Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Csodálatos, mit művelhet egyetlen napsugár az emberi lélekkel." Dosztojevszkij Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Hagymasaláta
  2016-11-07 17:36:56, hétfő
 
 
Hagymasaláta

- annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam!

A hagymás saláták igazán pikáns ételek. Szolgálhatnak elő ételkeént, önálló vacsoraként, de akár főételek mellé adott salátaként is (nagyon passzol natúr módon sült húsokhoz). Kiváló élettani hatásuk folytán javítják az emésztést és ne feledjük el, hogy nagyon olcsók! És persze, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

3 kanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.

Elkészítés

A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Lencsesaláta virslivel
  2016-10-14 13:12:42, péntek
 
 
Lencsesaláta virslivel
nemcsak szilveszterre:)


Hozzávalók:

virsli,lencse,lila hagyma,csemegeuborka,mustár,majonéz,tejföl,bors,só

Elkészítése:lencsét vízben megfőzzük babérlevelet és fokhagymát és ételízesítőt teszünk a vízbe.Ha kész leszűrjük és lehűtjük.Virslit is megfőzzük és felkarikázzuk.Egy tálba rakjuk őket,adunk hozzá apróra vágott csemegeuborkát,szintén apróra vágott lila hagymát.Rárakjuk a majonézt,mustárt,tejfölt,borsot és sót.Összekeverjük és hideg helyre tesszük
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Panjabi káposzta
  2016-07-28 16:01:24, csütörtök
 
  Panjabi káposzta

Hozzávalók

Káposzta 1fej
K.cukor 2 k.
Curry por 1 mokkás kanál

Fehér bors
étolaj 1 dl

Elkészítés:

A közepes fej káposztát durva, kb. 3x3-as kockára daraboljuk
serpenyőben olajat hevítünk, amikor forró, beleszórjuk a cukrot, állandó keverés mellett világos barnára olvasztjuk. Beletesszük a káposztát, a curryt, ízlés szerint sót borsot. Kb. 5 percig forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Szárnyas ételek mellé ajánlom.
Vigyázat a curry nagyon aromás fűszer, első alkalommal csak fokozatosan ízesítsünk vele.

Jó étvágyat
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Székely csalamádé
  2016-07-16 12:32:42, szombat
 
 
Székely csalamádé

- Ropogós és sokáig eláll!

Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!

Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 kanál kristálycukor,
2 kanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben kevés cukrot oldunk, ecettel, olajjal, vágott kaporral vegyítjük. Megfelelő nagyságú tálban összekeverjük az előkészített nyersanyagokat és ráöntjük a salátaöntetet. Hűtőben hosszú ideig tárolható, ezért nagyobb mennyiséget is készíthetünk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Joghurtos krumplisaláta főtt tojással
  2016-06-16 20:34:18, csütörtök
 
 
Joghurtos krumplisaláta főtt tojással

Hozzávalók:

3 burgonya
2 tojás
1 lila hagyma
2 dl joghurt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, felkockázom, és megsózom.

A tojást keményre főzöm, megpucolom, és felkockázom. A lila hagymát apróra vágom.

A joghurtot ízesítem frissen őrölt borssal, majd belekeverem a felaprított hozzávalókat. Fél órára hűtőbe teszem.

Friss kenyeret, vagy felezett koktélparadicsomot kínálok mellé, de sültek mellé is kiváló kiegészítő.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Hagymasaláta
  2016-05-08 09:13:13, vasárnap
 
 
Hagymasaláta
- annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam!

A hagymás saláták igazán pikáns ételek. Szolgálhatnak elő ételként, önálló vacsoraként, de akár főételek mellé adott salátaként is (nagyon passzol natúr módon sült húsokhoz). Kiváló élettani hatásuk folytán javítják az emésztést és ne feledjük el, hogy nagyon olcsók! És persze, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

3 kanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.

Elkészítés

A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Coleslaw
  2016-04-06 19:59:13, szerda
 
  Coleslaw

- a tökéletes saláta, amit mindenki szeret!

Egy finom sült mellé ennél jobb salátát elképzelni sem lehet.


Hozzávalók:
50 dkg fejes káposzta
2 nagyobb sárgarépa
2 dl görög joghurt (sűrű)
2 kanál porcukor
2 kanál mézes mustár
fél teáskanál só
1 késhegynyi őrölt fekete bors
2 dl jó minőségű majonéz
1 kanál fehérborecet
1 teáskanál citromlé

Elkészítés:
A megmosott káposztát csíkokra, a répát zsülienre vágjuk. Alaposan összekeverjük őket és besózzuk.

A porcukrot, az ízesített mustárt, a sót, borsot és joghurtot a majonézhez keverjük. Ezután borecettel és citromlével savanyítjuk. A káposztára öntjük, és salátás kanállal összekeverjük. Jól behűtve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Hagymasaláta
  2016-02-26 17:50:51, péntek
 
 
Hagymasaláta - annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam!
A hagymás saláták igazán pikáns ételek. Szolgálhatnak elő ételként, önálló vacsoraként, de akár főételek mellé adott salátaként is (nagyon passzol natúr módon sült húsokhoz). Kiváló élettani hatásuk folytán javítják az emésztést és ne feledjük el, hogy nagyon olcsók! És persze, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

3 kanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.

Elkészítés

A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Tormás káposztasaláta
  2016-01-24 07:14:54, vasárnap
 
 

Tormás káposztasaláta

Így készítsd:

A káposztát nagyon vékonyra lereszeljük, majd enyhén besózva állni hagyjuk egy órát. Ha levet ereszt, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát, a lereszelt zellert és a vékony csíkokra vágott paprikát. A joghurtba belekeverjük a nagyon apróra vágott hagymát, a majonézt és az ecetes tormát, jól összeforgatjuk a káposztával, és fogyasztás előtt 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Nyers céklasaláta
  2015-10-02 17:38:03, péntek
 
 
Nyers céklasaláta
- Olcsó és szuper vitaminforrás !

Gazdag rostokban és zsírszegény, ezért nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így a diétázók is bátran fogyaszthatják. Szinte mindegyik B-vitamin megtalálható benne, tartalmaz C-vitamint, betamint, kaliumot, kálciumot, magnéziumot és számos más ásványi anyagot. Antioxidáns hatású, vértisztító és fájdalomcsillapító, méregtelenítő.
Hozzávalók

50 dkg cékla,
1 citrom leve vagy 2 kanál ecet,
2 dkg cukor,
fél kávéskanál szétdörzsölt köménymag,
késhegynyi reszelt torma,
késhegynyi só,
2 dl tejföl (esetleg egy alma).

Elkészítés

A céklát többször váltott vízben, kefével gondosan megmossuk, folyó vízzel leöblítjük, leszárítjuk. Meghámozzuk, megtisztítjuk.
A héj eltávolítása után, egészben, újból megmossuk. A reszelő legfinomabb fokán megreszeljük.
Mozsárban szétdörzsölt köményt, reszelt tormát, sót, citromlevet (vagy ecetet), cukrot (mézet!), tejfölt keverünk hozzá. Fogyasztás előtt 1/2 órával készítsük el. Kúpszerűen felhalmozva, üvegtálra helyezzük, hideg helyre tesszük. Tálaláskor rácsöppentett tejföllel díszítjük.
Ha nem akarunk tejfölt használni hozzá, 2 evőkanál olajjal keverjük össze. Alma használata esetén a megmosott, leszárított, borízű (savanyú) almát a céklához reszeljük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 208 db bejegyzés
e év: 599 db bejegyzés
Összes: 37466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1638
  • e Hét: 1638
  • e Hónap: 147134
  • e Év: 366365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.