Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Céklakrémleves
  2017-11-16 13:21:34, csütörtök
 
  receptek egypeces




Céklakrémleves


HOZZÁVALÓK:
4 db cékla (nyers)
1 db burgonya
1 db alma
50 g kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
1 db citrom leve

bors


ELKÉSZÍTÉS:
Nagyon egészséges, és elképesztően finom!
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy fazékban felolvasztjuk a kókuszzsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzákeverjük a kockára vágott zöldségeket és az almát.

Megfűszerezzük, majd néhány percig együtt pároljuk őket.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel, esetleg zöldségalaplével, és közepes hőfokon puhára főzzük a zöldségeket
(kb. 1 óra). A levest botmixerrel pürésítjük.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Tárkonyos krumplileves tojással
  2017-03-21 19:25:07, kedd
 
 



Receptek egyperces


Tárkonyos krumplileves tojással


HOZZÁVALÓK:
1 kg krumpli
1 db vöröshagyma
2 db babérlevél
tárkony (ízlés szerint)
1-2 teáskanál pirospaprika
2 teáskanál ételízesítő, só (ízlés szerint)
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
6 db tojás
0,5 dl étolaj


ELKÉSZÍTÉS:
A krumplit megpucoljuk, majd ízlés szerinti kockákra vágjuk fel. A vöröshagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk fel. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.

Ezután megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és összekeverjük.
Ezután felöntjük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a babérlevelet és az ételízesítőt, majd a krumplit félpuhára főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés levessel, majd a levesbe csorgatjuk.
(Én egy szűrőn át csorgattam bele, hogy a leves szép selymes, csomómentes legyen.)
Ezután a levest felforraljuk, majd egyesével, óvatosan beleütjük a tojásokat, és a lángot mérsékelve, szép lassan még kb. 10 percig főzzük. (Miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni!)

Tálaláskor a levest tányérba merjük, beletesszük a főtt tojást, ízlés szerint megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Brokkolikrémleves
  2017-01-09 10:39:02, hétfő
 
 



Receptek egyperces

Brokkolikrémleves

HOZZÁVALÓK:

a leveshez:

50 dkg brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 db közepes burgonya
1,5 liter víz
1 dl főzőtejszín
1 db erőleveskocka

bors
egyéb fűszerek (például szerecsendió) ízlés szerint

a levesbetéthez:

1 evőkanál vaj
a levesbetéthez:
4 szelet toast kenyér
kevés vaj
5 dkg reszelt (cheddar) sajt

ELKÉSZÍTÉS:
A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát nagyobb darabokra daraboljuk, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba, és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi.

Főzés közben erőleves kockával ízesítjük, majd kóstolás után sózzuk, borsozzuk, és egyéb fűszereket adunk hozzá. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixolom, majd a tejszín és a vajat hozzáadva felforralom és kész a leves. A levesbetéthez a toast kenyereket megkenjük vajjal, majd bevonjuk reszelt sajttal és sütőben arany barnára sütjük. Ahogy elkészült, pogácsaszaggatóval kivágjuk a kenyér közepét és a kitálalt levesre tesszük, így szolgáljuk fel.


Forrás:recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Pikáns kukorica krémleves
  2016-11-03 14:22:07, csütörtök
 
 



Receptek egyperces

Pikáns kukorica krémleves

HOZZÁVALÓK:
50 dkg fagyasztott kukorica
1 db nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 liter víz
1 db MAGGI csípős tyúkhúsleveskocka
1 teáskanál morzsolt korianderlevél
2 dl tejszín
ízlés szerint apróra vágott snidling
2 teáskanál tökmagolaj (elhagyható)
a tálaláshoz:pirított bacon szalonna kocka vagy pirított tökmag vagy pattogatott kukorica

ELKÉSZÍTÉS:
A hagymát a vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és a krumplit.
Felöntjük a vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a leveskockát, megkóstoljuk, ízlés szerint megsózzuk, és addig főzzük, amíg a kukorica és a krumpli puha nem lesz.
A levest turmixoljuk, sűrű szövésű szitán áttörjük, majd a tejszínnel felöntve visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a finomra vágott koriandert, és pár perc alatt készre főzzük.
Ha van otthon tökmagolaj azt is a levesbe keverjük, majd tányérokba merve, finomra vágott snidlinggel ízlés szerint pirított baconnel, tökmaggal vagy pattogatott kukoricával tálaljuk.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Bakonyi tarhonyaleves
  2016-04-18 18:18:45, hétfő
 
 




Receptek egyperces

Bakonyi tarhonyaleves


HOZZÁVALÓK:
1 fej vöröshagyma
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma
kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
fél zacskó (mirelit ) vegyes zöldség vagy friss sárgarépa
kis zöldborsó
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár tejföl
petrezselyemzöld




ELKÉSZÍTÉS:

Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. A tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.

A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük. A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Ha valami nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, készítsd el!

Forrás: nana.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Egyszerű spárgakrémleves
  2015-06-04 18:09:43, csütörtök
 
 



Receptek egyperces

Egyszerű spárgakrémleves

Lassan elérkezik a spárga szezon!

Ha egy könnyű és gyors vacsorát szeretnél akkor kihagyhatatlan.


Hozzávalók:

- kb 1,2 literhez:
- 50 dkg spárga (zöld vagy fehér)
- 1 közepes krumpli - kockázva
- 1 kis vöröshagyma - finomra vágva
- 4 dkg vaj
- kevés ételízesítő
- őrölt fehérbors
- cukor
- citromlé
- só






Elkészítés:

A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem.
A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom.

A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem benne a vöröshagymát, beleteszem a spárga szárát és a krumplit, felengedem annyi vízzel amennyi ellepi, sózom, puhára főzöm. A levest a zöldségekkel turmixgépben krémesre aprítom.

Újraforralom, felengedem annyi vízzel, amilyen sűrűségű levest szeretnék, beledobom a spárgák félretett gyenge fejrészét, kb. 5 percig főzöm, hogy kicsit roppanós maradjon. Közben ízesítem a kedvenc ételízesítőmmel, borssal, pici cukorral, citromlével, majd tálalom.


Forrás:mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Céklaleves gerslis húsgombóccal
  2015-01-16 17:36:18, péntek
 
  Receptek egyperces


Céklaleves gerslis húsgombóccal

Hozzávalók:
2 db cékla
1 db sárgarépa
1 db paszternák (el is hagyható)
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
30 dkg darált hús (sertés, pulyka- vagy csirkemell)
1 marék gersli (árpagyöngy, de rizsis lehet)
1 db tojás
2 db húsleveskocka

őrölt bors
2-3 babérlevél
7 dl víz
7 dl almalé
olívaolaj
A tálaláshoz:
tejföl és torma keveréke

Elkészítés:
A céklát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egész tojást és a gerslit, és jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.

Egy edényben 2-3 evőkanál olívaolajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát és zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát és a húsgombócokat.

Szép lassan készre főzzük, kb. 1 óra alatt puhára fő a húsgombóc és a zöldségek is.

Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Lélekmelegítő vöröslencse leves hideg napokra
  2015-01-03 09:36:47, szombat
 
 




receptek egyperces

Lélekmelegítő vöröslencse leves hideg napokra

Pikánsan csípős, tápláló és hihetetlenül gyorsan elkészül. Remekül felmelegíti az embert a hideg téli napokon vagy egy nagy szánkózás után.

A vöröslencse előnye, hogy nem kell vele előre gondolkodni és beáztatni, olcsó, ráadásul órákig sem kell főzni. 20 perc alatt puhára fő. A paradicsomos lencseleves régi kedvencünk, most a fűszerezéssel játszottam. Tudom, hogy egy tökéletes konyhában mindig vannak friss hozzávalók, azonban nálam néha elfogynak és ilyen esetekre tartok szárított vésztartalékot is. Szerintem a szárított és őrölt gyömbérrel valamint fokhagymával nincs semmi gond, ha éppen úgy alakul, ezért a receptben megadtam, ha nincs otthon friss, hogyan érdemes helyettesíteni.

Hozzávalók:
35 dkg vöröslencse
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma (ha nincs friss, akkor a szárított fokhagymaporból egy fél teáskanálnyi kell)
fél teáskanál őrölt gyömbér (ha van otthon friss, akkor inkább abból érdemes reszelni)
fél teáskanál őrölt kömény
fél teáskanál csípős Piros Arany (vagy negyed teáskanál cayenne bors, vagy őrölt chili, de akinek van otthon friss chilije, akkor abból is apríthat és főzhet bele)
450 ml sűrített paradicsom (vagy egy doboz paradicsomkonzerv)

1 evőkanál olíva olaj

A lencsét 3-4 szer átmosom, majd a tálban hagyom annyi vízben, amennyi bőven ellepi.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágom és olíva olajon megdinsztelem. A hagymára rászórom a főszereket, átkeverem párszor, majd ráöntöm a lencsét a vízzel együtt. Sózom. Felforralom és puhára főzöm a lencsét. (Kb. 20 perc.) A lencse szétnyílik és megdagad.

Ráöntöm a sűrített paradicsomot - sűrű leves legyen, ha túl sűrű, akkor ilyenkor érdemes pótolni a hiányzó vizet -, felforralom és már lehet is enni. Kenyér kell mellé.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Sütőtökkrémleves chilivel és tökmaggal
  2014-11-21 18:51:55, péntek
 
 
Receptek egyperces

Sütőtökkrémleves chilivel és tökmaggal

Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
1 db leveskocka
olívaolaj
őrölt feketebors
őrölt csípős pirospaprika
1 dl főzőtejszín
chili
tökmag
tökmagolaj

Elkészítés:
A tököt megpucolom, kockára vágom, tepsibe rakom, meglocsolom olívaolajjal, és a sütőben megsütöm.

Közben a tökmagokat megpirítom.

A sült tököt lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, rámorzsolom a leveskockát. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Felforralom, majd botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor merek a tányérba levest, szórok rá tökmagot, locsolok rá tökmagolajat, teszek rá némi chilit is.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Fokhagyma leves immunerősítésre
  2014-10-26 18:49:36, vasárnap
 
  Ezt is ma kaptam levélben, elhoztam, olvassátok..



Egy washingtoni egyetem kutatói áldásukat adták egy levesre amiben a hatóanyagok 100-szor hatékonyabbak, mint az antibiotikumokban. Ebben a cikkben megadjuk most önöknek ennek a levesnek a receptjét ami amellett hogy erősíti a szervezetet még olcsó is és könnyen elkészíthető.






A leves fő alkotóeleme a fokhagyma, az elkészítése azonban mégsem hasonlít egy sima fokhagyma levesre.

Hozzávalók(350-400 ml):

5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 nagy apróra vágott hagyma
1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
sárgarépa, zeller, petrezselyem, babérlevél
1 pohár tejföl

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe tegyük bele a felkockázott hagymát és fokhagymát, öntsük le olívaolajjal majd fóliázzuk le a tepsit. Ezt süssük 90 percig, majd hagyjuk kihűlni. Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat, és a vajat melegítsük közepes hőmérsékletre 2-3 perc alatt. A megsült fokhagymát és hagymát tegyük ezután ebbe a serpenyőbe. Keverjük jól össze a kakukkfűvel, a petrezselyemmel és babérlevéllel, öntsük fel vízzel, tegyük bele a felvágott zöldségeket, és így főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután turmixoljuk össze ezt a levest és szárazókenyérkockákkal máris fogyaszthatjuk. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint tejföllel kavarjuk el.

Szerző:Tudásfája.com


Mi szeretjük a ffokhagyma levest is, meg mindenféle formában, sütve-főzve, nyersen ételekhez is
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 692 db bejegyzés
Összes: 34948 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1941
  • e Hét: 25829
  • e Hónap: 57381
  • e Év: 1312299
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.