Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Csodálatos, mit művelhet egyetlen napsugár az emberi lélekkel." Dosztojevszkij Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 141 
Meggyes habos
  2017-03-22 07:46:36, szerda
 
 
Meggyes habos

Barátnőm készített pár éve,és nagyon ízlett, nyáron elmentünk meggyet szedni, és az volt az első hogy elkészített...részletek
Andrea Krepsz

Hozzávalók

2 üveg magozott meggy (vagy 1 kg friss meggy)
20 kanál kristálycukor
kevés fahéj
20 kanál búzadara
80 g vaníliás pudingpor
1 liter tej
ízlés szerint cukor
5 dl tejszín

Elkészítés

Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 kanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük.

5-10 perc főzés után beleöntünk 20 kanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. (kb. 8-10 perc) Ha nem elég sűrű a masszánk, akkor még egy kis búzadarával lehet sűríteni. Nekem elég szokott mindig lenni a 20 kanál.

Egy tepsit, vagy nagy jénait kivizezünk, és bele öntjük a masszát.

2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, megfőzünk, és még forrón a darás meggyre öntjük.

Az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Ha kihűlt, megkenjük felvert tejszínhabbal.

Kockákra vágjuk. Ezzel el is készült ez a zseniális meggyes habos sütemény! Jó étvágyat hozzá! 😃
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Húsvéti kocka
  2017-02-21 10:25:51, kedd
 
 
Húsvéti kocka
Írta: nagyi

Hozzávalók

Tészta

8 db tojás
20 dkg cukor
8 kanál meleg víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 kanál kakaó

Krém

6 dl tej
2. cs vaníliás pudingpor
20 dkg Rama
10-15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor

Máz a tetejére

10 dkg Rama
2 kanál kakaó
5 kanál cukor

Elkészítése:

1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és óvatosan rásimítjuk a tésztára.

2. Sütés: előmelegített sütőben, 165 fokon, kb 25 percig, hőlég-keveréssel.

3. A krémhez a 6 dl tejben felfőzzük a 2 cs vaníliás pudingport és ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg Rama és a 10-15 dkg porcukor keverékét. Rásimítjuk a kész, kihűlt tésztára és hűtőbe tesszük.

4. A mázhoz valókat felmelegítjük egy edényben, ráöntjük a sütire, vagy csak lazán rácsurgatjuk, ízlés szerint.

Célszerű először a krémet elkészíteni, hogy kihűljön.
Beküldő: Jakab Ramóna
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Szultán tekercs
  2017-02-21 08:17:05, kedd
 
  Szultán tekercs

Hozzávalók:
Tekercs:

1 l tej
15 dkg cukor
10 dkg étkezési keményítő
7 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk vanília kivonat
csipet só
5 dk vaj
20 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2-3 k porcukor
1 maréknyi fagyasztott vagy friss málna

Elkészítése:
Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.

3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük.

Végül bele kavarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.

A forró masszát egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát.

A krémet a tésztára kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük.

A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig áthempergetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Bounty
  2017-01-07 15:31:09, szombat
 
 
Bounty

Küldte: Somogyi Csilla

Hozzávalók:

2 dl tej
8 dkg vaj
7 dkg cukor ( édesítővel is elkészíthető)
2 k gríz
12 dkg kókuszreszelék
a bevonáshoz 30 dkg tejcsokoládé
fogpiszkáló

Elkészítése:

A tejet a cukorral, és a vajjal felfőzzük. Ha szirupos lett, akkor keverjük bele a kókuszreszeléket, és a grízt. Keverjük el alaposan, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy a gríz megpuffadjon. Pár perc elegendő.
Egy tálcát/tepsit béleljünk ki fóliával, és kenjük bele egyenletesen (2 cm vastagon) a masszát. Teljesen hűtsük le.

Bevonás előtt formázzuk (én úgy hagytam 2 cm vastagon). Fagyasztóba tesszük kb. 10 percre. Eközben megolvasztjuk a csokit, gőz felett. Kivesszük a fagyasztóból a masszát, és ráöntjük az olvasztott csokit. Ha bon-bonokat készítünk, akkor a fogpiszkáló segítségével belemártjuk az olvasztott csokiba. Végük a hűtőben dermesztjük meg, és már tálalható is!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Almás-diós fahéjas gyors torta
  2016-11-01 16:50:05, kedd
 
 
Almás-diós fahéjas gyors torta

Küldte: Zitko Szilvia

Hozzávalók:

11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 teás k sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejföl

Töltelék:

4 alma
2 teás k fahéj
10 dkg dió
10 dkg (barna) cukor

Elkészítése:
Töltelék előkészítése:

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.

Tészta készítése:

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.

Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.

180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: http://splitinapok.blogspot.hr/
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Karácsonyi csodaszelet
  2016-10-30 08:57:25, vasárnap
 
 
Karácsonyi csodaszelet

Küldte: baktimaria

Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg liszt
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
3 egész tojás
annyi tej vagy tejföl, amennyit felvesz

Mákos töltelék:

50 dkg darált mák
forró tej, annyi, hogy kenhető legyen a massza
fél citrom reszelt héja
cukor ízlés szerint

Diós töltelék:

50 dkg darált dió
forró tej, annyi, hogy kenhető legyen a massza
cukor ízlés szerint

Vaníliás krém:

5 tojás
6 dl tej
15 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 rúd vanília
2 csomag vaníliás cukor

Meggyes töltelék:

2 üveg magozott meggybefőtt, levével együtt
fahéj ízlés szerint
3 kanál rum
cukor ízlés szerint
2,5 csomag vaníliás puding

Tetejére:

csokimáz, cukor gyöngyök

Elkészítése:

A sütőporos lisztet a porcukorral és a margarinnal elmorzsolom, majd az egész tojásokat és annyi tejet adok hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen. Lisztezett deszkán átgyúrom. Tepsi hátlapján 4 egyforma lapot sütök (180 fokon kb 15 perc).

A mákos vagy diós tölteléket cukrozom ízlés szerint leöntöm forró tejjel, annyival, hogy kenhető masszát kapjak. A mákos töltelékhez egy citrom reszelt héjat adok, lehet kevesebb is ízlés szerint. Hagyom kihűlni.

A vaníliás krémhez a tojásokat szétválasztom a tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem, a tojások sárgáját a vaníliás cukorral a liszttel és egy kis kevés tejjel csomómentesre keverem. Hozzáadom a maradék tejet, a vanília rúd kikapart belsejét és beledobom a vanília rudat is. Lassú tűzön, kevergetés mellett sűrű krémet főzök. Ha kész a krém még forrón hozzáadom a tojásfehérje habot. Óvatosan kell beleforgatni, nehogy összetörjön a hab. Hagyom kihűlni.

A kimagozott meggybefőtt levéből 1 dl-t félreteszek, ezzel kikavarom a pudingokat. Felteszem melegedni a meggylevet kevés fahéjjal, kristálycukorral és a rummal, majd ha kezd felforrni beleöntöm a pudingos keveréket. Sűrűre főzöm. Hagyom kihűlni.

Ha kihűltek a krémek, illetve a töltelékek, összeállítom a sütit. Alsó lapra jön a mákos vagy diós krém, aztán a másodikra a vaníliás krém, legvégül a meggyes.
A sütemény tetejét csokimázzal bevonom vagy fahájas porcukorral is díszíthetjük.
Tipp:

Én a süteményt úgy készítettem, hogy a mákos és diós tölteléknek a felét vettem és az alsó lap egyik felére mákosat a másikra a diósat kentem, mivel nem mindenki szereti a mákot a családban.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Csodásan finom és puha puszedli.
  2016-10-18 15:17:28, kedd
 
  Csodásan finom és puha puszedli.
Mentsd el a receptet, bármikor jól jöhet!

Jól záródó dobozban sokáig eláll - már ha nem lopdossa ki belőle a család...

Hozzávalók:

6 púpos evőkanál kristálycukor

2 dl hideg víz

25 dkg porcukor

3 tojássárgája

10 dkg margarin

90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)

1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál fahéj

citromhéj

1 csomag vaníliás cukor

1 dl tej

1 csomag szalalkáli

0,5 dl olaj

a mázhoz:

3 tojásfehérje

kb. 30-35 dkg porcukor

citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.

A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.

Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segítségével) beleforgatunk annyi puszedlit, amennyin szépen eloszlik a kiemelt habmennyiség. Ezután gyúrótáblára sorakoztatjuk a mázzal bevont süteményeket. (Az aljáról késsel le szoktam húzni a habot, hogy annyira ne tapadjon a táblához.

Ha már kissé megszáradt a máz, akkor mindegyik puszedlit meg szoktam emelni, hogy a végén könnyebb legyen felszedni őket a tábláról.)

Kissé időigényes, de nagyon ízletes, puha aprósütemény.

(recepttar.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Hamis túrós
  2016-09-15 10:28:05, csütörtök
 
  Hamis túrós, ez valami fantasztikus!

Szinte hihetetlen, hogy nincs benne túró, mégis olyan az íze.

Hozzávalók

Egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:

A tésztához:

25 dkg margarin

20 dkg kristálycukor

5 tojássárgája

csipet só

40 dkg liszt

1 csomag sütőpor

a töltelékhez:

2 csomag vaníliaízű pudingpor

8 csapott evőkanál kristálycukor

5 dl tej

40 dkg tejföl

5 tojásfehérje

1 citrom reszelt héja

a tetejére:

porcukor

Elkészítés:

A töltelékhez a pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű puddingport főztem belőle. Még forrón hozzákevertem a tejfölt.

A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.

A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítettem. A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.

A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.

A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján. Erre került a töltelék.

A kisebbik tésztacipót ráreszeltem a töltelékre. Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.

Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Almás-diós fahéjas gyors torta
  2016-09-15 07:54:28, csütörtök
 
 
Almás-diós fahéjas gyors torta

Hozzávalók:

11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 teás k sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejföl

Töltelék:

4 alma
2 teás k fahéj
10 dkg dió
10 dkg (barna) cukor

Elkészítése:
Töltelék előkészítése:

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.

Tészta készítése:

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.

Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.

180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Forrás: http://splitinapok.blogspot.hr/
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Túrós csodalepényem
  2016-09-04 07:35:31, vasárnap
 
  Túrós csodalepényem

Hozzávalók

6 db tojás
20 dkg porcukor
1.5 dl olaj
20 dkg liszt
1 . 5 tk. szalakálé
tej
2 k. kakaópor

töltelékhez :

20 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 / 2 citrom reszelt héja
50 dkg túró
1 / 2 dl tejszín

tetejére:

15 dkg étcsoki
[Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!] Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverem .
Hozzáadom az olajat,, lisztet, és fél deci langyos tejben feloldott szalakálét.
Ha egy kicsit sűrű, kevés tejjel lehet hígítani.
Lazán belekeverem a tojásfehérje kemény habját.
Most kétfelé osztom a tésztát és az egyikbe beleteszem a kakaóport, elkeverem vele jól.
Egy 22 x 33 cm-s tepsit kibélelek papírral, s a fehér tésztát beleöntöm és megsütöm 160 fokon kb : 20 perc alatt.
A tésztát a papírral együtt kiveszem , kihűtöm .
Egy másik papírral kibélelem a tepsit és ugyanígy megsütöm a kakaós tésztát is.
A töltelékhez a vajat krémesre keverem ki a porcukorral, vaníliáscukorral, reszelt citromhéjjal.
A túrót áttöröm , a tejszínt felverem habosra , s az egészet egybe keverem .
A tésztákról lehúzom a papírt, a kakaósat visszarakom a tepsibe, rákenem a túrókrémet, arra pedig rárakom a fehér lapot.
A felolvasztott csokival a tetejét bevonom .
Utána a hűtőbe teszem , pár óra múlva szeletelem fel.
Megjegyzés / tipp:

Ha tojások kicsik , inkább 7 db - t kell használni.
Akinek van két egyforma tepsije, az egyszerre is megsütheti a tésztát.

Próbáld ki !

Jó étvágyat kívánok hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 141 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 208 db bejegyzés
e év: 599 db bejegyzés
Összes: 37466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1638
  • e Hét: 1638
  • e Hónap: 147134
  • e Év: 366365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.