Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
Kisember
  2023-10-19 11:00:30, csütörtök
 
  Minek dolgozol éhbérért kiszolgáltatva,
Ha sok álmod, mi volt mára mind köddé váltak?
Elvettek mindent miért élni csak érdemes,
Rabszolga vagy saját hazádban, tehetetlen.
Becsapnak, átvernek, hazudnak folyton neked,
Vad, álnok politikusok, mohó gengszterek,
Az utolsó filléred is elszedik tőled,
S ha ez kevés lesz nekik, viszik házad, földed.
Akkor számítasz csak, ha rájuk szavazni kell,
Koszos életüket fegyverrel védelmezed.
Senki maradsz és semmi ezen a világon,
Szabad, boldog nem leszel, hiába is vágyod.





 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
A nap kérdései
  2022-05-24 14:36:37, kedd
 
  Nem tudom meddig lehet még humorral megközelíteni a dolgokat,
de Isten látja lelkemet, ma nagyon nehezemre esett.
Sajnos annyira nem vicces.





 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
Árstop
  2022-05-10 11:25:39, kedd
 
  Az élelmiszerárstop érinti

a kristálycukrot,
a búzafinomlisztet,
a napraforgó-étolajat,
a sertéscombot,
a csirkemellet, a csirke far-hátat és
a 2,8 százalékos UHT-tehéntejet

E termékek árát úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb
a tavaly október 15-einél. Az árstop február 1-jétől május 1-jéig tart.
A rendelkezések betartását február 1-jétől a kormányhivatalok
fogyasztóvédelmi hatósága ellenőrzi.

A kormány arról döntött, hogy árstopot vezet be egyes alapvető
élelmiszerekre. Ez alapján az érintett termékek árát úgy kell
megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15.
napon alkalmazott árnál. Az árstop 2022. február 1-től július 1-ig tart.

Az árszabályozás az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki:
kristálycukor
búzafinomliszt (BL 55)
finomított napraforgó-étolaj
házi sertéscomb
csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej

A csirkeszárnyvég miért csak a plakáton szerepel???????????
A szárnynak csak a vége jár????????????????????????????





 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
Már a halál is
  2022-04-16 07:52:22, szombat
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
Nagy igazság
  2022-04-15 09:23:55, péntek
 
  Csak annyit mondhatok, hogy a férjem egy nagyon jó ember volt. A tenyerén hordozott, mindent megtett értem. És ez fordítva is ugyanígy volt. A férjem 43 évig szolgálta az államot.
Korábban nem a ti oldalatokon álltunk. (nem az oltás-szkeptikusok oldalán). Meg voltunk győződve arról, hogy helyes, ha beoltatjuk magunkat. Hazajött a férjem, a 3. oltást is beadatta magának, gondoskodott arról, hogy én, a szeretett Konny is megkapja az oltást, majd azt mondta: "Drágám, meg vagyunk mentve, már nem történhet velünk semmi."
A férjem nagy búcsúztatást kapott a hadseregnél, ahol alezredesként dolgozott, majdnem mindenki eljött, egy csodaszép ünnep volt, mindenki örült, hogy a férjem senkit nem felejtett el.
Aztán egyszer csak beteg lett a férjem. A három oltás ellenére koronát kapott. Természetesen engem is megfertőzött, pedig én magam is háromszor be lettem oltva. Csodálkoztunk, hogy miért lettünk betegek, mikor be vagyunk oltva. Nem értettük a dolgot.
Én egy hétig az ágyban feküdtem, mindent átéltem, amit csak átélhet az ember a koronával, nagyon rossz volt. A férjem nem épült fel többé, egyre rosszabb lett a helyzet vele és végül mondtam neki: "Drágám, beszélj még egyszer a katonaorvossal, nagyon aggódom érted. Rosszul nézel ki."
Tántorgott, szörnyű volt. Aztán felhívta az orvost. Az orvos azt mondta: "Roland, türelmesnek kell lenned! Ezek korona-tünetek, ki kell feküdnöd, pihenned kell, aztán jobb lesz. Annyi fáradságot sem vett, hogy újra megvizsgálja a férjemet.
Amikor a férjem meghalt, egyik pillanatról a másikra, el sem tudtunk búcsúzni. De nálunk mindkettőnknél az teljesen természetes volt, hogy minden nap megpusziltuk és megöleltük egymást. Enélkül nem tudtunk élni és ezért nagyon hálás vagyok ma, mert különben még egy csókot sem adtam volna a férjemnek az utolsó napon.
Természetesen boncolást kértem a férjemnél, mert tudni akartam, hogy mibe halt bele. A patológus azt mondta nekem, hogy a férjem hirtelen szívbeteg lett. Súlyos szívbeteg. És egy vérrög keletkezett.
A hadsereg doktornője a patológustól függetlenül azt mondta nekem egyszer a mezőn, mikor a kutyákkal sétálni voltam és találkoztunk: "Kneschke asszony, önnek most erősnek kell lenni, az ön férjét a halálba oltották." Ő az a katonaorvosnő, aki éveken keresztül nyomon követte a férjemet a hadseregnél, ismerte a betegaktáját. Azt mondta, hogy : "Teljesen rendben volt, egy kicsit magas volt a vérnyomása, de nagyon jól beállítottam a gyógyszerét és tökéletes lett a vérnyomása. Az ön férje nem egy olyan ember volt, akinek meg kellett volna halni."
Hogy miért vagyok ma itt? Higgyenek nekem, mindennél jobban szerettem a férjemet. Mindennél jobban. Igazából már nem is élek, fél éve halott vagyok. Most a temetőben látogatom a férjemet, mert azt gondoltuk, hogy azt tesszük, ami helyes. Ma már meggyőződésem, hogy nem azt tettük ami helyes.
Figyelmeztetésül állok itt előttetek. Figyelmeztessétek a barátaitokat, figyelmeztessétek a rokonaitokat, ne oltassátok be magatokat, kérlek ne tegyétek, ha nem akarjátok ugyanezt a sorsot mint amit én átéltem. Ez egy nagyon szomorú állapot. És igen, a férjemet már nem tudom megmenteni, de talán meg tudok menteni másokat, akik nem oltják be magukat.
És a hadsereg doktornője azt is mondta: "Kneschke asszony az influenza oltásokra is gondolok, minden oltásról beszélek, ne oltasson többet, mert mindenbe beleteszik már ezt a dolgot.
(Az mRNS-t)
Emberek! Korábban a másik oldalon álltam, ma meggyőződésből nem állok már ott. Örülök, hogy meghallgattatok és csak azt kérem, védjétek meg a családjaitokat, védjétek meg őket!
Köszönöm.





 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
Nyílt levél
  2022-04-10 06:24:59, vasárnap
 
  Nyílt levél az ellenzéki pártelnököknek és Márki-Zay Péternek.
Mégis mit képzeltek magatokról? Mit műveltek?
Ez az ocsmány, vállalhatatlan, és lássuk be felelőtlen műsor, amit előadtok, egyszerűen a legbelső félelmeit igazolja ma annak a nyolcszázezer embernek, akik elpártoltak az ellenzéktől. (És teljesen elbizonytalanítja az a másfél milliót, aki még hisz bennetek.)
Mégis, hogy jöttök ti ahhoz, hogy ilyen helyzetbe hozzátok a saját szavazóitokat, és ami a leginkább bántó a saját aktivistáitokat?
Mégis miként érveljünk azoknak, akik évekig mondták nekünk - akik kiálltak mellettetek - hogy az összefogás egy gittegylet, ami szét fog esni a választás után, amint kormányozni kéne. Erre fel a választás után, ami a legdurvább és legkegyetlenebb elruházásunkat jelenti, ti nekiálltok a lehető legaljasabb hiénákként körbe vihogni az ellenzéki értékrend hulláját?
Ma, amikor egyes képviselőjelöltjeitekre a szó legelemibb értelmében az anyagi csőd vár, mert ha a Fidesz úgy dönt, akkor nem lesz se munkájuk, se életük, se koncepciójuk a jövőre, ti nem erőt mutattok, szikár és korrekt egységet, hanem mint óvodások egy macska szarral teli homokozóban, egymás szájába tömitek a sárt.
Undort érzek!
Mikor azt hallom, hogy a Jobbik választói nem jöttek el szavazni, kinyílik a bicska a zsebembe! A Jobbik nélkül - ezt bizton állíthatom - ma fele, harmada ennyi helye sincs az ellenzéknek! A Jobbik aktivistái a belüket kidolgozták.
Tudom! Láttam! A DK és a Jobbik végezte a feladatok dandárját.
Nem kedvelem Jakab Pétert, de az a munka, amit a fasiszta Jobbikkal tett, hogy egy európai értékrendű, konzervatív párt lehessen - egyszerűen emberfeletti! És aki ezt kétségbe vonja, aki azt mondja, hogy a Jobbik gyenge, rossz, alkalmatlan és elvesztette a szavazóbázisát, az baromira hazudik, főleg önmagának.
És ezt én mondom! Aki nem vagyok Jobbikos, de aki rühelli, ha gennyes szarháziak olyasmit állítanak, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal!
Az ellenzéki összefogás minden pártja vesztett! MIND!
A DK is!
Könnyű most azt csaholni a fotelkéből, hogy Gyurcsány! Még akkor is, ha most bőven rászolgált és neki is be kellett volna fognia. (Jakabnak meg pláne.)
A mocskos büdös életbe! Gyurcsány nélkül nincs is DK! Tovább megyek! Lehet nincs ma ellenzék!
Lehet Ferit utálni, lenézni, megvetni, anyázni, rugdosni, de a DK-t ma ismerik az egész országban és tetszik, nem tetszik, az aktivistáik végigszopták az elmúlt évet, többségük konkrétan halálig dolgozott a terepen!
(Okkal nem beszélek a többi ellenzéki pártról. Nem fogok mutogatni... )
Baromira nem érdekel ki, hol mit rontott el, mert pontosan tudom, hogy hányszor szóltunk, kértünk, könyörögtünk (ellenzéki jelöltek, párttagok, aktivisták és véleményvezérek) és ti - ellenzéki pártvezérek - hányszor szartátok ezt le nagy ívben!
El lett baszva!
Brutálisan!
A Fidesz nyert!
És ma azt kell mondanom - mert ezt tapasztalom - ,,tisztelt pártvezetők - hogy megérdemelten!
Mert a Fidesz ugyan átveri az embereket, becsapja, félrevezeti a választókat, híreket hamisít, felépített egy neofasiszta államot az államban...
...de összezárnak!
Nincs semmi, amit tudnék szeretni, vagy tisztelni a Fideszben. Nincs az a pénz, hogy közéjük álljak. De lássuk be, ott nincs ez a mocskolódás, és a belső vitáikat (amik bizony vannak) úgy kezelik, hogy a választói bizalmuk meg ne inogjon! Nem árulják el a gyengeségeiket, nem nyomják fel egymást. Ha van is az kimerül két médiaüzenetben, aztán kussolnak, mert a nagy egész érdekében az egojukat pórázra verik.
Itt állunk ma másfél millióan és azt látjuk, hogy ölre mentek.
Vicsorogtok, marakodtok egy olyan konc felett, ami SEMMIT SEM ÉR.
És nem azt mondjátok, hogy mi a feladat, miként lépjünk tovább, miként világosítsuk fel azokat, akik ma bedőlnek a Fidesznek.
Neeeem!
Ti nekiálltok egymást ekézni. (Kivételt természetesen megint a nők képeznek - Dobrev és Donáth.)
Csak szólok! A mocskos tény az, hogy a Parlament nélkületek is simán el fog működni! Ha soha be nem mentek, akkor is!
Nehéz ezt leírni, de... Tudjátok, hogy mi az üzenetetek? Mit mondotok ma az ellenzéknek? Mit is adtok ma nekünk, másfél millió kétségbeesettnek???
Konkrétan Lófaszt!
Nem bánom, hogy ellenzéki vagyok, nem bánom, hogy konzervatív liberálisnak vallom magam, nem bánom, hogy a Fidesz ellen voltam és vagyok, nem bánom, hogy feltettem rátok az életem, és a családom életét.
Nektek kell ezt bánni!
Nektek kell (kéne) szégyenkezni!
Ugyanis mi egyszerű aktivisták azt adtuk nektek, ami benneteket nem fenyeget!
A létbiztonságunkat!
És ezt ti - ,,tisztelt ellenzéki vezetők" - épp kidobjátok a szemétdombra, mert nem érünk nektek annyit, hogy véresen, testileg, lelkileg összetörve - DE MÉLTÓSÁGGAL VESZÍTSETEK.
Épp elvesztitek ennek a másfél millió embernek a bizalmát.
És ez ellen - mi - ellenzéki kisemberek, aktivisták, támogatók - semmit sem tehetünk.
Elvisz minket az ár. És Ti semmi kapaszkodót nem adtok.
Helyettetek is szégyenkezem!

Juhász Zoli

Ha gondolod megosztod. Ha gondolod anyázhatsz!





 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
A kis harcias
  2022-04-05 14:16:00, kedd
 
  Nem én írtam, de annyira tetszik a cinizmusa, mindemellett annyira igaz, hogy én is írhattam volna.

Kedves Fidesz szavazó!

Én vagyok az ellenzéki szavazó. Azért írok neked, hogy megértsd, miért szavaztam a "baloldal", "moslékkoalíció", "libsik" satöbbi pártcsoportosulásra. De előbb egy kicsit magamról. Budán élő értelmiségi, több diplomás ember vagyok. Éltem és dolgoztam külföldön fiatalabb koromban, magas beosztásban, idegen nyelven, sokféle ember közt, nyugati fizetésért. Egy nagyjából 300 milliót érő házban lakom, és egy 25 milliós Mercedessel járok, ami csak az egyik autóm. Most igényeltem vissza én is és a feleségem is fejenként 809 ezer Ft adót, és még 480 ezret, mert 2 gyereket nevelünk. Az energia árak emelkedése miatt napelemet rakattam a tetőre, mert azzal tudom olcsón fűteni a medencét, és a jakuzzit, ami havi 20-30 ezer Ft lenne. Eddig ezt rezsicsökkentett energiával tettem meg a többi adófizető kárára. De most erre a napelemre felrántottam majd 2 milliót az államtól, mert kifizette felét. A jakuzzi meg fasza télen, 36 fokos vízzel. Ez idén közel 4 millió Ft állam bácsitól. Nem mintha szükségem lenne rá, mert másfél milla fizetést hazaviszek havonta, és a megtakarításaim is hoznak egy átlag fizetést legalább. Lemondtam volna erről már 4-szer is a javadra. Én megpróbáltam. De te mind a négyszer megszavaztad nekem. Miközben valószínűleg százszor rosszabb körülmények közt laksz, annyit keresel, hogy épp kijössz belőle, és nem is vagy túl boldog ettől. De te nyertél 4-szer, és ennyi ember nem tévedhet. Én úgy voltam vele, hogy megnéztem a videókat vidékről meg a falvakról, és sajnáltam az embereket, akik vakarót esznek, közmunka az egyetlen bevétel 7 fős családnak, és 10 ezer forintnak úgy örülnek, mint a lottónyereménynek. Miközben én néha véletlen felporszívózok egy tízezrest és nem veszem észre. Gondoltam én már megvagyok, és nem lesz gondom a hátralévő életemben, szavazok olyan pártra, aki nem adja vissza nekem az adómat, hanem odaadja a tanároknak, vagy a szakápolóknak. De te ragaszkodtál hozzá, hogy ez a pénz nálam maradjon. Úgyhogy felvettem 10 milliót CSOK-ra is, meg Babaváróra még 10-et. Ott van a bankban, szépen termel. Nem voltam sosem kormányközeli vállalkozó. A szüleim viszonylag csórók voltak gyerekkoromban, de jó iskolába jártam, mert akkor még volt olyan, ingyen. Tanultam, dolgoztam és kimentem a hanyatló nyugatra, ahol külföldiként pont ugyanannyi esélyem volt, mint a helyieknek. Úgyhogy sok pénzt kerestem. A hanyatló nyugaton sokat tanultam, amit aztán itthon kamatoztattam, szintén sok pénzért. Nem volt mindig ekkora vagyonom, de mivel láttam mit csinál a kormány és a jegybank ingatlanba tettem amit hazahoztam, és megsokszorozódott amim volt. Elintézte nekem a szavazatod, hogy háromszor annyit ér az ingatlanom, igaz másnak most már nem nagyon jut. Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem akartam átműtetni a gyerekedet, hanem jót akartam tenni veled is, meg a többi szerencsétlennek is, hátha lesz normális oktatása meg kórháza, és a gyereke talán nem 40 ezerért fog dolgozni. Vagy nem 150 ezerért vagy 200-ért. Most megtarthatom a zsetont, továbbra is jön szépen a pénz, és te kiírod majd a közösségi médiában, hogy kibasztál velem. És már azt is látom, ahogy engem utálsz, mert arcoskodok itt a pénzemmel, és átlapozod a fake news média cikkeit azokról a dolgokról, amiben a munkaerőpiacon sosem dolgozó 20-30 évesek járnak 150 milliós órákban 50 milliós kocsikkal, jachton és helikopteren a milliárdos villákból, és megköszönik, hogy harcolták értük. Már csak még 4 évet kérnek, és te is anyagi biztonságban élhetsz, csak most jött ez a válság sajnos.

Üdv, Egy ellenzéki szavazó





 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
A hatodik
  2022-03-29 06:05:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
Döntsétek el
  2022-03-10 06:04:31, csütörtök
 
  Friderikusz Sándor:

Szóval én azt gondolom erről a két problémáról, ami Gyurcsány Ferencet illeti,
hogy szerintem ez a Gyurcsány-ellenes elv ez önmagában véve egy 16 éves
probléma és az, aki ezt a Gyurcsány-ellenes elvet még mindig szajkózza, az
maga is Orbán foglya. Legyen politikus, legyen szavazó, legyen újságíró,
legyen értelmiségi, szóval bárki. Annak a 16 éves amortizációs kampánynak,
illetve folyamatos agymosásnak a foglya, gondolom én, amelyet Orbán és
gépezete működtet Gyurcsány Ferenc ellen. Ez 2006-tól, ha jól számítom,
immár 16 éve tart. És ennek tulajdonképpen semmi köze nincsen Gyurcsány
teljesítményéhez, sem személyes adottságaihoz, sem a kormányzásához,
kizárólag szerintem a lejáratáshoz van köze. A rendszerváltás utáni magyar
történelemnek nincs még egy olyan alakja, akit nem mérlegelnek, csak
elítélnek, nem veszik figyelembe a kormányzása körülményeit, csak köpködve
veszik szájukra a nevét, és ezt igen gyakran teszik. Mondom, szavazók és
újságírók egyaránt. Miközben a mai ellenzéknek az egyetlen olyan képviselője,
aki képes távlatosan gondolkozni, aki profi politikus és a következőt én fény
évekre látom tőle. Szerintem, aki Gyurcsánnyal magyarázza az ellenzék
kudarcát, mondom még egyszer, az 16 éve Orbán foglya.





 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
Négy
  2022-02-13 11:24:43, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hazám hazám 2.  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 457 db bejegyzés
Összes: 34468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 87
  • e Hét: 886
  • e Hónap: 11826
  • e Év: 120470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.