Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Leveles mini pizza
  2017-08-23 13:31:46, szerda
 
  Receptek egyperces
Leveles mini pizza



HOZZÁVALÓK:
1 csomag leveles tészta
10 dkg sonkás felvágott
10 dkg sajt
2 szál újhagyma
1 evőkanál tejföl
15 paradicsomkarika
csipet só
frissen őrölt bors
oregánó










ELKÉSZÍTÉS:
A leveles tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A sonkát csíkokra vágjuk, sajtot a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A hagymát karikára vágjuk.
A sonkát, sajtot, hagymát a tejföllel elkeverjük. A sonkás-sajtos-hagymás-tejfölös masszából a tésztakorongnál valamivel kisebb golyót formálunk és a tésztára helyezzük. A paradicsomszeleteket a golyókra tesszük és egy kicsit lenyomjuk vele a golyókat. Sózzuk, borsozzuk és oregánóval szórjuk meg.
Forró sütőben megsütjük.

Forrás: recepttar.hu

 
 
0 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
Tortilla rántott csirkével, salátával
  2016-06-10 10:45:21, péntek
 
 





Receptek egyperces
Tortilla rántott csirkével, salátával

HOZZÁVALÓK:
80 dkg csirkecomb filé vagy mell filé
15 dkg sajt (cheddar)
1 db jégsaláta
1 nagyobb fej lilahagyma
2-3 db paradicsom
1 kisebb kígyóuborka
ízlés szerint valamilyen öntet (ez lehet, ketchup, majonéz, vagy fokhagymás joghurt, salsa szósz)
a tésztához:
40 dkg sima liszt
25 dkg rétes liszt
3 dl meleg víz
2 evőkanál olaj
1 dkg só




ELKÉSZÍTÉS:
A liszteket tálba szitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet. Az egészet jól összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, míg puha, homogén állagú tészta lesz belőle.

Kivesszük a tálból, enyhén lisztezett deszkán gombóccá formáljuk és egy nejlonzacskóba téve betesszük a hűtőbe pihenni, legalább fél órát. Amíg a tészta pihen, addig elkészítjük a szokásos módon a rántott csirke darabokat. A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk és összevágjuk ízlés szerint.

Az öntethez valókat szintén összekeverjük, például a joghurtot ízesíthetjük egy kevés sóval, reszelt fokhagymával, vagy friss kaporral, ezt mindenki ízlés szerint variálhatja.

A tésztát kivéve a hűtőből, rögtön süthetjük, kiszakítunk belőle kisebb darabokat, ezeket lisztezett deszkán nagyon vékony, kerek lapokká nyújtjuk (lapostányér méret) és egy nagyobb, felforrósított tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalukat egy-két perc alatt.
Akkor jó, mikor szépen elkezd felhólyagosodni a tészta és kisebb barna foltok jelennek meg rajta. (Ahhoz, hogy ne legyen törős a tortilla lap, figyelni kell a megfelelő sütési időre, ami nem lehet hosszú, mert ha sokáig sütjük a lapot, akkor kiszárad és törik. Ezért fontos, hogy jó meleg legyen a serpenyő és rövid ideig süssük mindkét oldalukat.)

Én annyit szoktam sütni egyszerre, amennyi elfogy, mert ez igazán, csak frissen a legjobb.
A töltés nagyon egyszerű, a frissen kisült lapra sajtot reszelek, ami a hőtől rögtön bele is olvad, majd teszek minden zöldségből ízlés szerint, majd a kisebb csíkokra vágott húsokat és végül a kedvenc szósszal megöntözve feltekerem. A tekerés úgy néz ki, hogy a kerek lap közepébe, függőlegesen egy sávban teszem a tölteléket, a tészta alját felhajtom, majd balról jobbra egyszerűen feltekerem, és már lehet is enni.

Elkészítési idő
60 perc

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
Csirkehúsos tésztafészek
  2015-09-10 11:46:38, csütörtök
 
 





Receptek egyperces



Csirkehúsos tésztafészek

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- kevés finomliszt
- 200 g főtt csirkemell
- 6 evőkanál tejföl
- 125 ml majonéz
- csipetnyi cukor
- 1 citrom leve
- só, őrölt fekete bors
- petrezselyemlevél

Elkészítés:
Egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd egy pohár segítségével szúrjunk ki belőle annyi karikát, amennyit csak lehetséges. A karikák kétharmadát egy kisebb pohárral szintén szúrjuk ki, így lyukas tésztakarikákat és kis köröket kapunk.
A nagyobb, teli karikákat kenjük be jól az elhabart tojással, majd ragasszunk rájuk két lyukas karikát. Ezzel a módszerrel kis tésztafészkeket kapunk, amelyeket előmelegített sütőben süssünk 180 °C-on 12 percig a legkisebb tésztakörökkel együtt. A főtt csirkemellet vágjuk apróra, keverjük össze a majonézzel és tejföllel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, végül a kifacsart citrom levével és egy csipetnyi cukorral ízesítsük. A kész csirke húsos keveréket a megsült tésztafészkekben tálaljuk, díszítsük petrezselyemlevéllel, a tetejükre pedig helyezzük rá a kis tészta karikákat.

Megjegyzés:
Ízlés szerint a főtt csirkemellet rákhússal vagy sonkával is helyettesíthetjük, amitől még pikánsabb ízt kap az étel.

Forrás: mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
Sonkás-sajtos kifli
  2015-04-21 18:24:30, kedd
 
 





Receptek egyperces.

Sonkás-sajtos kifli



Hozzávalók:
5 darabhoz:
30 dkg mélyhűtött leveles tészta
10 dkg gouda sajt
10 dkg főtt sonka
1 tojássárga
1 kis fej felaprított vöröshagyma
1 evőkanál aprított petrezselyem
1 késhegynyi oregánó
1 késhegynyi fehérbors
1 tojássárga a kenéshez






Elkészítés:

Ha már felengedett a leveles tészta, lisztezett deszkán lapot nyújtunk belőle. 5 db háromszög alakú formára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tojássárgájával, a felaprított petrezselyemmel, a kockára vágott hagymával, majd borssal, oregánóval ízesítjük.

Evőkanállal kis halmokat rakunk a töltelékből minden háromszögre. Bevágjuk a háromszög szélesebb oldalát, és ráhajtjuk a töltelékre, majd nagyon lazán feltekerjük, hogy kifli formája legyen. A tepsit kivajazzuk, és beletesszük a kifliket. A tetejüket felvert tojássárgával megkenjük, és 20 percig pihentetjük.

A sütőt 180 fokra felmelegítjük, és a kifliket 15 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
Könnyű juhtúrós-sajtos pogácsa
  2015-02-08 15:23:23, vasárnap
 
 
Receptek egyperces

Könnyű juhtúrós-sajtos pogácsa

Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg (liba) zsír vagy 25 dkg vaj
25 dkg juhtúró
3 dkg élesztő
2 tojás sárgája
1
evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
kb. 1 dl langyos tej
Valamint:
kb. 5 dkg kemény reszelt sajt (pl. Grana Padano)

A tetejére:
1 tojás sárgája kevés fehérjével kicsit felverve
kb. 1 dkg kemény reszelt sajt

Elkészítés:
A lisztben elmorzsoltam a zsiradékot az élesztővel. A többi hozzávalóval a tésztát összegyúrtam, letakarva, konyhai hőmérsékleten 15 percig pihetettem.

Kb. félujjnyira nyújtottam, vékonyan megkentem olajjal, meghintettem kb. 5 dkg sajttal, szorosan hosszanti oldaláról felcsavartam. Két szélső végét középre hajtottam, kicsit lenyomkodtam, letakartam, további 10 percig pihentettem.

Kb. bő ujjnyira nyújtottam, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggattam, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztattam.

Meleg helyre tettem, tetejüket lekentem a tojással, mindegyikre sajtot tettem, kelesztettem kb. 45 percig.

Közben a sütőt 190 fokra (légkeverésre) kapcsoltam, a pogácsákat kb. 15 perc alatt megsütöttem.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
Valami sósság: házi köménymagos keksz
  2014-09-24 20:36:57, szerda
 
 





Receptek egyperces
Valami sósság: házi köménymagos keksz

Sósan és köménymagosan is el lehet készíteni a házi kekszet (párnákat). A recept végtelenül egyszerű, a végeredmény mártogatósokhoz is tökéletes.

A szakács, ha szabadnapos című főzőműsor egy véletlenül elkapott részletében találkoztam Chuck Hughes soda crackers-ével. Az én házi kekszeim végül mások lettek, de a recept erősen támaszkodik Chuck-éra.

A kekszek szenzációsan finomak mártogatósokkal, padlizsánkrémmel, körözöttel vagy pedig a gyömbéres-sárgarépás krémmel egyenesen isteni.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag szárított élesztő (3,5 g), ami 12,5 g élesztőnek felel meg
1,6 dl víz
fél teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
őrölt kömény
pár csepp olaj

Az élesztőt langyos vízben felfuttatom. A lisztet összekeverem a sóval, szódabikarbónával, majd hozzáadom az élesztős vizet és tésztát gyúrok belőle. Lágy lesz, de jól ki kell dolgozni.

Kiolajozott tálba teszem, lefedem folpackkal és legalább 4 órát pihentetem a hűtőben. Utána átgyúrom, majd alapos lisztezés mellett hatalmasra sodrom és hajtogatom és újra kinyújtom. A hajtogatást-nyújtást megismétlem párszor.

Ezután nagyon vékonyra nyújtom a tésztát - olyanra, hogy szinte át lehet rajta látni - derelyevágóval kockákra darabolom, megszórom őrölt köménymaggal és picit megpakolom a kekszek tetejét, hogy beleragadjanak a köménymagszemek. Tepsibe pakolom és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütöm.

Chuck a forró kekszeket megkente olvasztott vajjal, én is kipróbáltam, de nekünk jobbak lettek azok, amelyeket nem vajaztam le.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
Paradicsomos-sajtos pogácsa szárított bazsalikomos
  2014-06-16 20:32:39, hétfő
 
 



Rama sütigyár recept
Paradicsomos-sajtos pogácsa szárított bazsalikomos
Hozzávalók

Alap tészta

60 dkg liszt
28 dkg Rama
1 kiskanál só
ízlés szerint bors
10 dkg tejföl
1 db tojás
2,5 dl paradicsomlé
1 dkg sütőpor
ízlés szerint szárított bazsalikom
15 dkg trappista sajt

Elkészítés

1.A hozzávalók száraz anyagait először egy tálban elkeverjük, majd a Rama margarint megolvasztjuk, és a tojással illetve a paradicsomlével elkevert tejföllel együtt a száraz anyagba keverjük. Kis szilikonformákba töltjük a tésztát, úgy hogy a forma 3/4 részéig töltsük, mert a sütőportól meg fog emelkedni. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
Borsos-sós fonott rúd-Katikától
  2014-05-20 17:58:09, kedd
 
  Sarkady-Nagy Béláné (#2) 2014-05-19 13:26:05
Szia Ditke!

borsos-sós fonott rúd

hozzávalók

40 dkg kenyérliszt
2 dl tej
2 dkg friss élesztő
4 ek olívaolaj
1 ek méz
1 tk só
Tetejére:

kenéshez tej vagy olaj
szóráshoz: frissen őrölt bors és durva szemű tengeri só

elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet, élesztőt. Ha megkelt, a lisztet, olajat és a sót is. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8-10 részre osztjuk, vékony hengereket formálunk belőlük, melyeket hosszában kettévágunk és összesodrunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket tejjel vagy olajjal megkenjük, tengeri sóval, frissen őrölt borssal szórjuk meg.
200 oC-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.




Tíz darab lett nekem is, csak 6 db-ra különböző magokat szórtam . . .




Nagyon finom, ropogós lett, csak ajánlani tudom! Óvatosan bántam a magszórással, legközelebb többet teszek rá
Elhoztam Neked, hátha megcsinálod . . .



Kati











Baráti ölelésem érte!



Ki fogom próbálni!
 
 
0 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
Sonkás, boros levelek
  2014-05-07 18:55:35, szerda
 
 


Rama sütigyár recept

Sonkás, boros levelek
Hozzávalók

A töltelékhez

20 dkg vékonyan szeletelt gépsonka
A tészta nyújtásához

finomliszt
A tepsi kikenéséhez

2 dkg Rama
A tésztához

35 dkg finomliszt, vagy rétesliszt
1 mokkáskanál só
1 kiskanál sütőpor
5-6 evőkanál zamatos fehérbor
1 tojás
17,5 dkg Rama
A lekenéshez

1 tojás

Elkészítés

1.A lisztet a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. A tojást és a bort hozzáadjuk, majd könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle.
2.Enyhén meglisztezett gyúrólapon 6-7 mm vastagságúra és kb. 35x30 cm-es lappá nyújtjuk. A sonkát apróra vágjuk. A tészta lekenéséhez való tojást egy kis tálban felverjük és a kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük vele.
3.Egyenletesen rászórjuk a sonkát, majd a tésztát félbehajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. Meglisztezett derelyevágóval, vagy késsel 7x5 cm-es háromszögekre vágjuk és Ramával kikent tepsibe rakjuk. Tetejüket felvert tojással lekenjük.
4.Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-25 perc alatt megsütjük.

Tippek

Sütés előtt díszítésképpen szezámmagot, vagy apróra vágott sonkát is szórhatunk a tészta tetejére.
gyermekkel is készíthető
 
 
1 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
Isteni puha pogácsa
  2014-04-04 14:13:20, péntek
 
 


Rama sütigyár recept

Isteni puha pogácsa
Hozzávalók

50 dkg liszt
1 ek só
1 Rama
2 tojássárga
2 dl tej
1 kiskanál porcukor
5 dkg élesztő
1 tejföl
5 dkg Rama
2 ek liszt

Elkészítés

1.Az élesztőt felfuttatjuk a porcukorral.
2.Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd elmorzsoljuk a Ramával és jó alaposan átgyúrjuk a két tojássárgával a tejföllel és a felfutott élesztővel. Kb egy órát pihentetjük, hogy jól megdagadjon.
3.5 dkg Ramát felolvasztunk, 2 ek lisztet teszünk bele és a kinyújtott tésztára kenjük, majd összehajtogatjuk. Összehajtjuk 2-3-szor is, minden hajtogatásnál negyed órát pihentetjük.
4.Végül kinyújtjuk egy ujjnyi vastagságúra, a tetejét ha valaki szeretné az késsel bekockázhatja, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben kisütjük aranybarnára a pogikat.

Tippek

Hagyjunk egy kis helyet a pogácsák között, mert megnőnek. Füstölt sajttal is nagyon-nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.03-sajtos-sós, húsos  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 692 db bejegyzés
Összes: 34948 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3130
  • e Hét: 23017
  • e Hónap: 54569
  • e Év: 1309487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.