Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Ahol szeretet van, ott nincs átverés. Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 148 
Egyszerű
  2017-04-23 08:55:13, vasárnap
 
  Hozzávalók:

200 g liszt,
100 g joghurt,
200 g cukor,
1 db tojás,
1 kiskanál sütőpor,
6 kanál vaj,
1 kiskanál vaníliaaroma,
100 g eper.

Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a puha vajat és dörzsöljük szét a kezünkkel. Amikor ezzel elkészültünk keverjük bele a tésztába a tojást, a joghurtot és a vanília aromát. Kavarjuk össze a tésztát, majd öntsük vajjal kikent, kilisztezett sütőformába. Tegyük a tészta tetejére az eperdarabokat, 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Az elkészült süteményt megszórhatjuk porcukorral.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Lekváros virágok
  2017-04-16 10:02:33, vasárnap
 
 

Lekváros virágok

Egy újabb linzer, amibe se só, se cukor, sem növesztő szer nem kell!

A tésztához:

50 dkg finomliszt
30 dkg margarin
175 g tejföl
2 tojás sárgája

A töltéshez:

30 dkg házi baracklekvár

A kenéshez :

7 dkg olvasztott margarin

A linzer virágok összeillesztéséhez:

kevés víz

A díszítéshez:

2 kanál porcukor
1 vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, feltekerjük, mint a roládokat. Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük a 2 tekercset. Az idő lejártával a tekercseket jó vékonyra kinyújtjuk és felét sima, felét lyukas szaggatóval kiszúrjuk. (7 cm-es átmérőjű formával szúrtam ki. A közepét 3 centiméteressel.) Sütőpapíros tepsibe rakjuk a sima korongokat, lekenjük vízzel, mindegyik tetejére ráhelyezünk egy lyukas korongot, majd előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Egy tepsi sütés ideje 180°C- 10-12 perc. Ez a mennyiség 4 nagy méretű tepsibe fért bele, lehet szorosan rakni, nem terül, a korongok felfelé emelkednek sütés közben. Ha kicsit hűlt,vaníliás porcukorral enyhén megszórjuk, a közepébe sűrűbb állagú lekvárt teszünk.

Vass Lászlóné receptje.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Mohácsi rétes
  2017-04-05 15:59:18, szerda
 
 
Mohácsi rétes

Igazán egyszerűen elkészíthető sütemény. Idény gyümölcsökkel vagy fagyasztott gyümölcsökkel is elkészíthető. Mind...részletek
Erikaaa

Hozzávalók

4 pohár kefir (kicsi)
3,5 pohár búzadara
3 pohár cukor
10 g vaníliás cukor
12 g sütőpor
1,5 pohár étolaj
2 db tojás
6 db réteslap
A rétegezéshez:
ízlés szerint gyümölcs
250 g túró
A tetejére:
1 db tojás
2 kanál tejföl

Elkészítés

Egy üvegtálba először a folyékony hozzávalókat kimérem, alaposan összekeverem. Ehhez öntöm hozzá a kimért száraz összetevőket.

Az összekevert masszát a hűtőben 20-30 percig pihentetem, hogy a búzadara kicsit megduzzadjon és puhuljon.

Egy tepsit vékonyan kikentem olajjal és 2 rétes lapot helyeztem bele. 35x23 cm-es tepsit használtam.

Erre öntöm a massza felét. Megszórom a túró felével és a gyümölcs felével. Én most fagyasztott meggyet használtam. Szilvával, barackkal is nagyon finom.

Ezt a réteget letakarjuk két réteslappal. A szélénél hagyjunk egy pici rést mivel sütés közben a búzadara megduzzad. Így nem repednek szét a rétegek

Erre öntöm a maradék masszát, rászórom a túrót és a gyümölcsöt. És letakarom két réteslappal.

Végül a tetejét megkenem a tojásos tejfölös keverékkel. 175 fokos sütőben 35 percig sütöttem.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Utána tálalható! Jó étvágyat kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Fakanalas süti
  2017-04-03 10:14:12, hétfő
 
 
Fakanalas süti

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott margarin
2 tojás
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

Máz:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 kanál tej

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.

Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 - 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!

A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz.

Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!

Ráöntjük a sütemény tetejére és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.
Tipp:

A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb 20×25
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Sajttorta
  2017-03-29 14:53:05, szerda
 
 
Sajttorta

Lágy és különleges desszert.
Tímea Tímea

Hozzávalók

Az aljhoz:
250 g darált keksz
80 g sótlan olvasztott vaj

A krémhez:
1 kg mascarpone
240 g tejföl
200 g cukor
5 g vanília kivonat
5 db tojás
8 g kukoricakeményítő
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

Készítsük el a kérget. Melegítsük elő a sütőt (180°C) és a tortaformát (26 cm) béleljük ki sütőpapírral. A darált kekszet és az olvasztott vajat jól összekeverjük, majd a formába borítjuk és kanállal egyenletesre döngöljük. Süssük 15 percet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 150°C -.

Készítsük el a krémet. Egy nagy tálba tegyük a mascarponét és keverjük simára kézi mixerrel. Ezt követően adjuk hozzá a cukrot, kukoricakeményítőt illetve a sót,majd ezekkel is jól keverjük össze.

Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd a vanília kivonatot, citromhéjat, tejfölt. Ezekkel is jól keverjük el.

A krémet borítsuk a kihűlt kéregre.

Süssük 45-55 percig, majd kapcsoljuk ki s sütőt (mikor már aranybarna a teteje) és hagyjuk még bent egy órán át.

Vegyük ki a sütőből (a torta közepe ilyenkor még folyékony állapotú lehet), hagyjuk teljesen kihűlni, aztán tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Díszíthetjük gyümölccsel, porcukorral tálalás előtt. Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Habkönnyű almás pite
  2017-03-29 14:44:11, szerda
 
 
Habkönnyű almás pite

Egy klasszikus almás pite, de a töltelékének állaga könnyítve lett és megbolondítva egy kevés mandarin lével. A...részletek
Fehér Katica

Hozzávalók

A tésztához:
37,5 dkg finomliszt
10 dkg cukor
9 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
19 dkg margarin
2 db tojássárgája (M-es)
2 kanál tejföl
A töltelékhez:
6 db közepes alma
2 dkg margarin
7, 5 dkg cukor
3 g vaníliás pudingpor
3 kanál mandarinlé
0,5 db citrom leve
1 teáskanál vanília aroma
2 db tojásfehérje
1 csipet só

Elkészítés

Mérjük ki a tészta hozzávalóit.

Egy tálban dolgozzuk össze a hozzávalókat a tejföl kivételével. A tejfölt kanalanként tegyük hozzá, mert lehet, kevesebb, lehet, több kell bele, hogy szépen össze tudjuk állítani.

Ha szép sima a tésztánk, osszuk el 3/4 - 1/4 részre. Fóliába csomagolva mindkettőt, a nagyobb részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tegyük be.

Elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, egy tálba reszeljük és meglocsoljuk a citromlével.

Egy lábasban a margarint és a cukrot felolvasztjuk, belekeverjük a lereszelt almát és elkezdjük dinsztelni. A pudingot csomómentesre keverjük a mandarin levével.

A dinsztelődő alma már levet engedett belekeverjük a mandarinos pudingot, hozzá adjuk a vanília aromát és besűrítjük. Ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

Közben a fehérjéket a sóval borotvahab keménységűre felverjük.

A hűtőből kivesszük a tésztát és egy sütőpapíron elnyújtjuk kb. 23 × 33 cm -téglalappá.

Sütőpapírral együtt beemeljük egy 20 × 30 cm - tepsibe. Egy villával sűrűn megszurkáljuk. A langyosra hűlt almához óvatosan hozzá adjuk a felvert habot.

A tölteléket a tésztára halmozzuk, majd egyenletesen eldolgozzuk rajta.

Kivesszük a fagyasztóból a tésztát, és egy nagy lyukú reszelőn a töltelék tetejére reszeljük.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük, betesszük a tésztát, és addig sütjük, amíg a teteje is egy kis színt kap. (ez nekem 35 perc, természetesen az idő sütő függő, sőt nem árt a közepének a tűpróba sem - de ennyi elég szokott lenni)

Ha kész, tepsistől rácsra téve langyosra hűtjük, majd óvatosan papírral együtt egy tálcára húzzuk és még langyosan felkockázzuk. Langyosan is kínálhatjuk, de hidegen is nagyon nagyon finom. Ha igénylik, enyhén porcukrozhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Anyu szelet
  2017-03-29 10:38:33, szerda
 
 
Anyu szelet

Ez egy régi Dédi által lejegyzett recept. Miért ez a neve? Nem tudom! Így van benn a receptes füzetben....részletek
Mária Bársonyné

Hozzávalók

300 g liszt
130 g zsír
70 g cukor
3 db M-es tojás sárgája
20 g élesztő felfuttatva
reszelt citromhéj
ha szükséges tej
baracklekvár
A töltelékhez:
150 g porcukor
3 db tojásfehérje
150 g dió

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk.

A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük. A egyik tésztát kisodorjuk és megkenjük lekvárral.

A széleit feltekerjük, közepén kb 3 cm helyet hagyunk a tölteléknek.

Mind a 3 tésztát így elkészítjük és a sütőlemezre sorba rakjuk.A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a darált diót, és a tészták közepébe kanalazzuk.

180 fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük, ha kihűlt szeleteljük és kínáljuk. Ezt csinálhatjuk ízlés szerint kókuszreszelékkel, mákkal, gesztenyével, vagy ki mivel szereti.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Meggyes habos
  2017-03-22 07:46:36, szerda
 
 
Meggyes habos

Barátnőm készített pár éve,és nagyon ízlett, nyáron elmentünk meggyet szedni, és az volt az első hogy elkészített...részletek
Andrea Krepsz

Hozzávalók

2 üveg magozott meggy (vagy 1 kg friss meggy)
20 kanál kristálycukor
kevés fahéj
20 kanál búzadara
80 g vaníliás pudingpor
1 liter tej
ízlés szerint cukor
5 dl tejszín

Elkészítés

Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 kanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük.

5-10 perc főzés után beleöntünk 20 kanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. (kb. 8-10 perc) Ha nem elég sűrű a masszánk, akkor még egy kis búzadarával lehet sűríteni. Nekem elég szokott mindig lenni a 20 kanál.

Egy tepsit, vagy nagy jénait kivizezünk, és bele öntjük a masszát.

2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, megfőzünk, és még forrón a darás meggyre öntjük.

Az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Ha kihűlt, megkenjük felvert tejszínhabbal.

Kockákra vágjuk. Ezzel el is készült ez a zseniális meggyes habos sütemény! Jó étvágyat hozzá! 😃
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Húsvéti kocka
  2017-02-21 10:25:51, kedd
 
 
Húsvéti kocka
Írta: nagyi

Hozzávalók

Tészta

8 db tojás
20 dkg cukor
8 kanál meleg víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 kanál kakaó

Krém

6 dl tej
2. cs vaníliás pudingpor
20 dkg Rama
10-15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor

Máz a tetejére

10 dkg Rama
2 kanál kakaó
5 kanál cukor

Elkészítése:

1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és óvatosan rásimítjuk a tésztára.

2. Sütés: előmelegített sütőben, 165 fokon, kb 25 percig, hőlég-keveréssel.

3. A krémhez a 6 dl tejben felfőzzük a 2 cs vaníliás pudingport és ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg Rama és a 10-15 dkg porcukor keverékét. Rásimítjuk a kész, kihűlt tésztára és hűtőbe tesszük.

4. A mázhoz valókat felmelegítjük egy edényben, ráöntjük a sütire, vagy csak lazán rácsurgatjuk, ízlés szerint.

Célszerű először a krémet elkészíteni, hogy kihűljön.
Beküldő: Jakab Ramóna
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Szultán tekercs
  2017-02-21 08:17:05, kedd
 
  Szultán tekercs

Hozzávalók:
Tekercs:

1 l tej
15 dkg cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 k porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül bele kavarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.

A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük.

A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig áthempergetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 148 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 828 db bejegyzés
Összes: 37695 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 1393
  • e Hónap: 120621
  • e Év: 516824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.