Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Csodálatos, mit művelhet egyetlen napsugár az emberi lélekkel." Dosztojevszkij Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Tallóztam
  2016-12-14 05:13:57, szerda
 
 
Koktél szelet



Hozzávalók:
6 tojásból piskótát sütünk közepes méretű tepsiben

1. krém:
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
50 dkg friss! túró

Ezeket összedolgozzuk és rákenjük a tésztára.

2. krém:
9 dl szénsavas (színes) üdítőben megfőzünk 2 tasak vanilia pudingot. Hagyjuk kihűlni, majd a túrókrém tetejére kenjük.
Amilyen ízű pudingport használunk, hasonló ízű szénsavas üdítőben főzzük fel.

Ez a süti (üdítős szelet) süti "szőke testvére"

 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Rakott alma
  2016-08-14 15:01:33, vasárnap
 
  Rakott alma

Hozzávalók

8 db alma
300 g túró
2 db tojás
30 g margarin
fél citrom
kevés fahéj

Elkészítés

A megmosott, meghámozott, magházuktól megtisztított almákat vágjuk karikákra.

Az áttört túrót keverjük el a tojásokkal, a margarinnal és a reszelt citromhéjjal.

Tegyük egy margarinnal kikent tűzálló tál aljára az almakarikák felét, hintsük meg a fahéjjal, simítsuk rá a túrókrémet, majd fedjük be a maradék almával. A tetejére morzsoljunk margarint és előmelegített, forró sütőben süssük 20 percig.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Lottó szelet.
  2016-05-22 17:49:57, vasárnap
 
  A tésztához

45 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg margarin
16 dkg barna cukor
4 db tojássárgája
1 db sütőpor
1 db citrom héja
50 ml 1,5%- tej
2 kanál kakaópor - holland

A rétegezéshez

4 kanál házi lekvár

A töltelékhez

20 dkg dió (darált)
25 dkg barna cukor
4 db tojásfehérje

A tésztához

1 csipet só

Egyik kedvenc diós sütim, amit nagyikámtól tanultam. Nem bonyolult, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor finom, könnyű, hamar a család kedvencévé válhat! :-)

Elkészítés
1
Kimérjük a hozzávalókat, és egy nagy tálban összegyúrjuk őket a kakaópor kivételével.

2
Egy nyújtható lágy tésztát kell kapnunk, ha úgy látjuk szükség szerint adhatunk hozzá tejet.

3
Elfelezzük a tésztát, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.

4
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk és kilisztezzük a 40x20 cm-es tepsit.

5
Kinyújtjuk a tésztákat, majd a barnát tesszük a tepsi aljára amit megkenünk házi lekvárral.

6
Rátesszük a sárga tésztát és ezt is megkenjük házi lekvárral.

7
A tojásfehérjéből, a barnacukorból, és a darált dióból felvert habot készítünk, amit a tészta tetejére simítunk.

8
25-30 percig sütjük, közepes hőfokon (én villanysütőben sütöttem 160 C fokon, 30 percig), majd hagyjuk a sütőben kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Kakaós mézes krémes
  2016-02-21 10:57:06, vasárnap
 
 
Kakaós mézes krémes
a kedvencem!

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
6 k. méz,
2 db tojás,
3 k. kakaópor,
kb. 2 k. tejföl,
1 tk. szódabikarbóna,
csipet só.

Krémhez:

1 liter tej,
18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporral (5 csomag) is vagy liszttel),
4 tojás sárgája,
5 csomag vaníliás cukor,
kb. 25 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
csipet só.
Tetejére porcukor vagy csokimáz.

Elkészítés:

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.4 részre osztjuk.Sütőpapíron egyesével kinyújtjuk majd egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb 6 perc (az érték sütőnként változhat,végezzünk tűpróbát)alatt megsütjük őket.
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük,felöntjük a maradék tejjel,ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a csipet sót,vaníliás cukrot,és a porcukor felét.Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Megtöltjük a lapokat,megszórjuk porcukorral vagy bevonhatjuk csokimázzal is.
Hideg helyre tesszük pár óra múlva már szeletelhető.
Nagy tepsi süti lesz belőle.

Forrás: facebook konyhamánia Edit módra
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Meggyes-pudingos ökörszem
  2016-01-18 11:44:09, hétfő
 
  Meggyes-pudingos ökörszem
Sebestyén Andrea

Ismeritek ezt a pihe-puha, vanília pudingos meggyes sütit? Nem csak a gyerekek szeretik.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
10 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
2 dl tej
2 vaníliás cukor
2 tojássárgája

a pudinghoz:
1 csomag tejszín ízű pudingpor
3 kanál cukor
3 vaníliás cukor
4 dl tej
2 tojás fehérje

kb fél üveg meggy
1 tojás a süti szélének lekenéséhez

Elkészítése:
A tejben az élesztőt felfuttatom, a, tészta többi alapanyait beleteszem egy tálba, és mikor felfutott az élesztő, ráöntöm, összegyúrom. Ezután letakarom, hogy keljen egy kicsit.

Közben megfőzöm a pudingot a cukrokkal. Felverem a tojás fehérjét, és összekeverem a pudinggal. Hagyom hűlni. A tésztát visszaverem, és hagyom még kelni.

Mikor jól megdagad, lisztezett deszkára teszem, és kb 1 cm vastagra nyújtom. Kb. 5 centi átmérő szaggatóval kiszaggatom. Mikor kiszaggattam, egy feles pohár aljával mindegyik kis tészta közepét lenyomom, így nem kézzel kell lenyomkodni, hogy a meggy, és a puding megálljon benne.

Mikor kész, mindegyik tészta közepébe rakok egy-egy meggyszemet, és a tortadíszítő tasakba töltött pudingból mindegyik közepére nyomok.

A tészta széleit tojással lekenem.

Előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 percig sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Vaníliakrémes meggyes-mákos rakott kifli
  2015-09-12 15:18:02, szombat
 
 
Vaníliakrémes meggyes-mákos rakott kifli

Elsőre úgy tűnik, hogy ez mákos-guba. De nem! Ez mákos guba LUXUS kivitelben, tetőtől talpig! Más mint a hagyományos elkészítés, és igencsak érződik rajta. Nagyon finom, puha, habos, ízes, krémes... A mákot-mákkal elvem szerint, egy következő recept a kedvenceimből.

hozzávalók

7 db kifli
1000 ml tej
4 db tojás (bio v. tanyasi)
50 g cukor
0.5 db vanília (rúd)
120 g mák (darált)
50 g porcukor
160 g meggybefőtt (kb., ízlés szerint, magozott)
1 k meggylekvár
1 k vaj

elkészítés

A vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magocskákat, beletesszük rúddal együtt a tejbe, és azt felforraljuk.
Közben habosra keverjük a tojássárgákat 50 g cukorral. A tejből kivesszük a vaníliarudat, két-három részletben hozzáöntjük a cukros tojássárgákhoz, majd visszaöntjük a forraló edénybe, és felforraljuk. Csak éppen forrásig, ne főzzük!
A kifliket kb 1 cm-es karikákra felvágjuk, a vaníliaszósszal leöntjük, és hagyjuk pár percet "ázni".
A mákot összekeverjük a porcukorral.
Egy sütésálló magasabb falú edényt kivajazunk, ebbe egy sor kiflit teszünk, kb 1/3 résznyit, megszórjuk kb a fele mákkal, és teszünk rá a meggyszemekből. A következő sort is elkészítjük, majd a tetejére kifli kerüljön.
Előmelegített sütőben kb 15-20 percet sütjük, kapjon kis színt.
Ezalatt felverjük a tojásfehérjéket, és a kemény habba belekeverjük az 1 ek meggylekvárt.
Kivesszük a sütőből a kiflis edényt, és rásimítjuk a habot. Visszatesszük, és még kb 10 percet tovább sütjük, míg szép színt kap a hab.
Pár perc hűlés után tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Kosaras Rákóczi túrós
  2015-07-12 18:03:46, vasárnap
 
  Kosaras Rákóczi túrós
dudyka

A tésztához

255 g búzaliszt
170 g vaj
85 g porcukor
1 db tojássárgája

A kenéshez

3 kanál sárgabarack lekvár

A töltelékhez

100 g tehéntúró (zsíros)
1 db vaníliarúd (belseje)
10 g étkezési keményítő
1 db tojás

A díszítéshez

1 db tojásfehérje
50 g porcukor
3 kanál sárgabarack lekvár

Egy régi süti, új formában. Kicsit babrálós, de legalább mutatós ebben a formában! :)

Elkészítés
1
A szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a liszttel. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtjük kb 30 percig.

2
Miután pihent, és lehűlt a tésztánk, 5 mm vastagságúra ki nyújtjuk, és egy 7-8 cm átmérőjű pohárral karikákat szaggatunk belőle. A karikákkal kibéleljük a kosárkákat. Mivel a tésztánkban van elég vaj, a formákat nem kell kivajazni, gond nélkül ki lehet majd borítani a kosárkákat. Légkeverés nélkül 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük a kosárkákat. Süljön meg, de ne barnuljon meg a tészta!

3
Ha megsültek a kosárkák, kivesszük őket a sütőből, néhány percig hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk őket a formából. A belsejüket megkenjük baracklekvárral. A lekvár nem hagyja, hogy elázzon a tésztánk a túrótölteléktől.

4
A túrót egy tálban áttörjük, és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, illetve összeforgatjuk a keményítővel. A töltelékhez a tojást elkezdjük felverni robotgéppel, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, amíg kemény habos állagú nem lesz a tojás. Ezután hozzáadjuk a túrót is, és alaposan összekeverjük. A túrós töltelékkel megtöltjük a kosárkákat, és visszatesszük a sütőbe, de most légkeveréssel 210 C fokon sütjük kb 5 percig. Akkor van kész, ha már nem rezgős, ragadós a töltelékünk.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Szerelmes táska
  2015-04-25 20:00:05, szombat
 
  Gyöngyi Dinnyés

Tészta.22dkg liszt,22dkg vaj,7dbtojás sárgája. Összegyúrni és 33 gombócot csinálni, egyenként nagyon vékonyra kinyújtani.
Töltelék. 7dbtojásfehérje,22dkgdió,22dkgcukor.

Ezzel töltjük .
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Citromocskák
  2015-03-25 19:12:25, szerda
 
  Citromocskák

Hozzávalók
Tészta

50 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1,5 dl tej
2 tojás sárgája
1 teás k sütőpor
csipet só
vanília
reszelt citromhéj

Keverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet.
A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegyük min. 1 órára a hűtőszekrénybe.

Töltelék

2 tojás fehérje
20 dkg darált mandula/dió
13 dkg cukor
vanília
reszelt citromhéj

Keverjük össze a hozzávalókat. (Ha hígnak érezzük, sűríthetjük zsemlemorzsával, ha túl sűrű hígíthatjuk egy kis tejjel.)
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és szúrjunk ki belőle 7 cm-es köröket
A közepére tegyünk 0,5-1 teás k tölteléket, a képen látható módon formázzuk meg.
Tegyük őket sütőlapra és előmelegített 160 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre (20 perc).
1,5 dl tejet sárga ételfestékkel színezzünk meg, és a kihűlt sütiket kenjük meg vele, forgassuk kristálycukorba.
(A látvány még élethűbb ha a citromocskák végeit, zöldre színezett tejjel kenjük meg.)
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
Koldus torta
  2015-03-20 18:02:07, péntek
 
 
Koldus torta

Küldte: Guber Zsuzsanna

Hozzávalók:

A tésztához:

60 dkg liszt
8 dkg margarin
egy késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás
14 dkg cukor
2-3 dl tej

A krémhez:

40 dkg kristálycukor
2 liter tej
7 púpos evőkanál liszt
5 kanál kakaópor
25 dkg margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben.

A krémhez a kristálycukrot kis lángon felolvasztjuk, majd ha már teljesen folyékony lesz, felöntjük 1,5 liter tejjel és felforraljuk. A lisztet a kakaóval összekeverjük, majd felöntjük fél liter tejjel. Csomómentesre keverjük és a karamellbe keverjük.

Ha felforrt, levesszük a tűzről, egy picit hűtjük és belekeverjük a margarint.

Megtöltjük vele a lapokat és egy éjszakán át pihentetjük.
Tipp:

A lapok nagyon gyorsan megsülnek, a krémből jó sok lesz, de nálunk a család sok krémmel szereti.
 
 
0 komment , kategória:  Édes sütemények.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 208 db bejegyzés
e év: 599 db bejegyzés
Összes: 37466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1638
  • e Hét: 1638
  • e Hónap: 147134
  • e Év: 366365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.