Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Barackos fánk karamellel
  2017-08-27 15:08:08, vasárnap
 
 

Receptek egyperces

Barackos fánk karamellel

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1 dl olaj
10 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
a krémhez:
30 dkg barack (vagy barack)befőtt
3 dl tejszín
5 dkg porcukor
2 dl barackos joghurt
1 csomag habfixáló









ELKÉSZÍTÉS:
A könnyű fánkba harapva csodásan finom meglepetést találunk. A joghurtos barackos töltelék már magában is finom lenne, de így töltelékként igazán remek. Az olajat 1 dl vízzel edénybe öntjük, felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a lisztet, csipet sót, a vaníliás cukrot, és kevergetve, kis lángon 3-4 percig pirítjuk. A tűzről levéve kicsit várunk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A masszát habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra 20 kis halmot nyomunk. A sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a fánkok világos barnára sülnek majd kihűtjük.
A krémhez a gyümölcsöt lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
A gyümölcshúst összekeverjük a porcukorral és a joghurttal, végül belekeverjük a tejszínhabot és a fixet is. A krémet habzsákba szedjük. A fánkok alját késsel körbevágjuk, és a krémet a fánkokba töltjük.
Az öntethez a cukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről, és kevergetés közben kicsit visszahűtjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és a tűzre visszatéve felforraljuk.

A fánkokat tányérra tesszük, meglocsoljuk a karamellel, és megszórjuk porcukorral.

Forrás: recepttar.hu

 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
Pihe-puha fánk sütőben sütve
  2015-02-08 15:22:15, vasárnap
 
  Kaptam egy jó kis receptet, elhoztam nektek is, aki esetleg nem ismeri..



Pihe-puha fánk sütőben sütve recept
Galló Lívi receptje

1 adag
518
kcal Pihe-puha fánk sütőben sütve
hozzászólások (35)
hirdetés
story

Barátnőmtől származik a reci, nekünk nagyon ízlik. Pihe-puha. Kevés cukorral és olaj nélkül az igazi. :)
hozzávalók / 6 adag

50 dkg finomliszt
5 dkg margarin
7 dkg cukor
3 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
3 dl tej
15 teáskanál lekvár/ dzsem



elkészítés

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. Ha ragad, akkor még egy kis liszt mehet bele.
Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Nekem kb. 30 db lett ebből a mennyiségből.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk szellősen, mert még kelni fog. Stampedlis pohár aljával mélyedéseket nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a kb. mokkáskanálnyi lekvárt. Előmelegítjük a sütőt. Közben még a tepsiben hagyjuk kelni a fánkokat. Gázsütőben 160-165 fokon kb. 20 perc alatt kész. Jó étvágyat. :)

sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés

Link
 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
Almával és fahéjas-dióval töltött fánk
  2014-09-24 20:20:12, szerda
 
 




Rama sütigyár recept

Almával és fahéjas-dióval töltött fánk

Hozzávalók

25 dk liszt
1 dl tej
25 g porcukor
15 g élesztő
2 db tojássárgája
csipet só
5 g olvasztott Rama
0,5 dl rum
A töltelékhez

1 db alma (nagy)
1/2 citrom leve
2-3 ek darált dió
1 kk fahéj
baracklekvár

Elkészítés

1.Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatni. A tojások sárgáját kikeverni az olvasztott Ramával. A lisztet keverőtálba önteni, majd hozzáadni a csipet sót, az olvasztott Rama, a tojássárgás keveréket, a rumot, és a felfuttatott élesztőt. Fakanállal jó összekeverni, és annyi tejet önteni hozzá, hogy a tészta közepes állagú legyen, végül robotgéppel kidagasztani. Lefedve, meleg helyen duplájára keleszteni, (én kelesztő tálba teszem, és ha a tetejét felnyomja, többször vissza is zárom).
2.Közben elő lehet készíteni a tölteléket. Az almát meghámozni és kisebb kockákra darabolni. Rácsepegtetni a citrom levet, hogy ne barnuljon meg, mielőtt a tésztára kerül, jól le kell csepegtetni. A darált diót összekeverni a fahéjjal.
3.A megkelt tésztát lisztezett felületre helyezni. Két részre osztani, de az egyik kicsit nagyobb legyen. Átgyúrni, majd az egyik cipót kinyújtani. Egy 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval megjelölni a fánkok helyét. Mindegyik jelölés közepét megkenni a lekvárral, majd megszórni a fahéjas dióval, végül ráhelyezni az alma kockákat.
4.A másik cipót is kinyújtani, majd óvatosan ráteríteni a töltelékre. A közöket gondosan lenyomkodni, majd a szaggatóval kiszaggatni a fánkokat. A leeső tésztát kicsit összegyúrni, szintén tölteni, kiszaggatni. Tetejüket olajjal átkenni, folpack fóliával és egy konyharuhával letakarni, majd 20 percig így keleszteni tovább.
5.Egy serpenyőbe bőségesen olajat önteni és elkezdeni melegíteni, (egy csipet tésztával kipróbálni hogy elég meleg-e). Ha már elég meleg, akkor 4-5 db fánkot belehelyezni úgy, hogy a tésztának az alja legyen felül. Fedővel lefedni és mérsékelt lángon elkezdeni sütni, (én üveg fedővel takarom le, így látom mikor kell megfordítani).
6.Ha már szép pirosra sült az alsó fele, akkor átfordítani, és már fedő nélkül sütni addig, amíg szép aranysárga nem lesz. Papírtörlőre kiszedni, majd vaníliás porcukorral jól megszórni. Még langyosan tálalni.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
Forgácsfánk
  2014-08-30 17:30:56, szombat
 
 




Rama sütigyár recept
Forgácsfánk

Hozzávalók

50 dkg liszt
25 dkg Rama
5 tojássárgája
3 ek rum
pici só
kevés tejföl

Elkészítés

A lisztet a Ramával elmorzsolom, belekeverem a pici sót, közepébe ütöm az 5 tojássárgát, a 3 ek rumot. Kezdetnek csak 1 ek tejfölt teszek bele, és összegyúrom. Amennyibe keménynek érezzük a tésztát tejfölt még lehet hozzá tenni, de ne legyen lágy, majd fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egész tésztát, mintha linzer tészta lenne. Derelyevágóval kockákat vágunk, két bevágással a közepébe. A két szélét a közepén lévő vágásba megcsavarva átfűzzük. Bő forró olajba sütjük, még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Önmagában is fogyasztható, de kínálhatunk mellé lekvárt is.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
Palacsinta fánk
  2014-04-10 13:58:58, csütörtök
 
 
Meg szeretném én is csinálni, így elhoztam a receptjeimbe..





Palacsinta fánk

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)

Hozzávalók 20 darabhoz:

- egy bögre liszt
- egy bögre tej
- 3 tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- csipet só
- olaj a kisütéshez

kép
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen sülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével gömböket szaggatunk bele a tésztából, majd aranybarnára sütjük őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni. Vaníliás cukorral meghintve nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

forrás.cafeblog
 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
Csokoládés fánk
  2014-04-04 14:36:01, péntek
 
 


Rama sütigyár recept

Csokoládés fánk

Hozzávalók

1 dl tej
2 dkg friss élesztő
5 dkg cukor
1/4 csapott teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1 tojás
4 dkg Rama
25 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
1 kg Rama a sütéshez
15 dkg étcsokoládé
8 dkg porcukor

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. Hozzáadunk 1 teáskanál cukrot és az egészet letakarva 10 percig kelesztjük. A maradék cukrot, sót, fahéjat, tojást,Ramát, lisztet és kakaóport az élesztős tejhez adjuk, majd az egészet simára gyúrjuk. Letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük. A Ramát egy magas falú lábasban vagy fritőzben 180-ra melegítjük. A tésztából 12 egyforma golyót készítünk, és kicsit pihentetjük. Utána a lisztes ujjunkkal a lisztezett felületen lyukat fúrunk mindegyik tésztagombóc közepébe, és köröző mozdulatokkal kitágítjuk úgy, hogy karikát kapjunk, majd a karikákat ellapítjuk. A fánkok mindkét oldalát 2 percig sütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. A csokoládét összevágjuk. Négy evőkanál vízzel és a porcukorral egy lábasban állandóan kevergetve megolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk. A fánkokat félig belemártjuk, és a mázat dermedni hagyjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
Fánk sütőben sütve
  2014-02-23 19:05:23, vasárnap
 
 
Mivel ki szeretném próbálni, azért hoztam ide a receptekhez el...




Fánk sütőben sütve? Igen!


Lekváros vagy csokis? Mindegy. Bármelyikkel bátran töltheted, és olajszag nélkül a sütőben megsütheted. A végeredmény magáért beszél.
Még javában tart a farsangi szezon - így a fánk is folyamatosan főszerepet kap. Ha egy olajszag mentes változatra vágysz, próbáld ki ezt a receptet. A siker garantált.



Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 5 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 1,5 dl langyos tej, 2 db tojás; a töltelékhez: dzsem, csokipuding, túró stb...; a bevonáshoz: 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál víz, porcukor

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk vele a vajat, és belekeverjük az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet és a 2 felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ezután a tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, vastag rudakat sodrunk belőle, amit 6 részre vágunk.

A tésztadarabokat kézzel köralakúra húzzuk (egy pohárral is le lehet lapítani), némelyik közepébe baracklekvárt, a többibe túrós-mazsolás tölteléket teszünk (vagy ízlés szerint sűrű csokoládé krémet, ki hogy szereti), a széleket összecsípjük, golyóvá formázzuk, és ezzel a felével lefele sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Hideg sütőbe toljuk, majd 190 fokra bekapcsoljuk. (Amíg melegszik a sütő, a tészta még kel.) Szép aranysárgára sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk, de készíthetjük így is: vízből és a cukorból szirupot főzünk (mehet bele fahéj is), beleforgatjuk a fánkokat, azután pedig porcukorral meghintjük.

További fánkreceptek a Mindmegettén>>
http://www.mindmegette.hu/kereses/recept/f%C3%A1nk
 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
Sütőtökös fánkok
  2013-11-04 19:06:13, hétfő
 
 


Rama sütigyár recept
Sütőtökös fánkok
Hozzávalók

60 dkg tisztított sütőtök
A tésztához

citromhéj
30 dkg rétesliszt
2 tojás
2 evőkanál rum
1 evőkanál olaj

2 evőkanál porcukor
1 dl tej
olaj, a sütéshez
porcukor a tetejére

Elkészítés

1.A tésztához a lisztet, a tojássárgákat, az apróra vágott citromhéjat, a rumot, a cukrot, a csipetnyi sót, és az olajat robotgéppel összedolgozzuk, majd tovább keverve apránként beleöntjük a tejet.
2.Konyharuhával letakarjuk és 1 órára meleg helyre tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a megkelt tésztába dolgozzuk.
3.A sütőtököt nagy kockákra vágjuk, a tésztába mártjuk és forró olajban pirosra sütjük.
4.Amikor kész, papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felitassuk. Porcukorral megszórva, forrón kínáljuk.

Tippek

Keleties ízhatást érünk el, ha cukor helyett méz, narancslé, és őrölt fahéj keverékét használjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
Rózsafánk mézes ribizliöntettel
  2013-09-16 17:36:07, hétfő
 
 


Rama sütigyár receptje
Rózsafánk mézes ribizliöntettel
Hozzávalók

60 dkg liszt
3 ek. porcukor
fél dl rum
1 dl tejföl
4 tojássárgája
csipetnyi só
3,5 dkg élesztő
2,6 dl langyos tej
4 ek. olvasztott Rama
A sütéshez

olaj
Az öntethez

4 ek. méz
25 dkg mirelit ribizli

Elkészítés

A liszthez adjuk a porcukrot, a rumot, a tejfölt, a tojássárgákat, a sót és az élesztőt. Fokozatosan hozzáöntjük a langyos tejet és jól összekeverjük. Az olvasztott Ramával hólyagosra dagasztjuk, majd letakarjuk, vagy kelesztőtálba tesszük és duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk. Fél cm-re nyújtjuk és 3 különböző méretű pogácsakiszúróval ugyanannyi korongot szaggatunk belőle. A tésztalapok széleit hosszanti irányban bevágjuk úgy, hogy a közepük egészben maradjon. A közepüket megkenjük vizes ecsettel. A három, különböző méretű korongot egymásra fektetjük, a közepüket összenyomjuk és konyharuhával letakarva újból megkelesztjük. Közepesen meleg olajban megsütjük és lecsepegtetjük. A mézet karamellizáljuk és hozzáadjuk a ribizlit, majd lassú tűzön 8-10 percig főzzük. A fánkokat tányérra rendezzük, megszórjuk porcukorral és a közepükbe mézes ribizliöntetet kanalazunk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
Túrófánk Ilcsitől..
  2012-05-10 13:13:38, csütörtök
 
  Túrófánk Ilcsitől..

25 deka túró, 1 tejföl,1 sütőpor,1 vaniliáscukor, csipet só, 2 tojás és kb 40 deka liszt. Dolgozd össze olyan masszává,hogy nyujtani lehessen. Ha kell adj még hozzálisztet. Hagyd állni egy ideig majd deszkán nyujtsd ki kb 0,5 centisre. Pogácsaszaggatóval szúrd ki a formákat. Bő forró olajban süsd pirosra. Félideig fedő alatt,majd fordítsd és szabadon süsd tovább.Porcukorral,lekvárral, ki mivel szereti. A tésztába tehetsz mg keés cukrot ha akarsz,neked szabad. Én szoktam cirtomhéjat és kevés citromlevet adni hozz. Ebből az adagból általában 25 darab lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.15.fánkok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 676 db bejegyzés
Összes: 34932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 11082
  • e Hónap: 42634
  • e Év: 1297552
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.