Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 318 
A szeretetnek nincs oka
  2022-10-02 13:47:19, vasárnap
 
 
A szeretetnek nincs oka. Van. Támad. És ha valóban feltámad, kifogyhatatlan. Aki megérzi magában ezt az erőt, az szerény lesz. Van ereje felülemelkedni bármi veszteségen. A szerénység növeli az önbizalmát. Akinek van önbizalma, nyugodt. Egyre többet képes belátni, átlátni a helyzeteket, felfogni az összefüggéseket, beleélni magát a másik helyzetébe. Tehát mind könnyebb szeretnie: megengedi magának a mindent-megbocsátás őrült luxusát.

Kornis Mihály
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Ha egy párkapcsolatban már védened kell magad
  2022-10-01 11:00:29, szombat
 
 
"Ha egy párkapcsolatban már védened kell magad, érzelmeidet elrejteni, páncélt ölteni, szótlanságba burkolózni vagy szócsatázni és magadért harcolni, a másik ellen, vele szemben lenni, az nem párkapcsolat, hanem párbaj. Pár-baj. Ott már nincs bizalomkör, ott már nem lehet nyíltan, őszintén, elfogadásban létezni, ott már taktikázni kell. Az ilyen kapcsolat ahelyett, hogy feltöltene, lemerít, elveszi az erőd, mert még a legintimebb emberi kapcsolatodban is résen kell lenned. Hol lenne otthon az ember, ha még a párja terében sem érezheti magát védelmi körben? Ha nem dőlhetek bele csukott szemmel, totális bizalommal a párom karjába, s ha folyton attól kell félnem, mikor és hogyan sért, sebez szavaival, tetteivel, vagy ha amiatt kell folytonos önvédelemben lennem, mert mellette nem érzem magam biztonságban, mert veszélynek tesz ki bármi módon, akkor ő nem a párom. Csak valaki, aki ráébreszt, mire is vágyom igazán."

Szappanyos Orsolya
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Eljön az az idő az Életünkben, amikor eltávolodunk...
  2022-09-25 10:30:51, vasárnap
 
 
Eljön az az idő az Életünkben, amikor eltávolodunk a drámától és azoktól, akik mindezt okozzák. Találkozz olyan emberekkel, akik megnevettetnek. Tanulj a nehézségekből és fókuszálj a jó dolgokra. Szeresd azokat, akik jól bánnak Veled és imádkozz azokért, akik nem. Legyél boldog. A zuhanás az élet része, a felemelkedés maga az élet."

Jose N. Harris
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Légy hálás mindenért!
  2022-09-23 11:18:14, péntek
 
 
Hogy mások mit gondolnak rólad, az nem a te dolgod...
"Törődj az emberek jóváhagyásával, és a foglyuk leszel."
Azon aggódni, hogy mások mit gondolnak rólad, és életedet az ő véleményükre alapozni, jó recept a stresszhez, a boldogtalansághoz, zavartsághoz és a nyomorúsághoz. Mindig emlékezz, hogy az életedet neked kell élned, és olyan módon kell járnod életed útját, hogy ne érintsen túlságosan az, amit "ők" gondolnak.
Csak légy hálás, és megtalálod önmagad
Az élet sajnos nem mindig könnyű. Előfordul, hogy sokszor kell megtapasztalnod a magányt, a káoszt, a kudarcot, a rossz kapcsolatokat ahhoz, hogy utána meg tudj nyílni, értékelni és becsülni tudd saját magad és azt amid van. A sikert és a szerelmet egyaránt.
Meg kell tanulnod kiállni magadért. Lesz olyan, hogy teljesen össze fogsz roppanni. El kell veszítsd a hitedet, hogy aztán észbe kaphass, és össze tudd rakni az új lehetőségeid kockáit. Minden rossz után át kell értékelned az addigi életedet. Le kell végleg tenned azokat a terheket, amiket addig magaddal cipeltél. Amint ez megtörténik, te is csodásabbnak fogod látni a világot. Ki fogsz virulni, és értékelni fogod a körülötted történő csodákat. Végre észre fogod venni mennyi szépséges dolog történik az életedben. Mert azt te is tudod, hogy most bármi is történik veled, egyik rossz sem tart örökké.
Örülj annak, hogy a lehetőség mindig lesz, hogy felállj, és dönts. Dönts az életedről. Dönts arról, hogy meg akarod-e látni a jót, a napsütést az életedben. Örülj annak, hogy élsz, hogy egyre közelebb kerülhetsz a céljaid eléréséhez. Örülj az akadályoknak is, mert azok fogják elérni nálad azt a pontot, hogy átlépd a korlátaidat. Örülj, ha az élettől kaptál még egy esélyt, egy új lehetőséget. Egy lehetőséget, hogy jól érezd magad, boldog, és sikeres legyél. Ha pedig megkaptad ezt a lehetőséget, akkor élj vele. Ne hagyd, hogy a belső hang, a félelem hangja megbénítson. Ne hagyd, hogy leblokkoljon, ne hagyd, hogy elhitesse veled nem vagy képes fejlődni, hogy te nem érdemelsz többet. Ez csak egy hang. El tudod nyomni. Ki tudod kapcsolni.
Nagyon egyszerű. Ha nem érzed jól magad, csak írd át a történetedet. Írd ki belőle a félelem szót. Helyette írd bele a hálát. Aztán tegyél is úgy. Légy hálás. Légy hálás a mai napért, azért, hogy ma is tehetsz az álmaidért. Légy hálás a könnyekért, mert azok is csak megerősítettek. Légy hálás a kihívásokért, a feladatokért, amiket nap, mint nap kapsz az élettől. Mert el fog jönni a te időd is, amikor beilleszted majd az életed kirakójának az utolsó darabkáját is a megfelelő helyre, és akkor már látni és érteni fogod, minek, mi volt az értelme. Hogy minden rosszban volt valami jó. Minden mozzanatnak, történésnek célja volt.
Most még lehet, hogy nem látod ennek a végét, de nem is baj. Mert van még időd. Bízz magadban, hidd, hogy minden egyes nap egy ajándék. Arra, hogy meglelhesd az életed értelmét. Talán lesznek reménytelennek tűnő pillanatok, lesz olyan, hogy eltévedsz az utadon, de ezen utak által fogsz megedződni.
Mert így fogsz végén a helyes irányba lépni, ahol meg fogod találni a te kincsedet. Önmagad!
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Onnan tudod, hogy jól döntöttél az életedben...
  2022-09-19 11:21:41, hétfő
 
 
Onnan tudod, hogy jól döntöttél az életedben, hogy már nem hiányzik senki és semmi a múltadból. Tele vagy pozitív gondolatokkal, új életérzéssel. Tudod, hogy minden, ami a múltadban történt, az egy lecke volt csupán arra, hogy a jövőben máshogy csinálj dolgokat. Minden egyes sérelem amit kaptál, megtanított arra, hogy tudd, kit engedj közel magadhoz és kitől maradj távol!

Életfestők írása
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Mai napra való
  2022-09-19 10:37:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Egyik legszebb dolog....
  2022-09-19 10:34:51, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Fogadj el mindenkit. Úgy ahogy van.
  2022-09-19 10:32:10, hétfő
 
 
"Fogadj el mindenkit. Úgy ahogy van. A sérült, beteg embert is, mert ember ő is. Nem egy másik bolygóról érkezett, hanem veled együtt ő is erre a földre született. Hidd el: a helyzetük nekik sem öröm, de ha szeretettel viszonyulsz hozzájuk, az külön öröm. Mindent tudnak, amit te. Ne gondold, hogy nem. Esznek, isznak, olvasnak, írnak, tanulnak, sétálnak, kirándulnak, mosolyognak, barátokkal találkoznak, s mint oly sokan közületek, ők is a tükör előtt szépítkeznek. Nem azt kérik, hogy sajnáld őket, hanem, hogy emberként kezeld és lásd őket. Olyan embereknek, akik tudnak szeretni, nagyokat nevetni és szívből ölelni. De tudják azt is mi az a fájdalom, hisz sokszor gördül le könnycsepp az arcukon. Sokkal többször, mint neked, mert nem élhetnek teljes életet. De te teljessé teheted, csak adj nekik egy kis szeretetet. Adhatsz nagyot is, vagy amennyi van, a lényeg, hogy fogadj el mindenkit, úgy ahogy van..."

(Lippai Marianna)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Addig, amíg nem késő...
  2022-09-10 10:51:50, szombat
 
 
ADDIG, AMÍG NEM KÉSŐ...


"Eltűnődöm, milyen gyorsan telik az életünk, és mennyire nem figyelünk egymásra! Reggel felkelünk, rohanunk dolgozni, este, ha van még erőnk, második műszakot kezdünk, majd fáradtan hazatérve elvégezzük az otthoni teendőinket. Leülünk tévét nézni, és elalszunk, olyannyira kifáradunk.

Másnap kezdődik elölről!
Napok múlnak, hetek, évek rohannak mellettünk.
Gyerekeink felnőttek, barátaink elmaradtak, szüleinket ápolgatjuk, ha még élnek!
Gyakran mondogatjuk: nincs időm!
Nem érek rá! Talán majd máskor!
És egyszer csak nincs tovább! Döbbenten halljuk, mondjuk egymásnak: Hallottad,... meghalt! Ekkor átgondoljuk az éltünket, felhívjuk szeretteinket, sírunk!
És néhány nap múlva, megyünk tovább és folytatjuk ott, ahol abbahagytuk!
Rohanás, nincs időm, majd holnap, ....! Mindezek közepette, mérgelődünk, szidunk másokat, irigykedünk, sóhajtozunk ,
"jó neki", vagy sajnálkozunk, "Ó te szegény".
Áskálódunk, azon gondolkodunk, hogy hol tudnánk bosszút állni, hazudunk, bántjuk, sértegetjük egymást!

Gondoljunk azokra, akik még itt vannak közöttünk!
Akik megérdemelnek egy kedves szót, egy mosolyt, odafigyelést, egy szál virágot, vagy csak egy simogatást! Hívjuk fel! Beszélgessünk vele, menjünk és látogassuk meg!
Most még tehetjük, de vajon meddig?

Ne késlekedjünk, mert az élet rövid, túl rövid."
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Egy apa azt mondta a lányának:
  2022-09-08 08:45:06, csütörtök
 
 
"Egy apa azt mondta a lányának: Jelesre érettségiztél, ezért itt egy kocsi, amit még sok évvel ezelőtt vettem.
Mostanra kicsit megöregedett, de mielőtt neked adom, vidd el a belvárosi használtautó-üzletbe, és mondd nekik, hogy el akarod adni, aztán nézd meg, mennyit ajánlanak érte.
A lány elment oda, majd visszatért és azt mondta az apjának: Ezer dollárt ajánlottak érte, mert azt mondták, eléggé lehasznált.
Az apa ekkor azt monda: Most vidd el a zálogházba. A lány elvitte, majd visszatérve azt mondta: A zálogház csak száz dollárt akart adni érte, mert ez egy öreg autó.
Ekkor az apa megkérte a lányát, hogy menjen el egy autós klubba, és mutassa meg nekik is a kocsit. A lány elvitte, majd visszatérve azt mondta az apjának: A klubban egyes emberek százezer dollárt ajánlottak, mivel ez egy Holden Torana, egy ikonikus autó, ami nagyon keresett cikk egyes gyűjtők körében.
Ekkor az apa azt mondta a lányának: A megfelelő helyen értékelnek téged a megfelelő módon. Ha nem becsülnek meg, ne légy dühös, mert az csak azt jelenti, hogy nem a megfelelő helyen vagy. Akik ismerik az értékeidet, azok méltányolnak majd... Soha ne maradj olyan helyen, ahol senki nem látja, milyen értékes vagy. Soha!
Mekkora igazság !"

-ismeretlen-
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 318 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 366 db bejegyzés
Összes: 11324 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 1027
  • e Hónap: 1974
  • e Év: 341453
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.