Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Csodálatos, mit művelhet egyetlen napsugár az emberi lélekkel." Dosztojevszkij Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Rakott tarhonya
  2017-02-01 19:26:49, szerda
 
 
RAKOTT TARHONYA


Kell: 1 csomag tarhonya, 6 tojás, 20 cm füstölt kolbász, 2 dl tejföl, 5-6 dkg szalonna.

Kicsi olajon megpirítom a tarhonyát, majd mindig 1-1dl sós vizet öntök hozzá, amíg elfő. Ha kész, akkor tepsibe leteszem:

3-4 szelet sült szalonna, rá egy réteg tarhonya, rá 2-3 karikázott keménytojás, rá tarhonya, majd füstölt kolbász-szeletek, rá tarhonya, tojás, tarhonya. A tetejére: a szalonna kevéske zsírját összekeverem egy doboz tejföllel és piros paprikával, ráöntöm a tetejére, majd be a sütőbe fél órára.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Tallóztam
  2017-02-01 14:14:26, szerda
 
 
Tepsi, vékonyan kikenni zsiradékkal, rá savanyú káposzta réteg, rá csirkecombok sorban, lefedve baconnal. Sütőbe vele! Krumpli több fajtájával is szupppper!
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Majonézes-hagymás tojássaláta
  2017-01-27 05:16:13, péntek
 
 
Majonézes-hagymás tojássaláta

Hozzávalók

Az alaphoz

6 db tojás (nagyobb, méretű)
1 fej vöröshagyma

Az öntethez

50 g majonéz
200 g tejföl (20%-)
1 kanál mustár
0.5 mokkáskanál kristálycukor
3 csipet só
1 csipet fehér bors (őrölt)

Leírás

A majonézes-hagymás tojássaláta nagyon jó megoldás lehet, ha egy gyors reggelit, vagy vacsorát szeretnénk varázsolni az asztalra. Finom recept, próbáld ki! ;)

Elkészítés
1
A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Majonézes-hagymás tojássaláta recept 1. fázisfotó
2
A tejfölt, a majonézt, és a mustárt összekeverjük egy tálban. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük.

3
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd az öntetbe keverjük.

4
A tojásokról eltávolítjuk a héjat, majd kockára vágjuk. Én mindig tojás szeletelővel kockázom, mert úgy sokkal gyorsabb. :) A főtt tojást beletesszük a szeletelőbe, és a szokásos módon felvágjuk. Ezután óvatosan megfogjuk, és 90 fokban elfordítva visszatesszük a szeletelőbe, majd újra vágjuk.

5
A tojást a tálba tesszük a többi hozzávaló közé és az egészet alaposan összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

6
Húsok mellé köretnek, de akár egy friss ropogós kiflivel vagy zsömlével fogyasztva is nagyon finom a majonézes-hagymás tojássaláta. :)
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Az egyik legkedveltebb
  2017-01-05 05:40:40, csütörtök
 
  Jobb, mint a nokedli? Így készül a szaftos és ellenállhatatlan specli!
WESSELY MÁRTA Világkonyha

A téli sportok szerelmeseinek nem kell bemutatni a hütték ellenállhatatlan kínálatát, de ezek a remek, kalóriában gazdag fogások nem csak a síelők és a túrázók számára elérhetők, a legtöbb hüttespecialitás otthon is kényelmesen előállítható.

Az egyik legkedveltebb hüttefogás a Spätzle, azaz specli , amit sajttal, sajtokkal összesütve kínálnak, de szinte bármilyen feltétel elbír. A mi nokedlinkre erősen emlékeztető, de annál hosszabb szálakra hagyott, frissen kifőzött tészta nem csak főfogásnak, hanem köretnek is kitűnő.

A speclit érdemes a kiválasztott szafttal elkeverni, majd grillezős sütőben, szalamanderben, grillezős mikróban rásütni, hogy a tetején lévő tészta kicsit megpiruljon, s a tészta-szaft társulás igazi egységgé váljon.

A speclit, galuskát egyébként is jó lepirítani, a kifőtt, lecsöpögtetett tésztát valamilyen - általunk szimpatikusnak tartott - zsiradékon kicsit le is piríthatjuk. Így ugyan a specli vagy épp a nokedli veszt a nedvfelszívó képességéből, de nagyon klassz, ropogós textúrával gazdagodik. A specli jó körete a sertéssülteknek, de adható liba, kacsa vagy bármilyen más szárnyas mellé is, s természetesen a raguk és pörköltek is feltétlen jól állnak neki.
Az egyik legkedveltebb hüttefogás a Spätzle, azaz specli, amit sajttal, sajtokkal összesütve kínálnak, de szinte bármilyen feltétel elbír

Ha hütte irányba szeretnénk mozdulni, akkor a speclihez tálalt sült hús mellé kínáljunk savanyú káposztát vagy három-négyféle sajtból, kevés mascarponéból vagy tejfölből készítsünk egy olyan keveréket, amivel összeforgatjuk a nokedlinket, majd rövid idő alatt serpenyőben vagy akár tepsiben összesütjük a käse spätzle-t. Az se baj, ha egy kis dinsztelt vöröshagyma is kerül a serpenyőbe, s szintén megbocsátható, ha húsos szalonnát is pirítunk pörc gyanánt a fogásunk dekorálásához.

Az osztrákoknál nem csak hús mellé kerülhet savanyú káposzta, hanem kifejezetten savanyú káposztával elkevert specli is kapható, de a vega típusú speclik sorát folytathatjuk a spenótossal is.

Nem meglepő módon édes specli is létezik. A nyár eleji túrák végén egy jó cseresznyés speclivel jutalmazhatjuk meg magunkat, ősszel pedig egy fahéjjal, szegfűszeggel gazdagított almás speclivel zárhatjuk a hüttében tett látogatásunkat.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Tojáskrém
  2016-11-11 18:42:51, péntek
 
 
Tojáskrém

Hozzávalók:

6 keményre főtt tojás
3 k majonéz az univer
egy kis szeletke vaj (liga)
1 fél fej lila hagyma apró kockára vágva
1 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem zöld
só és frissen őrölt fehér bors ízlés szerint

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymához hozzáreszelem a fokhagymát, besózom és állni hagyom amíg a tojások megfőnek.

A megfőtt tojásokat megpucolom, apróra vágom, hozzákeverem a fokhagymás hagymát, a majonézt, a vajat, borsozom, majd kézi habverővel össze keverem. (Tehetjük robotgépbe is és akkor szép egynemű álagot kapunk, de én ezt a darabos változatot jobban kedvelem.)

Ha alaposan összekevertem, beleszórom az apritott petrezselyem zöldet, villával átforgatom, ha szükséges még utána sózom, borsozom.

Friss kenyérrel, piritossal, puffasztott rizsszelettel kinálom!

Jó átvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Cseréld le a krumplit!
  2016-10-31 20:32:41, hétfő
 
 
Cseréld le a krumplit!
A legjobb őszi köret: sült sütőtök-hasábok

Hozzávalók

1 kisebb sütőtök
1 k olívaolaj
1/4 teás k só
1/4 teás k fokhagymapor
1/4 teás k szárított bazsalikom
1/4 teás k fekete bors
1/8 teás k cayenne por

Elkészítés

A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk ketté, szedjük ki a magját, a húsát pedig vágjuk hasábokra. A fűszereket keverjük össze, majd forgassuk bele a sütőtököt. A sütőpapírral bélelt tepsibe locsoljunk egy kis olívaolajat, ezen rendezzük el a hasábokat úgy, hogy ne fedjék egymást. 230 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd forgassuk át a sütőtököt és újabb 20 perc alatt süssük ropogósra.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Fritatta
  2016-10-15 11:26:41, szombat
 
  Reggeli, ebéd de vacsora is lehet belőle.
Gyorsan elkészül, és mennyei íze van.

Nyáron hajlamosak vagyunk könnyebb, zöldségesebb ételeket fogyasztani. A melegben nem kívánjuk annyira a zsíros húsokat, inkább egy zöldséges, sok sajtos ételt, ami laktató, és mégis könnyű. Mutatunk egy nagyon jó receptet.


Hozzávalók: sajt, tojás, főtt krumpli, hagyma.

Elkészítés: az adag attól függ, hogy ki mekkora serpenyőt szeretne megtölteni. A lényeg, hogy annyi tojást használjunk, hogy mind ellepje a felvágott burgonyát. Vágjuk kockára a főtt burgonyát, és a hagymát, és tegyük egy serpenyőbe.

Öntsünk rájuk egy kevés olajat, sózzuk, borsozzuk, és keverjük jól össze, majd kissé pirítsuk meg. Öntsünk az egésznek a tetejére 5-6 felvert tojást, majd mikor megsült, szórjuk meg egy jó adag reszelt sajttal, de tehetünk rá apróra vágott friss petrezselyemzöldet is.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Almás rakott burgonya
  2016-09-28 23:46:56, szerda
 
  Almás rakott burgonya
RJudit

Egy vegetáriánus szakácskönyvben találtam ezt a receptet, ami egy könnyű ebéd vagy vacsora lehet. Kíváncsi voltam milyen lesz az alma a krumplival. Mindkettőt nagyon szeretem külön-külön, na de együtt még nem próbáltam. Nem csalódtam!

Almás rakott burgonya

Hozzávalók:

1- 1,5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma kb.
3 alma
250 ml zabtejszín/ tejszín
sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
kis kókuszolaj/vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:

1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A zabtejszínbe sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot kevertem.
Egy sütő tálat kivajaztam és belekarikáztam a héjától megszabadított burgonyát majd a hagymát, megsóztam, borsoztam kicsit, ment rá szerecsendió is, aztán alma és kanalaztam rá a zabtejszínes öntetből is. Ezt rétegesen pakolásztam, amíg maradt a hozzávalókból a végén a burgonya zárta. Ráöntöttem a maradék zabtejszínes öntetet a tetejére és szórtam rá még sajtot, szerecsendiót, borsot.
Végül a sütőbe toltam és 200 C- kb. 1 órát letakarva szépen összeért, a végén levettem a tál tetejét. Nem lesz száraz, mert az alma és a krumpli is ereszt még levet magából. Érdemes sózni a krumplit miközben rétegelünk, mert az almától édeskés íze lesz az ételnek.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Almás amerikai palacsinta
  2016-09-04 22:53:07, vasárnap
 
 
Almás amerikai palacsinta
fahéjas kísértés - odavagyunk érte!! - Hamar összedobható és nagyon ízletes. Ha nincs kedved almás sütit sütni, de rajongsz a palacsintáért, odaleszel érte!

Hozzávalók:

12 dkg liszt
2 dl tej
3 tojás
2 alma
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál cukor
fél teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi só
olaj

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tejjel elkeverjük és a tésztához öntjük, jól összekavarjuk. A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk és óvatosan a tésztához adjuk. Felforrósítjuk a serpenyőt, egy csepp olajat öntünk bele és kisütjük a palacsintákat. Mikor elkészült, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de önmagában is isteni.

Forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
Töltött pizza
  2016-09-04 19:56:44, vasárnap
 
  Töltött pizza

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 tojás
Kb. 1.5 dl tej
2 kanál olaj
2 dkg élesztő
1 csapott teáskanál só
pizzafűszer tetszés szerint

Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel, oreganóval és a maradék 1 dl tejjel. Jól összegyúrjuk. Min. 30 percig kelesztjük. Miután betöltöttük az általunk választott töltelékkel kelesszük még kb. 15 percig, majd kenjük le tojással, szórjuk meg reszelt sajttal. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük készre.
Egyszerű pizza tészta recepttel kell készíteni. Vékonyra kinyújtottam a tésztát kör alakúra, megkentem tejföllel, tettem rá kolbászkarikákat, előre lepirított szalonnát, karikára vágott hagymát és reszelt sajtot. Ezeket mind csak a tészta egyik felére mivel a másik felét rá kell hajtani. Mielőtt ráhajtanánk a tészta szélét tojással kenjük be és hajtsuk be a széleit. Sütés előtt kenjük le a töltött pizzáinkat egy egész tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal.

180 fokos előmelegített sütőben addig süssük amíg a teteje meg nem pirul. A tölteléket sokféleképpen variálhatjuk.

Ebből a receptből 4 db töltött pizza jön ki.
 
 
0 komment , kategória:  Reggelire  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 208 db bejegyzés
e év: 599 db bejegyzés
Összes: 37466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1638
  • e Hét: 1638
  • e Hónap: 147134
  • e Év: 366365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.