Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Görög spenótos kosárkák
  2014-04-14 13:21:33, hétfő
 
 



Rama sütigyár recept
Görög spenótos kosárkák

Hozzávalók

A tésztához

30 dkg liszt
20 dkg Rama
2 csipet só
1 teáskanál őrölt szerecsendió
hideg víz
A töltelékhez

50 dkg spenót
10 dkg Rama
3 dl tejszín
6 db tojássárgája
25 dkg fetasajt
5 dkg fenyőmag

Elkészítés

1.A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a sót, az őrölt szerecsendiót és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle.
2.Ezeket 9 cm átmérőjű kosárka formákba simítjuk. Az aljukat jól megböködjük villával. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.
3.Közben a spenótot egy percre forrásban levő vízbe dobjuk, kivesszük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk. A hat tojássárgát kikeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a spenótot és sóval, borssal fűszerezzük. A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött kosárkákba, majd ráöntjük a spenótos keveréket.
4.10 percre újra a meleg sütőbe tesszük, ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült és a fenyőmag is enyhén megpirult.

 
 
0 komment , kategória:  Rec.16.mufinok, sós,stb  
Sajtos-tökmagos muffin
  2014-03-26 12:29:39, szerda
 
 


Rama sütigyár recept

Sajtos-tökmagos muffin

Hozzávalók

A forma kikenéséhez

Rama
A tésztához

10 dkg reszelt trappista sajt
2,5 dl tej
2 maréknyi tisztított tökmag
2 db tojás
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál só
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg finomliszt
10 dkg Rama

Elkészítés

1.A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is.
2.A tojást az az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk.
3.Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, a tökmagos masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
4.A formában hagyjuk 10 percig, majd a muffinokat melegen vagy langyosan tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.16.mufinok, sós,stb  
Fokhagymás, sonkás muffin
  2014-03-26 12:28:44, szerda
 
 



Rama sütigyár recept
Fokhagymás, sonkás muffin
Hozzávalók

A tésztához

5 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
fél csokor metélőhagyma
1 kisebb vöröshagyma
15 dkg főtt, füstölt sonka
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
2 db tojás
10 dkg Rama
2 dl tej
10 dkg reszelt sajt
A forma kikenéséhez

2 dkg Rama

Elkészítés

1.A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.
2.Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk.
3.Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.16.mufinok, sós,stb  
Fokhagymás, sonkás muffin
  2012-10-03 15:08:10, szerda
 
 


Fokhagymás, sonkás muffin
Rama sütigyár recept
Hozzávalók

5 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
fél csokor metélőhagyma
1 kisebb vöröshagyma
15 dkg főtt, füstölt sonka
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
2 tojás
10 dkg Rama
2 dl tej
10 dkg reszelt sajt
A forma kikenéséhez

2 dkg Rama

Elkészítés

1.A fokhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A sonkát 4-5 milliméteres kockákra aprítjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olvasztott, de nem meleg Ramával és a tejjel felverjük, majd a sütőporos liszttel, a felaprított hozzávalókkal és 3-4 deka reszelt sajttal összekeverjük.
2.Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenünk, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fokhagymás masszával a háromnegyedükig töltjük. A maradék sajtot a tetejükre szórjuk.
3.Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.16.mufinok, sós,stb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 676 db bejegyzés
Összes: 34932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2901
  • e Hét: 13983
  • e Hónap: 45535
  • e Év: 1300453
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.