Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Római számok
  2020-09-30 08:36:30, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
A jegyek elemi felosztása
  2018-11-27 08:10:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Hol található a szíved?
  2018-11-27 08:07:05, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Horoszkóp
  2018-11-27 08:03:36, kedd
 
  A jegyek elemi felosztása szerint az azonos elemű jegyek a horoszkópban egymástól 120 fok távolságra helyezkednek el. A négy elem, mint 4 háromszög található a horoszkópban. A 12 jegy között a négy elem mindegyike egyenlő mértékben van képviselve, azaz 3 tüzes, 3 földies, 3 levegős és 3 vizes jegy található a horoszkópban. A négy elem a következő: a tűz, a föld, a levegő és a víz.

A jegyek elemi felosztásának jelentősége


Az asztrológiai szemlélet szerint a világ jelenségei leírhatók a négy elem tulajdonságainak kombinációival, melyek elemenként további 2-2 ősalkotó hatásait hordozzák

Milyen viszonyban áll egymással a négy elem?

A tűz és a levegő jegyek hímnemű, aktív, pozitív, a föld és a víz jegyek nőnemű, passzív, negatív energiák kifejezői. A pozitív jegyek ellentétes hatásúak a negatív jegyekkel, ami még szembetűnőbben jut kifejezésre a tűz (meleg-száraz) és a víz (nedves-hideg) között. A tüzes jegyek viszont harmonizálnak a levegős jegyekkel, a vizes jegyek pedig a velük azonos nemű, negatív föld jegyekkel.





Csillagjegyek







A Vízöntő csillagjegy

január 20 - február 18

Uralkodója : Uránusz, Elem : Levegő


Kép

Az egyik legemberibb, legemberszeretőbb jegy. Segítőkész, közösségi gondolkodású.

Éles eszű, eredeti, ötletes, intellektuális, barátságos, őszinte, független, rendkívül szabadságszerető.

Sokoldalú, zseni alkat, a típus minden áldásával és átkával együtt. Újító, forradalmár, reformer, aki nem illeszthető semmilyen rendbe, rendszerbe. Vonzzák az új társadalmi mozgalmak, a modern technika, a merész ötletek, találmányok.

A szerelemben is sokat megőriz a függetlenségéből. Rossz esetben megalkuvásra képtelen, önfejő, érzéketlen, különc. Öntörvényű, fanatikus, ideges, lázongó, idealisztikus, megdöbbentő, kiszámíthatatlan, féktelen, hőzöngő, irányíthatatlan.







A Halak csillagjegy

február 19 - március 20

Uralkodója : Neptunusz, Elem : Víz


Kép

Befelé forduló, elsősorban az érzelmei irányítják. Emberszerető, jóindulatú, megértő, önfeláldozó. Romantikus, áldozatkész, együttérző, érzelem gazdag, fantáziadús, alkalmazkodó, békeszerető. Rendkívül érzékeny, intuitív. Látszólag akarat-gyenge, hiányzik belőle az önmegvalósítás kényszere.

Jóindulatát gyakran gyengeségnek vélik. A szerelemben is hajlamos a plátói érzelmekre.

Rossz esetben túl érzékeny, befolyásolható, határozatlan, illuzórikus, irreális, érthetetlen, zavaros, szétfolyó, megbízhatatlan, csaló. Könnyen kicsúszik a lába alól a talaj, ilyenkor előfordul, hogy alkoholhoz, droghoz nyúl.







A Kos csillagjegy


március 21 - április 19

Uralkodója : Mars, Elem : Tűz


Kép


A tettek embere. Férfias, aktív, energikus, kezdeményező, cselekvő, határozott, lendületes, vállalkozó kedvű.

Nyílt, őszinte, gyakran kissé naiv. Harcias, agresszivitása azonban ritkán fakad rosszindulatból.

Gyorsan dönt, határoz, de nem elég kitartó, hamar kifullad a lendülete. Vezetésre törő, magához akarja ragadni a kezdeményezést, az első helyet. Nemritkán meggondolatlan, forrófejű, elhamarkodott. Család és emberszerető, de nem igazán gondoskodó.

A szerelemben is tüzes, a nők gyakran férfias tulajdonságokat mutatnak. Rossz esetben önző, nyers, durva, erőszakos, kapkodó, türelmetlen, összeférhetetlen, akaratos, zsarnoki, sérülékeny.






A Bika csillagjegy


április 20 - május 20

Uralkodója : Vénusz, Elem : Föld

Kép

Szívós, állhatatos, gyakorlatias, óvatos, nyugodt, türelmes, megfontolt, céltudatos, ragaszkodó, megbízható. Nehezen szánja rá magát a cselekvésre, de amibe belekezd, azt nagy kitartással be is fejezi. Szereti a természetet, a földet, az anyagot.

Jó ízlésű, rendszerint művészetkedvelő, inkább a képzőművészetek állnak közelebb hozzá. Fontosak számára az élvezetek, az életöröm minden fajtája. Nehezen fogad be új információkat, de amit egyszer megtanult, azt nem felejti el. Termékeny típus, gyermek- és családszerető. Beosztó, gyakran fejlett pénzügyi érzékkel rendelkezik. Rossz esetben mohó, anyagias, birtokló, kisajátító, makacs, csökönyös, lassú, merev, nehéz felfogású, lusta, önző, féltékeny.




Az Ikrek csillagjegy

május 21 - június 21

Uralkodója : Merkúr, Elem : Levegő

Kép

Fizikailag és szellemileg rendkívül mozgékony. Élénk, intelligens, értelmes, kíváncsi, ügyes, talpraesett.

Sokoldalú, minden érdekli, de hiányzik belőle az elmélyülés, az alaposság.

Rugalmas, könnyed, jól alkalmazkodó. Mint kettős jegynek gyakran több foglalkozása, munkája van, azokat is könnyen váltogatja. A szerelemben is hajlamos a párhuzamos kapcsolatokra. Sokat és szívesen utazik. Közlékeny, jó nyelvérzék és beszédkészség jellemzi. Rossz esetben felszínes, fecsegő, szétszórt, kapkodó, kiszámíthatatlan, elhamarkodott, szétforgácsolódó, megbízhatatlan, pletykás.





A Rák csillagjegy

június 22 - július 22

Uralkodója : Hold, Elem : Víz

KépA legnőiesebb jegy. Érzelmes, romantikus, óvó, gondoskodó, befogadó, alkalmazkodó, ragaszkodó.

Óvatos, intuitív, érzékeny, sérülékeny, változékony.

Fantáziadús, jó színész, előadó. Látszólag gyenge, valójában igen céltudatos, mindent elér, amit igazán fontosnak tart. Család- és otthon-centrikus, elsősorban itt gyakorolja vezető szerepét. Fontos számára a múlt, emlékeket, tárgyakat gyűjt. Rossz esetben az érzelmei vezérlik, gyanakvó, túl érzékeny, sértődékeny, szeszélyes féltékeny, kisajátító, befolyásolható. Hajlamos levertségre, visszahúzódásra, mogorvaságra.





Az Oroszlán csillagjegy

július 23 - augusztus 22

Uralkodója : Nap, Elem : Tűz

Kép

Vezetésre, szervezésre, irányításra termett. Magabiztos, határozott, szilárd, büszke, öntudatos, kezdeményező, kreatív.

Nagyvonalú, önzetlen, igazságszerető. Szereti a luxust, a szép, elegáns dolgokat, és azt, ha felnéznek rá.

Szívesen reprezentál. Indulatos, könnyen dühbe gurul, de ritkán rosszindulatú. Tudja élvezni az élet örömeit, játékos, bohém is tud lenni. Önérzetes, a mások igazáért is kiáll. Gyermekszerető, bár nem túl termékeny. Rossz esetben lobbanékony, hiú, uralkodni vágyó, hatalmaskodó, ellentmondást nem tőrı, elbizakodott, önelégült, erőszakos, tolakodó.





A Szűz csillagjegy

augusztus 23 - szeptember 22

Uralkodója : Merkúr, Elem : Föld

Kép

Intellektuális típus. Gyakorlatias, inkább az esze irányítja semmint a szíve. Tudós alkat, jó megfigyelő, elemző, rendszerező.

Aprólékos, analitikus, logikus. Szorgalmas, megbízható. Inkább beosztott, mint vezető típus. Jó kritikai érzékkel rendelkezik.

Szerény, türelmes, tiszta, szereti a rendet maga körül, ezt másoktól is elvárja. Hajlamos elmerülni a részletekben, gyakran ezért nem halad a munkájában. Rossz esetben kínosan pedáns, túlzottan kritizáló hajlamú, aggodalmaskodó, szőrszálhasogató, kicsinyes, fukar, szégyenlős, félénk, visszahúzódó, gátlásos. Hajlamos sokat foglalkozni az egészségével, gyakran hipochonder.




A Mérleg csillagjegy

szeptember 23 - október 22

Uralkodója : Vénusz, Elem : Levegő

Kép

Kedves, mosolygós, közvetlen, barátságos, figyelmes, alkalmazkodó. Egyensúlyra, harmóniára törekvő.

Jó ízlésű, vonzó, elegáns megjelenésű, rendszerint szimpátiát ébreszt. Békeszerető, zavarja a vita, a veszekedés, az erőszak.

Jó diplomáciai érzékkel rendelkezik. Szeret szerepelni, gyakran művészi képességekkel, hajlamokkal megáldott ember. Fontos számára a társ az élet minden területén, a társasági élet, az emberi kapcsolatok. Sokat ad a megjelenésére, a környezetére. Rossz esetben kiegyensúlyozatlan, határozatlan, bizonytalan, felszínes, ingatag, befolyásolható, megbízhatatlan, lusta, tisztességtelen, önimádó, feltűnést keltő, kicsapongó.





A Skorpió csillagjegy

október 23 - november 21

Uralkodója : Plútó, Elem : Víz

Kép

A legszélsőségesebb, legellentmondásosabb típus. Jó esetben mély érzésű, emberszerető az életet tisztelő, szenvedélyes, szívós, kitartó, energikus, megbízható, titoktartó.

Gyakran karizmatikus kisugárzással rendelkezik. Óriási akaraterő, regenerálódó képesség jellemzi. Lelkileg azonban rendkívül érzékeny, sérülékeny.

Kutató hajlamú, vonzzák a rejtélyek, minden titkot fel akar tárni, ő maga azonban nem adja ki könnyen titkait. Erre a típusra mondják, hogy szinte belelát az ember veséjébe. Mélyreható gondolkodás, jó szellemi képességek jellemzik. Gyakori a vallási, ezoterikus érdeklődés. Önfeláldozó, a családjáért minden áldozatra képes, ugyanakkor hajlamos uralkodni felettük. Érzéki, csábító típus, a szerelemben is érvényesül hatalmas energiája. Rossz esetben önző, sértődékeny, bizalmatlan, kíméletlen, kegyetlen, félelmet keltő, bosszúálló, birtokló, erőszakos, zsarnoki, hidegen számító, manipuláló, önhitt, csökönyös, mániákus, önpusztító. A legféltékenyebb típus.





A Nyilas csillagjegy

november 22 - december 21

Uralkodója : Jupiter, Elem : Tűz

Kép

Tüzes, lendületes, energikus, kötetlen, szétáradó, mozgékony, kezdeményező. Őszinte, nagyvonalú, jóindulatú, emberszerető.

Nyílt, becsületes, törvénytisztelő. Derűs, optimista, könnyen lelkesedő, Idealista. Szabadságszerető, rendkívül erős benne a függetlenségi vágy.

Mint kettős jegynek gyakran két foglalkozása van, vagy hivatást változtat. Gyakori a filozófiai, a vallási, vagy a jogi érdeklődés. Szeret utazni, vonzzák a nagy távlatok, az idegen kultúrák, fizikai és szellemi értelemben egyaránt. Érdeklődő, szívesen tanul, ehhez azonban nem mindig elég kitartó. A szerelemben is tüzes, hajlamos a párhuzamos kapcsolatokra. Rossz esetben lobbanékony, türelmetlen, felelőtlen, felszínes, szétszórt, megbízhatatlan, csapongó, lusta, nem kitartó, öntelt, fantaszta, álmodozó, irreális, gyakorlatiatlan, túlzó.





A Bak csillagjegy

december 22 - január 19

Uralkodója : Szaturnusz, Elem : Föld

Kép


Kitartó, szívós, állhatatos, céltudatos, komoly, célratörő, határozott, megbízható, szorgalmas, felelősségteljes, pontos, türelmes, óvatos. Mindig két lábbal áll a földön, rendkívül gyakorlatias. Fontos számára a létbiztonság, a pozíció, a karrier.

Nem a rangért, hanem a stabil háttér miatt keresi a sikert.

Gyakran ő a szürke eminenciás, aki a háttérből irányít. Zárkózott, csendes, visszahúzódó, nehéz a bizalmába férkőzni, de akit egyszer elfogad, az biztosan számíthat rá. Későn érő típus, nehezen bontakozik ki. Rossz esetben törtető, karrierista, önző, érzéketlen, merev, makacs, keményfejű, gátlásos, rideg, komor, fukar, anyagias. Hajlamos levertségre, depresszióra.

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
A horoszkópok helyes értelmezéséről… A horoszkóp irány
  2018-09-30 09:04:53, vasárnap
 
  A horoszkópok helyes értelmezéséről...

A horoszkóp iránytű. Segít eligazodni. Megmutatja jellemedet, képességeidet, lehetőségeidet, az utat, amely a fejlődésedet biztosítja. De csak a pontos születési dátum ismeretében készített horoszkóp! A napi, heti, havi, éves előrejelzések általánosságok... Márpedig minden ember élete, sorsa egyedi. Természetesen van igazságtartalmuk, ezért, amit hasznosnak gondolsz belőle, azt fogadd el, ami nem válik javadra, azzal ne foglalkozz. A sorsodat te magad alakítsd.

A jövő titok. És nem véletlenül az. Gondolj bele: ha lenne egy kis könyvecskéd, amit reggelente fellapoznál, és megtudnád belőle, mi vár rád aznap... Jó lenne ez? Ugye nem? Az életünk egy fejlődési folyamat, amihez hozzátartozik az öröm, bánat, csalódás, fájdalom, kudarcok megélése, hogy ezekből tanulva egy magasabb szellemi szintre léphessünk. Mindez nem lenne lehetséges, ha mindig látnánk előre, mi fog velünk történni.

Földi ember nincs a végső tudás birtokában. Csak egy kis részt ismerhetünk az egészből. Természetesen, ha bajban vagyunk, kapunk segítséget az égiektől. A Teremtő nem hagy magunkra. Akár a jövőbe is bepillanthatunk, ha ez szükséges ahhoz, hogy továbbléphessünk egy nehéz helyzetből, vagy jobban megértsük, mi miért történik velünk.

Törekedj önmagad megismerésére, a saját utad megtalálására. Hallgass a szívedre, megérzéseidre, nincs annál jobb iránytű.

Zsozírisz



 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.) A pontosság, apr
  2017-09-26 08:26:17, kedd
 
 

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.) A pontosság, aprólékosság, rendszeretet mintaképe. Óvatos a mindennapokban, kételkedő elme. Érzelmeit ritkán mutatja ki. Mindig tökéletességre törekszik, örök maximalista. Alapos jegy, érdemes kikérni a véleményét, mert józan...





SZŰZ

Szeretnéd, ha megismernének az emberek, azonban nehezen engedsz érzelmeidnek. A legtöbb helyzetben szerény és engedékeny vagy. Visszafogottságod néha nehezen megközelíthetővé tesz. Ugyanakkor könnyen barátságot kötsz másokkal, mert odafigyelő vagy, és szinte érzéked van arra, hogyan tégy másokat elégedetté. Folyton a logikus megoldásokat keresed. Szereted a kiszámíthatóságot, ösztönösen alkalmazkodsz környezetedhez és a téged körülvevő emberekhez. Lelkiismeretes és fegyelmezett vagy. Nem az a csapongó típus. Szeretnél sokat megtudni a világról, ezért sokat olvasol, szívod magadba az információkat.

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Mérleg (szeptember 23. – október 22.) Egyensúly jelle
  2017-09-26 08:16:29, kedd
 
  "Szent Mihály hava, Mindszent hava (Mérleg)

Szeptember végén, betakarítás után, javarészt már túl a szüreten is, amikor az őszi vetéssel az eljövendő új ágyazódik már, az ember Úr Szent Mihály mérlegére lép. Megméretik, ami jó, s ami rossz, ami benne, általa és körülötte történt. A gazda, az ember a földi mindenek ura, kozmikus parancsra, Isten akaratából számot vet, számot ad. Az esztendő estéje érkezett.

Hajdan minden ,,napszentülte" után, amikor szorongást hoznak a napfénytelen órák, amikor a Mindenség láthatatlan madara gubbad a fákra, s az ember lelkére is, vacsorázni asztalhoz ült a család, s kérdés nélkül sorolta mindenki, azt, ami egész napon vele, általa történt, s kimondta a rosszat is, hogy éjszakája, mely ízelítő a másik világból, nyugodt legyen.

Az esztendő estéje, az ember hajlott korát, a vén kort is megidézi, amikor visszafelé pörög a film, életünk története, amikor minden tettünk, a vaksötétben történtek, a titkos tettek is vakító fényben, tisztán látszanak. Ekkoron kinek-kinek a mérlegre kell állnia. A régiségben sokan penitenciával, külön zarándokutakkal készültek a mérlegelésre, mert hitük szerint, aki a mérlegelésen könnyűnek találtatik, az elpusztul, annak a föld kiveti a testét, s az ég nem fogadja vissza lelkét.

Az esztendő estéjén számba venni a jót - biztonságot ad, örömet hoz, fölszabadítja az ember teste, s lelke kedvét; s a rosszat csak oldottan lehet kimondani, a nagy vígságban, amikor a gátak, fékek, korlátok felszakadnak. Szent Mihálykor kezdődött régebben a zajos, vidám kisfarsang, s Katalin november végi névünnepe zárta. Mihály napja után vasárnap szüreti mulatságot tartottak a régiek, amely ősidők óta alkalmát adta a fölszabadult számadásnak, a hála parttalan örömének, s ilyenkor az alkalmi kisbíró tréfás rigmusokban kiabálta "világgá" azt, ami egyik embert a másik ellen feszítette; este pedig a mulatság kellős közepén, amikor a jókedv a kocsmatetőt emelgette, már bűnbakot választott a közösség, s rászórta ki-ki minden piszkát, sarát. A másikban a bűnbakban látta , érezte meg külön-külön mindenki, s együtt a közösség is a nyomasztó mocskot. S amikor az alkalmi hóhér jelképesen agyoncsapta a meggyalázottat, csönd lett, s a csönd a tisztulatot adta.
Mihály-mérlege időszaka az Utolsó ítéletet is ,,előlegezi" minden őszön, a végső elszámolást, ettől olyan megrázó az esztendőként újra meg újra ismétlődő. Mindez a szombatok enyhületében történik; ilyenkor az Istenszülő Asszony, Szűz Mária vendége mind , ki él, az Ő öle, köpenye, köténye, a hervadó fák, s szőlőlevelek ezer-szín kegyelme, s az októberi litániák készítik föl az elkövetkezőre az embert, a végső időszakra, amikor körülötte és benne a legsötétebb honol - a fényen túli fénnyel, az Úrral való találkozásra.

Molnár V József - Kalendárium



Mérleg (szeptember 23. - október 22.)

Egyensúly jellemzi. A diplomáciai érzék és az arany középút megtestesítője. Harmóniára törekszik, éppen ezért túlságosan hajlik a kompromisszumokra, engedményekre. Konfliktuskerülése azt eredményezi, hogy inkább fejet hajt, mintsem veszekedjen, és határozottan szembeszálljon. Kiváló művészi adottságai vannak.

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Szűz hava
  2015-09-11 08:10:25, péntek
 
 

Adonyi Nagy Mária:
Szűz hava
Egy gyönyörű napot
teremtek magamnak
egyetlen gyönyörű napot.
Úgy kezdődne, mint egy magas,
hosszan kitartott orgonahang.
Járnánk azt a napot,
mint az álomból kiszakadtak,
mint a délelőtt magasába szököttek,
köröttünk csak a nyárba vegyülő
föld hófehér vonulatai,
valami nagy gyémántfényű öröm
a tenger virágcserepében
Járnánk ebben a fehér szabadságban,
ebben a szétoldó hömpölygésben,
és mozdulatunk csak a végtelen
emlékezete lenne, szemünk csak az időtlen
emlékezete.
És csupa kihívás lenne az a nap,
az összes többi felfüggesztése,
olyan, mintha valódi nyár, föld,
mozdulat tiszta fehérben,
mégsem fogható igazi földhöz, nyárhoz,
mert a jelentésük lenne fehér,
az ittlétük lenne fehér,
helyük képtelen ragyogása
egy szokványos nap főterén,
mindenütt, ahol jártam.
És egész nap az a hang
tartana mindent
fenn
valahol
a szűz havában.

 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Szűzek angyala
  2014-05-14 17:45:55, szerda
 
  Szüzek angyala: Angyalod szorgalomra és kitartásra sarkall. A Szűz-angyal egészséges és pozsgás arcú, állandóan érted szorgoskodik. A Szűz-angyal nagyon hatékony, és folyton emlékeztet, hogy tedd meg mindazon apró-cseprő napi dolgokat, melyek segítenek, hogy ne válj elhanyagolttá, sebezhetővé, s ez által fogékonnyá az ördögi támadások iránt. Igazából a Szűz-angyal egy listakészítő és kipipáló típus. Nem úszol meg semmit, nem hanyagolhatsz el semmit, nem dumálhatod ki magad semmi alól, addig nyaggat, míg a feladataid el nem végzed. Sőt, addig még aludni sem hagy.  
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
Én szűz vagyok
  2012-09-11 18:03:45, kedd
 
  -SZŰZ
(augusztus 23. - szeptember 23.)

A Szűz mindenkivel jól kijön, és relatíve könnyen vesz minden akadályt. És hogy ugyanakkor a Föld jegyhez is kapcsolódik, megbízható, stabil támasszá teszi őt, aki még élvezi is, hogy segíthet. A Szűz elkötelezett is, úgyhogy rengeteg energiát fog arra fordítani, hogy ha már megvan az a kapcsolat, működjön is.



A Szűz jegyében születettek a “tökéletes" kapcsolatot keresik. És a gyakran elnyomott, vagy annak tűnő Szűz számára a legszebb ajándék a sorstól egy olyan szerető lehet, aki szerelmüket ki akarja virágoztatni, és képes is erre. Aki képes szabadon ereszteni a Szűz szenvedélyes és érzékeny lelkét. Egy erős, de érzékeny lelkű partnerrel való kapcsolat is tökéletes lehet. A független és sosem nagyon “tapadós" Szűz meglehet, hogy kívülről hűvösnek látszik, de odabent forrón és vörösen izzik... Aki megérdemli, azt fogja megjutalmazni vele. Az ideális Szűz lelkitársa jól öltözött, ráérző, és majd meghal, hogy kedvenc “Szüzének" megmutathassa, mi is a jó.
 
 
0 komment , kategória:  horoszkóp  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 1549
  • e Hónap: 18860
  • e Év: 208495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.