Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Pikáns-cukkinis quiche
  2018-07-20 14:45:25, péntek
 
 

Pikáns-cukkinis quiche







HOZZÁVALÓK:
30 dkg rokfort
2 db kis cukkini
25 dkg liszt
10 dkg vaj
2 dl tejszín
4 db tojás
1 ek. tejföl
3 dkg fenyőmag
szerecsendió
oregánó
kakukkfű
bors




ELKÉSZÍTÉS:

Összedolgozom a lisztet, vajat, egy tojást, tejfölt, csipet sót, és 1 órát hagyom hűtőben állni.

A fenyőmagot megpirítom.

A csíkozott cukkinit kevés olívaolajon párolom 2-2 percet, mindkét felét.

Felverem a tejszínt, többi tojást, majd morzsolt sajttal, szerecsendióval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel keverem.

Fél centi vastagon, piteformába nyújtom a tésztát, hogy pereme is legyen, megszurkálom, és 200 fokon sütöm 6-8 percet.

A ccukkinit a tésztára halmozom, leöntöm a mártással, végül 180 fokon sütöm 20 percet.

A pirított fenyőmaggal hintve tálalom.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Lecsós csicseriborsó rizzsel
  2018-07-20 14:43:11, péntek
 
 

Receptek egyperces


Lecsós csicseriborsó rizzsel







HOZZÁVALÓK:
1 doboz csicseriborsó konzerv
2 vöröshagyma
paprika
paradicsom
pici fokhagyma
só és bors ízlés szerint
őrölt pirospaprika
főtt rizs


ELKÉSZÍTÉS:

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot (lecsó alapot készítünk).
Ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, meghintjük pirospaprikával, majd ráöntjük a csicseriborsót és összesütjük. Főtt rizsre halmozva kínáljuk.

Forrás: recepttar.hu



 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Sült sajt borsos eperrel
  2018-07-02 10:00:15, hétfő
 
  Receptek egyperces

Sült sajt borsos eperrel


HOZZÁVALÓK:

1 csomag rukkola
40 dkg eper
50 dkg sajt (camembert, Anikó, kecskesajt stb.)
frissen darált bors
0,5 dl olívaolaj
a balzsamkrémhez:
1 evőkanál barnacukor
2 dl piros szőlőlé
1,5 dl balzsamecet
1 mokkáskanál étkezési keményítő







ELKÉSZÍTÉS:

A balzsamkrémhez a cukrot karamellizáljuk, félrehúzzuk, és 1 percig állni hagyjuk. Felöntjük a szőlőlével, és lassan melegítjük, amíg a karamell feloldódik. Hozzáöntjük az ecetet, és felére beforraljuk (kb. 15 perc). Végül a keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, a lébe öntjük, és még egyet forralunk rajta.
Ha kihűlt, üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk. Bőségesen lesz belőle, de eláll. Balzsamkrém készen is kapható, de érdemes egyszer elkészíteni is.

A rukolát megmossuk, szárazra rázzuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd feldaraboljuk.

A sajtot 4-8 szeletre vágjuk, majd forró teflonos serpenyőben, vagy rostlapon, zsiradék nélkül,
3-4 perc alatt megpirítjuk.

A salátát tányérra rendezzük az eperrel, megszórjuk frissen őrölt durva borssal, és meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamkrémmel. Rátesszük a sajtszeleteket, és tálaljuk.

Forrás:recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Bögrés fokhagymás lepény
  2018-01-15 14:46:54, hétfő
 
  Receptek egyperces

Bögrés fokhagymás lepény

Találtunk egy receptet, ami jobb, mint a lángos.
A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefír
fél kiskanál cukor
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)
fél kiskanál só
2,5 bögre liszt
150 g sajt
200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma
fél bögre olaj a sütéshez






Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet.

A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére. Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit. Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát. Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is fogyaszthatjuk.

Forrás: kiskegyed.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Zöldséges fasírt kuszkusszal
  2017-07-14 17:23:15, péntek
 
  Receptek egyperces

Zöldséges fasírt kuszkusszal




HOZZÁVALÓK:
1 hámozott cukkini
1 hámozott édesburgonya
1 megtisztított sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
2 egész tojás
25 dkg reszelt sajt
1 bögre kuszkusz (nem kell megfőzni!)

bors
kakukkfű
fűszerezzük ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:
A zöldségeket lereszeljük (cukkini, édesburgonya, közepes vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, sárgarépa).
A lereszelt zöldségekhez hozzáadjuk a 2 tojást (fehérjét és sárgáját is), 25 dkg reszelt sajtot, 1 bögre kuszkuszt. Ezt jól összedolgozzuk (a lényeg, hogy formázható legyen).

Ízlés szerint befűszerezzük (só, bors, kakukkfű). Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk belőle és muffin sütőformába helyezzük.

Ezután a 200 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük. A kuszkusz miatt kívül ropogós, ettől lesz igazán különleges!

Forrás:recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Tojáspörkölt krumpligombóccal
  2016-01-08 11:47:23, péntek
 
 




Receptek egyperces.

Tojáspörkölt krumpligombóccal


Hozzávalók 4 főre

» 9 db tojás
» 1 fej hagyma
» 1 paradicsom
» 25 dkg főtt burgonya
» 1 evőkanál búzadara
» pirospaprika
» liszt
» só
» zsír
» tejföl

Elkészítés:

8 tojást megfőzünk, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk, 4 felé vágjuk.
1 nagy fej felaprított hagymát megdinsztelünk, pirospaprikát és egy feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. A tojást beletesszük, összeforgatjuk, tejfölt is adunk hozzá.

A krumpligombóchoz a főtt krumplit összetörjük, 1 evőkanál grízzel, kevés zsírral és 1 tojással összedolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Petrezselymet is tehetünk bele.
Gombócokat formázunk a tésztából, és sós vízben kifőzzük. A tojáspörkölttel tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Ropogós gombafasírt
  2015-09-10 11:45:04, csütörtök
 
 





Receptek egyperces

Ropogós gombafasírt


Hozzávalók:
- 500 g friss gomba
- 2 dl Vénusz olaj
- 3 tojássárgája
- 80 g zsemlemorzsa
- 1 kifli
- 3 evőkanál tejföl
- tej
- grillfűszerkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény

Elkészítés:
A megtisztított gombát szeleteljük fel, szórjuk meg köménnyel és sóval, majd olajon pároljuk meg. A kiflit vágjuk vagy tépjük darabokra, majd áztassuk be egy kevés tejbe. A gombához adjuk hozzá az apróra vágott, megpirított hagymát, a tojássárgákat és a tejben megáztatott kiflit, majd borsozzuk meg.
Az egészet alaposan keverjük össze, kissé pároljuk meg, majd adjuk a keverékhez a tejfölt is.
A masszából formázzuk kis golyókat, melyeket hengergessünk meg zsemlemorzsában, majd forró olajban süssünk ropogósra. Tálaljuk friss burgonyapürével, párolt zöldséggel vagy vegyes salátával a fasírozottat.

Megjegyzés:
Ha szárított gombából szeretné elkészíteni a fasírozottat, akkor legalább két órán keresztül áztassuk azt tejben vagy vízben.

Forrás: mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Az igazi focaccia receptje
  2015-08-08 18:15:32, szombat
 
 
Receptek egyperces

Az igazi focaccia receptje

A focaccia egy hagyományos olasz sajtos lepény, ami az olaszok nagy kedvence. Mivel elkészítése rendkívül egyszerű, ezért a közelgő borozgatós nyárestéken mi is meglephetjük barátainkat ezzel az ízletes fogással. A receptet Simone Marcedula, a Trattoria Gusto étterem séfje árulta el.
Focaccia col formaggio di Recco


Hozzávalók:

- 50 dkg manitoba liszt

- 2dl víz

- 1kg stracchino sajt

- 40 ml extra szűz olívaolaj

- egy csipet só

- 60 cm-es tepsi








Összekeverjük a lisztet, a vizet és az olívaolajat, majd cipót formázunk belőle. Letakarjuk egy nedves konyharuhával, majd szobahőmérsékleten, fél órára félretesszük pihenni. Ha letelt az idő, kétfelé szedjük a tésztát és mindkét részt 1 mm-esre nyújtjuk.

A kikent tepsire helyezzük a tészta egyik felét, majd nagyon vastagon, egyenletesen eloszlatva ráreszeljük a stracchinio sajtot. A tészta másik felét ráterítjük a sajtra (akkor jó a tészta, ha szinte átlátszó), olívaolajjal vékonyan megkenjük, enyhén sózzuk, majd megcsipkedjük a tésztát 4-5 helyen, hogy sütés közben a sajt gusztusosan megolvadjon a lyukakban.

270- 320 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Oregánóval, bazsalikommal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Forrás: gourmetguides.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Padlizsánkrém házi majonézzel
  2015-07-17 17:58:21, péntek
 
  Receptek egyperces..







Padlizsánkrém házi majonézzel


Hozzávalók:
- 5 nagy padlizsán
- 1 evőkanál mustár
- 2 tojás sárgája
- étolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- diónyi nagyságú vöröshagyma
- füstölthús ízesítő kocka
- 1 teáskanál oregánó
- késhegynyi őrölt bors (fekete/fehér/vegyes)


Elkészítés:
A padlizsánokat héjastól jól át kell sütni - ajánlott rostlapon, de ha nincs ilyen, akkor egy tepsiben a sütőben is megfelel. Ezt követően várni kell, míg kihűlnek a padlizsánok és a sült héjat le lehet húzni.
A sült padlizsánokat fa/műanyag deszkán fakanállal (a fém hatására oxidálódik) pépesre össze kell törni, majd félretenni.

Amíg hűlnek a padlizsánok elkészíthető a házi majonéz:
Az egy evőkanál mustárt habosra keverjük (bot/kézi/robotmixer segítségével) a két tojás sárgájával, majd folyamatos keverés mellett lassan, fokozatosan adagoljuk hozzá az étolajat. Az olajat addig öntjük, amíg kemény állagú masszát nem kapunk.

A fokhagymát és a vöröshagymát fokhagymanyomón átnyomjuk annak érdekében, hogy ne legyen darabos.

Végül a házi majonézt, a pépesített padlizsánt, a hagymát, a füst ízű kockát, az egy teáskanál oregánót és a késhegynyi őrölt borsot összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!


 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
Céklakrém: vitaminbomba margarin helyett
  2015-04-21 18:21:31, kedd
 
 
Receptek egyperces

Céklakrém: vitaminbomba margarin helyett

Már kecsegtet a tavasz, de még heteket kell várni a friss zöldségekre. Színekre, vitaminokra vágyom és ilyenkor a cékláé a főszerep. Őrült jó reggeli!

Hozzávalók:
2 közepes cékla
2 evőkanál görög joghurt vagy feta sajt
1-2 gerezd fokhagyma

bors

A céklákat megmosom és tűzálló tálba teszem, majd sütőben (nagyjából másfél óra alatt) puhára sütöm. Főzni nem érdemes, mert túl vizes lesz és két céklát se szoktam csak úgy a sütőbe tenni - túl drága mulatság lenne -, inkább szorítok neki helyet, ha éppen sül valami. Mondjuk pár kakukkfüves csirkecomb.

Forrón megpucolom a céklákat, kockára vágom és robotgépben sóval, borssal megfűszerezem, majd pürésítem.

Amikor kihűlt, hozzáteszem a zúzott fokhagymát és a joghurtot (vagy a fetát, ha van itthon) és újra áttekerem a robotgéppel.

Leggyakrabban pirított kenyérrel eszem, de használom szendvicsekben vaj helyett. Az egyik legfinomabb szendvics a házi kifli, céklakrémmel és sült csirkével. Próbáljátok ki!

Myreille

Forrás: moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.13 husmentes étel  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 35237 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2671
  • e Hét: 9892
  • e Hónap: 60863
  • e Év: 890872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.