Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Diós rudacska,
  2017-08-07 14:58:02, hétfő
 
  Receptek egyperces

Diós rudacska, családunk kedvence

Amikor gyermekkoromban a nagyi kapott diót, mindig elkészítette ezt a csodás sütit.
Azóta is rajongok érte, de már én is sokszor elkészítem.






Hozzávalók:
90 darabhoz:
50 dkg porcukor
4 tojás fehérje
50 dkg darált dió
fél citrom
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl jó minőségű rum
fél csomag sütőpor

Elkészítés:
A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha a massza már sűrű, beleöntjük a citrom levét és kikeverjük. A massza kb. 1/3 részét kivesszük egy tálkába.

A maradékba belekeverjük a diót, és jól összedolgozzuk. 3 cipócskát formálunk belőle.

A cipókból egyenként hosszúkás téglalapot formálunk, megkenjük a félretett mázzal, és késsel rudakat vágunk belőle. Szobahőmérsékleten 24 órát kell száradnia. Másnap 150 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Forrás: nana.hu


Nekem is kedvencem..
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
Csokis-karamelles keksz
  2017-08-07 14:35:50, hétfő
 
  Receptek egyperces

Csokis-karamelles keksz



HOZZÁVALÓK:
220 g búzaliszt
125 g vaj
120 g barna cukor
100 g csokoládé chips
100 g lágy karamell
1 egész tojás
1/2 teáskanál sütőpor
1 csipet só





ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lágy karamellt apró darabokra vágjuk. A vajat kockákra vágjuk és összekeverjük a barna cukorral.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a karamell darabokat, a csokoládé chipset, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a tojást is, és összekeverjük.

A tésztát rúddá formáljuk, majd keskeny szeletekre vágjuk.

A kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, úgy, hogy egy kis hely maradjon köztük, mert dagadni fog a tészta.

10 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
Habos lekváros linzer
  2017-02-27 17:55:59, hétfő
 
 





Receptek egyperces

Habos lekváros linzer


HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt
20 dkg ráma margarin (szobahőmérsékletű)
1 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
a ragasztáshoz:
sárgabarack lekvár
a díszítéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg porcukor





ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival gyorsan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A hűtőből elővett tésztát kissé átgyúrjuk, majd elfelezzük. Először az egyik tészta bucit egy lisztezett, sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 percig sütjük. (Vigyázzunk, hamar megsül!)

Közben elkészítjük a habot: A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, közben kanalanként, lassan hozzáadjuk a porcukrot. Addig verjük, míg szép fényes kemény habot nem kapunk.
Ha megsült a tészta, kivesszük hűlni, és a másik tészta bucit ugyanúgy kinyújtjuk, kiszaggatjuk és beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Utána a kemény habot egy csillagcsőrös habzsákba töltjük és a nyers tészta tetejét habkarikával díszítjük (a habkarika közepe üreges maradjon), majd megsütjük.
A kisült, kihűlt tésztákat (egy sima és egy habkarikás) lekvárral összeragasztjuk, majd a habkarika közepét is megtöltjük lekvárral.

Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Minél tovább marad a dobozban, annál puhább lesz a sütemény.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
Vaníliás rolók
  2016-12-18 15:01:40, vasárnap
 
 



Receptek egyperces

Vaníliás rolók



HOZZÁVALÓK:
2 csomag mirelit leveles tészta
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg kristálycukor porcukor


ELKÉSZÍTÉS:
A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát hosszában felszeleteljük és a szeleteket habroló formára feltekerjük, majd előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A kihűlt pudingot habzsákkal a rolókba töltjük.

Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

Forrás: recepttar.hu
 
 
2 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
Csokis-karamelles keksz
  2016-05-04 18:05:32, szerda
 
 
Receptek egyperces


Csokis-karamelles keksz

HOZZÁVALÓK:
220 g búzaliszt
125 g vaj
120 g barna cukor
100 g csokoládé chips
100 g lágy karamell
1 egész tojás
1/2 teáskanál sütőpor
1 csipet só







ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lágy karamellt apró darabokra vágjuk. A vajat kockákra vágjuk és összekeverjük a barna cukorral.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a karamell darabokat, a csokoládé chipset, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a tojást is, és összekeverjük.

A tésztát rúddá formáljuk, majd keskeny szeletekre vágjuk.

A kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, úgy, hogy egy kis hely maradjon köztük, mert dagadni fog a tészta.

10 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Forrás: recepttar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
sárgarépás-narancsos háromszögek
  2015-11-05 18:32:17, csütörtök
 
 


Receptek egyperces

Keksz neked, avagy sárgarépás-narancsos háromszögek

Valószínűleg brit tudósok remek magyarázatot találnának arra, hogy miért jó, ha sárgarépa, narancs és kókuszreszelék is van a kekszben. Én csak annyit mondok, hogy a végeredmény baromi finom!

Zsombit a suliban befizettük a tízórai-ebéd-uzsonna szentháromságra, de ettől függetlenül mindig kell neki valamit pakolni, amit napközben elrágcsál. Annyira nem éhes, hogy még egy szendvicset megegyen, de az alma, a szárított gyümölcs - főleg az aszalt vörösáfonya és a banánchips - és a kekszek csúsznak. Eddig Zabfalatok-Jó reggel-t vonalon mozogtunk, néha becsúszott egy-egy Oreo vagy Pilóta keksz, és éreztem, hogy meg kell hekkelnem a kekszeket.

A répát a kekszebe elég punk dolog volt és annyira vérszemet kaptam, hogy tettem bele narancsot és kókuszreszeléket is, miközben a férjem mindkettőt utálja. Rendes stepfordi feleségként csak akkor vallottam a hozzávalókról, amikor már egy tepsi kekszet eltüntetett uram és parancsolóm.






Hozzávalók:
15 dkg margarin
5 dkg vaj vagy zsír
25 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja + a leve
2 közepes - nagyjából 15 dkg - sárgarépa
1 tojás
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg apró szemű zabpehely
400 dkg liszt
csipet só
1/4 teáskanál szódabikarbóna

A margarint és a vajat a mikróban folyósra melegítem. Beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs reszelt héját és a tojást. Elkeverem. Belereszelem a megtisztított répát, beleteszem a kókuszreszeléket és a zabpelyhet valamint a csipet sót. Belefacsarom a fél narancs levét. Elkeverem. Mehet bele a liszt és a szódabikarbóna. Először keverem a tésztát, majd gyors mozdulatokkal összegyúrom. Nem macerálom sokat, hogy ne legyen szalonnás, inkább zacskóba dobom és legalább 2 órára a hűtőben pihentetem.

Lisztezett deszkán 1-2 mm vastagra kinyújtom és először csíkokat, majd háromszögeket vágok a tésztából. 4 tepsibe rakom a kekszeket és előmelegített 185 fokos sütőben, légkeverés mellett 20 percig sütöm a két-két tepsit. Aranybarnára kell sütni, akkor a legfinomabb!

Ha kihűlt, akkor fémdobozba vagy zacskóba pakolom, hogy ne szívja meg magát nedvességgel és ropogós maradjon.

Forrás: moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
Müzliszelet-.-------otthon....
  2015-05-28 17:45:44, csütörtök
 
 

Receptek egyperces

Készítsünk müzliszeletet!

Amennyiben muszájból sem szeretnél fűrészpor ízű szorbitot, maltodextrint, glükóz-fruktóz szörpöt, citromsavat, cukrot a köbön, keményített növényi zsírt és egyéb kutyafüléket megenni és a gyermekeddel megetetni...

Hozzávalók (egy kb. 15x25 cm-es tepsihez):

2 bögre (2x2 dl) gabonapehely - általában zab, de lehet vegyesen is rozs, búza, árpa
2 alma
1 nagy marék csonthéjas - dió, mogyoró, kesudió, mandula... ami van, vagy amit szeretsz
1 csésze (1 dl) mazsola
5 szem aszalt szilva
2 ek lenmag* vagy natúr szotyi, tökmag, szezámmag...
1 ek cukor - elhagyható
1 dl víz
1 ek olaj a tepsi kikenéséhez

#Tipp: Gazdagíthatod a csemegét házi csokidarabkákkal.
Ezt a változatot hívjuk “Ejnye-bejnye müzli"-nek!









Így készítsd!

A mosolygós almákat kockázva, héjastul dobd a turmixba, ugorjanak utánuk az aszalt gyümik és a diófélék nagy része. Öntsd nyakon a bandát pici vízzel és wrmmm - wrmmm!! Nem baj, ha kicsit darabos marad a cucc. A megmenekült csonthéjasok és aszalványok se nagyon reménykedjenek, vágd őket durván durvára.

A turmixolt pépet gyúrd össze egy nagy tálban, az ott figyelő gabonapehellyel és minden egyéb hozzávalóval. Pihengessen a massza kicsit, míg beállítod a sütőt 170 fokra és jól kiolajozol egy kisebb tepsit. A leendő fincsi müzlikeveréked simítsd a tepsibe és jól nyomkodd le, főleg a széleket, majd süsd 20 percig.

Ha már teljesen kihűlt, vágd szeletekre és figyeld, ahogy elkapkodják a legkisebbek is!

Állítsd össze kedvenc ízeidből a saját műzliszeletedet! Próbáld ki pl. a banános-kókuszos változatot is, vagy megbolondíthatod fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel is érdemes!

Forrás:Dühös Mókus


 
 
0 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
Mézes puszedli csokoládéval
  2014-12-24 15:27:55, szerda
 
  Receptek egyperces

Mézes puszedli csokoládéval

Hozzávalók 20 darabhoz:

A tésztához:
20 dkg süteményliszt
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 púpozott teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
10 dkg méz
3 evőkanál barna nádcukor
4 evőkanál víz
1 db tojás
3 dkg puha vaj
csipet só

A töltelékhez:
5 dkg nyers marcipánmassza nagylyukú reszelőn lereszelve
7 dkg aszalt szilva egészen apróra kockázva
3 dkg kandírozott gyömbér felaprítva
2 teáskanál szilvapálinka

A tetejére:
10 dkg csokoládé
2 dkg vaj
cukorgyöngy (el is maradhat)

Elkészítés:
A töltelékhez a felkockázott aszalt szilvát meglocsoltam a pálinkával, nagyjából 10 percig állni hagytam.

Közben a mézet a cukorral és a vízzel felforraltam, majd lehűtöttem. Míg a mézes keverékem hűlt, a töltelék minden összetevőjét kis tálba kanalaztam, és alaposan elkevertem. Keverőtálba öntöttem a kihűlt cukros mézet, és az egész tojással kézi mixer segítségével felvertem, majd hozzáadtam a puha vajat, majd a fűszereket és kanalanként az előzetesen szódabikarbónával elkevert lisztet. A piskótához hasonló állagú tésztát kaptam.

A sütőt 170 fokra előmelegítettem. A tepsire rakosgattam az egymásba illesztett muffinpapírokat, és mindegyikbe 1 teáskanálnyi tésztát kanalaztam, majd 1/2 teáskanál töltelék következett, végül újabb 1 teáskanál tészta. A puszedliket 15 perc alatt megsütöttem. Mivel minden sütő másként működik, érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e. Kiszárítani nem szabad, mert elveszíti puhaságát. A süteményeket rácson hagytam hűlni.

A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztottam, hozzákevertem a vajat. Minden süteményre kanalaztam belőle, a tetejükre egy-egy cukorgyöngyöt biggyesztettem.

Megjegyzés:
Puha, fűszeres, illatos mézes sütemény. A csokoládémáz szilárdulásáig mindenképp hagyjuk konyhai hőmérsékleten. Jól záródó fémdobozban, hűvös helyen 1-2 hétig is tárolható!
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
Fahéjas-almás kiflik
  2014-09-24 20:24:21, szerda
 
 


Rama sütigyár recept

Fahéjas-almás kiflik
Hozzávalók

A töltelékhez

porcukor
egy kevés fahéj
10 dkg kristálycukor
1,5 kg alma
A tepsi kikenéséhez

Rama
A tésztához

1 kávéskanál só
1 dl tej
1 db tojás
50 dkg finomliszt
3 dkg kristálycukor
25 dkg Rama

Elkészítés

1.A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojássárgát, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük.
2.Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
3.A tésztát kinyújtjuk és kör alakú kiszúróformával, vagy egy pohárral kerek formákat szaggatunk. A két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével.
4.A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
Kétféle mézes korong
  2014-09-24 20:22:07, szerda
 
 



Rama sütigyár recept
Kétféle mézes korong
Hozzávalók

7-8 dkg dió
17-18 dkg mandula
37 dkg méz
10 dkg Rama
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg cukrozott citromhéj
10 dkg cukrozott narancshéj
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
12 dkg fehér csokoládé
12 dkg tej tortabevonó
6 dkg natúr pisztácia

Elkészítés

A diót 12 dkg mandulával együtt felaprítjuk. A mézet és a Ramát kevergetve felmelegítjük. A lisztet a sütőporral, a dióval, a cukrozott narancs, és citromhéjjal, a felaprított mandulával, meg a fűszerkeverékkel elvegyítjük. A Ramás mézzel alaposan összedolgozzuk, és 8 mm vastag lappá kinyújtjuk. Kb. 6 cm átmérőjű kerek lapokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A csokoládét és a bevonót forró vízfürdőn külön-külön megolvasztjuk. A pisztáciát durvára felaprítjuk. A fele korongot a folyékony csokoládéba mártjuk, és a pisztáciával megszórjuk. A többi korongot a bevonóba mártjuk, és közepükre mandulát nyomunk.


 
 
0 komment , kategória:  Rec.02.édes/ apró süti/  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 593 db bejegyzés
Összes: 34849 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1083
  • e Hét: 24343
  • e Hónap: 79072
  • e Év: 1081074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.