Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Az akaraterő sajnos olyan, mint a hit: vagy megvan benned, vagy nem is lesz." Moldova György Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
A sütemény ami elolvad a szádban!
  2017-07-15 21:00:11, szombat
 
 
A sütemény ami elolvad a szádban! Egy morzsa sem marad a tányéron!

Annyira ízletes és puha, hogy aki megkóstolja az nem tud betelni vele!

Hozzávalók:

2 tojás
300 g tehéntúró
egy kispohár tejföl fele
3 - 4 kanál liszt
csipet só

A töltelékhez:

2 kanál vaj
2 kanál cukor
2 alma

Elkészítése:

A tölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az almaszeletek mindkét oldalát a tűzhelyen, közben szórd rá a cukrot.

A tészta: a túrót egy villával pépesítsd, add hozzá a felvert tojásokat és a cukrot. Keverd bele a lisztet és a tejfölt. A masszát öntsd rá az almára és hagyd a tűzhelyen 1-2 percig, tedd 200 fokos sütőbe és süsd készre. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy átsült.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
A túrós falatkák
  2017-07-13 11:28:54, csütörtök
 
 

A túrós falatkák nagyon finomak, bármilyen alkalomra elkészíthetőek. Nincs vele sok munka, azonban mindenkit elkápráztathatsz vele. Ha szeretnél egy különlegesen finom süteményt készíteni, próbáld ki.
Hozzávalók:

250 g tehéntúró
100 g vaj
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g cukor
fél teáskanál só
cukor (beleforgatni a tésztát)

Elkészítés:

1. A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal.

2. A tésztát gyúrd össze, formázz belőle egy labdát és tedd a hűtőbe 30 percre.

3. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, nagyjából fél cm vastagra, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.

4. A cukrot öntsd egy tálba. A kiszaggatott tésztákat hajtsd kettőbe és az egyik oldalukat mártsd bele a cukorba. Újra hajtsd kettőbe a tésztát és az egyik oldalát mártsd bele a cukorba.

5. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a félbehajtott süteményeket tedd bele, a cukrozott felükkel felfelé. 180 fokos sütőben nagyjából 25 - 30 perc alatt süsd meg.

6. A sütemény már kész is! nagyon finomak, bármilyen alkalomra elkészíthetőek. Nincs vele sok munka, azonban mindenkit elkápráztathatsz vele. Ha szeretnél egy különlegesen finom süteményt készíteni, próbáld ki.

Hozzávalók:

250 g tehéntúró
100 g vaj
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g cukor
fél teáskanál só
cukor (beleforgatni a tésztát)

Elkészítés:

1. A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal.

2. A tésztát gyúrd össze, formázz belőle egy labdát és tedd a hűtőbe 30 percre.

3. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, nagyjából fél cm vastagra, majd egy pohárral szaggass belőle nagyobb köröket.

4. A cukrot öntsd egy tálba. A kiszaggatott tésztákat hajtsd kettőbe és az egyik oldalukat mártsd bele a cukorba. Újra hajtsd kettőbe a tésztát és az egyik oldalát mártsd bele a cukorba.

5. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a félbehajtott süteményeket tedd bele, a cukrozott felükkel felfelé. 180 fokos sütőben nagyjából 25 - 30 perc alatt süsd meg.

6. A sütemény már kész is!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Az anyukám készíti
  2017-07-05 12:08:04, szerda
 
 


Az anyukám készített régebben ilyen sütit, és most eszembe jutott, milyen rég is ettem:-). Egyébként friss gyümölccsel is finom, mi félbevágott szilvával próbáltuk zselésítés nélkül, úgy is tökéletes:).

A tésztához

4 db tojássárgája
2 k tejföl
8 k napraforgó olaj
20 dkg tehéntúró
1 csipet só
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg finomliszt
2 k zsemlemorzsa

A gyümölcsréteghez

1 kg meggy (fagyasztott, vagy más gyümölcs)
4 csapott k étkezési keményítő

A cukormázhoz

4 db tojásfehérje
1 tk citromlé
20 dkg cukor

elkészítés

A négy tojássárgáját a tejföllel, az olajjal, a túróval, sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral összedolgozzuk, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát nyújtható keménységűre gyúrjuk.
Kinyújtjuk a tésztát, beletesszük a tepsibe és zsemlemorzsával megszórjuk.
A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztás után keményítő segítségével zselés állagúra főzzük, majd beterítjük vele a tésztát.
A gyümölcsös tésztát előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük 180 fokon.
A tojásfehérjéket a cukorral és citromlével keményre verjük, majd bekenjük vele a sütinket, és alacsony hőfokon (50 fok) kb. 40 perc alatt megszárítjuk a sütemény tetején a habot.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Francia meggyes pite
  2017-06-18 17:55:59, vasárnap
 
 
Ez a leggyorsabban elkészíthető meggyes pite a világon. Azonfelül még felettébb ízletes is!

Sokan közülünk nagyon szeretik a meggyes desszerteket, hiszen ez a gyümölcs utánozhatatlan ízvilágú, ugyanakkor kissé savanykás is. Sajnos a mindennapokban nem mindig jut elég idő arra, hogy a hagyományos meggyes süteményeket elkészítsük. Éppen ezért, most egy egyszerű recepttel kedveskedünk olvasóinknak, ez pedig a nyári meggyes clafoutis (ejtsd: klafuti). Ez egy nagyon híres francia desszert, amire joggal lehetnek büszkék. Ez tulajdonképpen egy meggyes pite, így egyszerű alapanyagokból készül, de az íze fenséges.

Francia meggyes pite

Hozzávalók:

600 gramm meggy
30 gramm olvasztott vaj
4 tojás
250 ml tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
12 gramm vanília
egy csipetnyi só

Elkészítése:

Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk.
Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsük rá a meggyekre.
180 Celsius fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt süssük aranybarnára a pitét.

Az alábbi videóban részletesebben megnézheted, hogyan is készül a meggyes clafoutis:

Ez az édes finomság kiválóan betölti a desszert szerepét a kávézások, teázások alkalmával is. A meggyet helyettesíthetjük málnával, sárgabarackkal, áfonyával, vagy egyéb más gyümölccsel.

Oszd meg ezt a receptet barátaiddal, ismerőseiddel is, hogy ők is megkóstolhassák ezt az egyszerű finomságot!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Van egy tuti receptünk
  2017-06-18 17:33:46, vasárnap
 
  20 perces meggyes vagy cseresznyés lepény.

Van egy tuti receptünk, ami 20 perc alatt összedobható, és ha valamilyen csoda folytán nem fogy el rögtön, a hűtőből kivéve másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon sütjük, sütőtől függően kb. 45-60 percig. Kockákra, kis téglalapokra szeleteljük. És nekiesünk, mert nagyon finom.

És azt tudtátok, hogy a meggy levele is jótékony hatással bír? Remek vízhajtó, fogyókúrák esetén is ajánlott, a belőle készült tea nagyszerű meghűlésre, és köhögéscsillapításra is. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
A meggy-szezonban mi mást is süthetne
  2017-06-18 16:57:39, vasárnap
 
  Egyszerű meggyes pite Katicától
Írta: nagyi
A meggy-szezonban mi mást is süthetne az ember gyermeke?!

Tészta hozzávalói

50 dkg liszt,
12 dkg cukor,
20,5 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
1 sütőpor,
1 csipet só,
2 db tojás,
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja és
1 kanál citromlé.
A pite tetejének megkenéséhez
1 tojás
Töltelék hozzávalói: kb.
50 dkg magozott meggy,
20 dkg cukor,
1 csipet őrölt szegfűszeg-őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával.

A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk és rács formában a töltelék tetejére rendezzük. A rácsok tetejét megkenjük a felvert, tejföllel összekevert tojással és előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Szoktam úgy is készíteni, hogy a tészta másik felét kinyújtom, ráfektetem a töltelék tetejére és így kenem meg. Ilyenkor meg kell villával szurkálni, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Ezt a tésztát meg tölthetjük almás diós vagy almás mákos töltelékkel is .
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Kapros túrós lepény
  2017-06-13 17:09:28, kedd
 
  Kapros túrós lepény

Hozzávalók

25 dkg liszt,
3 dkg cukor,
1 tojás,
5 dkg zsír vagy kb, 2 dl tej,
só,
2 dkg élesztő

Töltelék

40 dkg túró,
3 kanál cukor,
2 tojássárga,
1 kanál dara,
1 kanál apróra vágott zöld kapor

Elkészítése

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite" módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral bekent tepsibe helyezzük.

Amíg a tészta a sütőlemezen kel, elkészítjük a tölteléket.

A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, egy kanál darával, a tojások habjával, és hozzákeverjük a kaprot. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel:

Egy kanál jó tejföl, egy kanál cukor, egy tojássárga. Utána még 2—3 percre a sütőbe tesszük, amitől a teteje szép barnára sül. Készíthetjük a tölteléket cukor nélkül, csak sózva. Kapor nélkül készítve, egyszerű túrós lepényt­ kapunk.

A kelt tésztából készíthetünk mákos, diós tekercset, lekváros kiflit, túrós táskát is

Jó étvágyat!

Forrás: Gizella

Ha a dara helyett, összetörött főtt burgonyával készül, még puhább és finomabb!!!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Fakanalas süti
  2017-06-08 10:08:24, csütörtök
 
  Fakanalas süti

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott margarin
2 tojás
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

Máz:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 kanál tej

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.

Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 - 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!

A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz.

Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!

Ráöntjük a sütemény tetejére és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.
Tipp:

A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb 20×25-ös.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Cseresznyés süti
  2017-06-08 09:54:00, csütörtök
 
 
Hozzávalók:

50 dkg cseresznye
15 dkg margarin (puha)
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 egész tojás
3 dl tej
40 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só

Elkészítése:

A cseresznyét kimagozzuk. A cseresznye kivételével az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jól összekeverjük.

Sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe (37 x 23 cm) öntjük.

A tetejére szórjuk a kimagozott cseresznyét, ha nem süllyednek le, egyenként lenyomkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha megsült, még melegen porcukrot szórunk a tetejére.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Puha kevert süti!
  2017-06-04 19:19:27, vasárnap
 
  Puha kevert süti!

Nagyon finom puha, szinte elolvad a szádban. Készítettem már meggyel, áfonyával, cseresznyével, de akár csokidarabokat is szórhatsz bele.

Hozzávalók:

400 g liszt
200 g puha vaj
200 g cukor
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 kanál tej
300 g gyümölcs (meggy, áfonya, stb.)

Elkészítése:

A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett meggyet, áfonyát, vagy tetszés szerint más gyümölcsöt. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. 200 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 1622 db bejegyzés
Összes: 38489 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1085
  • e Hét: 35253
  • e Hónap: 189626
  • e Év: 1124756
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.