Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Meditáció kezdőknek
  2023-04-25 10:00:56, kedd
 
 



Link


Mantrázhatunk hangosan, suttogva és gondolatban.

- A hangosan kimondott Mantra a fizikai síkon hoz eredményeket, ott hat.

- A suttogva kimondott Mantra az asztrális síkon fejti ki hatását.

- A gondolati úton történő mantrázás a mentális világban érvényesül leginkább.



 
 
0 komment , kategória:  Meditáció  
Szellemi valóság- belső utazás
  2023-04-25 09:55:40, kedd
 
 





Mindannyian rendelkezünk mindazzal a belső bölcsességgel és tudással, amelyre valaha is szükségünk lesz. Intuitív gondolkodásunk hozzáférhetővé teszi ezt számunkra, és összekapcsol bennünket az univerzum intelligenciájával is. Mégis gyakran nehezen találjuk meg a kapcsolatot saját bölcsességünkhöz. Erre az egyik legjobb módszer az, ha aktiváljuk és megismerjük belső vezetőnket. Ezt a belső vezetőt sokféle módon szokták nevezni; lehet tanácsadó, lelki vezető, őrangyal.

Lehet, hogy a belső vezetőd felhívja a figyelmedet néhány olyan dologra, amire soha nem figyeltél azelőtt, vagy egyszerűen csak örültök egymásnak. Kérdezd meg tőle, van-e valami, amit el akar mondani neked, vagy mit tanácsol e pillanatban. Tegyél fel konkrét kérdéseket neki. Lehet, hogy azonnal kapsz választ, ha nem, akkor se keseredj el, a válasz valamilyen formában meg fog érkezni később, csak figyelj. A találkozó befejeztével mindig mondj köszönetet. Sose zavarjon, ha nem látod, nem érzékeled tisztán és pontosan a belsővezetődet Néha megőrzi izzó fény alakját, vagy elmosódott, kivehetetlen külsejét. Az a fontos, hogy érezd az energiáját, az erejét, jelenlétét és szeretetét.

Ha a belső vezetőd valaki olyannak az alakjában mutatkozik meg, akit ismersz, az is előfordulhat. Ne lepődj meg, ha a belső vezetőd alakja valamiben szokatlannak tűnik, az alak, amelyben megmutatkozik előttünk, a saját elménk teremtménye, amely határtalan. Elképzelhető, hogy a belső vezetődnek meglepően jó humorérzéke van, vagy úgy kommunikál, hogy közvetlenül magukat az érzéseket és az intuitív tudást adja át. A belső vezetőd, időről időre megváltoztathatja alakját vagy akár a nevét is. Az is lehet, hogy évekig ugyanolyan marad.. Ha bármikor útmutatásra, bölcsességre, tudásra, támogatásra, szeretetre vágysz, ha kéred mindig a rendelkezésedre áll. Sokan szoros kapcsolatot alakítanak ki belső vezetőjükkel, és a napi meditációjuk során mindig találkoznak vele.

A meditáció veszélyei

Ha a meditálónak sikerül ráhangolódnia egy magasabb tudati szférára, ahol remekül érzi magát, akkor nem szívesen tér vissza a küzdelmekkel teli földi világba. A meditációt vezető személyeknek éppen ezért igen nagy felelősségük van, és kötelességük visszahozni mindenkit a meditáció befejezése után.

Nagy veszélyforrás a türelmetlenség, amikor az útonjáró a gyors haladás érdekében több módszert összekever, kipróbál és esetleg drogokkal rásegít.

Vezetés nélküli meditációnál igen könnyen előfordul, hogy különböző entitások jelentkeznek nálunk, akiket jól érzékelünk, látunk, hallunk, de nem biztos, hogy a lelki fejlődésünket szolgálják. Mindezek elkerülése érdekében, javasolt a szívszentély megteremtése, ahová bármikor visszavonulhatunk.
 
 
1 komment , kategória:  Meditáció  
A gondolat gyógyító ereje
  2023-04-25 09:51:59, kedd
 
 




A GONDOLAT GYÓGYÍTÓ EREJE

Bekapcsolódás a mindenütt-jelenvaló
Isteni bölcsesség és szeretetáramba
(Részlet Makk István : "Az örök fejlődés kozmikus útja"
c. kötetéből)



Jelen testetöltésünk során nem mindegy számunkra, hogy testünk akadálytalanul szolgálja-e szellemünket fejlődésében, vagy pedig betegségek sorával nehezíti működését. A most megjelenő kötetből kiragadott résszel szeretnénk felhívni a figyelmet arra a lehetőségre, mely rendelkezésünkre áll, csak élnünk kell vele. Édesapám ezt mindennapi gyakorlatként élte is, mely hozzásegítette ahhoz, hogy hetven éves korában még húszéves tervet dolgozzon ki életműve betöltésére és ezt valóra is válthassa. Álljon itt egy részlet e most megjelenő mű egy fejezetéből. A gondolatterápia alapjául Paramahansza Jogananda gondolatai és módszere szolgáltak.

A testetöltött szellem templomát - az emberi testet - karbantartó terápiák negyedik fokozata, a gondolatterápia. A négy fokozat: az egészség megszerzése - az idegterápia vagy reflexológia, az egészség megtartása - a tisztító terápia, a természetgyógyászat, az életerő növelése - az életerő terápia és a gondolat uralkodóvá tétele - a gondolatterápia.
Bármelyik fokozat külön-külön is nagy nyereség szervezetünk számára, azonban a legjobb hatásfokú a négy fokozat szintézise. Természetesen ezt mindenkinek egyénisége szerint kell összhangba hozni önmagában, azonban a gondolatterápia magasabb fokát az első három terápia nélkül betölteni nem lehet.
Az első fokozat - az idegterápia figyelmeztet arra, hogy milyen fontos az idegövezetek és a vérkeringés akadálytalan működése egészségünk megszerzéséhez.
A második fokozatnál - a tisztítóterápiánál - mindenki felismerheti és alkalmazhatja önmaga számára természetgyógyászat életelveit, mely által szervezete mind tökéletesebben képes szolgálni a szellemet a fejlődésben felfelé ívelő útján.
A harmadik fokozat - az életerőterápia - annak a módját adja számunkra, hogy hogyan tudjuk szervezetünket a Kozmosz erőtengerébe bekapcsolni és szervezetünkben az életerőt növelve a kívánt szervekre irányítani.
E fejezetben a negyedik fokozatot - a gondolatterápiát - fogjuk átélni, mely a négy terápia koronája és a testetöltött szellem örök fejlődése számára döntő jelentőségű! Tulajdonképpen az előző három terápia egy célt szolgál, hogy a gondolatterápia minél teljesebben kibontakozhassék bennünk.

Szellemi erő a gondolatban - szellemi erő a szóban
- a hit és meggyőződés fontossága

A kimondott szavakat a gondolatok rezgései idézik elő. A gondolatok a szellem rezgései! Az ember szavai, gondolatai élettelenek, ha azokat nem hatja át szellemi erő! A szellemi erő nélküli beszéd olyan, mint a mago tok, amelyben nincsen mag!
Hittel és meggyőződéssel telített gondolatok a nehézség szikláit összezúzzák és megteremtik a kívánt változást! Őszinte gondolat, megértéssel és akarattal ismételve mozgásba hozza a mindenütt-jelenvaló kozmikus erőt, hogy segítséget nyújtson nehézségeimben!
A mindenütt-jelenvaló isteni erőhöz bizalommal kell fordulnom, kiűzve minden kétkedést, egyébként akaratom nyila eltér céljától!
A következő gondolat rendkívül fontos! A kozmikus tudat talajába való elvetés után nem szabad kitépnem gondolat magvaimat, hogy megnézhessem, vajon kicsíráztak-e? Lehetőséget kell adnom az isteni erőknek, hogy megszakítás nélkül munkálkodhassanak!
Az akarat ráállítása az isteni akaratra,
a gyógyítás és gyógyulás feltétele

Isten akarata hat mindenre. Ha akaratomat mély meditáció és bölcsesség vezeti, egy lesz az isteni akarattal! A tudatos akaraterő nyugodt, eltökélt, figyelmét egy cél irányítja. Az akarat legnagyobb erejét, fejlődést szolgáló célja által nyeri!
Az akarat rezgéseket hoz létre a légkörben, amelyre a természet tervszerűen működő törvényeivel kedvező feltételt teremt az erős akaratú ember számára. Ha valami fontosat szándékozom tenni, nem szabad azonnal döntenem és cselekednem! Először Istennel kell kapcsolatba lépnem, ekkor beállíthatom akaratomat a helyes célra.
Mennyei Atyám! Taníts meg, hogy akaratomat és cselekvésemet a helyes célra tudjam beállítani!
Semmi sem nagyobb, mint a kozmikus tudat - Isten! Egyedül az Ő segítségét kell keresnem! Isten ad akaraterőt, összpontosítást, amikor megkísérlem magamat, vagy mást megszabadítani a szenvedéstől!
Amikor imát, vagy megerősítést mondok, Isten adta erőmet alkalmazom. Aki megkapta Istentől a gyógyítás hatalmát, csak akkor alkalmazza, ha indíttatást érez. Aki isteni gyógyulásra vágyik, készen kell lennie, hogy Isten törvényei szerint éljen!
Tartós gyógyulás nem lehetséges, ha folytatom a botlásokat és kihívom a betegség visszatérését! Krisztus így bocsátja el azt az embert, akit meggyógyított: "Ezentúl ne vétkezzél, nehogy rosszabbul járj!"
Igazi gyógyulás csak szellemi megtérés által megy végbe! Tudatára kell ébrednem, hogy mint Isten gyermeke, alkalmazzam a bölcsességet, szeretetet és erőt az élet feladatainak megoldására! Sohasem szabad lekicsinyelnem az ismételt és mind mélyebb erőfeszítés fontosságát!
Az állítás ismétlésének erőteljesnek és folyamatosnak kell lennie, hogy az értelem, érzelem, akarat erőssége elegendő legyen az életerő serkentésére! A siker két tényezőtől függ. A mag jóságától és a talaj alkalmasságától. Tehát a betegség gyógyításában két tényező fontos: a gyógyító ereje és a beteg fogékonysága! Még hozzáteszem a következőt. A gyógyító ereje alatt nem csak annak gyógyító erejét kell értenünk, aki a gyógyítást emberileg végzi, hanem fokozottabb mértékben a sugalmazó szellemi Géniuszt, aki a gyógyítást végző embert eszközként használja fel az erők átadásához!
Márk evangéliuma: "erő áradt ki belőle"..--.. "és a te hited meggyógyított téged" (Márk 5:30) mutatja, hogy úgy a gyógyítónak az ereje, mint a beteg hite is szükséges a gyógyuláshoz! A vérfolyásos asszony parabolája mutatja (Márk 5:24 :34) hogy hiába van jelen az isteni erő, ha nincs aki befogadja! Rengetegen szorongtak Jézus körül, érintették, hozzáértek, illették, de csak egy volt közöttük, - a "vérfolyásos asszony" - akinek hite élő volt, akibe át tudtak áramolni a krisztusi gyógyító energiák! A többi hiába érintette Krisztust, mintha egy más égitesten lettek volna!
Az életerőterápia és gondolatterápia gyakorlataival megtanulhatjuk az életerő irányítását önmagunkban és esetleg másokban.
Igen fontos a következő tétel. Senki sem tudja megmondani, hogy meg fog-e gyógyulni és a határidőt sem lehet megállapítani. Nem az idő, hanem a hit az, amely meghatározza, mikor valósul meg a gyógyulás! (Máté 13:58 és Márk 6:5) "Jézus ... nem tett, Márknál: nem tehetett ott sok csodát az ő hitetlenségük miatt." A hitetlenség vagy a gyenge hit, akadályozó légkör. Az Úr Jézus még saját magát sem függetleníti ettől az isteni törvénytől! Itt nem tehetetlenségről van szó, hanem isteni bölcsességről. Mert ha megtéretlen emberekkel közli a csodákat és azok ennek ellenére megátalkodnak, sokkal súlyosabb bűnbe esnek, mert az Úr Jézus nem elveszíteni, hanem megmenteni jött a világot!
A gyógyulás az életerő helyes felébresztésétől és a gyógyulásra váró tudatának és altudatának állapotától függ. A hitetlenség vagy a kétkedés semlegesíti az akaraterőt! Lényeges, hogy az erő és figyelem elérje a hit és akaraterő oly mértékét, amely megindítja az életerőt, hogy a gyógyítást létrehozza!
A gondolatnak orvosságként való alkalmazásánál vigyáznom kell arra, hogy a helyes gondolatokat ne közömbösítsem rossz gondolatokkal! Ezen áll vagy bukik a gondolatterápia eredménye! A gondolatot meg kell értenem és helyesen alkalmaznom, csak ekkor lesz hatásos! A gondolatot oly akaraterővel kell állítanom, amely ellenáll az ellentétes gondolatok támadásának! Olyan gondolat, amely mögött nincs meggyőződés, nem bír értékkel!
Aki gyógyító állításokat alkalmaz annak az igazságnak megértése nélkül, hogy ember és Isten egysége szét nem választható, szegényes eredményt ér csak el. Vagyis a cél az Unió Misztika megvalósítása, a szentek egysége! Ez nem csak azt jelenti, hogy egymással egységben vannak, hanem legmagasabb fokon Istennel való egységben! Tehát megismétlem a Joganandai gondolatot. Aki állításokat alkalmaz annak az igazságnak megértése nélkül, hogy ember és Isten egysége szét nem választható, szegényes eredményt ér csak el! Erről beszél Krisztus főpapi imájában: "Én Atyámban - ti énbennem vagytok!" Legtöbben a testi zavar gyógyítására rögzítik figyelmüket, mert ez szembetűnően érzékelhető. Ezek nem tudják felfogni, hogy az aggodalmaskodás, önzés és az élet isteni célja iránti vakság minden emberi nyomorúság igazi oka!
A betegségek testi és szellemi megelőzése

A test egészségtana fontos. A szellemi egészségtan magasabbrendű!
Meg kell előznöm a test hanyatlását az életerő megőrzésének tudományával! Alkalmaznom kell a test ellátását kozmikus életerővel, az életerő feltöltés gyakorlataival. Erről szól az életerőterápia. Meg kell óvnom szívemet a túlterheléstől! A félelem és harag túlságosan igénybe veszi azt! Ápolnom kell a békességes magatartást! Meg kell előznöm az ütőerek megkeményedését megfelelő étrenddel!
Erről szól a tisztítóterápia, a természet-gyógyászat.
A 25 dekás szív naponként egy vagon vért szállít, 70 év alatt 25.000 vagon vért, pillanatnyi megállás nélkül! Ez mutatja, milyen óriási munkát végez a szív. Pihenést kell adnom a szívnek az életerő- és gondolatterápiával! Sokan azt hiszik, hogy a szív megkapja pihenését lüktetésének ernyedési szakaszában. Ez azonban csak felkészülés a következő összehúzódásra, tehát a szív nincs nyugalomban! Az életerő a szívizom és rekeszizom fárasztó munkájában használódik el. A szívizom és a légzést működtető rekeszizom emésztik fel a legtöbb életerőt. Tehát a szívizom és rekeszizom pihentetése igen nagy jelentőségű! Az életerőterápia és gondolatterápia által a szívverés és rekeszizom lecsendesíthető! Fejlesztenem kell békémet és hitemet Istenben! Meg kell szabadítanom agyamat minden zavaró gondolattól! A legújabb orvosi kutatások fényében a haragnak, indulatoknak, félelemnek romboló hatása van az agysejtekre!
Meg kell töltenem elmémet szeretettel és örömmel! A gondolatok sokkal jobban befolyásolják a szervezet egészségügyi állapotát mint csak egy évtized előtt is gondolta volna az orvostudomány! Meg kell értenem a gondolati gyógyítás felsőbbrendű erejét! El kell űznöm a rossz szokásokat, melyek az életet nyomorúságossá teszik! Alkalmaznom kell mindennapi életemben a békét és kiegyensúlyozottságot! Meg kell őriznem egyensúlyomat próbára tevő körülmények között is! Rendületlenül kell állnom az események ellentétes fordulatainál!
A gondolatterápia meditációjának módszertana

A cél:
Első cél:
A krisztusi béke megteremtése.
A benső csend megteremtése.
Második cél:
Boldogító kapcsolatteremtés
a Mennyei Atyával - Krisztussal -
Szellemi vezetőmmel.
Harmadik cél:
A meditatív állapot mélyítése
bármely probléma megoldásának kutatásához.
Negyedik cél:
Magam, vagy más betegségének gyógyítása
a Mennyei Atya akaratával egyesülve.

Az idő
Legkedvezőbb időpont - reggel ébredés után.
Természetesen más alkalmas időpontokban is alkalmazható.

A hely
Amennyire csak lehet, a hely elhatárolt, csendes legyen!
Ha zajos helyen lehet csak meditálni, nem veszek tudomást a hangokról.
A gondolatterápia meditációjának bevezető előírásai

1. Karfa nélküli székre ülök, támaszkodás nélkül, vagy ha úgy szoktam meg, jóga ülésbe ülök, vagy teljesen kilazított, fekvő helyzetben - szavászana, vagy "hulla" tartásban - végzem a meditációt. (Én ez utóbbit szoktam alkalmazni.)
2. Lecsukom szemeimet. Összpontosítok a kozmikus erők beáramlási pontjára és a benső szemre - a kozmikus erők irányító központjára.
3. Gerincemet egyenesen tartom.
4. Pár mélylégzést végzek.
5. Majd lazítom testemet és mozdulatlan maradok.
6. Kiüresítek elmémből minden nyugtalanító gondolatot.
7. Elvonom figyelmemet a testi benyomásoktól: melegtől, hidegtől, hangoktól.
8. Nem gondolok a gyógyulás részleteire!
9. Elűzöm a nyugtalanságot, bizalmatlanságot, szomorúságot.
Ezek rombolják a szervezetet.
10. Tudatosítom, hogy az isteni törvény munkálkodik!
És hogy Isten mindenható!
11. Nem kételkedem és nem hitetlenkedem!
A hit és összpontosítás a Törvény akadálytalan működését biztosítja. Mit mond Krisztus a vérfolyásos asszonynak?
"Hited meggyógyított téged!"
12. Ragaszkodni kell ahhoz a gondolathoz, hogy minden testi állapot gyógyítható.

Ha eredményt akarok elérni, e fenti tizenkét pont mindegyikének betöltése döntő fontosságú!
A gondolatterápia meditációjának menete

1. Állításom elindítása előtt meg kell szabadítanom elmémet az aggódástól és nyugtalanságtól!
2. Megválasztom állításomat. (Ezeket fogjuk a zárórészben átélni.)
3. Halkan mondom, majd ismétlem halkabban, még halkabban, amíg hangom gondolattá válik.
4. Gondolatban fokozatosan erősítem, amíg mély, megszakítatlan összpontosítást nem érek el. Nem tudattalanságot, hanem megszakítatlan gondolatok mély folytonosságát.
5. Ha folytatom gondolati állításomat és mélyebbre érek, az öröm és a béke érzése növekszik bennem.
6. A mély összpontosítás állapotában állításom egybeolvad a tudatfeletti áramával.
7. Amikor folyton növekvő békét tapasztalok, állításom a felsőbbrendű én birodalmában honol, majd visszatér onnan határtalan erővel tudatos elmém befolyásolására.
8. Ha nem kételkedem, tanúja leszek az élő hit erejének! Krisztus szerint - a mustármagnyi hit hegyeket mozgat!

Az élő hit meggyógyít.
A gondolatterápia meditációjának
nyolc fontos szempontja

1. Az állítás magvainak elvetése és annak gyümölcsözése között sok folyamat játszódik le.
Növekedésének minden feltételét teljesítenem kell, hogy létrejöjjön a kívánt eredmény!
2. Az állítás-magvaknak eleveneknek kell lenniük!
Mentesnek a kétség, nyugtalanság, figyelmetlenség hibájától.
Az állítás-magvakat odaadással és békével kell megöntöznöm! Mély ismétléssel és határtalan hittel!
3. Az állításokat mind erőteljesebben kell gondolatban ismételnem mindaddig, amíg olyan erőt nyernek, amely elegendő lesz testem sejtjeinek megváltoztatására - hogy a csodák megtörténjenek!
Vagy ha valaki másért történik az ima, az ő lelkének megindítására - sejtjeinek gyógyítására!
4. A meditáció előtti fürdés vagy zuhanyozás: a testre is, szellemre is tisztító hatással van! Elősegíti az életenergia egyenletes eloszlását az egész testben. Megnyugtatja az idegeket és benső csendhez vezet! Én minden este zuhanyozom, a hajnali ébredéskor meditálok!
5. Minden meditáció előtt lelki fürdőt kell vennem!
El kell vetnem minden gondomat, minden feladatomat!
6. Az időt, melyet meditációra szántam, egyedül Istennek - az isteni elveknek kell szentelnem!
7. Szilárdan el kell határoznom, hogy soha fel nem adom meditációimat.
8. Isten hallja szívem minden hívását!
Akár tudatában vagyok ennek, akár nem!
És eljön, amikor elérkezettnek látja az időt.
Ráébredés az isteni valóság jelenlétére
A gondolatterápia rövid gyógyító állításai

Éljük most át Paramahansza Jogananda néhány gyógyító állítását!
Hihetetlen ereje van, ha gondolataimban ennek erőt adok! Ezt más nem teheti meg helyettem. Gondoljunk az előbb említett evangéliumi példázatra. Az Úr Jézust rengetegen szorongatták, de csak egy fogadta be az isteni erőket.
- Mennyei Atyám! A Te világosságod áramlik Krisztuson át! Minden vallás szentjein! Rajtam is! Ez az isteni fény van jelen testem minden sejtjében!

Gondoljak a Krisztusi engramra, mely minden sejtemben jelen van! Ez a legfőbb kozmikus valóság! Mert másodpercenként 10 millió sejt - minden másodpercben 10 millió Krisztusi engram születik testemben. Születésemtől halálomig - minden másodpercben - 10 millió új figyelmeztetés! Krisztusé vagyok! Krisztusivá kell válnom!
Csodálatos kozmikus valóság!
- Mennyei Atyám! Testem sejtjei fényből vannak alkotva! Sejtjeimet Te alkottad!
- Sejtjeim egészségesek -, mert Te vagy az Egészség!
Sejtjeim szellemiek - mert Te vagy a Szellem!
- Sejtjeim halhatatlanok - mert Te vagy az Élet!
Sejtjeim tökéletesek - mert Te vagy a Tökéletesség!
Gyógyító állítások betegségben:

- Mennyei Atyám! Gyógyító erőd minden sejtemben áramlik!
- Isten tökéletes ereje áthatja betegségem sötét zugait!
- Mennyei Atyám! Te Krisztus által minden sejtemben jelen vagy!
Sejtjeimben Krisztus gyógyító ereje áramlik!
Minden sejtemben jelen van a "Krisztusi engram",
- a Krisztusi bizonyság!
Sejtjeimben billiószoros a krisztusi jelenlét, melynek gyógyító erejét nem szabad bénítanom Hegyibeszéd ellenes élettel!
(Máté 5., 6., 7. fejezetek: Krisztus programbeszéde).

- Mennyei Atyám!
Krisztus feltámadt közömbösségem sírjából!
Tudatlan külső életem minden fátyla elhamvadt
Krisztusban való felébredésem fényében
- Nem a test vagyok!
Nem a vér! - Nem az életerő! - Nem a gondolat!
A halhatatlan szellem vagyok - aki mindezeket megvilágítja!
- Szikrája vagyok a Végtelennek!
Nem vagyok hús és csont!
Fény vagyok!
- Mennyei Atyám!
Minden sejtemben jelen vagy!
- Isten lényéből vagyok alkotva!
- Minden sejtemben Krisztus világossága fénylik!
Máté és Lukács evangéliuma szerint - a benső szem mindent fénnyel áraszt el, ha működik! Ha életemmel beprogramozom azt!
- Életerőm áramlik - agyamtól egész testembe folyva!
A sejtek mind isszák az életerő áramát!
Fénysugarak áradnak sejtjeimben!

Hogy sejtjeimet fénysugarak árasszák el, ennek feltétele Máté és Lukács evangéliuma szerint a benső szellemi szem működése!
Gyógyító állítások a test világosságáért - a benső szellemi szem működéséért

- Mennyei Atyám!
Te alkottál otthont részemre élő sejtekből!

Te alkottad ezt az otthont!
Ez az otthon a Te otthonod!
A Te otthonod tökéletes!

Gyermeked vagyok!
Atyám vagy!
Mindketten ugyanabban a templomban lakunk!
Ebben a sejtek templomában Te mindig itt vagy!

Hozzáteszem, hogy ez élő valóság! Krisztus engramja sugárzik 5 billió sejtemben! 5 billió sejtem mindegyikében!
Élő valóság! Másodpercenként 10 millió új sejt - 10 millió Krisztusi engram - születik szervezetemben!
Ez azt jelenti, hogy másodpercenként 10 milliószor tévedhetetlenül újra és újra kialakul születő sejtjeimben ez a Krisztus arc - ez az isteni jelenlét! Születésemtől testem felbomlásáig! És ez isteni erejű - megszakítás nélküli - élő valóság! Az ember megborzong ennek a kozmikus erejű isteni valóságnak - megszakítás nélküli és folyton újraszülető - állandó jelenlétére - testemben. Akár tagadom, akár nem, ez jelen van!
Ennél nagyobb erejű isteni valóságot nem tudok elképzelni, melyet a biológiai kutatás tárt fel.
Folytassuk tovább, éljünk át még néhány isteni mantrammot Jogananda szerint, mely elénk tárja a szomorú, de lefokozott valóságot.

- Elmentem sötétséget játszani.
Elmentem tévedéssel játszani.
Hazajöttem az anyag sáros jelével.
Közelemben vagy, de nem láthatlak
Otthonod tökéletes, de nem láthatom.
Vak vagyok!

- Mennyei Atyám!
A sötétség felett a Te fényed ragyog!
Világosság és sötétség együtt nem állhat.
Űzd el a sötétséget!

- Mennyei Atyám!
Tépd szét a fátyolt, amely elrejt előlem!
Nyilatkozz meg, mint lángoló Valóság!

- Mennyei Atyám!
Testem sejtjei Fényből vannak alkotva!
Sejtjeimet Te alkottad!
Azok tökéletesek, mert Te tökéletes vagy.
Azok szellemiek, mert Te vagy a szellem.
Azok halhatatlanok, mert Te vagy az örök Élet!
A gondolatterápia legfőbb elveinek összegzése

-Hittel és meggyőződéssel teli gondolat a nehézségek szikláit összezúzza és megteremti a kívánt változást!
- Az akarat rezgéseket hoz létre a légkörben, amelyekre a természet tervszerűen működő törvényekkel kedvező feltételt teremt.
- Lényeges, hogy az erő és a figyelem elérje a hit és akaraterő olyan mértékét, amely megindítja az akaraterőt, hogy a gyógyítást létrehozza.
- Sohasem szabad lekicsinyelnem az ismételt és mind mélyebb erőfeszítés fontosságát! Az állítás ismétlésének folyamatosnak kell lennie!
- Az állításokat mind erőteljesebben kell gondolatban ismételnem mindaddig, míg olyan erőt nem nyernek, amely elegendő lesz a beteg sejtek megváltoztatására és a lélek megindítására, hogy a csoda megtörténjen!
- Az állítás magvainak elvetése és annak gyümölcsözése között sok folyamat játszódik le.
Növekedésének minden feltételét teljesítenem kell, hogy létrejöjjön a kívánt eredmény!
- Az állítás-magvaknak eleveneknek kell lenniük!
Mentesnek a kétség, nyugtalanság és figyelmetlenség hibájától!
- Az állítás-magvakat odaadással és békével kell megöntöznöm, mély ismétléssel és határtalan hittel!
Az élő hit hegyeket mozgat! Mondja az Úr Jézus.
- Senki sem tudja, megmondani, hogy a gyógyulás be fog-e következni.
- Aki megkapta Istentől a gyógyító hatalmát, csak akkor alkalmazza, ha Isten úgy rendeli! Ha erre indítást kap!
- Ha valamit tenni akarok, nem szabad azonnal cselekednem, először mély meditációban Istennel kell kapcsolatba lépnem, ekkor beállíthatom akaratomat az Isten akaratára!
- Igaz gyógyulás csak szellemi megértés által megy végbe!
- Tartós gyógyulás nem lehetséges, ha folytatom a botlásokat és kihívom a betegség visszatérését!
- Aki isteni gyógyulásra vágyik, késznek kell lennie, hogy Isten törvényei szerint éljen! Minden más út eredménytelen!
- A gondolat terápia magasabb fokát az első három terápia:
idegterápia, tisztító terápia, életerő terápia megvalósítása nélkül betölteni nem lehet!

Makk István (1906-1996) életműve alapján
- melynek fontos és mindennapi része volt a fentiek átélése

közreadja: ifj. Makk István



 
 
0 komment , kategória:  Meditáció  
A meditáció jótékony hatásai
  2023-04-25 09:47:48, kedd
 
 




A meditáció jótékony hatásai


Tudtad, hogy azok az emberek, akik minden nap meditálnak egy kicsit, sokkal boldogabbak, mint azok, akik nem?

A meditálók sokkal egészségesebbek és nagyobb az élettartamuk is. Az egészségük annyival jobb, hogy néhány biztosító társaságnál hátrány, ha valaki meditál, és kevesebb prémium pontot kapnak.

Tudtad, hogy a gyakorlott meditálóknak sok olyan rejtett képessége jött felszínre, amiről nem is tudtak, hogy van nekik olyan? Ezek olyan képességek, amivel minden ember rendelkezik. Ráadásul sokkal közelebb kerülnek ahhoz, hogy válaszolni tudjanak az élet titokzatos kérdéseire.

Sokkal okosabbak is. Tényleg, bebizonyították, hogy a meditálók agya magasabb szinten működik minden egyes tesztnél, mérésnél, felmérésnél, amit a tudományos társadalom elvégzett. Ez az egyik oka annak, hogy miért meditálnak a felső vezetők és különféle igazgatók.

Tudtad, hogy a meditálók agya jóval több örömöt okozó kémiai anyagot termel? Ezek a kémiai anyagok áramolnak keresztül az egész testen azokon a napokon, amikor nagyon jól érezzük magukat és ezek az örömöt okozó agyi kémiai anyagok folyamatosan termelődnek.

Tudtad, hogy a meditálók kevesebbet alszanak? Valóban, kevesebb alvásra van szükségük éjjelente, mert az elméjük és a testük minden meditáció alkalmával felfrissül és fiatalodik. A meditáció sokkal hatékonyabb, mint az alvás.

A meditálóknak sokkal jobb a mentális és érzelmi egészségük is. Kevésbé aggodalmasak, depressziósak, haragosak, kevesebb félelmük van, több a barátjuk, egészségesebbek a kapcsolataik és sokkal elégedettebbek az életükkel.

A meditáció fiziológiai jótékony hatásai:
1- Alacsonyabb az oxigén igény.
2- Csökkenti a légzések számát.
3- Fokozza a véráramlatot és csökkenti a szívverések számát.
4- Növeli a teherbírást.
5- Mélyebb szintű fizikai relaxációt eredményez.
6- Jó a magas vérnyomású emberek számára.
7- Csökkenti az aggódást, nyugtalanságot azáltal, hogy csökkenti a vérsavó szintet.
8- Enyhíti az izmok feszülését.
9- Segít krónikus betegségeknél, mint pl. allergiánál, izületi gyulladásnál stb.
10- Csökkenti a menstruációt megelőző tüneteket.
11- Segíti a műtétek utáni felépülést.
12- Erősíti az immunrendszert.
13- Csökkenti a vírusok hatékonyságát és az érzelmi stresszt.
14- Serkenti az energiát, növeli az erőt és életerőt.
15- Segíti a súlyleadást.
16- Csökkenti a szabadgyököket, kevesebb a szövetkárosodás.
17- Növeli a bőr ellenállását.
18- Csökkenti a koleszterin szintet, így kisebb lesz a szív- és érrendszeri megbetegedés veszélye.
19- Segíti a levegő áramlását a tüdőbe, amitől könnyebb lesz a légzés.
20- Lassítja az öregedés folyamatát.
21- Magasabb DHEA (dehydroepiandoszterin hormon) szintet eredményez.
22- Kivédi, csökkenti, vagy szinten tartja a krónikus betegségekkel járó fájdalmat.
23- Kevesebbet izzadunk.
24- Elmulasztja a fejfájást és migrént.
25- Összehangoltabbá teszi az agyi működést.
26- Csökkenti annak szükségét, hogy orvosi ellátásban részesüljünk.
27- Kevesebb energiát pocsékolunk el
28- Növeli a kedvet a sportokhoz, mozgáshoz.
29- Jelentős megkönnyebbülést hoz asztma esetén.
30- Fokozza a teljesítményt sporteseményeken.
31- Beállítja az ideális súlyt.
32- Harmonizálja az endokrin rendszert (belső elválasztású mirigyek működését)
33- Nyugtatja az idegrendszerünket.
34- Tartós jótékony hatású változásokat eredményez az agyi elektromos tevékenységben.
35- Gyógyítja a terméketlenséget (a terméketlenséget okozó stressz megakadályozhatja a peteérést szabályzó hormonok termelődését).

A meditáció pszichés jótékony hatásai:
36- Kiépíti az önbizalmat.
37- Növeli a szerotonin szintet, mely hatással van a kedélyállapotra és viselkedésre.
38- Elmulasztja a fóbiákat és félelmeket
39- Segíti kontrollálni a saját gondolatainkat.
40- Segíti az összpontosítást és koncentrációt.
41- Növeli a kreativitást.
42- Növeli az agyi hullámok koherenciáját.
43- Fejleszti a tanulási képességet és a memóriát.
44- Növeli a vitalitás és fiatalodás érzetét.
45- Segíti az érzelmi stabilitást.
46- Javítja a kapcsolatrendszereket
47- Lassítja az idősödéssel járó szellemi leépülést.
48- Könnyebbé teszi a rossz szokásoktól való megszabadulást.
49- Fejleszti az intuíciót.
50- Növeli a teljesítményt/termelőképességet.
51- Javítja az otthoni és munkahelyi kapcsolatokat.
52- Képessé tesz egy adott szituációban a nagyobb képet meglátni.
53- Segít figyelmen kívül hagyni a jelentéktelen dolgokat.
54- Növeli az összetett problémákra megoldására való képességet.
55- Tisztítja a jellemet.
56- Fejleszti az akaraterőt.
57- Segíti a kommunikációt az agy két félteke között.
58- Gyorsabb és hatékonyabb reagálást eredményez stresszes helyzetekben.
59- Növeli az egyén megfigyelőképességét és a motorikus teljesítményt
60- Magasabb intelligencia növekedést eredményez.
61- Növeli a munkahelyi elégedettséget.
62- Növeli a szerelmesek közötti, intim kapcsolatteremtésre való képességet.
63- Javulást eredményez a mentális betegségeknél.
64- Jobb, beilleszkedőbb viselkedést eredményez.
65- Csökkenti az agresszivitást.
66- Segít leszokni a dohányzásról és kilépni az alkoholfüggőségből.
67- Csökkenti a drogok, tabletták, gyógyszerek igényét, az azoktól való függést.
68- Kevesebb az alvás igény kialvatlanság helyreállítására.
69- Segít gyorsabban elaludni, gyógyítja az álmatlanságot .
70- Növeli a felelősségtudatot.
71- Csökkenti az agresszív (autó)vezetői reakciókat.
72- Csökkenti az állandó gondolkodást.
73- Csökkenti az aggódásra való hajlamot.
74- Növeli az egymás meghallgatására való hajlamot és az empátiát.
75- Segíti a helyes/helytálló vélemény kialakítását.
76- Nagyobb toleranciát eredményez.
77- Nyugalmat biztosít, így megfontolt és konstruktív módon cselekszünk.
78- Stabil, tartósabb egyensúlyban lévő személyiséget segít kialakítani.
79- Fejleszti az érzelmi érettséget.

A meditáció spirituális jótékony hatásai:
80- Segít, hogy a dolgokat megfelelő megvilágításban lássuk.
81- Megteremti az elme békességét és a boldogságot.
82- Segít felfedezni mi a célunk.
83- Segíti az önmegvalósítást.
84- Növeli az együttérzést.
85- Növeli a bölcsességet.
86- Önmagunk és mások mélyebb megértéséhez vezet.
87- Harmóniába hozza a testet-elmét és lelket.
88- Mélyebb szintű spirituális relaxációt érünk el vele.
89- Növeli az önelfogadásunkat.
90- Segít megtanítani a megbocsátást.
91- Megváltoztatja az élethez való viszonyulásunkat.
92- Mélyebb kapcsolatot épít ki az Istenünkkel.
93- Segít elérni a megvilágosodást.
94- Erősebb belső vezetettséget eredményez.
95- Segít a jelen pillanatban élni.
96- Táguló, mélyülő szeretetre való képességet teremt.
97- Segít felfedezni az egón túlmutató erőt és tudatosságot.
98- Segít megtapasztalni a ,,Bizonyosság vagy Tudás" egyfajta belső érzetét.
99- Segít megélni az ,,Egység" érzetet.
100- Erősíti az életünkben a szinkronizmust, egyidejűséget.

Forrás: http://www.ineedmotivation.com/blog/2008/05/100-benefits-of-meditation/
 
 
0 komment , kategória:  Meditáció  
Az OM szótag a teremtés jelképe.
  2022-12-02 12:27:26, péntek
 
  Az OM szótag a teremtés jelképe.
 




A szó maga szanszkrit eredetű és Aumnak írták.A legismertebb legnagyobb mantra az Om mantra.


Pranavának nevezik és a legfontosabb hindu szimbólum.
Az Aum a legfontosabb alap-vagy gyökérmantra,ezért sok mantra(recitáció), ima és rituálé elején mondják.


Az OM az univerzum teremtésekor elhangzott szent teremtő mag-szó.
Az"Om"a teremtés igéje,egy ősrezgés,mely eredetét tekintve öröktől való és az Abszolút Igazságot és a Legfelső Isteni Teremtőerőt képviseli.


Az"Om" a(harmadik szem)mantrája is.Nagy népszerűségnek örvend a meditálok körében,mivel ismételgetése lenyugtatja az elmét,a testet energiával(pránával)tölti fel,segít kiszakadni az érzékek világából,erősíti az elmélyülést.A megfelelő légzésirányítással és az"Om hang"használatával különböző transzállapotok érhetőek el.
~
AZ OM MANI PADME HUM: a Buddha összes tanítását magába foglaló mantra.

Értelmezése az egész szövegnek: az "Éljen a lótuszban lévő drágakő

vagy: Tisztelet a Lótuszkelyhében Rejlő Gyémántnak."
~
Az A betű jelenti az isteni Ént,a halhatatlan lelket;

Az U jelenti az emberi Ént,a mulandó testet;

Az M jelenti a két Én kapcsolatát,ezt az életet.

Az A: az örök világ, Az U: ez a Föld Az M: az idő ami a kettőt összeköti.

~
A szent szótag egy lehelettel kimondja a lét legnagyobb misztériumát: itt élek a földön,sorshoz és időhöz kötve,de igazi lényem az örök halhatatlan lélek.

Mani Padme annyit jelent,mint lótusz ékszer.

Ez a lótusz ékszer az emberi lélek.

A lótuszvirág a világtér;benne a gyémánt az Én.


A beavatottak szerint a lótusz az öröklét jelképe, a ragyogó ékszer pedig az üdvözült ember.

A Hum először annyit jelent,hogy;úgy legyen.

De tulajdonképpen tevékeny szó,amely az Omot még egyszer és erőteljesen hangsúlyozza


www.mantra.lapok.eu/om_mantra


Kontempláció, a meditáció csúcsa - meditációs gyakorlatok- : Link

Forrás Keller Istvánné
 
 
0 komment , kategória:  Meditáció  
A meditáció 100 jótékony hatása...
  2022-12-02 12:20:45, péntek
 
  A meditáció 100 jótékony hatása...


A meditáció jótékony hatásai


Tudtad, hogy azok az emberek, akik minden nap meditálnak egy kicsit, sokkal boldogabbak, mint azok, akik nem?

A meditálók sokkal egészségesebbek és nagyobb az élettartamuk is. Az egészségük annyival jobb, hogy néhány biztosító társaságnál hátrány, ha valaki meditál, és kevesebb prémium pontot kapnak.

Tudtad, hogy a gyakorlott meditálóknak sok olyan rejtett képessége jött felszínre, amiről nem is tudtak, hogy van nekik olyan? Ezek olyan képességek, amivel minden ember rendelkezik. Ráadásul sokkal közelebb kerülnek ahhoz, hogy válaszolni tudjanak az élet titokzatos kérdéseire.

Sokkal okosabbak is. Tényleg, bebizonyították, hogy a meditálók agya magasabb szinten működik minden egyes tesztnél, mérésnél, felmérésnél, amit a tudományos társadalom elvégzett. Ez az egyik oka annak, hogy miért meditálnak a felső vezetők és különféle igazgatók.

Tudtad, hogy a meditálók agya jóval több örömöt okozó kémiai anyagot termel? Ezek a kémiai anyagok áramolnak keresztül az egész testen azokon a napokon, amikor nagyon jól érezzük magukat és ezek az örömöt okozó agyi kémiai anyagok folyamatosan termelődnek.

Tudtad, hogy a meditálók kevesebbet alszanak? Valóban, kevesebb alvásra van szükségük éjjelente, mert az elméjük és a testük minden meditáció alkalmával felfrissül és fiatalodik. A meditáció sokkal hatékonyabb, mint az alvás.

A meditálóknak sokkal jobb a mentális és érzelmi egészségük is. Kevésbé aggodalmasak, depressziósak, haragosak, kevesebb félelmük van, több a barátjuk, egészségesebbek a kapcsolataik és sokkal elégedettebbek az életükkel.

A meditáció fiziológiai jótékony hatásai:
1- Alacsonyabb az oxigén igény.
2- Csökkenti a légzések számát.
3- Fokozza a véráramlatot és csökkenti a szívverések számát.
4- Növeli a teherbírást.
5- Mélyebb szintű fizikai relaxációt eredményez.
6- Jó a magas vérnyomású emberek számára.
7- Csökkenti az aggódást, nyugtalanságot azáltal, hogy csökkenti a vérsavó szintet.
8- Enyhíti az izmok feszülését.
9- Segít krónikus betegségeknél, mint pl. allergiánál, izületi gyulladásnál stb.
10- Csökkenti a menstruációt megelőző tüneteket.
11- Segíti a műtétek utáni felépülést.
12- Erősíti az immunrendszert.
13- Csökkenti a vírusok hatékonyságát és az érzelmi stresszt.
14- Serkenti az energiát, növeli az erőt és életerőt.
15- Segíti a súlyleadást.
16- Csökkenti a szabadgyököket, kevesebb a szövetkárosodás.
17- Növeli a bőr ellenállását.
18- Csökkenti a koleszterin szintet, így kisebb lesz a szív- és érrendszeri megbetegedés veszélye.
19- Segíti a levegő áramlását a tüdőbe, amitől könnyebb lesz a légzés.
20- Lassítja az öregedés folyamatát.
21- Magasabb DHEA (dehydroepiandoszterin hormon) szintet eredményez.
22- Kivédi, csökkenti, vagy szinten tartja a krónikus betegségekkel járó fájdalmat.
23- Kevesebbet izzadunk.
24- Elmulasztja a fejfájást és migrént.
25- Összehangoltabbá teszi az agyi működést.
26- Csökkenti annak szükségét, hogy orvosi ellátásban részesüljünk.
27- Kevesebb energiát pocsékolunk el
28- Növeli a kedvet a sportokhoz, mozgáshoz.
29- Jelentős megkönnyebbülést hoz asztma esetén.
30- Fokozza a teljesítményt sporteseményeken.
31- Beállítja az ideális súlyt.
32- Harmonizálja az endokrin rendszert (belső elválasztású mirigyek működését)
33- Nyugtatja az idegrendszerünket.
34- Tartós jótékony hatású változásokat eredményez az agyi elektromos tevékenységben.
35- Gyógyítja a terméketlenséget (a terméketlenséget okozó stressz megakadályozhatja a peteérést szabályzó hormonok termelődését).

A meditáció pszichés jótékony hatásai:
36- Kiépíti az önbizalmat.
37- Növeli a szerotonin szintet, mely hatással van a kedélyállapotra és viselkedésre.
38- Elmulasztja a fóbiákat és félelmeket
39- Segíti kontrollálni a saját gondolatainkat.
40- Segíti az összpontosítást és koncentrációt.
41- Növeli a kreativitást.
42- Növeli az agyi hullámok koherenciáját.
43- Fejleszti a tanulási képességet és a memóriát.
44- Növeli a vitalitás és fiatalodás érzetét.
45- Segíti az érzelmi stabilitást.
46- Javítja a kapcsolatrendszereket
47- Lassítja az idősödéssel járó szellemi leépülést.
48- Könnyebbé teszi a rossz szokásoktól való megszabadulást.
49- Fejleszti az intuíciót.
50- Növeli a teljesítményt/termelőképességet.
51- Javítja az otthoni és munkahelyi kapcsolatokat.
52- Képessé tesz egy adott szituációban a nagyobb képet meglátni.
53- Segít figyelmen kívül hagyni a jelentéktelen dolgokat.
54- Növeli az összetett problémákra megoldására való képességet.
55- Tisztítja a jellemet.
56- Fejleszti az akaraterőt.
57- Segíti a kommunikációt az agy két félteke között.
58- Gyorsabb és hatékonyabb reagálást eredményez stresszes helyzetekben.
59- Növeli az egyén megfigyelőképességét és a motorikus teljesítményt
60- Magasabb intelligencia növekedést eredményez.
61- Növeli a munkahelyi elégedettséget.
62- Növeli a szerelmesek közötti, intim kapcsolatteremtésre való képességet.
63- Javulást eredményez a mentális betegségeknél.
64- Jobb, beilleszkedőbb viselkedést eredményez.
65- Csökkenti az agresszivitást.
66- Segít leszokni a dohányzásról és kilépni az alkoholfüggőségből.
67- Csökkenti a drogok, tabletták, gyógyszerek igényét, az azoktól való függést.
68- Kevesebb az alvás igény kialvatlanság helyreállítására.
69- Segít gyorsabban elaludni, gyógyítja az álmatlanságot .
70- Növeli a felelősségtudatot.
71- Csökkenti az agresszív (autó)vezetői reakciókat.
72- Csökkenti az állandó gondolkodást.
73- Csökkenti az aggódásra való hajlamot.
74- Növeli az egymás meghallgatására való hajlamot és az empátiát.
75- Segíti a helyes/helytálló vélemény kialakítását.
76- Nagyobb toleranciát eredményez.
77- Nyugalmat biztosít, így megfontolt és konstruktív módon cselekszünk.
78- Stabil, tartósabb egyensúlyban lévő személyiséget segít kialakítani.
79- Fejleszti az érzelmi érettséget.

A meditáció spirituális jótékony hatásai:
80- Segít, hogy a dolgokat megfelelő megvilágításban lássuk.
81- Megteremti az elme békességét és a boldogságot.
82- Segít felfedezni mi a célunk.
83- Segíti az önmegvalósítást.
84- Növeli az együttérzést.
85- Növeli a bölcsességet.
86- Önmagunk és mások mélyebb megértéséhez vezet.
87- Harmóniába hozza a testet-elmét és lelket.
88- Mélyebb szintű spirituális relaxációt érünk el vele.
89- Növeli az önelfogadásunkat.
90- Segít megtanítani a megbocsátást.
91- Megváltoztatja az élethez való viszonyulásunkat.
92- Mélyebb kapcsolatot épít ki az Istenünkkel.
93- Segít elérni a megvilágosodást.
94- Erősebb belső vezetettséget eredményez.
95- Segít a jelen pillanatban élni.
96- Táguló, mélyülő szeretetre való képességet teremt.
97- Segít felfedezni az egón túlmutató erőt és tudatosságot.
98- Segít megtapasztalni a ,,Bizonyosság vagy Tudás" egyfajta belső érzetét.
99- Segít megélni az ,,Egység" érzetet.
100- Erősíti az életünkben a szinkronizmust, egyidejűséget.

Forrás: http://www.ineedmotivation.com/blog/2008/05/100-benefits-of-meditation/






A GONDOLAT GYÓGYÍTÓ EREJE

Bekapcsolódás a mindenütt-jelenvaló
Isteni bölcsesség és szeretetáramba
(Részlet Makk István : "Az örök fejlődés kozmikus útja"
c. kötetéből)



Jelen testetöltésünk során nem mindegy számunkra, hogy testünk akadálytalanul szolgálja-e szellemünket fejlődésében, vagy pedig betegségek sorával nehezíti működését. A most megjelenő kötetből kiragadott résszel szeretnénk felhívni a figyelmet arra a lehetőségre, mely rendelkezésünkre áll, csak élnünk kell vele. Édesapám ezt mindennapi gyakorlatként élte is, mely hozzásegítette ahhoz, hogy hetven éves korában még húszéves tervet dolgozzon ki életműve betöltésére és ezt valóra is válthassa. Álljon itt egy részlet e most megjelenő mű egy fejezetéből. A gondolatterápia alapjául Paramahansza Jogananda gondolatai és módszere szolgáltak.

A testetöltött szellem templomát - az emberi testet - karbantartó terápiák negyedik fokozata, a gondolatterápia. A négy fokozat: az egészség megszerzése - az idegterápia vagy reflexológia, az egészség megtartása - a tisztító terápia, a természetgyógyászat, az életerő növelése - az életerő terápia és a gondolat uralkodóvá tétele - a gondolatterápia.
Bármelyik fokozat külön-külön is nagy nyereség szervezetünk számára, azonban a legjobb hatásfokú a négy fokozat szintézise. Természetesen ezt mindenkinek egyénisége szerint kell összhangba hozni önmagában, azonban a gondolatterápia magasabb fokát az első három terápia nélkül betölteni nem lehet.
Az első fokozat - az idegterápia figyelmeztet arra, hogy milyen fontos az idegövezetek és a vérkeringés akadálytalan működése egészségünk megszerzéséhez.
A második fokozatnál - a tisztítóterápiánál - mindenki felismerheti és alkalmazhatja önmaga számára természetgyógyászat életelveit, mely által szervezete mind tökéletesebben képes szolgálni a szellemet a fejlődésben felfelé ívelő útján.
A harmadik fokozat - az életerőterápia - annak a módját adja számunkra, hogy hogyan tudjuk szervezetünket a Kozmosz erőtengerébe bekapcsolni és szervezetünkben az életerőt növelve a kívánt szervekre irányítani.
E fejezetben a negyedik fokozatot - a gondolatterápiát - fogjuk átélni, mely a négy terápia koronája és a testetöltött szellem örök fejlődése számára döntő jelentőségű! Tulajdonképpen az előző három terápia egy célt szolgál, hogy a gondolatterápia minél teljesebben kibontakozhassék bennünk.

Szellemi erő a gondolatban - szellemi erő a szóban
- a hit és meggyőződés fontossága

A kimondott szavakat a gondolatok rezgései idézik elő. A gondolatok a szellem rezgései! Az ember szavai, gondolatai élettelenek, ha azokat nem hatja át szellemi erő! A szellemi erő nélküli beszéd olyan, mint a mago tok, amelyben nincsen mag!
Hittel és meggyőződéssel telített gondolatok a nehézség szikláit összezúzzák és megteremtik a kívánt változást! Őszinte gondolat, megértéssel és akarattal ismételve mozgásba hozza a mindenütt-jelenvaló kozmikus erőt, hogy segítséget nyújtson nehézségeimben!
A mindenütt-jelenvaló isteni erőhöz bizalommal kell fordulnom, kiűzve minden kétkedést, egyébként akaratom nyila eltér céljától!
A következő gondolat rendkívül fontos! A kozmikus tudat talajába való elvetés után nem szabad kitépnem gondolat magvaimat, hogy megnézhessem, vajon kicsíráztak-e? Lehetőséget kell adnom az isteni erőknek, hogy megszakítás nélkül munkálkodhassanak!
Az akarat ráállítása az isteni akaratra,
a gyógyítás és gyógyulás feltétele

Isten akarata hat mindenre. Ha akaratomat mély meditáció és bölcsesség vezeti, egy lesz az isteni akarattal! A tudatos akaraterő nyugodt, eltökélt, figyelmét egy cél irányítja. Az akarat legnagyobb erejét, fejlődést szolgáló célja által nyeri!
Az akarat rezgéseket hoz létre a légkörben, amelyre a természet tervszerűen működő törvényeivel kedvező feltételt teremt az erős akaratú ember számára. Ha valami fontosat szándékozom tenni, nem szabad azonnal döntenem és cselekednem! Először Istennel kell kapcsolatba lépnem, ekkor beállíthatom akaratomat a helyes célra.
Mennyei Atyám! Taníts meg, hogy akaratomat és cselekvésemet a helyes célra tudjam beállítani!
Semmi sem nagyobb, mint a kozmikus tudat - Isten! Egyedül az Ő segítségét kell keresnem! Isten ad akaraterőt, összpontosítást, amikor megkísérlem magamat, vagy mást megszabadítani a szenvedéstől!
Amikor imát, vagy megerősítést mondok, Isten adta erőmet alkalmazom. Aki megkapta Istentől a gyógyítás hatalmát, csak akkor alkalmazza, ha indíttatást érez. Aki isteni gyógyulásra vágyik, készen kell lennie, hogy Isten törvényei szerint éljen!
Tartós gyógyulás nem lehetséges, ha folytatom a botlásokat és kihívom a betegség visszatérését! Krisztus így bocsátja el azt az embert, akit meggyógyított: "Ezentúl ne vétkezzél, nehogy rosszabbul járj!"
Igazi gyógyulás csak szellemi megtérés által megy végbe! Tudatára kell ébrednem, hogy mint Isten gyermeke, alkalmazzam a bölcsességet, szeretetet és erőt az élet feladatainak megoldására! Sohasem szabad lekicsinyelnem az ismételt és mind mélyebb erőfeszítés fontosságát!
Az állítás ismétlésének erőteljesnek és folyamatosnak kell lennie, hogy az értelem, érzelem, akarat erőssége elegendő legyen az életerő serkentésére! A siker két tényezőtől függ. A mag jóságától és a talaj alkalmasságától. Tehát a betegség gyógyításában két tényező fontos: a gyógyító ereje és a beteg fogékonysága! Még hozzáteszem a következőt. A gyógyító ereje alatt nem csak annak gyógyító erejét kell értenünk, aki a gyógyítást emberileg végzi, hanem fokozottabb mértékben a sugalmazó szellemi Géniuszt, aki a gyógyítást végző embert eszközként használja fel az erők átadásához!
Márk evangéliuma: "erő áradt ki belőle"..--.. "és a te hited meggyógyított téged" (Márk 5:30) mutatja, hogy úgy a gyógyítónak az ereje, mint a beteg hite is szükséges a gyógyuláshoz! A vérfolyásos asszony parabolája mutatja (Márk 5:24 :34) hogy hiába van jelen az isteni erő, ha nincs aki befogadja! Rengetegen szorongtak Jézus körül, érintették, hozzáértek, illették, de csak egy volt közöttük, - a "vérfolyásos asszony" - akinek hite élő volt, akibe át tudtak áramolni a krisztusi gyógyító energiák! A többi hiába érintette Krisztust, mintha egy más égitesten lettek volna!
Az életerőterápia és gondolatterápia gyakorlataival megtanulhatjuk az életerő irányítását önmagunkban és esetleg másokban.
Igen fontos a következő tétel. Senki sem tudja megmondani, hogy meg fog-e gyógyulni és a határidőt sem lehet megállapítani. Nem az idő, hanem a hit az, amely meghatározza, mikor valósul meg a gyógyulás! (Máté 13:58 és Márk 6:5) "Jézus ... nem tett, Márknál: nem tehetett ott sok csodát az ő hitetlenségük miatt." A hitetlenség vagy a gyenge hit, akadályozó légkör. Az Úr Jézus még saját magát sem függetleníti ettől az isteni törvénytől! Itt nem tehetetlenségről van szó, hanem isteni bölcsességről. Mert ha megtéretlen emberekkel közli a csodákat és azok ennek ellenére megátalkodnak, sokkal súlyosabb bűnbe esnek, mert az Úr Jézus nem elveszíteni, hanem megmenteni jött a világot!
A gyógyulás az életerő helyes felébresztésétől és a gyógyulásra váró tudatának és altudatának állapotától függ. A hitetlenség vagy a kétkedés semlegesíti az akaraterőt! Lényeges, hogy az erő és figyelem elérje a hit és akaraterő oly mértékét, amely megindítja az életerőt, hogy a gyógyítást létrehozza!
A gondolatnak orvosságként való alkalmazásánál vigyáznom kell arra, hogy a helyes gondolatokat ne közömbösítsem rossz gondolatokkal! Ezen áll vagy bukik a gondolatterápia eredménye! A gondolatot meg kell értenem és helyesen alkalmaznom, csak ekkor lesz hatásos! A gondolatot oly akaraterővel kell állítanom, amely ellenáll az ellentétes gondolatok támadásának! Olyan gondolat, amely mögött nincs meggyőződés, nem bír értékkel!
Aki gyógyító állításokat alkalmaz annak az igazságnak megértése nélkül, hogy ember és Isten egysége szét nem választható, szegényes eredményt ér csak el. Vagyis a cél az Unió Misztika megvalósítása, a szentek egysége! Ez nem csak azt jelenti, hogy egymással egységben vannak, hanem legmagasabb fokon Istennel való egységben! Tehát megismétlem a Joganandai gondolatot. Aki állításokat alkalmaz annak az igazságnak megértése nélkül, hogy ember és Isten egysége szét nem választható, szegényes eredményt ér csak el! Erről beszél Krisztus főpapi imájában: "Én Atyámban - ti énbennem vagytok!" Legtöbben a testi zavar gyógyítására rögzítik figyelmüket, mert ez szembetűnően érzékelhető. Ezek nem tudják felfogni, hogy az aggodalmaskodás, önzés és az élet isteni célja iránti vakság minden emberi nyomorúság igazi oka!
A betegségek testi és szellemi megelőzése

A test egészségtana fontos. A szellemi egészségtan magasabbrendű!
Meg kell előznöm a test hanyatlását az életerő megőrzésének tudományával! Alkalmaznom kell a test ellátását kozmikus életerővel, az életerő feltöltés gyakorlataival. Erről szól az életerőterápia. Meg kell óvnom szívemet a túlterheléstől! A félelem és harag túlságosan igénybe veszi azt! Ápolnom kell a békességes magatartást! Meg kell előznöm az ütőerek megkeményedését megfelelő étrenddel!
Erről szól a tisztítóterápia, a természet-gyógyászat.
A 25 dekás szív naponként egy vagon vért szállít, 70 év alatt 25.000 vagon vért, pillanatnyi megállás nélkül! Ez mutatja, milyen óriási munkát végez a szív. Pihenést kell adnom a szívnek az életerő- és gondolatterápiával! Sokan azt hiszik, hogy a szív megkapja pihenését lüktetésének ernyedési szakaszában. Ez azonban csak felkészülés a következő összehúzódásra, tehát a szív nincs nyugalomban! Az életerő a szívizom és rekeszizom fárasztó munkájában használódik el. A szívizom és a légzést működtető rekeszizom emésztik fel a legtöbb életerőt. Tehát a szívizom és rekeszizom pihentetése igen nagy jelentőségű! Az életerőterápia és gondolatterápia által a szívverés és rekeszizom lecsendesíthető! Fejlesztenem kell békémet és hitemet Istenben! Meg kell szabadítanom agyamat minden zavaró gondolattól! A legújabb orvosi kutatások fényében a haragnak, indulatoknak, félelemnek romboló hatása van az agysejtekre!
Meg kell töltenem elmémet szeretettel és örömmel! A gondolatok sokkal jobban befolyásolják a szervezet egészségügyi állapotát mint csak egy évtized előtt is gondolta volna az orvostudomány! Meg kell értenem a gondolati gyógyítás felsőbbrendű erejét! El kell űznöm a rossz szokásokat, melyek az életet nyomorúságossá teszik! Alkalmaznom kell mindennapi életemben a békét és kiegyensúlyozottságot! Meg kell őriznem egyensúlyomat próbára tevő körülmények között is! Rendületlenül kell állnom az események ellentétes fordulatainál!
A gondolatterápia meditációjának módszertana

A cél:
Első cél:
A krisztusi béke megteremtése.
A benső csend megteremtése.
Második cél:
Boldogító kapcsolatteremtés
a Mennyei Atyával - Krisztussal -
Szellemi vezetőmmel.
Harmadik cél:
A meditatív állapot mélyítése
bármely probléma megoldásának kutatásához.
Negyedik cél:
Magam, vagy más betegségének gyógyítása
a Mennyei Atya akaratával egyesülve.

Az idő
Legkedvezőbb időpont - reggel ébredés után.
Természetesen más alkalmas időpontokban is alkalmazható.

A hely
Amennyire csak lehet, a hely elhatárolt, csendes legyen!
Ha zajos helyen lehet csak meditálni, nem veszek tudomást a hangokról.
A gondolatterápia meditációjának bevezető előírásai

1. Karfa nélküli székre ülök, támaszkodás nélkül, vagy ha úgy szoktam meg, jóga ülésbe ülök, vagy teljesen kilazított, fekvő helyzetben - szavászana, vagy "hulla" tartásban - végzem a meditációt. (Én ez utóbbit szoktam alkalmazni.)
2. Lecsukom szemeimet. Összpontosítok a kozmikus erők beáramlási pontjára és a benső szemre - a kozmikus erők irányító központjára.
3. Gerincemet egyenesen tartom.
4. Pár mélylégzést végzek.
5. Majd lazítom testemet és mozdulatlan maradok.
6. Kiüresítek elmémből minden nyugtalanító gondolatot.
7. Elvonom figyelmemet a testi benyomásoktól: melegtől, hidegtől, hangoktól.
8. Nem gondolok a gyógyulás részleteire!
9. Elűzöm a nyugtalanságot, bizalmatlanságot, szomorúságot.
Ezek rombolják a szervezetet.
10. Tudatosítom, hogy az isteni törvény munkálkodik!
És hogy Isten mindenható!
11. Nem kételkedem és nem hitetlenkedem!
A hit és összpontosítás a Törvény akadálytalan működését biztosítja. Mit mond Krisztus a vérfolyásos asszonynak?
"Hited meggyógyított téged!"
12. Ragaszkodni kell ahhoz a gondolathoz, hogy minden testi állapot gyógyítható.

Ha eredményt akarok elérni, e fenti tizenkét pont mindegyikének betöltése döntő fontosságú!
A gondolatterápia meditációjának menete

1. Állításom elindítása előtt meg kell szabadítanom elmémet az aggódástól és nyugtalanságtól!
2. Megválasztom állításomat. (Ezeket fogjuk a zárórészben átélni.)
3. Halkan mondom, majd ismétlem halkabban, még halkabban, amíg hangom gondolattá válik.
4. Gondolatban fokozatosan erősítem, amíg mély, megszakítatlan összpontosítást nem érek el. Nem tudattalanságot, hanem megszakítatlan gondolatok mély folytonosságát.
5. Ha folytatom gondolati állításomat és mélyebbre érek, az öröm és a béke érzése növekszik bennem.
6. A mély összpontosítás állapotában állításom egybeolvad a tudatfeletti áramával.
7. Amikor folyton növekvő békét tapasztalok, állításom a felsőbbrendű én birodalmában honol, majd visszatér onnan határtalan erővel tudatos elmém befolyásolására.
8. Ha nem kételkedem, tanúja leszek az élő hit erejének! Krisztus szerint - a mustármagnyi hit hegyeket mozgat!

Az élő hit meggyógyít.
A gondolatterápia meditációjának
nyolc fontos szempontja

1. Az állítás magvainak elvetése és annak gyümölcsözése között sok folyamat játszódik le.
Növekedésének minden feltételét teljesítenem kell, hogy létrejöjjön a kívánt eredmény!
2. Az állítás-magvaknak eleveneknek kell lenniük!
Mentesnek a kétség, nyugtalanság, figyelmetlenség hibájától.
Az állítás-magvakat odaadással és békével kell megöntöznöm! Mély ismétléssel és határtalan hittel!
3. Az állításokat mind erőteljesebben kell gondolatban ismételnem mindaddig, amíg olyan erőt nyernek, amely elegendő lesz testem sejtjeinek megváltoztatására - hogy a csodák megtörténjenek!
Vagy ha valaki másért történik az ima, az ő lelkének megindítására - sejtjeinek gyógyítására!
4. A meditáció előtti fürdés vagy zuhanyozás: a testre is, szellemre is tisztító hatással van! Elősegíti az életenergia egyenletes eloszlását az egész testben. Megnyugtatja az idegeket és benső csendhez vezet! Én minden este zuhanyozom, a hajnali ébredéskor meditálok!
5. Minden meditáció előtt lelki fürdőt kell vennem!
El kell vetnem minden gondomat, minden feladatomat!
6. Az időt, melyet meditációra szántam, egyedül Istennek - az isteni elveknek kell szentelnem!
7. Szilárdan el kell határoznom, hogy soha fel nem adom meditációimat.
8. Isten hallja szívem minden hívását!
Akár tudatában vagyok ennek, akár nem!
És eljön, amikor elérkezettnek látja az időt.
Ráébredés az isteni valóság jelenlétére
A gondolatterápia rövid gyógyító állításai

Éljük most át Paramahansza Jogananda néhány gyógyító állítását!
Hihetetlen ereje van, ha gondolataimban ennek erőt adok! Ezt más nem teheti meg helyettem. Gondoljunk az előbb említett evangéliumi példázatra. Az Úr Jézust rengetegen szorongatták, de csak egy fogadta be az isteni erőket.
- Mennyei Atyám! A Te világosságod áramlik Krisztuson át! Minden vallás szentjein! Rajtam is! Ez az isteni fény van jelen testem minden sejtjében!

Gondoljak a Krisztusi engramra, mely minden sejtemben jelen van! Ez a legfőbb kozmikus valóság! Mert másodpercenként 10 millió sejt - minden másodpercben 10 millió Krisztusi engram születik testemben. Születésemtől halálomig - minden másodpercben - 10 millió új figyelmeztetés! Krisztusé vagyok! Krisztusivá kell válnom!
Csodálatos kozmikus valóság!
- Mennyei Atyám! Testem sejtjei fényből vannak alkotva! Sejtjeimet Te alkottad!
- Sejtjeim egészségesek -, mert Te vagy az Egészség!
Sejtjeim szellemiek - mert Te vagy a Szellem!
- Sejtjeim halhatatlanok - mert Te vagy az Élet!
Sejtjeim tökéletesek - mert Te vagy a Tökéletesség!
Gyógyító állítások betegségben:

- Mennyei Atyám! Gyógyító erőd minden sejtemben áramlik!
- Isten tökéletes ereje áthatja betegségem sötét zugait!
- Mennyei Atyám! Te Krisztus által minden sejtemben jelen vagy!
Sejtjeimben Krisztus gyógyító ereje áramlik!
Minden sejtemben jelen van a "Krisztusi engram",
- a Krisztusi bizonyság!
Sejtjeimben billiószoros a krisztusi jelenlét, melynek gyógyító erejét nem szabad bénítanom Hegyibeszéd ellenes élettel!
(Máté 5., 6., 7. fejezetek: Krisztus programbeszéde).

- Mennyei Atyám!
Krisztus feltámadt közömbösségem sírjából!
Tudatlan külső életem minden fátyla elhamvadt
Krisztusban való felébredésem fényében
- Nem a test vagyok!
Nem a vér! - Nem az életerő! - Nem a gondolat!
A halhatatlan szellem vagyok - aki mindezeket megvilágítja!
- Szikrája vagyok a Végtelennek!
Nem vagyok hús és csont!
Fény vagyok!
- Mennyei Atyám!
Minden sejtemben jelen vagy!
- Isten lényéből vagyok alkotva!
- Minden sejtemben Krisztus világossága fénylik!
Máté és Lukács evangéliuma szerint - a benső szem mindent fénnyel áraszt el, ha működik! Ha életemmel beprogramozom azt!
- Életerőm áramlik - agyamtól egész testembe folyva!
A sejtek mind isszák az életerő áramát!
Fénysugarak áradnak sejtjeimben!

Hogy sejtjeimet fénysugarak árasszák el, ennek feltétele Máté és Lukács evangéliuma szerint a benső szellemi szem működése!
Gyógyító állítások a test világosságáért - a benső szellemi szem működéséért

- Mennyei Atyám!
Te alkottál otthont részemre élő sejtekből!

Te alkottad ezt az otthont!
Ez az otthon a Te otthonod!
A Te otthonod tökéletes!

Gyermeked vagyok!
Atyám vagy!
Mindketten ugyanabban a templomban lakunk!
Ebben a sejtek templomában Te mindig itt vagy!

Hozzáteszem, hogy ez élő valóság! Krisztus engramja sugárzik 5 billió sejtemben! 5 billió sejtem mindegyikében!
Élő valóság! Másodpercenként 10 millió új sejt - 10 millió Krisztusi engram - születik szervezetemben!
Ez azt jelenti, hogy másodpercenként 10 milliószor tévedhetetlenül újra és újra kialakul születő sejtjeimben ez a Krisztus arc - ez az isteni jelenlét! Születésemtől testem felbomlásáig! És ez isteni erejű - megszakítás nélküli - élő valóság! Az ember megborzong ennek a kozmikus erejű isteni valóságnak - megszakítás nélküli és folyton újraszülető - állandó jelenlétére - testemben. Akár tagadom, akár nem, ez jelen van!
Ennél nagyobb erejű isteni valóságot nem tudok elképzelni, melyet a biológiai kutatás tárt fel.
Folytassuk tovább, éljünk át még néhány isteni mantrammot Jogananda szerint, mely elénk tárja a szomorú, de lefokozott valóságot.

- Elmentem sötétséget játszani.
Elmentem tévedéssel játszani.
Hazajöttem az anyag sáros jelével.
Közelemben vagy, de nem láthatlak
Otthonod tökéletes, de nem láthatom.
Vak vagyok!

- Mennyei Atyám!
A sötétség felett a Te fényed ragyog!
Világosság és sötétség együtt nem állhat.
Űzd el a sötétséget!

- Mennyei Atyám!
Tépd szét a fátyolt, amely elrejt előlem!
Nyilatkozz meg, mint lángoló Valóság!

- Mennyei Atyám!
Testem sejtjei Fényből vannak alkotva!
Sejtjeimet Te alkottad!
Azok tökéletesek, mert Te tökéletes vagy.
Azok szellemiek, mert Te vagy a szellem.
Azok halhatatlanok, mert Te vagy az örök Élet!
A gondolatterápia legfőbb elveinek összegzése

-Hittel és meggyőződéssel teli gondolat a nehézségek szikláit összezúzza és megteremti a kívánt változást!
- Az akarat rezgéseket hoz létre a légkörben, amelyekre a természet tervszerűen működő törvényekkel kedvező feltételt teremt.
- Lényeges, hogy az erő és a figyelem elérje a hit és akaraterő olyan mértékét, amely megindítja az akaraterőt, hogy a gyógyítást létrehozza.
- Sohasem szabad lekicsinyelnem az ismételt és mind mélyebb erőfeszítés fontosságát! Az állítás ismétlésének folyamatosnak kell lennie!
- Az állításokat mind erőteljesebben kell gondolatban ismételnem mindaddig, míg olyan erőt nem nyernek, amely elegendő lesz a beteg sejtek megváltoztatására és a lélek megindítására, hogy a csoda megtörténjen!
- Az állítás magvainak elvetése és annak gyümölcsözése között sok folyamat játszódik le.
Növekedésének minden feltételét teljesítenem kell, hogy létrejöjjön a kívánt eredmény!
- Az állítás-magvaknak eleveneknek kell lenniük!
Mentesnek a kétség, nyugtalanság és figyelmetlenség hibájától!
- Az állítás-magvakat odaadással és békével kell megöntöznöm, mély ismétléssel és határtalan hittel!
Az élő hit hegyeket mozgat! Mondja az Úr Jézus.
- Senki sem tudja, megmondani, hogy a gyógyulás be fog-e következni.
- Aki megkapta Istentől a gyógyító hatalmát, csak akkor alkalmazza, ha Isten úgy rendeli! Ha erre indítást kap!
- Ha valamit tenni akarok, nem szabad azonnal cselekednem, először mély meditációban Istennel kell kapcsolatba lépnem, ekkor beállíthatom akaratomat az Isten akaratára!
- Igaz gyógyulás csak szellemi megértés által megy végbe!
- Tartós gyógyulás nem lehetséges, ha folytatom a botlásokat és kihívom a betegség visszatérését!
- Aki isteni gyógyulásra vágyik, késznek kell lennie, hogy Isten törvényei szerint éljen! Minden más út eredménytelen!
- A gondolat terápia magasabb fokát az első három terápia:
idegterápia, tisztító terápia, életerő terápia megvalósítása nélkül betölteni nem lehet!

Makk István (1906-1996) életműve alapján
- melynek fontos és mindennapi része volt a fentiek átélése

Közreadja: ifj. Makk István




Forrás: Keller Istvánné
 
 
0 komment , kategória:  Meditáció  
7 tanács a világ legboldogabb emberétől
  2022-12-02 12:08:29, péntek
 
 




7 tanács a világ legboldogabb emberétől
 
 
A francia tudósember, Matthieu Ricard jelenleg buddhista szerzetesként éli napjait. Állítása szerint, igenis képesek vagyunk az agyunkat úgy átprogramozni, hogy boldogok legyünk. És ebben a meditációnak nagyon nagy szerepe van!

A szerzetes most 7 pontba elárulja a helyes meditáció lépéseit, hogy mi is pozitívan változtatni tudjunk életünkön:

1. Egy egészséges elme úgy kellene viselkedjen, mint egy tükör: az arckifejezéseknek tükröződniük kell, de nem szabad a tükörhöz tapadniuk. A gondolatok is így kell működjenek, engedjük, hogy áthaladjanak az elménken, de ne hagyjuk, hogy ott sokáig időzzenek.

2. Lehetetlen megállítani egy gondolatot, ami beugrik a fejünkbe, de a ki- és belégzéssel képesek vagyunk megnyugtatni elménket, és ezáltal tisztábban fogjuk látni a dolgokat. Az elménk kontrolálása nem egyenlő a gondolati szabadság megnyirbálásával. A jó irányba kell terelni a gondolatainkat, akárcsak egy csónakot, ne hagyjuk, hogy csak úgy sodorják a hullámok.

3. Fontos, hogy figyeljünk a légzésünkre, annak ritmusára, a levegő kifújására, beszívására. Ha nem tudunk a gondolatainknak parancsolni, koncentráljuk a légzésünkre, minden idegsejtünkkel arra figyeljünk. A lényeg, hogy egy dolog járjon az eszünkbe, például figyeljünk a környezetből érkező zajokra, gondoljunk a napsütésre, a havazásra.

4. Idézzünk fel egy érzelmet és erre fókuszáljunk. A legtöbb ember élete során találkozik a szerelemmel, de ha arra kérnénk őket, hogy gondoljanak a rózsaszín ködre, átlagosan 15 másodpercig lennének képesek arra összpontosítani. Gyakorolni kell, hogy ennél jóval több ideig tudjunk egy adott érzelemre koncentrálni. Ha azt érezzük, hogy halványodni kezd a kép, tudatosan tisztítsuk ki és erősen gondoljunk rá.

5. A meditáció olyan mintha zongorán játszanánk. Minél többet gyakoroljuk, annál jobban fog menni.

6. Egy bizonyos szint után a meditáció segítségével képesek leszünk kizárni a negatív gondolatokat. Ha tudatában vagy annak, hogy dühös vagy, akkor igazából nem vagy az, hanem tudatos. Ha képes vagy erre a szintre eljutni, akkor nem leszel még dühösebb, és ez nagyon jó.

7. Ha egy hónapig rendszeresen gyakoroljuk a meditációt, kevésbé leszünk stresszesek, jobban fogjuk tudni kezelni a negatív történéseket, és javulni fog a közérzetünk is. A meditáció nem igényel sok időt, mindössze 24 órából 20-30 percre lesz szükség.


Forrás: Keller Istvánné
 
 
0 komment , kategória:  Meditáció  
Meditáció
  2022-12-02 11:50:38, péntek
 
 




Azért meditálok.....
 

Azért meditálok, hogy lelkileg erősebb legyek.
Azért meditálok, hogy beteljesülés állapotát élhessem.
Azért meditálok, mert csak a külső világ nem képes maradéktalanul boldoggá tenni.
Azért meditálok, mert a belső csend átélése egyszerűen örömet ad.
Azért meditálok, hogy az élet óceánjának viharos felületéről mélyebb rétegbe jussak
és így életem mélyebb értelmét is láthassam.
Azért meditálok, hogy belső Lényemmel kapcsolatban legyek, mert azt az érzést,
amit ő ad semmi sem képes adni.
Azért meditálok, mert egyszerűen nem élhetek nélküle."

Sri Chinmoy







Ha a meditálónak sikerül ráhangolódnia egy magasabb tudati szférára, ahol remekül érzi magát, akkor nem szívesen tér vissza a küzdelmekkel teli földi világba.







Meditációval elérjük a boldogság folyamatos létállapotát.


A testi, lelki gyógyulást egyaránt elősegíti a mantra -- meditáció.

Ez egy olyan ősi módszer, melyet Indiában, már több évszázada használnak a mindennapi problémák enyhítésére. A napi stressz, és a vele járó feszült állapot is könnyen oldódik állta. A stresszes állapot oldása, pedig elősegíti a lelki problémák megszűnését.

Segítségével tehát nem csak nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lelkiállapotra tehetünk szert, hanem rávezet életünk útjára azáltal, hogy pozitív életszemlélettel éljük az életünket.

A ,,mantra" egy-egy szó, vagy mondat ismételgetését jelenti, amely mindenféleképpen pozitív töltéssel kell hogy bírjon a gyógyulás érdekében.
A mantra ismételgetésével a tudatos elme szinte átprogramozódik. Segítségével a negatív érzelmeket el lehet engedni és helyettük, új pozitív életszemlélet alakítható ki.
A tudat ilyen módon való tisztítása utat nyit belső énünk felé. Az intuíciós képességek felerősödnek, és a mantrát végző személy némi gyakorlással, mély meditációs állapot nélkül is elérheti a tudatállapot ilyen irányú újjászületését.

Az ,,Om" a legfőbb hindu mantra, három hangot (a, u, m) tartalmaz, amely a három tudat állapot vagyis az ébrenlétet, a mélyalvást, és a meditációs tudat állapotot jelöli.
Ismételgetése mély megnyugvást biztosít, ami a belső béke megteremtése felé vezet.

Természetesen bármilyen pozitív megerősítést használhatunk mantraként, amitől úgy érezzük, hogy számunkra kedvező változást idéz elő az életünkbe.

A mantrák ismételgetésének mennyiségére nincs külön szabály, de lehetőleg 9 x vagy annak többszöröse szerint ismételgessük. A 9-es szám az Isteni erővel tölti fel ezeket a megerősítések, melyek által közelebb kerülhetünk a égi segítőinkhez is.

Mikor és hol lehet mantrameditációt végezni:

Tulajdonképpen bárhol, bár mikor, ebben van a nagy előnye az egyszerőbb pozitív megerősítésekhez képest.

Ugyan annak a szónak a gyakori ismételgetéséhez, mint pl. szeretet nem kell külön alfába menni, elegendő csak magunkban ismételgetni, a hatása mégsem marad el.
Akinek lehetősége van magnóra, vagy MP3-rafelvenni saját pozitív megerősítéseit, az végtelenítheti ezeket a szavakat, mondatokat, és akár munkába menet, vagy a házi munka végzése közben is hallgathatja.

Az éjszakai pihenő előtt, amikor álomra hajtjuk a fejünket különösen hatásos ezeknek a hallgatása vagy magunkban mormolása. Így ezek a pozitív változást elősegítő gondolatok, utolsó éber emlékeinkként mélyen rögzülnek a tudat alattiban, és így míg álmodunk kellemes érzésekkel telítődünk.


Milyen mantrákat használjunk:

Szeretem Magam.
A mosoly engem is gyógyít.
Fényben élek.
Isten mutatja Nekem a tökéletes szeretet felé vezető utat.
Az Univerzális, Egyetemes, és Harmónia nevében élem az életemet, a legfőbb Jó szerint.
Harmóniában vagyok a testemmel, lelkemmel, szellememmel.
Egészséges vagyok.
Boldogság érzése jár át, amikor látom a napsütést.
Minden sejtem egészséges, és folyamatosan megújulni képes.
Befogadó állapotban vagyok.
Szeretetet tudok adni, és kapni is.

Kitalálhatsz bármilyen pozitív megerősítést, melyeket ismétléssel mondogathatsz egy-egy adott problémádra megoldásként.
Nem kell egyikhez sem ragaszkodni, belülről úgyis fogod érezni melyikre mennyi ideig van szükséged.


Szeretettel írtam Neked
B Nagy Magdolna





Forrás: Keller Istvánné
 
 
0 komment , kategória:  Meditáció  
Abraham meditáció ami megváltoztatja életedet
  2017-08-23 11:43:30, szerda
 
 





Abraham meditáció ami megváltoztatja életedet

Link










Meditáció

Link

417Hz Release Subconscious Fear & Trapped Negative Energy Dissolve Unwanted Patterns


Szeretettel meghívlak
egy asztrális valamint mentalis tisztító meditációra/relaxációra/, valamint egy csodás áldás teremtésre, mely segíti elérni az életedben, hogy egészséged helyreállhasson, - elismerést szerezned az élet területein, - közelebb érezd magadhoz Istent es az ö fiát Jézust, és annak fénye és szeretete járhasson át. -
Amit tenned kell a progam alatt, feküdj le, lábaid ne legyenek keresztbe, karjaid a tested mellett legyenek. Végy két három nagy levegőt ugy, hogy ne a mellkasod emelkedjen, hanem a hasad. ( A két - három Hasi légzés kovetkezteben az ellazulasod is hamarabb megtörténik. ) Vedd számban azokat az élet
eseményeket ,személyeket,amik ,akik számodra kellemetlenek voltak .A felidézés hatására ahol érzel valamit,- fájdalom,nyomás,feszülés,-ott fogd meg, és dobd magad mellé a földre,... és jelentsd ki ,szeretlek megbocsátok neked....nektek...ott, ahol az érezteti magát a testedben. Ha a toroknál akkor ott,ha nem érzed a testedben de érzed a szívedben akkor a csecsemő mirigynél tedd ezt a mozdulatot. Ragadd meg és dobd ki!
Amikor nincs már több kidobni való magadból ...lásd magadat,és mondd azt: szeretlek,meg bocsátok magamnak is.Ezáltal a test megszabadul a lelki terhek alól.
A kezelés után igyatok egy pohár vizet.
Velünk lesz a Föld Angyala , aki segít a bennetek lévő feszültséget oldani , az Áldás Angyala, valamint
Jézus, aki a félelmeket segít szeretetté változtatni .
Az Asztrális tisztító meditáció alatt Mihály arkangyal, Rafael arkangyal, Uriel arkangyal,a Rezgés,és Szeretet angyala is velünk lesz





 
 
0 komment , kategória:  Meditáció  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 405 db bejegyzés
Összes: 12896 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 236
  • e Hét: 876
  • e Hónap: 8467
  • e Év: 98077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.