Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A félelem legyőzhető!
  2015-04-03 17:11:42, péntek
 
 

A félelem legyőzhető!
,,Ha félek is, benned bízom!" (Zsoltárok 56:4)
Félelem miatt bujkálsz ma valaki elől? Talán a főnököd elől? Vagy a házastársad elől? Esetleg az akaratos gyermeked elől? Vagy a zsémbes munkatársad elől?
Amikor Isten azt kérdezte Ádámtól: ,,Hol vagy?", ő így felelt: ,,Elrejtőztem... mert féltem..." (1Mózes 3:9-10 NLT).
Azóta is bujkálunk a dolgok elől. Elbújunk erőltetett mosolyok mögé, udvarias szavak mögé, melyeket nem is gondolunk komolyan, társadalmi szokások mögé, melyeket egyébként utálunk. Vagy ami még rosszabb: elbújunk olyan dolgok mögé, amikben hiszünk ugyan, de hitünket nem fejezzük ki, mert félünk, hogy vajon mit gondolnának vagy mondanának az emberek.
Próbáljuk elkerülni a konfrontációk fájdalmát, igyekszünk megspórolni az érzelmi energia befektetést, ami az azt követő ,,romeltakarításhoz" kellene.
Talán rövid távon könnyebbnek tűnik, hogy úgy viselkedjünk, mintha a dolgok nem zavarnának, vagy úgy tegyünk, mintha egyetértenénk, mikor a valóságban teljesen más a véleményünk.
Hosszú távon azonban nem működik, mert a békesség több, mint a viták hiánya.
Amikor azért maradunk csendben, hogy elkerüljük a konfrontációt, akkor végül valami sokkal fontosabbat hagyunk ki: a kapcsolatokat.
Például, ha azért nem mondjuk ki a véleményünket a munkahelyen, mert attól félünk, nehogy túl nagy hullámokat keltsünk, akkor végül tele leszünk nehezteléssel, elidegenedünk munkatársainktól, és talán annak a lehetőségét is elveszítjük, hogy jobbá tegyük a dolgokat.
Amikor a házastársunkkal való konfrontációtól félünk (amit egyébként szeretettel kell tennünk, nem haraggal), érzelmileg eltávolodunk egymástól. Ha nem merünk hitünkről vallást tenni, mert félünk, hogy kinevetnek, akkor elveszítjük annak lehetőségét, hogy reményt adjunk valakinek, akinek igazán szüksége van rá. Rajta hát, mondd ki: ,,Ha félek is, benned bízom!"
Nézz szembe félelmeiddel, hagyj fel a bujkálással, és kezdj el élni!

 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Fogalmunk sincs arról, hogy milyen erősek lehetnénk
  2015-04-03 17:03:57, péntek
 
 

"De hű az Úr, aki megerősít titeket és megőriz a gonosztól."
(2Thess 3,3)

"Fogalmunk sincs arról, hogy milyen erősek lehetnénk, ha összeköttetésben lennénk az erő Forrásával. Újból és újból vétkezünk, és azt hisszük, hogy ennek mindig így kell lennie. Annyira ragaszkodunk a gyengeségeinkhez, mintha büszkélkednénk velük.
A Krisztustól nyert erővel ellenállhatunk a világ, a test és az ördög kísértéseinek. Ne beszéljünk hát gyengeségeinkről és alkalmatlanságunkról, hanem Krisztusról és az Ő erejéről!
Ha Sátán erejéről beszélünk, annál nagyobb erővel tör ránk.
Ha az egyedül hatalmasról és az Ő erejéről beszélünk, az ellenség hátraszorul.
Ha közeledünk Istenhez, Ő is közeledik hozzánk.
Sokan nem használják fel kiváltságaikat. Néhány gyenge erőfeszítéssel igyekeznek jót cselekedni, de azután visszaesnek régi, bűnös életükbe.
Ha valaha Isten országába akarunk jutni, akkor tökéletes jellemre kell szert tennünk, amelyen nincs sem szeplő, sem ránc vagy valami ehhez hasonló.
Minél inkább közeledünk a vég felé, Sátán annál inkább fokozza tevékenységét. Észrevétlenül veti ki a hálóját, hogy elrabolja lelkünket.
Rajtunk áll, a döntésünktől függ, hogy uralhatja-e szívünket és elménket.
Rajtunk áll, hogy lesz-e helyünk az új földön, hogy igényt tarthatunk-e Ábrahám örökségére..
Ha a szükségnek megfelelően akarunk felfegyverkezni, mint akik várják az ő Urukat, ha azon igyekszünk, hogy jellemünk minden fogyatékosságát legyőzzük, akkor Isten mind több világosságot, erőt és segítséget fog nyújtani nekünk." 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
"Ezt mondja az Úr
  2015-03-29 20:04:00, vasárnap
 
 

"Amely pedig a köves helyre esett, ez az, aki hallja az igét, és mindjárt örömmel fogadja, de nincs gyökere benne..."
"Ezt mondja az Úr: Szántsatok magatoknak új ugart!..."
(Mát 13,20-21; Jer 4,3)

"A jóra való törekvések és vágyak vékony rétege alatt fellelhető az emberi szív önzése. A köves talajjal jelképezett emberek még nem győzték le önszeretetüket. Még nem ébredtek tudatára a bűn rettenetes pusztításának, és szívüket nem alázták meg bűneik tudatában... Látszólag megtértek, de vallásosságuk csak felületes... Nincs gyökerük, mert nincsenek kapcsolatban Krisztussal...
Sokan állítják, hogy Istent szolgálják, de tapasztalatból nem ismerik Őt. Kívánságuk ugyan, hogy Istennek szolgáljanak, de ez inkább csak saját személyes vonzalmukon, semmint a Szentlélek meggyőző erején alapszik. Életmódjukat nem hozzák összhangba Isten törvényével. Vallják, hogy Krisztus az Ő Megváltójuk, de nem hiszik, hogy erőt adhat bűneik leküzdéséhez... Törekszenek életmódjuk megreformálására, de a testet, az "én-t nem feszítik keresztre. Nem adják át magukat teljesen Krisztusnak, hogy isteni erőt kérve cselekedjék az Ő akaratát... Éppen a félszívvel végzett keresztény szolgálat okozza, hogy egyesek terveik kivitelében elgyengülnek és szándékaikban állhatatlanok. Az a törekvés, hogy egy-időben önmagunknak és Krisztusnak is szolgáljunk, olyan köves talajú hallgatókká tesz bennünket, akik a kísértések órájában nem tudnak megállni."

(Krisztus példázatai, A magvető kiment vetni c. fejezetből)

 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Jézus mindent kifizetett helyettünk
  2015-03-27 18:36:36, péntek
 
 Általános iskolai éveink alatt, a bátyám egyik karácsonyra kapott egy BB pisztolyt. Azonnal felállítottunk egy lövészállást az udvaron, és egész délután egy céltáblára lövöldöztünk.

Amikor már meguntuk a sima lövöldözést, a testvéremnek remek ötlete támadt, amihez velem hozatott egy tükröt. A fegyvert fordítva rakta a vállára, majd miután a tükörben bemérte a céltábla közepét, legjobb Buffalo Bill imitációját előszedve, lövést adott le.

Azonban, elvétette a célt... Hamarosan megjelent a szomszédunk, és azt kérdezte, ki volt az az elvetemült, aki egy BB pisztollyal szétlőtte az üveg tolóajtóját, és ugyan ki fogja megtéríteni a kárát.

Abban a pillanatban letagadtam, hogy a testvéremmel bármi közünk lenne egymáshoz. Gyorsan vezetéknevet változtattam, és azt hazudtam, hogy én csak egy látogató vagyok Kanadából.

Édesapám sokkal nemesebb lélekről tett tanúságot. A zaj hallatára megszakította délutáni pihenőjét, és kijött, hogy megbeszélje a dolgot a szomszéddal. Többek közt ilyeneket mondott: ,,Igen, ők az én gyerekeim. Én fizetek a hibájukért."

Krisztus ugyanezt mondja rólad. Tudja, hogy elvétetted a célt. Tudja, hogy nem tudsz fizetni a hibáidért. De Ő tud.

,,Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul" (Róma 3:25)

Kegyelemből megmenekülni azt jelenti, hogy Jézus által menekülünk meg, nem egy ötlet, egy tan, egy hitvallás, vagy gyülekezeti tagság által, hanem Magán Jézuson keresztül, Aki bárkit hajlandó magával vinni a mennybe, aki rábólint.

,,Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől." (1 János 1:7)

Isten nem hunyt szemet a bűneid fölött, és nem is hagyta jóvá azokat. Nem büntetett meg téged, és nem is pusztított el. Ehelyett, megtalálta a módját annak, hogy megbüntesse a bűnt, de megmentse a bűnöst. Jézus magára vette a büntetésedet, Isten pedig neked tulajdonítja Jézus tökéletességét

Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
És ez a szeretet, mutasd ki szeretetedet!
  2015-03-02 19:23:52, hétfő
 
  És ez a szeretet, hogy járjunk az ő parancsolatai szerint.
Ez a parancsolat, a mint kezdettől fogva hallottátok, hogy abban járjatok.

Mivel Isten természetének lényege a szeretet, akkor hasonlítunk hozzá legjobban, ha mi is szeretjük embertársainkat. Pál azt írja: ,,ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból" (1Korinthus 13:3). Márpedig a szeretetet nem lehet megtanulni és gyakorolni elszigeteltségben. Emberek között kell lenni hozzá - bosszantó, gyarló, követelődző és frusztrált emberek között. Néha úgy viselkedünk, mintha a kapcsolatokat valahogy bele kellene szorítanunk időbeosztásunkba. Azt szoktuk mondani, hogy időt szánunk vagy időt szakítunk másokra. Jézus két rövid mondatban összegezte, mi a legfontosabb: ,,Szeresd az Urat, a te Istenedet" és ,,Szeresd felebarátodat" (ld. Máté 22:37-40). Az életben nem a dolgok, hanem a kapcsolatok számítanak igazán. Akkor miért engedjük folyton, hogy a kapcsolataink szenvedjenek kárt? Mert amikor az életünk túlterheltté válik, kapcsolatainkból kezdünk először elvenni; kevesebb időt, energiát és figyelmet fordítunk az emberekre, mint amennyit egy jó kapcsolat igényelne. Annyira leköt minket, hogy pénzt keressünk, kifizessük számláinkat és elérjük céljainkat, mintha ezek a dolgok lennének életünk értelme. Pedig nem azok! Az élet lényege, hogy megtanuljunk szeretni - Istent és embereket. Ha az életből kivonjuk a szeretetet, mindig nullát kapunk eredményül! Teréz anya mondta: ,,Nem az számít, mit teszel, hanem, hogy mennyi szeretettel teszed." A szeretet a titka annak, hogy nagyszerű örökséget hagyjunk hátra. Életünk utolsó perceiben mind felismerjük, hogy az élet valójában a kapcsolatokról szól. Az a bölcsesség, ha ezt az igazságot mihamarabb megtanuljuk. Ne várj addig, míg már túl késő rájönni! 
 
1 komment , kategória:  Mai ige  
Megküzdeni a nehézségekkel
  2015-02-24 21:36:48, kedd
 
 
,,Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az Úr... a pusztában, hogy... megtudja, mi van a szívedben..." (5Mózes 8:2)
Isten a pusztában vezette Izrael fiait: ,,hogy próbára tegye jellemüket, hogy megtudja, mi van a szívükben: megtartják-e parancsolatait, vagy sem?" (5Mózes 8:2 NLT). Két választási lehetőségük volt: vagy elpusztulnak a sivatagban, vagy bíznak Istenben, hogy biztonságban elvezeti őket az ígéret földjére. Valaki ezt írta: ,,Hányszor változtattál irányt életedben ahelyett, hogy kiálltad volna a próbát, és túljutva a nehézségeken, eljutottál volna oda, amit Isten ígért? Ő tudni akarja, hogy méltó vagy-e az áldásokra, melyek a Jordán túlsó partján várnak. Van bátorságod szembenézni a kihívásokkal, vagy meghátrálsz, és megelégszel kevesebbel? Ha olyan kihívással nézel szembe, amely közted és az Istentől kapott ígéret között áll... bátorságra találhatsz a Józsué 1:9-ben és a Dániel 10:19-ben. Kérj Istentől bátorságot, hogy bármekkora akadályok állnak is utadban, szembe tudj nézni velük, és ki tudd nyilvánítani igényedet arra, amit Isten készített számodra

." A floridai Everglades mocsár látképét sok helyen tarkítják a szikár, durva kinézetű karibi fenyők. Ezek a fák barátságtalan környezetben tudnak legjobban fejlődni, hosszú szárazságot és erdőtüzet is elviselnek, és kiállják a legnagyobb hurrikánokat is. Sőt, ha jó minőségű talajba ültetik őket, akkor rendszerint kiszáradnak és elpusztulnak. Joni Eareckson Tada mondta: ,,A karibi fenyőkhöz hasonlóan általában lelkünk sem fejlődik a jó időkben. Szívünk önelégültté válik, kevésbé érezzük, hogy szükségünk van Istenre, elhalványul bennünk a menny felé vágyás, és imaéletünk kiszárad... gyönyörű környezetben, ahol minden szükségünk ki van elégítve, és minden szükséges forrás karnyújtásnyira rendelkezésünkre áll... a lelkünk kiszárad... Időnként szükségünk van arra, hogy a próbák vihara lecsapjon ránk, ha azt akarjuk, hogy hitünk érettebbé váljon."

 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Igazságban járni
  2015-02-09 14:24:11, hétfő
 
 Igazságban járni
,,Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának..." (Efezus 4:25)
Jézus azt mondta: ,,megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket" (János 8:32). De amíg idáig eljutunk, az igazság fájhat is! Kristin Armstrong mondta: ,,Az igazság nagyon kényelmetlen lehet. Vannak sorsfordító pillanatok, amikor elő kell állnunk vele, ki kell mondanunk, vagy aszerint kell cselekednünk. Az ilyen pillanatok alakítják a jellemet és szilárdítják meg a kapcsolatokat. Például egy nyári napon a bibliatanulmányozó csoportunkból néhány asszonnyal bepakoltuk gyermekeinket az autóinkba, és elindultunk egy barátunk farmjára a hétvégére. Egy másik ismerősünk, aki nem volt meghívva, felhívta az első autó vezetőjét, hogy van-e kedve találkozni vele. A karavánt vezető hölgy megijedt, nem akarta megsérteni barátnője érzéseit, ezért csak motyogott valamit arról, hogy most egészen mással van elfoglalva. Az elhallgatás is hazugság... még ha arra is volt szánva, hogy a másik érzéseit óvja, és megőrizze a kapcsolatot. Nemsokára én is felhívtam ugyanazt az asszonyt, és elmondtam neki, hogy a csoportunk a farmra tart, és hogy majd azután találkozunk. A telefonban hirtelen csend lett. Nem annyira az bántotta, hogy nem hívtuk meg... sokkal jobban fájt neki, hogy a másik barátunk hazudott neki. Szívesebben vette volna az igazság szúrását, mint a félrevezetés elszigetelését. Pál azt mondja: »Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak« (Efezus 4:25). Úgy szocializálódtunk, hogy rászoktattak a mások kedvében járásra, és arra, hogy lehetőség szerint kerüljük a nagy hullámok kavarását, ezért, ha meg akarjuk ismerni az igazságot, sok mindenről le kell szoknunk. Később a bibliatanulmányozó csoportunkban megbeszéltük ezt az esetet. Mindannyian épültünk a beszélgetésből, és megtanultunk egy fontos leckét: bármennyire fájdalmas is, a barátság csak az őszinteség termékeny talaján tud elmélyülni."

 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Mennyi az elég?
  2015-01-11 23:22:16, vasárnap
 
 

Mennyi az elég?
,,... ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg." (Lukács 12:15)
Mit jelent számodra a ,,jó élet"? A leggyorsabb autót? A legnagyobb házat? A legújabb divat szerinti ruhákat vagy a legrangosabb állást? Isten elképzelése egészen más. Jézus azt mondta: ,,Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg" (Lukács 12:15).
G. K. Chesterton mondta: ,,Két módja van annak, hogy eleget szerezzünk. Az egyik, hogy egyre többet és többet halmozunk fel. A másik, hogy egyre kevesebbre vágyunk." Alekszandr Szolzsenyicin egy szovjet börtönben fedezte fel ezt az igazságot, amikor szabadságát, barátait, otthonát és könyveit mind elvették tőle.
Az Antarktiszon hosszú hónapokig tartó magány után Richard Byrd admirális ezt írta: ,,Most tanulom, hogy az ember elmélyült életet élhet egy seregnyi dolog nélkül is." Micsoda nagyszerű felfedezés! Harold Sala azt írja: ,,A mai embereket sokkal inkább birtokolják javaik, mint bármely korábbi nemzedéket... Minél bonyolultabbá válik az élet, annál inkább meg vagyunk győződve arról, hogy többre van szükségünk ahhoz, hogy boldogok lehessünk.
Ha egyszer megszereztük, amiről úgy gondoltuk, hogy szükségünk van rá, hamarosan újra boldogtalanok leszünk, mert kijön egy újabb modell, ami sokkal csillogóbb... Sokkal kevesebbre van szükség annál, mint gondoljuk, ahhoz, hogy felfedezzük a boldogságot, ha az belülről fakad, és ezzel megtörjük a dolgok szorítását életünkön." Nos, mennyi az elég? Jézus azt mondta a gazdag ifjú írástudónak, aki ezzel a kérdéssel küszködött: ,,... add el vagyonodat, oszd szét a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben; aztán jöjj, és kövess engem" (Máté 19:21). Az ifjú nem ezt a választ várta! Azt jelenti ez talán, hogy Isten ellenzi, hogy pénzed legyen? Nem. Isten azt ellenzi, ha bármi más átveszi az Ő helyét az életedben! Tudja, hogy: ,,ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is" (Máté 6:21).

 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
A kis bűn olyan, mint „egy kicsit” teherbe esni,
  2015-01-02 21:09:08, péntek
 
  látszódni fog.


Olvastad már a ,,Győzelem a kísértések felett" című ingyenes kiadványt?
Megrendelheted a következő oldalon :Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Ne feledjétek, hogy Isten előtt egyszer meg kell állnotok,
  2015-01-02 21:00:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 25 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 997
  • e Hónap: 2484
  • e Év: 87141
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.