Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Az akaraterő sajnos olyan, mint a hit: vagy megvan benned, vagy nem is lesz." Moldova György Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 199 
Tallóztam
  2017-07-26 10:40:23, szerda
 
  Segítünk kihozni az ebédet kevés pénzből!

1 . Kolbászos krumplipaprikás

Hozzávalók:

1,3 kg burgonya
30 dkg lángolt kolbász
5 vékony cikk káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom és 2 db lecsópaprika vagy ezek hiányában 1 merőkanál natúr lecsó
2 k sertészsír
1 nagy k fűszerpaprika
1 kk őrölt bors
1 tk só vagy ételízesítő

A recept ide kattintva folytatódik >>>

2. Hagymaágyon sült csirkemáj

hagymaagyon

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemáj
őrölt fekete bors
1 tk házi darált paprikakrém
2 nagy fej vöröshagyma
2 k zsír
70 dkg burgonya
2 k margarin
2 dl tej

A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Krumplis tészta

krumplisteszta

250 g fodros nagy kocka
4 közepes krumpli
2 közepes fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 kanál zsír

frissen őrölt bors

A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Tepsis tojásos nokedli tejfölös salátával

nokedli

Hozzávalók:

30 dkg liszt
3 tojás
1 kk étel ízseítő
kevés víz
1 kk só
3 k étolaj
5 tojás
csipet só
csipet bors
6-7 dkg reszelt sajt
1 k étolaj (kenéshez)

A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Zöldségleves hamis májgaluskával

hamisgaluska

Hozzávalók:

3 nagy szál sárgarépa
2 kisebb szál petrezselyem
1 kisebb, zsenge karalábé
3 nagy szem krumpli
1 kis fej vöröshagyma
3 k olaj
1 csapott ek liszt
1 púpos tk őrölt pirospaprika
1 csapott kk só
1 késhegynyi őrölt bors
1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
1,7 liter víz

A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Agglegénytál

agglegenyj

80 dkg burgonya
3 közepes fej vöröshagyma
6 db paprika
4 közepes paradicsom
20 dkg lángolt kolbász
6 tojás
2 teáskanál só
bors ízlés szerint

A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Rakott burgonya

rakottburgi

Hozzávalók:

1,5 kg (egyforma méretű) burgonya
0,5 kg füstölt,- vagy lángolt kolbász
8-10 tojás

270 g tejföl
ételízesítő
őrölt bors
1 tk margarin, vagy étolaj
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Rendben!
  2017-07-26 10:29:07, szerda
 
  Rendben!

Küldte: aranytepsi

Hozzávalók:

3 kg krumpli
60 dkg füstölt-főtt tarja
70 dkg füstölt virsli
25 dkg fodros kocka tészta
3 nagy fej vöröshagyma
3 k zsír
2 nagyobb fehér paprika
2 közepes paradicsom
3 k őrölt pirospaprika
2 k só
0,5 tk őrölt bors
1 csapott k házi ételízesítő
2 k csemege paprikakrém

Elkészítése:

A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit apróbb, utóbbit nagyobb kockára vágjuk. A virslit felkarikázzuk, a tarját kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a paprikát apróra kockázzuk.

A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Pár perc után a tarjával együtt pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel.

Felengedjük bőven vízzel, majd hozzáadjuk a krumplit. Ha már majdnem puha a krumpli, mehet bele a tészta is. Ha már a tészta is megfőtt, belekeverjük a virslit.

Megkóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük.

Pár perc után lehúzzuk a tűzről. Melegen, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:

Egész héten szépen sütött a nap és magasra kúszott a hőmérő higanyszála. El is határoztuk, hogy a hétvégi családi összejövetel alkalmával bográcsban készül az étel. Sajnos az idő hidegre fordult és a szél is feltámadt, de azért a bográcsozást megtartottuk. Egy nagyon egyszerű, mégis tartalmas, ízletes fogás lett a végeredmény.
Mindenki részt vett az elkészítésében, talán ettől is lett olyan finom :-)
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Ilyen finom puha
  2017-07-21 20:40:59, péntek
 
  Amikor kipróbáltam ezt a receptet és megkóstoltam a gombócokat egészen meg voltam döbbenve! Egyszerűen annyira finom, puha, könnyed és omlós volt, hogy azt szavakkal nehéz leírni!

Ezt a receptet egy visszaszámláló naptáron olvastam, körülbelül 10 évvel ezelőtt. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, mert a tésztájába kell kefir és élesztő is. Mi lehet ez a gombóc? De miután elkészítettem, minden kétségem szertefoszlott!

Ilyen finom puha, könnyed és omlós gombócot én még nem kóstoltam. Már minden szomszédom és rokonom ez alapján a recept alapján készíti a derelyét, ez annyira finom! Hidd el, nem fogsz csalódni benne. Minden lelkiismeret-furdalás nélkül ajánlom ezt mindenkinek.

Hozzávalók:

liszt - 60 dkg
tojás - 2 darab
víz - fél pohár
kefir - fél pohár
cukor - két kanálnyi
só - fél teáskanálnyi
száraz élesztő - két teáskanálnyi

A derelye kefires tésztájának receptje lépésről lépésre.

A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a vizet és a kefirt.
A lisztet a cukorral keverjük össze, adjuk hozzá az élesztőt és a sót, majd tegyük hozzá a kefires keverékhez.
Dolgozzuk össze a tésztát. Feltétlenül hagyjuk állni a tésztát 10-15 percig, majd csak ezután kezdjünk el belőle a szokásos módon gombócokat, derelyét formázni.
Töltelékként tölthetünk bele káposztát, burgonyát, túrót vagy akár bogyós gyümölcsöket is.

Az ebből a tésztából készült gombócok nagyon laktatóak. Kipróbáltam párolt gombócként és a szokásos módon, kifőzve is, mindkét esetben nagyon finom! Jó étvágyat kívánok!

Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Töltött cukkini hús nélkül
  2017-07-17 15:51:14, hétfő
 
 

Töltött cukkini hús nélkül

Írta: nagyi

Hozzávalók

4 cukkini
1 paradicsom
1 csomag zöldhagyma (5-6 szál)
2 gerezd fokhagyma
10 szem fekete olívabogyó
3 dkg feta sajt
10 dkg rizs
1 kis csokor bazsalikom

frissen őrölt bors
3 k olaj
3 dkg zsíros reszelt sajt

Elkészítés

A cukkiniket megmossuk, hosszában kettévágjuk és a belsejét mindegyiknek kanállal kikaparjuk.

A “csónakokat" enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy jénai tálba 1 k olajat öntünk és beletesszük az üres csónakokat.
A rizst enyhén sós vízben puhára főzzük. 2 cukkini belsejéből a magokat kidobjuk, a zöldség húsát és a hagymát egyforma kockákra vágjuk. 2 k olajon félpuhára pirítjuk sóval, borssal és finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük.

Összekeverjük a rizzsel, karikára vágott olívabogyóval és belemorzsoljuk a feta sajtot. A tölteléket a cukkinicsónakokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Öt káprázatos leves
  2017-07-16 16:04:43, vasárnap
 
  Öt káprázatos leves receptet mutatunk, ezek között mindenki megtalálhatja a kedvencét.

1. Fenséges krémsajtos leves, finom csirkehússal és zöldségekkel

Hozzávalók

300 g csirkehús, 3 kanál krémsajt, 3 db burgonya, 2 db sárgarépa, 1 db hagyma, kapor a díszítéshez, só, bors ízlés szerint, olaj.

Elkészítés

főzzük meg a húst majd vágjuk megfelelő darabokra és tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a felszeletelt burgonyát és répát, ha nem szeretjük felszeletelve akkor reszeljük le a zöldségeket. Dinszteljük meg a hagymát arany színűre és tegyük bele a levesbe, öntsük fel vízzel és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A krémsajtot keverjük át egy villával, majd adjunk hozzá 1 evőkanál forró levest és kevergessük, öntsük a leveshez. Tetszés szerint fűszerezzük. Főzzük lassú tűzön még 5 percig, tálaláskor szórjuk meg a tetejét apróra vágott zöld kaporral.

2. Sárgaborsó leves kolbásszal és sajttal

Hozzávalók

1 bögre sárgaborsó, 2 db burgonya, 1 db sárgarépa, 1 db hagyma, 1 szál füstölt kolbász, 2 kanál krémsajt, petrezselyemlevél vagy kapor, só, fűszerek ízlés szerint.

Elkészítés

áztassuk be a sárgaborsót hideg vízbe, legalább 2 órát hagyjuk állni. Tegyük oda főni sós vízbe a borsót, főzzük 30 percet, a főzés közben kialakult habot szedjük le a levesről. Vágjuk fel a hagymát és a répát, vagy reszeljük le majd dinszteljük meg. A kolbászt szeleteljük fel és tegyük hozzá a répához és a hagymához dinsztelődni. Tegyük bele a levesbe a kockára vágott burgonyát, főzzük 10-15 percet majd adjuk hozzá a hagymát, a répát és a kolbászt. Főzzük fel a levest. A krémsajtot egy villával dolgozzuk össze és kavarjunk hozzá egy evőkanál forró levest, majd öntsük a keveréket a leveshez és kavarjuk el. Tálaláskor szórjuk a levesre apróra vágott zöld petrezselymet vagy kaprot.

3. Sárgaborsó leves finom hússal és gombával

Hozzávalók

300 g csirkemell, 150 g gomba, fél bögre sárgaborsó (amelyet beáztattunk egy éjszakára), 2 db burgonya, 1 db sárgarépa, 1 db hagyma, 1 kiskanál mustár, egy késhegynyi kurkuma, só, bors ízlés szerint, zöld petrezselyem vagy kapor a díszítéshez.

Elkészítés

Tegyük fel főni a borsót, amikor már majdnem megfőtt szeleteljük fel a csirkemellet és tegyük bele a levesbe. A burgonyát vágjuk kockára, tegyük bele a levesbe és főzzük 15 percet. Vágjuk kockára, vagy reszeljük le a répát és a hagymát majd dinszteljük meg, amikor aranysárga színűek lesznek, adjuk hozzá a gombát és a mustárt és dinszteljük még 5 percet. A megdinsztelt zöldségeket tegyük bele a levesbe, majd sózzuk, borsozzuk a levest és tegyük bele a kurkumát is, főzzük a zöldségekkel 10 percet. Tálaláskor szórjuk meg a levest zöld petrezselyemmel vagy kaporral.

4. Csirkeleves savanykás paradicsommal

Hozzávalók

300 g csirkemell, 1 db sárgarépa, 1 db hagyma, 100 g rizs, 3 gerezd fokhagyma, 2 kanál paradicsompüré, só, bors ízlés szerint, zöld petrezselyem vagy kapor, olaj.

Elkészítés

szeleteljük fel a csirkemellet és főzzük meg a rizzsel együtt bő sós vízben. A répát és a hagymát szeleteljük fel vagy reszeljük le és dinszteljük meg, adjuk hozzá a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldpetrezselymet és még dinszteljük egy kicsit. Tegyük bele a levesbe a megdinsztelt zöldségeket és főzzük jól össze. Tálaláskor szórjuk meg a levest zöld kaporral.

5. Húsgombócleves csicseriborsóval

Hozzávalók:

1 bögre csicseriborsó (amely be volt áztatva), 3 db burgonya, 1 db sárgarépa,1 db hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db zöld paprika, 2 kanál paradicsompüré, olaj, só, bors ízlés szerint.

A húsgombóchoz

400 g darált marhahús, 5 dkg rizs, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítés: főzzük meg a csicseriborsót sós vízben. Dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és répát, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikát, a fokhagymát és a paradicsompürét és lassú tűzön dinszteljük még 5 percet, közben kavargassuk. Tegyük bele a levesbe a megdinsztelt zöldségeket, a burgonyát reszeljük le a nagy lyukú reszelőn úgy tegyük a levesbe. A darált húst keverjük össze a felvert tojással, a rizzsel és fűszerezzük. Vizes kézzel formázzunk kis gombócokat és tegyük a levesbe. Borssal, sóval fűszerezzük a levest és hagyjuk főni lassú tűzön 20 percet, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk még lefedve 10 percet. Tálaláskor szórjuk meg a levest zöld petrezselyemmel.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Most egy olyan rakott spagettis receptet mutatunk
  2017-07-12 20:25:06, szerda
 
  Most egy olyan rakott spagettis receptet mutatunk, ami mindig sikert arat! Tetszés szerint más zöldséggel és felvágottal is elkészítheted. Nem győzök annyit készíteni belőle, hogy elég legyen!

Hozzávalók:

1 padlizsán
200 g sonka
100 ml főzőtejszín
100 g sajt
300 g spagetti tészta
5 tojás
1 gerezd fokhagyma
10 g vaj

bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszeleteljük.

Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal és a tészta egyharmadát beletesszük. A padlizsán felét rárakjuk, a sonkaszeleteket feltekerjük és a felét rátesszük. Erre egy újabb adag tészta, padlizsán és sonka következik, a felső réteg tészta legyen.

A tojásokat a tejszínnel felverjük, hozzá adjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.

A szószt ráöntjük a tésztára és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Miután megsült, felszeleteljük és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Nudli
  2017-07-11 11:04:31, kedd
 
 

Nudlitésztát eddig csak burgonyás változatban készítettem, és vagy lekvárral vagy túróval és tejföllel tálaltam. Most ötvöztem a kettőt, és a túró a nudli tésztájába került (burgonya helyett), tálaláskor pedig a lekvár is szerepet kapott. Házi eperlekvárral kínáltam, amit idén anyukám készített az egész családnak.

hozzávalók

30 dkg finomliszt
15 dkg tehéntúró
1 db tojás
1 csipet só
3 dkg vaj
3 k zsemlemorzsa
fahéj ízlés szerint
3 k cukor
3 k eperlekvár
1 k porcukor

elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk gyúrni belőle.
Lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
Egy fazékba vizet forralunk, sót és pár csepp étolajat teszünk bele. Amikor forr, kifőzzük benne a nudlikat, majd leszűrjük.
Egy teflonedényben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, a fahéjat és a 3-4 kanál cukrot. Elkeverjük, és pár percig lassú tűzön pirítjuk, de vigyázzunk, hogy a morzsát ne égessük le.
Ebbe a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk a kész nudlikat. Tálaláskor meghintjük porcukorral, és eperlekvárt locsolunk a tetejére.

 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Hortobágyi húsgombócok
  2017-07-05 12:17:57, szerda
 
 
Hortobágyi húsgombócok

Hozzávalók:

1 kg főtt, áttört burgonya
30 dkg liszt
1 tk zsír
1 k. búzadara

őrölt bors
30 dkg pörkölthús
2 dl tejföl

Elkészítése:

Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem. Ízesítettem még egy kis őrölt borssal, sóval.

A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrtam. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtottam, egyenlő méretű négyzetekre vágtam. A négyzetek közepébe tettem 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formáztam.

A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőztem. Vízzel leöblítettem és a tejfölös pörköltlébe szedtem, összemelegítettem.

Nagyon finom, készítsétek el!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Ropogós sajtos cukkinikarikák, sütőben sütve!
  2017-07-02 14:49:31, vasárnap
 
  Ropogós sajtos cukkinikarikák, sütőben sütve!
Ez a recept egyszerűen tökéletes!

Ma egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel receptjét hoztuk el nektek, sütőben sült cukkinikarikák parmezán sajtos bundában. Ez az étel nagyon ízletes, könnyű és egészséges, a parmezán sajt sütés közben megolvad és elképesztően ropogóssá válik a cukkini.

Hozzávalók:

1 db cukkini,
120 g parmezán,
50 g zsemlemorzsa,
1 db tojás,
5 g só,
4 szál kapor,
30-40 g vaj.

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit szeleteljük fel 1 cm vastagságú karikákra, sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percet, amíg levet ereszt. A lét majd öntsük le róla. A tojást sózzuk meg és verjük fel egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a reszelt parmezánt a zsemlemorzsával és az apróra vágott zöld kapor felével. Mártsuk a cukkinikarikákat tojásba, majd a zsemlemorzsába, tegyük vajjal kikent tepsibe. 190 fokos sütőben süssük 20 percet, majd szedjük ki a megsült cukkinikarikákat egy tányérra és szórjuk meg a megmaradt, apróra vágott kaporral. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2017-07-01 20:59:53, szombat
 
 
Paradicsomos gnocchi olaszosan

Hozzávalók

1 cs gnocchi (fél kg)
7 db paradicsom (kb. 1 kg)
3 db zeller levél
5 szál bazsalikom

bors
1 teáskanál méz (vagy cukor, édesítőszer)
2 kanál parmezán (reszelve)

Elkészítés

A paradicsomokat megmossuk, a héját egy kicsit bemetsszük és lobogó vízbe dobjuk, de csak egy-két percre, majd kiszedjük a vízből.
Hideg vízzel leöblítjük, majd a héját lehúzzuk, a csumáját kivágjuk, feldaraboljuk.
Elkészítjük a mártásunkat: néhány bazsalikom és zeller levelet adunk hozzá és turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletesszük egy lábasba, felforraljuk, hozzáadjuk a mézet (vagy ízlés szerint édesítőszert, esetleg cukrot) és a lángot lezárjuk.
Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. A gnocchit leszűrjük és beletesszük a paradicsomos mártásba, majd néhány percre lefedjük.
Tálaláskor gazdagon meghintjük reszelt parmezánnal.

Megjegyzés

Ajánlom ezt a receptet kezdő háziasszonyoknak is, mert elronthatatlan és gyorsan kész. Persze, ha magunk készítjük a gnocchit, akkor időigényesebb. Remek fogás hőségben. Jó étvágyat kívánok!

BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 199 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 199 db bejegyzés
e év: 1611 db bejegyzés
Összes: 38478 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 601
  • e Hét: 28334
  • e Hónap: 182707
  • e Év: 1117837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.