereszelt almát és elkezdjük dinsztelni. A pudingot csomómentesre keverjük a mandarin levével.

A dinsztelődő alma már levet engedett belekeverjük a mandarinos pudingot, hozzá adjuk a vanília aromát és besűrítjük. Ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

Közben a fehérjéket a sóval borotvahab keménységűre felverjük.

A hűtőből kivesszük a tésztát és egy sütőpapíron elnyújtjuk kb. 23 × 33 cm -téglalappá.

Sütőpapírral együtt beemeljük egy 20 × 30 cm - tepsibe. Egy villával sűrűn megszurkáljuk. A langyosra hűlt almához óvatosan hozzá adjuk a felvert habot.

A tölteléket a tésztára halmozzuk, majd egyenletesen eldolgozzuk rajta.

Kivesszük a fagyasztóból a tésztát, és egy nagy lyukú reszelőn a töltelék tetejére reszeljük.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük, betesszük a tésztát, és addig sütjük, amíg a teteje is egy kis színt kap. (ez nekem 35 perc, természetesen az idő sütő függő, sőt nem árt a közepének a tűpróba sem - de ennyi elég szokott lenni)

Ha kész, tepsistől rácsra téve langyosra hűtjük, majd óvatosan papírral együtt egy tálcára húzzuk és még langyosan felkockázzuk. Langyosan is kínálhatjuk, de hidegen is nagyon nagyon finom. Ha igénylik, enyhén porcukrozhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Anyu szelet
  2017-03-29 10:38:33, szerda
 
 
Anyu szelet

Ez egy régi Dédi által lejegyzett recept. Miért ez a neve? Nem tudom! Így van benn a receptes füzetben....részletek
Mária Bársonyné

Hozzávalók

300 g liszt
130 g zsír
70 g cukor
3 db M-es tojás sárgája
20 g élesztő felfuttatva
reszelt citromhéj
ha szükséges tej
baracklekvár
A töltelékhez:
150 g porcukor
3 db tojásfehérje
150 g dió

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk.

A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük. A egyik tésztát kisodorjuk és megkenjük lekvárral.

A széleit feltekerjük, közepén kb 3 cm helyet hagyunk a tölteléknek.

Mind a 3 tésztát így elkészítjük és a sütőlemezre sorba rakjuk.A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a darált diót, és a tészták közepébe kanalazzuk.

180 fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük, ha kihűlt szeleteljük és kínáljuk. Ezt csinálhatjuk ízlés szerint kókuszreszelékkel, mákkal, gesztenyével, vagy ki mivel szereti.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 151 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 11 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 38013 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6071
  • e Hét: 12824
  • e Hónap: 152907
  • e Év: 703144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.