Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 124 
Mozart torta
  2017-05-26 17:29:08, péntek
 
 



Receptek egyperces

Mozart torta



HOZZÁVALÓK:
24 cm-es tortaformához:
8 dkg liszt
4 dkg holland kakaó
1 teáskanál sütőpor
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé (reszelt)
3 dkg vaj (olvasztott)
5 db tojás (nagy)
csipet só
a töltelékhez és bevonóhoz:
20-25 dkg mogyorókrém (Nutella)
20 dkg marcipán
fél tubus zöld színű ételszínezék



ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóval, majd átszitáljuk.
Ezután hozzáreszeljük a csokoládét. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot.
Amikor már kemény a hab, szintén állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Ezután hozzácsorgatjuk az olvasztott, és kihűtött vajat, majd állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes-kakaós-csokoládés keveréket, és jó simára keverjük.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük (vagy kizsírozzuk, -lisztezzük), majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 percig sütjük (tűpróba).

A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen ki hűtsük.
Amikor a torta teljesen kihűlt két egyforma lappá vágjuk, majd megtöltjük, és bevonjuk.

Az alsó tésztalapot ízlés szerint mogyorókrémmel megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot, és azt is vékonyan lekenjük.

A marcipánt alaposan összegyúrjuk a zöld színű ételszínezővel, majd porcukorral megszórt sütőpapíron torta méretűre nyújtjuk ki. (Készen is vásárolhatunk zöld színű marcipánt, akkor csak kicsit gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki torta méretűre.) Ezután a kinyújtott marcipánt óvatosan a torta tetejére helyezzük, majd ízlés szerint megcsorgatjuk olvasztott csokoládéval. Pár órát állni hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt, ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

Forrás:recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Meggyes túrótorta
  2017-01-26 20:36:30, csütörtök
 
 






Receptek egyperces

Meggyes túrótorta

HOZZÁVALÓK:
1/2 adag kész linzertészta
10 dkg tehéntúró
10 dkg kecskegomolya
3 dkg natúr kecskesajt
15 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 dl tejszín
5 dkg meggylekvár
1 üveg meggybefőtt
2 dkg zselatin



ELKÉSZÍTÉS:
A kinyújtott linzertésztával kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Kihűtjük.


Tálban összekeverjük a tehéntúrót a kecskegomolyával, a reszelt natúr kecskesajttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Reszelt citromhéjat is adhatunk hozzá. A zselatint meleg vízben feloldjuk és a krémbe keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

A tortalapot a meggylekvárral megkenjük és körépattintjuk a tortakarimát. Ráhalmozzuk a túrókrémet, és hagyjuk megdermedni. Egy órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Francia flan
  2016-12-12 18:06:30, hétfő
 
 

Receptek egyperces

Francia flan






HOZZÁVALÓK:
1 gyümölcstorta lap
4 tojás
1 liter tej
140 g cukor
80g kukoricaliszt
30 dkg liszt
1 vaníliarúd

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortalapot egy tűzálló tálba vagy serpenyőbe helyezzük.

A tejet fele cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával egy nyeles lábosban forraljuk. Amíg a tej melegszik, habverővel felverjük a tojásokat a maradék cukorral, egy nagy tálban.



Amikor a tojásos keverék elkezd fehéredni, fokozatosan hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és a lisztet. Tovább keverjük, élénk mozdulatokkal.

Amikor a tej felforrt, a tojásos keveréket lassan a forró tejbe öntjük. Amikor az egész egyneművé vált, az egészet egy serpenyőbe öntjük. Folyamatosan keverve főzzük kb. 3 percig, vigyázzunk, hogy ne égjen oda az alja. A keveréket a tűzálló edényben lévő piskótára öntjük, és 40 percig sütjük.
Miután hagytuk teljesen kihűlni, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Amerikai almatorta
  2016-09-02 14:59:37, péntek
 
 


Receptek egyperces


Amerikai almatorta

HOZZÁVALÓK:
24 cm-es tortaformához:
4-5 db alma
5 dkg kristálycukor
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás (nagy)
1 citrom leve és reszelt héja
1 dl tej

ELKÉSZÍTÉS:
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük az almacikkeket. Ezután meglocsoljuk a citromlével, és összeforgatjuk, hogy ne barnuljon meg.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, elhelyezzük rajta a felszeletelt almaszeleteket, majd megszórjuk a kristálycukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal (2-3 sor alma kerüljön egymás tetejére).
A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást és a tejet, majd simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd hozzászitáljuk a vajas keverékhez. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd alaposan összekeverjük. Ezután a tortaformában lévő almaszeletekre egyenletesen ráöntjük a masszát.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük - tűpróba! (Én légkeverésnél 160 fokon 40 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél letakartam egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon a tészta.)
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy hirtelen mozdulattal, átfordítjuk egy tálcára, hogy az alma kerüljön felülre. Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk még fahéjas porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Fahéjas szilvatorta
  2015-10-02 18:28:21, péntek
 
 



Receptek egyperces

Fahéjas szilvatorta

Hozzávalók:
- 700 g szilva
- 175 g finomliszt
- 160 g porcukor
- 120 g vaj
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 30 g hámozott mandula
- 1/2 evőkanál mandulaeszencia
- tejszínhab

Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a vajat, 60 g cukrot és 1/2 kiskanálnyi fahéjat, majd dolgozzuk sima állagú tésztává. A tésztát simítsuk bele egy kb. 20 cm átmérőjű kerek tepsibe.

A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra. A szilvákat mossuk meg, felezzük el, magozzuk ki. A fele mennyiséget szeleteljük fel, és tegyük egy tálba.

Adjunk hozzá 100 g cukrot, a maradék fahéjat, a kukoricalisztet és a mandula-eszenciát, majd alaposan keverjük össze. A szilvás keveréket osszuk el a tésztán, erre rakjuk rá a fél szilvákat, majd az egészet szórjuk meg mandulával.

Előmelegített sütőben 45 percig süssük. Hagyjuk a tésztát a formában kihűlni, majd óvatosan csúsztassuk ki egy tálra. Tejszínhabbal tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Japán sajttorta
  2015-07-02 19:47:43, csütörtök
 
 
Receptek egyperces.

Japán sajttorta

Csak 3 hozzávaló kell ehhez a szuperkönnyű sajttortához. Az internet kedvence!

Hozzávalók:
- 3 tojás
- 12 dkg fehér csoki (lehet fekete is, akkor még egészségesebb)
- 12 dkg ízesítetlen krémsajt (Philadelphia)










Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét tedd be a hűtőbe.
170 fokra melegítsd elő a sütőt. Gőzön olvaszd meg a csokit, hagyd hűlni kicsit.
Keverd hozzá a krémsajtot és a tojás sárgájákat.
Verd fel a tojás fehérjéket habbá. Keverd össze a krémmel.
Öntsd a masszát egy 15 cm átmérőjű tortaformába.
Tedd a formát egy másik lábosba, amibe vizet öntesz. 15 percig süsd, majd hagyd állni még 15 percet. Díszítsd gyümölccsel vagy reszelt csokival.

Jó étvágyat!

forrás:nana.hu


 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Húsvéti répatorta
  2015-04-21 18:22:38, kedd
 
 
Receptek egyperces
Húsvéti répatorta

Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg barnacukor
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
késhegynyi őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt szegfűszeg
22 dkg reszelt sárgarépa
12 dkg darált dió
kb. 1,3 dl olaj
2 db tojás
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.

A lereszelt répát összekeverjük a darált dióval. Egy tálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a sütőport, a fűszereket, a reszelt narancshéjat, majd összekeverjük. A tojásokat habosra keverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a répás-diót, végül a lisztes keveréket.

A masszát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük. Beleszúrt fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Csokis-puncsos torta
  2014-11-04 18:24:50, kedd
 
 



Rama sütigyár recept
Csokis-puncsos torta
Hozzávalók

22 ek cukor
12 ek liszt
25 dkg Rama
1 liter tej
12 db tojás
1 db csokis pudingpor
1 db puncsos pudingpor

Elkészítés

Négy tojásból a szokott módon piskótalapot sütünk, majd ezt még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lapot kapjunk és hagyjuk kihűlni. Közben felfőzünk egy csokis pudingot az előírás szerint, (fél liter tej + 5 ek cukor + pudingpor), majd egy puncs ízű pudingot is, ugyanígy és hagyjuk kihűlni. Amikor a pudingok kihűltek, egyenként egy fél-fél Ramát keverünk hozzá. A krémek így elkészültek. Megtöltjük a lapokat és feldíszítjük a tortát.

gyermekkel is készíthető
 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Ribizlis linzertorta
  2014-11-04 18:17:01, kedd
 
 




Rama sütigyár recept
Ribizlis linzertorta
Hozzávalók

Töltelék

200 g ribizlilekvár
Tortalap

150 g liszt
125 g őrölt dió
1 kanál reszelt citromhéj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
fél kiskanál fahéj
160 g porcukor
1 tojás
125 g Rama

Elkészítés

Kézi habverővel kikeverjük a Ramát, hozzáadjuk a tojást, porcukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat, diót és lisztet. Meggyúrjuk a tésztát. Fóliába csavarjuk, és 3 órára a hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra hevítjük. Lapot nyújtunk a tésztából, 3/4-ével kibélelünk egy 22 cm átmérőjű formát, visszahajtva a szélét. Megkenjük lekvárral. A maradék tésztából 2 csengőt és csillagokat vágunk. Minden nagyobb csillagra könnyedén rányomunk egy kisebb csillagot. A formákat a lekvárra helyezzük és közepes hőmérsékleten kb. 35 percig sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Francia citromtorta
  2014-10-13 18:32:19, hétfő
 
 




Rama sütigyár recept
Francia citromtorta
Hozzávalók

10 dkg cukor
25 dkg liszt
15 dkg Rama
1 db. tojás
1 csipet vaníliás cukor
A töltelékhez

1 doboz cukrozott sűrített tej (397 g)
3 kis tojás
12,5 cl citromlé

Elkészítés

A tésztához egy nagy tálban jól keverjük össze a hozzávalókat, majd tekerjük be átlátszó fóliába és tegyük be a hűtőbe 2 órára. Ezalatt készítsük el a tölteléket: tegyük a tojásokat egy tálba, adjuk hozzá a sűrített tejet, majd fokozatosan, lassan a citromlevet, nem egyszerre az egész mennyiséget. Két óra után béleljük ki a tésztával a kikent, kilisztezett formát és süssük 20 percig 160 fokos hőmérsékleten. 20 perc után vegyük ki a sütőből, de ne kapcsoljuk ki, hanem emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra. A tölteléket öntsük a tésztára és tegyük vissza a sütőbe 10 percre, amíg a krém a tetején kocsonyás állagot nem kap. Hűtsük le szoba-hőmérsékletűre és tegyük be a hűtőbe legalább két órára.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 124 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 640 db bejegyzés
Összes: 34896 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1087
  • e Hét: 11279
  • e Hónap: 88490
  • e Év: 1211511
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.