Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
Pityőke
  2017-11-26 13:34:41, vasárnap
 
 
Receptek egypeces

Pityőke

,,A falusi asszonyok mindig a fejükben hordták a megszokott ételeik receptjeit. Amit meghagytak az utódok számára, azok elenyésződtek, átalakultak az idők folyamán. A múlt század elején született nagymamám gondosságának köszönhetően nekem sikerült a megkopott, elsárgult, tintaceruzától elmosódott receptgyűjteményéből jó pár eredeti sütemény leírását megmenteni. Ezek a sütemények azokban az években voltak i gen kapósak, amikor úgy leseperték a padlást, hogy egy gyúrott liszt nem maradt a háznál. Ma is elkészítem ezeket a finomságokat, melyeket a gyerekeim is nagyon szeretnek.
Míg az önfeledt falatozásukat nézem, nekem a nagyszüleim egykori nehéz élete jut eszembe."




Hozzávalók: 4 személyre
- aludttej
- sűrű szilvalekvár
- 10 dkg porcukor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 50 dkg darált, cukrozott dió
- 2 evőkanál zsír
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- másfél összmarok kukoricaliszt
- zsiradék


ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc - SÜTÉS: 30 perc - Összekeverjük a lisztet a kristálycukorral, a szódabikarbónával és az aludttejjel (folyós legyen, inkább híg, mint túl sűrű). Egy órát pihentetjük, majd zsírozott tepsibe öntjük. Meghintjük vastagon cukrozott dióval. Kockákra vágjuk képzeletben, és mindegyikre rakunk egy egy kupac szilvalekvárt. Forró (170-180 fokos) sütőbe toljuk, menet közben csökkentjük a hőmérsékletet. Akkor jó, ha a beleszúrt villára nem tapad már málémassza, és a teteje szépen megpirult. Vízbe mártott késsel felkockázzuk, porcukorral megszórjuk.

Forrás: videkize.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
Almás-mandulás gyümölcskenyér
  2017-10-10 17:52:38, kedd
 
 




Receptek egyperces

Almás-mandulás gyümölcskenyér

A reggeli kérdése örök fejtörést okoz. Az ember vagy betol gyorsan a reggeli kávé mellé egy kekszet, vagy belapátol pár falat joghurtot és müzlit, esetleg eszik néhány villányit a gyümölcssalátából. Rossz esetben útban a munkába betér az első pékségbe és beburkol egy cukor és szénhidrátbombát mondjuk nutellás croissant vagy túrós táska formájában.

Készítsd el az almás-mandulás gyümölcskenyerünket és garantáltan nem fogsz többé sóvárogni sem látvány-, sem albán, sem semmilyen pékség után.
A gyümölcskenyérhez szükségünk lesz 18 deka zabpehelylisztre, 10 deka érdesítőszerre, 1 marék mazsolára, 1 marék mandulára, egy mokkáskanálnyi sütőporra, szintén egy mokkáskanálnyi szódabikarbónára, egy mokkáskanálnyi fahéjra, egy pohár natúr joghurtra, négy evőkanál olvasztott vajra, két kisebb, lereszelt almára.

Zúzzuk össze a mandulát, majd külön keverjük össze a száraz és folyékony összetevőket. Zuttyantsunk minden össze, keverjük homogén állagúra és kivajazott őzgerinc-formában (ha nincs jó a muffin sütő is) 180 fokon nagyjából 30-35 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Forrás:lollipopnasik.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
Ki fogom próbálni...
  2017-10-01 17:31:52, vasárnap
 
 


Egyik barátnőm küldte, köszönöm...
Kijevi krémes

Hozzávalók
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor

Habhoz
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
Krémhez2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor



Elkészítés
1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
Epergombóc
  2017-07-29 14:04:52, szombat
 
  Receptek egyperces


Epergombóc





HOZZÁVALÓK:

250 g tehéntúró
400 g eper
150 g liszt
80 g margarin
2 tojás
80 g vaj
100 g zsemlemorzsa
50 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor

liszt

ELKÉSZÍTÉS:

A tehéntúrót burgonya nyomón áttörjük, majd összedolgozzuk a liszttel, a puha margarinnal, 2 egész tojással meg egy csipetnyi sóval. Egy-másfél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy mindegyikbe csomagolhassunk egy-egy eperszemet.
Az epret megmossuk, lecsumázzuk. Csomagolunk belőle minden tésztadarabba egyet, majd kisebb tenyérnyi méretű gombócokká gömbölygetjük. Lobogva forró, enyhén sós vízbe rakjuk, és nagyjából
10-12 percig főzzük.
Eközben a vajon aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát, majd megforgatjuk benne a leszűrt gombócokat.
Az elkészült gombócokat megszórjuk a vaníliás cukorral összekevert porcukorral, majd forrón tálaljuk.


Forrás: receptar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
Berliner
  2017-05-09 10:31:50, kedd
 
 





Receptek egyperces


Berliner



HOZZÁVALÓK:

a tésztához (22x32 cm-es tepsihez):
20 dkg liszt
7 dkg porcukor
13 dkg vaj
4 dkg dió (darált)
1 tojássárgája
0,5 citrom reszelt héja
csipet só
a lekenéshez:
6 evőkanál lekvár





a töltelékhez:

20 dkg édes morzsa (babapiskóta, vagy keksz)
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg kristálycukor
3 dl víz
1/2 teáskanál őrölt fahéj
0,5 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál méz
a piskótához (rácsozáshoz):
2 db tojás (közepes)
4 dkg porcukor
6 dkg liszt


ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a darált diót, a citromhéjat, majd a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe.
Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta, tepsi méretűre a tésztát. Ezután villával több helyen böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon majd fel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd kenjük le a lekvárral.
Az édes morzsa lehet darált babapiskóta, vagy éppen darált háztartási keksz is. (Én babapiskótát daráltam hozzá.) Az édes morzsához adjuk hozzá a darált diót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, az őrölt fahéjat, és keverjük alaposan össze.

A kristálycukorra öntsük rá a vizet, majd forraljuk fel.
Ezután a diós keverékhez adjuk hozzá a mézet, öntsük hozzá a felforralt cukorszirupot, majd keverjük össze.
Ezután egyenletesen kenjük rá a lekvárral megkent tésztára.
A piskótához a porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd pár perc alatt keverjük jó habosra.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, óvatosan forgassuk össze, majd kanalazzuk bele egy habzsákba, és rácsozzuk be vele a töltelék tetejét. (Nekem kicsit szétfolyt, mert elkövettem azt a hibát, hogy előbb a piskótát kevertem ki, és csak utána kentem a tésztára a tölteléket. Állás közben a piskóta kicsit összeesett, ezért jobban szétfolyt)
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
Vaníliás rolók
  2016-07-26 17:55:55, kedd
 
 


Receptek egyperces



Vaníliás rolók



HOZZÁVALÓK:
2 csomag mirelit leveles tészta
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg kristálycukor porcukor







ELKÉSZÍTÉS:
A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát hosszában felszeleteljük és a szeleteket habroló formára feltekerjük, majd előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A kihűlt pudingot habzsákkal a rolókba töltjük.

Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
Epergombóc
  2016-06-06 20:21:32, hétfő
 
 


Receptek egyperces

Epergombóc





HOZZÁVALÓK:

250 g tehéntúró
400 g eper
150 g liszt
80 g margarin
2 tojás
80 g vaj
100 g zsemlemorzsa
50 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor

liszt




ELKÉSZÍTÉS:

A tehéntúrót burgonya nyomón áttörjük, majd összedolgozzuk a liszttel, a puha margarinnal, 2 egész tojással meg egy csipetnyi sóval. Egy-másfél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy mindegyikbe csomagolhassunk egy-egy eperszemet.
Az epret megmossuk, lecsumázzuk. Csomagolunk belőle minden tésztadarabba egyet, majd kisebb tenyérnyi méretű gombócokká gömbölygetjük. Lobogva forró, enyhén sós vízbe rakjuk, és nagyjából
10-12 percig főzzük.
Eközben a vajon aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát, majd megforgatjuk benne a leszűrt gombócokat.
Az elkészült gombócokat megszórjuk a vaníliás cukorral összekevert porcukorral, majd forrón tálaljuk.


Forrás: receptar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
Méteres kalács muffin
  2016-06-05 13:49:06, vasárnap
 
  Receptek egyperces
Méteres kalács muffin






HOZZÁVALÓK:
6 db tojás
20 dkg porcukor
10 evőkanál víz
7 evőkanál étolaj
40 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
a krémhez:
2 csomag puncs pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj



ELKÉSZÍTÉS:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk. A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Tűpróba!
Közben elkészítjük a krémet: simára keverjük a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. A megsült, és kihűlt muffinokat kettévágjuk, és a krémmel úgy ragasztjuk össze, hogy a tészták színe ellentétes legyen. (Barna tetejűt a fehér tetőssel.)

Kihűtjük, majd a vízgőz felett felolvasztott csoki mázzal bevonjuk, száradni hagyjuk, és kész is.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
Diós rudacska....
  2016-04-05 11:31:22, kedd
 
 



Receptek egyperces

Diós rudacska, családunk kedvence

Amikor gyermekkoromban a nagyi kapott diót, mindig elkészítette ezt a csodás sütit.
Azóta is rajongok érte, de már én is sokszor elkészítem.








Hozzávalók:
90 darabhoz:
50 dkg porcukor
4 tojás fehérje
50 dkg darált dió
fél citrom
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl jó minőségű rum
fél csomag sütőpor

Elkészítés:
A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha a massza már sűrű, beleöntjük a citrom levét és kikeverjük. A massza kb. 1/3 részét kivesszük egy tálkába.

A maradékba belekeverjük a diót, és jól összedolgozzuk. 3 cipócskát formálunk belőle.

A cipókból egyenként hosszúkás téglalapot formálunk, megkenjük a félretett mázzal, és késsel rudakat vágunk belőle. Szobahőmérsékleten 24 órát kell száradnia. Másnap 150 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Forrás: nana.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
Sült tejfölös csodasüti
  2015-05-15 17:54:54, péntek
 
 


Egyik barátnőmtőlkaptam levélben ..
Nem nehéz, és nagyon finom!! Én most a tetejére egy tábla csokit olvasztottam fel és 1 dl tejszínt kevertem hozzá, még finomabb lett!!



Sült tejfölös csodasüti

Hozzávalók
· Tésztához
40 dkg liszt
1 tojás
25 dkg Rama
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál tejföl
· Krémhez
1/2 tej
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy és 1 kis doboz tejföl

Elkészítés
Először is a tejben megfőzzük a pudingport sűrűre a kétféle cukorral és hűlni hagyjuk, majd ha kihűt, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük és ezt tesszük rá az első tésztalapra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két felé vesszük. Az egyiket tepsibe kinyújtjuk, amit előtte kikentünk Ramával és kiliszteztünk. Erre tesszük a krémet, rá a másik kinyújtott tésztalapot és megsütjük kb 40 perc alatt 180 fokon. Ha megsült porcukorral megszórjuk. Nagyon fincsi.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02- édes sütik  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 693 db bejegyzés
Összes: 34949 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2527
  • e Hét: 6682
  • e Hónap: 66589
  • e Év: 1321507
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.