Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A horoszkópok helyes értelmezéséről… A horoszkóp irány
  2018-09-30 09:04:53, vasárnap
 
  A horoszkópok helyes értelmezéséről...

A horoszkóp iránytű. Segít eligazodni. Megmutatja jellemedet, képességeidet, lehetőségeidet, az utat, amely a fejlődésedet biztosítja. De csak a pontos születési dátum ismeretében készített horoszkóp! A napi, heti, havi, éves előrejelzések általánosságok... Márpedig minden ember élete, sorsa egyedi. Természetesen van igazságtartalmuk, ezért, amit hasznosnak gondolsz belőle, azt fogadd el, ami nem válik javadra, azzal ne foglalkozz. A sorsodat te magad alakítsd.

A jövő titok. És nem véletlenül az. Gondolj bele: ha lenne egy kis könyvecskéd, amit reggelente fellapoznál, és megtudnád belőle, mi vár rád aznap... Jó lenne ez? Ugye nem? Az életünk egy fejlődési folyamat, amihez hozzátartozik az öröm, bánat, csalódás, fájdalom, kudarcok megélése, hogy ezekből tanulva egy magasabb szellemi szintre léphessünk. Mindez nem lenne lehetséges, ha mindig látnánk előre, mi fog velünk történni.

Földi ember nincs a végső tudás birtokában. Csak egy kis részt ismerhetünk az egészből. Természetesen, ha bajban vagyunk, kapunk segítséget az égiektől. A Teremtő nem hagy magunkra. Akár a jövőbe is bepillanthatunk, ha ez szükséges ahhoz, hogy továbbléphessünk egy nehéz helyzetből, vagy jobban megértsük, mi miért történik velünk.

Törekedj önmagad megismerésére, a saját utad megtalálására. Hallgass a szívedre, megérzéseidre, nincs annál jobb iránytű.

Zsozírisz 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.) A pontosság, apr
  2017-09-26 08:26:17, kedd
 
 

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.) A pontosság, aprólékosság, rendszeretet mintaképe. Óvatos a mindennapokban, kételkedő elme. Érzelmeit ritkán mutatja ki. Mindig tökéletességre törekszik, örök maximalista. Alapos jegy, érdemes kikérni a véleményét, mert józan...

SZŰZ

Szeretnéd, ha megismernének az emberek, azonban nehezen engedsz érzelmeidnek. A legtöbb helyzetben szerény és engedékeny vagy. Visszafogottságod néha nehezen megközelíthetővé tesz. Ugyanakkor könnyen barátságot kötsz másokkal, mert odafigyelő vagy, és szinte érzéked van arra, hogyan tégy másokat elégedetté. Folyton a logikus megoldásokat keresed. Szereted a kiszámíthatóságot, ösztönösen alkalmazkodsz környezetedhez és a téged körülvevő emberekhez. Lelkiismeretes és fegyelmezett vagy. Nem az a csapongó típus. Szeretnél sokat megtudni a világról, ezért sokat olvasol, szívod magadba az információkat.

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Mérleg (szeptember 23. – október 22.) Egyensúly jelle
  2017-09-26 08:16:29, kedd
 
  "Szent Mihály hava, Mindszent hava (Mérleg)

Szeptember végén, betakarítás után, javarészt már túl a szüreten is, amikor az őszi vetéssel az eljövendő új ágyazódik már, az ember Úr Szent Mihály mérlegére lép. Megméretik, ami jó, s ami rossz, ami benne, általa és körülötte történt. A gazda, az ember a földi mindenek ura, kozmikus parancsra, Isten akaratából számot vet, számot ad. Az esztendő estéje érkezett.

Hajdan minden ,,napszentülte" után, amikor szorongást hoznak a napfénytelen órák, amikor a Mindenség láthatatlan madara gubbad a fákra, s az ember lelkére is, vacsorázni asztalhoz ült a család, s kérdés nélkül sorolta mindenki, azt, ami egész napon vele, általa történt, s kimondta a rosszat is, hogy éjszakája, mely ízelítő a másik világból, nyugodt legyen.

Az esztendő estéje, az ember hajlott korát, a vén kort is megidézi, amikor visszafelé pörög a film, életünk története, amikor minden tettünk, a vaksötétben történtek, a titkos tettek is vakító fényben, tisztán látszanak. Ekkoron kinek-kinek a mérlegre kell állnia. A régiségben sokan penitenciával, külön zarándokutakkal készültek a mérlegelésre, mert hitük szerint, aki a mérlegelésen könnyűnek találtatik, az elpusztul, annak a föld kiveti a testét, s az ég nem fogadja vissza lelkét.

Az esztendő estéjén számba venni a jót - biztonságot ad, örömet hoz, fölszabadítja az ember teste, s lelke kedvét; s a rosszat csak oldottan lehet kimondani, a nagy vígságban, amikor a gátak, fékek, korlátok felszakadnak. Szent Mihálykor kezdődött régebben a zajos, vidám kisfarsang, s Katalin november végi névünnepe zárta. Mihály napja után vasárnap szüreti mulatságot tartottak a régiek, amely ősidők óta alkalmát adta a fölszabadult számadásnak, a hála parttalan örömének, s ilyenkor az alkalmi kisbíró tréfás rigmusokban kiabálta "világgá" azt, ami egyik embert a másik ellen feszítette; este pedig a mulatság kellős közepén, amikor a jókedv a kocsmatetőt emelgette, már bűnbakot választott a közösség, s rászórta ki-ki minden piszkát, sarát. A másikban a bűnbakban látta , érezte meg külön-külön mindenki, s együtt a közösség is a nyomasztó mocskot. S amikor az alkalmi hóhér jelképesen agyoncsapta a meggyalázottat, csönd lett, s a csönd a tisztulatot adta.
Mihály-mérlege időszaka az Utolsó ítéletet is ,,előlegezi" minden őszön, a végső elszámolást, ettől olyan megrázó az esztendőként újra meg újra ismétlődő. Mindez a szombatok enyhületében történik; ilyenkor az Istenszülő Asszony, Szűz Mária vendége mind , ki él, az Ő öle, köpenye, köténye, a hervadó fák, s szőlőlevelek ezer-szín kegyelme, s az októberi litániák készítik föl az elkövetkezőre az embert, a végső időszakra, amikor körülötte és benne a legsötétebb honol - a fényen túli fénnyel, az Úrral való találkozásra.

Molnár V József - KalendáriumMérleg (szeptember 23. - október 22.)

Egyensúly jellemzi. A diplomáciai érzék és az arany középút megtestesítője. Harmóniára törekszik, éppen ezért túlságosan hajlik a kompromisszumokra, engedményekre. Konfliktuskerülése azt eredményezi, hogy inkább fejet hajt, mintsem veszekedjen, és határozottan szembeszálljon. Kiváló művészi adottságai vannak.

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Szűz hava
  2015-09-11 08:10:25, péntek
 
 

Adonyi Nagy Mária:
Szűz hava
Egy gyönyörű napot
teremtek magamnak
egyetlen gyönyörű napot.
Úgy kezdődne, mint egy magas,
hosszan kitartott orgonahang.
Járnánk azt a napot,
mint az álomból kiszakadtak,
mint a délelőtt magasába szököttek,
köröttünk csak a nyárba vegyülő
föld hófehér vonulatai,
valami nagy gyémántfényű öröm
a tenger virágcserepében
Járnánk ebben a fehér szabadságban,
ebben a szétoldó hömpölygésben,
és mozdulatunk csak a végtelen
emlékezete lenne, szemünk csak az időtlen
emlékezete.
És csupa kihívás lenne az a nap,
az összes többi felfüggesztése,
olyan, mintha valódi nyár, föld,
mozdulat tiszta fehérben,
mégsem fogható igazi földhöz, nyárhoz,
mert a jelentésük lenne fehér,
az ittlétük lenne fehér,
helyük képtelen ragyogása
egy szokványos nap főterén,
mindenütt, ahol jártam.
És egész nap az a hang
tartana mindent
fenn
valahol
a szűz havában.

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Szűzek angyala
  2014-05-14 17:45:55, szerda
 
  Szüzek angyala: Angyalod szorgalomra és kitartásra sarkall. A Szűz-angyal egészséges és pozsgás arcú, állandóan érted szorgoskodik. A Szűz-angyal nagyon hatékony, és folyton emlékeztet, hogy tedd meg mindazon apró-cseprő napi dolgokat, melyek segítenek, hogy ne válj elhanyagolttá, sebezhetővé, s ez által fogékonnyá az ördögi támadások iránt. Igazából a Szűz-angyal egy listakészítő és kipipáló típus. Nem úszol meg semmit, nem hanyagolhatsz el semmit, nem dumálhatod ki magad semmi alól, addig nyaggat, míg a feladataid el nem végzed. Sőt, addig még aludni sem hagy.  
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Én szűz vagyok
  2012-09-11 18:03:45, kedd
 
  -SZŰZ
(augusztus 23. - szeptember 23.)

A Szűz mindenkivel jól kijön, és relatíve könnyen vesz minden akadályt. És hogy ugyanakkor a Föld jegyhez is kapcsolódik, megbízható, stabil támasszá teszi őt, aki még élvezi is, hogy segíthet. A Szűz elkötelezett is, úgyhogy rengeteg energiát fog arra fordítani, hogy ha már megvan az a kapcsolat, működjön is.A Szűz jegyében születettek a “tökéletes" kapcsolatot keresik. És a gyakran elnyomott, vagy annak tűnő Szűz számára a legszebb ajándék a sorstól egy olyan szerető lehet, aki szerelmüket ki akarja virágoztatni, és képes is erre. Aki képes szabadon ereszteni a Szűz szenvedélyes és érzékeny lelkét. Egy erős, de érzékeny lelkű partnerrel való kapcsolat is tökéletes lehet. A független és sosem nagyon “tapadós" Szűz meglehet, hogy kívülről hűvösnek látszik, de odabent forrón és vörösen izzik... Aki megérdemli, azt fogja megjutalmazni vele. Az ideális Szűz lelkitársa jól öltözött, ráérző, és majd meghal, hogy kedvenc “Szüzének" megmutathassa, mi is a jó.
 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
A férjem Bika
  2012-09-11 17:59:00, kedd
 
  BIKA
(április 21. - május 21.)

A Bika csak elkötelezett tud lenni. A megfelelő embernek csodás társa lehet. A lassú, de megállás nélküli udvarlás tetszik neki nagyon, és addig benne is marad a “játékban", amíg meg nem kapja, amit ő akar. Az ilyesfajta kitartás szexi is lehet, sokakat már ez a tulajdonsága is levesz a lábáról. A hűtlen partner a halála, úgyhogy az olyanok, akik tudják magukról, hogy egy kicsit csalfák, bele se fogjanak a Bika meghódításába.

A Bika imádja azt a közelséget és intimitást, amit egy szoros kapcsolat rejt magában. De ahhoz is elég erős, hogy ő legyen a kapcsolat mozgatórugója. Az olyan partner, aki - ha szükséges - békíteni, elsimítani is tud, ilyenkor jól jön. És ha a szavak nem használnak, próbálkozz ajándékokkal, mert a Bika imádja a szép dolgokat, és szereti azt, aki hozzájuk juttatja őket. Az ideális Bika-lelkitársnak arany hitelkártyája van és nem is fél használni.
 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 134 db bejegyzés
e év: 2710 db bejegyzés
Összes: 51385 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3341
  • e Hét: 3341
  • e Hónap: 125189
  • e Év: 1507314
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.