Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Csodálatos, mit művelhet egyetlen napsugár az emberi lélekkel." Dosztojevszkij Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
A tökéletes spagetti
  2017-03-16 09:55:14, csütörtök
 
  A tökéletes spagetti 10 titka a főzéstől a tálalásig

Török Zsuzsa
Előfordult már veled, hogy szétfőtt vagy összeragadt a tészta? Ez többé nem történhet meg, ha megfogadod a következő tippeket.

1.

Keress egy nagy fazekat, és engedj bele vizet max. a magassága 3/4-éig, hogy maradjon hely a megduzzadó tésztának. 10 dkg tésztához 1 l víz kell. Csak annyi tésztát főzz ki, amennyi biztosan elfogy, mert mikrózva, forró vízben vagy gőz fölött felmelegítve már nem az igazi!
2.

Adj a vízhez literenként 1 púpozott tk (7 g) sót, ez segít kihozni a tészta ízét. Olaj nem kell, mert bevonatot képez a tészta felületén, ami gátolja a szósz megtapadását. Fedő alatt rövidebb idő alatt felforr a víz. A leggyorsabb, ha elektromos forralót használsz. (Ilyenkor az edénybe öntött forró vizet sózd meg.)
3.

Várd meg türelmesen, hogy lobogva forrni kezdjen a víz.
4.

Ha már zubog, óvatosan engedd bele a spagettit. Ne törd kisebb darabokra a tésztaszálakat! A kilógó végek néhány másodperc múlva maguktól belecsusszannak a főzővízbe.
5.

Ne fedd le az edényt, és tartsd be pontosan a spagetti csomagolásán megadott főzési időt, amely az összetételtől (tojás, durum liszt) függően különbözhet.
6.

Főzés közben többször keverd át a tésztát hosszúkás fejű fakanállal vagy húsvillával, hogy ne tapadhasson le az edény aljára és ne ragadhasson össze.
7.

A főzési idő vége felé vegyél ki egy szálat kóstolás céljából. Akkor jó, ha félbehajtva nem törik el, továbbá fog kemény (al dente) állagú, vagyis még harapható.
8.

A kifőtt tésztát szűrd le, és azonnal forgasd össze az ínyedre való szósszal. Ha hideg víz alá tartod, akkor csak kimosod az ízét, ráadásul kihűl. Olajozni is felesleges.
9.

Extra tipp: Öntsd a tésztát egy üres edény fölé helyezett szűrőbe, majd miután lecsepegett, öblítsd le a felfogott főzővízzel. Végül az újbóli lecsepegtetés után melegítsd össze a szósszal 2-3 perc alatt. Így biztosan nem fog összeragadni. A szószba is keverhetsz 2-3 k főzővizet.
10.

Az általános olasz szabály szerint annyi szósz kell, amennyi a tészta súlya.
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
Miért dobj kenyeret a húslevesbe?
  2017-01-29 11:53:09, vasárnap
 
 
Miért dobj kenyeret a húslevesbe? Ez zseniális!

Nagyon sok olyan házi praktika létezik, amely segít abban, hogy a háztartásbeli dolgaink könnyebben és egyszerűbben történjenek.

A kenyér is ebbe a kategóriába sorolható, vannak ugyanis olyan trükkök, amellyel amellett, hogy sokat spórolhatunk, egyszerűbbé is tehetjük a dolgainkat.

Kenyeret a húslevesbe

A cím hallatán biztosan mindenki felkapja a fejét, hogy mi keresni valója van a kenyérnek a húslevesben! Nos igen, sokszor nagy segítségünkre lehet a kenyér a húsleves elkészítése során. Az egyik hibának nem mondható dolog, ami a húslevest érinti az az, hogy mire megfő, kicsit zsírosabbá válik és így az egészségre, az emésztésre nincs túl jó hatással. Ha szeretnénk a zsírjától egy kicsit megszabadulni, akkor egy kenyér szeletet dobjunk a levesbe pár másodperce, majd vegyük ki. Ez segít felszívni a fölösleges zsírt és igazából annyi marad csak benne, amennyi szükséges. Tovább soha ne hagyjuk benne, mert elázik és kenyeres húslevest ehetünk majd. A legjobb választás egy száradtabb, nem túl friss kenyér.Kíváncsi vagy még más kenyér trükkökre?

a fehér kenyerek 3 napig, a teljes kiőrlésűek pedig 4 napig ehetőek, a kovász alapúak akár egy hétig is fogyaszthatóak

a szárazabb, mélyhűtött kenyeret a legjobb pirítani, sokkal ropogósabb lesz és nem megy a kukába

a fagyasztóba tett kenyér tovább tárolható, főleg, ha meleg van (vegyük ki a fagyóból, tegyük tányérra zárt műanyag zacskóban és olyan lesz, mintha friss lenne

vannak üzletek, ahol az előző napi kenyér olcsóbb ezért ha spórolni szeretnénk érdemes szétnézni

a száraz kenyeret nem kell kidobni, kiváló panírmorzsa lesz belőle, ha egy sajtreszelőn lereszeljük
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
A hetvenes években
  2017-01-20 13:30:48, péntek
 
  A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített ételek.

Ma már tudományosan is bizonyított, hogy a zsír sokkal egészségesebb az étolajnál, és nem okoz magas koleszterinszintet. Ma a magas szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért. Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik, szennyezi a környezetet és nem jó az íze.

Sajnos jóval könnyebben kezelhető, szűrhető, mint a disznózsír, sokan kényelemből is használják szívesebben. Azt azonban senki nem vitatja, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabbak az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángosok, krumpli jóval nehezebben emészthetők, mintha zsírban készültek volna. Az az elmélet is megdőlt, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szívnek szüksége van zsírra, de nem finomított olaj formájában, hanem természetes előfordulásában: növényi magvakban vagy állati eredetű élelmiszerekben.

Zsír és egészség: a "jó zsírok" szerepe

Agy: Az agyunk a "legzsírosabb szervünk".
Jó közérzet: A megfelelő mennyiségű koleszterin és esszenciális zsírsavak (főleg DHA) jelenléte hozzájárul a szerotonin nevű hormon szinten tartásához és az agyidegek hatékonyabb működéséhez. Ezek által szerepet játszik a depresszió elleni küzdelemben. Együnk Omega-3 tartalmú ételeket!
Sejtfal: A Sejtj falak külső részét zsírmolekulák alkotják.
Jobb anyagcsere: A zsírok tovább biztosítanak energiát a szervezet számára
Vitaminok: Elérhetővé és felhasználhatóvá teszik a zsírban oldódó vitaminokat (D, E , K, A) a szervezet számára.
Csontozat: Az egészséges zsírok segítenek beépíteni a kálciumot a csontozatba. A zsírban oldódó K2 és D vitaminok szintén közrejátszanak a csontok anyagcseréjében.
Kórokozók elleni védelem: Jobb immunműködés: egyes telített zsírsavak, így a vörös pálma és a kókusz olaja lauril- és mirisztin savat tartalmaznak, melyeknek antibakteriális, vírus- és gombaellenes tulajdonságaik vannak.

Szervek védelme: A zsírpárnák fizikai védelmet jelentenek a szerveinknek.
Hormonok egyensúlya: A zsírokat a szervezet hormonok előállításához is használja, valamint a zsírok hatékonyabbá teszik a hormonális egyensúlyt alakító biológiai jelzőrendszert.
Termékenység:
Nőknél túl kevés zsír fogyasztása terméketlenséghez vezethet, míg a rossz zsírok a szervezetben erősíthetik a PMS-sel és menopauzával kapcsolatos tüneteket.
Férfiaknál a "jó" zsírok hiánya kevesebb tesztoszteron és más androgén hormon termeléséhez vezethet.
Rák kockázatának csökkentése: Egyes kutatások rákos megbetegedések esetében azOmega-6 zsírsavak kerülésére hívják fel a figyelmet, és az egészséges telített(feldolgozatlan állati zsír) és telítetlen (feldolgozatlan ételekből, pl. olívából, avokádóból nyert) zsírok fogyasztását javasolják.
Ideális testsúly: Az egészséges zsírok segítenek a helyes testsúly elérésében azáltal, hogy elősegítik az anyagcserét, hozzájárulnak a hormonális egyensúlyhoz, és megszüntetik a folytonos evés iránti vágyat.

Forrás: szupertanacsok.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
Azonban a banán
  2016-12-11 16:15:36, vasárnap
 
 

Manapság a banán, mint egzotikum, már rég vesztett értékéből, köszönhetően az új, egzotikus gyümölcs trendeknek, amiért nem vált köztudottá a következő csodálatos dolog. De tény, hogy a banán a természet legalulértékeltebb gyümölcse.

Megannyi fontos tápanyagot biztosít számunkra. Tápértéke, vitamintartalma, rostja, valamint természetes cukor tartalma kimagaslóan nagy.

Minden alkalommal, amikor reggelire banánt fogyasztok, azon nyomban frissebbnek érzem magam, ami felér egy csodával.

Nyugaton, különösen az Egyesül Államokban az emberek arról lettek hírhedtek, hogy inkább olyan gyümölcsöket fogyasztanak, melyek külsőre tökéletesen kinéző, csillogó, tetszetős darabok. Épp ezért, amikor a banán elkezd barnulni, az emberek azonnal dobják a szemétbe.

Szerintem ez a természetes, nemde? A legtöbb gyümölcs, ami elkezd barnulni, azt jelzi, hogy rothadásnak indult.
Azonban a banán más, mivel minél több barna pötty van rajta, annál érettebbé válik, ezzel együtt annál több TNF-et tartalmaz.

A TNF, azaz Tumornekrózis Faktor egy rákellenes anyag, mely segít leküzdeni az abnormális sejtburjánzást a testben.
A legutóbbi kutatások igazolták, hogy a banánban található TNF képes pozitívan befolyásolni a tumoros sejtek ellen folytatott küzdelmet, mely egyébként féktelenül terjed, elpusztítva ezzel az egészséges sejteket.
Úgyhogy ha legközelebb megpillantasz egy barna pöttyös banánt, ki ne dobd. Fogyaszd el, tudva, hogy jót teszel a testeddel.

Ha nem szereted a banánnak azt a részét, ami már olyan érett, hogy szinte szétmállik, akkor turmixold le az egészet, és csinálj belőle ízletes gyümölcsturmixot. Bízz bennem, a tested is meg fogja hálálni.

Itt néhány olyan tényről olvashatsz, melyben a banán fogyasztás segíthet:
- Gyomorégés
- Vérnyomás
- Energia
- Vérszegénység
- Fekély
- Depresszió
- Székrekedés
- Idegi és Premenstruációs szindróma
- Test hő háztartásának szabályozása
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
  2016-11-17 14:52:30, csütörtök
 
  Karácsonyi narancsos vodkalikőr

Saját készítésű ajándék, amivel meglepheted szeretteidet akár karácsonyra. Még van idő, hogy nekilássatok az elkészítésének. Egyszerű és különleges csemege akár a karácsonyfa alá is.

Fűszeresen édes itóka, a klasszikus olasz Anarchello. Talán testvérét a Lemonchello-t jobban ismerjük, aminek a fő alkotórésze a citrom. A fűszeres narancsos itóka elkészítéséhez egy hétre van szükségünk. Keresnünk kell a spájzunkban pár darab félliteres formás üvegeket, amiről a címkét le kell áztatni.

Karácsonyi narancsos vodkalikőr

Be kell szerezni hozzá néhány fűszernövényt, egész fahéjat, kardámom magot, egész vanília babot. A kardámom magot ázsiai élelmiszereket árusító üzletekben, és a Tesco hipermarketekben is be lehet szerezni. Szükségünk lesz még narancsra, cukorra és vodkára.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Vanília, kardámom, fahéj és narancs a hozzávaló fűszer

Narancsos vodkalikőr

Hozzávalók

5 db narancs, 1 db egész fahéj, 2-3 db kardámom mag, 1 db vanília bab, 1,2 liter vodka, 60 dkg cukor.

Mossuk meg langyos vízben a narancsokat, majd hámozzuk meg burgonyahámozóval. Ügyesnek kell lennünk, mert vigyázni kell, hogy a narancs bőre alatt lévő fehér részt is levágjuk. Ha belekerül az italba ettől keserű lehet. Tegyük a narancshéjat egy jól zárható, legalább két literes befőttes üvegbe, adjuk hozzá az egész fahéjat, a vanília babot, a kardámom magokat, majd öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól, és hagyjuk állni egy héten keresztül. Minden nap rázogassuk meg legalább egyszer, hogy az ízek jól kioldódjanak a fűszerekből.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Üvegben kell áztatni legalább egy héten keresztül

Egy hét elteltével szűrjük le a vodkát egy kis edénybe. Egy másik edénybe öntsünk fél liternyi vizet, szórjuk bele a cukrot, majd forraljuk fel. Öntsük a cukorszirupot a fűszeres vodkához, és keverjük jól össze. Tegyünk négy fél literes üvegbe egy-egy darab vaníliát, egész fahéjat, pár szem kardámom magot, és pár darabot a narancshéjból, majd töltsük rá a likőrt. Jól zárjuk le, és pár nap múlva akár meg is kóstolhatjuk. Akár hat hónapig is eltartható.
Felhasználhatjuk vendégváró italként, jéggel szervírozva, fagylaltra csorgatva, vagy akár el is ajándékozhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
Karácsonykor
  2016-11-13 18:13:07, vasárnap
 
  Karácsonykor gyakran készítünk kandírozott gyümölcsöket, lekvárokat. Az egyik leggyakrabban készített ilyen édesség a kandírozott narancshéj csokoládéban kimártva. Igazi finomság a téli estékre! Édes, és kellemes. Hosszan eláll, akár előre betárazhatunk belőle, de más süteményekbe aprítva, darálva is jól felhasználható.

Videó
Elkészítés
1
Igaziból ehhez olyan, kezeletlen narancs volna tökéletes, amelyet nem vontak be viaszos tartósítószer réteggel. Mivel nálunk ilyet nem nagyon kapni, először is jó alaposan mossuk le a narancsokat forró víz alatt, egy konyhai szivacs dörzsi felével.

2
A narancsokat ezután hámozzuk meg, majd a héjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el.

3
Szabályos, tetszés szerinti alakra vágjuk fel a héjakat, majd egy napig áztassuk őket hideg vízben.

4
Minimum egy nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és 4-6 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.

5
Ezután mérjük meg a héjakat, és receptben kiszámított cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni.

6
Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket. Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.

7
Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni, vagy forgassuk kristálycukorba.

8
A csokoládét olvasszuk meg, és félig, vagy akár teljesen mártsuk ki benne a narancshéjakat.

9
Ha a csokoládé megkötött, kínáljuk vendégeinknek, vagy tegyük az asztalra egy tálban.

 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
A kapor
  2016-11-13 16:53:41, vasárnap
 
  A kapor sajnos csak nyáron terem, viszonylag kevés ideig érhető el frissen ez az aromás fűszernövény. Hogy a többi évszakban se kelljen a tasakos kaprokra fanyalodnunk, itt a megoldás!

Szerezzünk be nagyobb mennyiségben kaprot, akár kiskertünkből, akár termelőtől. Sterilizáljunk egy pár befőttesüveget és mossuk meg alaposan a kaprot. Töröljük szárazra a növényeket és az üvegeket is. Csipkedjük le a kapor leveleit és tegyük az üvegbe. Zárjuk rá a fedelet és együk a hűtőbe. Ha hónapok múlva kinyitjuk az üveget, a kapor éppen olyan friss és aromás lesz, mint mikor eltettük!

Ez a fűszernövény egyben gyógynövény is, hiszen nemcsak finom, de betegségek ellen is hasznos. Jót tesz emésztési zavarok, puffadás, álmatlanság és aranyér esetén, de immunerősítő és vérnyomást szabályozó hatással is rendelkezik.

A legjobb nyersen enni, hogy minél több tápanyaghoz hozzájuthassunk belőle. Ha magjából főzünk teát, megszüntethetjük a hasmenést, ezért ebből is érdemes eltenni egy adagot télire. A kapor főzete az aknés, pattanásos bőr természetes csodaszere, de a szem alatti karikák és rosacea ellen is hatékony.

Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
Savanyíts káposztát házilag
  2016-11-03 16:20:36, csütörtök
 
  Savanyíts káposztát házilag

A savanyú káposzta ecet nélkül, tejsavas erjesztéssel készül. Fahordóban, műanyag edényben, vagy kerámia hordóban készíthetjük.

Hagyományosan fahordóba teszik, és gumicsizmával tapossák, hogy a káposzta megtörjön, és levet engedjen.

Hozzávalók (10 literes kerámia hordóhoz):

11 kg legyalult káposzta

30 dkg só

6 k fűszer ízlés szerint (babérlevél, egész fekete bors, egész fűszerkömény, borókabogyó, kapor, csombor)

2 db kápia paprika

1 db zöld erős paprika

1 db torma

A káposzta külső leveleit eltávolítottam, majd negyedekre vágtam a fejeket, és kézi gyaluval legyalultam. A végére már nem volt egyszerű, de ha ez megvan, onnantól már gyerekjáték az egész.

Az egyik fej káposztáról leszedtem 3 levelet, ez a hordó aljára kerül. Előkészítettem a fűszereket, megtisztítottam a tormát és a paprikákat, a tormát felcsíkoztam, a paprikát karikákra vágtam.

A legyalult káposztát összekevertem a sóval, a fűszerekkel, a paprikával és a tormával.

A hordó alját kiraktam a félretett káposztalevéllel, majd beletettem egy adag káposztát. Mivel gumicsizmám nincs, és amúgy sem férne bele a 10 literes hordóba, ököllel nyomkodtam le a káposztát, hogy levet eresszen. Megint beletettem egy adag káposztát, és újra jött a nyomkodás. Mindez addig, amíg a káposzta elfogyott, a hordó pedig megtelt. A káposztát ekkor már ellepte a leve. Tettem rá egy kistányért, arra köveket nehezéknek, hogy lé alatt tartsam a káposztát.

Rátettem az edényre a fedelet, és a kis csatornát felöntöttem vízzel, így légmentesen záródott a hordó. Az edény a konyhában marad egy ideig (2-4 hétig), amíg végbemegy az erjedés. Amikor az erjedés megszűnik, a lé kitisztul, ekkor hűvös helyre kell tenni a hordót, és innentől fogyasztható a savanyú káposzta.

További receptek a vegavarazs.hu oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
Itt a trükk
  2016-11-01 16:40:33, kedd
 
  Itt a trükk: nincs több puffadás a babtól, káposztától!


Van megoldás, mégpedig nem gyógyszer, csak egy kis konyhai praktika.

Kitűnő bélműködés, védelem a daganatos megbetegedésekkel szemben, hosszan tartó jóllakottság felesleges kalóriák nélkül - ezt kínálják a bab- és borsófélék, a káposzta változatos fajtái, a karfiol és a brokkoli. Ha azonban érzékenyebb az emésztőrendszered, puffadást, kínzó teltségérzést, esetleg hasi görcsöket tapasztalhatsz fogyasztásukat követően. A hüvelyesek egy triszacharid nevű hatóanyag miatt fejlesztenek gázokat, és előfordulhat, hogy szervezeted nem termel elegendő enzimet a lebontásukhoz. Ráadásul ezek a táplálékok fehérjében és szénhidrátban is gazdagok, melyek együttes feldolgozása komoly terhet ró az emésztésre.

A káposztafélék kéntartalma és illóolajai szintén felfúvódást okozhatnak, emellett oldhatatlan rostjaikkal sem könnyű megbirkóznod, ha korábban főként finomított élelmiszereket fogyasztottál. Próbáld ki a trükköket, amelyek segítségével gond nélkül megemészted az ízletes és tápanyagokban dús fogásokat!

Áztass!

A száraz hüvelyeseket a főzést megelőzően 8-12 óráig áztasd hideg vízben, így a puffadást okozó hatóanyagok nagy része kioldódik. Mielőtt a kuktába vagy fazékba kerülnek, öntsd le az áztatóvizet.

A káposztafélék leveleit érdemes sós vízben áztatnod vagy lereszelned és megsóznod, majd előmelegített sütőbe helyezned 5-10 percre. Ezáltal a gázképző illatanyagok eltávoznak a zöldségből.

Vedd le a fedőt!

A gázokat fejlesztő illatanyagok a káposztafélékből főzés közben felszabadulnak, így nincs más teendőd, mint félretenni a fazék fedőjét. Az eredmény érdekében kivételesen megfeledkezhetsz a takarékosabb ételkészítésről. Legjobb, ha forrás után azonnal leöntöd a vizet, majd pótlod, és így folytatod a főzést. A hüvelyesek forralásakor keletkezett habot is távolítsd el a víz tetejéről. Kavard sűrűn az ételt, így még inkább segíted a panaszt okozó illóanyagok távozását. Az utolsó percekben pedig önts kevés almaecetet a vízhez!

Fűszerezz okosan!

Ha a töltött káposzta vagy a sólet fogyasztása után hasfájás gyötör, gyakran nem a fő nyersanyag a hibás! Ezekhez az ételekhez rendszerint vörös- és fokhagyma, fekete bors, erős paprika és füstölt hús társul. A káposzta vagy a bab helyett sokkal valószínűbb, hogy a hozzáadott kiegészítők váltják ki panaszaidat. Ezzel szemben néhány fűszernövény kifejezetten segíti az emésztést, és meglepően kellemes ízt kölcsönöz a fogásoknak.

A káposztafélékhez használj puffadásgátló köménymagot, édesköményt, a fekete borsot cseréld borsikafűre, de a gyömbér is kiválóan kiemeli az ízeket, és serkenti emésztést.
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
Így mentsd meg
  2016-10-11 10:55:05, kedd
 
 
Így mentsd meg az elsózott ételt
- 5 szuper konyhai trükk
DÖMÖTÖR VIOLA
Elsóztad a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elsózott ételt.
Hirdetés

1. Átszűrt levesekhez először próbáljunk meg néhány dl vizet önteni, már a hígítás is segíthet rajta.

2. Keverjük az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, és ha megkocsonyásodott, emeljük ki. A tojásfehérje ugyanis magába szívja a felesleges sót.

3. Rántott vagy habart levesekbe reszeljünk nyers krumplit, forraljuk fel, majd vágjunk bele sok friss petrezselymet és zellerlevelet.

4. Keverjünk össze 1 kávéskanál almaecetet 1 kávéskanál cukorral, és keverjük kis adagonként az ételbe, amíg a felesleges sót semlegesíti.

5. Nemcsak leves, bármely étel, pl. pörkölt sózását mérsékelhetjük fél késhegynyi szóbabikarbónával.
 
 
0 komment , kategória:  Ötletek a konyhába.  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 219 db bejegyzés
e év: 610 db bejegyzés
Összes: 37477 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 7850
  • e Hónap: 153346
  • e Év: 372577
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.