Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Ahol szeretet van, ott nincs átverés. Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Gyors sajtos
  2017-04-09 20:17:35, vasárnap
 
 
Gyors sajtos

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg zsír
1 kis pohár tejföl
2 tojássárgája
20 dkg sajt
1 cs sütőpor
1 kk só

Tetejére:

1 tojássárga
1 k tej
ízlés szerint: kömény, mák, sajt, szezámmag

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és zsírral, majd hozzáadjuk a tojásságákat, sütőport, sót, 10 dkg reszelt sajtot, majd a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ízlés szerint készülhet belőle pogácsa vagy rúd. Tojássárgával megkenjük a tetejét, megszórjuk a maradék sajttal vagy ízlés szerint magvakkal.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük..
 
 
0 komment , kategória:  Sós sütemények.  
Sajttekercs
  2017-03-29 18:59:52, szerda
 
  Sajttekercs

Ezt a sajttekercset minden Húsvétkor elkészítem.

Nagyon jól passzol a sonka mellé.

De hidegtál részeként vagy egy...részletek
Torzsi Torzsi

Hozzávalók

1 rúd (40cm)

60 dkg Edami sajt
3 db Medve sajt (vagy hasonló)
300 g tömlős natúr Camping sajt (vagy hasonló tejszínes ömlesztett sajt)
100 g vaj
3 db egész tojás megfőzve
6 szem kisebb csemegeuborka
30 dkg gépsonka
1 kisebb csokor snidling

Elkészítés

A puha vajat a Medve sajttal és a Camping sajttal habosra kikeverjük. A főtt tojásokat, az uborkát és a sonkát egészen apró kockákra vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, és mindet a vajas krémhez keverjük.

Az edami sajtot felkockázzuk, dupla nylon zacskóba tesszük, a levegőt kinyomkodjuk belőle, a száját jól bekötjük. A zacskót forrásban lévő vízbe lógatjuk addig, amíg a sajtkockák fel nem olvadnak, és egynemű masszát kapunk.

Ezután gyúródeszkára borítjuk és 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Nem kell alá tenni semmit, mert a sajtból kioldott zsír miatt nem fog ragadni. A krémet egyenletesen rákenjük és feltekerjük.

Folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük. Egy-két óra múlva szépen szeletelhető. Nagyon mutatós és ízletes vendégváró finomság
 
 
0 komment , kategória:  Sós sütemények.  
Spárgalepény
  2016-05-03 20:20:26, kedd
 
  Spárgalepény

Akinek nincs kedve a tésztával bajlódni,
bolti leveles tésztából is készítheti

Hozzávalók:

-8 dkg vaj
-20 dkg liszt
-1 kk só
-10 dkg krémsajt
-2 k tejföl
-egy csipet bors
-egy csipet só
-50 dkg spárga

A vajból, lisztből és sóból vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit, így lesz leveles a tészta. Négy részre vágjuk, és egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. A krémsajtot összekeverjük a tejföllel, a borssal és a sóval. Megkenjük vele a négy tésztát, és a tetejükre szépen sorba rakjuk a megtisztított spárgasípokat. A tetejét olaj spray-vel megfújjuk, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sós sütemények.  
8 legfinomabb
  2016-03-20 13:36:46, vasárnap
 
  8 legfinomabb sajtos
és sós sütemény receptje húsvétra

Budai István

A sok édes süti után kell egy kis sós is! :) Összegyűjtöttük a legjobbakat! Neked keresni sem kell!

1. Vendégváró sajtos ropogós

ropogos

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 tk só
25 dkg margarin
20 dkg sajt
3 ek tejföl
1 kisebb tojás lekenni

A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Pizza pogácsa

pizzapogi

Hozzávalók:
Tészta:

0,5 kg liszt
2,5 dl tej (kis cukor)
2,5 dkg élesztő
120 g tejföl
1 púpos k vaj
2 mk só

Töltelék:

1 tömlős sajt
reszelt sajt
sonka kockák
pritamin paprika
petrezselyem
kevés kukorica konzerv

Tetejére:

1 tojás felverve
reszelt sajt

A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Sajtos papucs

pacsker

Hozzávalók:

Tészta:

45 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 tk só
1 tk cukor

Töltelék:

2,5 dl tej
2,5 k liszt
10 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
1 tubus sajtkrém
reszelt sajt a forgatáshoz

A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Pizzás csavart

csavar

Hozzávalók:

500 g leveles tészta
pizzakrém
oregánó, pizza fűszerkeverék
sajt

A recept ide kattintva folytatódik! >>>


5. Omlós sajtos perec

perec

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 tk só
25 dkg margarin
20 dkg reszelt sajt
3 k tejföl
1 kisebb tojás a tetejére lekenni

A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Sonka virág

sonkavirag

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1-1,5 dl tej
1 tojás
5 dkg vaj
1 csipet só
2 dkg élesztő
kb: 10-12 szelet sonka, párizsi

A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Juhtúrós rudacskák

juhturos

Hozzávalók:

50 dkg juhtúró
50 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
40 dkg margarin
2 pohár tejföl
1 k só
1 tojás
10 dkg sajt
 
 
0 komment , kategória:  Sós sütemények.  
Imádom!
  2015-11-19 20:15:06, csütörtök
 
 
Filléres sós rudacskák a nagyi receptje szerint
- 2 nap alatt a 2. adagot kell sütnöm :)


Imádom! Jó fél óra alatt kész van és mennyei!!! Néhány napig eláll, mármint ha addig sikerül jól eldugni! :)))

Hozzávalók

300 g liszt,
150 g vaj,
1 tojássárgája,
10 g élesztő,
só,
1 dl tejföl,
1 egész tojás,
ízlés szerint köménymag vagy reszelt sajt.

Elkészítés

300 g lisztet, 150 g vajat 1 tojássárgájával, 10 g elmorzsolt élesztővel, csipetnyi sóval 1 dl tejföllel összedolgozunk.
Félórás pihentetés után kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, egész tojással megkenjük, ízlés szerint köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, majd kisujjnyi széles, 10 cm hosszú rudacskákra vágjuk, és forró sütőben megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sós sütemények.  
Sajtkrémes pogácsa
  2015-04-06 15:16:11, hétfő
 
 
Sajtkrémes pogácsa
Ráma receptnaptárból

hozzávalók

A tésztához

40 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 teás k só
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 dkg élesztő
8 dkg trappista sajt (reszelt)
3 k tejföl

A krémhez

10 dkg vaj
20 dkg krémsajt (natúr, tejszínes)
só ízlés szerint
10 dkg sajt


elkészítés

A tésztához a lisztet a margarinnal, sóval, pirospaprikával és az élesztővel elmorzsoljuk.
A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel és tojássárgájával összegyúrjuk.
Folpackba csomagolva hűtőben 1-2 óráig pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és 3 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat.
Előmelegített sütőben közepes lángon kisütjük. (6-7 perc alatt)
A krémhez a puha vajat a többi hozzávalóval kikeverjük.
A kihűlt korongokat a krémmel vastagon összeragasztjuk, kicsit összenyomjuk, és az oldalán kibújt krémet reszelt sajtban megforgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sós sütemények.  
Matyi Éva pogácsája
  2015-04-03 17:48:33, péntek
 
  Matyi Éva pogácsája

Hozzávalók

1 kg finomliszt
30 dkg sajt (én 3 felet használtam)
5 dkg élesztő
1 kanál cukor
0.5 l tej
2 teás kanál só (a tésztába)
2 db tojássárgája
10 dkg margarin
1 teáskanál só
1 kis kanál bors (csapott)
1 db tojás (a kenéshez )
3 kanál tej (a kenéshez)

Elkészítése :

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1 cm vastagra elnyújtjuk. meg szórjuk sajttal
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, meg szórjuk sajttal majd megint hajtogatjuk. Megint 20 percet pihentetni, nyújtás, hajtogatás.
Elnyújtjuk másfél ujjnyi vastagra, egy éles késsel berácsozzuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok lesznek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással.
20 percet még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Ha kivettük a sütőből, azonnal lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.


180c-on sutni.
 
 
0 komment , kategória:  Sós sütemények.  
Töltött stangli
  2015-02-27 18:19:45, péntek
 
 
Töltött stangli

Küldte: Kautz József

Hozzávalók:

1 csomag mirelit leveles tészta
1/2 csokor újhagyma
1/2 szál póréhagyma
20 dkg sajt
1 db tömlős krémsajt
15 dkg bacon
10 dkg sonka

őrölt fehér bors
1 tojás
szezámmag
egész kömény
lenmag


Elkészítése:

A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítjuk. Elkeverjük a sajtokat, hagymákat,bacont és a sonkát. Ízesítjük sóval és őrölt fehér borssal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd ráterítjük a másik tésztalapot és derelye vágóval vagy késsel tetszőleges formára vágjuk.

A tésztát megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:

A krémsajtnak köszönhetően még másnap is puha marad!
 
 
0 komment , kategória:  Sós sütemények.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 828 db bejegyzés
Összes: 37695 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 1393
  • e Hónap: 120621
  • e Év: 516824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.