Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Örökre szép, Mi szép volt egykoron! (Illyés Gyula) Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Tallóztam
  2017-06-05 21:46:04, hétfő
 
 
Rajongunk érte,

mert 20 perc alatt elkészíthető, nem kell keleszteni és nagyon finom, könnyed!

Hozzávalók:

csipet só
1 citrom leve
kevés rumaroma
50 g cukor
3 tojás
600 g joghurt
1 tasak sütőpor
500 g liszt
6 tasak vaníliás cukor
olaj a sütéshez



Elkészítése:

A tojásokat a joghurttal keverd össze, add hozzá a citromlét, a rumaromát és a sót. A sütőport keverd a liszthez és öntsd a joghurtos masszához, jól kavard össze. Forrósíts fel egy edénybe háromujjnyi olajat és tegyél bele egy kanálnyit a tésztából. A fánkokat így tedd bele az olajba. Ha nem fordulnak meg maguktól, egy kanál segítségével fordítsd meg őket az olajban. A fánkokat szedd papír
törlőre, hogy felszívja a fölösleges olajat és szórd meg a vaníliás cukorral. Akár lekvárt is kínálhatsz mellé.




Megosztásokat köszönöm
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Ilyen a jó kukorica
  2017-06-05 21:12:48, hétfő
 
 

Ha valami, hát a főtt kukorica maga a nyár. A strandon esik a legjobban, de cserébe ott a legdrágább is, a piacon jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, és mivel megfőzni sem nagy kunszt, érdemes otthon is elkészíteni.

Ilyen a jó kukorica

A jó főtt kukorica sorsa eleve el van rendelve. Ha jó minőségűt veszünk, akkor már félig zsebben van a siker. De honnan tudjuk, melyik a jó? Alapfeltétel: friss csemegekukoricát vegyünk. A takarmánykukorica, bármennyire is szeretne hasonlítani a csemegére, nem jó, kerüljük nagy ívben.

Ne vegyük meg azt, amelynek külső levelei fonnyadtak, szárazak, megsárgultak. A zöld levél már jó kezdés. Ha ez megvan, érdemes kicsit széthúzni a zöld héját és megnézni, milyenek a kukoricaszemek. Alapvető, hogy a szemek ne legyenek “horpadtak", az azt jelenti, már öreg a kukorica, ha ilyet látunk, menjünk tovább.

Nem jó, ha túl apró, vagy túl ritka, de az sem szerencsés, ha nagyon-nagyon sűrű. Ha megkarcolunk egy kukoricaszemet, és fehér, tejszerű anyag csordul ki belőle, akkor jó nyomon vagyunk, az általában friss kukoricát jelent. Ha viszont a csöve rózsaszínes/pirosas, akkor tegyük vissza, mert az takarmánykukorica. Az a jó, ha fehér vagy sárga a csöve.

Főzési tippek

Ha mélyhűtött kukoricát főzünk, a csövet fagyott állapotban tegyük a forró vízbe. Ha a megvásárolt vagy a kertben szedett csöveket nem tudjuk felhasználni, fagyasszuk le.
A kukorica íze sokkal jobb lesz, ha a csőről leszedett csuhélevelekkel kibéleljük a főzőedény belsejét és a csöveket is betakarjuk. Jó ízű lesz a kukoricánk akkor is, ha főzővízébe egy kis zsírt vagy vajat, és egy kevés cukrot keverünk.A kukoricaszemek megőrzik eredeti sárga színűket, ha leszűrés előtt a főzőléhez néhány csepp citromlevet is adunk.
A csuhélevelektől megtisztított kukoricát forró vízbe tegyük fel, és lassú tűzön főzzük. A vizet ne sózzuk, mert a só megkeményíti a szemeket. A kész kukoricát viszont hintsük meg sóval, úgy fogyasszuk.
Csak teljesen friss törésű, zsenge kukoricát érdemes főzni. A fonnyadt levélzetű, sötétsárga kukorica soha nem fő puhára. A kukoricacső akkor friss, ha a kukoricaszemet benyomva tejszerű folyadék buggyan ki belőle.
Felhasználhatjuk főzve köretnek, vagy köretek kiegészítésére, más
zöldségekkel együtt savanyúságnak; saláták igen kedvelt kiegészítője, de mély
hűtve tartósíthatjuk is.

Tudásfája
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Cicege
  2017-05-05 11:09:08, péntek
 
 
Cicege

Cicege, Tócsni, Lapcsánka.... ki hogyan nevezi az Ország különböző pontjain! Egy igazi mindenkor, mindenhol étel. Reggelire, ebédre köretként vagy belerejtett hússal sütve, akár fesztiválokon vagy sörkorcsolyaként egy igazi magyar remek, gyermekkorom ropogós kedvence. ♡ 🤗
Eőry Edina

Hozzávalók

5 db piros burgonya
1 db tojás
1 k finomliszt
1 k rétes lisz
1 k étkezési keményítő
Ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
Ízlés szerint őrölt pirospaprika

Elkészítés

A burgonyákat meghámozom és nagyobb lyukú reszelőn lereszelem.

Beleütöm a tojást, fűszerezem és hozzáadom a liszteket és a keményítőt.

Majd egy kanál segítségével összekeverem.

Az így kapott masszát felhevített olajba kanalazva aranybarnára sütöm. Konyhapapírra téve leitatom a felesleges olajat. Fokhagymás tejföllel tálalom. :)
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
A hacsapuri
  2017-05-05 09:06:35, péntek
 
 

1 tojás
1 csésze tej
1 csésze liszt
250 gramm túró
30 gramm vaj vagy 2 ek olívaolaj
50 gramm trappista sajt
1 csapott teáskanál só

A mérőcsésze 2,5 dl-es

Elkészítése:

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt is a tésztához vegyítettem. A csapott teáskanál sónak előbb csak a felét kevertem bele, de kellett a másik fele is (kóstolás!).

Egy 28 centi átmérőjű serpenyőt körbekentem 2 evőkanál olívaolajjal, felforrósítottam. Beleöntöttem a tésztát, elegyengettem és egy percig erős tűzön megkapattam, majd mérsékelt tűzön fedő alatt sütöttem, míg az alsó fele pirosra sült.

Ekkor két falapát segítségével óvatosan megfordítottam és már fedő nélkül, erősebb lángon fejeztem be a sütést.

Meleg, de már nem forró állapotban szeleteltem és azonnal fogyasztottuk.
Tipp:

A hacsapuri eredetileg egy grúz lepénykenyér, amelynek élesztős, munkaigényesebb változata is van. A grúzok sulugunit - sós, savanyú sajtféleséggel készítik, de mivel nálunk az nincs, félzsíros tehéntúróval helyettesíthető.

Bármilyen kemény sajt megfelel. A só mennyisége a sajt sósságától függhet, ezért tanácsos a nyers tésztát megkóstolni.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Az aranysárgára sült, légies túrópalacsinta
  2017-04-29 11:21:49, szombat
 
  Az aranysárgára sült, légies túrópalacsinta első ránézésre a lepényre emlékeztet. Az amerikai palacsintához hasonlóan reggelire is remek választás. Juharsziruppal, lekvárral, csokiöntettel és gyümölccsel is kitűnő.

Hozzávalók
1 bögre túró
fél bögre liszt
3 tojás
1 citrom
2 teáskanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 vaníliarúd
csipet só


Elkészítés:

A szoba hőmérsékletű tojást üsd egy tálba, keverd hozzá a villával jól átnyomkodott túrót, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart belsejét. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport és a sót. Forgasd a túrós masszába, majd jól dolgozd össze.

Egy serpenyőben hevíts kevés vajat, és halmozz bele kisebb kupacokat egy evőkanállal. Sütés közben tovább nőhetnek, így ne rakj az edénybe egyszerre túl sok tésztát. Süsd meg oldalanként kis lángon körülbelül két-két perc alatt. Forgatásnál légy óvatos, a legjobb, ha spatulát használsz. Amikor a palacsinták barnulni kezdenek, szedd papírtörlőre. Tálalásig tartsd melegen!
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Kukoricaprósza
  2017-04-10 09:28:24, hétfő
 
  Kukoricaprósza
dédszüleink kedvence volt, ma alig ismerik!

Jó nagy adag lesz belőle, de el fog fogyni!

Hozzávalók:

1 kg kukoricaliszt,
2 liter tej,
15 dkg kristálycukor,
2 dkg só,
12 dkg vaj,
csipetnyi vanília.

A kukoricalisztet forró tejjel leforrázzuk. Kevés cukrot, sót, vaníliás cukrot, olvasztott vajat teszünk bele. Jól kikeverjük és papírral bélelt tepsibe öntjük. Lassan átsütjük. Adhatunk mellé lekvárt, megszórhatjuk dióval.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2017-04-08 15:05:29, szombat
 
  Töltött gomba

Előételnek, körettel főételnek, könnyű vacsorának egyaránt kiváló!

hozzávalói

16 db nagyobb gomba
10 dkg vöröshagyma
2 dkg margarin 50 % zsírtartalmú
1 csomag petrezselyem zöld
1 kanál olaj
15 dkg félzsíros sajt reszelve
1,5 dl tejföl 12 %
őrölt bors
konyhasó

A recept elkészítése:

A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A gombák belsejét töltsük meg vele, és rakjuk olajjal megkent tűzálló tálba. A reszelt sajtot halmozzuk a gombák tetejére, locsoljuk meg kevés tejföllel, és előmelegített sütőben süssük addig, míg a sajt kissé megpirul. Fogyasztható köretként bundázott húsokhoz, vagy hústalan menübe feltétként

(feltétnek fél adag is elég).



 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Húsvéti töltött paprika
  2017-04-08 09:09:38, szombat
 
 
Húsvéti töltött paprika
- nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott kanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően

A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagy lyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.

Forrás: szemiramisz.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Amerikai palacsinta
  2017-04-05 09:16:01, szerda
 
 
Amerikai palacsinta

puha finomság, amit egy szempillantás alatt elkészíthetsz!

Puha és finom édesség, mindenki rajong érte!

Hozzávalók:

200 g liszt,
1 db tojás,
150 ml joghurt,
2-3 kanál cukor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
150 ml tej,
késhegynyi só,
olaj.

Hozzávalók a díszítéshez:

porcukor,
erdei gyümölcs (fagyasztott is jó).

Elkészíts:

Egy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, a tejet és a tojást. Dolgozzuk jól össze, egy sűrű tésztát kell kapnunk. Egy palacsintasütőbe tegyünk egy kevés olajat egyenként süssük ki a palacsintákat. Az amerikai palacsintát érdemes vastagabbra sütni, tegyünk bátran több tésztát a palacsintasütőbe. Vegyünk elő egy tálcát és rakjuk egymásra a palacsintákat szórjunk porcukrot mindegyik darabra, a tetejét pedig díszítsük erdei gyümölccsel.jó-étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Könnyen elkészíthető
  2017-04-04 08:01:07, kedd
 
  Mióta kipróbáltam ezt a receptet, hetente elkészítem! Sajtos palacsinta tele finomságokkal!

Könnyen elkészíthető és nagyon finom, így vendégvárónak is remek! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

2 tojás
1 bögre liszt
kapor
2 bögre tej
1 tasak sütőpor
150 g sajt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál olaj
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és robotgéppel verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. A lisztbe keverd bele a sütőport és kavard hozzá lassan. Amikor tészta állagú, tedd bele a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy forró serpenyőbe tégy egy kevés olajat é süsd ki a palacsintákat a megszokott módon. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. Ha szeretnéd megtöltheted sajtkrémmel, vagy májkrémmel, tetszés szerint.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 191 db bejegyzés
e év: 1359 db bejegyzés
Összes: 38226 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2971
  • e Hét: 37777
  • e Hónap: 159699
  • e Év: 877255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.