Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kérdésekre válaszol Josip Loncar
  2015-07-04 16:12:16, szombat
 
  - Imaiskola

Budapesten tanítás 3-4 alkalom, de a gyakorlathoz 3 hónap kell. Jó, ha hetente összejönnek.
Első cél, hogy megtanuljunk a Szentlélekben imádkozni, de nem biztos, hogy rögtön szólni fog vagy megértjük, amit mond.
Az agyunk nem így van kitalálva. Először az értelmi ige van és utána kell rémává válni, ha elhisszük a szívünkben.
Ha valaki egyházi szolgálatban van, ez az ima nagy segítség a számára.
Mi sokszor az ajándékokat akarjuk és nem a gyümölcsöket. De gondoljuk végig, hogy hányszor látogattunk már betegeket, ha a gyógyítás szolgálatára vágyunk? Sokszor kérjük a gyógyítás ajándékát, mert úgy gondoljuk, hogy elismeréssel jár. De ez sok időt vesz igénybe és nem kifizetődő anyagiakban. Ezt az adományt/adományokat akkor kapjuk, ha nem saját magunk miatt kérjük. Ha nekünk vannak gyümölcseink, akkor kaphatunk.

- Átok, mágia

Az Isten olyan módon figyelmeztet, amilyen módon mi megengedjük ezt. Ha egyiket sem, akkor álomban figyelmeztet, ha nem imádkozunk. De hogyan imádkozzunk? Ha mi nem vagyunk elegek, akkor rengeteg Szent van, akik alig várják, hogy segítsenek nekünk. Például itt van Szent Pétert -érdekes módon hozzá keveset imádkoznak, pedig sok csodát tett.
Több éves imaiskola után megtanulunk magunk is védelemért imádkozni!

- Pránanadi

Miért érdekel ez minket? Nem kell különösen foglalkozni vele. Nem a sátán ereje miatt van a világ az ő kezébe, hanem a keresztények gyengesége miatt! Azért mennek az emberek szektákba, mert nincs pozitív Isten kapcsolatuk.

- Szent Józsefről Josip véleménye, pozitív tulajdonságai?

Nehéz kérdés. Miért tulajdonság, jellemző? Mi a tulajdonság?- Josip erről egyszer tartott előadást.

- Bűn és betegség

Komplex kérdés. Minden jó, ami az Istentől jön. Jó és rossz definíciója? Minden dolog lehet jó és rossz is, rajtunk áll. Minden rossz, ami Istentől eltávolít és minden jó, ami Istenhez közel visz. Néha a betegség jöhet Istentől, de azért, hogy jobbá váljunk. Sok betegség a bűneinkből is jön például alkohol, nem megfelelő étkezés stb. Ha nem élünk egészséges életet, ha állandóan haragban, negatív érzésekben, csalódottságban élünk, akkor ezek beteggé tehetnek. De a másik ember is beteggé tehet engem. Okkult dolgokkal kapcsolatban is adódhatnak problémák.
Minden családban van egy hatalom: ördögi vagy isteni, attól függően, hogy hogyan él a család. A harcok során kerülhetnek gonosz szellemek győztesen a család fölé például halál szelleme, betegségre specializálódott szellemek- ez nem örökletes és nem fertőző, hanem lelki, öngyilkosság szelleme, ha valaki varázslással foglalkozik a családban-széthúzás és megpróbálja megölni ennek minden utódját, ha nincs meg az Isteni védelem.
Ha nem az Isten van az első helyen, akkor valaki más és arra kell törekedni, hogy Istené legyen ez a hely.
Ha valami rossz lélek uralkodik a családom felett, én kiválhatok és a gyerekeimre esernyőként védelmet nyújthatok Istentől. Én lehetek még ettől Isten gyermeke, de annak nem nyújthatok védelmet, aki nem engedi meg.
Ószövetségben volt példa, hogy Isten kiirtotta egy egész családot, ha valaki bűnt követett el, mert az elkövető által a gonosz szellem az egész családon rajta volt és nem elég ezért, ha csak a bűnös hal meg, mert más családtag folytatta volna ezt a bűnt.
Mi is megbánhatjuk elődeink bűneit-Józsué példája 24, 14-15. Most hát féljétek az Urat és szolgáljatok neki minden erőtökből és hűségesen. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeknek atyáitok a folyón túl és Egyiptomban szolgáltak és szolgáljatok az Úrnak! 15Ha nem akartok az Úrnak szolgálni, ma válasszatok, kinek akartok szolgálni: azoknak az isteneknek-e, akiknek atyáitok szolgáltak a folyón túl, vagy az amoriták isteneinek, akiknek most a földjét lakjátok. Én és házam, mi az Úrnak szolgálunk!"

Ajánljuk fel a családunkat Jézus és Mária szívének!

Pál mondja, harcoljatok, hogy győztesek legyünk!

Ha van problémánk, ami tőlünk függetlenül előjön-valami erő van a családon és még nem vágjuk el, hatalmuk van felettünk.
Vigyázni kell, ha beházasodunk egy családba, mert az ottani erők rajtam is hatalmat vesznek!
Csapda: valaki a családban ,,kilóg" a többiek közül pozitív értelemben-ez azért van, mert az ördög békén hagyja az adott személyt, míg egy másik kívülálló személyt oda nem vonz/csalogat a házasság által.

Mária szívének való felajánlás egy nagyon jó dolog!!!
A keresztség ezektől nem véd meg.
A szabadulás egy nagyon nehéz feladat, akár évekig is eltarthat! Nem elég, ha a pap kimondja a szavakat. De felmerül itt az a kérdés, hogy hogyan szabadíthat meg egy olyan valaki, aki nem hisz az ördög létezésében?-nagyon sok pap sem hisz ezekben sajnos.

- Vélemény az új pápáról?

Milliók imádkoztak a megválasztásakor és még ilyen mértékben támadott pápa nem volt. Közel van az evangéliumokhoz. Lehet, hogy nem fog sokáig élni és nem külső ellenség fogja megölni. Ha szentséggel élő katolikusok nem akarják befogadni az élő Istent, ellenséggé válhatnak.

- Ha pap követ el bűnt

Az Isten nem szolgálat alapján fog megítélni, hanem a szentség által. A pap másmilyen felszentelést kap, de mindnyájunknak van szolgálata-bérmálás-apostoli szolgálat

- Családban okkultizmus

Különböző erejűek a gonosz szellemek is. Nekik sincsenek ugyanolyan erejük, mint nekünk keresztényeknek a hitben. Attól is függ, hogy az adott személy mennyire engedi be az életébe, aki ezzel foglalkozik. Ha nagyon erősek ezek az erők, költözzünk el jó messze a személytől. Meg tudnak ölni minket, ha nincs elég erős hitünk!!! Nagyon veszélyesek! Az Isten mindennél hatalmasabb, de a mi hitünk lehet, hogy nem elég erős az ellenálláshoz.
Ha valaki jön például Amerikából, kiűzi belőlem a gonosz lelket, amikor elmegy, akkor csoportosulnak a gonoszok és még nagyobb erőkkel letepernek, ami sokkal veszélyesebb lehet a számomra. Ha valaki lekicsinyli az ördög hatalmát, akkor még nem látott egy megszállott embert.

- Beteg gyerekek, fogyatékosok- Isten hogy engedheti?

Nem azért fogantattunk, hogy 70 évig éljünk, hanem, hogy ÖRÖK ÉLETÜNK legyen, akármennyire is szenvedünk ebben a világban. Az itteni szenvedések nem hasonlíthatóak össze az eljövendő jóval-De ezt csak Istennél fogom egészen megtudni, megtapasztalni.
A fogantatással örök életünk van! Ha valaki esetleg sérül, akkor az Isten ezért elvenné tőle az örök életet???

- Párválasztás

Josip példája: volt egy hölgy, akinek nem volt már 18 éve férje, hiába imádkozott. Josip azt mondta neki: Nehezen talál az Úr neked az elvárásaid miatt férjet 
Ha a hölgy magára figyelt volna pár évet, felkészült volna az anyaságra, a feleség szerepre-
az Isten már 100 kérőt is küldött volna neki.

Fel kell készülni a házasságra és az anyaságra is!-akkor nem lesz rossz házasság, hanem áldás. A mai házasság addig működik, míg közös érdekeink vannak-házépítés, kocsi, gyerekszületés stb. De a férfi nem ismeri a nőt és a nő sem ismeri a férfit!
Ha a férfi vagy nő jobban szereti a gyerekeit, az a házasság krízisben van.
Ha a férfi jobban szereti a munkáját, mint a családját, az is gond.
Fontos a gyermek szemébe nézni születésétől-Nem csak akkor, ha büntetjük és azt mondjuk, hogy ,,nézz a szemembe!"

Efezus 5, 21-33. Legyetek egymásnak alárendeltjei Krisztus iránti tiszteletből. 22Az asszony engedelmeskedjék férjének, akárcsak az Úrnak, 23mert a férfi feje az asszonynak, ahogy Krisztus feje az Egyháznak: testének ő a megváltója. 24Amint tehát az Egyház alá van vetve Krisztusnak, az asszony is mindenben férjének. 25Férfiak, szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus is szerette az Egyházat, és feláldozta magát érte, 26hogy a keresztségben szavával megtisztítva megszentelje. 27Ragyogóvá akarta tenni az Egyházat, amelyen sem szeplő, sem ránc, sem egyéb efféle nincsen, hanem szent és szeplőtelen. 28Így a férj is köteles szeretni feleségét, mint saját testét. Aki feleségét szereti, önmagát szereti. 29A saját testét senki sem gyűlöli, hanem táplálja, gondozza, akárcsak Krisztus az Egyházat. 30Mert tagjai vagyunk testének. 31,,Ezért az ember elhagyja apját, anyját, feleségével tart, és a kettő egy test lesz." 32Nagy titok ez, én Krisztusra és az Egyházra vonatkoztatom. 33Szeresse hát mindegyiktek a feleségét, mint önmagát, az asszonyok meg tiszteljék férjüket.

Férfiak nagy része nem tud szeretni és az asszonyok nagy része nem tud tisztelni!!!
Változás az, hogy valami olyat kell tennem, ami számomra nem természetes és felesleges. Egy idő után elkezdem élvezni, mert boldog leszek attól, hogy mást boldoggá teszek.

- Menny

Példa: ha valaki becsületes, de 100-zal elgázol egy kisfiút, aki meghal-hová kerül az illető?
Az igazságosak és igazak nem kerülnek a mennybe! A megigazultak kerülnek e mennybe-akik tudják, hogy csak Jézus által lehetséges.
Az igazak saját magukat akarják megmenekíteni a saját igazságuk által.

- Lehet egy ház az előző tulajdonostól átkozott?

Vannak olyan szellemek, akik házakhoz, tárgyakhoz ragaszkodnak. De valaki egy tárgy által is behozhat egy gonosz lelket a házba.
Meg van a szabadítás imája. Van, hogy misét kell szolgáltatni ebben a házban. Egy vízzel megszentelés nem mindig megoldás.
A gyerekek még tiszta lelkek és nem véletlenül látatja meg velük az Isten, mert segíteni akar. Hivatkozhatunk, hogy trauma a gyerekeknek, de ha nem látja meg, a szellem tönkretesz mindenkit a családban, a gyereket is és ez sokkal rosszabb.

Görög papok még a régi liturgiát használják a házszenteléshez, ami alaposabb. Rendesen imádkoznak a házszenteléskor, megkennek mindent (falat, ablakokat, sarkokat) szentelt olajjal és füstölnek is. Erősebb, mintha csak vízzel megszentelné, mert ezt ,,kiröhögik" a gonosz szellemek.

- Skizofrén betegség

Nem tudni, hogy honnan ered.
Ha engedi az illető kezeltetni magát, akkor jó és nagy szeretettel forduljunk felé.
Ha nem engedi, akkor kényszeríteni kell a kezeltetésre, mert tönkreteszi az egész család életét. Ez nem gyógyítható, de kezelhető betegség.
Az ima nem sokat ér, ha nem ismeri be a betegségét.
Ha beismeri és engedi, akkor is vigyázni kell az imával!-Olyan, mint a TV szerelés. Elromlik egy barátom TV-je, amit átmegyek és megpróbálom megszerelni, anélkül, hogy értenék hozzá. Fogalmam sincs, hogyan van összerakva, hogy jönnek sorba az alkatrészek, így azt sem tudom, hogy hol a hiba. Szétszedem, megpróbálom megjavítani, de még nagyobb kárt teszek benne, mint előtte volt.
Saját szobában lehet imádkozni és misét szolgáltatni érte.

Jézus azt mondta a tanítványainak: ,,Minden kimondott szóról számot fogtok adni."
Kerüljük el azokat a karizmatikusokat, akik túl sokat beszélnek ima közben, mert több kárt tesznek, mint hasznot. Nincs felelősség tudatuk, nem tudják, hogy mit beszélnek.

Josip sem tud mindenkiért imádkozni.
Soha ne vállaljunk sok terhet magunkra. Meg kell tanulnunk ,,nem"-et mondani. Nem azért, mert nem akarom, hanem, mert nem bírom.
Az élet minősége nem a problémáktól függ, hanem a te lelked állapotától!

1 Péter1, 14-16. 14Mivel engedelmes gyermekek vagytok, életeteket ne szabjátok múltbeli vágyaitokhoz, amikor még tudatlanságban éltetek, 15hanem mint ahogy szent, aki meghívott benneteket, legyetek ti is szentek bármilyen körülmények között; 16mert meg van írva: ,,Szentek legyetek, amint én is szent vagyok."-Meg vagyunk híva, hogy szentek legyünk.

Forrás: csepeticsapata.hu hanganyag a linkre kattintva meghallgató Link

 
 
0 komment , kategória:  - Josip Loncar  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 26 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 416
  • e Hét: 2903
  • e Hónap: 10177
  • e Év: 276198
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.