Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
sült csirke narancsmártással
  2013-10-26 15:39:14, szombat
 
  Pollo asado con salsa a la naranja Link



Hozzávalók 2 fő részére
2 csirkecomb
2 gerezd fokhagyma
2 mogyoróhagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
2-3 narancs
1 / 2 pohár vörösbor
Csirke vagy zöldség leves
Extra szűz olívaolaj
Petrezselyem
Kakukkfű
Só, bors

a sütőt 200 fokra felmelegitem .
a fokhagymát , apritott zöldséget , szeletelt héj nélküli narancsot , olajat összekeverem , a tepsibe rakom ,
belerakom a sozott, borsozott csirkecombokat is.
megsütöm kb : 40-50 perc alatt.
a húst kiveszem a zöldséget átpaszirozom és ugy tálalom .




 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
töltött csirkemell fűszeres mártással
  2013-10-25 15:07:56, péntek
 
  BBQ szósz 1 ek.
Olívaolaj2 ek.
Fehér bor 1 dl
Frissen őrölt fekete bors

Szárított fűszernövények 2 tk. ( petrezselyem , babérlevél , oregánó, kakukkfű ... )
Leve 1 / 2 citrom nagy
Filézett csirkemell 1 / 2 kg
szeletelt sajt 25 dkg
sonka 20 dkg

egy kis tálban összekeverem a bbq szószt, bort, borst, fűszereket, citromlét.
a húst belerakom pácolni.
kiveszem a pácból a húsokat, kiegyenesitem , midegyikre teszek egy darab sajtot, sonkát, feltekerem , ha kell megtüzöm .
kevés olajon előpiritom , félre teszem .



A mártáshoz :
2 újhagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 szál zeller
4 sárgarépa .
1 / 4 piros paprika
1 /2 cukkini
1 doboz hámozott paradicsom
Fehér bor
1 evőkanál paradicsompüré
Olívaolaj
Só és cukor
Fűszernövények

a hagymát, fokhagymát , zöldségeket felapritom ,
előszőr a hagymát, fokhagymát piritom meg kevés olajon , majd a zöldségeket is beleteszem .
pár percig együtt párolom , és a borral felöntöm .
belekeverem a fűszereket is , majdnem készre fözöm .
a csirkemelleket most visszarakom és készre fözöm az egészet ,
rizzsel tálalom .


Link
 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
fűszeres marha
  2013-05-30 18:42:13, csütörtök
 
  Hozzávalók 6-8 fő

1kg marhaborda
700g marha nyak
Só és bors
Növényi olaj
A pác:
többféle chili paprika
kis fej vöröshagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
Frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál frissen őrölt kömény
Víz



a marhahúst nem túl kicsi darabokra felvágom , kevés olajon előpiritom ,
a paprikákat kimagozom , hozzáadom a paradicsomot, hagymákat és a köményt, össze mixelem .
a piritott húshoz keverem a paradicsomos paprikás krémet, kevés vizzel felöntöm ,fűszerezem közben és készre fözöm .
rizzsel , zöld salátával és tortillával kinálom .
 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
töltöt sült lepény
  2013-05-30 18:27:32, csütörtök
 
  enpanadas estilo...




A tésztához:
600 g liszt,
200 g sertészsír
1 tojás,
6 evőkanál hideg víz,
só.

a hozzávalókat alaposan összekeverem , a hütőbe pihentetem fél órát.
utána 2-3 mm vastagra kinyújtom , kerek lapokat szaggatok ki belőle.(8 cm )

tölteléke :
500 g sovány darált marhahús
1 babérlevél
apróra vágott hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom s
Frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt kömény
Só ízlés szerint

egy serpenyőben olajat hevitek és beleteszem a darált húst, elkezdem piritani.
belekeverem a sót, borst, babért, paradicsomot, köményt,s puhára fözöm .

gombáshoz:
Olívaolaj és vaj
700 g gomba,
közepes apróra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma,
koriander
Só és frissen őrölt fekete bors
Reszelt sajt


az olajat és a vajat megmelegitem , ráteszem a hagymát , fokhagymát, elkeverem.
bele dobom a zeletelt gombát és készre párolom .

a kerek lapokat fele- fele arányban megtöltöm a húsos és a gombás masszával , félbe hajtom , lenyomkodom .
ezután bő olajban kisütöm mindet.
a következő szósszal kinálom .

Chimichurri
2 csésze petrezselyem
2 evőkanál oregano
10 gerezd fokhagyma
6 babérlevél
1 teáskanál só
2 csésze olívaolaj
1 / 2 teáskanál chili pehely
1 / 4 teáskanál őrölt bors
3 evőkanál borecet vagy tojássárgája

a zöldfűszereket felapritom és a többivel alaposan összekeverem .
Link
 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
paradicsomos tőkehal
  2013-04-07 10:15:57, vasárnap
 
  BACALAO AL AJOARRIERO ( aragon konyha )

1 / 2 kg tőkehal
Liszt
Olívaolaj
1 nagy hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 üveg házi paradicsom
2 piros paprika
Só ízlés szerint
1 csipetnyi csípős paprika


a halat kisebb szeletekre felvágom , lisztben megforgatom és olajban megsütöm szép pirosra.
egy másik serpenyőben készitem el a mártást.
olajon megpiritom az aritott hagymát és a fokhagymát, majd beleteszem a szeletelt paprikát, paradicomot és a csipős paprikát, elkeverem , fűszerezem .
amikor már majdnem jó , akkor beleteszem az előkészitett halat is, s csak átmelegitem vele.

Link
 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
cordobai "ökörfarok " fűszeres mártással
  2013-04-06 14:33:28, szombat
 
  RABO DE TORO A LA CORDOBESA



Hozzávalók 4 személyre:
2 Kg ökörfark
apróra vágott hagyma (3 vagy 4 nagy fej vöröshagyma)
4 paradicsom
1 fej fokhagyma
2 sárgarépa
Bors

Sáfrány
3 babérlevél
csipetnyi szerecsendió
1 pohár konyak
1 pohár vörösbor
extra szűz olívaolaj


a mártáshoz összekeverem a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, babért, sárgarépát, borst,sáfrányt és olajon megpárolom ,.
a ökörfarkat feldarabolom kissebb re, és olajon minden oldalról megpiritom .
ezekutána húst a mártásba rakom
a konyakot, bort, kevés vizet beleöntöm , fűszerzem és lassú tüzön puhára fözöm .
ez kb _ 3-4 óra.
sült burgonyával fogom tálalni.



 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
sajttal sonkával töltött borda
  2013-04-06 13:24:48, szombat
 
  Flamenquines ( 2 adag ! )


4 szelet karaj
4 szelet sonka (a négyszögletes)
4 szelet sajtszeletek ( cheddar)
1 tojás
Zsemlemorzsa
Napraforgó olaj a sütéshez


Kissé kiklopfolom a húst, ráteszek egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtott,ezekután feltekerem .
szokásos módon panirozom , kisütöm .

A töltelék lehet serrano sonka, sajtkém , kéksajt vagy pedi g szardella.
Cordobában hagyományos étel, sült burgonyával tálalják.


egy másik változata a tojásos töltelékes,





A következő változata:
házi sonkával és roquefort-tal töltött.





a következő pedig kolbásszal töltött.


 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
húsgombóc mártással ...
  2013-04-05 15:34:32, péntek
 
  Albóndigas en salsa


Hozzávalók:
700 g őrölt marhahús
1 közepes-nagy vöröshagyma
1 nagy sárgarépa
1 zöld paprika
1 evőkanál paradicsompüré
1 marha vagy csirke húsleves kocka
1 tojás
2 dl bor
Csipet őrölt bors
2 szelet napos kenyér
2 nagy gerezd fokhagyma
vágott petrezselyem
Olívaolaj
őrölt bors



A kenyeret beáztatom kevés tejbe , majd kinyomkodom .
Egy tálban összekeverem a fokhagymával, petrzselyemmel, tojással .
Kb : 1 órára a hütőbe teszem, hogy összeérjenek az izek.
A masszából közepes nagyságú gombócokat csinálok ,
Egy serpenyőben olajat hevitek, a finomra vágott hagymát megpiritom benne, majd hozzáado a csikokra darabolt paprikát, felkarikázott sárgarépát, s együtt piritom pár precig.
Utána a leveskockát, bort, paradicsompürét is hozzákeverem ,közben sozom és borsozom .
A gombócokat megforgatom kevés lisztbe és előütöm kevés olajon .
Majd a mártásba rakom és az ételt készre párolom .
Sült burgonyával tálalom .

 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
fűszeres morzsa kolbásszal szalonnával
  2013-04-05 14:18:48, péntek
 
  Andaluz konyha ! (Migas con bacon y chorizo )


500 gr.kenyér egyben
3 gerezd fokhagyma
4 szelet Bacon
100 gr.kolbász
6 evőkanál olaj



A kissé szikkadt kenyér héját levágom , s 1 cm- re kockákra vágom fel. , s majd egy serpenyőben olajon megpiritom .
Az egész fokhagymát mellé dobom , s együtt piritom tovább.
Most kiveszem a kenyeret, s a maradék zsiradékon megpiritom karikára szeletelt kolbászt, kicsit kisütöm , utána a szeletet bacont is hozzákeverem .
Amikor már megpirult a bacon is , visszarakom a kenyeret, átmelegitem , majd tálalom.

Link

egy másik variációja , hogy töbféle kolbászt rakunk bele, plusz még 1 - 2 hegyes erős paprikát is.

Link
 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
vagdalthús mártással
  2013-03-29 15:50:32, péntek
 
  hagyományos katalán étel

500 g darált sertéshús
300 g darált marhahús
6 gerezd fokhagyma, zúzott
2 tojás
1 mogyoróhagyma
2 szál petrezselyem, felaprítva
3 ek. liszt
só és bors

Szósz:
100 g szalonna
50 g sonka
1 hagyma
5 nagy paradicsom
100 g szárított vargánya
100 g zöld olívabogyó
olívaolaj


egy nagyobb tálban összekeverem a darálthúsokat, fokhgymát, sót, borst, tojást, petrezselymet .
alaposan összegyúrom , gombócokat csinálk belőle, lisztben megforgatom .
a kockára vágott szalonnát kisütöm , megpiritom rajta a hagymát is.
rárakom a gombócokat , azt is minden oldalról megpiritom .
kevés vizzel felöntöm , adok hozzá még paradicsomot, szeletelt gombát is.
ha kell utósozok.
amikor már majdnem jó , akkor teszem bele az olivabogyót és a kisebb darabokra szelt sonkát is.
forrón , burgonyával vagy tésztával tálalom .


Link
 
 
0 komment , kategória:  spanyol receptek  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1516
  • e Hét: 10960
  • e Hónap: 66921
  • e Év: 575848
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.