Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
" A tisztelet az első fok a szeretet lépcsőjén." (Szvámi Ráma) Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Tallóztam
  2018-04-13 12:44:30, péntek
 
  Padlizsánkrém receptek

Hozzávalók

2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg),
1 nagy fej vöröshagyma,
fél dl olaj,
3 gerezd fokhagyma, citromlé,
só és törött fekete bors ízlés szerint

Elkészítése

A padlizsánt megmossuk, héjastul karikákra vágjuk, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig állni hagyjuk, addigra a keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A padlizsán levét leszűrjük, és szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázzuk.

A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. Turmixgép poharába tesszük, kevés citromlevet ráöntünk, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, és pépesre törjük.

Ha már teljesen kihűlt, megkóstoljuk, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítjük. Zárható üvegbe tesszük, és hűtőszekrényben tartjuk. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára kiváló.

Joghurtos padlizsánkrém

Hozzávalók:

3 gerezd fokhagyma
2 padlizsán
2 kanál olívaolaj
1 pohár joghurt


A padlizsánt mosd meg, tedd be a sütőbe, és addig süsd, amíg összeesik. Vedd ki a sütőből, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A megpucolt fokhagymával együtt botmixerrel törd össze. Add hozzá az olívaolajat, a joghurtot, és ízesítsd ízlésed szerint sóval. Tedd egy jól záró edénybe, és tárold a hűtőben.

Görögös padlizsánkrém

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
4 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl olívaolaj
1 kanál vörösborecet
oregánó

A padlizsánt süsd meg, majd húzd le a héját. Darabold fel, és a felét tedd egy tálba. Reszeld bele a fokhagymát, és add hozzá a meghámozott paradicsomokat.

Pépesítsd botmixerrel, majd tedd bele a maradék padlizsánt, az apróra vágott petrezselymet, az olívaolajat és a vörösborecetet. Végül fűszerezd oregánóval, és az egészet pépesítsd simára.

Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók:

2 padlizsán
2 kanál majonéz
2 fej vöröshagyma
kevés ecet vagy citromlé

bors

A padlizsánt süsd meg. Húzd le a héját, majd vágd apróra. Keverj hozzá pici ecetet vagy citromlevet, így nem barnul meg. Reszeld bele a vöröshagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Végül keverd hozzá a majonézt, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Padlizsánkrém besamellel

Hozzávalók:

50 dkg padlizsán,
3-4 gerezd fokhagyma,
majorana,
bors, só, ételízesítő,
a besamelhez: 2-3 dl tej, olaj, liszt

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk, besózzuk, és kb. fél órára állni hagyjuk.

A fél óra elteltével kis olajon megpároljuk, megpirítjuk. Fokhagymát reszelünk bele, majorannával, borssal, ételízesítővel ízlés szerint fűszerezzük, majd félrerakjuk hűlni.

Közben elkészítjük a besamel mártást. Lisztből és olajból csinálunk egy sima rántást, amit tejjel felöntünk. Gyors mozdulatokkal kevergetjük, amíg krémes állagú nem lesz.

Ha kész, a mártást és a padlizsánt összeturmixoljuk, vagy robotgéppel csomómentesre keverjük. Friss pirítósra kenve, sajttal a tetején a legfinomabb.
Feta sajtos padlizsánkrém

Hozzávalók:

25 dkg feta sajt
3 gerezd fokhagyma
3 kanál olívaolaj
2 padlizsán
1 kiskanál citromlé
1 kiskanál oregánó

A padlizsánt forró sütőben süsd meg. Ha kicsit kihűlt, de még meleg, húzd le a héját. Vágd a húsát apró darabokra, majd add hozzá az áttört fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, az oregánót, és morzsold bele a feta sajtot. Botmixerrel pépesítsd, majd hideg helyen tárold.

Zakuszka

Hozzávalók 1 kg padlizsán 1 kg pritaminpaprika/ kápia paprika 1/2 kg paradicsom 3 nagy vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 dl olaj tört babérlevél só, bo

Az eredeti Cézár-saláta receptje

Hagyományos Cézár-saláta Hozzávalók: 2 fej római saláta 1 dl olívaolaj 1 szardella 1 tojás 1 gerezd fokhagyma 1 szelet kenyér 1 kiskanál mustár pár cs

Csoda fincsi padlizsánkrém - a fincsi szendvicsek titka!

A hagyományos vajkrémek helyett próbáld ki ezt a csodás receptet, odaleszel érte! Hozzávalók: 3 kisebb padlizsán 1 fej vöröshagyma 8 evőkanál majonéz

Tzatziki recept

Hozzávalók 500 g natúr joghurt (lecsöpögtetve) 2 közepes uborka 3-4 gerezd fokhagyma 1 ek friss mentalevél vagy kapor (vagy mindkettő) 1 ek extra szűz

Rántott hal

Hozzávalók: 50 dkg liszt 50 dkg zsemlemorzsa 5 dl tej 4 szelet hal - tonhal, ponty vagy bármilyen folyami hal 2 tojás 2 gerezd fokhagyma só bors Elkész.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-04-07 07:09:10, szombat
 
 
Ezt a fánkot akár édesen, akár sósan is elkészítheted, nagyon egyszerűen és gyorsan, hiszen dagasztani sem kell! Az egész világ imádja ezt a receptet!

Ha szeretnél valami finomat készíteni, de nem akarsz órákat a konyhában állni, akkor ez a recept neked is tetszeni fog. Ha meguntad már a hagyományos vacsorákat, készítsd el ezt az fánkot! Fogyaszthatod akár sajttal, akár fokhagyma öntettel, de mivel aránylag semleges ízű az alapmassza lekvárral is eheted. Ha sósan szeretnéd enni, akkor a cukormennyiség felét használd fel.

Hozzávalók:

500 ml joghurt

1 tojás

1,5 evőkanál cukor

negyed teáskanál só

2,5 csésze liszt

0,5 teáskanál szódabikarbóna

olaj
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-03-29 08:05:04, csütörtök
 
 
Ez a garantáltan adalékmentes házi gumicukor különféle formájú, színű és ízű lehet. Bármilyen gyümölcslé vagy gyümölcs mehet hozzá, télen akár mirelitet is használhatsz.

Hozzávalók 18 darabhoz:

2,5 dl gyümölcslé
3 dkg zselatinpor
3 kanál méz
fél bögre bogyós gyümölcs

Recept idők

előkészítési idő: 5 perc elkészítési idő: 10 perc

Elkészítés:

A gyümölcsöt pépesítsd botmixerrel vagy turmixgéppel. Öntsd a gyümölcslé felét és a mézet egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Keverd a maradék gyümölcsléhez a zselatint, majd öntsd a már meleg folyadékba, és add hozzá a gyümölcsöt is. Arra ügyelj, hogy ne forrjon, különben távoznak belőle az értékes összetevők.

A homogén masszát öntsd jégkockatartóba vagy különféle szilikonos formákba. Rakd a hűtőbe egy órára, és várd meg, amíg megdermed. Felgyorsíthatod a folyamatot, ha a fagyasztóba teszed. Amikor megszilárdul, szedd ki a formából.

 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-03-15 19:01:43, csütörtök
 
 
A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a leginycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefir,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.

Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.

Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.

Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is fogyaszthatjuk.

Forrás: bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2018-01-23 15:29:14, kedd
 
  Nutellával töltött palacsinta korongok!

Vendégváró falatok pár száz forintból

Ha egy olyan édességet szeretnél elkészíteni, ami mindenkinek ízleni fog, akkor van egy összetevő, amire mindig számíthat: Nutella! Mindenki kedvenc mogyoró-csokoládé-kréme már régóta különlegessé teszi a desszerteket.

Ha csak meghalljuk a Nutella szót, máris összefolyik a nyál a szánkban, de ha mindezt palacsintába rejtjük, akkor garantált lesz a siker! De nem olyan könnyű olyan palacsinta korongokat készíteni, amiből nem folyik ki a Nutella, de mi megtaláltuk a tökéletes megoldást!

PALACSINTA TÉSZTA

1-fél csésze liszt
3 kanál cukor
1 kanál sütőpor
negyed teáskanál só
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1 csésze tej

ELKÉSZÍTÉS

Fogjunk egy darab sütőpapírt, tegyük rá egy tepsire, és egy evőkanál segítségével kenjünk rá korong formában Nutellát úgy, ahogy a képen is látod. Majd helyezd a tepsit a fagyasztóba 15-20 percig, vagy amíg a Nutella korongok nem lesznek szilárdak.

Melegítsünk elő egy serpenyőt a palacsintának! Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és sót. Adjuk hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a tejet. Keverjük addig, amíg egynemű nem lesz.

Olajozzuk meg a serpenyőt a palacsinta sütéshez. Öntsünk egy korongnyi palacsinta tésztát a serpenyőbe(legyen nagyobb korong, mint a fagyasztott Nutella). Hagyjuk egy kicsit megsülni, majd helyezzünk egy fagyasztott Nutella korongot a közepébe.

Tegyünk a tetejére annyi palacsintatésztát, hogy befedje. Amikor a tészta elkezd buborékolni, a palacsinta készen áll a fordításra.

A palacsintát további 1-2 percig süssük, vagy amíg a másik oldal aranybarna nem lesz. Ezután máris fogyasztásra kész az isteni desszert.

Nutella-Stuffed-Pancakes
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tallóztam
  2017-11-14 09:45:09, kedd
 
  Zsemlekoch

A nagypapámtól átvett recept.
Egy leves után, laktató második.
Edit Edit

Hozzávalók
6 adag

8 db tejes zsemle
1 liter tej
3 db tojás
8 dkg cukor
10 g vaníliás cukor
Az edény kikenéséhez:
zsemlemorzsa
A tetejére:
vaj
5 dkg vaj

Elkészítés
60 perc

A zsemlét nagyobb kockára vágom. A tejet felforralom, majd megvárom, amíg kihűl.

A tojássárgákat elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral.

A tojások fehérjét kemény habbá verem.

A tojássárgákat belekeverem a kihűlt tejbe, majd ráöntöm a felkockázott zsemlére. Jó elkeverem.

Ahogy a zsemle felszívja a tejet, egy masszává válik az egész. Óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét.

A tepsit vagy a jénait kivajazom és zsemlemorzsát szórok bele, úgy, hogy az edény oldalán is legyen. A felesleges morzsát, amely nem ragadt a vajba, kiszórom.

Beleöntöm a jénaiba a masszát, a tetejére olvasztott vajat öntök.

Előmelegített sütőben, alsó sütésmódban, 180 C-on, 20-25 perc alatt megsütöm. A vaj aranybarnára pirul a tetején.

Lekvárral tálalom. Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Még mindig nem késő
  2017-10-15 11:40:40, vasárnap
 
  Még mindig nem késő zöld paradicsomot eltenni télire, ha nincs is a kertben a piacon még elérhető áron be tudod szerezni. Ez a zöld paradicsom recept hirtelen nagyon sok rajongót szerzett a világhálón. Nem tudjuk megállni, hogy ne készítsük el!

Hozzávalók:

1 kg zöld paradicsom
1 csípős paprika
50 ml 9%- ecet
50 gramm cukor
1 kanál só
kapor
1 cikk fokhagyma


Elkészítés:

1.Mossuk meg a paradicsomokat, és vágjuk négybe.

2.Tisztítsuk meg a fokhagymát, a csípős paprikát, és vágjuk apró darabokra. Ha valaki nem szereti a csípőst, akár ki is hagyhatja.

3.vágjuk apróra a kaprot

4.tegyük egy edénybe a paradicsomot, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és hagyjuk legalább 12 órán keresztül szobahőmérsékleten állni.

4.Ezután tegyük sterilizált üvegbe, csavarjuk jól rá a fedelét, és helyezzük a kamrapolcra. Télen sajnálni fogjuk, hogy miért csak ennyit tettünk el ebből az imádni való savanyúságból.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Túros almás lepény
  2017-09-29 09:19:21, péntek
 
 
Túros almás lepény

Olcsó, gyors és kalóriaszegény


Minden nő természetesen karcsú és jó megjelenésű akar lenni. Ezért bármit megtesz. De meg kell érteni, hogy a sikeres fogyásnak és súlymegtartásnak a záloga a helyes táplálkozás.

A helyes étrendhez hozzászokni meglehetősen nehézkes, hiszen minden nyalánkságról le kell mondani. Azért, hogy változatossá tegyük az unalmas diétás menüt, egy kalóriaszegény túros almás lepény receptjét ajánljuk. 100 gramm ebből az ételből, mindössze 109 kcal. Élvezze!
Hozzávalók

Túró 25 dkg
Tojás fehérje 2 db
Búzaliszt 2 evőkanál
Alma ízlés szerint

Elkészítés

Mossa meg és pucolja meg az almát. Vágja 4 felé, vékonyan szeletelje fel.
Egy mély edényben keverje össze a túrót, a tojásfehérjét, a lisztet, és az almát.
Tepsit bélelje ki sütőpapírral. A masszából formázzon apró lepényeket és tegye tepsibe, majd helyezze a sütőbe.
Süsse előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig.

Gratulálunk, a diétás almás lepény elkészült! Fogyassza gyógyteával. Ossza meg ezt az egyszerű receptet barátaival!
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Nálunk hatalmas sikere van
  2017-09-08 09:04:42, péntek
 
  Sült burgonyát sokan szeretik, ezért ma mutatunk egy ínycsiklandó variációt, aminek az elkészítéséhez még olaj sem kell. Nálunk hatalmas sikere van! Mióta kipróbáltuk ezt a receptet, már nem is sütjük olajban!

Hozzávalók:

7 nagyobb burgonya
2 tojásfehérje

pirospaprika
bors

Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg és mosd meg, majd vágd vékony csíkokra. A tojásfehérjéből verj habot és keverd hozzá a fűszereket. A fel szeletelt burgonyát tedd egy nagy tálba és öntsd rá a tojáshabot, keverd jól össze, hogy minden darabot érje. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a burgonyát és 200 fokos sütőben süsd amíg aranyszínűek lesznek. Közben forgasd meg, hogy egyenletesen átpiruljanak.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
Tzatziki
  2017-08-06 04:54:19, vasárnap
 
  Míg a tzatzikit mi leginkább húsok kísérőjeként esszük, addig a görögök pitával előételként fogyasztják. A lényeg azonban, hogy a joghurtos-fokhagymás uborkasalátával nem hibázhatsz.

Fontos, hogy jó minőségű natúr joghurtot és vékony, kevésbé magos uborkát használj a hűsítő, pikáns finomsághoz. Ha egy éjszakán keresztül áll, még ízletesebb lesz.
tzatziki-recept
Tzatziki

Hozzávalók:

50 dkg natúr joghurt
2 kígyóuborka
4 gerezd fokhagyma
1 kanál kapor
1 kanál olívaolaj
1 teáskanál menta
fél citrom
bors


Elkészítés: 15 perc, pihentetés: 3 óra

Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Reszeld le, jól sózd be, és pihentesd egy órán át.

Ezt követően csavard ki az uborkát, majd keverd össze a lecsepegtetett joghurttal, ízesítsd zúzott fokhagymával, kaporral, mentával, olívaolajjal, borssal, és facsard rá a fél citrom levét. Forgasd össze, és lefedve tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
 
 
0 komment , kategória:  Nasi  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 99 db bejegyzés
e év: 762 db bejegyzés
Összes: 40203 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7676
  • e Hét: 43146
  • e Hónap: 134947
  • e Év: 727512
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.