Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Tégy minden jót, amire képes vagy, És tedd olyan csendben, Ahogyan csak lehetséges. Charles Dickens Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
A nő válni akart.
  2017-02-14 12:28:52, kedd
 
 


A nő válni akart. A férje kért egy nap gondolkodási időt és ezt a levelet írta:

Egész este egy szót sem szólt, úgy tűnt, hogy nagyon gondolkodik valamin. Egymás után gyújtott rá. Én csalódott voltam, nem értettem, hogy miért nem hajlandó bármit is mondani.

Három év együtt járás és két év házasság után most elég furcsának látom a kapcsolatunkat. Amiért annak idején beleszerettem a férjembe, azok az érzések most megváltoztak.

Egy nagyon érzékeny és érzéki nő vagyok. Számomra nagyon fontos a romantika, a kedvesség, az odafigyelés. A férjem teljesen az ellentétem. Nem érzékeny, és a romantikára sem kapható. Mindezért elbizonytalanodtam az utóbbi időben.

Egy napon erőt gyűjtöttem, és közöltem vele, hogy el akarok válni.

- Miért? - kérdezte

- Mert elegem van! - válaszoltam.

Ő erre nem mondott semmit. Egész este egy szót sem szólt, úgy tűnt, hogy nagyon gondolkodik valamin. Egymás után gyújtott rá. Én csalódott voltam, nem értettem, hogy miért nem hajlandó bármit is mondani. Ha már nekem sem tudja elmondani azt, hogy mit érez, minek kell folytatni ezt az egészet.

Majd hirtelen azt kérdezte:

- Mit tehetnék azért, hogy meggondold magad?

Mélyen a szemébe néztem, és halkan azt feleltem:

- Na ez itt a kérdés... Ha tudod a választ, és őszintén meggyőzöl arról, hogy szeretsz, akkor meggondolom magam.

- Holnap megadom a választ - mondta csendesen.

Számomra az utolsó remény is elvesztett, mikor azt mondta, hogy majd holnap válaszol.

Másnap mikor felébredtem, nem volt mellettem. Az íróasztalon lapok voltak. Az egyiken ez állt:

,,Drágám!

Azért foglalkoztam az utóbbi időben többet magammal és kevesebbet veled, mert vigyáznom kell a kezeim épségére, hogy mikor elrontod a számítógépen lévő programokat, akkor meg tudjam javítani a gépet. Vigyáznom kell a lábaim épségére, mert mindig a munkahelyeden felejted a lakáskulcsod, és szeretném, ha még sokáig el tudnék menni értük az irodába, hogy visszahozzam neked. Vigyáznom kell a szemeim épségére, mert, ha utazunk, a nagyvárosokban mindig eltévedsz, én pedig szeretnék mindig rád találni.

Miközben olvastam, a szemeim megteltek könnyel, még a levelet is eláztatták, amely így folytatódott:

,,Most, hogy tudod a válaszom, és boldog vagy, kérlek nyisd ki az ajtót, mert már jó ideje, hogy ott állok a reggelivel".

A nevetés hirtelen tört ki belőlem. Gyorsan kinyitottam az ajtót, ő ott állt, a tálcán rántottával és dzsúzzal.

Ilyen az élet, ilyen a szerelem. Sokszor nem is vesszük észre, hogy ott van közvetlen mellettünk. A szerelem akár unalmas is lehet egy idő után. Viszont ott van, csak meg kell látni, és örülni kell neki, minden egyes percben.

Ne felejtsd el megosztani! tudnodkell.info
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Tallóztam
  2017-02-06 23:14:21, hétfő
 
 
A durr-defekt

Két barát szerves kémiát hallgatott az egyetemen. A kurzust mindketten jó eredménnyel teljesítették, jó munkát végeztek a laborban is, így mind a ketten tiszta ötös átlaggal néztek szembe a záróvizsgával. Eddig minden jól ment. Sajnálatos módon azonban kissé elbízták magukat és úgy döntöttek, hogy a vizsgát megelőző éjszakát egy szórakozóhelyen töltik. A partin remek volt a hangulat; egyik esemény követte a másikat, majd úgy esett, hogy másnap reggel túl sokáig aludtak.
Lekésték a vizsgát! Micsoda katasztrófa!
Találékony elmék lévén felkeresték a professzort és azt mondták neki, hogy egy beteg barátjukat látogatták meg előző este, aki a városon kívül lakik, de hazafelé defektet kaptak. Mivel sem pótkerék, sem emelő nem volt a kocsiban, ott ragadtak az út mellett. Reggel lett mire egy arra járó autós felvette őket, ezért nem értek oda a vizsgára. Mivel őszintén sajnálták, hogy nem írhatták meg a tesztet (pedig mennyire várták!), arra gondoltak, hogy aznap délután bepótolhatnák a lemaradást.
A professzor fontolóra vette a dolgot, majd úgy döntött, hogy teljesíti a kérésüket, hiszen nem volt lehetőségük megbeszélni a kérdéseket a többi diákkal, akik már megírták a tesztet. Az ebédszünet után a hallgatók készen álltak, hogy pótolják a tesztírást. A professzor két külön teremben ültette le őket, majd mind a kettőjüknek átnyújtotta a tesztlapokat, majd elkezdődött a vizsga.
Az első oldal első kérdése egyszerű volt, 5 pontért. Hát ez könnyű lesz! - gondolták magukban. Majd miután megválaszolták az első kérdést, mind a ketten odalapoztak a második kérdéshez: ,,Melyik kerék lett defektes?" (95 pont).


Gyakorlati alkalmazás: A kérdés láttán az első dolog, amire a diákok hamar rájöttek, hogy a professzor korántsem volt olyan ostoba, mint gondolták. A második pedig az, hogy saját hazugságuk csapdájába kerültek, ahonnan nem volt többé kiút.
Akit kaptak már rajta hazugságon jól tudja, hogy a hazugságok miatt az emberek képtelenek ismét megbízni benne. A Biblia határozottan az őszinteségre bátorít. A tízparancsolat egyike is arra figyelmeztet, hogy mindig mondjunk igazat. Jézus is azt tanította, hogy ,,Az igazság szabaddá tesz!"
(János 8:32)

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Így nyír­juk ki a mo­só­gé­pet
  2017-01-28 09:45:49, szombat
 
  Így nyír­juk ki a mo­só­gé­pet: íme a leg­na­gyobb hibák, ami­ket el­kö­ve­tünk
14 hiba, ame­lye­ket ha el­ke­rülsz, meg­őriz­he­ted mo­só­gé­ped és ru­háid ép­sé­gét. Sokat is­mersz kö­zü­lük, de biz­to­san tu­dunk újat mu­tatni.

Szerző: Rózsa Dia

Őrizd meg a drága mosógéped és ruháid épségét azzal, hogy ezeket a hibákat elkerülöd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tégy ecetet a mosógépbe! Jól jársz!
Ne hidd, hogy csak ruhát moshatsz a mosógépben

1. HELYTELEN ÖSSZEVÁLOGATÁS

Színes ruhákat nem mosol fehérekkel. Ám tudod-e, hogy törölközőket sem ajánlatos műszálas textíliákkal egy programba tenni? A polar anyagú ruhadarabokat se mosd mással együtt. Válogass hasonló összetételű darabokat ugyanabba a programba.

2. LYUK A RUHÁN

Ne csodálkozz, ha roncsolódást tapasztalsz kedvenc blúzodon. Ha a rajta talált foltot túl erősen dörzsölöd, a mosás során a meggyöngült anyag kilyukadhat. Ezt a bosszúságot megelőzheted, ha dörzsölés helyett inkább szórsz a foltra egy kevés mosóport, és előáztatod a holmit.

3. TÚL SOK MOSÓSZER

Ha túl sok mosószert adagolsz, a fölösleg kicsapódhat a ruhák bizonyos részein. Ilyen például az ingnyak.

4. CIPZÁR, GOMBOK

A nyitva felejtett cipzár fogai beakadva roncsolhatják a többi textíliát. Mosás előtt mindig húzd fel ezeket. Az ingeket ellenben kigombolva mosd.Begombolva leszakadhatnak róluk a gombok, sérülhet az anyaguk.

5. TÚL SOK FEHÉRÍTŐ

A fehérítő csökkenti az anyag tartósságát, és sérülékenyebbé válhat tőle. A fehérítendő ruhát inkább tedd egy lábasba, önts rá vizet, melybepár csepp citromlevet ejtesz, és főzd rövid ideig.
Eközben a címlapon

6. BIKINI, ÚSZÓ- és SPORTRUHA

Az elasztikus anyagú fürdő- és sportöltözékeket ne tedd mosógépbe. Kíméletesebb a kézi mosás. Így megmarad a textília rugalmassága.
7. SZÜKSÉGE VAN A MOSÓGÉPNEK PIHENÉSRE?

Aggódsz, hogy több adag ruha mosása egymás után tönkreteszi a mosógépet? Tévedés: ilyenkor nem kell a gépnek újra és újra üzemi hőmérsékletre melegítenie magát, hanem az előzőt felhasználva energiát takarít meg.

8. PÁRNA, TAKARÓ

Általános hiba a párnák, takarók mosása csupán egyetlen programban. Ugyanis minden darabot kétszer kellene kimosni egymás után. Az első ciklus alatt ezek az anyagok visszatartják a habot, így a mosószer a tollban, takaróban marad.

9. ZOKNIK PÁROSÍTÁSA

Téged is végtelenül fáraszt a lehetetlen küldetés, amikor mosás után az összekeveredett zoknikat próbálod párosítani? Egyszerűsítheted a feladatot, ha pusztán csak zoknikat mosol.

10. TÖRÖLKÖZŐ ÖBLÍTŐVEL

Öblítőt adagolsz a mosáshoz, hogy a törülközők puhábbak legyenek? Nagy hiba! Lehet, hogy a tapintásuk lágyabb lesz, de a nedvszívó képességük csökken.

11. TÚL SOK RUHA EGY PROGRAMBAN

Soha ne töltsd túl a gépet. Ha teletömöd, megterheled, hamarabb elromlik.

12. SZÉLDZSEKI, ANORÁK

Speciális anyagok, így speciális mosási módot is igényelnek. Hogy megőrizd a minőségüket, mosd őket külön programban. Tégy melléjük 3 teniszlabdát. Ezzel kiegyensúlyozod a mosógépet, és a szennyezett hab is könnyebben távozik.

13. DRÁGA MOSÓSZER

A drága mosóport, folyékony mosószert, öblítőt helyettesítheted olcsó házi szerekkel. Só adagolásával például világosíthatod a ruhákat. A krétapor folteltávolító hatású. A mosószappan fehérít és halványítja a foltokat. A citromlé nem csupán illatosít, de puhítja, lágyítja is a textíliát.

14. A MOSÓGÉP ELHANYAGOLÁSA

Ne csak a ruhákkal, a mosógéppel is törődj. A mosópor-adagoló a legtöbb gépben kiemelhető.Tisztítsd rendszeresen. Mosás után hagyd nyitva a mosógép ajtaját, hogy jól kiszáradhasson. Így megelőzheted a bepenészedést. Évente egyszer futtass végig benne egy forró vizes, ecetes programot.
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Miért veszélyes a fejtetű?
  2017-01-19 19:46:43, csütörtök
 
 
Miért veszélyes a fejtetű?

A gyermekeinket fenyegető fejtetű leggyakrabban közösségekben, óvodákban, iskolákban terjed. Bárki elkaphatja függetlenül a haj ápoltságától, hosszától, minőségétől. A probléma azonban villámgyorsan bekövetkezhet, hiszen az apró élősködő szinte észrevétlenül szaporodik.

A tetű mindamellett, hogy diszkomfort érzetet vált ki, számos veszély forrása is lehet!

A vérszívás után piros, viszkető csípésnyom marad, mely a gyakori vakarás miatt könnyedén elfertőződhet. Az ilyenkor a sebekbe kerülő baktériumok és egyéb kórokozók nyirokér gyulladást alakíthatnak ki, mely hidegrázást és lázas állapotot von maga után.

Másik tipikus veszélye az allergiás bőrreakció, ami annak következményeként alakul ki, ha nem kezeljük időben a problémát. A csípések mellett jelentkező heves bőrgyulladás, felhólyagzott, nedvedző kiütések jellemzik. Ezért nem szabad várni, ha észrevesszük a fertőzést, azonnal kezeljük!

Habár a tetű nem terjeszt betegségeket, de a sebek miatt kialakult testi tünetek mellett olyan lelki problémákat is okozhat gyermekünkben, mint a szorongás, a félelem és a visszahúzódó magatartás. Továbbá ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a gyermek által hazahozott tetű, hamar az egész család problémája lehet könnyű terjedése miatt.

A sebeket a hajas fejbőrben a legnehezebb észrevenni! Így, ha tudomást szereztünk arról, hogy gyermekünk egyik iskolatársa megfertőződött, akkor megelőzésképp is használhatunk Pedexet, hogy a csemeténk véletlenül se kapja el ezt a kellemetlen és ciki ,,betegséget".

Mindig tartsunk otthon az élősködők elpusztítására alkalmas Pedexet, ami rögtön kéznél van ha baj van, és segít megelőzni vagy akár megszüntetni a kórokozók tovább terjedését!
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Ezért kell letakarnod a laptopod kameráját!
  2017-01-03 21:50:29, kedd
 
 
Ezért kell letakarnod a laptopod kameráját! Nem tudtam erről a veszélyről!

Figyelmesnek kell lenni, mert akár a saját laptopod kameráján keresztül is megfigyelhetnek. A laptopok ma már kiváló minőségű kamerákkal vannak felszerelve. Ma már egyre több olyan apró műanyag tapaszt kaphatunk a boltban, amivel eltakarhatjuk a laptop, a telefon, vagy más elektromos eszközök kameráit. Miért jelennek meg ilyen termékek a piacon?

Hosszú évek kutatása folyamán kiderült, hogy a hekkerek a kamerákon keresztül is meg tudják figyelni az embereket, lehallgathatják a beszélgetéseidet, miközben ezt a felhasználó nem is érzékeli. A laptopok, a telefonok, a tévék az életünk nagy részét “látják". A szakértők szerint, ha nem akarod, hogy az életed bárki számára áttekinthető legyen, akkor takard le a kamerákat. Eva Galberin, az Electronic Frontier Foundation analitikusa már 2007 óta leragasztja a laptopja kameráját.

Tényleg le kell takarni a laptop kameráját?

Nem egy tudományos fantáziáról, vagy paranoiáról beszélünk. 2013-ban a kutatók már bebizonyították, hogy a laptopok kamerái könnyen bekapcsolhatóak és a használójuk észre sem veszi. Még a MacBook kamerája is könnyen bekapcsolható. Egy amerikai család arról számolt be, hogy hekkerek felvételeket készítettek róluk, mégpedig az okos tévéjükön keresztül.

A tapaszokat csak azok nem használják, akik még nem hallottak a veszélyről, vagy csak most kezdek el számítógépet használni és még nem értik, mire képesek a hekkerek.

Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Kína hihetetlenül fontos
  2017-01-03 12:27:57, kedd
 
  Kína hihetetlenül fontos szerepet tölt be a modern világban és hagyományaitól, valamint különleges ételeitől eltekintve a legfőbb jellemzője, hogy rengeteg olyan terméket gyárt, amit nap mint nap használunk. Ipara azonban nemcsak emiatt került az utóbbi időben a figyelem középpontjába. A szabályok betartásának hiánya miatt egyre többen fordulnak elő a Kínában készült termékektől. Néhány felháborítóan olcsó kínai termékben mérgező összetevőket találtak, ezeket pedig a világ minden táján árusították.

Most bemutatunk 10 kínai élelmiszert, amit jobban teszed, ha elkerülsz, mivel rengeteg toxikus anyagot tartalmaznak!

Hamisított ginzeng gyökér

A ginzeng gyökér népszerű gyógynövény, Kínában már több mint 3000 éve használják. Ára gyorsan emelkedik, ezért sok termelő csinálja azt, hogy cukorban forralja a gyökeret, hogy annak súlyát megnövelje és még többet kérhessen érte. Ez a szakértők szerint is gyakran előfordul és nemcsak az vele a probléma, hogy a kereskedők átverik a vásárlókat, de a gyógynövény így valamennyi értékes összetevőjét is elveszíti. A természetes ginzeng gyökér 20% cukrot tartalmaz, a hamisítványban ez az arány 70% is lehet, ami pedig már káros az egészségre.

Hamis borsó

2005-ben a kínai Hunan tartományból származó, hamisított zöldborsót találtak. A hamisítást az leplezte le, hogy a borsók forralás után is kemények maradtak, a vizet pedig természetellenes zöldre színezték. A termelők rengeteget profitálnak a borsókon, az egyik ilyen illegális műhely a vizsgálatok szerint több mint 3 évig működött, míg be nem zárták!

A hamisított borsó cukorborsóból és szójababból készül, ezekhez zöld színezéket és nátrium-metabiszulfitot adnak, ez utóbbit fehérítőként és tartósítószerként szokás alkalmazni. A festék használata rákkeltő tulajdonságai miatt tiltva van, emellett gátolja a kálcium felszívódását a testben. A táplálkozási szakértők szerint a hamis borsót két tartományban is árusították. A kínai törvények szerint csak akkor lehet élelmiszer biztonsági eseményről beszélni, ha egy élelmiszer már legalább egy ember halálát okozta. Ezért a káros anyagok az egyes termékekben nincsenek tiltva, sem jelezve.

Tojás utánzat

Kínai weboldalakon jó pár videót találunk, melyekben azt mutatják meg, hogyan lehet napi 70 dollárt szerezni a tojás hamisításával. A tojás utánzat ártalmas összetevőket is tartalmaz, köztük zselatint, alginsavat, kálcium-kloridot, timsót és mesterséges színezéket. A tojáshéjat kálcium-karbonátból készítik. A tojás utánzatok fogyasztása demenciához, memóriavesztéshez vezet.

Hamis édesburgonyás tészta

A kínai hatóságok megállapították, hogy a kínai Zhongshan városában található üzemben legalább 5,5 tonna hamisított tésztát állítottak elő. Sokan panaszkodtak a tészta furcsa ízére. A vizsgálatok során megállapították, hogy az édesburgonyás tészta tartalmazott kukoricát, ipari festéket és paraffin viaszt.

Műanyag rizs

A kínai hatóságok rájöttek, hogy Kínában hamis rizst is árultak. A mesterségesen előállított rizs burgonyát és szintetikus gyantát is tartalmazott! Ez a rizs forralás után is kemény maradt, azonos káros hatásokkal rendelkezett, mint a hamisított borsó, hosszútávon rákkeltő volt. A gyártóknak ismételten az volt a céljuk, hogy hasznot húzzanak a hamisított változatból, mivel a legnépszerűbb kínai rizs, a Wuchang neve alatt árulták az utánzatot.

Asztali só helyett ipari só

Az egészségre gyakorolt kedvezőtlen hatásai miatt az ipari só csomagolásán fel van tüntetve, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan. Ugyanakkor jóval olcsóbb az asztali sónál. Az elmúlt 13 évben 788 tonnát adtak el belőle. Az ipari só fogyasztása fizikai és mentális problémákhoz vezet, káros hatással van a nemzőképességre és a pajzsmirigyre.

Disznóból marhát

Kínában a sertés sokkal olcsóbb, ezért sok étteremben marhahúsként árulták. A kémiailag feldolgozott hamisítvány marhahús kivonatot tartalmaz, a húsnak fényes felületet adó marinátban 90 percig pácolják. A szakértők azt javasolják, hogy mindenki tartsa távol magát ettől a húskészítménytől, mivel hosszútávon a fogyasztása deformitást, mérgezést, rákot okoz.

Babatápszer

Közel 50 embert vádoltak meg azzal, hogy hamis baba tápszert készítettek, ami miatt számos haláleset fordulat elő gyerekeknél a kínai Fuyang tartományban 2004-ben. A hamis babatápszer csak kevés tápanyagot tartalmazott, nagy részben kréta volt benne. Azoknál a gyerekeknél, akik rendszeresen ezt a tápszert kapták, nagyfejűséget figyeltek meg és a test többi részének lassú hanyatlását.

Fekete bors helyett sár

A kínai Guangdong tartományban a helyi média számolt be arról, hogy egy forgalmazó sarat adott el fekete borsként. Továbbá, a fehér borsot nagyrészt fehér lisztből állította elő és amikor a hatóságok elfogták, csak annyit mondott, ezzel nem öl meg senkit. Felfoghatatlan!

Betonnal töltött dió

2012-ben egy kínai fiatal héjával együtt vásárolt diót Zhengzhou városban és amikor feltörte, betont talált a belsejében. A betont papírdarabokba csomagolták, hogy megőrizzék azt a jellegzetes zörgő hangot, amit a dió ad, amikor a vásárlók megrázogatják. Mivel a diókat súlyra árulták, a hamisító nagy profitot remélt a dologtól.

Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Köhögés
  2016-12-31 20:39:39, szombat
 
  Köhögés - Enyhe tünet is súlyos problémát jelezhet Szerző: Orvost keresek Egészségmagazin A köhögés reflexes mechanizmus, születésünk pillanatától kezdve szervezetünk védekező eszköze. Alapvető funkciója a légutakba került idegen anyag azonnali eltávolítása. A köhögés tünet, hátterében igen nagyszámú betegség állhat. Írásunkban most a kevésbé ismert kiváltó okok bemutatására vállalkozunk, dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász segítségével. Visszatérő panaszok A felső légutak gyulladásos betegségei közül, leggyakrabban köhögést okozók az akut arcüreg gyulladás, valamint az orr-és garatmandula gyulladás. Mindkettő járhat rekedtséggel, gombócérzéssel a torokban, ill. torkon érzett váladékozással. Ezek általában viszonylag hirtelen kezdődnek, fertőzésre utaló bevezető tünetekkel, esetleg lázzal is, de főleg az arcüreg gyulladás esetén alattomosan, az akut fertőzés után hetekkel is panaszt okoz. Célzott kezeléssel gyorsan gyógyítható - magyarázza a Budai Allergiaközpont orvosa. Ha az arcüreg gyulladás nem gyógyul, gyakran ismétlődik, hátterében egyéb hajlamosító tényező áll,(allergia, polip, orrsövény ferdülés, stb.) ennek kiderítése, megszüntetése indokolt. Hirdetések Mit kérdezhet orvosunk a köhögésről? Mivel a köhögés tünet és nem betegség, a kiváltó okok diagnosztizálásában van nagy szerepe a köhögés elemzésének. Fontos tisztázni az alábbi szempontokat: Mióta tart a köhögés? A heveny köhögés 3-8 hete kezdődött. Ha ezt az időtartamot meghaladja, idült köhögésről beszélünk. Az akut köhögés okai lehet heveny légúti fertőzés (például hörghurut), heveny arcüreg gyulladás, irritáló anyagok (például bors, klórgáz) belégzése, asztma, heveny szívbetegség, tüdőgyulladás, tüdőembólia, félrenyelés. Az idült köhögés oka a dohányzás és más környezeti ártalmak, idült arcüreg gyulladás, asztma, idült hörghurut, idült szívbetegség, jó- vagy rosszindulatú daganat, tbc, ismétlődő netán észrevétlen félrenyelés lehet. Hirtelen kezdődött-e? A köhögés hirtelen, erőteljesen, kínzóan keletkezik félrenyelés alkalmával, ugyanakkor hosszabb idő, akár évek alatt alakul ki dohányosok esetében, akik gyakran észre sem veszik, hogy köhögnek, vagy azt egyenesen normálisnak tekintik. Bővebben a köhögés okairól és kezeléséről>> Enyhe tünet is komoly problémát jelezhet Igen veszélyes, az egyébként tünetszegényen zajló köhécselés- köhögés, rekedtség, aminek hátterében gyakran a garat-gége daganatos megbetegedése áll. Ehhez hajlamosak az emberek hozzászokni, figyelmen kívül hagyják a kezdeti figyelmeztető jeleket, és csak későn fordulnak orvoshoz. Hazánkban évről évre nő a garat-gégedaganatos betegek száma, köszönhetően a dohányzási és alkoholfogyasztási szokásoknak. A betegség kezdeti stádiumban csaknem 100 százalékban gyógyítható, ami előrehaladott stádiumra már nem igaz. Ezért fontos, hogy a rizikótényezővel élők, akár szűrő jelleggel is, de panasz - köhögés, elhúzódó rekedtség - esetén mindenképpen keressenek fel gégészt, az 5-10 perces vizsgálat életet menthet! Reflux is okozhatja Nem a légutak betegsége, de nagyon sokszor okoz köhögést - gyomor panasz nélkül is az, ún. reflux betegség. Ha a gyomorszáj nem zár teljesen, akár csak időszakosan, a savas gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, súlyosabb esetben a gégébe és onnan lelélegezve a légcsőbe is. A savas inger már a nyelőcsőbe jutva is reflexesen köhögéshez vezet, ha a légutakig is eljut, akkor mindenképpen. Az ingerköhögéshez társulhat égő érzés a torokban, vagy gombócérzés. Ha gyomorégés, emésztési panasz nem társul hozzá, a beteget először gégész, vagy tüdőgyógyász látja. Akár gége, akár hörgőtükrözéssel láthatók a hangszalagok, légcső felmaródása, ami alátámasztja a diagnózist. Legalább egyszer, azonban ilyenkor is szükséges gasztroenterológus által végzett gyomortükrözésre a szövődmények kizárására. A felsorolás nem teljes, egyéb köhögést kiváltó eltérések, betegségek is léteznek. A legfontosabb tudni, hogy a köhögés nem betegség, hanem tünet. Az ok kiderítése nélkül ne használjunk köhögéscsillapítókat, mert ez csak elfedi a betegség jelét, késleltetve a diagnózist és ezzel a gyógyulás esélyét. (www.allergiakozpont.hu)  
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Az eredmények
  2016-11-12 18:28:47, szombat
 
  Sokkoló Nébih-teszt: Theo Papa és Béres Alexandra hortobágyi palacsintája is elbukott!

Házhoz szállított hortobágyi palacsintákat tesztelt a Nébih. A 21 termékből 7-nél mutattak ki szennyezettséget jelző mikroorganizmust, kettőnél pedig spórás baktériumot.

Összesen 21 hortobágyi palacsintát vizsgáltak a NÉBIH munkatársai: 10 klasszikusnak mondható húsos palacsintát, valamint 11 speciális változatot.

A NÉBIH laboratóriumaiban a palacsintákat összesen 300 szempontból vizsgálták. A mikrobiológiai laboratóriumi eredmények 21 termékből 7-nél mutattak ki nem kórokozónak tekintendő, de szennyezettséget jelző mikroorganizmust. Ennek hátterében valószínűleg hibás konyhatechnológia, az élelmiszer biztonsági szabályok megszegése, konyhahigiéniai hibák, nem megfelelő hőmérsékleten zajló készen tartás és kiszállítás állhat.

Két palacsintában toxintermelő Bacillus cereus (spórás) baktériumot mutattak ki, ami, ha az ételt nem megfelelő hőmérsékleten tárolják, akkor az érzékenyebb fogyasztóknál akár megbetegedést is okozhatott volna.

Az eredmények az élelmiszer biztonsági előírások megszegésére utalnak, ezért az érintett vállalkozásoknál hamarosan élelmiszer biztonsági ellenőrzést tart a hatóság.

A termékteszt rangsorát a kóstoláson adott pontok alakították. Viszont nem kaphattak rangsort azok az ételek, melyek mikrobiológiai szempontból nem feleltek meg, valamint pontlevonás járt a jelölési szabálytalanságokért, a szállítási-átvételi maghőmérséklet miatti hiányosságokért, és a termékek nettó tömegéből fakadó eltérésekért is. Leszerepeltek a Theo Papa, a Jó falat, az Anyucika, a Friss Food, az Egészségkonyha, Béres Alexandra és Bocsi Viki hortobágyi palacsintái, ezek a mikrobiológiai teszten sem jutottak át.
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Egy gyógyszerész őszinte vallomása!
  2016-11-09 08:09:21, szerda
 
  arisztotela
Egy gyógyszerész őszinte vallomása! Tele lett a pohár! Felsorolta az összes forgalomban lévő, bármikor megvásárolható, legális drogot: NeoCitran, Coldrex, Robitussin. Ön tudta ezt??

Miközben azon elmélkedem, hogy miért lehet eljárni egy vitaminkereskedővel szemben, aki c-vitamint vagy cinket javasol a nátha kezelésére és miért nem lehet a diszkódrogok forgalmazóival szemben fellépni, hadd mutassam meg a probléma gyökerét Önnek is.

Az utcai drogok a gyógyszeripar melléktermékei. Az LSD, a heroin és a most divatos diszkódrogok mind a gyógyszergyárak remekei. Hogy üldözik vagy mindennap reklámozzák a tévében csak attól függ, hogy sikerült e valakinek igazolni, hogy ártalmas.

Vegyük például a fenilefedrint. Ez a vegyület nem csupán a speed és az extasy nevű diszkódrogok alapanyaga, hanem a Coldrex, a NeoCitran, a Robitussin és még számos agyonreklámozott nátha elleni szer fő összetevője.

Miért szedik a fiatalok a diszkóban? Hogy feldobódjanak. Miért szedi egy náthás? Ugyan ezért. Ne gondolja, hogy ettől meggyógyul! Ezek nem gyógyszerek! Csupán bedrogozva kevésbé fogja érezni, hogy beteg. Kicsit leverte a nátha? Szedjen drogot! Recept nélkül kapható a patikákban és akár egy benzinkúton is.

Amit biztosan tudunk a phenylephrineről és származékairól, hogy függőséget okoznak. Aki rászokott, nehezen tud róla leszokni és bármilyen lelki megterhelés esetén újra használni fogja. Még olyan is előfordult, hogy nátha tüneteit mutatta valaki stressz hatására, csak hogy hozzájusson a gyógyszerhez. Több nőismerősöm is a táskájában hordta a Neocitrant akkor is, amikor semmi betegsége nem volt. "Biztonságérzetet" adott nekik.

Újat mondtam? Felháborodott?

Gondolom ön is tudja, hogy a fenti gyógyszereknek van gyerekváltozata is. Képzelje, ugyan ezekből az összetevőkből állnak. Ez abból az elgondolásból jött létre, hogy ha egy gyógyszer biztonságos a felnőtteknek, akkor egy kicsi nem árthat a gyereknek sem. Tényleg így működik a gyógyszer adagolási tudomány.

Hogy mit tehet?

Írjon levelet a képviselőjének. Mondja el neki, hogy nem ért egyet a pszeudoefedrin tartalmú szerek szabad forgalmazásával és helyette a méz, a cink és a c-vitamin reklámozását javasolja legalizálni. Ugyanis ma ezeknek gyógyhatást tulajdonítani tilos.

Ezért látunk olyan reklámokat a tévében a c-vitaminról, hogy van lassan ható, van gyorsan ható és van a lassan és gyorsan ható változata. A c-vitamin gyártónak ki kell találni valami ostobaságot, mert azt nem mondhatják, hogy ,,szedjen c-vitamint, hogy meg ne fázzon".

Ha mégis megfázott használja az immunrendszerét. Igyon gyógyteákat. Naponta 3-4 litert. Kanalazzon mézet, ami kitűnően csökkenti a köhögést, pihenjen, rágcsáljon gyömbért és szopogasson cink rágótablettát. Éppen annyi idő alatt fog meggyógyulni, mint ha drogokkal kezelné magát: 3-4 nap alatt."

(Egy magyar gyógyszergyár dolgozójának az írása.)

napitrend.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
Tallóztam
  2016-11-07 11:49:51, hétfő
 
  Diktatúrák áldozatai


Kerülendő dolgok! Emlékezetes foglalkozások!

Csillagbörtön nyugalmazott parancsnoka,helyettese,börtönorvos egykori asszisztense.meséi.

A halál árnyékában..

Ruzicska László (a szegedi Csillagbörtön nyugalmazott parancsnoka)
- Volt olyan, hogy egy bitón négy ember is lógott. Olyan sebességgel, olyan sok embert kellett felakasztani.

Pujler Fülöp (nyugalmazott parancsnokhelyettes, Csillagbörtön, Szeged)
- Két épület között, tehát, ahol az akasztás és ahol a halálos zárka volt, 15-20 méter a távolság. Azon a hajnalon, amikor az ítéletet végre kellett hajtani, felállítottunk teherautókat, azért, hogyha a halálraítélt őrjöngeni kezd, vagy kiabálni, akkor a motorokat be kell indítani.

Szemenyei-Kiss Tamás (politikai elítéltként a börtönorvos egykori asszisztense)
- Amikor az orvossal átmentem a Kis fogházba, az ítélet-végrehajtás színhelyére, voltak olyan nyomok, amikből lehetett arra következtetni, hogy volt olyan elítélt, aki védekezett, megpróbált menekülni. Láttam olyan bitófát is, amin vérnyomok voltak. Gondolom, mégiscsak történt ott olyan, hogy vergődött az elítélt. Ennek ugyanis voltak egyértelmű nyomai...

Klucsó Béla (a Budapesti Fegyház és Szigorított Börtön - a , - nyugalmazott parancsnoka)
- A szerszámok, amikkel dolgoztak, többek között azt a kötelet, amivel az elítéltet felakasztották, azt az ítélet-végrehajtó készítette el. szabályozta úgy, hogy az a bizonyos csomórész a nyaki ütőérre szoruljon, hogy amikor meghúzzák a kötelet, elszorítsa az ütőeret.
[Booster]
 
 
0 komment , kategória:  Kerülendő dolgok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 11 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 38013 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6071
  • e Hét: 12824
  • e Hónap: 152907
  • e Év: 703144
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.