Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
pesto alla trapanese !
  2017-08-03 11:31:43, csütörtök
 
  1 köteg bazsalikom
  60 gramm mandula
  200 gramm cseresznye paradicsom
  1 gerezd fokhagyma
  50 gramm sajt
  olaj
  só
bors

a paradicsom héját lehúzom , felapritom a húsát
mixerbe rakom és hozzáadom a mandulát, bazsalikomot, sót., borst fokhagymát sajtot és az olajat
pépesre mixelem és kis üvegbe átrkom , majd a hütőbe tszem

kifőtt tésztára nagyon finom !




 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
cukkini pesto !
  2017-07-30 13:31:04, vasárnap
 
  hozzávalók

Cukkini 200 g
Extra szűz olívaolaj
125 g Só
2 g fenyőmaggal
30 g reszelt Parmigiano Reggiano
30 g Bazsalikom

a cukkinit lereszelem , besózom , állni hagyom egy kicsit.
kinyomkodom a levét, mixerbe rakom .
hozzáadom a többi hozzávalót , s pépesitem .





 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
paradicsomos marhaszelet mozzarellával !
  2016-10-29 14:11:57, szombat
 
 
Fettine di manzo alla pizzaiola con mozzarella


4 szelet marhahús
4 gerezd fokhagyma
400 g paradicsomszósz
1 mozzarella
petrezselyem
oregano
fekete bors

egy lábasban olajon előpiritom a hússzeleteket,
aranybarnára piritom , s hozzáadom a darabolt fokhagymát, majd a paradicsomot, sót, s a borsot
felöntöm kevés vizzel, s puhára párolom .
mindig csak annyi folyadék legyen rajta , ami éppen csak ellepi.
a végén a szeletelt mozzarellát rárakom és egyből tálalom is .





 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
bolognai sonkás gombóc
  2016-04-24 16:16:06, vasárnap
 
  Bolognai sonkás gombóc

Hozzávalók:
1 dl tej,
2 tojás,
15 dkg fehér kenyér,
50 dkg túró,
10 dkg zsemlemorzsa,
só,
egy csomó zöldpetrezselyem,
kapor,
metélőhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál reszelt hagyma,
20 dkg sonka,
1 doboz paradicsompüré,
törött bors, rozmaring,
2 gerezd fokhagyma,
majoránna
, 1 csomó zöldpetrezselyem,
2 szál zellerzöld.


Elkészítése:

A kenyérről levágjuk a héját, a kenyeret tejbe beáztatjuk, majd levét kinyomkodjuk.
A kenyeret elmorzsoljuk, és összekeverjük 50 dkg áttört tehéntúróval, 2 tojással, 10
dkg zsemlemorzsával, sóval, egy csokor finomra vágott zöldpetrezselyemmel, apróra vágott
friss kaporral és metélőhagymával. Vizes kézzel 8 nagy gombócot formálunk belőle, és sós
vízben kb. 15 percig főzzük. Egy kevés olajban megpároljuk a reszelt hagymát, adunk hozzá
20 dkg főtt sonkát, 2 evőkanál paradicsompürét, 4-5 evőkanál vizet. Fűszerezzük rozmaringgal,
sóval, törött borssal, 2 gerezd fokhagymával, egy kis majoránnával, egy csomó apróra
vágott petrezselyemmel és néhány szál vagdalt zellerzölddel, és 10 percig forraljuk. A kifőtt
gombócokat forró tálra tesszük, és leöntjük a mártással.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
fűszeres sajtos rakott makaróni
  2016-04-04 15:31:49, hétfő
 
  Fűszeres, sajtos, tejfölös rakott makaróni
Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:
40 dkg makaróni,
8 dkg vaj,
3 dl tejföl,
4 db tojás,
3 g fehér bors,
2 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg sonka,
10 dkg füstölt kolbász,
3 db főtt tojás,
12 dkg reszelt sajt,


Elkészítése:
A sós vízben kifőzött, makarónit leszűrjük. Jól lecsepegtetjük, a vajat a tejföllel
és a tojássárgájával simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd belekeverjük
a makarónit. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a makarónihoz keverjük. Egy
magas falú tepsit vagy tűzálló tálat vajjal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával, majd
beletesszük a makaróni egyik felét. Rászórjuk a darált vagy apróra vágott sonkát, rátesszük
a karikákra szelt füstölt kolbászt és a felszeletelt főtt tojást. Beborítjuk a makaróni
megmaradt részével, meglocsoljuk a tejföllel, figyelve arra, hogy ezzel a kitálalt ételt
egyúttal díszítjük is. Megszórjuk a reszelt sajttal, ami szintúgy esztétikai értéket is hordoz.
Közepes hőmérsékletű sütőbe téve jól átsütjük, majd kockákra vágva tálaljuk. Tálalás után is
cseppenthetünk még egy-egy kiskanál tejfölt a makaróninkra.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
római szelet
  2016-04-04 15:28:17, hétfő
 
  Római szelet

Hozzávalók:
8 szelet hús,
25 dkg gomba,
5 dkg vaj,
1 dl olaj,
20 dkg metélt tészta,
40 dkg paradicsom,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
1 csomó petrezselyem,
1 ágacska rozmaring,
liszt, só, bors.

Elkészítése:
A kivert megsózott borsozott hússzeleteket forró olajban hirtelen megsütjük, és
egy tányérra tesszük. Ebben az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a
cikkelyekre vágott paradicsomot, sót, rozmaringot, borsot, babérlevelet, petrezselymet,
fokhagymát. A húst visszarakva, fedő alatt, félig puhára pároljuk. A félig párolt húsra
rátesszük a gombát, és már együtt pároljuk puhára. A tésztát sós vízben megsózzuk, az
olvasztott vajra szedjük, majd egy tál aljára terítjük. Erre rakjuk a húsokat, és végül leöntjük
a fűszeres gombás mártással.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
rakott csirke olasz módra
  2016-04-04 15:26:14, hétfő
 
  Rakott csirke olasz módra

Hozzávalók 2 személyre:
15 dkg csirkemellfilé,
2 db paradicsom,
20 dkg padlizsán,
3 gerezd fokhagyma,
5 dkg mozarella sajt,
egy csokor bazsalikom
, egy kevés ketchup,
só, őrölt bors,
egy evőkanál olaj

Elkészítése:
A húst daráljuk le, majd keverjük el a ketchuppal, az összetört fokhagymával, a
sóval és az őrölt borssal. A paradicsomot, a padlizsánt és a sajtot felszeleteljük vékony
csíkokra. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, és beletesszük a paradicsomot, padlizsánt, sajtot
majd a húsos keveréket, és minden réteg közé bazsalikomot szórunk. A legtetejére
paradicsomot és sajtot tegyünk, majd rakjuk be a sütőbe. Körülbelül 20 perc múlva
tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
mozzarellás csirke
  2016-04-04 15:17:53, hétfő
 
  Mozzarellás csirke

Hozzávalók 4 személyre:
4 kicsontozott csirkemell,
5 dkg vaj,
2-3 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj,
4-5 gerezd fokhagyma,
3-4 bazsalikomlevél,
1 csomó petrezselyem,
20 dkg mozzarella sajt,
só, őrölt bors.

Elkészítése:
A kicsontozott csirkemelleket hosszában vágjuk ketté, hogy egészen vékony
szeleteket kapjunk, de még ezeket is klopfoljuk két celofán között mintegy fél centi
vastagságúra, enyhén sózzuk meg, és mindkét oldalán süssük ki a vaj és az olaj forró
keverékében. A szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet és a bazsalikomot
dörzsöljük péppé, és kenjük be vele a tepsiben egymás mellé helyezett csirkemell-szeletek
tetejét, hintsük meg őrölt borssal, tegyünk mindegyikre egy-egy vékony szelet könnyen
olvadó, lágy mozzarella sajtot és forró sütőben addig süssük, míg a sajt megolvad, és
barnáspiros színt kap. Párolt zöldségekkel körítve étvágygerjesztő látványnak sem utolsó
fogást kapunk.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
firenzei húslepény
  2016-04-04 15:15:11, hétfő
 
  Firenzei húslepény

Hozzávalók 16 szelethez:
1.5 kg darált hús (sertés és marha vegyesen),
2 szikkadt zsemle, 3 tojás,
2 fej vöröshagyma,
30 dkg paradicsom,
1-1 zöld, sárga és piros húsú paprika,
15 dkg mozzarella (esetleg gouda) sajt,
só,
cayenne-i bors,
fehér bors,
édesnemes pirospaprika,
chilipaprika,
a díszítéshez bazsalikom
, a forma kikenéséhez margarin

Elkészítés:
A zsemléket hideg vízbe áztatjuk. A megtisztított hagymát és zöldpaprikát apró
kockákra vágjuk. A vegyes darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással,
hagymával és zöldpaprikával. Sóval, fehér és cayenne-i borssal, piros- és chilipaprikával
fűszerezzük. A húsmasszát margarinnal kikent tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk,
és 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton), kb. 15 percig, majd 175 fokon további 25-30
percig sütjük. Közben a megmosott paradicsomot, és a lecsöpögtetett mozzarella sajtot,
felszeleteljük. A húst kivesszük a sütőből, beborítjuk a paradicsom- és sajtszeletekkel.
Visszatoljuk a sütőbe, majd további 5-10 percig sütjük. Hosszúkás szeletekre vagy kockákra
vágva, friss bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk. Hidegen, melegen egyaránt finom.
Könnyű vörösbor illik hozzá.
Elkészítési idő kb. 46 perc.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
olasz rizsleves
  2016-04-04 15:12:35, hétfő
 
  Olasz rizsleves.

Hozzávalók:
50 dkg marhahús,
15 dkg rizs,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
10 dkg sárgarépa, fehérrépa, karalábé, káposzta, kelkáposzta, zeller, bab,
szárnyas máj,
zúza,
só,
bors,
reszelt sajt,
5 dkg vaj,
szerecsendió,
zöldpetrezselyem.

Elkészítése:
A marhahúst 1 l vízben feltesszük főni, ha félig megpuhult hozzátesszük a vajon
pirított rizst és az ugyancsak vajban pirított zöldségeket, meg a zúzát, májat. Sózzuk,
borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, megszórjuk zöld petrezselyemmel, és készre főzzük.
Reszelt sajttal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 88 db bejegyzés
Összes: 8945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1192
  • e Hét: 3381
  • e Hónap: 44593
  • e Év: 422394
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.