Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Do You Feel Like Given Up?
  2018-02-05 22:28:06, hétfő
 
  *Folytasd a küzdelmet a hit szép harcában! Ragadd meg, és ne engedd ki a kezedből az örök életet - hiszen Isten erre hívott el, amikor sok ember előtt megvallottad a Jézusban való hitedet.*
1 T i m ó t e u s 6:12

"Do You Feel Like Given Up?" (Úgy érzed, feladod?) by David Wilkerson (részlet)

Egyre több szolgáló ír nekem az utóbbi hónapokban, kifejezve aggodalmát azokkal a gyülekezetében lévő emberekkel kapcsolatban, akik egyszerűen feladják. Egyre több keresztyén kerül ma döntés elé. Senkinek nem kell így viszonyulnia az Úrhoz, aki feladásról beszél. Néhány keresztyén még a Jézus felé irányuló szeretetének elhagyásáról is beszél. A legtöbb kétségbeesett keresztyén arra gondol, hogy csak ők azok, akik feladják. Olyan gyakran hallani mostanában: “nem tudom ezt tovább csinálni. Teljesen reménytelen! Mi értelme próbálkozni tovább?"

Néhány szolgálótól, akik csak pozitív üzeneteket hirdetnek folyamatosan azt hallom ma, hogy minden keresztyén csodákat él át, mindenki azonnal választ kap az imájára, mindenki jól fogja érezni magát, mindenki jól fog élni, és az egész világ gyönyörű és csodálatos. Ezeket a jó és egészséges dolgokat kívánom én is Isten népének, de nagyon sok őszinte és becsületes keresztyén életében a dolgok állása valójában nem ilyen. Milyen szomorú ezeket a felszínes üzeneteket hallgatni ma, amik a szószékekről folyamatosan elhangzanak. Ez sérti az alázatos és szegénnyé lett Jézust, aki a világ szemében bukott emberként halt meg. Ezek a pozitív, materialista igehirdetések egyáltalán nem készítik fel ma a keresztyének nemzedékét a szenvedések elviselésére. Nem tanulnak meg alázatban megelégedettek lenni, hanem csak állandóan bővölködni akarnak. Isten szolgálata így egyfajta olimpiai versennyé válik, ahol mindenkinek aranyérmet kell nyernie.

Ne csodálkozzunk, ha a fiataljaink elbuknak és feladják, mert nem tudnak megfelelni egy olyan kitalált vallásos elképzelésnek, hogy boldog, gazdag, sikeres és mindig pozitívan gondolkodó keresztyének legyenek. Ők nem ilyen rózsaszínűnek látják a világot. Belenéznek a tükörbe és egy pattanásokkal teli arc néz vissza rájuk. Szívfájdalmaik vannak, óráról órára válságos pillanatokat élnek át és rettenetes családi problémáik vannak. Rémülten és aggodalommal néznek egy teljesen bizonytalan jövő elé.

A pozitív gondolkozás nem fogja megszüntetni a problémáikat. Megvallani, hogy ezek a problémák valójában nem is léteznek, nem fogja megváltoztatni a helyzetüket.

A ,,pozitívan gondolkodó apostolok" sosem tapasztalták meg életükben a Gecsemánét: a szenvedés poharát, a magányosság óráját és az összezavarodás éjszakáját, ami mind része volt a Mester életének. Az óriási teljesítményeinknek, sikereinknek, a Gecsemánénál kellene megtörténnie és nem Fort Knox-nál (Az USA aranytartalékának tárolóhelye)!

Köszönöm Almási Szandinak a fordítástLink
 
 
0 komment , kategória:  - David Wilkerson  
Ha minden eszköz meghíúsul
  2017-12-10 01:00:29, vasárnap
 
  HA MINDEN ESZKÖZ MEGHIÚSUL
-írta David Wilkerson (2011. ápr. 27.) utolsó üzenete

Ha tovább hiszünk, akkor is, ha minden eszköz meghiúsul, az egy olyan dolog, ami Istennek rendkívül teszik és kedves. Jézus azt mondta Tamásnak: ,,Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek." (János 20,29).

Boldogok azok, akik akkor is hisznek, mikor az imaválasz bizonyítéka hiányzik - a reménységen túl is bíznak, mikor minden eszköz már meghiúsult.

Valaki eljutott a reménytelenség helyére - a reménység végéhez - az eszközök végéhez. Haldoklik egy hozzátartozója, és az orvosok lemondtak róla. Látszólag elkerülhetetlen a halál. Elfogyott a reménység. Az imában kért csoda nem történik meg.

Akkor jön a Sátán hadserege és megtámadja az elmédet félelemmel, haraggal, nyomasztó gondolatokkal: ,,Most hol van az Istened? Addig imádkoztál, amíg el nem fogytak a könnyeid. Böjtöltél. Ráálltál ígéretekre. Bíztál."

Istenkáromló gondolatok jutnak eszedbe: ,,Hiába imádkoztál. Hiába hittél. Ne fordulj el Istentől - csak ne bízz benne többé. Nem éri meg!"

Még az is felmerül, hogy megkérdőjelezed Isten létezését. Évszázadok óta használja Sátán ezeket az eszközöket. Még a legkomolyabb múltbeli istenfélő férfiak és nők szenvedtek az olyan démoni támadásokat.

Ha a halál árnyéka völgyén jársz, halljad ezt a szót: A sírás néhány sötét, borzalmas éjszakán át még tart - és abban a sötétségben majd hallod az Atya suttogását: "Veled vagyok. Most még nem mondhatom meg, hogy miért, de jön majd az a nap, mikor megértesz mindent. Látni fogod, hogy része volt a tervemnek. Nem volt véletlen. Nem a te hibád miatt volt. Tarts ki. Hadd öleljelek át a fájdalmad órájában."

Kedvesem, Isten mindig a szeretet és a jóság szerint cselekszik. Mikor minden eszköz meghiúsul - a szeretete még győzedelmeskedik. Ragaszkodj a hitedhez. Állj erősen az Igéjében. A világon nincs más remény.

videó: Link
 
 
0 komment , kategória:  - David Wilkerson  
Istennek szentjei legyetek őszinték
  2017-12-10 00:55:52, vasárnap
 
  ISTENNEK SZENTJEI, LEGYETEK ŐSZINTÉK

Valóban meg vagy elégedve a mai vallásos rendszerrel, főleg a saját egyházaddal? Egyesek igen. A legtöbben viszont úgy érzik, nincsenek kielégítve szükségleteik. Szerintem letértünk a valódi szellemiség ösvényéről. Sok mai keresztény szellemi langyossága közvetlenül a testbe való belemerülés eredménye - saját erővel igyekszünk elvégezni királyságunk munkáit - világi módszerekkel! Értékeink egyre kétségesebbek lesznek.

Szégyelljük magunkat! Ideiglenes értékekre cseréltük fel az örökkévaló értékeket. Igehirdetőink és tanítóink arra specializálták magukat, hogy elmondják a hívőknek, mi mindennel tartozik nekik Isten. Felmagasztalják az anyagi áldásokat - a szellemieket pedig lekicsinylik. Egyesek szerint jogunk van arra, hogy gazdagok és sikeresek legyünk, minden fájdalomra érzéketlenek.

Ezek a tanítók önmagukra mutatnak, mint a hitbeli gazdagság példáira: ,,Nézzetek meg engem", hangzik el oly gyakran, ,,én bizonysága vagyok az ígéreteknek. Jól élek, sosem vagyok beteg. Nincsenek fizetetlen számláim. A legjobb kocsikat vezetem, a legszebb lakásban lakom. Nálam bevált, higgyetek hát és nektek is meglesz."

Értékek az utolsó időkben - David Wilkerson
 
 
0 komment , kategória:  - David Wilkerson  
Minden igaz vágyakozás a gyötrelemből születik
  2016-08-18 08:42:46, csütörtök
 
  LinkDavid Wilkerson: Hová lett a gyötrődés? Tanítás

Körülnézek a mai idők vallási színpadán, és mást se látok, csak emberi és testies ötleteket és szolgálatokat. Ez többnyire erőtlen. Semmi befolyása a világra. És látom, hogy a világ egyre jobban behatol a Gyülekezetbe, és áthatja, ahelyett, hogy a Gyülekezet hatná át a világot. Látom, ahogy a zene eluralja az Isten Házát. Látom, ahogy szórakoztatás uralja el az Isten Házát. Rögeszmés szórakozást látok Isten Házában, a megigazulás gyűlöletét, a feddés gyűlöletét, melyről senki sem akar többé hallani. Mi történt a gyötrődéssel Isten Házában?

Mi történt a gyötrődéssel a szolgálatban? Ezt a szót nem hallod ebben az elkényeztetett korban. Nem hallod. A gyötrelem rendkívüli fájdalmat és szenvedést jelent. Olyannyira felbolydult érzelmeket, hogy az már fájdalmas. Éles, mélyen érzett belső fájdalmat a veled, a benned és a körülötted levő állapotok miatt. Gyötrődés. Mély fájdalom. Mély bánat. Isten szívének gyötrődése.

Ragaszkodtunk a vallásos szólamainkhoz és az ébredési szövegünkhöz, de olyan passzívvá váltunk! Minden igaz vágyakozás a gyötrelemből születik. Minden Krisztusért érzett igazi vágyakozás a gyötrelembe merítésből származik. Keress a Szentírásban, és azt fogod találni, hogy amikor Isten elhatározta, hogy helyreállít egy lerombolt helyzetet... akkor megosztotta saját gyötrelmét azért, amit látott a Gyülekezetével és a népével történni. És talált egy imádkozó embert, fogta, és szó szerint a gyötrelembe merítette. Nehémiás könyvében találod. Jeruzsálem romokban hever. Hogyan fogja Isten ezt kezelni? Hogyan fogja helyreállítani a romokat? Emberek, figyeljetek csak... Nehémiás nem prédikátor volt, hanem egy királyi hivatalnok. De imádkozó ember volt.

És Isten talált egy embert, akinek nem csupán egy fellobbanó érzése támadt. Nem csupán néhány nagy, hirtelen jött aggodalom-kitörése lett, amit aztán hagyott elhalni. Azt mondta: ,,Nem. Összetörtem és sírtam és keseregtem és böjtöltem. Aztán imádkozni kezdtem éjjel és nappal." És a többi ember... miért nem válaszoltak? Miért nem használta őket Isten a helyreállításban? Miért nem volt egy szavuk sem? Mert nem volt jele a gyötrelemnek! A sírásnak! Az imádságnak egy szava sem! Minden csupa rom!

Számít ez neked ma? Számít neked egyáltalán, hogy Isten lelki Jeruzsáleme, a Gyülekezet a világgal házasodott össze? Hogy olyan hűvösség söpör végig a földön? Még közelebbről... Számít-e, mi van a saját szívünk Jeruzsálemével? A romlás jele, amely lassan kiöli a szellemi erőt és vágyakozást. Vakság a langymelegség és felemásság felismerésére, amely finoman belopódzik. Csupán ennyit akar a sátán tenni: kilopni belőled harcképességet, és elpusztítani! Így nem leszel foglalatos többé az imádságban, nem akarsz többé sírni Isten előtt. Leülhetsz tévét nézni, a családod pedig megy a pokolba.

Hadd kérdezzem meg: amit az előbb mondtam, megítél téged egyáltalán? Nagy a különbség a gyötrődés és az aggódás között. Az aggódás olyasmi, amikor valami elkezd érdekelni téged. Megragadhatja az érdeklődésedet egy terv, egy ügy, egy gond vagy egy szükség. Szeretnék elmondani valamit, amit... 50 évnyi prédikálásom egésze során tanultam, hacsak nem gyötrelemben született, hacsak nem a Szentlélektől született, ahol az, amit megláttál és hallottál a romlásról, az térdre kényszerített, a gyötrelembe merített, ahol elkezdtél imádkozni és keresni Istent. Most már tudom. Ó Istenem, már jól tudom! Amíg agóniában leszek. Amíg gyötrődni fogok miatta... És minden tervünk, minden szolgálatunk miatt, minden miatt, amit teszünk... Hol vannak a vasárnapi iskola tanítói, akik sírnak a gyermekek miatt, akikről tudják, hogy nem hallják, és ezért mennek a pokolba?

Látod, az igazi imaélet a gyötrelem helyén kezdődik. Látod, ha szívedet az imádkozásra adod, Isten eljön, és elkezdi megosztani veled az Ő Szívét. A szíved elkezd kiáltani: ,,Ó Isten, a Te nevedet gyalázzák! A Szentlelket gúnyolják! Az ellenség az ajtó előtt van, megpróbálja szétrombolni az Úr hűségének bizonyságát, és valamit tenni kell!"

Nem lesz megújulás, nem lesz ébredés addig, amíg nem engedjük, hogy Ő újra összetörjön minket. Emberek, kezd későre járni, kezd komollyá válni! Kérlek, ne mondjátok nekem, csak kérlek, ne mondjátok, hogy érdekel, amikor órákat töltötök az internet vagy a televízió előtt. Ugyan már! Uram, vannak néhányan, akiknek ehhez az oltárhoz kell járulniuk, és megvallani: ,,Nem az vagyok, aki voltam, nem vagyok ott, ahol lennem kellene. Istenem, nem a Tiéd a szívem, és nem hordom a Te terhed. Csak a könnyű életet akartam, csak boldog akartam lenni. De Uram, az igazi öröm a gyötrelemből jön." Semmi, ami testi, nem fog neked örömet nyújtani. Akármennyi pénz, akármilyen új ház, abszolút semmi fizikai dolog nincs, ami örömet tudna nyújtani neked. Csak amit a Szentlélek végez el, amikor engedelmes vagy Neki, és Őt öltözöd fel.

Építsd a falakat a családod köré! Építsd a falakat a szíved köré! Erőssé és bevehetetlenné tesznek az ellenséggel szemben. Istenem, ez az, amire vágyunk. Ámen.

Részlet a "Hová lett a gyötrődés" című tanításból. videó: Link

David Wilkerson
 
 
0 komment , kategória:  - David Wilkerson  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 26 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 420
  • e Hónap: 11823
  • e Év: 277844
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.