Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ami belül ragyog, az kívülről is látható." Hioszi Tatiosz Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 213 
Cukkinis tepsis krumpli
  2017-10-20 20:18:04, péntek
 
 
Cukkinis tepsis krumpli

Hozzávalók

35 dkg krumpli
35 dkg cukkini

vaj
zsemlemorzsa
kakukkfű
bazsalikom
bors
2 db paradicsom
2 k mascarpone vagy sajtkrém
1 szelet fetasajt
1,5 dl zsírszegény tejszín
1 k reszelt parmezán

Elkészítés

Megpucoljuk és kb. 2,5-3 mm vastagra felkarikázzuk a krumplit és a cukkinit. Megsózzuk (óvatosan, mert a feta is sós), majd felváltva egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe sorakoztatjuk.
Teszünk közé egy-egy összemorzsolt kakukkfűlevelet és egy kevés bazsalikomot, és megborsozzuk. A tetejére paradicsomkarikákat helyezünk, és ráhalmozzuk a mascarponét és a feta sajtot. Végül ráöntjük a tejszínt, és megszórjuk parmezánnal.
180 fokra előmelegített sütőben a sütő középső rácsára helyezzük, és fóliával lefedve kb. 30-40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Ízesítés szerint bármilyen zöld fűszer használható, akár zúzott fokhagymával is készíthető.
BiroSari

Forrád: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Töltött dagadó
  2017-09-23 10:33:24, szombat
 
  Töltött dagadó
Annyira szeretem! és látványra is szép

Ritkán veszek dagadót, pedig olyan finomat lehet belőle sütni. Nagyon jó ez a recept, pompásan sikerült, és a töltelékét is sokféleképpen lehet variálni.
Hozzávalók

1 kg dagadó,
4 db zsemle,
2 dkg szalonna,
4 tojás,
petrezselyem, só, bors,
zsír.

Elkészítés

1 kg dagadót a hentessel felvágatunk úgy, hogy széles nyílású zacskót képezzen. A húst megmossuk, felitatjuk; megtöltjük a töltelékkel, és fehér fonállal összevarrjuk.

Tölteléke

4 db, vízbe áztatott és kinyomott zsemle, 2 dkg, apró kockákra vágott és kissé megpirított szalonna, 3 egész tojás, 1 összetört kemény tojás, egy csomó, finomra vágott petrezselyem, csipet só, egy késhegynyi törött bors és egy mogyorónyi zsír. A masszát jól összedolgozzuk, és a dagadóba vágott nyílásba töltjük. A töltelék inkább laza legyen, mint tömör. Tegyünk alá két kanál zsírt és egy kevés vizet, és a sütőben süssük szép rózsapirosra.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2017-09-14 12:39:09, csütörtök
 
  Gyros tál

Hozzávalók:

60-80 dkg csont nélküli, sovány hús (csirke, pulyka vagy sertés)
1 nagy fej lila-hagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj

Az öntethez:

3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:

A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 kanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és beledobjuk a húst. 1 csapott kanál gyros fűszerkeveréket összekeverünk 0,5 dl vízzel, és ezt is ráöntjük.
Jól összeforraljuk, ráöntjük a tejszínt, és addig forraljuk, míg nem marad lé alatta, csak a szaftos hús.

Sült burgonyát adhatunk hozzá. Tehetünk mellé még szeletelt uborkát, paprikát vagy hagymát, paradicsomot, esetleg káposztakeverékét, és végül az egészet leöntjük kefires vagy joghurtos öntettel.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Nem győzök annyit készíteni
  2017-09-08 10:46:04, péntek
 
 
Tedd a tésztát sütőformába, öntsd rá a szószt és 40 perc múlva kész is a világ legfinomabb étele!

Most egy olyan rakott spagettis receptet mutatunk, ami mindig sikert arat! Tetszés szerint más zöldséggel és felvágottal is elkészítheted. Nem győzök annyit készíteni belőle, hogy elég legyen!

Hozzávalók:

1 padlizsán
200 g sonka
100 ml főzőtejszín
100 g sajt
300 g spagetti tészta
5 tojás
1 gerezd fokhagyma
10 g vaj

bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszeleteljük.

Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal és a tészta egyharmadát beletesszük. A padlizsán felét rárakjuk, a sonkaszeleteket feltekerjük és a felét rátesszük. Erre egy újabb adag tészta, padlizsán és sonka következik, a felső réteg tészta legyen.

A tojásokat a tejszínnel felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.

A szószt ráöntjük a tésztára és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Miután megsült, felszeleteljük és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Zöldbabos, sajtos csirke
  2017-09-05 08:42:38, kedd
 
 
Zöldbabos, sajtos csirke

Próbáltam az itthon fellelhető alapanyagokból valami finomat alkotni,🤔 hát sikerült... Isteni ebédünk lett!!...részletek
Törzsök Éva

Hozzávalók

50 dkg zöldbab
50 dkg filézett csirkecomb
15 dkg trappista reszelve
5 dkg vaj
2 kanál liszt
5 dl tej
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál fokhagyma granulátum
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés

Legelőször a sütőt bekapcsolom, a zöldbabot annyi forró vízben felteszem főni, hogy ellepje. Ételízesítővel, fokhagyma granulátummal ízesítem.

A vékony csíkokra felszelt csirkecombot beleteszem, és kifehéredésig sütöm.

Beleteszem az ételízesítőt, borsot teszek rá.

Egy kevés fokhagyma granulátummal ízesítem. 1-2 kanál vizet öntök rá és puhára párolom.

Egy serpenyőben felolvasztom a vajat.

Beleteszem a lisztet.

Felengedem a tejjel, borsot és egy pici sót teszek bele. Jól kiforralom.

Hozzáadom a reszelt sajtot és összekeverem.

Közben puha lett a hús, hozzáadom a megpárolódott zöldbabot, és ráöntöm a sajtos besamelt.

Sütőpapírral bélelt kicsi tepsibe öntöm, és a forró sütőbe teszem.

190 C-on addig sütöm, amíg nem lesz szép piros a teteje. Kb. 30 perc.

Mikor kiveszem a sütőből, egy kicsit állni hagyom, mert a sajtos besameltől finom lágy lesz, ahogy hűl, úgy szilárdul egy kicsit, hogy feltudjam kockázni. Tálalásnál reszelt sajtot teszünk a tetejére.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Mézes-mustáros oldalas
  2017-08-19 21:29:54, szombat
 
 
Mézes-mustáros oldalas, hagymás krumpliágyon

A férjem kért finom oldalast! Íme.
Nagy-Dörmő Bettina

Hozzávalók

500 g sertés oldalas
3 db közepes krumpli
2 fej közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma

A páchoz:
1 kanál méz
0,5 kanál mustár
0,5 kanál balzsamecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés

A megtisztított feldarabolt oldalasba betűzzük a fokhagymát.

A pácot összekeverjük és az oldalasdarabokra kenjünk. (Ha sütés előtti napon csináljuk, jobban átjárják az ízek a husit.)

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, majd hasábokra vágjuk.

A hasábokat egy kb. 20 cm átmérőjű jénai tálba tesszük, utána sózzuk és borsozzuk.

Rátesszük az oldalast. Majd lefedve 200 C-on alsó felső sütéssel kb. 1,5 órát sütjük (amíg az oldalas meg nem puhul).

Ha megpuhult a husi, utána még kb. negyed órát fedő nélkül sütjük (amíg az oldalas megpirul). Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Sütőben egyszerű
  2017-08-19 21:25:05, szombat
 
 
Lecsós szelet tarjából, tarhonyával, sütőben

Sütőben egyszerű és nagyon nagy ízösszhang keletkezett!
krinyo

Hozzávalók

40 dkg tarja
20 dkg tarhonya
1 dl étolaj
4 db paradicsom
3 db paprika
2 fej kis hagyma
2 dl víz a tarhonyához
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés

A húst szeletelem, széleit bevágom. Sózom, borsozom, olajat beleöntöm a tepsibe és mehet bele a hús.

Mehet rá a paprika, paradicsom, hagyma, fedővel 30 percig sütöm, azután pirítom fedő nélkül negyed órát.180-200fok

Míg sül a hús, elkészítem a tarhonyát.

Kész is!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2017-08-19 16:20:45, szombat
 
 
Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)

Hozzávalók

50 dkg piros húsú paprika
50 dkg sárga húsú paprika
25 dkg cukkini
25 dkg padlizsán
2 közepes fej hagyma (15 dkg)
4 gerezd fokhagyma
7,5 dkg szárított paradicsom (olaj nélkül)
2 db piros csilipaprika
3 szál rozmaring
3 szál kakukkfű
1 kis csokor oregánó
5 ek olívaolaj
3-4 ek paradicsompüré
6,5 dl zöldségleves-alaplé

50 dkg rövid csőtészta (rigatoni)
1 csokor bazsalikom
10 dkg parmezán (egyben)

Elkészítés

A megmosott, megtisztított paprikát, cukkinit és padlizsánt kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra metéljük, a megmosott csilipaprikát, rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót finomra vágjuk.
Az olívaolajat felhevítjük, és a zöld fűszerek kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és összeforgatjuk. A zöld fűszerekkel és sóval ízesítjük, majd gyenge tűzön beforraljuk a felére kb. 15 perc alatt.
A tésztát forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. Közben a megmosott, lerázott bazsalikomot finomra aprítjuk, a parmezánt lereszeljük vagy legyaluljuk. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát a paradicsomos-zöldséges szószba forgatjuk, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. A parmezánnal megszórva fogyasztjuk.

Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)

Hozzávalók

50 dkg piros húsú paprika
50 dkg sárga húsú paprika
25 dkg cukkini
25 dkg padlizsán
2 közepes fej hagyma (15 dkg)
4 gerezd fokhagyma
7,5 dkg szárított paradicsom (olaj nélkül)
2 db piros csilipaprika
3 szál rozmaring
3 szál kakukkfű
1 kis csokor oregánó
5 ek olívaolaj
3-4 ek paradicsompüré
6,5 dl zöldségleves-alaplé

50 dkg rövid csőtészta (rigatoni)
1 csokor bazsalikom
10 dkg parmezán (egyben)

Elkészítés

A megmosott, megtisztított paprikát, cukkinit és padlizsánt kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra metéljük, a megmosott csilipaprikát, rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót finomra vágjuk.
Az olívaolajat felhevítjük, és a zöld fűszerek kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és összeforgatjuk. A zöld fűszerekkel és sóval ízesítjük, majd gyenge tűzön beforraljuk a felére kb. 15 perc alatt.
A tésztát forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. Közben a megmosott, lerázott bazsalikomot finomra aprítjuk, a parmezánt lereszeljük vagy legyaluljuk. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát a paradicsomos-zöldséges szószba forgatjuk, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. A parmezánnal megszórva fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
A káposztás tészta
  2017-08-17 09:48:23, csütörtök
 
 
A káposztás tészta titka, amitől 100-szor finomabb lesz ez az egyszerű étel!

Ha szereted a káposztás tésztát, főként a jellegzetes íze miatt, akkor jól figyelj, mert ezután a recept után minden nap ezt ennéd majd!

Ahány ház, annyi szokás, de a lényeg, hogy minden évszakban eheted!

Van aki sósan szereti, sok borssal, van aki édeskésen. Van, aki són kívül csak borsikafüvet, vagyis csombort használ. Nem tudjuk Te hogy készítetted eddig, de ajánljuk, hogy kóstold meg így:

Reszeld le a káposztát. sózd be, és hagyd állni legalább 30 percig. Kevés olajra szórj 2 kanál cukrot. Karamellizáld, de vigyázz, könnyen megég!

Erre tedd a kinyomkodott káposztát. Kevergetve, fedő alatt párold puhára. Vedd le a fedőt, és sűrű kavargatás mellet hagyd, hogy elpárologjon a felesleges víz.

Sós vízben főzd meg a tésztát. Ha kész, alaposan csepegtesd le, és úgy tedd a káposztához. Kavard össze, és mehet rá bors ízlés szerint.

Frissen is finom, de még jobb, ha megpirítod a káposztás tésztát egy serpenyőben. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Töltött paprika
  2017-08-08 10:00:31, kedd
 
 

Ehhez a recepthez hozzátartozik, hogy én csak 28-30%- paradicsompüréből főzök. Valahogy nekem ezzel sikerül eltalálni a megfelelő ízvilágot. Tehát ez a recept is ilyen sűrített paradicsomból készült.

hozzávalók

40 dkg darált sertéshús (fele lapocka-fele comb)
1 db tojás
1 kis db vöröshagyma
20 dkg rizs
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
120 g sűrített paradicsom
1 l víz (kb)
1 teáskanál édesítőszer
4 kanál teljes kiőrlésű liszt
4 k napraforgó olaj
4 közepes db paprika (tölteni való)
1 teáskanál fűszerpaprika


elkészítés

A paprikákat kicsumázzuk, félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A paprikákat megtöltjük vele, ami kimarad, abból gombócokat formázunk.
Az olajból és lisztből egy nagy lábasban rántást készítünk. Rádobjuk a pirospaprikát, és a 2-3 dl vízzel kikevert paradicsompürét ráöntjük. Ehhez tovább adagoljuk a vizet, a lényeg, hogy inkább hígabb legyen, mert a rizs ebből fog felvenni.
Ha összeforrt, ízesítjük édesítőszerrel és sóval, majd beletesszük a töltött paprikákat és gombócokat. Fedővel letakarva lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megpuhult a rizs, vágjunk ketté egy gombócot, és kóstoljuk meg. Miközben fő, ne kevergessük, csak mozgassuk a lábast ide-oda, hogy ne menjenek szét a gombócaink.
Főtt burgonyával vagy kenyérrel kínáljuk.
Mindössze 500 kcal van egy adagban köret nélkül.

 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 213 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 2272 db bejegyzés
Összes: 39138 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6440
  • e Hét: 6440
  • e Hónap: 129216
  • e Év: 1857570
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.