Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
Csirkemellfilé diós köpenyben,
  2018-02-10 13:59:22, szombat
 
  Receptek egyperces

Csirkemellfilé diós köpenyben, szilvaszósszal és burgonyapürével





Hozzávalók: 4 személyre
- só
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 pohár joghurt
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- 1 kg burgonya
- 30 dkg szilva
- 10-15 dkg darált dió
- 1 kg csirkemellfilé

PÁCOLÁS: 1 éjszaka
ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc - SÜTÉS: 20 perc - Felkockázzuk a csirkemellfilét nagyobb, 4x4 centis darabokra. Összekeverünk egy szűk evőkanál sót a joghurttal, ráöntjük a húsra, és hideg helyen hagyjuk állni fél napra vagy egy éjszakára. Közben elkészítjük a szilvaszószt. A gyümölcsöt kimagozzuk, feltesszük annyi vízbe főni, hogy épp csak ellepje. Tíz perc múlva rászórjuk a cukrot, egy csipet sót és fahéjat, majd ismét tíz percig főzzük. Pici hideg vízzel kikeverjük a keményítőt, és behabarjuk vele a szilvamártást.
Ezt követően a joghurtból kiemelt húst - nagy lyukú szűrőre téve - hagyjuk lecsöpögni.

A diót előkészítjük, és egyenként meghempergetjük a húsunkat. Tepsire terítve (melyet előtte sütőpapírral vagy szilikonlappal fedünk), némi olajjal megspriccelve - nem kell sok, mert a dió is olajos - 160-180 fokon készre sütjük. Mindeközben a hámozott, felkockázott burgonyát megfőzzük sós vízben.
A főzőlevét leöntjük. Tejjel és vajjal habosra keverjük. Lágyabban készítjük, mert habzsákba töltve kis rózsácskákat nyomunk belőle a tálalótálra.

Forrás: videkize.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Hortobágyi húsos palacsinta batyu
  2018-02-08 14:32:59, csütörtök
 
 
Receptek egyperces




Hortobágyi húsos palacsinta batyu







HOZZÁVALÓK:
25 dkg ToTu
5 db tojás
4 púpozott evőkanál nyílgyökér liszt
6 púpos evőkanál Yungas manioka liszt
2 csipet foszfátmentes sütőpor
1 teáskanál só
2,5-3 dl szénsavas ásványvíz (szükség szerint)
4 evőkanál paleolaj vagy kacsazsír
a töltelék:
bármilyen maradék pörkölt lehet






ELKÉSZÍTÉS:

Ebből a diétás tésztájú finomságból degeszre eheted magad.
A palacsinta elkészítése: a hozzávalókat késes aprítóban krémes állagúra turmixoljuk, 20 -30 percig pihentetjük, majd kisütjük, mint a hagyományos palacsintákat (feldobálni is lehet, nem szakad).
A töltelékhez a húst ledaráljuk, a szaftját összeturmixoljuk és félretesszük. A húspépből a kisült palacsinták közepére kanállal halmokat rakunk, majd a palacsintát kézzel összefogjuk a töltelék fölött, és hagyma szállal bekötjük mint a batyuszáját. (1 szál póréhagyma levélből csináljuk a kötöző szálat a batyukh- oz késsel bevágjuk és végig szakítjuk.)

Egy jénai tálba beleöntjük a félretett pörkölt alaplét, belerakjuk a batyukat és előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk (10-15 percre)

Forrás: recepttar.hu


 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Lecsós csirkemell.....
  2017-10-20 18:26:42, péntek
 
  Receptek egyperces

Lecsós csirkemell burgurral


HOZZÁVALÓK:
40 dkg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
1 db kárpia piros paprika
1 db zöld kárpia
2 db tv paprika
1 db hegyes erős zöld paprika
5 db paradicsom

bors
1 teáskanál piros őrölt paprika
1 teáskanál cukor
4 evőkanál olaj
1 bögre burgur





ELKÉSZÍTÉS:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat felhevítünk, belerakjuk a csirkemell csíkokat, sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, majd kissé lepirítjuk és félrerakjuk.

A hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, a paprikákat zsülienre, a paradicsomot kockára vágjuk, de előtte leszedjük a héját (forrásban lévő vízbe dobjuk a bevágott paradicsomokat egy pillanatra).

A lecsóhoz a hagymát olajban megdinszteljük, megsózzuk, majd rádobjuk a paprikákat, tovább pároljuk, kissé zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és együtt restre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk piros paprikával. Cukorral ízesítjük, hogy elvegye a paradicsom savasságát.

A körethez a bögrényi bulgurt egy lábasba tesszük, és 2 bögre hideg vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük, majd kb. 10 percig lefedve hagyjuk a gőzben tovább puhulni és dagadni.

A tálalásnál a csirkemellcsíkokat felrakjuk a tányéra, majd ráhalmozzuk a lecsót, és bulgurt adunk mellé.

Forrás: recepttar.hu




 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Paradicsomos ricottás spagetti
  2017-09-12 15:46:17, kedd
 
 



Receptek egyperces

Paradicsomos ricottás spagetti

HOZZÁVALÓK:
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olíva olaj
2 kis édeskömény gumó
6 paradicsom
kis csokor bazsalikom
2 evőkanál balzsamecet
30 dkg spagetti
10 dkg ricotta


ELKÉSZÍTÉS:
Az utolsó szabad napokban ki kell használni a jó időt, nem a konyhában tölteni! Gyors könnyű, sajtos finomság.

Az apróra vágott fokhagymát kiolajozott serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a vékonyan fölszeletelt köményt, sózzuk, 10 percig pároljuk.

A felkockázott paradicsomot a megtépkedett bazsalikommal és a balzsamecettel tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, majd hozzáadjuk a keményre főzött, leszűrt spagettit, végül belekeverjük a köményes keveréket is.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Csirkemájas nyársak
  2017-07-14 17:49:26, péntek
 
 

Receptek egyperces

Csirkemájas nyársak



HOZZÁVALÓK:
a nyársakra:
csirkemáj
kápia paprika
lila hagyma
kolozsvári szalonna -
létszámtól függő mennyiségben
fűszerek:

bors
majoránna
fokhagyma
olaj









ELKÉSZÍTÉS:
A nyársakra felváltva felfűzzük a hozzávalókat, meghintjük a fűszerkeverékkel és meglocsoljuk olajjal.
Süthetjük grillen, de tepsi szélére fektetve akár kerti kemencében, vagy sütőben is.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Zöldséges hús pirított tésztával
  2017-07-14 17:35:38, péntek
 
  Receptek egyperces

Zöldséges hús pirított tésztával







HOZZÁVALÓK:

50 dkg darált csirkemell
40 dkg mirelit thai zöldségkeverék
2 kávés kanál wok fűszerkeverék
1 csipet curry
víz
olaj

50 dkg tészta

ELKÉSZÍTÉS:

A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket. Ezeket kb. három percig pároljuk. Ezután megszórjuk a wok fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel és készre főzzük.

Időközben elkészítjük a pirított tésztát: a tésztát kevés olajon egy bevonatos edényben alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, sóval ízesítjük. (A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. Úgy késztjük, mint a párolt rizst.)

Tálaláskor a tésztára helyezzük a zöldséges húst.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Frissítő tavaszi spárgás metélt
  2017-04-06 12:15:42, csütörtök
 
  Receptek egyperces



Frissítő tavaszi spárgás metélt



HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt
2 tojás
2 citrom
30 dkg sonka
50 dkg zöldspárga
20 dkg sajt
2 szál menta
cukor

fehérbors









ELKÉSZÍTÉS:
Először is elkészítünk egy egyszerű gyúrt tésztát a tojás, liszt, kevés só, 1 citrom lereszelt héja és kevés víz segítségével. Nyújtás után vastagmetéltekre vágjuk. Feltesszük forrásban lévő vízbe főni.

A fás szárakat a spárgáról levágjuk, és kevés vízben megpároljuk, melyet 1 citrom levével, cukorral és kevés sóval ízesítettünk. Félpuhulásig főzzük.

A citromos tésztát leszűrjük, ezután egy tálban összekeverjük a vékony csíkokra vágott sonkával, a vágott spárgával, sóval, fehérborssal és az apróra vágott mentalevéllel. Tepsibe öntjük. A spárga főzőlevével kissé nyakon öntjük.

Tetejére fektetünk vékonyra szelt citromkarikákat, majd a sajtot.

Forrás: recepttar.hu





 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Gombás hal kapormártással
  2017-03-25 13:03:57, szombat
 
 




Receptek egyperces



Gombás hal kapormártással

HOZZÁVALÓK:
80 dkg fehér húsú tengeri halfilé
30 dkg csiperkegomba
8-10 szelet bacon
1 evőkanál olaj

a kapormártáshoz:
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
1 csokor kapor (mirelit is lehet)
2 dl húsleves (leveskockából)
2 dl tejszín

bors
cukor
ecet



ELKÉSZÍTÉS:
A halat megmossuk, leszárítjuk, besózzuk és 4-5 cm vastagságú darabokra felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A haldarabokon elosztjuk, óvatosan a baconszeletekbe beletekerjük, és egy mély tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük. Az olajjal meglocsoljuk, és 180 C-fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.

A mártáshoz a felforrósított vajban világosra pirítjuk a lisztet a finomra vágott kaporral együtt, majd a húslevessel felengedjük. Sóval, borssal, cukorral, ecettel ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és jól kiforraljuk. Köretnek vajas galuska vagy burgonyapüré illik hozzá.
(A barátnőmtől tanultam ezt a receptet, igaz, ő csukával készíti, de mi a tengeri halakat jobban szeretjük.)

Forrás: recepttar.hu

 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Zabpelyhes rántott csirkemell ....
  2017-02-03 17:48:22, péntek
 
 




Receptek egyperces
Zabpelyhes rántott csirkemell sült zöldségekkel

HOZZÁVALÓK:
a csirkemellhez:

bors
2 gerezd fokhagyma
60 dkg csirkemell
1 doboz natúr joghurt
15 dkg zabpehely
10 dkg sajt
a zöldség körethez:
1 db batáta (édes burgonya)
2 db bébi cékla
1 db kígyó uborka
1 db édeskömény
0,5 dl étolaj

bors



ELKÉSZÍTÉS:
A zöldségkörethez megmossuk a zöldségeket, hasábokra vágjuk a batátát, és meghámozzuk. Olajba sót és borsot keverünk, majd beleforgatjuk a zöldségeket és egy sütőfóliával bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük 20-25 percre. (Figyelem! Amikor kezd karamellizálódni, akkor kész.)

A csirkemellet szeletekre vágjuk. Belekeverjük a joghurtba a sót és a borsot, és nyomunk bele fokhagymát. Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni. A húst megforgatjuk a joghurtos keverékben (még finomabb, ha hagyjuk benne állni egy kis ideig, mert csak pácolódik, és omlósabb lesz tőle).

Mielőtt elkezdjük sütni, a zabpelyhet összekeverjük a reszelt sajttal, és beleforgatjuk a hússzeleteket. Ha megvan minden, akkor a húst egy sütőpapíros tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180- 200 fokon sütjük kb. 20-25 percig. (A bepanírozott húst és a zöldségeket légkeverékes sütőben 180 fokon egyszerre is meglehet sütni.)


Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Csirkecomb gyöngyhagyma mártással
  2016-12-12 18:08:42, hétfő
 
  Receptek egyperces
Csirkecomb gyöngyhagyma mártással








HOZZÁVALÓK:
4 adaghoz:
4 evőkanál olaj
vaj
2 dl tejszín
6 db csirkecomb
1,5 dl víz
1 diónyi gyömbér

1/2 tasak Szárnyas Fűszerkeverék
1 tasak Pirított hagymás csirke Rafinéria
30 dkg gyöngyhagyma
1 csokor petrezselyemzöld




ELKÉSZÍTÉS:

Fűszerezzük meg a combokat a szárnyas fűszerkeverékkel!
Süssük meg őket olajon! Adjuk hozzá a felszeletelt gyömbért, forgassuk át, majd öntsünk hozzá 1 deci vizet! Pároljuk 5 percet fedő alatt! Adjuk hozzá a gyöngyhagymát, öntsük fel tejszínnel, majd adjuk hozzá a másik rafinériát is! Pároljuk készre 5 perc alatt!

Forrás: recepttar.hu

 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 22 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 227 db bejegyzés
Összes: 35200 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1941
  • e Hét: 13060
  • e Hónap: 54843
  • e Év: 669977
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.