Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
Paradicsomos ricottás spagetti
  2017-09-12 15:46:17, kedd
 
 



Receptek egyperces

Paradicsomos ricottás spagetti

HOZZÁVALÓK:
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olíva olaj
2 kis édeskömény gumó
6 paradicsom
kis csokor bazsalikom
2 evőkanál balzsamecet
30 dkg spagetti
10 dkg ricotta


ELKÉSZÍTÉS:
Az utolsó szabad napokban ki kell használni a jó időt, nem a konyhában tölteni! Gyors könnyű, sajtos finomság.

Az apróra vágott fokhagymát kiolajozott serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a vékonyan fölszeletelt köményt, sózzuk, 10 percig pároljuk.

A felkockázott paradicsomot a megtépkedett bazsalikommal és a balzsamecettel tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, majd hozzáadjuk a keményre főzött, leszűrt spagettit, végül belekeverjük a köményes keveréket is.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Csirkemájas nyársak
  2017-07-14 17:49:26, péntek
 
 

Receptek egyperces

Csirkemájas nyársak



HOZZÁVALÓK:
a nyársakra:
csirkemáj
kápia paprika
lila hagyma
kolozsvári szalonna -
létszámtól függő mennyiségben
fűszerek:

bors
majoránna
fokhagyma
olaj









ELKÉSZÍTÉS:
A nyársakra felváltva felfűzzük a hozzávalókat, meghintjük a fűszerkeverékkel és meglocsoljuk olajjal.
Süthetjük grillen, de tepsi szélére fektetve akár kerti kemencében, vagy sütőben is.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Zöldséges hús pirított tésztával
  2017-07-14 17:35:38, péntek
 
  Receptek egyperces

Zöldséges hús pirított tésztával







HOZZÁVALÓK:

50 dkg darált csirkemell
40 dkg mirelit thai zöldségkeverék
2 kávés kanál wok fűszerkeverék
1 csipet curry
víz
olaj

50 dkg tészta

ELKÉSZÍTÉS:

A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket. Ezeket kb. három percig pároljuk. Ezután megszórjuk a wok fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel és készre főzzük.

Időközben elkészítjük a pirított tésztát: a tésztát kevés olajon egy bevonatos edényben alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, sóval ízesítjük. (A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. Úgy késztjük, mint a párolt rizst.)

Tálaláskor a tésztára helyezzük a zöldséges húst.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Frissítő tavaszi spárgás metélt
  2017-04-06 12:15:42, csütörtök
 
  Receptek egyperces



Frissítő tavaszi spárgás metélt



HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt
2 tojás
2 citrom
30 dkg sonka
50 dkg zöldspárga
20 dkg sajt
2 szál menta
cukor

fehérbors









ELKÉSZÍTÉS:
Először is elkészítünk egy egyszerű gyúrt tésztát a tojás, liszt, kevés só, 1 citrom lereszelt héja és kevés víz segítségével. Nyújtás után vastagmetéltekre vágjuk. Feltesszük forrásban lévő vízbe főni.

A fás szárakat a spárgáról levágjuk, és kevés vízben megpároljuk, melyet 1 citrom levével, cukorral és kevés sóval ízesítettünk. Félpuhulásig főzzük.

A citromos tésztát leszűrjük, ezután egy tálban összekeverjük a vékony csíkokra vágott sonkával, a vágott spárgával, sóval, fehérborssal és az apróra vágott mentalevéllel. Tepsibe öntjük. A spárga főzőlevével kissé nyakon öntjük.

Tetejére fektetünk vékonyra szelt citromkarikákat, majd a sajtot.

Forrás: recepttar.hu





 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Gombás hal kapormártással
  2017-03-25 13:03:57, szombat
 
 




Receptek egyperces



Gombás hal kapormártással

HOZZÁVALÓK:
80 dkg fehér húsú tengeri halfilé
30 dkg csiperkegomba
8-10 szelet bacon
1 evőkanál olaj

a kapormártáshoz:
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
1 csokor kapor (mirelit is lehet)
2 dl húsleves (leveskockából)
2 dl tejszín

bors
cukor
ecet



ELKÉSZÍTÉS:
A halat megmossuk, leszárítjuk, besózzuk és 4-5 cm vastagságú darabokra felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A haldarabokon elosztjuk, óvatosan a baconszeletekbe beletekerjük, és egy mély tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük. Az olajjal meglocsoljuk, és 180 C-fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.

A mártáshoz a felforrósított vajban világosra pirítjuk a lisztet a finomra vágott kaporral együtt, majd a húslevessel felengedjük. Sóval, borssal, cukorral, ecettel ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és jól kiforraljuk. Köretnek vajas galuska vagy burgonyapüré illik hozzá.
(A barátnőmtől tanultam ezt a receptet, igaz, ő csukával készíti, de mi a tengeri halakat jobban szeretjük.)

Forrás: recepttar.hu

 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Zabpelyhes rántott csirkemell ....
  2017-02-03 17:48:22, péntek
 
 




Receptek egyperces
Zabpelyhes rántott csirkemell sült zöldségekkel

HOZZÁVALÓK:
a csirkemellhez:

bors
2 gerezd fokhagyma
60 dkg csirkemell
1 doboz natúr joghurt
15 dkg zabpehely
10 dkg sajt
a zöldség körethez:
1 db batáta (édes burgonya)
2 db bébi cékla
1 db kígyó uborka
1 db édeskömény
0,5 dl étolaj

bors



ELKÉSZÍTÉS:
A zöldségkörethez megmossuk a zöldségeket, hasábokra vágjuk a batátát, és meghámozzuk. Olajba sót és borsot keverünk, majd beleforgatjuk a zöldségeket és egy sütőfóliával bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük 20-25 percre. (Figyelem! Amikor kezd karamellizálódni, akkor kész.)

A csirkemellet szeletekre vágjuk. Belekeverjük a joghurtba a sót és a borsot, és nyomunk bele fokhagymát. Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni. A húst megforgatjuk a joghurtos keverékben (még finomabb, ha hagyjuk benne állni egy kis ideig, mert csak pácolódik, és omlósabb lesz tőle).

Mielőtt elkezdjük sütni, a zabpelyhet összekeverjük a reszelt sajttal, és beleforgatjuk a hússzeleteket. Ha megvan minden, akkor a húst egy sütőpapíros tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180- 200 fokon sütjük kb. 20-25 percig. (A bepanírozott húst és a zöldségeket légkeverékes sütőben 180 fokon egyszerre is meglehet sütni.)


Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Csirkecomb gyöngyhagyma mártással
  2016-12-12 18:08:42, hétfő
 
  Receptek egyperces
Csirkecomb gyöngyhagyma mártással








HOZZÁVALÓK:
4 adaghoz:
4 evőkanál olaj
vaj
2 dl tejszín
6 db csirkecomb
1,5 dl víz
1 diónyi gyömbér

1/2 tasak Szárnyas Fűszerkeverék
1 tasak Pirított hagymás csirke Rafinéria
30 dkg gyöngyhagyma
1 csokor petrezselyemzöld




ELKÉSZÍTÉS:

Fűszerezzük meg a combokat a szárnyas fűszerkeverékkel!
Süssük meg őket olajon! Adjuk hozzá a felszeletelt gyömbért, forgassuk át, majd öntsünk hozzá 1 deci vizet! Pároljuk 5 percet fedő alatt! Adjuk hozzá a gyöngyhagymát, öntsük fel tejszínnel, majd adjuk hozzá a másik rafinériát is! Pároljuk készre 5 perc alatt!

Forrás: recepttar.hu

 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Citromos csirkeszárny
  2015-10-17 19:37:59, szombat
 
 


Receptek egyperces

Citromos csirkeszárny recept




Ez a fogás a legolcsóbb és a legjobb ételeim között van, nagyon gyorsan kész van, és nagyon ízletes. Szerintem kifejezetten tavaszi-nyári étel, esti vacsikhoz egy pohár borral kitűnő választás.

Hozzávalók / 4 adag
- 1 kg csirkeszárny
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 0,5 citromból nyert citromhéj
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 teáskanál oregánó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj (extra szűz)
- 1,5 dl száraz fehérbor (Recina)




Elkészítés

A szárnyakat ízekre szedjük (én a végeket mindig kidobom, csak a szárny 2 husosabb részét használom fel).
Egy edényben a szárnyakat megsózzuk, borsozzuk és rájuk facsarjuk a citromlevet, hozzájuk tesszük a paradicsompürét is, majd egy két-három löttyintés olívaolajat is a csirkére borítunk. Ezzel a finom páccal összeforgatjuk a csirkét, majd rászórjuk az oreganót is, mellérakjuk a kifacsart citromot is (ezzel eggyütt szoktam kisütni a szárnyakat így még fincsibb).
Egy órára félretesszük az egészet, de akár azonnal is megsüthetjük.
Egy serpenyőben hirtelen lesütjük nagy lángon a szárnyak mindkét oldalát, amikor jól odakapott felöntjük a borral, és közepes lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg elfővi a levét. (Ne vegyük le nagyon a lángot, mert akkor a csirke színtelen, sápadtra párolódik. Ki kell tapasztalnunk a csirke, a serpenyő és a tűzhelyünk képességeit.)
Utoljára még fedő nélkül is lepirítjuk kicsit, azonnal forrón tálaljuk, friss joghurtos uborkasaláta illik hozzá.

Forrás: nosalty.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Parmezános sült csirke egyenesen Itáliából
  2015-09-20 14:50:51, vasárnap
 
 




Receptek egyperces

Parmezános sült csirke egyenesen Itáliából

Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!


Amire szükséged lesz:
- 4 db csirkemell, szeletelve, a zsíros részektől megszabadítva (javasoljuk, hogy vágd őket félbe, és legyen inkább 8 kisebb szelet)
- 3/4 csésze zsemlemorzsa
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál olvasztott vaj (vagy olívaolaj)
- 3/4 csésze csökkent zsírtartalmú mozzarella sajt
- 1 nagyobb csésze paradicsomszósz

A szósz elkészítése:
Vágd apróra a hagymát, a fokhagymát, majd párold őket üvegesre olívaolajon! Öntsd bele a passzírozott paradicsomot, majd fedő alatt, alacsony lángon főzd fél órán át! Ízesítsd borssal, bazsalikommal, sóval! Tipp: Ha a csirkét vajjal sütötted, akkor a megmarad szaftot is beleöntheted a szószba!


Így csináld:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és készíts elő egy lapos edényt, vagy sütőlapot!

Keverd össze a zsemlemorzsát és a parmezánt egy tálban! Olvaszd fel a vajat egy másik tálban, majd finoman kend be a csirkét vele, ezt követően mártsd bele a morzsa keverékbe! Helyezd rá a sütőlapra, és ezt ismételd meg a többi csirkeszelet esetében is! Egy pici olajat önts rájuk, és süsd őket 20 percig! Fordítsd meg a csirkéket, és 5 percig süsd őket így is! Ezt követően vedd ki a sütőből a tepsit, helyezz rá a mellekre egy evőkanál paradicsomszószt, és szórj rájuk fél evőkanál aprított mozzarella sajtot! Süsd tovább 5 percig, egészen addig, amíg szépen megolvad a sajt rajtuk.

Forrás: stylemagazin.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
Francia csirke
  2015-07-27 18:49:12, hétfő
 
 
Receptek egyperces

Francia csirke

Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 3 kisebb hagyma
- 1 piros husú paprika
- 1 zöld paprika
- 2 paradicsom
- 2 sárgarépa
- 1 karalábé
- 3 körte
- kevés zellerzöld
- 1/2 dl fehérbor
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- rozmaring
- kakkukfű
- babérlevél

Elkészítés:
A csirkemellet nyolc kisebb szeletbe vágjuk, majd kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben az olívaolajon kicsit megpirítjuk mindkét oldalát, hogy a hús íze a sütés után is megmaradjon. Külön tányérba szalvétára tesszük. A zöldségeket hosszanti irányban kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk - kivéve a hagymát, amit felkarikázunk -, egy tálban összekerjük a fehérborral, és hozzáadjuk a fűszereket. Az elősütött hússzeleteket egy jénaiba helyezzük, ráöntjük a boros zöldségeket, a tetejére rakjuk a zellerzöldet, és alufóliával lefedve 40 percre 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Krumplipüré illik hozzá.

Forrás: mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.08-húsos ételek  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2998
  • e Hét: 10916
  • e Hónap: 65645
  • e Év: 1067647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.