Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Az iskolaőröknek nem lehet testékszere
  2020-07-17 21:57:34, péntek
 
 


Az iskolaőröknek nem lehet testékszere és nem nyilatkozhatnak a sajtónak
Megjelent a Magyar Közlönyben a belügyminiszter rendelete, amely részletesen szabályozza, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük az iskolaőröknek, és hogyan végezhetik a munkájukat. Az Országgyűlés július 3-án szavazta meg, hogy egyes iskolákban egyenruhás iskolaőröket fognak alkalmazni, akik közfeladatot ellátó személynek minősülnek, és rendőrségi alkalmazottak lesznek. Az indoklás szerint az

állam tűrhetetlennek tekinti, hogy a munkáját végző pedagógust bármilyen fenyegetettségnek tegyék ki, ezért iskolaőrt fogunk alkalmazni azokban az iskolákban, ahol rendszeresen vannak fegyelmi problémák, sőt, ahol a tanárral szembeni erőszak verbális vagy akár fizikai erőszak veszélye is fennáll.

Később az is kiderült, szeptembertől 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben lesznek iskolaőrök, köztük olyan iskolákban is, amelyek ezt nem kérték, és nem is fordultak elő náluk erőszakos esetek.

A most megjelent rendelet szerint az iskolaőrnek jelentkezőknél megvizsgálják az egészségügyi és pszichés alkalmasságot, valamint a fizikai állóképesség követelményeinek való megfelelést. Ezeket a vizsgálatokat rendszeresen ismételni fogják, és csak addig dolgozhatnak iskolaőrként, amíg a feltételeknek megfelelnek.

Az iskolaőrök a rendőrségtől formaruhát, szolgálati igazolványt és szolgálati jelvényt kapnak. A rendelet előírja az ápolt, tiszta megjelenést, és azt is, hogy nem viselhetnek semmilyen ékszert vagy testékszert, kivéve a férfiak esetében a karórát és gyűrűt, a nőknél egy pár fülbevalót. Külön pont rendelkezik arról, hogy az iskolaőrök semmilyen körülmények között nem nyilatkozhatnak a sajtónak, nem szerepelhetnek rádió- és tévéműsorokban, sem saját kezdeményezésre, sem megkeresés alapján kivéve a kulturális, tudományos előadások megtartását.

Ez a rendelkezés korlátozza a sajtót feladatai ellátásában, mert ha egy iskolában történik egy nagy port kavaró, közfelháborodást kiváltó incidens, például megütnek vagy megaláznak egy pedagógust, akkor a sajtó az igazgatóhoz és/vagy az iskolaőrhöz fordulna tájékoztatásért, akik a legtöbb információval rendelkezhetnek az intézményben történtekről. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint azonban az állami iskolafenntartó sok esetben nem engedi nyilatkozni az igazgatókat, az iskolaőrök pedig a jelek szerint még kevésbé lesznek szóra bírhatók.

Az őrök a rendelkezés szerint

elsősegélyt nyújthatnak,
a rendőrség érkezéséig feltartóztathatják az erőszakoskodókat,
igazoltathatnak,
eltávolíthatnak illetéktelen személyeket az iskola területéről,
jelentést tehetnek, felírhatják a mentő rendszámát és biztosíthatják a helyszínt.
Az iskolaőrök ezekhez a feladatokhoz bilincset, gázspray-t és gumibotot használhatnak, az erőszakoskodókat megfoghatják, leszoríthatják vagy elvezethetik. A rendőrbot vagy azonos hatású helyettesítő eszköz alkalmazása esetén törekedniük kell rá, hogy ne okozzanak súlyos sérülést, és az ütés kizárólag a támadó végtagot érheti.
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Az utca hangja
  2014-12-01 22:04:39, hétfő
 
  A tüntetések természetrajza: szegények, nem szavazók, elitellenesek és politikai hajléktalanok?

A politikai osztály egésze felhúzza az orrát, amikor a nagyvárosi megmozdulásokon a tüntetők az elmúlt negyedszázad egészét kritizálják. Mégiscsak túlzás ez, méltatlankodnak jobbról is, balról is, csináltunk mi azért jó dolgokat, mondják - és ilyenkor kizárólag saját pártjaikra gondolnak. Azt persze megértenék, ha csak a másikat gyepálnák, de ha őket is, azt már nem.

Meglepő, hogy meglepi őket az utca hangja.

Pedig az elutasítás nem most kezdődött.

Pár éve szinte a semmiből előpattanva két olyan párt is bejutott a parlamentbe, amely a maga különböző módján, de egyaránt szőröstül-bőröstül rosszallja a politikai osztály teljesítményét.

Hosszú ideje a választásokat rendre a politikai hajléktalanok, azaz a minden pártból kiábrándult nem szavazók nyernék, mégpedig fölényesen, ha lenne pártjuk.

Huszonöt év eredményeként Magyarországon ma három és négy millió között van a szegény emberek száma, miközben a maradék kb. hat millió honfitársunk döntő többsége sem minősíthető gazdagnak, sőt még csak stabilan jómódúnak sem. Az MTA szociológusai és a KSH statisztikusai manapság legföljebb azon vitatkozhatnak, milyen mutatók alapján pontosíthatóak ezek az adatok, de magán a tényen aligha.

Ha igaz, hogy egy társadalom erkölcsi megítélése azon alapszik, milyen esélyt kínál legrosszabb helyzetű tagjainak, hazánk - már régóta - erkölcstelen ország.

Az már csak hab a tortán, hogy aki meg gazdag, az gyanús, a közvélekedés szerint a vagyon ebül szerzett jószág, nincs mögötte teljesítmény, bemocskolja a korrupció.

Egyszóval ,,Még magasról nézvést / Megvolna az ország", de alulról nézve azért már nem annyira.

Miért disztingválnának hát a tüntetők?!
Link
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Telefon, Skype, Wiber és még sorolhatnánk azt,
  2014-11-03 22:13:04, hétfő
 
  Zsófia Dárdai:
Telefon, Skype, Wiber és még sorolhatnánk azt, hogy mennyi dolgot találtak fel arra manapság, hogy ma a kapcsolatot tudjuk tartani egymással, meggátolva azt, hogy személyesen is találkozhassunk.

Rengeteg mosolytól, nevetéstől és öleléstől így van megfosztva a jelen generációja attól, ami még 20 éve természetes volt. Anyukák, nagymamák térnek álomra úgy, hogy nem ölelhetik át a gyermekeiket, mert mobilon könnyebb elmondani, hogy jól vagyok. Feleségek, férjek ülnek a Skype előtt és ott bíztatják, vigasztalják egymást a távolból, hogy szeretlek. Fiatalok, gyermekek írnak a Facebookon üzenetet a szüleiknek a messzi nyugatról megnyugtatásul és közben elfelejtik azt, hogy milyen érzés is megölelni édesanyjukat, elfelejtik szüleik boldog, büszke mosolyát.

Szülők, nagyszülők szíve szakad meg, mikor féltett kincseiket, gyermekeiket, unokáikat nem láthatják maguk előtt, csak a neten, a monitoron keresztül, miközben azt a vigaszt kapják azoktól, akiket megválasztottak, akikben bíztak, hogy gyermekeik csak kalandozni mennek nyugatra, egyszer hazatérnek...

Miközben Magyarország jobban teljesít, édesanyák csomagokat készítenek féltő gonddal azoknak, akiket oly féltő gonddal neveltek, mert már a hazájuk, vagy Európa másik felén élnek, dolgoznak és csak azért mondanak imát, hogy a frissen sütött sütemények még időben érkezzenek meg gyermekeikhez...

Gyermekeiknek küldenek egy kis hazait, akiknek nincs házuk, nincs hazájuk, unokáiknak küldenek meglepetést, akik már sokszor nyugaton születtek, ott járnak iskolába és már sokszor jobban beszélnek Angolul, vagy Németül, mint Magyarul.

Miközben ezerrel rezsit csökkentenek, eladhatatlan üres házak százezrei állnak üresen Magyarországon, ahová az elveszett generáció gyermekei már soha nem térnek már haza...

Bár megpróbáltak már sokan hazatérni, de visszafordultak az úton. Nem köti már semmi őket a hazához, csak az otthon elfeledett emléke, csak a szülők emléke, édesanyjuk könnyei, fájdalmas búcsúszava...

Most oly távol él mindenki egymástól és mégis oly közel. Egyszerű eljutni Londonba, Münchenbe, de nehéz onnan visszatérni... Ha haza sikerül jönni, akkor sokakban csak megerősödik az a tudat, hogy jól tette eljönni, útra kelni... Bár egy elveszett generáció dolgozik minimálbérért nyugaton, de mégis boldogabbak, mert okostelefont is tudnak venni, amivel üzenhetnek haza, hogy jól vagyok.

Édesanyák, nagyszülők szíve szakad meg, mert gyermekük, akit születésüktől kezdve féltő gonddal neveltek, szerettek, taníttattak, most messze él és a tehetetlenségükön bosszankodva hallgatják azt, hogy újabb stadiont avattak!

Elveszett egy generáció a hazának, akik nem építik azt tovább, de nem szépítik a szülői ház kertjét sem, nem nyírják már le többet zsebpénzért a füvet ott és üresek a grundok a lakótelepeken, mert oly sokan nyugatra mentek. Fel sem tűnik, már sokan megszokták azt, hogy újabb ismerős, rokon, barát megy nyugatra, akik jobb esetben lakást, vagy csak egy szobát bérelnek, miközben sokszor még vélt hazájukban fizetik a devizahitelt.

Elvész egy generáció a jövő Magyarországának, mert családok esnek szét. Apák, fiúk, férjek hetekig kamiont vezetnek, vagy vakolnak, Édesanyák, lányok felszolgálnak, takarítanak és ők azok, akiknek nem kell a közmunka megalázó éhbére.

Egy elveszett generáció megy el nyugatra lassan, akik elhagyják a meleg családi fészket, elmennek sosem feledve édesanyjuk mosolyát, a nagymama főztjét, barátok búcsúzó szavát és sokan akkor látják először édesapjuk szemét, amint könny futja át!

Magyarország irányítói nem veszik észre, hogy nincs az a Mercedes, vagy Audi gyár, ami egy gyermeket pótolhatna, nincs az-az Uniós támogatás, ami egy unoka pajkos mosolyát feledtethetné, nincs az-az ígéret, ami vigaszt nyújhatna...

Nem lehet már sajnos általánosítani, hiszen nem csak a fiatalok, hanem a nyugdíj előtt állók is veszik a bőröndöt, mert tudják, vagy csak remélik, máshol könnyebb lesz.

Miközben a Magyar, keresi nyugaton a másik Magyar társaságát, még ha oly sokszor is, de csalódott benne, telnek az évek, Magyarország lassan kiürül annak ellenére, hogy jól teljesít és egy olyan elveszett generáció jön létre, aki nem tudja, az a haza, ahol él, vagy az-az otthon, ahol született!!!

Már elveszett egy generáció a hazának, mert a múltat nem lehet visszahozni...
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Kullancs eltávolító eszköz - egy szál gyufa
  2014-05-10 17:57:30, szombat
 
 


Kedves Anyák, Apák, Nagymamák és Nagypapák!

Jó ha tudjátok...

Mindenki okkal félti gyermekét a kullancs, mint közti-gazda terjesztette súlyos betegségtől, a Lyme-kórtól, agyvelő gyulladástól.

Engedjétek meg, hogy egy biztonságos kullancs eltávolítási technikát
megosszak veletek.

A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk! Nyálazzuk meg gyufa fejét, majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk. A kullancs néhány másodperc múlva átmászik a gyufára,mert nagyon szereti a nedves foszfor illatát, képes elhagyni miatta"önként" testünket!
Lehet, hogy ez nem a tudományos, szakszerű, műszerekkel történő eltávolítás, de a lehető legegyszerűbb és mindig sikeres. Így nem kell attól félnünk, hogy a kullancs potrohát rosszul rögzítve, szöveteinkbe fecskendezze a kórokozókat tartalmazó nyálát, sőt a kullancs feje sem marad bennünk!
Ez a módi Őrségben jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer,
nem értem, hogy a média még nem csapott le rá!

dr. Bíbor Lajos
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Miért nem tartósak már a háztartási gépek?
  2014-05-09 17:27:16, péntek
 
  Az első mosógépem egy örökölt darab volt, de az alatt a tíz év alatt, amit nálam töltött, egyetlen egyszer kellett csak hozzá szerelőt hívnom. Később levittem a nyaralóba, ami óriási hibának bizonyult: az otthonomban azóta felbukkanó vadiúj gépek öt évig sem bírják, mielőtt végleg tönkremennének.

Mondanom sem kell, a nyaralóban lévő régi mosógép persze gond nélkül elmuzsikál azóta is...

De mi lehet az oka, hogy manapság már nem olyan tartósak háztartási gépeink? Talán már direkt nem az örökkévalóságnak építik őket? És vajon megéri jobb, de drágább háztartási gépeket vásárolnunk a hosszú lejáratú garanciáért cserébe?

A gyártók is elismerik, hogy manapság már nem készülnek olyan háztartási eszközök, amik a korábbiakhoz hasonlóan kiállnák az idő próbáját. Igaz, az áruk sem olyan magas. És mindezért tudják, ki a felelős? Hát természetesen az okostelefonok! A vadonatúj, okos kütyük mellett az emberek megszokták, hogy minden évben feljavított, 'még eggyel újabb' eszközök boldog tulajdonosai lehetnek. Emiatt a háztartási gépekből sem elégszünk meg a pár évvel ezelőtti 'vacakkal', hanem mindig újra, jobbra vágyunk. Mellette persze mindezt olcsón szeretnénk megkapni, ami persze a minőség rovására megy.

Ezekből az okokból kifolyólag viszont az elmúlt tíz évben egy mosógép várható élettartama három évvel lecsökkent, tízről hétre.

Ráadásul egyre népszerűbb az online vásárlás is, ami kikezdte a kereskedő-vásárló szoros kapcsolatát is. Régen még az értékestő bolt vállalta a garanciális javítást, manapság ez már egyre ritkább. Ha valami elromlik, sokszor olcsóbban járunk, ha inkább szemétre hajítjuk, és veszünk egy újat, minthogy végigjárjuk a garanciális javítás rögös útját az elszállítástól a panaszáradatokon keresztül egészen az ismeretlen szerelő tehetetlenül széttért kezéig: sajnos a gép már csak nagy költséggel javítható.

Megéri tehát, ha többet áldozunk rá, és veszünk egy extrahosszú garanciális gépet? A szakember szerint nem feltétlenül. Egyrészről ezek a gépek valóban nagyon drágák, tehát sokan nem is engedhetik meg maguknak. Mások pedig nem szeretnének lemondani emiatt arról a lehetőségről, hogy hat-hét év elteltével egy új, modernebb berendezést vásárolhassanak, ha az előző már tönkrement.
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Elhunyt Radnóti Miklós költő özvegye, Gyarmati Fanni
  2014-02-15 14:07:05, szombat
 
  Elhunyt Radnóti Miklós költő özvegye, Gyarmati Fanni - közölte a fővárosi XIII. kerületi önkormányzatának sajtóreferense szombaton az MTI-vel.


Gyarmati Fannit életének 102. évében, szombat hajnalban érte a halál - mondta Gellért Lajos. Hozzátette, hogy Radnóti Miklós özvegyét a kerület saját halottjának tekinti.

Gyarmati Fanni 1912. szeptember 8-án született Budapesten.
Szerelme a költővel 14 éves korában kezdődött, majd miután Radnóti Miklós Szegeden ledoktorált, 1935. augusztus 11-én házasodtak össze.


Ő volt az ihletője a magyar költészetben ritka hitvesi líra gyengéd hangú darabjainak. Fanni nemcsak szerelme, hanem igazi társa, barátja és kritikusa is volt a költőnek, kapcsolatuk a férfi és nő közötti egyenrangúság elfogadásán alapult.

Alakját férje számos költeményben megörökítette. Róla szól az Erőltetett menet halhatatlan sora: "és Fanni várna szőkén a rőt sövény előtt". A munkaszolgálatba hurcolt költő számára ő, a feleség jelentette a biztos pontot, a kapaszkodót, a köteléket az élethez. 1944-ben - nem sokkal meggyilkolása előtt - is hozzá írta verseit, a Hetedik eclogát és a Levél a hitveshez című költeményt.

Gyarmati Fanni a második világháború után orosz- és franciatanári diplomát szerzett. Előbb a Jurányi utcai közgazdasági középiskolában tanított gyorsírást, majd a színházművészeti főiskolán francia nyelvet.

Gyarmati Fanni a költővel kötött házassága óta mindvégig a XIII. kerületi Pozsonyi úti lakásban élt. 1999-ben a XIII. kerület, majd 2005-ben Budapest díszpolgárává választották. 2009 decemberében - a Radnóti-emlékév alkalmából - a Magyar Köztársaság Középkeresztjével tüntették ki több évtizedes magas színvonalú oktatói munkájáért, valamint a Radnóti-hagyaték összegyűjtéséért, gondozásáért és közrebocsátásáért. 2012-ben Radnóti-díjat kapott.

Egész életében kerülte a nyilvánosságot, nem vállalt közszereplést, magánemberként őrizve férje emlékét.

Az özvegy 2008-ban a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára Kézirattárának adományozta Radnóti teljes kéziratos hagyatékát.

Link
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Külön nőttek fel az ikrek, egy idegen hozta össze őket a You
  2014-02-15 13:54:36, szombat
 
  Külön nőttek fel az ikrek, egy idegen hozta össze őket a Youtube alapján

Az ikerpárt születésükkor szétválasztották, és külön adták örökbe őket. Nem is tudtak a másik létezéséről.

Egy idegen férfi hozta össze és segített egymásra találni a két fiatal nőnek, akik bár egyszerre születtek, mégsem tudtak a másikról. Az ikreket külön szülők, más-más országban nevelték fel.

Egy Youtube videó segített nekik az egymásra találásban, de nem úgy, mint hinnénk! Egy férfi látta a felvételt egyikőjükről, és tudta, ezt az arcot már látta valahol! Sőt, pontosan olyan, mint azé a nőé, akit ő is ismer. Fel is kereste őt, és megmutatta neki a felvételt, így kezdtek el nyomozni a testvérpár másik tagja után, és így találkozhattak.

A lányok Észak-Koreában születtek, és onnan került egyikőjük Franciaországba, másikójuk az Amerikai Egyesült Államokba. Először életükben így Skype-on beszélhettek egymással, s csak ezután kerekedtek fel, hogy személyesen is találkozzanak.

A most huszonhatéves ikreknek külsejükön túl sok belső tulajdonsága is megegyezik, és ugyanúgy nevetnek. Azt még mindig homály fedi, kik a biológiai szüleik, de őket nem is érdekli, a fő: végre együtt lehetnek!
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Miért kiabálunk, amikor dühösek vagyunk?
  2014-01-25 16:11:29, szombat
 
  Miért kiabálunk, amikor dühösek vagyunk?

Egy hindu szent, aki elment a Gangesz folyóhoz megfürödni, egy családot látott a folyóparton, akik mérgesen kiabáltak ...
Odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte:
- Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek egymásra?
A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta:
- Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat.
- De miért kiabálunk, amikor a másik személy ott áll mellettünk? Mondhatnánk neki sokkal halkabban is - kérdezte a szent.
A tanítványok tanakodtak még, de nem találták a megfelelő választ.
Végül a szent elmagyarázta:
- Mikor két ember mérges egymásra, a lelkük eltávolodik egymástól. Hogy leküzdjék ezt a távolságot, kiabálniuk kell, hogy meghallják egymást. Minél mérgesebbek, annál hangosabban kiabálnak, hogy leküzdjék a nagy távolságot.
Mi történik a szerelmeseknél? Ők nem kiabálnak egymásra, hanem halkan beszélnek, mert a lelkük nagyon közel van egymáshoz. Köztük lévő távolság nincs is vagy nagyon kicsi.
A szent folytatta:
- Amikor még jobban szeretik egymást, mi történik? Nem beszélnek, csak suttognak és így még közelebb kerülnek egymáshoz. Végül már suttogniuk sem kell, csak egymás tekintetéből megértik egymást. Ez mutatja meg, milyen közel áll két ember egymáshoz, amikor szeretik egymást.
Ránézett a tanítványaira és ezt mondta:
- Ezért, amikor vitáztok, ne hagyjátok, hogy lelketek eltávolodjon. Ne mondjatok olyan dolgokat, amik eltávolítanak egymástól, különben egyszer eljön a nap, mikor akkora lesz a távolság köztetek, hogy lelketek többé nem talál vissza egymáshoz.Link
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
A fiú fülig szerelmes volt a lányba.
  2013-07-23 19:49:24, kedd
 
  A fiú fülig szerelmes volt a lányba. Egy napon bevallotta neki az érzéseit.
A lány azt válaszolta:
,,Figyelj! A te fizetésed annyi, mint amennyit én egy nap zsebpénzként hordok magamnál. Hogyan tudnék így veled lenni? Hogy képzelted te ezt? Soha sem foglak szeretni, úgyhogy felejts el engem. Keress valakit aki a te szintednek megfelel!"

Eltelt 10 év, és a fiú nagyon nehezen tudta csak kiverni a fejéből a lányt.

Egy napon összetalálkoztak egy bevásárlóközpontban.

,,Szia! Hogy vagy? ,,-kérdezte a lány.

,,Megházasodtam. Tudod te mennyi a férjem fizetése? $35.000 havonta. El tudod képzelni?" -folytatta.

A fiú szeme könnyes lett amikor ezeket a szavakat hallotta. Pár másodperc csend után megérkezett a lány férje. Még mielőtt bemutathatta volna őt, hogy dicsekedését példázza, a férj megszólalt:


,,Uram, maga itt? Hagy mutassam be a feleségem." -mutatott a nőre. Drágám, ez az Úr itt a főnököm. Az ő megbízására készítem a projekteket."
A lány csak állt némán. Nem jött szó az ajkára.

Tanulság: az élet nem egy rövid kártyajáték. Sose legyél magadra annyira büszke, hogy mellette lenézed az embertársaidat! Az idő múlik, az emberek változnak! Tiszteld a másik szerelmét! Ne azzal törődj, mennyi pénzed van mert akkor nem feltétlenül lehetsz boldog!
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Mezőkövesd focicsapata
  2013-07-14 10:45:04, vasárnap
 
  Mezőkövesd focicsapata (?!) több millió forintot kapott, miközben az egészségügyet teljesen leamortizálják, a dolgozókat túl terhelik, a betegekkel nem törődnek, csak az orvosok paraszolvenciája izgatja dicső politikusainkat. Az utóbbi azért, mert nem zsebükbe vándorol.
A MISKOLCI MÁV RENDELŐBEN KIELÉGÜLETLEN RIBANCNAK NEVEZTÉK A GYERMEKÉNEK SEGÍTSÉGET KÉRŐ ANYUKÁT!!!

Móri Marietta vagyok, székesfehérvári két gyermekes anyuka. Jelenleg épp Miskolcon nyaralok két gyermekemmel és barátnőm, Szabó Bernadett családjával. 15óra után, strandon észrevettük, hogy barátnőm legkisebb fiacskájának hónaljába kullancs ment. A strandon az egészségügyi szolgálatot ellátó alkalmazottak a megfelelő eszköz hiányában nem boldogultak a 1,5éves kisfiú kullancsával, és végül azt tanácsolták, hogy menjünk át a szomszédos rendelőintézetbe. Úgy ahogy voltunk, mezítláb, fürdőruhába siettünk át a rendelőbe, hiszen megijedtünk, féltettük a fiúcskát. A MÁV RENDELŐbe a felújítás miatt egy gyógyszertáron keresztül lehetett bejutni. 15:40-kor léptünk be a rendelőintézetbe. Előadtuk panaszunkat a betegirányítást ellátó, Kovács Angelika nevű hölgynek, és segítséget kértünk tőle, hiszen a rendelőintézetben a járóbeteg ellátás keretein belül sebészet és bőrgyógyászat is található. Legnagyobb megdöbbenésünkre a betegirányító hölgy emelt hangon jelezte, hogy itt ilyennel nem foglalkoznak. Mondtuk neki, hogy nem idevalósiak vagyunk, nem tudjuk hol van az orvosi ügyelet, és segítségét kértük. A hölgy továbbra is megtagadta a segítséget, és nem volt hajlandó sem útba igazítani, sem az ügyelet elérhetőségét, címét megadni, sem bármilyen információval szolgálni, hogy hová is mehetnénk. Majd idővel megjelent egy biztonsági őr is, aki bekapcsolódott a vitába és válogatott szitkokat vágott a hozzánk. Voltunk KURVÁK, KIELÉGÜLETLEN RIBANCOK, AKIKNEK MEG KÉNE MÁR MAGUKAT BASZATNIUK, és útbaigazítás gyanánt annyit kaptunk, hogy MENJÜNK A KURVA ANYÁNKBA. Többszöri kérésünk ellenére a betegjogi képviselő elérhetőségét sem voltak hajlandóak megadni! Miután egyre többször emlegettük, hogy nekik kötelességük megadni a betegjogi képviselő, illetve a főnökük elérhetőségét a biztonsági őr kis híján nekünk jött! Az csaknem verekedésbe torkolló veszekedéstől az 1,5éves kisfiú szinte sokkos állapotban sírva remegett a kezünkben! Lényegében ki lettünk hajítva a járóbeteg rendeléssel foglalkozó VASÚTEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET, közismert nevén MÁVRENDELŐ Miskolci központjából rendelési időben!
A rendelőintézetet mindhárman bőgve hagytuk el. Kifelé menet, gyógyszertáron keresztül a gyógyszertáros megállított minket, hogy mi történt, miért sírunk. Elmeséltük mi történt. Ő előhívta hátulról a gyógyszerészt aki bevezetett minket a gyógyszertár hátsó részébe, és többszöri próbálkozás után végül a harmadik eszközzel tudta eltávolítani a kullancsot a kisfiúból.
Ezúton is nagyon szépen köszönjük a gyógyszerész segítőkészségét, és emberségét, hogy ellenben a betegirányítást végző hölggyel ő segített egy ellátásra szoruló aprócska gyereknek.

Ahhoz képest, hogy a MISKOLCI MÁV RENDELŐ honlapján a leírásban ilyen szavak kapnak helyet, mint "kultúrált környezet", "családias hangulat" és "betegközpontú ellátásszervezés", GYALÁZATOS módon kezelték a kisgyermekes anyuka segítségkérését!!!
GRATULÁLUNK A VEZETŐSÉGNEK AZ ALKALMAZOTTAIK BETEGEKHEZ VALÓ HOZZÁÁLLÁSÁHOZ!

Link
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 828 db bejegyzés
Összes: 7512 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6
  • e Hét: 6
  • e Hónap: 2115
  • e Év: 154314
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.