Belépés
joetoth.blog.xfree.hu
pax Tóth József
1937.09.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Bibliából és szenttől39/691
  2016-06-05 20:09:57, vasárnap
 
  Az ifjú feltámasztása
A temetési tömeg riadozva csodálkozik, de mi, az övéi, hisszük,
hogy minden idôk halottai Krisztus szavára éppúgy kikelnek majd
sírjukból. ,,Kik a sírokban vannak, újratámadnak'' -- mondja Izajás
(26,19) és az Úr szavai: ,,Eljön az óra, mikor a holtak meghallják az Emberfia hangját, s akik hallják, élni fognak.'' (Jn 5,25) Az apostol hozzáfuzi: ,,Egy szempillantásban, a végsô trombitára: mert megharsan a trombita, és a holtak kikelnek romlatlanul.'' (1Kor 15,52) Mi ez a trombita? Az Emberfia harsogó szava! A hang, mely semmibôl hívta ki a világot, a végnapon halálból hívja újra; s ki porból Ádámot teremtett,a végén visszahívja ôt a porból... -- Ha Isten szava, ki Krisztusban harsog, hív és újrahív éjt-napot, évszakokat és éveket, parancsol létet, nemlétet, halált ad, életet hoz vissza -- miért ne tenné bennünk is, amit tesz mindenben szüntelen!? Vagy épp csak nálunk fogy el isteni hatalma?!
Rázzátok föl lelketek a föltámadás hitére, látva ez egy
föltámasztott ifjút is, higgyük, hogy a szent kereszt megszántja
testünket mint az eke, hitünk az elvetett mag, a sír csak barázda, a
bomlás csíra, a titkos sarjadás -- a végnap várása. S mikor eljön az
Urunk újraérkezésének tavasza, kikél a testünk üdén, az életadó
aratásra. -- Ha egy özvegy földi könnyei úgy megindították Krisztus
szívét, hogy elébe megy az úton, hogy lesújt a halálra, visszahozza a kedves fiút, örömre vált zokogást, gyászos temetést születési ünnepre,egy anya kedvéért mindent, -- mit meg nem tesz majd Ô, ragyogó erejében, a Szent Anya, az Egyház szüntelen esengésére? Az Ô jegyesének, a kiontott vérért, verejtékért! Hiszen az Egyház könnyet ont folytonos imákon és vért a mártírokban! Igen, Krisztus visszaadja Neki, az Anyának, ,,egyetlen fiát'', ezt az egységet: a Keresztény Népet! (Aranyszavú Sz Péter: 103. beszéd)

/Aranyszavú Szent Péter püspök,+450 Ravenna/
 
 
0 komment , kategória:  Aranyszavú Szent Péter  
Szenttől15/184
  2011-07-31 16:13:42, vasárnap
 
  Békesség az isteni és emberi természetet hordozó Krisztustól.
Ember,miért tartod magadat hitványnak,amikor Teremtőd szemében oly értékes vagy?Amikor Isten annyira megbecsült,miért alacsonyitod le önmagadat?Miért kutatod azt,hogy miből lettél,és nem törődsz azzal,hogy mivégre is születtél?Nemde mindaz,amit a világon látsz a te otthonod?A bensődbe áramló fény eloszlatja azt a sötétséget,amely körűlvesz téged.Érted van kimérve az éjszaka és a nappal,neked ragyognak az égbolt napja,holdja és különböző fényű csillagai.A földet is miattad díszíti virág,erdő meg gyümölcs. Számodra teremtette az Isten az élőlények csodás sokaságát a levegőben,a földön és a vizekben,hogy az eljövendő új világ örömét ne lehangoló,kietlen magányosság előzze meg itt.
Teremtőd azt is kigondplta,hogy mindezeken felül mivel növelje még megbecsűlésedet:beléd helyezte saját képmását,hogy a láthatatlan Alkotót látható képe jelenítse meg.Neked engedte át a földi javakat,hogy az Úr képmása ne legyen elzárva ettől a nagyon gazdag világ birtoklásátóll.Isten azt,,amit önszántából tieddé tett,nagylelkűen önmagából nyújtotta neked,mert azt akarta,hogy valóban őt magát lássák az emberben,akiben azelőtt csak tükörképként kívánt láthatóvá lenni.És véghezvitte,hogy ő maga is részese legyen annak az emberi természetnek,amelyet azelőtt csak képmásként fogadott el.
Megszületik tehát Krisztus,hogy megújítsa ezzel a megromlott emberi természetet.Vállalja,hogy gyermek legyen,elviseli,hogy táplálják,átéli az egyes életkorokat,hogy helyreállítsa az általa alkotott teljes emberi életet. Hordozta az embert,hogy az ember immár el ne bukhasson.Azt,akit földinek teremtett,égivé tette. Akinek eddig emberi lelke volt,azt most isteni lélek élteti.Ezáltal mindenestül Istenhez emeli fel az embert,hogy semmit se hagyjon meg benne mindabból,ami bűn,halál, szenvedés,fájdalom és földi dolog. Mindezt pedig a mi Urunk,Jézus Krisztus teszi,aki az Atyával él és uralkodik a Szentlélekkel egységben,Isten,most és mindenkor fogyhatatlan századokon át./Aranyszavú Szent Péter püspök,+450 Ravenna/
 
 
0 komment , kategória:  Aranyszavú Szent Péter  
Bibliából és Szenttöl7/64
  2010-07-04 18:00:26, vasárnap
 
  A békesség megörzéséböl ered az erények sokasága,az élet gazdagsága.
Szeretteim,azt mondja az evangélista,hogy "boldogok a békességesek, mert Isten fiainak hivják öket"/Mt 5,9/.Valóban dúsan fejlödnek a keresztény erények abban az emberben,aki keresztényi békében ápolja az egyetértést.Csak azok nevezhetök Isten fiainak ,akik békességben élnek.
Kedveseim,a béke az,ami kiemeli az embert a szolgasorból.A béke tesz szabaddá,és még Isten elött is megváltoztatja az ember személyi helyzetét,hiszen a szolgát fiúvá,a rabszolgát szabad emberré teszi.A testvérek közötti béke az Isten akarata ,Krisztus öröme,a szent élet betetözése,az igazság mércéje,a tudományok mestere ,az erkölcsök öre,és minden dologban dicséretreméltó életszabály.A béke az imádság támogatója, könyörgéseink könnyen járható és hathatós útja,és minden vágyunk megvalósult teljessége.A béke a szeretet szülöanyja,az egyetértés köteléke ,és annak a tiszta lelkületnek a nyilvánvaló jele,amely csak Istentöl várja azt,amit el akar érni.Mindazt,amit akar,töle kéri,s amit csak kér,azt meg is kapja.A békét királyi parancs folytán kell megöriznünk,hiszen maga Krisztus Urunk mondta:"Békességet hagyok rátok,az én ţékémet adom nektek "/Jn 14,27/.Ez annyit jelent :Békében hagylak el titeket,és békében találjak majd rátok .Amikor eltávozni készült tölük,azt akarta odaadni nekik,amit majd ha visszatér,mindnyájukban meg akar találni.
Isteni parancs,hogy megörizzük azt,amit ö nekünk adott.Nem érthetök félre szavai:Meg akarom találni ,amit rátok hagytam.A békét teljesen Isten ülteti lelkünkbe,a sátán viszont onnét gyökerestöl ki szeretné tépni.Mert miként a testvéri szeretet Istentöl ered,éppen úgy a sátántól származik a gyülölet.Ezért kell kárhoztatnunk a gyülölködést,hiszen irva van:"Aki gyülöli testvérét, gyilkos"/1Jn 3,15/.
Látjátok tehát ,kedves testvéreink ,szeretnünk kell a békét ,és kedvelnünk az egyetértést,mert ezekböl származik és ezekböl táplálkozik a szeretet.Hiszen tudjátok,hogy az Apostol szerint is "a szeretet Istentöl van"/1Jn 4,7/.Tehát Isten nincs azzal,akiböl hiányzik a szeretet.
Tartsuk meg,testvérek,a parancsokat ,mert azok jelentik számunkra az életet.Éljen bennünk az a testvériség,amelyet a túláradó béke köteléke tart össze .Füzzön bennünket egységbe a szeretet üdvösségtermö köteléke azzal a kölcsönös szeretettel, amely leplet borit a rengeteg bünre.Minden vágyunkkal a szeretetre kell tehát törekednünk,amely oly sok jót képes müvelni, mint amilyen nagy jutalomra is érdemes.Az erények közül pedig mindenekelött a békességet gyakoroljuk,mert abban lakik az Isten.
Szeressétek a békét,és akkor nyugalmatok lesz mindenben .Ezzel nekünk jutalmat,magatoknak pedig örömet szereztek.De azért is, hogy Istennek a béke egységében alapitott Egyháza majd örüljön a Krisztussal való tökéletes egységben./Aranyszavú Szent Péter püspök/+450 Ravenna/
 
 
0 komment , kategória:  Aranyszavú Szent Péter  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 74 db bejegyzés
Összes: 929 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 32
  • e Hét: 83
  • e Hónap: 725
  • e Év: 53101
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.