Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
A lehetetlent is szabad lesz remélni; meglátod, hogy milyen érdekes lesz élni." (Szép Ernő) Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 183 
Nagymama gombóca
  2017-05-20 18:00:25, szombat
 
 
Nagymama gombóca
káprázatosan finom és burgonya nélkül készül!

A nagyi mindig így készítette a szilvás gombócot!
Nem kerül bele burgonya, mégis nagyon finom!

Hozzávalók

3 dl víz,
3 dkg zsír,
15 dkg liszt,
3 kanál morzsa,
2 kanál olaj,
1 egész tojás,
50 dkg szilva, vagy lekvár
fahéj,
porcukor,
só.

Elkészítés

A sós vizet a zsírral felforralom, és lassan szórva belefőzöm a lisztet. Sűrűre forralom. A tűzről levéve, beleütöm a tojást, és jól kikeverem. A tésztából hurkát formálok, és 18 darabra felvágom. Minden darabot szilvával vagy lekvárral megtöltök, gombócot csinálok belőlük, és forró sós vízben kifőzöm. Olajban pirított morzsába forgatom, fahéjas cukorral tálalom. Érdekessége, hogy burgonya nélkül készül.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Görög csirkeleves
  2017-05-15 15:24:33, hétfő
 
 
Görög csirkeleves

ez a krémes finomság a család kedvence lett!

Nem hittem a fülemnek, amikor a gyermekeim csirkelevest akartak enni. Ez a recept egyszerűen zseniális!

Hozzávalók:

1 - 2 kötet zöldpetrezselyem,
1 - 2 citrom leve,
1 db tojás,
őrölt bors,
3 - 4 db szemes bors,
1 paszternák,
1 petrezselyemgyökér,
1 zeller, a levelekkel együtt,
só,
2 db paprika,
1 - 2 db hagyma,
1 csirke,
2 db répa,
50 g vaj,
3 kiskanál liszt.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a csirkét, mossuk meg, tegyük oda főni hideg vízben, egy csipetnyi sóval. Hagyjuk lassú tűzön főni. Tisztítsuk meg a zöldségeket, mossuk meg majd egészben tegyük mindegyik darabot a csirke mellé, fedő alatt főzzük. Amikor megpuhult a csirke és a zöldségek is, vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le, a lét öntsük egy másik lábasba. A tojást verjük fel egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet és kavarjuk jól össze. A levesből adjunk hozzá 1 - 2 merőkanálnyit, kavarjuk csomómentesre és öntsük az edénybe a leveshez. Ez azért fontos, hogy krémes legyen. Hagyjuk, hogy a leves forrjon egyet - kettőt majd fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Amikor levesszük a tűzről tegyük bele a vajat. A zöldségeket és a csirkét aprítsuk fel és tegyük vissza a levesbe, tálaláskor díszítsük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, kaporral, tetszés szerint citromlét is adhatunk hozzá.
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Sütőben sült szárma
  2017-05-12 17:15:50, péntek
 
 
Sütőben sült szárma

A nagymamám a régi időben mindig a kemencében sütötte a szármát, és jó nagyokat készített belőle. Én már csak...részletek

Rózsamama konyhája

Hozzávalók

20 tekercsre

Alap hozzávalók
500 g savanyú káposzta
10 db savanyú káposzta levél (külső, nagyméretű levél, amit kettévághatunk)
150 g füstölt csemegeszalonna
200 g sonka (füstölt)
2 mokkáskanál köménymag - egész
3 mokkáskanál feket bors (egész)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
víz

A töltelékbe

800 g sertés darált hús (sovány)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 teáskanál só
1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
1 mokkáskanál bors - fekete (tört)
1 evőkanál rizs
1 db tojás (közepes, "M"- méretű)
A rántáshoz
3kanál búzaliszt (BL55)
1 púpos kanál fűszerpaprika
0.5 fej vöröshagyma
250 ml víz (hideg)
3 kanál étolaj
A tálaláshoz
tejföl (20%-)

Elkészítés

A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk.

A káposztaleveleket elfelezzük, erüket kivágjuk.

Egy keverőtálban a darált húshoz adjuk hagymát, fokhagymát, és a száraz rizst (majd benne megfő).

Hozzáadjuk a fűszereket, és a tojást.

Kézzel jól összedolgozzuk.

Kis gombócokat formázunk, és a káposztalevélbe tesszük.

A leveleket feltekerjük, és a kis hengerek két végét benyomkodjuk.

Egy hőálló edény alját kibéleljük a vágott savanyú káposztával.

Erre tesszük a betöltött káposztaleveleket.

A gombócok közé tesszük a feldarabolt füstölt szalonnát, és sonkát.

Hozzáadjuk az egész borsot, babérlevelet, köménymagot, és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi.

Alufóliával lefedjük, és 220 C- előmelegített sütőbe tesszük. Amint felforrt, (kb. 30 perc) a hőmérsékletet visszavesszük 150 C fokra. Így sütjük még kb. 2 órát.

Elkészítjük a rántást. Étolajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a lisztet, és együtt pirítjuk.

Beletesszük a pirospaprikát, és felöntjük hideg vízzel.

Kivesszük a sütőből a káposztát, hozzáadjuk a rántást, a fakanál hegyével eloszlatjuk a vízben, és még fél órára fedő nélkül visszatesszük a sütőbe.

Fél óra elteltével a leve besűrűsödik, és a káposztalevelek megpirulnak.

Tejföllel tálaljuk. A legjobb friss, ropogós házi kenyérrel! Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Fenséges puha csülök,
  2017-05-12 15:49:19, péntek
 
  Fenséges puha csülök,
a hús elolvad a szádban annyira puha! Nálunk mindig hatalmas sikere van!
Bidista tippek

A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam! Ünnepi alkalmakra is remek választás!

Hozzávalók:

1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 kanál majonéz,
1 kis kanál mustár,
1 teáskanál ételízesítő.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük be a csülköt sóval, borssal ízlés szerint és tegyünk rá ételízesítőt ha szeretjük. Keverjük össze a majonézt a mézzel és a mustárral, kenjük meg vele a csülköt úgy, hogy a bőr alá is jusson ebből a keverékből. Hagyjuk az így bepácolt csülköt néhány órát állni, vagy készítsük el elő este és hagyjuk állni reggelig. Tegyük a bepácolt csülköt egy sütőzacskóba és 2-2,5 órán keresztül süssük 160-170 fokon. A sütés idejét mindenki saját maga döntse el, mert ez a sütőtől függ. Ha a csülkön lévő bőr nem pirult meg 2,5 óra alatt akkor emeljünk a hőmérsékleten. Miután kikapcsoljuk a sütőt hagyjuk még a csülköt a sütőben 30 percet. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Tallóztam
  2017-04-23 05:39:31, vasárnap
 
 
H.Kohut Katalin

Tavaszi karalábé csoda


Mikor tavasszal megjelennek az üzletekben a friss karalábék, elég borsos az áruk. Emiatt kitaláltam egy új receptet, hogy mindenkinek jusson az asztalára ez a mennyei étek.

Hozzávalók 2 személyre:

2 db karalábé levelekkel
20 dkg darált sertéscomb
olaj tetszés szerint
1 kis fej vöröshagyma
1 közepes vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
pirospaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
tejföl ízlés szerint
1,5 kanál liszt
kb. 10 dkg rizs
őrölt bors ízlés szerint
1 db tojás
1 db húsleves kocka
petrezselyemzöldje

Elkészítés:

A húst ledaráljuk a közepes vöröshagymával, fokhagymákkal, vagy kivesszük a fagyóból, hozzátesszük a kis fej hagymát apróra vágva, a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével. Hozzákeverjük a rizst, sót, pirospaprikát, kevés borsot, a tojást, kevés petrezselyemzöldjét finomra metélve.

A karalábék leveleit levágjuk és megmossuk, félre tesszük. A két karalábét megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.

A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a közepes méretű, apróra vágott hagymát, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, belehelyezzük a húsleves kockát, majd beletesszük az apróra vágott karalábékat alulra, rájuk egyesével a megtöltött karalábé leveleket és húsgombócokat. Fedő alatt, állandó ellenőrzése mellett, hogy a víz leve nem főtt-e le, megfőzzük puhára a karalábékat és a töltött leveleket, néha megforgatva őket, hogy mindenütt megpuhuljon a rizs bennük.

Mikor elkészült az étel, megfőtt minden, kiszedjük egy tányérra a töltikéket, majd behabarjuk a liszttel és tejföllel a karalábé mártást. Megkóstoljuk a levet, ha kell sózzuk. Visszahelyezzük a töltött leveleket, húsgombócokat és frissen, fel rottyantás után tálaljuk.

Kihagyhatatlan étel a tavaszi vitaminbombák közül és nagyon ízletes.
Jó étvágyat kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Nem mindenki tudja
  2017-04-13 21:06:15, csütörtök
 
  Ez a legfinomabb grízgaluska!

Ez a titkos hozzávaló kell bele

Nem mindenki tudja, hogyan készül a jó grízgaluska, amilyet a nagyi készít. Segítünk felidézni az emlékeket - és ízeket.

Hozzávalók:

500 g csirkeaprólék
1 kis zellergumó
1 sárgarépa
1 hagyma
1 babérlevél
friss petrezselyemzöld
só, bors

A grízgaluskához:

2 tojás
7 kanál gríz
1 késhegynyi szódabikarbóna
pár csepp olaj


Elkészítése:

Az aprólékot nagyjából 10 percig főzzük, amíg feljön a habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat elkavarjuk kevés olajjal és sóval, majd hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Ezután a grízt lassanként szórjuk bele. Addig kavargatjuk, amíg tejföl szerű állaga lesz. Amikor a leves megfőtt, belemártunk egy kanalat és beleszaggatjuk vele a galuskákat. Az edényre teszünk egy fedőt és alacsony lángon legfeljebb 10 percig főzzük, majd friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk a levest.

(Ketkes)
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Zöldséges-húsgolyós tészta
  2017-04-12 09:12:29, szerda
 
 
Zöldséges-húsgolyós tészta

Ez az igazi vegyes házasság, amelyben a friss zöldségek dominálnak. Tavaszi-nyári egytálétel és hamar kész van. H...részletek
Zari

Hozzávalók

20 dkg darált sertés hús
10 dkg bacon
15 dkg rövid metélt
1 db tojás fehérje
2 fej vöröshagyma
1 db kisebb répa
1 db saláta cukkini
1 db kisebb kaliforniai paprika
2 kanál étolaj
1 teáskanál petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés

Az egyik fej hagyma felét lereszeljük, a hússal és a tojásfehérjével összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük.

A répát és a paprikát apróra, a cukkinit és a hagymát nagyobb darabokra, a bacont csíkokra vágjuk.

Az olajon megpirítjuk a bacont.

Hozzáadjuk a zöldségeket, a cukkini kivételével.

Majd hozzáadjuk a tésztát. Együtt pirítjuk.

A hűtőből kivesszük a húst és kisebb golyókat formázunk, közben kevergetjük a tésztás zöldséget. Vízforralóba odateszünk kb. 3 dl vizet.

Felöntjük vízzel a keverékünket.

Hozzáadjuk a golyókat és a cukkinit.

Megszórjuk petrezselyemmel, és borssal. A sóval óvatosan, hiszen a bacon és a golyók is sósak. Jól összekeverjük (én két fakanalat használtam, hogy ne essenek szét a golyócskák).

Addig főzzük, amíg megfő a répa és a húsgolyók.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
A 20. század eleji vidéki zsidóság
  2017-04-05 09:32:13, szerda
 
 
Rosenfeld gyümölcse. Egy nagykőrösi vállalat tündöklése

Egy nagykőrösi zsidó vállalat tündöklése és bukása

A 20. század eleji vidéki zsidóság a tradíció és a modernitás kettősségében élte mindennapjait. A helyi vállalkozások tevékenységükkel igyekeztek az európai progressziót lokális szinten megvalósítani, egyben megélhetést adtak a helyi, elsősorban paraszti lakosságnak. Mindennapi életvitelükben az ún. paraszt zsidó életet élték. Ez azt jelentette, hogy hangsúlyt a vállalkozásaikra és nem a tanulmányaikra fektették.

Voltak azonban kiemelkedően jelentős vállalkozások, amelyek a külföldön látott mintát adaptálták ill. alakították a helyi körülményekhez. Ilyen kimagasló vállalkozás jött létre Nagykőrösön az 1910-es években. Gyöngyösön volt még hasonló gyümölcsfeldolgozó üzem, jelentősége azonban jóval kisebb volt.

Csoportkép Rosenfeld testvérek nagykereskedéséről 1930 körül. A képen kiemelten szerepel Rosenfeld Sándor, aki szerette a csokornyakkendőt. A képen az előtérben fehér ruhában és ugyanezzel a csokornyakkendővel is ő látható. A cikkünkben látható képek a Centropa Magyarország tulajdonát képezik.

Rosenfeld Miksa volt az alapítója, később igazgatója egy gyümölcs- és zöldség-nagykereskedésnek, amely Németországba és Svájcba is szállított Nagykőrösről és a környező falvakból friss magyar gyümölcsöt. Miksa 1926-ban fiatalon meghalt, ezután felesége Bruck Malvin tartotta életben a vállalkozást két fiával, Rosenfeld Sándorral és Palival, 1933-ban bekövetkezett haláláig. Igazi parasztasszonyként élt, csak neológ zsidó temetése demonstrálta identitását. Hat gyermeket nevelt, a két említett fiú mellett egyetlen lánya Rosenfeld Irén foglalkozott hasonló tevékenységgel, savanyítóüzeme volt Budapesten a Csaba utcában, ahol savanyúságot gyártottak. Az alapanyagokat Nagykőrösről szállították a budapesti üzembe.

Rosenfeld Sándor Nagykőrösön született 1884-ben. 1938-ban Ácsra magyarosította a nevét. Lánya a következőképp idézi fel emlékeit:,,Az édesapám szikár, sovány ember volt. Nem volt különösebben intelligens, nem egy olvasós ember volt. Szeretett kártyázni. De jó ember volt. Engem is szeretett, elvitt néha a Lakner bácsi előadására színházba, amikor már Budapesten laktunk. Ő egy kicsit háttérbe volt szorítva a családon belül. Részt vett ugyan az anyukám barátainak rendezett író-vacsorákon, de nem nagyon kötötte le őt."

Rosenfeld Sándor a családjával

Rosenfeld Sándor igyekezett külsőségekben figyelni arra, hogy úriasan öltözködjön. Szerette a csokornyakkendőt, az öltönyt és a fehér inget. Az üzemben is igyekezett így járni.

A nagyapám halála után a két fiú, az édesapám és a Pali nagybátyám vették át a cég irányítását. Pali nagybátyám is egy paraszt-zsidó ember volt, és az édesapám Rosenfeld (Ács) Sándor is tulajdonképpen egy olyan típusú ember volt. Édesapám nagyon szorgalmasan dolgozott a részvénytársaságban. Hajnalban kelt, és ment a környékre gyümölcsöt vásárolni, Ceglédre, meg kisebb falvakba. Ő volt a fő bevásárló, meg irányította a csomagolást, szállítást. Mind a két anyai nagybátyám, Ernő és Lajos is részt vett a részvénytársaság munkájában, amennyiben Ők képviselték a céget Németországban, ahova a gyümölcsöt és a zöldséget szállítottuk. Ők ott fogadták az árut, és bonyolították az üzlet ottani részét. Svájcba is szállítottak. A specialitásuk az volt, hogy gyümölcsöt, zöldséget vásároltak Nagykőrös környékén, amit aztán sok-sok asszony csomagolt. Hűtővagonokban szállították Németországba, és nem tudom, még hova. Fehér hűtővagonok voltak, megkülönböztetett színük volt. Apukám elment reggel vásárolni, és hozta teherautóval az árut, az asszonyok már ott voltak az udvarban, és dolgoztak, alighanem még aznap vitték az árut a vasútra. Nagyon kellett sietni vele. Előfordult, hogy nem megfelelő minőséggel érkezett meg külföldre, ebből voltak viták a fizetés körül. Emlékszem ilyenre meg a levélváltásra. Olykor borzasztó haragos leveleket írtak. Mert ha nem jó minőségű az áru, nem lehet értékesíteni.

Az anyukám is bekapcsolódott a kft. munkájába, aztán pedig ő lett a családfenntartó. Agilis teremtés volt. Egyszer voltam is az anyukámmal még kisgyerekkoromban Svájcban, elvitt magával, valami üzleti tárgyalás volt, és oda mentünk. Kettesben voltunk anyukámmal. Emlékszem a hóra meg a sirályokra. Meg ott a szállodában ettem életemben először vajat kisgyerekkoromban, ott olyan finom vajaskifli volt."

A nagykőrösi Rosenfeld fivérek gyümölcsfeldolgozó üzeme. Parasztasszonyok jártak napszámban gyümölcsöt válogatni és csomagolni. A kép 1930-as években készült.

Egészen 1941-ig jól ment az üzlet. Akkor a kft. tönkrement. ,,A konkurencia tette tönkre. Volt Nagykőrösön egy másik nagykereskedő, a Benedek nevű cég [Benedek József és fiai gyümölcs-, baromfi- és tojáskiviteli üzem]. Ez a Benedek cég, akik borral is kereskedtek, úgy tette tönkre az édesapámat, hogy egy évben, amikor édesapámék borral is kereskedtek, a Benedek cég olyan alacsony áron bocsátotta közre a bort, hogy az édesapámék nem tudták eladni a sajátjukat, így a készleteik megmaradtak. Minden elveszett. Elárverezték a házat, a lovakat, a teherautót."

A Rosenfeld család igazán jó módban élt Nagykőrösön, a gyümölcsfeldolgozó üzem jól jövedelmezett. A családtagok így jellemezték az ott megélt időszakot:

,,A nagykőrösi ház egy csoda volt az én gyerekkoromban. Elég nagy ház volt, két részre volt osztva, az elülső szintet laktuk mi, a hátsó szintet pedig a nagymama és Pali nagybátyám. Ott, a mi részünkben volt egy hálószoba, egy gyerekszoba, egy szalonféle, és volt egy nagy ebédlő, amit sose használtunk, mert nagyon sötét volt. Alul voltak a mellékhelyiségek, nagy spejz, egy nagy konyha, meg volt ott valamilyen cselédszobaféle is. Oldalt volt egy lépcső, az vezetett föl a fürdőszobához. Az akkori viszonyokhoz képest modern bútoraink voltak, az ablakok nagyon szépek voltak, a házat beborította a vadszőlő vagy nemes szőlő, nem tudom. Arra emlékszem, hogy az ablakon ki lehetett nyúlni, és azt a szőlőt meg lehetett enni. Volt egy kis virágoskert, benne egy pici kis medencével, ami halaknak volt. Hatalmas nagy fák, azon gerlicék voltak, és nagy akácfák voltak, és azok alatt reggelizgettünk. Körben meg az udvar aszfaltozva volt, körbe lehetett a házat biciklizni. Az is egy kedvelt szórakozásom volt. És volt egy raktár-épület-féle, ahol a gyümölcscsomagoló asszonyok dolgoztak, meg egy nagy pince, ahol a hordók álltak. Ott elég mozgalmas volt az élet. A ház Nagykőrös közepén volt, nagyon jó helyen, nagyon nagy terület volt. Egészen 1941-ig voltunk mi ott, amikor teljesen tönkrement a kft. Akkor költöztünk föl végleg Budapestre."

A gyümölcsfeldolgozó egyedülálló volt a maga nemében, a cég tönkremeneteléig jelentős befolyással bírt a Nagykőrös környéki emberek életére.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Finom tészta
  2017-03-31 09:19:57, péntek
 
 
Finom tészta

Nem a legszebb étel, de nagyon finom!
Brigee Brigee

Hozzávalók

500 g szarvacska tészta (ízlés kérdése, hogy milyen fajta)
60 dkg főtt füstölt tarja (szeletelve)
1 doboz konzerv kukorica
1 üveg szeletelt csiperke gomba
330 g doboz tejföl
1 tubus majonéz (közepes)
1 db közepes fej vöröshagyma
1 gerezd kisebb fokhagyma
étolaj

ízlés szerint só
bors
majoránna
oregánó
Erős Pista

Elkészítés

Előkészítjük az alapanyagokat. A hagymákat és a tarját kockákra vágjuk, a kukoricát és a gombát lecsepegtetjük.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymákat és aranybarnára pirítjuk őket.

Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet bele a felkockázott tarja is.

Ezután lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát.

Közben a hagymás tarját megfűszerezzük a sóval, borssal, majoránnával, oregano-val és az Erős Pistával, majd fedő alatt pároljuk tovább.

Amíg készül a ragu és fő a tészta, addig elkészítjük hozzá a "mártást". Egy edényben összekeverjük a tejfölt és a majonézt, majd adunk hozzá egy kis sót és borsot.

A tarjához hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és gombát, majd még pár percig a fedő alatt tovább főzzük alacsony lángon.

Utolsó lépésként leszűrjük a kész tésztát, összekeverjük a raguval és a mártással.
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
Diós-csípős spagetti
  2017-03-29 14:40:18, szerda
 
 
Diós-csípős spagetti

Kender Barbara

Hozzávalók

30 dkg spagetti tészta
1 marék egész dió
5 gerezd fokhagyma
2 csipet chili pehely
3 cm gyömbér reszelve
3 kanál szójaszósz
étolaj
0.5 csokor petrezselyem
20 dkg tonhal (konzerv)

Elkészítés

A diót durvára vágjuk és megpirítjuk! A tésztát feltesszük főzni!

A zúzott fokhagymát pici olajon megpirítjuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet és a maradék hőt kihasználva bele rakjuk a reszelt gyömbér, szójaszószt és a chilit!

Majd bele rakom a tonhalat és a petrezselymet!

A kifőtt tésztát rögtön a tésztaléből át szedjük a szószba, megszórjuk a dióval és megkeverjük! Azonnal fogyasztható!
 
 
0 komment , kategória:  Főételek  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 183 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 211 db bejegyzés
e év: 1110 db bejegyzés
Összes: 37977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 479
  • e Hét: 33868
  • e Hónap: 126374
  • e Év: 676611
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.