Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned." Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
16 menő dolog Finnországban
  2017-11-22 13:17:43, szerda
 
 
16 menő dolog Finnországban

ami miatt iszonyú irigyek vagyunk rájuk

Azt hihetnénk, hogy úgy éljük a mindennapjainkat, hogy minden modern eszköz a rendelkezésünkre áll, illetve az emberek gondolkodásmódja is jóval érettebb mint néhány évtizeddel ezelőtt (gondoljunk csak a környezetvédelemre) Ez részben igaz is, azonban ha összehasonlítjuk kis hazánkat például az észak-európai államokkal, rájövünk, hogy mi még valójában a múltban élünk. És ez nem csak pénz kérdése: Míg mi még ott tartunk, hogy a háztartások jelentős része nem bajlódik például a szelektív hulladékgyűjtéssel, addig Finnországban már föld alatti csatornarendszer szállítja a hulladékot, amit a lakosok kivétel nélkül szétválogatva dobnak a kukába.

És ez csak egy dolog a rengeteg pozitív ötlet és fejlesztés mellett, amelyekkel Finnországban találkozhatunk. Sárgulunk az irigységtől.

Csapvizet isznak a palackozott víz helyett.
Az ottani csapvíz közel százszor kevesebb baktériumot tartalmaz, mint a palackozott víz. Ez főként a fejlett, több lépcsős víztisztító rendszernek köszönhető.

A nagyobb játszótereken éttermek, meleg vizes medencék és játéktermek is vannak.

Minden finn városnak saját sportközpontja, úszómedencéje és szaunája van, még akkor is, ha csak néhány ezren laknak az adott városban. A diákok ingyen vehetik igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

A kismamák 140 euró értékű ajándékcsomagot kapnak az államtól, még a gyermek születése előtt. A csomagokban ruházati cikkek, játékok és tisztálkodási szerek találhatóak.

Az iskolától több mint 2,5 kilométeres távolságra lakó gyerekeket taxi viszi és hozza az iskolába, természetesen ingyen.

Az óvodában három éves korig maximum 4 gyerek juthat egy pedagógusra (már 9 hónapos korban beírathatják őket a szülők az oviba)

A jelzáloghitel kamatlába nem haladhatja meg az évi 2 százalékot. Vagyis ha 10 évre veszünk fel mondjuk 100 ezer forintot, összesen 10.400 forinttal többet kell visszafizetnünk. (15 százaléknál ez az összeg már 94.000 forint.)

Minden lakosnak 560 euró alapjövedelem.
2017 januárjától a finn lakosokat havi 560 euró alapjövedelem illeti, melyet minden egyes személy alanyi jogon megkap, aki lakóhellyel rendelkezik az országban. A projekt egyelőre kísérlet jellegű, ám az eddigi adatok rendkívül biztatóak.

Valóságos úttörőnek számítanak a főváros speciális kialakítású földalatti hulladékgyűjtő rendszerének köszönhetően.
A szelektív szemetesek egy csövön keresztül szívják magukba a szemetet, amely 70 km/órás sebességgel azonnal a hulladékgyűjtő telepekre száguld. Nincsenek kukás autók, bűzölgő szemetesek...itthon ez évtizedekig csak álom marad.

A lakóépületekben és panelházakban közös használatú szaunák és mosodák működnek.
Gyakran tornatermeket és közös tárgyalókat is építenek, ahol a lakók együtt olvashatnak könyveket vagy akár társasjátékozhatnak is egymással.

Minden műanyag és üveg palack betétdíjas, de a betétdíj teljes összegét visszakapják a vásárlók, ha visszaváltják a palackokat.

Óvják a természetet.

A példátlan természetbarát hozzáállásuknak köszönhetően a mókusok, a nyulak és a sündisznók is a városok határain belül, gyakorlatilag az emberekkel közösen élnek.

Elpusztíthatatlan utak.

A Finnországra jellemző embert próbáló időjárás a közutakat sem kíméli. Éppen ezért elképesztő minőségű burkolatot kapnak az utak: a gránitblokkra épülő 3-4 rétegű fagyálló aszfalttal borított utak garantáltan kiállják az idő próbáját.

Így néz ki egy buszmegállóban várakozás Finnországban:
Finnországban biztosak lehetünk benne, hogy senki nem fog a nyakunkba lihegni a tömegközlekedési járművekre várva vagy a boltban sorban állva, mert a finnek nagyon odafigyelnek a személyes tér, az intim szféra jelentőségére.

Világító agancsú szarvasok.

A járművek elé ugró szavasok visszaszorítása érdekében a környezetvédelmi hatóságok gyakran fényvisszaverő festékkel fújják le az állatok agancsát, hogy az autósok könnyebben észrevegyék őket, hogy még biztonságosan elkerülhető legyen a baleset.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
Nagyon sok ilyen vízi kuka kellene
  2017-10-15 10:10:13, vasárnap
 
  Akár 20 ezer műanyag palackot képes összegyűjteni egy év alatt. Rengeteget írtunk már az élővizek szennyezettségéről, és hát fontos is a tájékoztatás, de fontosabb lenne valamit tenni a műanyag hulladékokkal, olajjal, és minden egyéb vízi szeméttel. Így gondolta az a két ausztrál srác is, aki kitalált egy végtelenül egyszerűen működő szerkezetet.

Andrew Turton és Pete Ceglinski két éve kezdett gyűjteni pénzt az IndieGoGón a Seabinre, és most jutottak el odáig, hogy telepítették az első darabot az angliai Portsmouth közelében. A vízen lebegő eszközben egy, a parton üzemelő szivattyú kelti a vákuumhatást, és nem csak a vízen úszó szennyezéseket szippantja be, hanem például az olajat is. A víz visszajut az óceánba, az olaj és a hulladék viszont a gépben marad zacskóban, amit aztán üríteni kell.

A Seabin tengeri élőlényekre nem veszélyes, naponta kb. 1,5 kg hulladékot képes összegyűjteni, ami a számítások szerint 20 ezer műanyag palackot vagy 83 ezer műanyag zacskót is jelenthet évente.Link
Nagyon sok ilyen vízi kuka kellene a világ vizeiben, de talán előbb-utóbb lesz is egyre több.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
5 étkezési szokás, ami furcsa a magyaroknak
  2017-05-03 11:36:32, szerda
 
  5 étkezési szokás, ami furcsa a magyaroknak

Ahogyan a külföldiek furcsállnak néhány magyar étkezési szokást, így bennünket is érhet meglepetés, ha más országban járunk. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a gasztronómiai etikettről, melyeket nemcsak illik, de ajánlott is betartani az oda látogatóknak.

Japánban a levest is evőpálcikával eszik

A japán gasztonómia alapvető eszköze az evőpálcika, ezzel fogyasztanak mindent, még a levest is. A folyadékot először megisszák, majd a belefőzött tésztát, zöldséget és halat a pálcikák segítségével fogyasztják el. Amíg nálunk zavaró és szokatlan a szürcsölés, náluk ez egyenesen elvárt, mert ezzel fejezik ki, mennyire ízlett nekik az étel. Alacsony asztaloknál, ülőpárnákon, keresztbe tett lábbal étkeznek és nem használnak papírszalvétát, emellett a fogásokat mindig egyszerre teszik fel az asztalra és nem külön-külön, így mindenből kedvük szerint ehetnek. Az evőpálcikákkal illetlenség mutogatni vagy hadonászni, és sosem szúrják bele az ételbe vagy kínálják egymást vele.
Még több érdekesség >>>
A pálcákat mindig párhuzamosan és az előre odakészített tartóra teszik a japánok, sosem szabad az ételbe szúrni

Kínában böfögni illik

Az étkezésnek igen nagy jelentősége van Kínában, mivel minden baráti összejövetelt, találkozót és üzleti tárgyalást egybekötnek vele. Általában vendéglőkbe vagy éttermekbe járnak, a lakomázások során a hangzavar és az élénk beszélgetés jellemző. Teljesen elfogadott náluk a csámcsogás, a szipogás és böfögés az asztalnál, de illetlenség tele szájjal beszélgetni. Evőpálcahasználatuk a japánokéhoz hasonló, de ők a levest lapos kanállal eszik, és szinte minden terítékük porcelán. Fontos még, hogy a teáskanna csőre soha ne nézzen az asztalnál ülők felé. Ha egymásnak szednek ételt, az a tisztelet jele, és a jóllakottságot a tányérban hagyott maradékkal jelzik. Ami számunkra visszataszító és gusztustalan, az Kínában ínyenc falatnak számít: szinte mindent, ami él és mozog, szívesen fogyasztanak, legyen az rovar, négylábú, hal vagy madár.
A pekingi kacsát tartják Kína nemzeti ételének

Indiában nem esznek maradékot

Akik megengedhetik maguknak, azok Indiában naponta háromszor főznek, mivel az előző étkezésből megmaradt ételt már nem fogyasztják el. Ételeik általában csípős, savanyú, keserű, édes, lédús és száraz összetevőkből állnak, és ügyelnek arra, hogy minden harmonizáljon egymással. Mivel tartanak a szennyeződéstől, így főzés közben sosem kóstolják meg az ételt. A pohárból nem közvetlenül isznak, hanem felülről öntik a szájukba. Evőeszközöket nem szívesen használnak, leginkább kézzel esznek, de mindig a tisztának tartott, azaz a jobb kezükkel. Étkezés után ánizsmagot vagy pánt rágcsálnak, mivel az elősegíti az emésztést.
Az indiai konyha különösen sok fűszert használ


Portugáliában nem sózzák után az ételt

A portugálok sok időt fordítanak az étkezésre, ezért naponta ötször vagy akár hatszor esznek. A kényelmes reggeliket a tízóraik követik. Délben abbahagynak mindent és 1-1,5 órás ebédidőt tartanak. Délután uzsonnáznak, este vacsoráznak, és vidéken még manapság is szokás a ,,ceia", azaz éjféli vacsora. Mivel nagyon kedvelik a kávét, így nem számít, a nap mely szakában járnak, akár az éjszaka közepén is megisznak belőle egy csészével. az éttermekben illetlenségnek számít sót vagy borsot kérni, mert azzal a szakács tudását kérdőjeleznék meg, viszont elégedettségük kifejezéseként megcsókolják a mutatóujjuk oldalát, majd megszorítják a fülcimpájukat. Gyakran járnak éttermekben, ahol élő gitármuzsikával kísérik a bőséges vacsorákat.
A tőkehal a portugálok kedvenc nemzeti eledele, 365 módon készítik az egész országban


Franciaországban nincs osztozkodás a számlán

Talán nincs még egy hely a világon, ahol ennyire komolyan veszik az egyszerű étkezést, mint a franciáknál. A konyha alapkövetelménye az ízek harmóniája, a tálalás, a tetszetős díszítés. Naponta háromszor étkeznek, de náluk az ebéd órákig is eltarthat, mivel szeretik kiélvezni az ízeket. A vacsorára pedig este nyolc előtt nem kerülhet sor. Az asztalnál illendő viselkedésre számos szabály vonatkozik, ilyen például, hogy a vendéglátó és a neje az asztal közepénél, egymással szemben foglalnak helyet. Késsel illetlen hadonászni és mutogatni, míg egyenesen sértő a sajtból repetázni, mert az azt jelenti, hogy nem volt bőséges a főétel. A férfiak udvariasak, így minden esetben, ha egy nő feláll az asztaltól, ők is felállnak vagy megemelkednek. Mivel rajonganak az ízekért, így mindenből kisebb adagot, de többfélét esznek. Innen alakult ki a francia konyhák jellegzetessége, ahol a gondosan feldíszített tányéron csak kis mennyiségű ételek találhatók. Étteremben illetlenség a számlát egymásnak csúsztatni vagy egymás között megosztani, mindig egy embernek kell fizetnie.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
Idén is a sógoroké a legélhetőbb város
  2017-03-17 07:58:27, péntek
 
  Idén is a sógoroké a legélhetőbb város
A Mercer idén is elkészítette a legélhetőbb városok listáját, amelyen az első helyet Bécs szerezte meg. A lista további helyeire kizárólag fejlett országok kerültek, hogy pontosan kik, az alábbi cikkből kiderül.

Mint minden évben, a Mercer idén is rangsorolta a világ legélhetőbb városait. Az eredmény 2017-ben sem okozott túl nagy meglepetést, az első öt helyen kizárólag a fejlett nemzetek kerültek. Magyar város nem szerepel a Mercer első helyezettjei között. Mint azt korábban megírtuk, a város "okosításával" élhetőbbé válna Budapest is.

Ahogyan az már megszokott, a felmérés rendszerint a világ többszáz országát listázza. A rangsor alkotói olyan kritériumokat vesznek figyelembe mint a közlekedés, az oktatás, a kulturális sokszínűség, egészségügyi szolgáltatások, a közbiztonság és a környezetvédelmi helyzet.

Eszerint a rangsor a következőképpen alakult:

5. Vancouver

Az ötödik helyen Vancouver város végzett, révén hogy etnikai szempontból ez a legszínesebb város Kanadában. A lakosság csaknem 52 százaléka származik más országból.

4. München

Csupán egy hellyel csúszott le a dobogóról München. A német város a Mercer listáján rendszeresen a legjobbak között végez, köszönhetően a város magas életminőségi mutatójának.

3. Auckland

A bronzérmet idén Auckland hozta el. Az új-zélandi kikötőváros a lista élbolyába kerülését kiegyensúlyozott gazdasági környezetének, valamint a magas személyi biztonságának köszönheti.

2. Zürich

A második helyet az összesítésben Svájc legnagyobb városa Zürich szerezte meg. Az ország gazdasági és kulturális központja rendszeresen vezeti a Mercer listáját, de más összesítésekben is igencsak előkelő helyen végez.

1. Bécs

A lista abszolút győztese ebben az évben is Bécs lett, amely immár zsinórban a hetedik alkalommal szerezte meg a győzelmet. A város eredményét gazdag kultúrájának köszönheti.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
Hatalmas veszélyben lehetünk?
  2017-02-22 15:18:38, szerda
 
  Radioaktív felhő kering Európa felett. Hatalmas veszélyben lehetünk?

Januárban mérték be először a felhőt Európa felett, azóta azonban széles körben elterjedt. Akár mi is veszélyben lehetünk.


Norvégia északi részén mérték be először a radioaktív felhőt, mely a mesterségesen előállított jód-131 izotópból származik. Habár ez az anyag önmagában általában nem radioaktív, atombombák, illetve atomkatasztrófák gyakori mellékterméke. Azt ugyan nem tudni egyelőre, honnan kerülhetett a légkörbe, de feltehetően nem régóta lehet még ott, mivel lebomlási ideje mindössze nyolc nap.

A francia hatóságok már vizsgálják az ügyet, azonban mindenkit nyugalomra intenek, ugyanis a radioaktív jód-131 mennyisége annyira alacsony, hogy még senkire nem jelent veszélyt - írja a 24.hu.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
A Bölcsesség nevű
  2016-12-14 04:48:33, szerda
 
 
A Bölcsesség nevű albatrosz megint visszatért a Midway-szigetekre, és kitartóan ül az új tojáson.

Visszatért a Midway-szigeteki vadrezervátumba és ismét költ a világ legidősebbjének tartott tengeri madara, a Wisdom (Bölcsesség) nevű Laysan-albatrosz (Phoebastria immutabilis). A biológusok december elején látták az északnyugati Hawaii-szigetekhez tartozó atollcsoporton a becslések szerint 66 éves madarat.

Wisdom nemcsak a világ legöregebb tengeri madara, hanem a világ legöregebb vadon költő madara is. Bob Peyton, az amerikai Hal-és Vadvédelmi Szolgálat (US Fish and Wildlife Service, USFWS) projektvezetője közölte, hogy Wisdom több mint hat évtizede tér vissza rendszeresen a Midway-szigetekre, ami több százezer albatrosz költőhelye. Chandler Robbins ornitológus 1956-ban gyűrűzte meg őt, Robbins jelenleg 98 éves.

Wisdomnak több tucat fiókája volt már, és mivel az albatroszok ragaszkodnak költőhelyükhöz, idén is ugyanabban a fészekben melengeti egyetlen tojását, amelyet minden évben használ párjával, Akeakamaival. A tojó a költési időszakban 2-3 napig egyhuzamban ül a tojáson, majd ekkor váltja párja, hogy elrepülhessen táplálkozni, írja az USFWS blogja.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
Az ok egyszerű
  2016-11-07 17:22:23, hétfő
 
  Az észak-koreai családokban most már egyszerűen csak megkérik a nagyszülőket, hogy legyenek öngyilkosok

Vincze Miklós

Az ok egyszerű: annyira szegények, hogy képtelenek kifizetni a gyógyszereiket, vagy egyszerűen csak etetni őket.

A generációk közti konfliktusok a fejlődő világban is jelentkeznek, de jó eséllyel sehol sem annyira erősek, mint az érthetetlen szabályokkal teli diktatúrában, Észak-Koreában.

A Radio Free Asia csütörtöki beszámolói szerint az idős szülők és nagyszülők, akik már nem tudnak segíteni a család életszínvonalának javításában, vagy legalább szinten tartásában, sokszor inkább elhagyják a családjukat, hogy fontos gyógyszereik árával, vagy puszta jelenlétükkel ne terheljék a fiatalabb rokonokat.

A források egyike szerint már mindennapossá vált a parkokban és vasútállomásokon csoportokban összegyűlt idősek - köztük természetesen rengeteg, immár nyolcvan felett járó koreai háborús veterán - látványa, akik még a legnagyobb hidegben is inkább ott üldögélnek.

Mások arról számoltak be, hogy az utódok egyszerűen megkérik az időseket, hogy inkább legyenek öngyilkosok - sokszor persze nem egyenesen, hanem a szobájukba függesztett felirattal, mely a Kim Ir-Szen alatt sokat emlegetett Az önmegsemmisítés szelleme elvére emlékezteti őket.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
Megdöbbentő
  2016-11-05 12:43:14, szombat
 
 
Barnabás evangéliuma: Jézust soha nem feszítették keresztre, és nem Isten fia

Megdöbbentő, hogy egy 1500 éves Biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre. A Vatikán helyzete alapjaiban rengett meg. Ha bebizonyosodik a dokumentum teljes hitelessége, az romba döntheti az egyházat.

A Vatikán az utóbbi években alapvető belső hitéleti válsággal küzd. Ezt kár tagadni, még ha a külső szemlélők mást is látnak.

Nem véletlen, hogy a Vatikán egyrészt némileg arculatot váltott, és valamivel lendületesebb a hozzáállása a világ dolgaihoz.

Érzik, hogy a korábbi eszmerendszert nem tudják a modern világ értékrendjéhez igazítani. Az idegen élet felfedezése is a küszöbön van, és ha ez bekövetkezik, hogyan magyarázzák meg azt, hogy Isten csak az embert teremtette, és saját képmására?

Vatikán - Hamarosan le romboltatik? Vatikán - Hamarosan le romboltatik?

Ráadásul az utóbbi években még jobban rájárt a rúd az egyházra, ugyanis nemrégiben egy 1500 éves Bibliára bukkantak régészek Törökországban. Jelenleg ez a rejtélyes Biblia Ankarában található a Néprajzi Múzeumban.
Rejtélyes 1500 éves Biblia az egyház sötét titkával

A Bibliát még 2000-ben fedezték fel, de az elmúlt évekig titkolták létezését, mert ha kitudódik tartalma, alapjaiban változtathatja meg vallási világnézetünket.

Egyesek szerint a dokumentumban leírt információk képesek romba dönteni az egész Vatikánt és annak szellemi örökségét egy pillanat alatt.

A titokban tartott Biblia Barnabás evangéliumát tartalmazza, amely azt sugallja, hogy Jézust nem feszítették keresztre, és nem Isten fia volt, hanem egy próféta.

barnabas-evangeliuma

A könyv Pál apostolt "A szélhámos"-nak hívja. A könyv azt is állítja, hogy Jézus élve szállt fel a mennybe, és hogy helyette Júdás Iskáriótest feszítették keresztre.

A National Turk is beszámolt a szenzációról, és azóta is nagyon heves viták tárgyát képezi. A Bibliára eredetileg egy csempészbandától foglalták le, amikor rajtuk ütöttek a hatóságok. Akkor még nem tudták, hogy mekkora jelentőségű leletre tettek szert, de később rutinszerű régészeti vizsgálatot végeztek rajt, és megállapították hitelességét.

jezus-igazi-arca-2 Meg sem történt?

A jelentés szerint a bandát régiségek csempészetével, illegális ásatásokkal és robbanóanyagok birtoklásával vádolták meg. A könyv maga 40 millió török lírát ér (kb. 20 millió dollár).
A Biblia hitelessége

Számtalan vizsgálatot végeztek a leleten, hogy bebizonyosodjon, hogy hiteles-e vagy egy esetleges hamisítvány.

A jelentések szerint a szakértők és a vallási hatóságok ragaszkodnak ahhoz, hogy a könyv eredeti.

jezus-tanitasa

Magát a könyvet arany betűkkel írták lazán kötött bőrre arámiul, Jézus Krisztus nyelvén. A szöveg egy Iszlámhoz hasonló elképzelést tart fenn, ami ellentmond a Kereszténység Újszövetsége tanításainak.

Jézus előre látta Mohamed próféta eljövetelét, aki 700 évvel később megalapította az Iszlámot.

Úgy tartják, hogy a niceai zsinat alatt a Katolikus Egyház gondosan kiválogatta az evangéliumokat, melyek a Bibliát alkotják, ahogyan ma ismerjük, elhagyva (többek közt) Barnabás evangéliumát, Máté, Márk, Lukács és János kanonikus evangéliuma javára.

vatikan-titkos-leveltara A Vatikán titkos levéltára még számtalan sötét titkot rejthet az egyházról.

Sok bibliai szöveg kezdett előkerülni az idő múlásával, köztük a Holt-tengeri és a Gnosztikus evangéliumok, de különösen ez a könyv nagyon úgy tűnik, hogy komolyan aggasztja a Vatikánt.

A kormeghatározás egyébként szintén azt mutatta, hogy nem egy modernkori hamisítványról beszélünk, hanem egy 1500-2000 éves Bibliáról.
A Vatikán őrjöng?

A Vatikán nagyon megrémült a hír hallatán, és arra kérték a török hatóságokat, hogy hagyják nekik megvizsgálni a dokumentumot.

Mindenki találgatja, hogy mit fognak majd lépni. Az egyház elfogadja, mint bizonyítékot, és valahogyan beilleszti hitrendszerébe? Vagy teljes mértékben, minden erejükkel tagadni fogják?

Ez a kereszténység egyik legnagyobb rejtélye, és egyben egyik legnagyobb mélyütése lehet.

egyhazunk-sotet-titkai

Sokak számára ez a könyv a remény jelzőfénye, ám a hívők hamarosan rájönnek, hogy imádatuk tárgya önhatalmú, és hogy az összes szöveg, különösen a vallási szöveg csak értelmezés kérdése.
Róma elpusztul

Az egyház valószínűleg nem fogadja el majd, mint bizonyíték, hiszen azzal szinte önmaga létét semmisítené meg. Ha bebizonyosodik, hogy Jézus nem volt Isten fia, csak egy egyszerű halandó, akkor a Vatikán által felépített és hirdetett hitrendszer alapjaiban dőlne össze.

Hívők ezrei állnának ott tanácstalanul Róma romjai felett.

Sokan éppen ezért hiszik úgy, hogy a Malakiás-lista utolsó pápájaként a trónuson ülő Ferenc pápa távozása után az Róma és az egyház megsemmisül, és ennek a Bibliának ebben hatalmas szerepe lesz.

vatikan-pokol

Ha ez a dokumentum elnyeri teljes hitelességét, akkor a Vatikán, mint olyan, nem fog többé létezni, és újra kell építkeznie az alapoktól kezdve, ahogyan több vallási iratban is megvan ez írva.

Óriási utóhatása lesz

Mit is jelent ez a jövőre nézve? A vallásos emberek hitéleti válsággal fognak küzdeni, lesznek akik évekig nem fogják tudni kiheverni azt a tényt, hogy az egyházuk mindvégig hazugsággal tömte a fejüket.

Ugyanakkor inspirálni is fogja az embereket, hogy kérdéseket tegyenek fel önmaguknak vallásukkal kapcsolatban, sokkal tudatosabb hívők generációja fog kinevelődni a következő évtizedekben.

vallas

A hit legnagyobb veszélye, amikor az emberek azt hiszik, amit hinni akarnak, minden bizonyíték ellenére, különösen ha ez a bizonyíték a hitüket forradalmasítja egészen az alapoktól kezdve. Évszázadokon keresztül a vak hit "védelme" nemzetek háborúihoz, erőszakhoz, diszkriminációhoz, rabszolgasághoz, és olyan elgépiesedett emberekhez vezetett, mint amilyenek ma vagyunk, de csak olyan hosszú ideig, amíg hazugságokkal igazolható.
Az igazság üldözése

Vannak, akik szerint az egyház egy globális igazság üldözésbe fog majd kezdeni, ezzel hiteltelenítve el magát. Az emberek ugyanis észre fogják venni, hogy valamit mélyen titkolni akarnak, és nem akarják, hogy hívőikhez eljusson az igazság.

Ahogy korábban, most is önmaguk válnak az igazság üldözőivé és inkvizítoraivá. Ez az igazság egészen a mai napig elveszett volt, de ismét felszínre került Júdás Evangéliuma és más gnosztikus evangéliumok által.

vallas-kereszt
Egyre gyűlnek a különböző dokumentumok, melyek megdöntik a korábbi dogmát, miszerint Jézus Isteni lény volt, és nem halandó.

A világ alakulásának sorsa a jövőtől függ. A világvége jóslatokban gyakran emlegetett szellemi és spirituális romlás valószínűleg az egyház bukása lesz. Hittudósok szerint több lehetséges végkifejlet létezik, de az a legvalószínűbb, hogy az egyház többfelé szakad, és egyes ágai újrakezdik az építkezést, új eszme és hitrendszerekkel.

jézus barnabás evengéliuma
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
5 elképesztő titok
  2016-10-28 19:51:29, péntek
 
 
5 elképesztő titok
amit a hotelben dolgozók sosem mondanak el

A hotelekről nektek is a vakációzás és a végtelen pihenés jut eszetekbe? Ilyenkor kizárjátok az otthoni problémákat, és a melóra még csak gondolnotok sem kell. De eszetekbe jutott már, vajon mi jár az itt dolgozók fejében? Most kiderült néhány titok!

A tisztaságtól ragyogó hotelszobák láttán mindenkinek azonnal a kikapcsolódás jut eszébe, de abba kevesebben gondolnak bele, mit történik a ,,színfalak" mögött. A Quora weboldal megkérte azokat az olvasókat, akik hotelekben dolgoznak, meséljék el, mik azok az aprócska titkok, amiket sosem mondhatnának el. És most itt vannak a meglepő válaszok:

1. Mindent hallanak

,,Halljuk, amikor épp szexeltek. Igen, tényleg. Még azt is halljuk, amikor a TV hangerejét a maximumra tekeritek."

2. Nem érdekli őket, kinek van afférja

,,Gyakran jönnek hozzánk olyan hölgyek és urak, akik kalandokba keverednek másokkal. Igen, tudjuk, hogy kik vagytok. Nem, nem érdekel minket, amíg minden rendben van a fizetéssel, és nem okoztok kárt a szobában. Nem azért vagyunk itt, hogy ítélkezzünk; azért vagyunk itt, hogy pénzt keressünk."

Gyönyörű szállodák, ahová azonnal be akartok csekkolni

Ha pénz, idő és úgy amúgy semmi sem számítana, szerintem ti is legszívesebben körbeutaznátok a világot. Na, most játsszuk azt, hogy nem számít semmi, szóval kezdhetitek a csomagolást.

A cikk folytatását itt találjátok!

3. Az ágynemű nem mindenhol tiszta

,,Ez nemcsak a használatlan ágyakra igaz, hanem úgy általánosságban. Az olcsó hotelek vezetői arra biztatják a dolgozókat, hogy ellenőrizzék, mennyire tiszták a lepedők. Ha azok, megkérik a takarítókat, hogy egyszerűen csak vasalják ki őket."

4. Előfordul, hogy valaki meghal egy hotelben

,,Meg szoktam kérdezni a vendéglátós tanáraimtól, hogy mi volt a legkülönösebb dolog, ami történt a hotelben, ahol dolgoztak. A válaszaik azzal kezdődtek, hogy 'hát, az a helyzet, hogy az embereknek nem igazán jut eszükbe, hogy sokan meghalnak a hotelekben.' Sosem dolgoztam még olyan helyen, ahol a munkásoknak ne lett volna egy hihetetlen sztorijuk, ami ott történt meg. "
Forrás:
pexels.com

5. Ami eltűnik, nem mindig kerül elő

,,Talált tárgyak osztálya - sose veszíts el semmi fontosat egy hotelben. Ha mégis, rögtön szólj a biztonságiaknak. Sok esetben ugyanis az értékek egy másik vendég vagy ott dolgozó zsebében landolnak. Ha mégis eljut a talált tárgyak közé, a szabályzat szerint egy bizonyos ideig ott tartják, majd aki leadta, elviheti magával."
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
Tallóztam
  2016-06-21 18:19:59, kedd
 
 

Törvénybe foglalnák: nem kell sorban állni az időseknek
Nem kell majd sorban állniuk a közintézményekben a nyolcvanévesnél idősebbeknek az izraeli kormány törvény-előkészítő bizottságának vasárnapi javaslata alapján - értesült a Háárec című újság.

A lap hétfői híradása szerint az új törvényt Gila Gamliel társadalmi egyenlőségért felelős miniszter azért terjesztette elő, hogy enyhítse az idős emberekre nehezedő fizikai megpróbáltatásokat.

A kormányzó jobboldali Likud párthoz tartozó Gamliel szerint a nyolcvanévesnél idősebbeket jogszabály nélkül is előre kellene engedni, és a törvény segíteni fogja ennek a társadalmi normának az érvényesülését, hogy később természetes legyen.

Ha a kneszet megszavazza, akkor a rendelkezés az állami hivatalok mellett érvényes lesz a postahivatalokban, a bankokban, a mozikban és kulturális rendezvényeken, sőt még a bevásárlóközpontokban is, viszont nem vonatkozik az egészségügyi intézményekre, amelyekben továbbra is az esetek sürgőssége dönt.
EZT IS AJÁNLJUK:

A kneszet centrista Kulánu (Mindannyian) nevű pártjának egyik képviselőnője szerint az új törvényt ki kellene terjeszteni az várandós nőkre és a kisbabával várakozókra is.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 140 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 39582 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2726
  • e Hét: 2726
  • e Hónap: 138952
  • e Év: 138952
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.