Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Saláta almában sült csirkemájjal
  2017-10-10 18:16:33, kedd
 
 

Receptek egyperces






Saláta almában sült csirkemájjal



HOZZÁVALÓK:
4 db alma
10 dkg póréhagyma
30 dkg csirkemáj
0,5 dl olaj

durvabors
ízlés szerint erőspaprika
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
1 kávéskanál majoránna
1 fej tetszőleges saláta
0,5 dl olívaolaj





ELKÉSZÍTÉS:
Nem hízol el, ha ezt vacsorázod!

A csirkemájat megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk
Olajon megfuttatjuk a tisztított, szeletekre vágott hagymát, majd rátesszük a májat, és pár perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és a majoránnával, majd levesszük.
Az almákat megmossuk, és kivájjuk. Az almába töltjük a csirkemájat, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

A salátát megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. Tányérra tesszük.
Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk durvaborssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat.
Ízlés szerint más zöldségeket is kínálhatunk mellé.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
Ropogós vitaminsaláta
  2017-07-12 12:47:46, szerda
 
 
Receptek egyperces

Ropogós vitaminsaláta







HOZZÁVALÓK:
3 szép nagy sárgarépa
1 fél fejes káposzta
1 poré hagyma
4 evőkanál majonéz
6 evőkanál (laktózmentes) tejföl
1 evőkanál dijoni magos mustár
fél citrom frissen facsart leve

frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS:
A zöldségeket alaposan megmossuk, a sárgarépát meghámozzuk, mindent vékony csíkokra vágunk és egy nagy tálban alaposan összekeverjük.


A majonézt elkeverjük a tejföllel, a citrom levével, a mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. A keveréket a zöldségekhez adjuk, összeforgatjuk és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.

Forrás:recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
Hagymás burgonyasaláta
  2016-07-08 18:02:28, péntek
 
 




Receptek egyperces

Hagymás burgonyasaláta

HOZZÁVALÓK:
80 dkg rózsaburgonya
8 dkg hagyma
5 darab savanyú uborka
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál ecet
őrölt fekete bors

1 evőkanál kristálycukor




ELKÉSZÍTÉS:
A burgonyákat megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni és megtisztítjuk.

A hagymát vékony karikákra vágjuk. A savanyú uborkát felkockázzuk, a kihűlt burgonyákat pedig felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a hagymát, burgonyát és az uborkákat, majd ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a 2 dl forró vizet a kristálycukorral, a sóval, az olajjal és a 3 evőkanálnyi ecettel.

A forró öntetet a burgonyasalátára öntjük, majd 30 percig állni hagyjuk. Ezután tálaljuk.

Elkészítési idő:45 perc

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
Waldorf–saláta
  2016-03-04 18:01:14, péntek
 
 
Receptek egyperces

Waldorf-saláta

Hozzávalók: 0,5 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 15 dkg zeller, 15 dkg alma, néhány csepp friss citromlé,
1-2 friss tárkonyágacska, 4 evőkanál joghurt, 1 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár,
1 citrom, só és frissen őrölt bors, 1 zsemle





Elkészítés:
A diót száraz serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve illatosra pirítjuk néhány perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután mozsárban durvára törjük. Meghámozzuk a zellert és a kézi reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük. Ugyanezt tesszük az almával is, csak annyi a különbség, hogy nem hámozzuk meg, hanem héjastul reszeljük le, majd a zellerrel együtt meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Hozzátesszük a mazsolát és a diót is. Egy kis tálkában kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a mézzel meg a mustárral, majd belereszeljük a megmosott citrom héját, majd sót és borsot adunk hozzá. Végül apróra vágjuk a tárkonyleveleket, és az öntettel együtt hozzákeverjük a salátához.
Egy napig a hűtőbe tesszük, zsemlével fogyasztjuk.

Forrás: delina.hu


 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
Amerikai káposztasaláta
  2014-03-21 13:17:31, péntek
 
 


Amerikai káposztasaláta

Téli salátának kifejezetten jó, de nekünk nyáron is nagy kedvencünk a coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta. Sült vagy rántott húsok köreteként egészen kiváló!

Hozzávalók
15 deka fehér káposzta
15 deka lila káposzta
15 deka sárgarépa
10 deka sörretek (vagy jégcsapretek)
10 deka hónapos retek
2-3 evőkanál tejföl
só, bors
1 evőkanál borecet
1 teáskanál porcukor
házi majonéz
A majonézhez:
1 tojássárgája
1,5 dl étolaj
1 teáskanál mustár
só, bors
citromlé

Elkészítése
A káposztákat kisebb darabokra vágjuk, a sárgarépát, a sörretket és a hónapos retket megpucoljuk. Egy szeletelőgéppel az összes zöldségfélét finomra reszeljük, majd az egészet egy tálba borítjuk.
Elkészítjük a házi majonézt. A tojássárgáját keverőtálba teszünk, kicsit megsózzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Óvatosan, adagolva öntjük hozzá az olajat, közben folyamatosan keverjük egy habverővel. Ha a tojás az összes olajat felvette, és a majonéz krémes állagú lett, kevés friss citromlével, fehérborssal és sóval ízesítjük.
A lereszelt zöldségekhez hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a sót, a feketeborsot, a borecetet és a porcukrot, majd az egészet összeforgatjuk.
Videós segítségért kattints ide!


Link

Forrás: Electrolux
 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
Fokhagymás-gyömbéres saláta céklával
  2014-02-27 18:22:26, csütörtök
 
  Receptek egyperces

Fokhagymás-gyömbéres saláta céklával, répával, zellerrel

Télen se nehéz színesen és vitamindúsan főzni. A fokhagymás-gyömbéres céklasaláta szép, egyszerű és valódi ízrobbanás.

A fokhagymás-gyömbéres saláta céklával, sárgarépával, zellerrel elnevezésű saláta nem más, mint a nagy kedvencünk, a répasaláta továbbgondolása. Mert a cékla és a fokhagyma nagy haverok és jól passzol hozzájuk a gyömbér is, valamint a ropogós sárgarépa és zellerszár. A sajt pedig mindig jó.

5-6 db apró - kicsit nagyobb mint egy tojás - cékla
1 sárgarépa
1 fokhagyma
1 halványító zellerszár
csipet teáskanál őrölt gyömbér
5 dkg sajt (mondjuk trappista)
1 evőkanál extra szűz olíva olaj
1/2 evőkanál balzsamecet


A céklákat alufóliába csomagolom és sütőben puhára sütöm. Nem darabonként csomagolom, hanem egy nagy zsákot csinálok és abba teszem a megmosott céklákat. Még forrón megpucolom és hagyom kihűlni. Én egy kisebb tepsi céklát szoktam ilyenkor főzni, egy része megy a salátába, a többi elkopik 2-3 nap alatt. (Szeretjük a céklát.)

Az olajat összekeverem a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel, a balzsamecettel és a csipet sóval. Belereszelem a répát és a trappista sajtot (apró lyukú reszelőn). A zellerszárat vékonyan felszeletelem, belekeverem. A céklákat 8 darabba vágom, így pont falatnyiak és a salátához keverem.

Pirított kenyérrel remek reggeli, de sült húsok mellé is nagyszerű.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
Birsalma chutney
  2014-01-23 14:08:47, csütörtök
 
  Receptek egyperces

Birsalma chutney

Hozzávalók:
25 dkg sárga paprika, előkészítve mérve (kb. 3 db)
10 dkg vöröshagyma, előkészítve mérve
40 dkg birsalma (magházától megtisztítva mérve)
10 dkg alma (meghámozva, magházától megtisztítva)
1 db chilipaprika
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt kakukkfű
75 ml fehér balzsamecet
25 dkg kristálycukor
1,5 teáskanál só
kevés őrölt bors

Elkészítés:
Előkészítjük a zöldségeket, gyümölcsöket. A paprikákat megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, kivágjuk az ereket és a csumát. Lemérünk 25 dkg-ot, majd apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kimérjük a 10 dkg-ot, és felaprítjuk szintén. A birsalmákról szárazon lesikáljuk a bolyhokat, megmossuk, magházától megtisztítjuk, kimérünk 40 dkg-ot, és felkockázzuk (tegyük citromsavas vízbe az almákat, így nem barnulnak meg). A sima almát is megmossuk, meghámozzuk, és kiszedjük a magházakat, kimérünk 10 dkg-ot, és felkockázzuk. A chilipaprikát megmossuk, eltávolítjuk a csumát, és szintén aprítjuk.

Az olívaolajat egy főzőedényben felhevítjük, és megpároljuk benne a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk az almákat, a chilipaprikát, a kakukkfüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk, zubogva forrni hagyjuk, amíg meg nem puhulnak az almák, közben folyamatosan keverjük.

A chutney-t sóval, borssal ízesítjük, és azonnal az előkészített, tiszta üvegekbe töltjük. Majd jól lezárjuk csavaros tetővel, és kb. 5 percre fejreállítjuk. Nem kell dunsztolni, kihűlés után tehetjük a kamrapolcra, hacsak nem bontunk meg rögtön egy adagot.

A fenti adagból kb. két darab 3 dl-es üveggel lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta
  2013-12-29 17:43:23, vasárnap
 
  receptek egyperces

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta

A csicseriborsó tele van fehérjével, a hidegen sajtolt repceolaj omega-3 zsírsavakkal, a Kápia paprika C-vitaminnal. Egyél finomat és jót!

Hozzávalók:
500 g száraz csicseriborsó
2 citrom
1 lime (helyettesíthető citrommal)
3 gerezd fokhagyma
1 közepes lilahagyma
2 Kápia parika
4 evőkanál hidegen sajtol repceolaj
1 kis csokor petrezselyem
nagy csipet só

Ennek az ételnek az egyetlen szépséghibája, hogy előre kell tervezni. Este a száraz csicseriborsót megmosom és háromszoros vízbe teszem, így másnap reggel, amikor tiszta vízben felteszem főni, 1 óra alatt elkészül. De biztosra kell menni és 3-4 szemet meg kell kóstolni, és ellenőrizni, hogy a csicseriborsó megpuhult. Leszűröm.

Egy nagy tálban az olajat összekeverem a citromok és a lime levével, a sóval, az apróra vágott lilahagymával, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Az öntetre öntöm a langyos csicseriborsót és alaposan összekeverem. Apró kockára vágom a kimagozott Kápia paprikát és azt is a csicseriborsóhoz keverem és lehet enni.

Lehet enni langyosan és hidegen, önmagában vagy köretként, jófajta kecskesajt is illik hozzá.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
Krémes szőlősaláta
  2013-08-15 12:16:51, csütörtök
 
  Receptek egyperces

Krémes szőlősaláta

Hozzávalók:

50 dkg zöld magnélküli szőlő
50 dkg vörös magnélküli szőlő
10 dkg tejföl
15 dkg lágy krémsajt
8 dkg porcukor
1/2 rúd vanília

A tetejére:

12 dkg barna nádcukor
12 dkg pekándió

Elkészítés: Félbevágom a szőlőszemeket és egy nagy tálba teszem. Összekeverem a tejfölt a sajttal, hozzáadom a cukrot, a kikapart vanília belét és egy leheletnyi sót. A krémbe beleöntöm a szőlőszemeket és óvatosan átkeverem. A tetejére az összetört pekándió és a nádcukor keverékét teszem, majd a tálat egy éjszakára a hűtőbe rakom. Hidegen tálalom.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
Lilahagymás-uborkás tonhalsaláta
  2012-10-05 20:37:52, péntek
 
 


Receptek egyperces


Lilahagymás-uborkás tonhalsaláta

Semmi különleges, csak az összeszokott négyes a kiflin. Többszörös bűnnek is lehetne nevezni, ám randira mégsem ajánlott.



Hozzávalók:
1 doboz (150 g) tonhalfilé szeletek konzerv (sós lében vagy olajban, mindegy)
1 közepes fej lilahagyma
6-8 kisebb csemege uborka
3-4 evőkanál majonéz

A lilahagymát és a lecsepegtetett uborkát apróra kell vágni és összekeverni a lecsepegtetett tonhallal és majonézzel, és már lehet is enni.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.14-saláták  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 593 db bejegyzés
Összes: 34849 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3632
  • e Hét: 3632
  • e Hónap: 85995
  • e Év: 1087997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.