Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"És ha utad egyszer a végéhez ér, ne felejtsd el, hogy honnan jöttél!" Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Az uborkasaláta helyett
  2017-07-15 15:00:05, szombat
 
  Az uborkasaláta helyett próbálj ki valami sokkal finomabbat! Ez egy nagyon ínycsiklandó recept, aminek a különlegessége, hogy szénsavas ásványvízzel készítjük el az uborkát. Tetszés szerinti mennyiségű tormát tégy bele, ha nem szereted, ki is hagyhatod. Nem a megszokott savanyú uborka lesz belőle, inkább friss nyárias lesz.

Hozzávalók:

15 db uborka
1,5 l szénsavas ásványvíz
25 g só
5 gerezd fokhagyma
friss torma (tetszés szerint)
kapor

Elkészítése:

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Egyszerűen elkészíthető, finom savanyúság.
  2017-05-19 09:03:50, péntek
 
 

SVÉD UBORKASALÁTA
(6 db vegyes méretű befőttes üveghez)

Hozzávalók:

2 kg uborka
50-60 dkg vöröshagyma
a léhez:
6 dl víz
3 dl cukor (ízlés szerint)
2 dl 10 %- ecet
0,5 dl só
2 teáskanál mustármag
1/2 kávéskanál Na-benzoát
1/2 kávéskanál bor kén (én nem tettem bele)

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( )
a hagymát megtisztítjuk.
Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan összekeverjük, elkészítjük a felöntőlevet: a hozzávalókat elkeverjük, (kóstoljuk meg) a vízből egy keveset vegyünk ki és ebben oldjuk fel a Na- benzoátot, majd ezután öntsük a levet a szeletelt keverékre. Nem kell ! felmelegíteni, hidegen kell ráönteni!
Keverjük össze, takarjuk le és hűvös helyen, 24 óráig hagyjuk állni, közben át lehet keverni (én nem kevertem).
Üvegekbe töltjük, lével felöntjük, celofánnal (befőző fóliával) lekötjük, csavaros kupakkal lezárjuk, helyére tesszük a kamrába.

Egyszerűen elkészíthető, finom savanyúság.

Jó munkát kívánok hozzá!

Mindkét végét levágjuk, nyaljuk meg, nehogy keserű ízű legyen...

Vékonyra szeleteljük.

Reszelő vagy robotgép is jó a szeleteléshez.

Összekeverjük, ráöntjük a felöntőlevet.

Hűvös helyen, 24 órán át állni hagyjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Tárkonyos, tejfölös hagymasaláta!
  2017-05-14 08:47:03, vasárnap
 
 
Tárkonyos, tejfölös hagymasaláta!

Káprázatosabb saláta nincs!

A legfinomabb saláta, nálunk akkora sikere van, hogy hetente többször elkészítjük!

Hozzávalók

4-5 fej lila hagyma,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál tárkonyecet,
1 mokkáskanál cukor,
pici őrölt fehér bors,
só.

Elkészítés

A hagymát felszeletelem, megsózva cukorral, borssal, tárkonyecettel ízesítem, és végül ráöntöm a tejfölt. Fél órát állni hagyom, hogy az ízek jó összeérjenek. Ízlés szerint tehetünk bele még reszelt sárgarépát, zellert, vagy akár csípős zöld paprikát is
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
A paradicsomot nem lehet megunni
  2017-05-13 21:46:57, szombat
 
  A paradicsomot nem lehet megunni, ha télen is szívesen fogyasztanád, próbáld ki ezt a receptet! Fontos, hogy kerti paradicsomból készítsd. Egészséges paradicsomokat válassz, amelyek repedezettek nem jók erre a célra.

Hozzávalók:

5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 kanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma

A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 kanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 kanál cukor
2 babérlevél

Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy kanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A befőttesüvegeket megtöltjük az ecetes lével és lezárjuk.
Addig dunsztoljuk, amíg az üvegekben lévő lé gyöngyözni kezd, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Hagymasaláta
  2016-11-07 17:36:56, hétfő
 
 
Hagymasaláta

- annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam!

A hagymás saláták igazán pikáns ételek. Szolgálhatnak elő ételkeént, önálló vacsoraként, de akár főételek mellé adott salátaként is (nagyon passzol natúr módon sült húsokhoz). Kiváló élettani hatásuk folytán javítják az emésztést és ne feledjük el, hogy nagyon olcsók! És persze, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

3 kanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.

Elkészítés

A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Lencsesaláta virslivel
  2016-10-14 13:12:42, péntek
 
 
Lencsesaláta virslivel
nemcsak szilveszterre:)


Hozzávalók:

virsli,lencse,lila hagyma,csemegeuborka,mustár,majonéz,tejföl,bors,só

Elkészítése:lencsét vízben megfőzzük babérlevelet és fokhagymát és ételízesítőt teszünk a vízbe.Ha kész leszűrjük és lehűtjük.Virslit is megfőzzük és felkarikázzuk.Egy tálba rakjuk őket,adunk hozzá apróra vágott csemegeuborkát,szintén apróra vágott lila hagymát.Rárakjuk a majonézt,mustárt,tejfölt,borsot és sót.Összekeverjük és hideg helyre tesszük
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Panjabi káposzta
  2016-07-28 16:01:24, csütörtök
 
  Panjabi káposzta

Hozzávalók

Káposzta 1fej
K.cukor 2 k.
Curry por 1 mokkás kanál

Fehér bors
étolaj 1 dl

Elkészítés:

A közepes fej káposztát durva, kb. 3x3-as kockára daraboljuk
serpenyőben olajat hevítünk, amikor forró, beleszórjuk a cukrot, állandó keverés mellett világos barnára olvasztjuk. Beletesszük a káposztát, a curryt, ízlés szerint sót borsot. Kb. 5 percig forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Szárnyas ételek mellé ajánlom.
Vigyázat a curry nagyon aromás fűszer, első alkalommal csak fokozatosan ízesítsünk vele.

Jó étvágyat
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Székely csalamádé
  2016-07-16 12:32:42, szombat
 
 
Székely csalamádé

- Ropogós és sokáig eláll!

Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!

Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 kanál kristálycukor,
2 kanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben kevés cukrot oldunk, ecettel, olajjal, vágott kaporral vegyítjük. Megfelelő nagyságú tálban összekeverjük az előkészített nyersanyagokat és ráöntjük a salátaöntetet. Hűtőben hosszú ideig tárolható, ezért nagyobb mennyiséget is készíthetünk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Joghurtos krumplisaláta főtt tojással
  2016-06-16 20:34:18, csütörtök
 
 
Joghurtos krumplisaláta főtt tojással

Hozzávalók:

3 burgonya
2 tojás
1 lila hagyma
2 dl joghurt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, felkockázom, és megsózom.

A tojást keményre főzöm, megpucolom, és felkockázom. A lila hagymát apróra vágom.

A joghurtot ízesítem frissen őrölt borssal, majd belekeverem a felaprított hozzávalókat. Fél órára hűtőbe teszem.

Friss kenyeret, vagy felezett koktélparadicsomot kínálok mellé, de sültek mellé is kiváló kiegészítő.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Hagymasaláta
  2016-05-08 09:13:13, vasárnap
 
 
Hagymasaláta
- annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam!

A hagymás saláták igazán pikáns ételek. Szolgálhatnak elő ételként, önálló vacsoraként, de akár főételek mellé adott salátaként is (nagyon passzol natúr módon sült húsokhoz). Kiváló élettani hatásuk folytán javítják az emésztést és ne feledjük el, hogy nagyon olcsók! És persze, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

3 kanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.

Elkészítés

A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 163 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 38442 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2826
  • e Hét: 37027
  • e Hónap: 141934
  • e Év: 1077064
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.