Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Megigazulva hit által
  2017-11-05 10:40:46, vasárnap
 
  Olvassuk el Róm 5:1-5 szakaszát, majd összefoglalva írjuk le, mi volt Pál üzenete! Mit szűrhetünk le ebből a magunk számára?

A megigazulást jelentő görög ige alakja azt fejezi ki, hogy a cselekmény befejeződött. Isten igaznak nyilvánított, igaznak tekintett, nem a törvény cselekedetei miatt, hanem azért, mert elfogadtuk Jézus Krisztust. Isten nekünk tulajdonította az Ő tökéletes földi életét, azt, hogy hibátlanul betartotta a törvényt.

Ugyanakkor minden bűnünk Jézusra került át. Isten úgy tekint rájuk, mintha Jézus követte volna el azokat, nem pedig mi, ezért megszabadulhatunk a nekünk járó büntetéstől. Krisztus ezeknek a büntetését szenvedte el értünk, hogy nekünk soha ne kelljen! Kaphat ennél jobb hírt a bűnös ember?

Róm 5:2-3 versében van egy görög szó, amit úgy fordít a Bibliánk, hogy „dicsekszünk”, de azt is jelenti, hogy „örvendezünk”. A megigazult ember azért képes örülni a megpróbáltatások között is, mert Jézus Krisztusba vetette hitét, bizalmát. Bízik abban, hogy Isten mindent jóra fordít. Megtiszteltetésnek tekinti a Krisztusért kiállt szenvedést (lásd 1Pt 4:13).

Figyeljük meg Róm 5:3-5 szakaszának az ívét is!

Béketűrés, állhatatosság.

A görög hüpomoné szó jelentése: „állhatatos kitartás”. Ilyen kitartó lelkület fejlődik ki a megpróbáltatások között abban, aki hisz és nem veszíti szem elől a Krisztusban lévő reménységet, még a próbák és szenvedések idején sem, amelyek időnként rettenetessé tehetik az életet.

Kipróbáltság.

A görög dokimé szó szerint azt jelenti, hogy „bizonyság”, „megbízhatóság”, vagyis „jellem”, még pontosabban „megbízható jellem”. Aki türelmesen elviseli a megpróbáltatásokat, megbízható jellemet fejleszthet ki.

Reménység.

Természetes, hogy a kitartás és a kipróbáltság reménységet ébreszt – amit Jézusban és az üdvösség ígéretében találhatunk. Amíg hittel Jézusba kapaszkodunk, bűnbánattal, engedelmesen, bátran reménykedhetünk.

Mi az az egy dolog az életünkben, amit mindennél jobban remélünk? Hogyan teljesedhet ez a remény Jézusban? Teljesedhet benne? Ha nem, akkor biztosan akarunk ennyire ragaszkodni hozzá?

Mibliatanulmanyok * Minden napra
Link
 
 
0 komment , kategória:  Bibliatanulmányok  
Tamáska Gyula: KÖNYÖRGÉS
  2017-10-30 19:14:47, hétfő
 
  Nem ezreket kérek; csak egy-egy személyt,

Akit küszöbödre tudok tenni.

– Olyanokat, kiknek erejük nincs,

De mert Te akarod, értük kell menni.

Nem nagy dolgok végzését kérem, Uram.

Névtelen munkát bízz csak reám.

– Olyat, ami az erősnek semmi,

S így elmarad; legyen ez az én munkám.

Olyanokat bízz rám, adj nekem, Uram,

Kiknek a „semmim”-ből tudok adni,

És mert mindegyiket számontartod,

Sose szűnjek meg értük imádkozni.

Olyan lelket kérek s adj nekem, Uram,

Amellyel megértem akaratod,

És tudva, hogy sorsom kezedben van,

Fénytelen éjjel is meglássam karod.

Uram, adj erőt megbecsülni Lelked,

Ne tékozló kézzel nyúljak érte.

Úgy fogadjam – alázatos szívvel,

Mint aki várja, s imádkozva kérte.

Bibliatanúlmányok minden napra
Link
 
 
0 komment , kategória:  Bibliatanulmányok  
Szeretni azokat, akik bántanak
  2017-10-29 22:43:14, vasárnap
 
  Valaki azt mondta egyszer: „Ellenségeinket szeretni nem azt jelenti, hogy szeretnünk kell a piszkot, ami belepte a gyöngyöt; inkább azt, hogy szeretjük a gyöngyöt, ami épp a porban hever… Isten nem azért szeret, mert természetünk szerint szeretetre méltók volnánk. Azzal válunk szeretetre méltóvá, hogy Isten szeret."

Ha ránézünk „ellenségeinkre", mit látunk bennük: a gyöngyöt vagy a körülöttük lévő piszkot?

Mt 5:43-48-ben Jézus felszólít, hogy szeressük ellenségeinket, és imádkozzunk értük. Milyen természetből vett példával indokolja ezt? Mi a tanításának lényege?

A 45. versben Jézus a mennyei Atya példájára utalva szemlélteti, hogyan bánjunk azokkal, akik bántanak, akik talán a legborzasztóbb próbák elé állítanak. Isten esőt ad mind az igazaknak, mind a gonoszoknak; ha tehát Isten a gonoszoknak is ad esőt, hogy bánjunk velük mi?

Jézus nem azt kéri, hogy mindig gyengéd érzelmekkel viseltessünk azok iránt, akik bajt okoznak nekünk, jóllehet ez sem lenne lehetetlen. Alapvetően azonban az ellenség iránti szeretet nem érzelmet jelent, inkább olyan tetteket, amelyekben megnyilvánul az irántuk tanúsított gondoskodásunk és megbecsülésünk.

Jézus záró verse ebben az igeszakaszban számos vitát váltott már ki: „Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes" (Mt 5:48). Az ige jelentése egészen egyértelmű, ha a szövegösszefüggést figyelembe vesszük: Aki tökéletes akar lenni, miként Isten tökéletes, annak szeretetet kell tanúsítania ellenségei iránt, mint ahogy Isten is szereti ellenségeit. Az Úr szemében tökéletesnek lenni annyit tesz, mint szeretni az ellenszegülőket; ehhez pedig elengedhetetlen a szív szelídsége, amit egyedül Istentől nyerhetünk.

A szelídség meghatározására gondolva („a sértés türelemmel és neheztelés nélküli elviselése") soroljuk fel, mely területeken kell változtatnunk, hogy szelídséget kaphassunk az Úrtól – aminek segítségével helyesen tudunk „ellenségekhez" viszonyulni!

Bibliatanulmányok
Link Link Havanna csoport





Füle Lajos: A szél

"Megtértem" - mondod halkan, én hittel bólintom rá az Áment.
Itt járt, lelkedhez ért a Szél, ki tudja, honnan jött, hová ment?

"A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod,
de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki,
aki Lélektől született." (János 3:8,)
 
 
0 komment , kategória:  Bibliatanulmányok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.