Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Almáspite vanília jégkrémmel
  2014-09-29 14:05:55, hétfő
 
 



Rama sütigyár recept
Almáspite vanília jégkrémmel

Hozzávalók

A töltelékhez:

2 kg durvára reszelt alma
2 evőkanál kristálycukor
2 csomag vanillin cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 tojásfehérje
A tésztához:

40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
25 dkg Rama
12 dkg kristálycukor
1 csomag vanillin cukor
fél citrom
1 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
A kenéshez:

1 kisebb tojás
A díszítéshez:

8 gombóc Carte dR17;Or Vanília jégkrém

Elkészítés

1.Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk el benne a Rama margarint, majd gyúrjuk össze a kétféle cukorral, a jól megmosott citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy jól kezelhető tészta legyen belőle. Osszuk két részre a tésztát.
2.A tészta egyik felét nyújtsuk ki és borítsuk a Rama margarinnal kikent, morzsával vagy liszttel behintett tepsibe, majd hintsük meg zsemle- vagy kekszmorzsával.
3.A reszelt almából jól nyomkodjuk ki a levét és keverjük össze a kétféle cukorral és a fahéjjal. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk az almába, majd halmozzuk egyenletesen a morzsával behintett tésztára. A tészta másik felét is nyújtsuk ki, borítsuk az almára.
4.A tészta tetejét kenjük meg felvert tojással, villával szurkáljuk meg. 180°C fokos előmelegített sütőben 32-35 perc alatt megsütjük. A süteményt langyosan, Carte d'Or Vanília jégkrémmel tálaljuk!
 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
5 perces Mákos-bögrés süti
  2014-09-29 13:37:50, hétfő
 
 



Rama sütigyár recept

5 perces Mákos-bögrés süti Panna Cotta fagylalttal

Hozzávalók

4 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál darált mák
1 tojás
2 evőkanál tej
2 kávétejszín
15 g Rama Vajas íz
1 gombóc Carte d'Or Panna Cotta fagylalt
csokiszósz a díszítéshez

Elkészítés

1.A Rama Vajas ízt egy kis tálkába teszem, mikróban kb. egy perc alatt felolvasztom.
2.Az összes hozzávalót a csokiszósz és a fagylalt kivételével egy nagyobb bögrében összekeverem.
3.A masszát két kisebb bögrébe töltöm át lehet az egészet egyben is sütni, de én most két kisebb adagot szerettem volna csinálni, hogy hasonló méretű legyen, mint a fagylaltgombóc.
4.Egyesével beteszem a bögréket a mikrohullámú sütőbe, és 2-3 perc alatt a legmagasabb fokozaton készre sütöm.
5.A kész sütit egy tálra borítom, a tetejére egy gombóc Carte d'Or Panna Cotta fagyit helyezek ameddig még meleg a süti. Mivel ez a süti hajlamos kiszáradni, azonnal el kell fogyasztani.

Tippek

Nagyon szeretem a bögrés sütiket, mert gyorsan és könnyedén elkészíthetők. A Rama Vajas íz csodákat tesz a tésztával az olajjal készült eredeti recepthez képest nekem ez a verzió sokkal könnyedebb, szivacsosabb állagúra sikerült és tovább maradt finom.
gyermekkel is készíthető
 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
Karamellás-almás minirétesek
  2014-08-17 17:11:54, vasárnap
 
 



Rama sütigyár recept
Karamellás-almás minirétesek
Hozzávalók

4 gombóc Carte d'Or Vanília jégkrém (100g/200ml)
1 nagy vagy két közepes alma meghámozva, kimagozva és felszeletelve
25g nádcukor
25g mazsola
1 teáskanál fahéj
15g dió felaprítva
6 réteslap
35g Rama
porcukor a meghintéshez

Elkészítés

1.Tegyük az almaszeleteket, a cukrot, a mazsolát és a fűszereket egy közepes méretű serpenyőbe, majd adjunk hozzá egy evőkanál vizet. A serpenyőt fedjük le, majd közepes lángon 7-8 percig főzzük. Ha az almák megpuhultak, húzzuk le a serpenyőt a lángról és hagyjuk kihűlni.
2.Forgassuk a diót az almás keverékhez.
3.Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (a gázsütőt kapcsoljuk 4-es fokozatra).
4.Egy kisebb serpenyőben vagy a mikrohullámsütőben olvasszuk meg a margarint.
5.Az olvadt margarinnal kenjük meg a leveles tészta lapokat, majd vízszintesen vágjuk ketté őket. Rétesenként három megfelezett lapra lesz szükségünk, ezeket egyenként helyezzük egymásra oly módon, hogy az elsőt függőlegesen, a másodikat vízszintesen, a harmadikat pedig átlósan tesszük magunk elé.
6.Osszuk el az almákat a réteslapokon, majd hajtogassuk rá a rétegeket úgy, hogy mindenhol ugyanolyan vastag réteg vegye körül az almákat. Tegyük a réteseket egy tepsire, majd kenjük meg őket a maradék olvasztott margarinnal.
7.Helyezzük a réteseket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük őket 20 percen keresztül aranybarnára.
8.Helyezzük a kész réteseket desszertes tányérra, díszítésként pedig szórjuk meg őket porcukorral és tegyünk melléjük egy gombóc Carte d'Or Vaníliás jégkrémet. Azonnal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
Banános fahéjas gofri fagyival
  2014-08-17 16:50:25, vasárnap
 
 




Rama sütigyár recept
Banános fahéjas gofri fagyival

Hozzávalók

8 gombóc Carte d'Or Creme Carmel jégkrém (224g/400ml)
8 édes gofriszelet
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál porcukor
2 darab hámozott banán karikákra vágva
25g pekándió kisebb darabokra vágva

Elkészítés

1.Helyezzük a gofrikat egymás mellé egy nagy tepsibe, szórjuk meg őket egyenletesen fahéjjal, majd porcukorral. Grillezzük sütőben 4 percig, vagy amíg a cukor karamellizálódni kezd.
2.Osszuk szét a banánkarikákat a gofrik felén, majd süssük tovább 2 percig.
3.Egy tányérra tegyünk ki egy banánnal megpakolt gofrit, majd fordítsunk rá egy másik szeletet, végül helyezzünk rájuk egy gombóc Carte d'Or Creme Carmel jégkrémet.
4.A kész fagyis gofrikat díszítsük pekándióval, és azonnal, még melegen tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
Gyömbéres-vörösáfonyás bruleé
  2014-08-17 16:36:51, vasárnap
 
 




Rama sütigyár recept

Gyömbéres-vörösáfonyás bruleé
Hozzávalók

8 gombóc Carte d'Or Creme Bruleé jégkrém (200g/400ml)
250g vörösáfonya dzsem
50ml portói bor
50ml frissen facsart narancslé átszűrve
100g gyömbéres keksz
1/2 teáskanál fahéj
50g barna cukor

Elkészítés

1.Öntsük a vörösáfonya lekvárt, a portói bort és az átszűrt narancslevet egy nagy serpenyőbe és lassú tűzön forraljuk 5 percig, majd tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
2.Törjük kisebb darabokra a gyömbéres kekszet, majd osszunk el néhányat 4 kisebb üvegpohárka alján. A kekszekre öntsünk egy teáskanálnyi vörösáfonyás portóis szószt, majd helyezzünk rájuk egy-egy gombóc Carte d'Or Creme Bruleé jégkrémet. Ismételjük meg a rétegezést, tehát helyezzünk még egy adag a kekszet, majd egy kanál szószt, végül egy gombóc Carte d'Or Creme Bruleé jégkrémet a pohárba.
3.Keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat, majd egyenletesen szórjuk meg vele a fagyik tetejét. Konyhai lángszóróval vagy egy rövid grillezéssel karamellizáljuk a cukrot, majd tálaljuk azonnal a kész desszertet.

gyermekkel is készíthető


 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
A világ legfinomabb banánfagyija házilag
  2014-08-17 16:28:41, vasárnap
 
 




Receptek egyperces
A világ legfinomabb banánfagyija házilag

Azonkívül, hogy a házi banán fagylalt a világ legjobb otthon készíthető fagyija, nem tartalmaz se hozzáadott cukrot, se tejet, se tejszínt. Csak banán kell hozzá és krémes, finom lesz.

Hozzávalók 3-4 személyre
3-4 érett banán

Szükséges még:
mélyhűtő és konyhai aprítógép



A világ legjobb és legegyszerűbb málna fagyijához hasonlóan kell elkészíteni a banán fagyit is. A megpucolt banánokat kb 1-1,5 centis karikákra kell vágni, majd egy fagyasztóba is tehető műanyag edénybe pakolni úgy, hogy a karikák a legkisebb felületen érintkezzenek. (Le kell pakolni egy sort, majd a következőt a lyukak tetejére tenni.) A felkarikázott banánokat azonnal a fagyasztóba kell tenni és legalább 3-4 órára bent kell felejteni.

A fagyott banánt karikákat szét kell szedni, már amennyire lehet, és robotgépbe tenni és darálni kell. Kitartóan. Először kopog és darabos lesz, majd folyamatosan krémessé válik. A művelet kb. 5 percig tart és az eredmény krémes, finom, házi banán fagyi.

Azonnal fogyasztható. A nehézség, hogy kb. 10 perc után elkezd barnulni, de ez legtöbbször csak az üres edények szélén figyelhető meg.

Egyszerre 3-4 banán a kezelhető mennyiség. Ha ennél több kell, akkor külön dobozokban érdemes fagyasztani és külön adagokban darálni-krémesíteni.

Mivel csak banánból készül, ezért laktózmentes és mindenmentes. Nem kell bele plusz cukor, a banán éppen elég édes és amíg a friss banán pürés kicsit “fa" ízű lesz, fagyasztott állapotban megőrzi édességét és állaga selymesen krémes lesz.

Az alapfagyit fel lehet tupírozni grillázzsal, mazsolával, csokireszelékkel, de szerintem olyan finom önmagában, hogy érdemes legalább egyszer így megkóstolni.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
Mogyorókrémes muffin dió jégkrémmel
  2014-07-24 20:16:35, csütörtök
 
 



Rama sütigyár recept
Mogyorókrémes muffin dió jégkrémmel
Hozzávalók

15 dkg liszt
3 tojás
15 dkg Rama Vajas íz
15 dkg cukor
1.5 dl joghurt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál keserű kakaópor
6 ek mogyorókrém

Elkészítés

1.Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).
2.Egy nagy tálban keverjük el a lisztet keverjük el a sütőporral és kakaóporral.
3.Egy másik tálban robotgép segítségével keverjük össze a cukrot, a puha Rama margarint, a joghurtot és a tojásokat. Adjuk a masszához a kakaós lisztet és keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a mogyorókrémet is, végül lassan keverjük a masszához a lisztes keveréket is.
4.A krémet töltsük a kapszlival kibélelt muffin formák kb. 3 -éig, majd süssük 20-22 percig.
5.Kínáljunk hozzá Carte d'Or Dió jégkrémet.

gyermekkel is készíthető
 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
Palacsinta-batyu málnával
  2014-07-24 20:15:23, csütörtök
 
 



Rama sütigyár recept
Palacsinta-batyu málnával
Hozzávalók

8 gombóc Carte d'Or Panna Cotta jégkrém (260g/400ml)
4 palacsinta
100g málna dzsem
15g csokiforgács

Elkészítés

1.Melegítsük meg a palacsintákat sütőben vagy mikrohullámú sütőben.
2.Osszuk el a dzsemet 4 kisebb üvegpohárban (használhatunk röviditalos poharat is).
3.Tegyünk egy gombóc Carte d'Or Panna Cotta jégkrémet a meleg palacsintákba, majd a széleket felhajtva képezzünk kis batyut, végül rögzítsük fogpiszkálóval vagy műanyag koktélpálcikával.
4.Helyezzük a batyukat desszertes tányérra, majd tegyük melléjük a málnás poharakat.
5.Tegyünk még egy gombóc Carte d'Or Panna Cotta jégkrémet a tányérra, díszítsük csokiforgáccsal a kész desszertet, majd azonnal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
Rote (piros) Grütze alkoholosan
  2014-06-24 18:07:59, kedd
 
  Receptek egyperces

Rote (piros) Grütze alkoholosan

Hozzávalók:
70 dkg vegyes bogyós gyümölcs (pl. málna, ribiszke, cseresznye, meggy, eper, szeder)
15 dkg barna nádcukor
1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
1 db kezeletlen lime finomra reszelt héja
1 rúd vanília kikapart magjai
21 dl fehérbor vagy víz
2 cl cseresznyepálinka
A tálaláshoz:
vaníliafagylalt

Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, a nagyobbakat felaprítjuk. 25 dkg vegyes gyümölcsöt egy kis tálba teszünk, meglocsoljuk a pálinkával.

A maradék gyümölcsöt 2 dl vízzel vagy borral, ha azt használunk, a cukorral, a vaníliával és a lime héjával lábosban felforraljuk. Közben a keményítőt elkeverjük a maradék folyadékban. Ha felforrt a gyümölcsünk, félrehúzzuk a tűzhelyről, kissé hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Az apró magok eltávolítása érdekében sűrű szövésű szitán vagy szűrőn átpasszírozzuk.

A már langyos gyümölcspépben elkeverjük a feloldott keményítőt, visszahelyezzük a tűzhelyre, és besűrítjük. A pálinkával marinált gyümölcsöket a levével együtt csak ekkor adjuk hozzá, azonnal levesszük a tűzről. Több kisebb vagy egy nagyobb tálba kanalazzuk, hűlni hagyjuk. Ha már szobahőmérsékletű, betesszük a hűtőszekrénybe, csak tálaláskor vesszük ki. Minden porciót 1 gombóc fagylalttal koronázunk.

További Grützék itt!

http://www.mindmegette.hu/grutze-a-szines-gyumolcsozon-48772
 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
Morzsás-kompótos crumble
  2014-05-07 19:24:03, szerda
 
 



Rama sütigyár recept

Morzsás-kompótos crumble
Hozzávalók

4 gombóc Carte dR17;Or Muffin jégkrém (200ml)
A morzsához

50g hideg Rama kockára vágva
100g finomliszt
50g finomra őrölt kristálycukor
1 teáskanál fahéj
A gyümölcskompóthoz

1 alma meghámozva, kimagozva, kicsutkázva és felszeletelve (85g)
50g asztalt szilva
1 meghámozva, kimagozva, kicsutkázva és felszeletelve (110g)
50g szárított sárgabarack
25ml víz
25g finomra őrölt barna cukor

Elkészítés

1.Tegyük a margarint, a lisztet és a cukrot egy nagy tálba, majd ujjaink segítségével morzsoljuk össze a hozzávalókat addig, amíg alaposan el nem keverednek, és nem marad nagyobb darab a masszában. Adjuk a morzsához a fahéjat, majd tegyük félre.
2.Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).
3.A kompót elkészítéséhez keverjük össze a gyümölcsöket, a cukrot és a vizet egy nem túl mély tűzálló edénybe. 20 percre helyezzük a tálat az előmelegített sütőbe, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak.
4.Osszuk szét a megpuhult gyümölcsöket 4 szufléformába, majd tegyünk mindegyikre néhány kanállal a morzsás keverékből. A formákat további 25 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg aranybarnára nem sülnek.
5.Néhány perc hűtés után helyezzük egy nagy gombóc Carte d'Or Muffin jégkrémet a desszertek tetejére, majd azonnal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.05-fagylaltos sütik  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 676 db bejegyzés
Összes: 34932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 12015
  • e Hónap: 43567
  • e Év: 1298485
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.