Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
A legszebb nap : A ma. Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 211 
Tallóztam
  2017-09-14 12:39:09, csütörtök
 
  Gyros tál

Hozzávalók:

60-80 dkg csont nélküli, sovány hús (csirke, pulyka vagy sertés)
1 nagy fej lila-hagyma
1 kisebb méretű zöldpaprika
2 db hámozott paradicsom
gyros fűszerkeverék
kevés tejszín
olívaolaj

Az öntethez:

3 dl kefir vagy joghurt
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:

A húst apróra felvágjuk.
Serpenyőben, 2-3 kanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és beledobjuk a húst. 1 csapott kanál gyros fűszerkeveréket összekeverünk 0,5 dl vízzel, és ezt is ráöntjük.
Jól összeforraljuk, ráöntjük a tejszínt, és addig forraljuk, míg nem marad lé alatta, csak a szaftos hús.

Sült burgonyát adhatunk hozzá. Tehetünk mellé még szeletelt uborkát, paprikát vagy hagymát, paradicsomot, esetleg káposztakeverékét, és végül az egészet leöntjük kefires vagy joghurtos öntettel.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Nem győzök annyit készíteni
  2017-09-08 10:46:04, péntek
 
 
Tedd a tésztát sütőformába, öntsd rá a szószt és 40 perc múlva kész is a világ legfinomabb étele!

Most egy olyan rakott spagettis receptet mutatunk, ami mindig sikert arat! Tetszés szerint más zöldséggel és felvágottal is elkészítheted. Nem győzök annyit készíteni belőle, hogy elég legyen!

Hozzávalók:

1 padlizsán
200 g sonka
100 ml főzőtejszín
100 g sajt
300 g spagetti tészta
5 tojás
1 gerezd fokhagyma
10 g vaj

bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszeleteljük.

Egy hosszúkás sütőformát kikenünk vajjal és a tészta egyharmadát beletesszük. A padlizsán felét rárakjuk, a sonkaszeleteket feltekerjük és a felét rátesszük. Erre egy újabb adag tészta, padlizsán és sonka következik, a felső réteg tészta legyen.

A tojásokat a tejszínnel felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.

A szószt ráöntjük a tésztára és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Miután megsült, felszeleteljük és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Zöldbabos, sajtos csirke
  2017-09-05 08:42:38, kedd
 
 
Zöldbabos, sajtos csirke

Próbáltam az itthon fellelhető alapanyagokból valami finomat alkotni,🤔 hát sikerült... Isteni ebédünk lett!!...részletek
Törzsök Éva

Hozzávalók

50 dkg zöldbab
50 dkg filézett csirkecomb
15 dkg trappista reszelve
5 dkg vaj
2 kanál liszt
5 dl tej
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál fokhagyma granulátum
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés

Legelőször a sütőt bekapcsolom, a zöldbabot annyi forró vízben felteszem főni, hogy ellepje. Ételízesítővel, fokhagyma granulátummal ízesítem.

A vékony csíkokra felszelt csirkecombot beleteszem, és kifehéredésig sütöm.

Beleteszem az ételízesítőt, borsot teszek rá.

Egy kevés fokhagyma granulátummal ízesítem. 1-2 kanál vizet öntök rá és puhára párolom.

Egy serpenyőben felolvasztom a vajat.

Beleteszem a lisztet.

Felengedem a tejjel, borsot és egy pici sót teszek bele. Jól kiforralom.

Hozzáadom a reszelt sajtot és összekeverem.

Közben puha lett a hús, hozzáadom a megpárolódott zöldbabot, és ráöntöm a sajtos besamelt.

Sütőpapírral bélelt kicsi tepsibe öntöm, és a forró sütőbe teszem.

190 C-on addig sütöm, amíg nem lesz szép piros a teteje. Kb. 30 perc.

Mikor kiveszem a sütőből, egy kicsit állni hagyom, mert a sajtos besameltől finom lágy lesz, ahogy hűl, úgy szilárdul egy kicsit, hogy feltudjam kockázni. Tálalásnál reszelt sajtot teszünk a tetejére.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Mézes-mustáros oldalas
  2017-08-19 21:29:54, szombat
 
 
Mézes-mustáros oldalas, hagymás krumpliágyon

A férjem kért finom oldalast! Íme.
Nagy-Dörmő Bettina

Hozzávalók

500 g sertés oldalas
3 db közepes krumpli
2 fej közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma

A páchoz:
1 kanál méz
0,5 kanál mustár
0,5 kanál balzsamecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés

A megtisztított feldarabolt oldalasba betűzzük a fokhagymát.

A pácot összekeverjük és az oldalasdarabokra kenjünk. (Ha sütés előtti napon csináljuk, jobban átjárják az ízek a husit.)

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, majd hasábokra vágjuk.

A hasábokat egy kb. 20 cm átmérőjű jénai tálba tesszük, utána sózzuk és borsozzuk.

Rátesszük az oldalast. Majd lefedve 200 C-on alsó felső sütéssel kb. 1,5 órát sütjük (amíg az oldalas meg nem puhul).

Ha megpuhult a husi, utána még kb. negyed órát fedő nélkül sütjük (amíg az oldalas megpirul). Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Sütőben egyszerű
  2017-08-19 21:25:05, szombat
 
 
Lecsós szelet tarjából, tarhonyával, sütőben

Sütőben egyszerű és nagyon nagy ízösszhang keletkezett!
krinyo

Hozzávalók

40 dkg tarja
20 dkg tarhonya
1 dl étolaj
4 db paradicsom
3 db paprika
2 fej kis hagyma
2 dl víz a tarhonyához
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés

A húst szeletelem, széleit bevágom. Sózom, borsozom, olajat beleöntöm a tepsibe és mehet bele a hús.

Mehet rá a paprika, paradicsom, hagyma, fedővel 30 percig sütöm, azután pirítom fedő nélkül negyed órát.180-200fok

Míg sül a hús, elkészítem a tarhonyát.

Kész is!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2017-08-19 16:20:45, szombat
 
 
Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)

Hozzávalók

50 dkg piros húsú paprika
50 dkg sárga húsú paprika
25 dkg cukkini
25 dkg padlizsán
2 közepes fej hagyma (15 dkg)
4 gerezd fokhagyma
7,5 dkg szárított paradicsom (olaj nélkül)
2 db piros csilipaprika
3 szál rozmaring
3 szál kakukkfű
1 kis csokor oregánó
5 ek olívaolaj
3-4 ek paradicsompüré
6,5 dl zöldségleves-alaplé

50 dkg rövid csőtészta (rigatoni)
1 csokor bazsalikom
10 dkg parmezán (egyben)

Elkészítés

A megmosott, megtisztított paprikát, cukkinit és padlizsánt kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra metéljük, a megmosott csilipaprikát, rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót finomra vágjuk.
Az olívaolajat felhevítjük, és a zöld fűszerek kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és összeforgatjuk. A zöld fűszerekkel és sóval ízesítjük, majd gyenge tűzön beforraljuk a felére kb. 15 perc alatt.
A tésztát forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. Közben a megmosott, lerázott bazsalikomot finomra aprítjuk, a parmezánt lereszeljük vagy legyaluljuk. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát a paradicsomos-zöldséges szószba forgatjuk, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. A parmezánnal megszórva fogyasztjuk.

Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)

Hozzávalók

50 dkg piros húsú paprika
50 dkg sárga húsú paprika
25 dkg cukkini
25 dkg padlizsán
2 közepes fej hagyma (15 dkg)
4 gerezd fokhagyma
7,5 dkg szárított paradicsom (olaj nélkül)
2 db piros csilipaprika
3 szál rozmaring
3 szál kakukkfű
1 kis csokor oregánó
5 ek olívaolaj
3-4 ek paradicsompüré
6,5 dl zöldségleves-alaplé

50 dkg rövid csőtészta (rigatoni)
1 csokor bazsalikom
10 dkg parmezán (egyben)

Elkészítés

A megmosott, megtisztított paprikát, cukkinit és padlizsánt kb. 2 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szárított paradicsomot vékony csíkokra metéljük, a megmosott csilipaprikát, rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót finomra vágjuk.
Az olívaolajat felhevítjük, és a zöld fűszerek kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és összeforgatjuk. A zöld fűszerekkel és sóval ízesítjük, majd gyenge tűzön beforraljuk a felére kb. 15 perc alatt.
A tésztát forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. Közben a megmosott, lerázott bazsalikomot finomra aprítjuk, a parmezánt lereszeljük vagy legyaluljuk. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát a paradicsomos-zöldséges szószba forgatjuk, és a bazsalikommal díszítve tálaljuk. A parmezánnal megszórva fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
A káposztás tészta
  2017-08-17 09:48:23, csütörtök
 
 
A káposztás tészta titka, amitől 100-szor finomabb lesz ez az egyszerű étel!

Ha szereted a káposztás tésztát, főként a jellegzetes íze miatt, akkor jól figyelj, mert ezután a recept után minden nap ezt ennéd majd!

Ahány ház, annyi szokás, de a lényeg, hogy minden évszakban eheted!

Van aki sósan szereti, sok borssal, van aki édeskésen. Van, aki són kívül csak borsikafüvet, vagyis csombort használ. Nem tudjuk Te hogy készítetted eddig, de ajánljuk, hogy kóstold meg így:

Reszeld le a káposztát. sózd be, és hagyd állni legalább 30 percig. Kevés olajra szórj 2 kanál cukrot. Karamellizáld, de vigyázz, könnyen megég!

Erre tedd a kinyomkodott káposztát. Kevergetve, fedő alatt párold puhára. Vedd le a fedőt, és sűrű kavargatás mellet hagyd, hogy elpárologjon a felesleges víz.

Sós vízben főzd meg a tésztát. Ha kész, alaposan csepegtesd le, és úgy tedd a káposztához. Kavard össze, és mehet rá bors ízlés szerint.

Frissen is finom, de még jobb, ha megpirítod a káposztás tésztát egy serpenyőben. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Töltött paprika
  2017-08-08 10:00:31, kedd
 
 

Ehhez a recepthez hozzátartozik, hogy én csak 28-30%- paradicsompüréből főzök. Valahogy nekem ezzel sikerül eltalálni a megfelelő ízvilágot. Tehát ez a recept is ilyen sűrített paradicsomból készült.

hozzávalók

40 dkg darált sertéshús (fele lapocka-fele comb)
1 db tojás
1 kis db vöröshagyma
20 dkg rizs
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
120 g sűrített paradicsom
1 l víz (kb)
1 teáskanál édesítőszer
4 kanál teljes kiőrlésű liszt
4 k napraforgó olaj
4 közepes db paprika (tölteni való)
1 teáskanál fűszerpaprika


elkészítés

A paprikákat kicsumázzuk, félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, borsot és sót ízlés szerint, és jól átdolgozzuk. A paprikákat megtöltjük vele, ami kimarad, abból gombócokat formázunk.
Az olajból és lisztből egy nagy lábasban rántást készítünk. Rádobjuk a pirospaprikát, és a 2-3 dl vízzel kikevert paradicsompürét ráöntjük. Ehhez tovább adagoljuk a vizet, a lényeg, hogy inkább hígabb legyen, mert a rizs ebből fog felvenni.
Ha összeforrt, ízesítjük édesítőszerrel és sóval, majd beletesszük a töltött paprikákat és gombócokat. Fedővel letakarva lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megpuhult a rizs, vágjunk ketté egy gombócot, és kóstoljuk meg. Miközben fő, ne kevergessük, csak mozgassuk a lábast ide-oda, hogy ne menjenek szét a gombócaink.
Főtt burgonyával vagy kenyérrel kínáljuk.
Mindössze 500 kcal van egy adagban köret nélkül.

 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Önts tejfölt a reszelt burgonyára!
  2017-08-07 18:59:39, hétfő
 
 
Önts tejfölt a reszelt burgonyára!
Amikor kiveszed a sütőből, szóhoz sem jutsz majd!

Napjainkban sokan közülünk olyan ételeket fogyasztanak, amelyek kevés kalóriát tartalmaznak és a szénhidráttól is rengetegen tartanak. Akad aki még burgonyát is csak ritkán fogyaszt, mert tart tőle, pedig a burgonya egy olyan zöldség amely rengeteg vitamint tartalmaz, amelyek fontosak a szervezet számára.

A tejföl könnyen emészthető, ezért az esetek többségében a laktózérzékeny személyek is fogyaszthatják. A tejföl két féle értékes vitamint tartalmaz, amely vitaminok együttesen nagyon jó hatással vannak a szervezetre. Az egyik az A vitamin (retinol formájában), a második pedig a D vitamin ( az a tejföl, amelyiknek magas a zsírtartalma). Ezeken a vitaminokon kívül, még foszfor és kalcium is van benne, ezek a csontozat erősítésében fontos szerepet töltenek be.
Íme egy egyszerűen elkészíthető recept:

Amire szükséged lesz:

4-6 darab burgonyára (attól függ mennyit szeretnél készíteni),
vajra,
tejfölre,
hagymára,
sóra,
borsra,
fűszerekre (ízlés szerint),
sajtra.

Elkészítés:

A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk más fajta fűszert is tetszés szerint. Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat a tejföllel, a felszeletelt hagymával és a burgonyára öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, sütőbe tesszük, 45-50 percig sütjük. Jó étvágyat. Ez nem egy kalóriaszegény étel, de nagyon finom és tápanyagokban gazdag!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Babos csülök, anyám add el a házat módra
  2017-08-01 21:28:56, kedd
 
 
Babos csülök, anyám add el a házat módra

Babos, csülkös pörkölt
szárazbab, néhány sertésköröm, egy párolt füstölt csülök kockára vágva, vöröshagyma, sertészsír, pirospaprika, köménymag, bors, só, kevés paradicsom sűrítmény (vagy egy-két kanál konzerv lecsó)

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk.
A főzés napján először a pörkölt alapot készítjük el. A szokásos módon vöröshagymát vágunk kockára, kevés sertészsírra dobjuk és átlátszóra pároljuk. Pirospaprikát szórunk hozzá, majd kevés vízzel felöntjük és jöhet a fűszerezés: só, bors, lecsó, vagy paradicsom sűrítmény, köménymag. Jól kiforraljuk (ez kb 15 perc) Ezután a félbevágott, darabolt körmöket és a kockára vágott párolt, füstölt csülköt is hozzátesszük. A beáztatott babot kevés vízben felforraljuk, majd a húsra szedjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fél óráig együtt főzzük. Közben befűtünk a sütőbe és előkészítjük a cseréptálat. Ha szükséges, vízben megáztatjuk (a rőmer topf ilyen), ha mázas, akkor az áztatás elmarad. A babos pörköltet a cserépedénybe töltjük, fedjük és a sütőben 2,5-3 órán át lassan, kb 180 C-fokon (nem légkeverős gáztűzhely) sütögetjük. Közben egyszer-egyszer ránézünk, kevés vízzel pótoljuk, amit elfőtt. Nem szabad túl hígnak lennie.

Sütés-főzés
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 211 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 145 db bejegyzés
e év: 2006 db bejegyzés
Összes: 38873 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1777
  • e Hét: 15712
  • e Hónap: 99384
  • e Év: 1454390
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.