Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kalácsban sült sonka
  2014-04-14 13:45:41, hétfő
 
  Receptek egyperces
Kalácsban sült sonka

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
1,5 dl tej
40 dkg liszt
2 db tojás sárgája
5 dkg vaj + a formához
30 dkg füstölt, főtt sonka
csipetnyi só

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral futtatjuk fel. A lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, a tojássárgáját és a vajat beletesszük egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő, azt is ráöntjük, és a maradék langyos tej hozzáadásával tésztát állítunk össze.

A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős legyen. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 cipót készítünk, majd mindegyiket kinyújtjuk a sütőforma méretére.

A sonkát apró kis kockákra szeleteljük. Az alsó lapot belehelyezzük a formába, erre kerül a sonka fele, majd egy újabb lap, a sonka másik fele, és betakarjuk az egészet egy lappal. Kissé lenyomkodjuk a széleit a kuglófformának megfelelően.

Meleg helyen a tésztát még kicsit kelesztjük, és előmelegített (160 C-fok) sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.04-Húsvéti sütik  
Gyömbéres húsvéti muffin
  2014-04-14 13:14:32, hétfő
 
 



Rama sütigyár recept
Gyömbéres húsvéti muffin
Hozzávalók

Tészta

10 dkg Rama
20 dkg rétesliszt
20 dkg porított zabpehely
7,5 dkg barna cukor
2-3 tk vaníliás cukor (vagy 1 csipet porított vanília)
1,5 kk sütőpor
1 csipet só
2 tojás
2,5 dl tej
2-3 kk gyömbér (ízlés szerint)
1 kk fahéj
1 kk szegfűszeg
1 kk szerecsendió
Krém 4 féle ízesítésben és színben

25 dkg mascarpone (1 doboz)
3-4 kk vaníliás cukor
2-3 kk cukor
0,5 lime leve és reszelt héja (ízlés szerint)
0,5 citrom leve és reszelt héja (ízlés szerint)
néhány csepp tejszínes mogyoró aroma
1 darabka vanília kikapart magja
2-3 evőkanál kókusztejpor (nagyon kevés vízzel feloldva)
különböző színű ételfesték
Dekoráció

fehér marcipánmassza
kókuszreszelék
különböző dekorcukrok
csokireszelék
kakaópor

Elkészítés

1.A sütőt előmelegítjük 180°-ra, a formákat kikenjük Ramával a forma típusától függően. A Ramát felolvasztjuk, a száraz anyagokat összekeverjük (liszt, cukor, zab, fűszerek, sütőpor). A tojásokat picit felverjük, majd összekeverjük a Ramával és a tejjel. A két keveréket egybedolgozzuk minimális keveréssel, mert a tészta annál könnyebb lesz, minél kevesebbet keverjük. A kikevert tésztát a formákba töltjük és kb. fél óra alatt megsütjük.
2.Amíg a tészta sül kikeverjük a krémeket. A mascarponét 4 részre osztjuk. Zöld citromos-lime-os krém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a lime és a citrom levét és a reszelt héjaikat, majd ízlés szerint pici cukorral édesíthető. A végén belekeverünk pár csepp zöld ételfestéket. Kék kókuszos krém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a kevés vízben oldott kókusztejport, ízlés szerint ízesítjük kevés cukorral, vagy citromlével, majd pár csepp kék ételfestékkel színezzük. Narancssárga tejszínes mogyorókrém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a tejszínes mogyoró aromát és pár csepp festékkel színezzük. Nap-sárga vaníliás krém: a maradék sajtkrémmel elkeverjük a vaníliát és egy kevéske sárga ételfestékkel.
3.Marcipán figurák készítése: a marcipán figurákat megformázzuk, majd kifestjük és picit száradni hagyjuk. Előre elkészíthető, mert hosszabb időt vesz igénybe. Gyerekekkel együtt akár egy játékos délután is lehet.

Tippek

A szárított vaníliarúd mozsárban porrá zúzható. Az ételfesték használata: a színek telítettsége növelhető a mennyiség fokozásával. A narancssága színt a piros és a sárga, a feketét (a figurák szeméhez) sárga, kék és piros színek keverésével állíthatjuk elő. A marcipán figurák: szilikon, vagy műanyag lapon könnyebb a marcipánnal dolgozni. Ha letapad, szórjunk alá egy kevés finomlisztet. A figurák alkatrészeit egy kevéske vízzel ragaszthatjuk össze.
gyermekkel is készíthető
 
 
0 komment , kategória:  Rec.04-Húsvéti sütik  
Húsvéti citromos torta
  2014-04-14 13:13:22, hétfő
 
 


Rama sütigyár recept

Húsvéti citromos torta
Hozzávalók

Tészta

7 db tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Krém

4 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 db citrom leve
4 db tojássárgája
20 dkg porcukor
25 dkg Rama
Díszítés

fondant cukor
oldalára tortadíszítő cukor, vagy csoki

Elkészítés

1.A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral, a 3 citrom levével és egynek a lereszelt héjával, a tojássárgákkal, valamint a cukorral eldolgozzuk.
2.Kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Közben a Ramát habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a főzött krémet.
3.A piskótát három részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.

Tippek

A krém hamar odakaphat, nagyon kell rá vigyázni.
Oszd meg másokkal is a receptet:
 
 
0 komment , kategória:  Rec.04-Húsvéti sütik  
Tojással sült foszlós húsvéti kalács
  2014-04-14 13:09:44, hétfő
 
 


Rama sütigyár recept
Tojással sült foszlós húsvéti kalács

Hozzávalók

6 kemény tojás
1 mk. só
80 g Rama
50 g porcukor
2 db tojássárgája
3,5 dl tej
30 g élesztő
500 g liszt
1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés

1.A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, adunk hozzá még annyi lisztet, hogy galuska lágyságú legyen, tetejét megszórjuk liszttel, és kétszeresére kelesztjük kb 20 perc alatt.
2.Hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat, a sót, jól összedolgozzuk, majd 2-3 adagban beledagasztjuk az olvasztott, de nem meleg Ramát.
3.Ha már kétszeresére megkelt, lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, hengereket sodrunk belőle, megfonjuk. Ramával kikent kerek tortaformába kanyarítjuk úgy, hogy a végek a közepére kerüljenek.
4.Letakarjuk és langyos helyen addig kelesztjük, amíg a tészta már majdnem a forma pereméig ér. Belenyomkodjuk a beolajozott és a keskenyedő végén tojástűvel kiszúrt, -ez kerül felülre- kemény tojásokat, megkenjük a tésztát (a tojásokat nem) a tojássárgával és előmelegített sütőben, 200 fokon 40-45 percig sütjük.
5.A formában hagyjuk langyosra hűlni.
 
 
0 komment , kategória:  Rec.04-Húsvéti sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 676 db bejegyzés
Összes: 34932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 360
  • e Hét: 4110
  • e Hónap: 35662
  • e Év: 1290580
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.