Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
" Az ember éli az életét, nem beszéli." (Szabó Magda) Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Tallóztam
  2018-04-23 06:02:31, hétfő
 
  1.Uborka a saját levében
Hozzávalók:
egy pár darab uborka egészben
1 kg lereszelt uborka
2 evőkanál só
kapor ágak
fokhagyma
tormalevél
Elkészítés:
Egy 3 literes befőttesüveg aljára tegyünk néhány tormalevelet, és kaporágat, majd egy maréknyi megreszelt uborkát. Erre tegyünk egy pár jól megmosott egész uborkát, majd ezután megint egy réteg reszelt uborka következik. Tegyünk rá fokhagymát, és addig ismételjük ezt a rétegezést, míg megtelik az üveg.

A legvégén szórjuk meg sóval, öntsük rá a reszelt uborka után fennmaradt levet, és helyezzünk rá egy tormalevelet. Akár úgy is tehetjük, hogy lereszeljük az uborkát egy edénybe, majd az összes hozzávalóval elkeverjük, és ez egész uborkákat is hozzákeverjük.

Ezután mehet az egész a befőttesüvegbe. Ha nincsen tormalevelünk, akkor mustármaggal szórjuk meg a tetejét, hogy elkerüljük a penészedést. A legvégén egy tiszta műanyag tetővel zárjuk le az üveget. Pincében akár 1,5-2 évig is eláll így az uborka, és nagyon ropogós marad.

2.Uborkasaláta télire
Hozzávalók:
5 kg friss uborka
1 kg hagyma
300 gramm friss kapor
100 ml 9%-os ecet
5 evőkanál cukor
2 evőkanál só
szemes bors
Elkészítés:

Mossuk meg jól az uborkát, és hagyjuk 1 órán keresztül tiszta vízben ázni. Vágjuk karikákra az uborkákat. Tisztítsuk meg, és mossuk meg a hagymát, majd vágjuk karikára. Tegyük a hagymát, és az uborkát is egy nagy tálba, sózzuk meg, és hagyjuk állni fél órán keresztül. Közben mossuk meg a kaprot, és vágjuk apróra. Adjuk hozzá az uborkához, és a hagymához, majd keverjük jól össze. Tegyük oda kis lángon főni, majd kevergessük meg időközönként.

Amikor az uborkák kissé színt váltottak, akkor vegyük le a tűzről, és tegyük befőttesüvegekbe. Egészen a tetejéig töltsük meg az üvegeket, hogy a keletkezett lé mind ellepje az uborkákat. Légmentesen fedjük le az üvegeket, fordítsuk fejjel lefelé, és borítsuk be egy vastag pokróccal. Ebből a mennyiségből 6 darab 1 literes befőttesüveg uborkánk lesz.

3. Ízletes uborka nejlonban
1 kg uborka (megmosva, és szárazra törölve)
5-7 cikk fokhagyma
2 teáskanál só
1 csokor kapor
Elkészítés:
Vágjuk be az uborkák végeit, és egy kicsit szurkáljuk meg villával, vagy fogpiszkálóval. Tisztítsuk meg a fokhagymákat, és zúzzuk szét. Tegyük az uborkákat nejlonba, a legjobb, ha két zacskót teszünk egymásba, és így használjuk.

Adjuk hozzá a fokhagymát, az apróra vágott kaprot, és a sót. Kössük be a nejlont, és rázzuk össze alaposan legalább 5 percig. Ezután töltsünk 300 ml vizet a zacskóba. Kössük be ismét jól a zacskót, majd 2-3 órára tegyük a hűtőszekrénybe, és készen is vagyunk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Tallóztam
  2018-03-20 19:29:58, kedd
 
  Olivier saláta, az eredeti recept!

A legjobb választás, az ünnepi asztalra!

Ma egy olyan fantasztikus saláta receptjét hoztuk el nektek, amelyet minden háziasszonynak ismernie kell, mert ezt a salátát bármilyen ünnepi alkalomkor felszolgálhatjuk.

Hozzávalók:

3 db burgonya,
1 db hagyma,
1 doboz zöldborsó konzerv,
1 db sárgarépa,
300 g sonka,
3 db tojás,
3 db savanyú uborka,
majonéz ízlés szerint,
zöldpetrezselyem, vagy kapor ízlés szerint,
só,
bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Főzzük meg a megtisztított zöldségeket és a tojást. A tojást hámozzuk meg. Vágjuk fel kockára a répát, a burgonyát, a sonkát, az uborkát és a tojást, majd tegyük egy tálba.

Tisztítsuk meg a hagymát, majd szeleteljük fel apró kockákra, tegyük a tálba a zöldborsóval együtt a többi hozzávalóhoz.

Sózzuk, borsozzuk a saláta hozzávalóit, majd megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és hozzákeverjük a majonézt. Jól összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Majonézes burgonyasaláta főtt tojással
  2017-12-24 17:19:09, vasárnap
 
 
Majonézes burgonyasaláta főtt tojással
- Marika néni specialitása!

Én azt mondom, hogy az általam valaha elkészített és evett legeslegfinomabb majonézes krumplisaláta!!! :) El is teszem a kedvenceim közé!

Hozzávalók

10 db közepes vagy nagyobb krumpli
8 kemény főtt tojás
majonéz
tejföl
só, bors
lila hagyma
újhagyma
kevés mustár

Elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk.
A hagymákat karikára vágjuk, majd elkészítjük az öntetet: egy nagy pohár tejfölt és ízlés szerinti mennyiség majonézt, kevés mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tál aljára teszünk az öntetből, majd egy réteg krumplikarikát, tojást, lila- és újhagymát teszünk, lefedjük egy réteg öntettel, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. a végén a tetején krumpli legyen, tetejére az utolsó adag öntetet terítjük, és ráhelyezzük az előzetesen félretett szebb tojáskarikákat
Végül a tetején szépen elrendezzük a félretett tojáskarikákat, mindegyik sárgájára nyomunk egy picike piros aranyat, és egy-egy picike petrezselyemzöldet tűzünk bele, vagy megszórjuk az apróra vágott hagymával. Hűtőben tartjuk néhány órát, hogy jól összeérjenek az ízek.

A receptet beküldte: O. Marika, akinek ezúton is köszönjük ezt a fenséges receptet!
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Tallóztam
  2017-11-14 20:23:31, kedd
 
 
Sajtos tésztasaláta almával

Hozzávalók

1 csomag orsótészta
2 db kígyóuborka
3 db kaliforniai paprika
3 db nagy alma
200-250 g trappista sajt
1 doboz feta sajt

Az öntethez:

2 doboz tejföl
2 doboz joghurt
1 nagy tubus majonéz
3 kanál mustár

bors


Elkészítés

A tésztát főzzük ki és hagyjuk kihűlni. A zöldségeket, a gyümölcsöt és a sajtot kockázzuk fel, az öntethez valókat pedig keverjük ki.

Vegyítsük a hozzávalókat, majd locsoljuk meg az öntettel, és jól keverjük össze.





Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Ha vendégeket vársz
  2017-10-21 21:41:03, szombat
 
  Ha valami kalóriaszegény ínyencségre vágysz, ezt a salátát mindenképp el kell készítened még ma. Ha vendégeket vársz a hétvégén, akkor pedig ez egy kötelező fogás kell legyen!


Hozzávalók:

3 burgonya
1 hagyma
1 doboz borsókonzerv
1 sárgarépa
300 gramm sonka
3 tojás
3 savanyú uborka
majonéz
petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:

1.Főzzük meg a zöldségeket, és a tojást. Hámozzuk meg a krumplit.

3.Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk kockákra.

4. Vágjuk kockákra az uborkát, a sonkát, és a tojást.Tegyük egy nagy tálba az összes apróra vágott hozzávalót, adjuk hozzá a majonézt, majd kóstoljuk meg, és sózzuk ízlés szerint. A végén keverjünk hozzá friss petrezselyemzöldet.

5.Fogyasztás előtt tegyük egy kis időre a hűtőszekrénybe.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Különleges savanyúság
  2017-08-17 07:53:51, csütörtök
 
  Különleges savanyúság, amit 2 nap után ki is bonthatsz, ez nem más mint a rétegezett paradicsom!

Írta: Nagyi

Ma egy olyan savanyúság receptjét hoztuk el nektek, amely nyárson sült ételek mellé a legkiválóbb, de bármilyen sült hús mellé fogyaszthatjuk. Nagyon könnyen elkészíthető és az eltevést követő második napon már fogyasztható is. Nyáron gyakran elkészítem, mert a kerti sütögetések folyamán örömmel fogyasztjuk a húsok mellé

Hozzávalók

15 db nagy paradicsom
15 db hagyma
2 - 3 fej fokhagyma

A savanyúság levéhez: (1 liter léhez)

2 kanál ecet
2 kanál cukor
2 kanál só
1 kanál olaj
2 -3 babérlevél
1 szegfűszeg
6 - 7 db. szemes bors

Elkészítése

Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy sor hagyma. Így töltsük meg az üvegeket.
Főzzük fel a vizet, tegyük bele a léhez felsorolt hozzávalókat, majd öntsük az üvegekben lerakott zöldségekre. Minden üvegbe annyi lét öntsünk, hogy teljesen elfedje a zöldségeket. Zárjuk le az üvegeket, tegyük bele őket egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe és hagyjuk benne 10 percig.
Második nap már fogyaszthatjuk az ízletes savanyúságot.

Hasonlóak:

Káprázatos savanyúságot készíthetsz zsenge tökből, finomabb mint a csemegeuborka!

Nem is gondolnád, hogy zsenge tökből milyen ínycsiklandó savanyúságot készíthetsz. Próbáld ki ezt a fenséges receptet, garantáltan elnyeri a család te
Különleges savanyúság lé, amit bármilyen zöldségből készült savanyúság eltevéséhez használhatsz!

A legjobb dolog amikor télen bemegyünk a kamrába és az általunk készített színes és ízletes savanyúság közül választhatunk. Ezek a savanyúságok bármik
Görögdinnyéből készült savanyúság, fenséges téli csemege!

A megszokott savanyúságok helyett próbálj ki valami káprázatosat, ma egy különlegesen ízletes finomság receptjét hoztuk el, ami nem más mint a görög-dinnye

Paradicsom lekvár

Hozzávalók 1,5 kg paradicsom, 1 kisebb hagyma, 12 dkg barna cukor, 12 dkg kristálycukor, 1 teáskanál só, 60 ml almaecet, 1 citrom leve, 1 zöld alma, 1

Kovászos zöld paradicsom télire

Ez egy olyan savanyúság, amit mindenki szeret, aki a kovászos uborkát szereti. Hozzávalók: Apróbb szemű paradicsom, fokhagyma, sárgarépa, kapor, tárkony

Padlizsán paradicsomszószban eltéve télire! Ínycsiklandó előétel, húsok mellé is kiváló köret!

A padlizsán paradicsomszószban eltéve nagyon könnyen elkészíthető finomság. A fokhagymától lesz igazán ínycsiklandó. Kínálhatjuk előételként pirítóssal.

Savanyú uborka ecet nélkül, fenségesen finom, roppanós téli savanyúság!

Számtalan módon tehetünk el savanyúságot télire. Szeretek kísérletezni az ízekkel, ezért örömmel kipróbálom az ötletes recepteket. Ez az uborka nekünk

Hordós savanyúság

Kitűnő házi savanyúság, amit bátran feltálalhatunk sültekhez, pörkölthöz, grillhúsokhoz, sült csülökhöz. Hozzávalók Cukor, citromsav, nátrium-benzonát

Lecsó télire tartósítószer nélkül-egyszerűbben

Bele az üvegbe, olajjal öntöm le és nem kell bele tartósító! Hozzávalók 4 kg paprika 2 kg paradicsom 1 k só 1 csapott tk szalicil Elkészítés

Lila-hagyma lekvár

Sültek mellé kitűnő Hozzávalók 4-5 db lila hagyma 3-4 k méz 3 k cukor só kakukkfű színes bors édes vörösbor 4 k olívaolaj Elkészítése A hagyma

Tiszta üveg = biztos siker = Befőzési tippek!
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Az uborkasaláta helyett
  2017-07-15 15:00:05, szombat
 
  Az uborkasaláta helyett próbálj ki valami sokkal finomabbat! Ez egy nagyon ínycsiklandó recept, aminek a különlegessége, hogy szénsavas ásványvízzel készítjük el az uborkát. Tetszés szerinti mennyiségű tormát tégy bele, ha nem szereted, ki is hagyhatod. Nem a megszokott savanyú uborka lesz belőle, inkább friss nyárias lesz.

Hozzávalók:

15 db uborka
1,5 l szénsavas ásványvíz
25 g só
5 gerezd fokhagyma
friss torma (tetszés szerint)
kapor

Elkészítése:

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Egyszerűen elkészíthető, finom savanyúság.
  2017-05-19 09:03:50, péntek
 
 

SVÉD UBORKASALÁTA
(6 db vegyes méretű befőttes üveghez)

Hozzávalók:

2 kg uborka
50-60 dkg vöröshagyma
a léhez:
6 dl víz
3 dl cukor (ízlés szerint)
2 dl 10 %- ecet
0,5 dl só
2 teáskanál mustármag
1/2 kávéskanál Na-benzoát
1/2 kávéskanál bor kén (én nem tettem bele)

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( )
a hagymát megtisztítjuk.
Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan összekeverjük, elkészítjük a felöntőlevet: a hozzávalókat elkeverjük, (kóstoljuk meg) a vízből egy keveset vegyünk ki és ebben oldjuk fel a Na- benzoátot, majd ezután öntsük a levet a szeletelt keverékre. Nem kell ! felmelegíteni, hidegen kell ráönteni!
Keverjük össze, takarjuk le és hűvös helyen, 24 óráig hagyjuk állni, közben át lehet keverni (én nem kevertem).
Üvegekbe töltjük, lével felöntjük, celofánnal (befőző fóliával) lekötjük, csavaros kupakkal lezárjuk, helyére tesszük a kamrába.

Egyszerűen elkészíthető, finom savanyúság.

Jó munkát kívánok hozzá!

Mindkét végét levágjuk, nyaljuk meg, nehogy keserű ízű legyen...

Vékonyra szeleteljük.

Reszelő vagy robotgép is jó a szeleteléshez.

Összekeverjük, ráöntjük a felöntőlevet.

Hűvös helyen, 24 órán át állni hagyjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Tárkonyos, tejfölös hagymasaláta!
  2017-05-14 08:47:03, vasárnap
 
 
Tárkonyos, tejfölös hagymasaláta!

Káprázatosabb saláta nincs!

A legfinomabb saláta, nálunk akkora sikere van, hogy hetente többször elkészítjük!

Hozzávalók

4-5 fej lila hagyma,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál tárkonyecet,
1 mokkáskanál cukor,
pici őrölt fehér bors,
só.

Elkészítés

A hagymát felszeletelem, megsózva cukorral, borssal, tárkonyecettel ízesítem, és végül ráöntöm a tejfölt. Fél órát állni hagyom, hogy az ízek jó összeérjenek. Ízlés szerint tehetünk bele még reszelt sárgarépát, zellert, vagy akár csípős zöld paprikát is
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
A paradicsomot nem lehet megunni
  2017-05-13 21:46:57, szombat
 
  A paradicsomot nem lehet megunni, ha télen is szívesen fogyasztanád, próbáld ki ezt a receptet! Fontos, hogy kerti paradicsomból készítsd. Egészséges paradicsomokat válassz, amelyek repedezettek nem jók erre a célra.

Hozzávalók:

5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 kanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma

A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 kanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 kanál cukor
2 babérlevél

Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy kanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A befőttesüvegeket megtöltjük az ecetes lével és lezárjuk.
Addig dunsztoljuk, amíg az üvegekben lévő lé gyöngyözni kezd, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 1063 db bejegyzés
Összes: 40504 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1450
  • e Hét: 11033
  • e Hónap: 70054
  • e Év: 1050366
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.