Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Zöldséges fasírt kuszkusszal
  2017-07-14 17:23:15, péntek
 
  Receptek egyperces

Zöldséges fasírt kuszkusszal




HOZZÁVALÓK:
1 hámozott cukkini
1 hámozott édesburgonya
1 megtisztított sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
2 egész tojás
25 dkg reszelt sajt
1 bögre kuszkusz (nem kell megfőzni!)

bors
kakukkfű
fűszerezzük ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:
A zöldségeket lereszeljük (cukkini, édesburgonya, közepes vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, sárgarépa).
A lereszelt zöldségekhez hozzáadjuk a 2 tojást (fehérjét és sárgáját is), 25 dkg reszelt sajtot, 1 bögre kuszkuszt. Ezt jól összedolgozzuk (a lényeg, hogy formázható legyen).

Ízlés szerint befűszerezzük (só, bors, kakukkfű). Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk belőle és muffin sütőformába helyezzük.

Ezután a 200 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük. A kuszkusz miatt kívül ropogós, ettől lesz igazán különleges!

Forrás:recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Tojáspörkölt krumpligombóccal
  2016-01-08 11:47:23, péntek
 
 




Receptek egyperces.

Tojáspörkölt krumpligombóccal


Hozzávalók 4 főre

» 9 db tojás
» 1 fej hagyma
» 1 paradicsom
» 25 dkg főtt burgonya
» 1 evőkanál búzadara
» pirospaprika
» liszt
» só
» zsír
» tejföl

Elkészítés:

8 tojást megfőzünk, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk, 4 felé vágjuk.
1 nagy fej felaprított hagymát megdinsztelünk, pirospaprikát és egy feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. A tojást beletesszük, összeforgatjuk, tejfölt is adunk hozzá.

A krumpligombóchoz a főtt krumplit összetörjük, 1 evőkanál grízzel, kevés zsírral és 1 tojással összedolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Petrezselymet is tehetünk bele.
Gombócokat formázunk a tésztából, és sós vízben kifőzzük. A tojáspörkölttel tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Ropogós gombafasírt
  2015-09-10 11:45:04, csütörtök
 
 





Receptek egyperces

Ropogós gombafasírt


Hozzávalók:
- 500 g friss gomba
- 2 dl Vénusz olaj
- 3 tojássárgája
- 80 g zsemlemorzsa
- 1 kifli
- 3 evőkanál tejföl
- tej
- grillfűszerkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény

Elkészítés:
A megtisztított gombát szeleteljük fel, szórjuk meg köménnyel és sóval, majd olajon pároljuk meg. A kiflit vágjuk vagy tépjük darabokra, majd áztassuk be egy kevés tejbe. A gombához adjuk hozzá az apróra vágott, megpirított hagymát, a tojássárgákat és a tejben megáztatott kiflit, majd borsozzuk meg.
Az egészet alaposan keverjük össze, kissé pároljuk meg, majd adjuk a keverékhez a tejfölt is.
A masszából formázzuk kis golyókat, melyeket hengergessünk meg zsemlemorzsában, majd forró olajban süssünk ropogósra. Tálaljuk friss burgonyapürével, párolt zöldséggel vagy vegyes salátával a fasírozottat.

Megjegyzés:
Ha szárított gombából szeretné elkészíteni a fasírozottat, akkor legalább két órán keresztül áztassuk azt tejben vagy vízben.

Forrás: mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Az igazi focaccia receptje
  2015-08-08 18:15:32, szombat
 
 
Receptek egyperces

Az igazi focaccia receptje

A focaccia egy hagyományos olasz sajtos lepény, ami az olaszok nagy kedvence. Mivel elkészítése rendkívül egyszerű, ezért a közelgő borozgatós nyárestéken mi is meglephetjük barátainkat ezzel az ízletes fogással. A receptet Simone Marcedula, a Trattoria Gusto étterem séfje árulta el.
Focaccia col formaggio di Recco


Hozzávalók:

- 50 dkg manitoba liszt

- 2dl víz

- 1kg stracchino sajt

- 40 ml extra szűz olívaolaj

- egy csipet só

- 60 cm-es tepsi








Összekeverjük a lisztet, a vizet és az olívaolajat, majd cipót formázunk belőle. Letakarjuk egy nedves konyharuhával, majd szobahőmérsékleten, fél órára félretesszük pihenni. Ha letelt az idő, kétfelé szedjük a tésztát és mindkét részt 1 mm-esre nyújtjuk.

A kikent tepsire helyezzük a tészta egyik felét, majd nagyon vastagon, egyenletesen eloszlatva ráreszeljük a stracchinio sajtot. A tészta másik felét ráterítjük a sajtra (akkor jó a tészta, ha szinte átlátszó), olívaolajjal vékonyan megkenjük, enyhén sózzuk, majd megcsipkedjük a tésztát 4-5 helyen, hogy sütés közben a sajt gusztusosan megolvadjon a lyukakban.

270- 320 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Oregánóval, bazsalikommal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Forrás: gourmetguides.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Padlizsánkrém házi majonézzel
  2015-07-17 17:58:21, péntek
 
  Receptek egyperces..







Padlizsánkrém házi majonézzel


Hozzávalók:
- 5 nagy padlizsán
- 1 evőkanál mustár
- 2 tojás sárgája
- étolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- diónyi nagyságú vöröshagyma
- füstölthús ízesítő kocka
- 1 teáskanál oregánó
- késhegynyi őrölt bors (fekete/fehér/vegyes)


Elkészítés:
A padlizsánokat héjastól jól át kell sütni - ajánlott rostlapon, de ha nincs ilyen, akkor egy tepsiben a sütőben is megfelel. Ezt követően várni kell, míg kihűlnek a padlizsánok és a sült héjat le lehet húzni.
A sült padlizsánokat fa/műanyag deszkán fakanállal (a fém hatására oxidálódik) pépesre össze kell törni, majd félretenni.

Amíg hűlnek a padlizsánok elkészíthető a házi majonéz:
Az egy evőkanál mustárt habosra keverjük (bot/kézi/robotmixer segítségével) a két tojás sárgájával, majd folyamatos keverés mellett lassan, fokozatosan adagoljuk hozzá az étolajat. Az olajat addig öntjük, amíg kemény állagú masszát nem kapunk.

A fokhagymát és a vöröshagymát fokhagymanyomón átnyomjuk annak érdekében, hogy ne legyen darabos.

Végül a házi majonézt, a pépesített padlizsánt, a hagymát, a füst ízű kockát, az egy teáskanál oregánót és a késhegynyi őrölt borsot összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!


 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Céklakrém: vitaminbomba margarin helyett
  2015-04-21 18:21:31, kedd
 
 
Receptek egyperces

Céklakrém: vitaminbomba margarin helyett

Már kecsegtet a tavasz, de még heteket kell várni a friss zöldségekre. Színekre, vitaminokra vágyom és ilyenkor a cékláé a főszerep. Őrült jó reggeli!

Hozzávalók:
2 közepes cékla
2 evőkanál görög joghurt vagy feta sajt
1-2 gerezd fokhagyma

bors

A céklákat megmosom és tűzálló tálba teszem, majd sütőben (nagyjából másfél óra alatt) puhára sütöm. Főzni nem érdemes, mert túl vizes lesz és két céklát se szoktam csak úgy a sütőbe tenni - túl drága mulatság lenne -, inkább szorítok neki helyet, ha éppen sül valami. Mondjuk pár kakukkfüves csirkecomb.

Forrón megpucolom a céklákat, kockára vágom és robotgépben sóval, borssal megfűszerezem, majd pürésítem.

Amikor kihűlt, hozzáteszem a zúzott fokhagymát és a joghurtot (vagy a fetát, ha van itthon) és újra áttekerem a robotgéppel.

Leggyakrabban pirított kenyérrel eszem, de használom szendvicsekben vaj helyett. Az egyik legfinomabb szendvics a házi kifli, céklakrémmel és sült csirkével. Próbáljátok ki!

Myreille

Forrás: moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Zellerhasábok ......
  2015-03-02 18:53:14, hétfő
 
 



Receptek egyperces

Zellerhasábok tandoori masala fűszerkéregben

Életem három pasija nem lelkesedik ezért az ételért, de én nagyon szeretem, fűszeres, vastag és hús helyett is tökéletes.

Hozzávalók:
1 közepes zellergumó
2 teáskanál tandoori (tandori) masala
csipet só
1 teáskanál olíva olaj

A zellergumót megpucolom, 1 centis szeletekre vágom, majd 1×1 centis hasábokra.

A zellerhasábokat meglocsolom az olíva olajjal, megszórom a sóval és a tandoori masalával és összekeverem hogy mindenhol befedje a zöldségeket befedje a fűszerkeverék.

Tepsibe sütőpapírt teszek és rásorakoztatom a zellerhasábokat. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütöm, majd átforgatom és további 15 percig sütöm.

Ha szépen megpirult, akkor ellenőrzöm, hogy megpuhult-e, és ha igen, akkor kész.

Tippek:
- a zellert nem kell előfőzni, átsül, megpuhul
- legutóbb burgonyapüré és fasírt volt a tandoori masala fűszerkéregben sült zeller mellé
- lilahagymát is szoktam a zeller mellé tenni. Ugyanúgy fűszerezem és sütöm, mint a zellerhasábokat.
- ha hatalmas zellert veszek, akkor a felét csinálom meg, a másik felét megpucolom, cikkekre vágom és lefagyasztom, később húslevesbe főzök egy-egy cikket, vagy pár nappal később felteszem 2 szem krumplival és kevés sóval, puhára főzöm átturmixolom és felöntöm 1-1,5 tejszínnel, összeforralom és kész is a zellerkrémleves
- a zellergumó nagyon hálás zöldség, mert olcsó és ízletes, de talán az is igaz, hogy szokni kell jellegzetes ízét, gyerekként én se szerettem, most meg rajongok érte. A gyerekeim és a férjem nem szereti, így magamnak szoktam sütni, főzni. Mondjuk, krémlevesnek ők is megeszik...

Myreille

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal
  2014-09-29 14:10:47, hétfő
 
  Receptek egyperces
Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal

Hozzávalók:

A cukkinifasírthoz:
40 dkg cukkini lereszelve (leve kinyomva)
10 dkg sajt
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás (nagy)
1 teáskanál só
őrölt bors
A panírozáshoz:
5 evőkanál liszt
3 db tojás
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

A tejszínes paszternákhoz:
50 dkg paszternák
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
5 dkg vaj
3 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le, a sóval keverjük össze, hagyjuk kb. fél órát állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét (kinyomkodás után mérjük meg!).

Ezután reszeljük hozzá a sajtot, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsa felét és ízlés szerint őrölt borsot. Kezdjük el összegyúrni, és apránként adjuk hozzá a maradék zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Ezután formázzunk a masszából kisebb pogácsákat.

A megformázott pogácsákat óvatosan forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába (én duplán paníroztam be, így újra lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába forgattam bele). Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, helyezzük bele a cukkinipogácsákat, és közepes lángon süssük mindkét oldalukat szép pirosra, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szépen átsüljön).

A paszternákot tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel, alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paszternákot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a tejszínnel. Addig hagyjuk a gázon, míg elkezd forrni. Ekkor vegyük le, szórjuk meg a reszelt sajttal, majd fedjük le a serpenyőt fóliával. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

Tálaláskor a sajtos cukkinifasírtot a tejszínes paszternákkal kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Padlizsán-paradicsomlepény
  2014-09-29 13:51:33, hétfő
 
 

Receptek egyperces
Padlizsán-paradicsomlepény egyszerűen

Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:
1 csomag leveles tészta (275 gr)
1 db közepes méretű padlizsán (kb. 30-35 dkg)
3-4 db zamatos paradicsom (kb. 40 dkg)
1 db mozzarella golyó
1 evőkanál reszelt parmezán sajt (vagy más hasonló típusú)
1 szűk maréknyi friss bazsalikomlevél
1 teáskanál szárított oregánó
1 evőkanál olívaolaj
vegyes, színes bors
só - ízlés szerint

Elkészítés: A tepsit sütőpapírral béleltem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A padlizsánt nagyjából 1 cm vastagra szeleteltem. Az olaj felével megkentem a sütőpapírt, rárakosgattam a padlizsánkarikákat, a maradék olajjal megkentem a tetejüket, kissé sóztam, és nagyjából 10 perc alatt megsütöttem. Hűlni hagytam. A paradicsomokat forró vízbe mártva meghámoztam, 1 cm vékonyra karikáztam. A mozzarellát kis darabokra tépkedtem.

A leveles tésztát egy tiszta sütőpapírral borított tepsire terítettem úgy, hogy kis pereme is maradjon. Villával kissé megszurkáltam, majd tetőcserépszerűen megpakoltam padlizsánnal és paradicsommal - szabályosan váltakoztatva a két zöldségfélét. Megszórtam a mozzarelladarabokkal, sóztam, oregánóval, borssal fűszereztem, meghintettem a reszelt parmezánnal, valamint az apróra tépkedett bazsalikomlevelekkel. A 175 fokra mérsékelt sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütöttem. Azonnal tálaltam.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Káposztás pirog
  2014-08-30 17:28:49, szombat
 
 




Rama sütigyár recept
Káposztás pirog
Hozzávalók

A tésztához

30 dkg liszt
3 evőkanál tejföl
10 dkg Rama
egy csipetnyi só
A töltelékhez

egy közepes fej káposzta
6 dkg Rama
1 teáskanál cukor
1 teáskanál őrölt köménymag


Elkészítés

1.A lisztet, a Ramát, a sót és a tejfölt összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle, és 35-40 percig a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
2.A káposztát legyaluljuk, a vastagabb levélereket és a torzsát eltávolítjuk. A Ramát felolvasztjuk, és a forró Ramában állandó kevergetés közben megfonnyasztjuk a káposztát. Sóval, köménnyel, cukorral fűszerezzük, és jól összekeverjük. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
3.A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk, és 12 téglalapot vágunk belőle. A lapok egyik felére egy kis kanál káposztatölteléket halmozunk, és tojássárgával megkenjük a lapok széleit.
4.A tésztalapok másik felét ráhajtjuk, és jól összenyomkodjuk, majd félhold alakúra formázzuk. A kis pirogokat Ramával kikent sütőlemezre helyezzük és a tetejüket megkenjük a maradék tojássárgával. A sütő középső rácsán körülbelül 12 percig sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 692 db bejegyzés
Összes: 34948 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3274
  • e Hét: 3274
  • e Hónap: 63181
  • e Év: 1318099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.