Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Medvehagymás pogácsa-
  2017-04-20 19:54:11, csütörtök
 
  Ezt is megsütöttem, nagy sikere volt...

Medvehagymás pogácsa

HOZZÁVALÓK:

50 dkg liszt
10 dkg medvehagymalevél
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor


ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagymaleveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel, és az előbbi módon felcsavarjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd megsütjük.


a kép saját sütésem, így a családi recikbe teszem, megtaláljam később is..


 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Gyors bejgli kelesztés nélkül, megsütöttem
  2017-04-20 19:44:57, csütörtök
 
 

Receptek egyperces


Gyors bejgli kelesztés nélkül

HOZZÁVALÓK:
a tésztához: (6 rúdhoz)
4 dl tejföl
25 dkg sertészsír
5 tojás (1 db a kenéshez)
6 ek cukor
2 kávéskanál só
10 dkg élesztő
120 dkg liszt

a máktöltelékhez: (3 rúdhoz)
60 dkg darált mák
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 kávéskanál fahéj



a diótöltelékhez: (3 rúdhoz)
60 dkg dió
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola

ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem.
A vizet megforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem és megvárom, amíg kihűl.

A tésztához a tejfölt, a zsírt, a tojást a cukorral és a sóval összekavarom, belemorzsolom az élesztőt és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek, amit 6 részre osztok.
Kinyújtom a cipókat és hármat megtöltök mákkal, hármat dióval. Az oldalán a széleit ráhajtom, feltekerem, tepsibe helyezem, megkenem tojással, az oldalát és a tetejét megszurkálom villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

Megvártam amíg kihűl, utána szeleteltem.

Forrás: recepttar.hu

A kép saját, megsütöttem de csak fele adagot, nekünk még az is sok volt ..de nagyon finom...



 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Naspolya szelet
  2016-11-24 14:49:09, csütörtök
 
 

Saját kép, csak hogy legyen kép a kinézetről is..a csatos tortasütőmbe tettem...

Az édesszájúak örömére: naspolya szelet

Hozzávalók:
Az alaphoz: 50 g holland kakaópor, 50 g finomliszt, 70 g porcukor, 2 tojássárgája, 50 g vaj, 2 evőkanál tejföl, csipet só, 1 teáskanál sütőrum, pár csepp vanília kivonat.
Töltelék: 0,5 kg naspolya, 1 evőkanál keményítő (nem púpos), 1 evőkanál méz.
A tetejére: 2 tojásfehérje, 40 g porcukor, pár csepp ecet vagy citromlé.
Elkészítés: A naspolyát megmosom, és kevés vízben megfőzöm puhára. Leöntöm róla a vizet. Beleteszem a krumplinyomóba és átpaszírozom. Kihűtöm. Hozzáadom a keményítőt és a mézet, elkeverem. A sütőt 180 fokra előmelegítem. A lisztet, kakaót összeszitálom, beleteszem a csipet sót. A tojássárgájához adom a puha vajat és a porcukrot, habosra mixelem. Beleteszem a tejfölt, vaníliát, rumot, elkeverem. Fokozatosan adagolom a kakaós lisztet. A végén sűrű, krémes massza lesz belőle. Belesimítom a sütőtálba, elegyengetem a tetejét. Óvatosan rásimítom a naspolyás tölteléket is. Beteszem a sütőbe, 15 percig sütöm. Közben a tojásfehérjét habbá verem, mikor már habos, beleteszem az ecetet is, nagyon kemény habot készítek. Ekkor a porcukrot fokozatosan hozzáadom, és fényesre mixelem. Kiveszem a süteményt, a tetejére simítom a tojáshabot, villával megcifrázom a tetejét, és 5-7 percre visszateszem a forró sütőbe. Ha kész, kihűtöm, és recés késsel óvatosan felszeletelem 5x5 cm-es kockákra. Puha, intenzíven csokis, krémes süti lesz belőle.

Forrás: Anyafőztje Wise Lady receptje nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
whoopie pie citromos krémmel
  2014-09-24 19:52:23, szerda
 
 
Csak azért a családiba tettem, így könnyebben rátalálnak lányaim is sokszor innen nézik le amit sütni akarnak épp..






Egy kedves ismerősömtől kaptam kóstolóba, a neve napjára ő sütötte meg... hát mit ne mondjak, isteni finom, én is megsütöttem szombatra mikor jöttek a gyerekek, unokák...


whoopie pie citromos krémmel


Hozzávalók kb. 25 db whoopie piehoz:

A kakaós süteménylapokhoz:
113 g olvasztott vaj
210 g cukor
1 tojás
1 kk vaníliakivonat
300 g natúr joghurt
280 g liszt
46 g kakaópor
1 kk szódabikarbóna

A krémhez:
170 g olvasztott vaj
280 g porcukor
160 g krémsajt
2 kk reszelt citromhéj
4 ek citromlé


Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk néhány tepsit, melyeket sütőpapírral bélelünk ki.
A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a cukorral, tojással, joghurttal és vaníliával. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, szódabikarbónát) és alaposan összekeverjük. A masszát habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a sarkán lyukat vágunk, és kb 4-5 cm átmérőjű köröket nyomunk a sütőpapírra (legjobb, ha belülről kifelé haladva csigákat képezünk). 10-12 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a krém hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd ha a sütilapok teljesen kihűltek, elkészítjük a szendvicseket.


http://www.gasztrotipp.hu/2010/05/trendi-sutemeny-a-whoopie-pie/


Nos, amit én kaptam receptet, és sütöttem is, majdnem ugyan ez, mint a fenti...


A tésztához

12dkg vaj, 20 dkg porcukor,1 tojás,3dl natúr joghurt,30dkg liszt,5 dkg kakaó,1 teáskanál szódabónacsipet só.
Összekeverni, sütőpapírral bélelt tepsibe, teáskanálnyi halmokat tenni, nem túl közel mert megnőnek.Közepesen , előmelegitett sütőben 10-15 percig sütni.

.A krémhez
15dkg vajat használt,25dkg porcukrot és 20dkg krémsajtot,1 citrom leve és reszelt héja, sőt,5 dkg aszalt gyümölcsöt is nagyon apróra vágva kevert a krémbe...(kandírozott gyömbért írt a receptje de azt nem szeretik,ezért vörös áfonyát apritott bele) ÉN SEMMIT, csak egy nagy citrom, és leve, isteni citromos krém lett....
Ha a tészta korongok kihűltek,1--1-et a krémmel összeragasztani.
lehet fokozni, a tetejére csoki vagy cukormáz, de simán is isteni finom !



 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Bodzalé, ahogy én készítem
  2014-05-27 20:38:41, kedd
 
  Még egy saját recept, ma szűrtem le a harmadik adag bodzaüdítőt, mi nagyon szeretjük, na és egészséges is..





Bodza üdítő -
ahogy én készítem..

Hozzávalók:
kb 6-7liter víz
30 dkg cukor,
2 nagy citrom,
10-15 szem citrompótló
7-8 nagy bodzavirág, vagy 8-10 kisebb ..
Elkészítése..
kb 10 -15dkg cukrot megpirítok, felöntöm egy liter vizzel, bele a citrompótló, a többi cukor...ha elolvadt ,a többi víz hozzá, majd
belekarikázom a jól megmosott citromokat és a végén hozzáteszem a virágokat .. másnapig hagyom, (kb 24 óra ), majd üvegekbe szűröm, hűtőben tárolom..
nekem 6 liter lett készen ,a képen látható fazékban, egy hét alatt el is fogyott kettőnknek ....hidegen nagyon kellemes ,és egészséges ,üdítő ....
 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Ostyás őzgerinc
  2014-04-25 19:06:40, péntek
 
 



Ilcsike Barátnőmtől kaptam a receptet, Húsvétra el is készítettem, nagy sikere volt a gyerekeim közt..
/Csak azért a családiba tettem, mert hamar megtalálom amit gyakran használok/

Ostyás őzgerinc

25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csomag főzős csokoládés pudingpor
2 tojás elhabarva
2 ek kakaó
1 marék mazsola
6 lap ostya kicsire{de nem morzsásra}összetörve
ízlés szerint rum vagy rumaroma

Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat a porcukorral,belekeverjük a pudingot,a mazsolát és a kakaót,majd óvatosan a tojásokat.Alaposan elkeverjük,majd levesszük a vízgőzről és azon nyomban belekeverjük az ostyát és a rumot.Nagyon jól elkeverjük,hogy az ostyát mindenütt érje a krém.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával{a szélén jócskán túlérjen a fólia}és a meleg keveréket beleöntjük egyenletesen elosztva.Fakanállal jól lenyomkodjuk,majd az alufóliaszéleket ráhajtjuk és a kezünkkel még mindig jól megnyomkodjuk.
Legjobb egész éjszaka pihenni hagyni de ha nagyon sietős akkor meleg helyen tartva 4-5 óra múlva fogyasztható.
Ilcsitől
 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Lúdláb-- mama féle..
  2014-03-25 18:45:57, kedd
 
 



Mama recije
.Lúdláb:
Hozzávalók:6tojás,6evő kanálcukor, 5evőkanál liszt, 3evő kanál kakaópor,1 sütőpor.A krémhez:25dkg vaj,vagy ráma,15dkg cukor, 3dkg kakaópor,1cs . csokis puding por,3dl tej.A mázhoz:10dkg étcsoki, 5dkg vaj,ill.én 1-2-t evőkanál olajat teszek bele helyette! akkor...a tojások sárgáját kikevered a cukorral,és a kakaóval,a lisztbe bele teszed a sütőport,a tojás fehérjét felvered,és felváltva hozzá adod a toj.sárgájához,a lisztel. A vajat v. margarint kikevered a cukorral,és a kakaóval,a pudingot mrg főzöd a tejben,és ha kihült összekevered,és mehet a kihült tésztára!rá a csoki máz!!
közepes, kb.22X34 cm tepsi..
 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Apró mézes kekszek
  2013-12-15 16:53:20, vasárnap
 
  Tegnap ügyködtem délelőtt, kicsit előre dolgozva az ünnepekre..

Mézes keksz karácsonyra

-Nagyon finom, sokáig eláll, és sok van belőle..fenyő, hold, csillag, sziv,stb.. alakra szoktam szaggatni.





Hozzávalók:
25 dkg margarin, 15dkg cukor, 6 evőkanál méz,3 kávés kanál mézes fűszerkeverék,1 kávés kanál reszelt narancshéj(nem fontos),2 egész tojás,40dkg liszt,2 kávés kanál szódabikabóna, csipet só.
margarin, méz, cukor, füszerkeverék, ezt felmelegiteni,bele a két tojás, végül hozzá a liszt, só, szódabikabóna, jól összegyurva, folpackba csomagolva 1napra hűtőbe tenni, másnap nagyon vékonyra kisodorva szaggatni.10 perc alatt világosra sütni..
Én este szoktam lekeverni, és reggel szaggatom..disziteni is lehet, ha valaki akarja, még mutatósabb..
Hetekig eláll..és rengeteg van egy adagból, tudom osztani a gyerekeknek is jut bőven..
 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Citromos álom
  2013-12-12 14:31:06, csütörtök
 
 



Edit lányomtól, ő készítette ..

Citromos álom
Hozzávalók

elkészítés:30 - 35 perc
nehézség:könnyű
sütési hőfok:-
sütési idő:-

Citromos álom


25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
5 dl tejföl
5 dl habtejszín
2 db citrom
12 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor


Elkészítés

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A citrom helyett kivivel volt díszítve..


 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
Csokoládés pöfeteg-lányomtól
  2013-12-03 20:45:04, kedd
 
 


Editem sütötte a szülinapjára,isteni , sikere volt nagyon

Csokoládés pöfeteg



Hozzávalók :

15 dkg étcsokoládé
10 csepp narancsolaj (100%-os tisztaságú, de akár el is hagyható)
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
csipet só
8 dkg vaj
7,5 dkg barna cukor
7,5 dkg cukor
1 db tojás
2 evőkanál tej

A forgatáshoz:
5dkg cukor
5 dkg porcukor


A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A lisztet, kakaót, sütőport és a csipet sót összekeverjük.A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást. Tovább keverjük, amikor egyenletessé válik a massza, akkor hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Beleforgatjuk a lisztes keveréket és a tejet. Simára keverjük. A tésztánk ekkor még nagyon lágy. Háztartási fóliába csomagoljuk és 2 órára (de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük).Amikor kivesszük 24 részre osztjuk. Gömböket formálunk belőlük (ez a "piszkos munka" , de a gyerekek például nagyon élvezik). Először a kristálycukorban forgatjuk meg őket, majd jó alaposan a porcukorbanA porcukorral ne spóroljunk :)! Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk , végül 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. A sütés alatt ilyen szép kirepedezett pöfetegekké válnak. A sütés befejeztével, még egy ici-picit lágy a belseje, ahogy hűl szép lassan megszilárdul, de még akkor sem válik majd keménnyé. Jól záródó dobozban 1 hétig tárolható.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.10-családi rec..  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 16 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 692 db bejegyzés
Összes: 34948 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 19320
  • e Hónap: 50872
  • e Év: 1305790
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.